Jump to content
Στέργιος Βήχος

Το τόπικ των σύντομων απαντήσεων vol. 3

Recommended Posts

επειδης στο χωριο δεν το εχουμε μαθει ακομα..

τι ειναι ρε τσακαλια το car/moto detailing?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
πριν 43 λεπτά, το μέλος Στέργιος Βήχος έγραψε:

επειδης στο χωριο δεν το εχουμε μαθει ακομα..

τι ειναι ρε τσακαλια το car/moto detailing?

Το εξειδικευμένο πλύσιμο και γενικότερα η περιποίηση ενός αυτοκινήτου/μοτοσυκλέτας. Πλύσιμο με σαμπουάν, μετά πλύσιμο με μπάρα πηλού, γυάλισμα με ειδικό προϊόν που αφαιρεί το γνωστό "αράχνιασμα" ή και πιο έντονες γρατσουνιές, κέρωμα κ.λπ.

Είχα ψαχτεί λίγο μια περίοδο, έχει φάση αν έχεις το κασέρι και την όρεξη να ασχοληθείς.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σήμερα αγόρασα φίλτρο λαδιού, αντί να μου δώσει ο υπάλληλος αυτο: http://www.hiflofiltro.com/catalogue/filter/hf204 μου έδωσε αυτό: http://www.hiflofiltro.com/catalogue/filter/hf303

Να το βάλω η θα έχω θέμα?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Λειτουργικά δεν νομίζω ότι έχεις θέμα.  Αν και έχω ακούσει ότι αν βάλεις  πιο κοντό φίλτρο αυξάνεται η πίεση του λαδιού (δεν ξέρω αν ισχυει) αν ισχύει σε εσένα θα μειωθεί ελαφρώς. 

Εγώ έχει τύχει να βάλω στο αμαξι μια φορά πιο κοντό και δεν παρατήρησα κάτι.  Λογικό θα μου πεις. 

Χώρο τοξικά είσαι οκ;  μήπως;  δεν θα σου χωράει; 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 4 ώρες, το μέλος nikos_pc έγραψε:

Σήμερα αγόρασα φίλτρο λαδιού, αντί να μου δώσει ο υπάλληλος αυτο: http://www.hiflofiltro.com/catalogue/filter/hf204 μου έδωσε αυτό: http://www.hiflofiltro.com/catalogue/filter/hf303

To μικρό πάιρνει 212 ml, το μεγάλο παίρνει 241 ml λαδιού.

Πολυ μικρή διαφορά, δεν θα'χεις θέμα να χρειαστει να συμπληρωσεις λάδι.

@HLIAS δεν ισχύει. Η πίεση στο κύκλωμα ειναι προκαθορισμένη απο την διάμετρο των αυλών κυκλοφορίας.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

@hayabusas Η πίεση δεν είναι προκαθορισμένη, εκτός αν ερμηνεύω λάθος τα γραφόμενά σου

Εξαρτάται πέρα από την εκτονωτική βαλβίδα, από το ιξώδες του λαδιού και φυσικά το πόσο γρήγορα δουλεύει η τρόμπα λαδιού

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 1 λεπτό, το μέλος Ravendark έγραψε:

@hayabusas Η πίεση δεν είναι προκαθορισμένη, εκτός αν ερμηνεύω λάθος τα γραφόμενά σου

Εξαρτάται πέρα από την εκτονωτική βαλβίδα, από το ιξώδες του λαδιού και φυσικά το πόσο γρήγορα δουλεύει η τρόμπα λαδιού

Όχι Γιώργο. Η μέγιστη πίεση είναι προκαθορισμένη και εξαρτάται ΜΟΝΟ από την εκτονωτική βαλβίδα. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ε ποια άλλη πίεση μας ενδιαφέρει ωρέ πλην της μέγιστης? Ποια άλλη μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα, δεδομένου ότι το Δp από τα υπόλοιπα που αναφέρεις είναι στα όρια του μη μετρήσιμου.

Εκτός αν δεν κατάλαβα σωστά κάτι εγώ και ο Νίκος νομίζει ότι η  πίεση αλλάζει μόνο και μόνο εξαιτίας μεγαλύτερης "αποθήκης" (βλέπε φίλτρο) κάτι που εξ ορισμού είναι λάθος. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Βρε ναι αυτή μας νοιάζει, αλλά έτσι όπως διάβασα το ποστ του θανάση και μετά το δικό σου, μου φάνηκε ότι εννοούσατε ότι το κύκλωμα διατηρεί σταθερή πίεση...

Συμφωνούμε

Τροποποιήθηκε από τον Ravendark

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αφήστε το παιδιά θα πάω να τα αλλάξω, γιατί νομίζω δεν χωράει στην θέση του παλιού.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Guys γιατι δε μπορω να ποσταρω video youtube με τον κλασσικο τροπο?(εισαγωγη εικονας). Βαζω το link, παταω οκ και δεν το δεχεται.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 18 λεπτά, το μέλος CptAngel έγραψε:

Guys γιατι δε μπορω να ποσταρω video youtube με τον κλασσικο τροπο?(εισαγωγη εικονας). Βαζω το link, παταω οκ και δεν το δεχεται.

κατ ευθειαν κοπι παστε το λινκ απ το youtube στον κειμενογραφο.

περιμενεις λιγο και το φορτωνει και σου βγαζει μετα επιλογη απο κατω αν θες προεπισκοπηση ή σκετο λινκ (κειμενο)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παίδες.

ψάχνω,  στη Θεσσαλονίκη,  συρματινο πλέγμα να κάνω μια γρίλια.  που θα βρω; μάλλον κάτι ψάχνω λάθος στο γουγλι και δεν βγάζω άκρη. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αλουμινένια τιμονόπλακα έχει μαύρα σημάδια από τα κλειδιά του προηγούμενου ιδιοκτήτη που σουρνόντουσαν πάνω της.

Πώς φεύγουν αυτά,να δείξει το αλουμίνιο πάλι λαμπερό?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 8 λεπτά, το μέλος karellen έγραψε:

Αλουμινένια τιμονόπλακα έχει μαύρα σημάδια από τα κλειδιά του προηγούμενου ιδιοκτήτη που σουρνόντουσαν πάνω της.

Πώς φεύγουν αυτά,να δείξει το αλουμίνιο πάλι λαμπερό?

c10102415-1.jpg

Λεπτό γυαλόχαρτο ε; Άμα θέλεις το κάνεις από τελείως καθρέπτη, μέχρι τραχύ αλουμίνιο.

Από έτσι

DSCF5677.jpg

σε έτσι

P_20160809_144547s.jpg

Δεν το έχει πιάσει η φωτό, αλλά μιμήθηκα και τις γραμμές του φρεζαρίσματος που είχε η αρχική επιφάνεια.

Τροποποιήθηκε από τον FlyingInADream

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για πολύ λαμπερό 1500ρι. Και 1000ρι κάνει δουλειά.

ΒΓΑΖΕΙΣ την τιμονόπλακα, για να δουλέψεις.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Την 5/25/2017 at 4:01 ΜΜ, το μέλος nikos_pc έγραψε:

αδερφε δεν εχω ακουσει τα καλυτερα για τα hi-flo φιλτρα λαδιού. προσωπικά βάζω μόνο γνήσια ή K&N, γενικα προτιμω τα γνησια ανταλακτικά σε θέματα συντήρηης κινητήρα.

ερώτησις τώρα.

με ποια ονομασια και πως μπορώ να βρω το φιλτρο που φεύγει απο το φιλτροκούτι και βγαίνει έξω στην ατμοσφαιρα? αλλα μαλλον θα το παρω απο την αντιπροσωπεια να ξεμερδευω αν δε το βρω καπου ευκολα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

πριν 3 ώρες, το μέλος pavlosR1 έγραψε:

αδερφε δεν εχω ακουσει τα καλυτερα για τα hi-flo φιλτρα λαδιού. προσωπικά βάζω μόνο γνήσια ή K&N, γενικα προτιμω τα γνησια ανταλακτικά σε θέματα συντήρηης κινητήρα.

ερώτησις τώρα.

με ποια ονομασια και πως μπορώ να βρω το φιλτρο που φεύγει απο το φιλτροκούτι και βγαίνει έξω στην ατμοσφαιρα? αλλα μαλλον θα το παρω απο την αντιπροσωπεια να ξεμερδευω αν δε το βρω καπου ευκολα

Ποτέ δεν είχα θέμα δεν ξέρω βέβαια τι εχεί ακουστει για τα Hi Flo, τελικά μόνο γνήσιο βρεικα.

Στο φίλτρο αέρα αναφέρεσαι?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

στα hiflo εχει κολλησει η βαλβιδουλα που εχουν μεσα σε αρκετα μηχανακια. για 3-4ε παραπανω που εχει το γνησιο δεν αξιζει να βαλεις hiflo. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Επίσης ποτέ δεν είχα θέμα με HIFLO προσωπικά. 

Συμφωνώ πάντως ότι για 1-2 ευρώ (τόσο είναι πλέον η διαφορά στα φίλτρα λαδιού) δεν αξίζει τον κόπο να ασχοληθεί κάποιος αλλά στα φίλτρα αέρα που η διαφορά είναι στο 50% και βάλε ίσως νομίζω ότι είναι θελτικότατη η διαφορά αν και εφόσον παραμείνουν σε καλές τιμές.

Επιπρόσθετα για το τι είναι η HIFLO μπορούμε να διαβάσουμε ΕΔΩ.

Τέλος καμία εταιρεία δεν φτιάχνει φίλτρα κλπ και σε HONDA made in France έχει ακουστεί ότι είχαν λιγότερες οπές κλπ με δημιουργία προβλημάτων πράγμα που επίσης δεν έχω διαπιστώσει παρά <<ακουγόντουσαν >> κάτι τέτοια. Βέβαια από την άλλη υπάρχει ο αντίλογος περί ποιοτικού ελέγχου κλπ. οπότε ότι νομίζει ο καθείς καλύτερο για την τσέπη του και το εργαλείο του. Απλά προσωπικά διατυπώνω δια του παρόντος κάποιες άλλες σκέψεις - προσωπικές διαπιστώσεις.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

προσωπικα δεν ειχα ποτε προβλημα με hiflo, kn, γνησιο suzuki. 

αρκετοι, περισσοτερο στα ξενα φορουμ ειχανε προβλημα ακομα και με kn (τα σφυγγανε πολυ με κλειδι τα αμερικανακια).:biggrin:

η κολλημενη βαλβιδα στο hiflo ειναι πολυ γνωστη ομως και δεν ειναι να πεις οτι το εσφιξες πολυ η δε ξερω τι...

για φιλτρα λαδιου μιλαω ετσι.

το φιλτρο αερα ειναι αλλο θεμα και ολα τα επωνυμα ειναι το ιδιο καλα...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα