Jump to content
Στέργιος Βήχος

Το τόπικ των σύντομων απαντήσεων vol. 3

Recommended Posts

Τι ξέρετε για το tiger 800 xc του 11, προβλήματα, κατανάλωση και οτι άλλο μπορείτε να σκεφτείτε.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Νικο εχει ενας φιλος μου του 15,δεν ξερω αν ειναι το ιδιο ή εχει τιποτα αλλαγες,απο τις αρκετες φπρες που το εχω παρει για μενα πολυ καλο μηχανακι,κινητηρας διαμαντακι,ωραια φρενα και συνολο γενικα(λιγο η πισω αναρτηση δεν με τρελανε αλλα κομπλε ειναι),πολυ ανετη σελα και θεση οδηγησης.Το μονο αρνητικο οτι εχει μια μικρη ασταθεια απο τα 230+ προς την τελικη του:laugh:.

Απο καταναλωση νορμαλ πραγματα,ζημια το μοναδικο που τον εχει απασχολησει μεχρι τωρα ηταν καμμενος εγκεφαλος στα 8000 χλμ περιπου,ευτυχως το προλαβε μεσα στην εγγυηση οπως επισης με την αντιπροσωπεια και το περιμενε για ανταλλακτικα δεν ειναι και πολυ ευχαριστημενος.

Αξιζει το μηχανακι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σε πλαστικό τεπόζιτο μπορούμε να βάλουμε σπρέι σιλικόνης για να "λάμψει" ξανά; 

20861872_1439560479424579_68085498354746

Edit : Με τι είναι καλό να πλυθεί το φίλτρο αέρα; (σφουγγάρι είναι)

Τροποποιήθηκε από τον The Dread Rider

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

@The Dread Rider για το πλαστικο δε ξερω, αλλα για το φιλτρο αν ειναι το στοκ απλα το φυσας με πιεση αερα, αν ειναι παρα πολυ βρωμικο παιρνεις καινουριο.

αν βγαζει καποια εταιρια αφτερμαρκετ φιλτρο για το μηχνακακι σου παρε το μαζι με το κιτ καθαρισμου, θα το εχεις για χρονια!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Την 18/8/2017 at 2:03 ΜΜ, το μέλος The Dread Rider έγραψε:

Σε πλαστικό τεπόζιτο μπορούμε να βάλουμε σπρέι σιλικόνης για να "λάμψει" ξανά; 

Edit : Με τι είναι καλό να πλυθεί το φίλτρο αέρα; (σφουγγάρι είναι)

Nαι μπορεις να βαλεις σπρει σιλικονης, απλα δεν θα ειναι μονιμο. Βαλε αφοβα. Σκουπισε και με ενα πανακι για να το κανεις ομοιομορφο. 

Το φιλτρο το πλενεις με σαμπουνι πιατων και νερο. Μην το πλυνεις με βενζινες κλπ. (δεν θα παθει κατι με την πρωτη φορα, απλα δεν χρειαζεται και σιγα σιγα το διαλυει)

Βαζεις και λαδακι να υποθεσω ε?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 2 λεπτά, το μέλος HLIAS έγραψε:

Nαι μπορεις να βαλεις σπρει σιλικονης, απλα δεν θα ειναι μονιμο. Βαλε αφοβα. Σκουπισε και με ενα πανακι για να το κανεις ομοιομορφο. 

Το φιλτρο το πλενεις με σαμπουνι πιατων και νερο. Μην το πλυνεις με βενζινες κλπ. (δεν θα παθει κατι με την πρωτη φορα, απλα δεν χρειαζεται και σιγα σιγα το διαλυει)

Βαζεις και λαδακι να υποθεσω ε?

Τελικά το έπλυνα με υγρό πιάτων και καθάρισε μια χαρά, λάδι χρησιμοποίησα ένα 75W90 που μου είχε μείνει από το κιβώτιο μιας και το μάνιουαλ έλεγε 80-90W. Μυρίζει λιγάκι αλλά φαντάζομαι μετά από μερικές βόλτες θα ξεθυμάνει.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δινει βαλβολινη για το φιλτρο? μπραβο.....

μην το στουμπωνεις το λαδι... λιγο θελει ισα ισα να ειναι βρεγμενοι οι ποροι. :thumbsup1:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 18 λεπτά, το μέλος HLIAS έγραψε:

Δινει βαλβολινη για το φιλτρο? μπραβο.....

μην το στουμπωνεις το λαδι... λιγο θελει ισα ισα να ειναι βρεγμενοι οι ποροι. :thumbsup1:

Apply filter oil or heavy oil (SAE 80-90 W) λέει, όποτε έβαλα ότι είχα εύκαιρο. Ναι δεν το έπνιξα στο λάδι, ίσα-ίσα να "αλλάξει" το χρώμα του. :thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γειά σας θα ήθελα τα φώτα σας. Ποιό καθαριστικό πιστεύεται οτι είναι καλό για το  πλύσιμο της μηχανής. Επειδή δεν ξέρω υπάρχει περίπτωση να έχει κάποιο το οποίο να ζωντανεύει το χρώμα!!!

Ευχαριστώ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 16 λεπτά, το μέλος kirikas έγραψε:

Γειά σας θα ήθελα τα φώτα σας. Ποιό καθαριστικό πιστεύεται οτι είναι καλό για το  πλύσιμο της μηχανής. Επειδή δεν ξέρω υπάρχει περίπτωση να έχει κάποιο το οποίο να ζωντανεύει το χρώμα!!!

Ευχαριστώ.

Πάρε ένα αξιόλογο σαμπουάν αυτοκινήτου για αρχή όπως αυτό. Αν θες να κάνεις σωστή δουλειά με το χρώμα και να το επαναφέρεις, πρέπει να πάρεις ένα polish (γυαλιστικό) και μετά να το περάσεις με κερί (wax).

Για ζάντες ψαλίδι και γενικά σημεία που μαζεύουν έντονη και ανθεκτική βρωμιά παραφινέλαιο/κηροζίνη, τρίψιμο και καλό ξέπλυμα με νερό.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ξερει καποιος να μου πει τι ακριβως ειχε γινει με τα ΜΤ09 (naked) στην Ελλαδα σε σχεση με την ECU και το θεματακι που ειχαν στην αποκριση του γκαζιου τα πρωτα μοντελα; Ειχε διορθωθει απο το 2015; Τα 14αρια ειχαν ανακληθει για επαναπρογραμματισμο;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν δεν κάνω λάθος δεν ήταν ανάκληση, απλά update στους χαρτες που μπορούσες να το κάνεις και στην πρώτη φουρνιά των mt.
Απο ότι έχω διαβάσει παραμένει λίγο απότομο το γκάζι του σε άνοιξε-κλείσε αλλά ειναι πολύ καλύτερα απο οτι με τον αρχικό χάρτη.
(καλύτερα να ποστάρεις στο αντίστοιχο thread ομως που θα ξέρουν καλύτερα)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 13 λεπτά, το μέλος seatcowl έγραψε:

(καλύτερα να ποστάρεις στο αντίστοιχο thread ομως που θα ξέρουν καλύτερα)

Thanks and done. 

:cheers:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ξερει κανεις που μπορω να βρω το service manual για cbr 600 f 2011-2013 ;;;;

Για να προλαβω απαντησεις τυπου google is your friend εχω ψαξει ηδη και βρισκω το servixe manual μονο για το παλιο cbr f

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 13 λεπτά, το μέλος nikolai έγραψε:

Ξερει κανεις που μπορω να βρω το service manual για cbr 600 f 2011-2013 ;;;;

Για να προλαβω απαντησεις τυπου google is your friend εχω ψαξει ηδη και βρισκω το servixe manual μονο για το παλιο cbr f

Δεν εχω παραπανω χρονο, αλλα ψαξε για PC41, αν δεν εχεις ψαξει ηδη...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 6 ώρες, το μέλος kalimera8764 έγραψε:

Δεν εχω παραπανω χρονο, αλλα ψαξε για PC41, αν δεν εχεις ψαξει ηδη...

το χα ψαξει ηδη βρηκα απο το χορνετ για προσωρινα , κτ μου λεει πως δεν γλυτωνω να αγορασω το haynes

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Haynes εχω πιασει στα χερια μου μόνο αυτοκινητάδικο και όταν προσπαθήσαμε με φίλο να το χρησιμοποιήσουμε διαπιστώσαμε και ελλείψεις και ανακρίβειες, αλλά κυρίως οτι παραήταν περιληπτικό σε σχέση με ΟΕΜ service manuals. Ενδεχομένως να πέσαμε στην περίπτωση, για να έχουν τόσο καλό όνομα πιθανώς είναι και αξιόλογα, απλά πριν δώσεις το σεβαστό ποσό που κοστίζει  θέλω να σου τονίσω ότι δεν είναι Ευαγγέλιο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 46 λεπτά, το μέλος estebahn έγραψε:

Haynes εχω πιασει στα χερια μου μόνο αυτοκινητάδικο και όταν προσπαθήσαμε με φίλο να το χρησιμοποιήσουμε διαπιστώσαμε και ελλείψεις και ανακρίβειες, αλλά κυρίως οτι παραήταν περιληπτικό σε σχέση με ΟΕΜ service manuals. Ενδεχομένως να πέσαμε στην περίπτωση, για να έχουν τόσο καλό όνομα πιθανώς είναι και αξιόλογα, απλά πριν δώσεις το σεβαστό ποσό που κοστίζει  θέλω να σου τονίσω ότι δεν είναι Ευαγγέλιο.

αν βρω οεμ λογικα θα κατσω να αγορασω κανα οεμ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Που θα μπορούσα να φτιάξω κάτι σαν το παρακάτω με μήκος τουλάχιστον 120 χιλιοστά, διάμετρο 6 χιλιοστά και άκρη M6 x 0,75;

3032c2_fc1732d0955b47e19a51f0ad862897e1. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

1Πήγαινε σε τόρνο. Έχουν μεταλλικές ράβδους όλων των διαμέτρων. Κόψε στο μήκος που θες και μετά.με φιλιέρα κάνε τα  πάσα που θέλεις.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Να παρω και μια γνωμη απο σας.

Ειμαι μεταξυ ενος z750 07 ολο μαμα με λιγα χιλιομετρα και abs και ενος street triple 08 50000 χλμ με φρενα-αναρτησεις απο daytona.καλη κατασταση και τα 2.ιδια λεφτα σχεδον.τα πηγα συνεργειο κομπλε και τα 2 το τριπλ μονο με ειπε ο σακης η μιζα του ειναι στα τελευταια της.

Σκεφτομαι αρκετα την ευκολη μεταπωληση του ζ αλλιως ολα τα αλλα λεν για το τριπλ παρα τα παραπανω χιλιομετρα του,οχι οτι ειναι πολλα για 10ετιας μηχανακι αλλα ειναι αρκετα πανω απο το ζ και οσο να ναι θα το πουλησω αρκετα δυσκολα.

Η αποφαση εχει σχεδον παρθει αλλα θελω να ακουσω και καμια γνωμη.

Thanks!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Όταν φυλάμε τα χιλιόμετρα στο μηχανάκι μας για τον επόμενο,είναι σαν να μην π*δάμε τη γκόμενα μας για να την βρει ο άλλος ανέγγιχτη.

Παρ' ότι το abs του Ζ με προδιαθέτει θετικά,πάρε το τρίπλ Γιώργο και πιες του το αίμα! 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 5 ώρες, το μέλος The Dread Rider έγραψε:

Που θα μπορούσα να φτιάξω κάτι σαν το παρακάτω με μήκος τουλάχιστον 120 χιλιοστά, διάμετρο 6 χιλιοστά και άκρη M6 x 0,75;

3032c2_fc1732d0955b47e19a51f0ad862897e1. 

Σε αγροτικά είδη, ''παιζει'' να βρεις και βίδα Μ6 12-14cm, έτοιμη. Κόβεις το κεφάλι κι ειναι ετοιμο.

Αλλιως, ντίζα Μ6.  Ζητας να σου κόψει 12 πόντους.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 44 λεπτά, το μέλος innova 04 έγραψε:

Σε αγροτικά είδη, ''παιζει'' να βρεις και βίδα Μ6 12-14cm, έτοιμη. Κόβεις το κεφάλι κι ειναι ετοιμο.

Αλλιως, ντίζα Μ6.  Ζητας να σου κόψει 12 πόντους.

Δεν είναι το συνηθισμένο σπείρωμα του Μ6*1.00 αλλά Μ6*0.75. Δεν θα το βρει πουθενά, μόνο να το φτιάξει σε μηχανουργείο. Και αμφιβάλλω αν υπάρχει πουθενά στον κόσμο φιλιέρα Μ6*0.75 που λέει παραπάνω ο Γιώργος.

Θα ζητήσεις να σου το φτιάξουν από ασημάτσαλο και να το βάψουν, όπως το βλέπω στην φωτογραφία.

Αλήθεια που θέλεις να το χρησιμοποιήσεις; Το Μ6*0.75 είναι σίγουρο;

Τροποποιήθηκε από τον constantine 440

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 5 ώρες, το μέλος Joe15 έγραψε:

Να παρω και μια γνωμη απο σας.

Ειμαι μεταξυ ενος z750 07 ολο μαμα με λιγα χιλιομετρα και abs και ενος street triple 08 50000 χλμ με φρενα-αναρτησεις απο daytona.καλη κατασταση και τα 2.ιδια λεφτα σχεδον.τα πηγα συνεργειο κομπλε και τα 2 το τριπλ μονο μΟΥ ειπε ο σακης η μιζα του ειναι στα τελευταια της.

Σκεφτομαι αρκετα την ευκολη μεταπωληση του ζ αλλιως ολα τα αλλα λεν για το τριπλ παρα τα παραπανω χιλιομετρα του,οχι οτι ειναι πολλα για 10ετιας μηχανακι αλλα ειναι αρκετα πανω απο το ζ και οσο να ναι θα το πουλησω αρκετα δυσκολα.

Η αποφαση εχει σχεδον παρθει αλλα θελω να ακουσω και καμια γνωμη.

Thanks!

Δλδ τι εννοεί ο ''Σακης'' για την μίζα; Έχει φαγωμένα καρβουνάκια; Έχει λιωμένα πηνία; Έχει φαγωμένο καρέ στον άξονα;

Η σύγκριση των δύο μοντέλων είναι αστεία στα μάτια μου. Από την μία έχεις ένα από τα πιο ''καυλάκια'' μηχανές που βγήκαν ποτέ, κι από την άλλη ένα Ιαπωνικό πολύ μέτριο μοτό.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα