Jump to content

FlyingInADream

Μέλη
 • Δημοσιεύσεις

  6.495
 • Εγγράφηκε

 • Τελευταία επίσκεψη

 • Days Won

  151

FlyingInADream last won the day on Ιούλιος 4

FlyingInADream had the most liked content!

Πόντοι

10.174 Excellent

1 Παρακολουθητής

Σχετικά με το μέλος FlyingInADream

 • Κλάση
  Γραναζωτός

Μέθοδοι Επικοινωνίας

 • Ιστοσελίδα
  http://forcev4.blogspot.gr/

Άλλα Στοιχεία

 • Τόπος
  Μεσόγεια
 • Ενδιαφέροντα
  Αποφυγή γραφειοκρατίας κάθε είδους, τσούλημα τυρόμπαλας από το λόφο του Βαραμπά, παρενόχληση όμορφων ταμειατζούδων στο Σκλαβενίτη, θανατερές ατάκες σε ύφος James Bond, κατασκευή stealth προσωπικού αεροσκάφους. Μόνο ένα από αυτά είναι ψέμμα.
 • Φύλο
  Άνδρας

Πρόσφατοι επισκέπτες στο προφίλ

19.471 προβολές προφίλ
 1. Τα τοιχώματα μέσα, δεν είναι ένα ''βαρελάκι'' με δύο άκρες; Και τάπα από την μία, τάπα από την άλλη; Είναι ένα κομμάτι με την τάπα από την μια μεριά; Αν είναι με τάπα και από τις δύο μεριές, έχεις βάλει ανάποδα τις τάπες. Εναλλακτικά, έχεις βάλει ανάποδα τις συνδέσεις του ρεύματος. Για να αποκλειστεί το ενδεχόμενο, να έχεις κλαταρισμένο κόμπλερ ή κάτι που λείπει, βάλε μια ταχύτητα, μεγάλη στο κιβώτιο, και σπρώξε με τα χέρια λίγο την μηχανή προς τα πίσω. Καμιά εικοασαριά πόντους, δεν θέλει πολύ. Ακούγεται η μίζα να παρασύρεται από τον κινητήρα που γυρνάει ανάποδα;
 2. Εχεις βάλει ανάποδα τον μαγνήτη, και η μίζα γυρνάει ανάποδα. Οπότε το κόμπλερ δεν εμπλέκεται, και γυρνάει στον αέρα.
 3. Να το βρήσκεις και μόνος σου εύκολα: Κυβισμος=Αριθμός κυλίνδρων*διάμετρος*διάμετρος*διαδρομή*π/4 , με π=3,141 κατά προσέγγιση Στην περίπτωση εδώ έχουμε 1*5,6*5,6*5,6*3,141/4 = 137,9 κυβικά
 4. Βρίσκεις ένα 500ρι, το αγοράζεις, το περνάς ΚΤΕΟ αν θέλει, το μεταβιβάζεις στο ονομά σου, το ασφαλίζεις, έτοιμο.
 5. FlyingInADream

  Ηλεκτρονικη

  Οταν το διαβάζει, βγάλτον -κρυφά- μια φωτογραφία και πόσταρέ την εδώ.
 6. FlyingInADream

  Ηλεκτρονικη

  Ναι, υπάρχει. Θα πρέπει να φτιάξεις ένα κύκλωμα, που να εξομοιώνει τους αισθητήρες στα input της. Δλδ αν για παράδειγμα, λαμβάνει input απο αισθητήρα θέσης στροφαλοφόρου και αισθητήρα θέσης εκκεντροφόρου, πρέπει να φτιάξεις κάτι, να παράγει ΙΔΙΑ σήματα με αυτά που θα έβγαζαν οι πραγματικοί αισθητήρες, και μετά να τα δώσεις στην ηλεκτρονική στα σχετικά pins εισόδου. Στην συνέχεια, στα pins εξόδου, μπορείς να συνδέσεις τα πραγματικά εξαρτήματα π.χ. πολλαπλασιαστή τάσης, και αν μιλάμε για ψεκαστό και εντολή προς μπεκ συν εντολή προς ρελέ αντλίας καυσίμου, ώστε να δεις αν θα βγάλουν σπινθήρα κ.ο.κ. Ακόμα καλύτερα να συνδέσεις τα output σε παλμογράφο, και να δεις από τα γραφήματα του παλμογράφου, αν είναι τα σήματα όπως περιγράφονται από το service manual του κατασκευαστή. Αν κάτι δεν είναι σωστό, άρα δεν είναι κακή η ηλεκτρονική Αν ΟΛΑ είναι σωστά, άρα είναι καλή η ηλεκτρονική. Υπόψιν, τα τελευταία χρόνια, οι ηλεκτρονικές έχουν ΚΑΙ τον ψεκασμό να ελέγξουν, αλλά και άλλα πράγματα, όπως να δώσουν πληροφορίες στα όργανα, ίσως και να ΠΑΡΟΥΝ πληροφορίες από τα όργανα, πληροφορίες του immobilizer, πληροφορίες ΚΑΙ εντολές προς δευτερεύοντα συστήματα όπως το βεντιλατέρ του ψυγείου, το abs, τα συστήματα ευστάθειας, αντισπιν κ.ο.κ. Αν μιλάμε δλδ για τελευταίας τεχνολογίας ηλεκτρονική τα πράγματα ζορίζουν πάρα πολύ, για τον απλό ιδιώτη που έχει μερικά ερασιτεχνικά ηλεκτρονικά εργαλεία.
 7. Βάψιμο σε κράνη κάνουν πολλά βαφεία μοτοσυκλετών, και με το google ευκολα θα τα βρείτε, κάποιοι κάνουν και αερογραφίες σε ότι σχέδιο ζητηθεί. Οπως λέει όμως και ένας κακός σε μια ταινία: Το μεγάλο ερώτημα, δεν είναι ποτέ το πως, ποιός, πότε, που κ.ο.κ. Το μεγάλο ερώτημα είναι το γιατί. Το γιατί θέλετε να γίνετε σαν στρατιωτάκια, και να απαρνηθείτε την ατομικότητά του ο καθένας, και μάλιστα σε σχέδιο που θα αποφασίσει ετσιθελικά ένας μόνο, είναι το γιατί της εδώ ιστορίας μας.
 8. Σειρά: Star Trek Strange New Worlds, 2022 Το μουσικό θέμα του Star Trek Strange New Worlds, είναι το στοιχείο που μου άρεσε πιο πολύ από την σειρά. Εχουν πάρει ένα παλιότερο θέμα, και το έχουν τουμπανιάσει σε έπος. Είναι ωραίο, φέρνει συγκίνηση και εμένα με προδιαθέτει να μπω σε ένα αεροπλάνο και να το πετάξω...κάπου. Εστω να οδηγήσω μια ενδιαφέρουσα μοτοσυκλέτα. Μετά την χαοτική woke και άνευ οποιουδήποτε νοήματος, πυρηνική καταστροφή που ήταν το Ε-Κ-Ν-Ε-Υ-Ρ-Ι-Σ-Τ-Ι-Κ-Ο Star Trek Discovery, και την προσβλητική για τους fans δεύτερη season του Picard, το έπιασαν το νόημα στην εταιρία, και είπαν, καλή η wokeιλα, η κατήχηση και οι πολιτικές αντζέντες, αλλά δεν μας βλέπει κανείς και το κανάλι πάει για κλείσιμο. Ας κάνουμε κάτι που να κρατάει τα προσχήματα, ότι βλέπεις κάτι από το σύμπαν του Star Trek. Και εγένετο το Star Trek Strange New Worlds, που μας λέει την ιστορία του Enterprise ΠΡΙΝ αναλάβει ο Kirk, με τον Pike κυβερνήτη και ακολουθεί την δομή των παλιών καλών Star Trek που αγαπήσαμε εκατομμύρια τρεκκηδες, κάθε επεισόδιο, κάτι γίνεται σε κάποιον πλανήτη ή αντικείμενο που επισκέπτονται, και κάπως βρίσκουνε μια λύση. Κάτι ασυνέπειες σε σχέση με τις γνήσιες σειρές δεν τις γλυτώσανε, κάτι woke κυρήγματα πάλι τους ξεφύγανε, αλλά ευτυχώς λίγο όλα αυτά, και η σειρά είναι καλή και βλέπεται, σαν πολύ καλή μεταφορά του τότε TOS στην σύχρονη τηλεόραση. Η ΘΕΑΡΑ Rebecca Romjin, την ξέρουμε ως την αρχική Mystique στο Xmen και ως η πολύ βρωμιάρα και ακατάστατη γκόμενα του Ross στα φιλαράκια, παίζει τον ρόλο της 1ης αξιωματικού και το πρώτο μου μεγάλο παράπονο, είναι ότι έχει πολύ μικρή παρουσία, λες και έκανε συμβόλαιο ότι δεν θα παίζει πάνω από δύο λεπτά το επεισόδιο. Δεύτερο παράπονο, πιο άσχημη και αντιπαθητική μαυρούλα, δεν βρήκατε να παίξει την Uhura; Τι είναι αυτό με τις άσχημες και αντιπαθητικές μαύρες τελευταία; Μετά τον Bond και το Kenobi, τρίτωσε το κακό. Που πήγαν οι ωραίες και συμπαθείς μαύρες; Και γιατί την κάνατε αντιπαθητική σαν χαρακτήρα; Και γιατί της δίνετε τόση σημασία σε όλη την σεζόν; ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΛΕΜΕ. Το τρίτο μου παράπονο, ρε συ Alex Kurtzman πως σε λένε, στο Σύμπαν του Star Trek τα διαστημόπλοια όταν μπαίνουν σε warp drive, βλέπεις απέξω τα αστέρια να κινούνται γρήγορα. ΔΕΝ βλέπεις μπλε ακτίνες και κίνηση μέσα σε σωλήνα. Οι μπλε ακτίνες και η κίνηση μέσα σε σωλήνα, είναι από το Σύμπαν του Star Wars. Ημαρτον δλδ, ντάξ για τα λεφτά πάτε και από σεβασμό για το γνήσιο υλικό δεν έχετε ούτε ιδέα , αλλά ούτε σε πιο Σύμπαν είστε; Κατά τα άλλα, καλή είναι. O ηθοποιός που παίζει τον Pike είναι πολύ καλός, και γεμίζει ως παρουσία το έργο. Κι ο Σποκ είναι συμπαθής. Και η νοσοκόμα είναι ομορφούλα και με έξυπνη φατσούλα, δίνει ενδιαφέρον. Και ο εξωγήινος μηχανικός, είναι ίσως ο πιο ενδιαφέρον σαν χαρακτήρας της σειράς. Να το δείτε.
 9. Τιμές για ΟΛΑ τα αναλώσιμα-ανταλλακτικά που αναφέρεις, δες στο Bike Alert εδώ >>> https://www.bikealert.gr/el/application-lists Επισκευή μπροστινής ανάρτησης με aftermarket επώνυμες τσιμούχες υπολόγιζε 80-100 ευρώ σύνολο. Ρύθμιση βαλβίδων, ομοίως κανά 80ρι η εργασία συν ότι κόστος σε καπελότα προκύψει. Καθαρισμός τρόμπας βενζίνης και συστήματος ψεκασμού, εξαρτάται αν θέλεις και καθαρισμό μπεκ με υγρό και υπερήχους. Γενικά οι τρεις εργασίες αυτές, αν γίνουν όλες μαζί, συμπτύσεται το κόστος των εργατικών, δεν πάνε άρθροισμα ακριβώς.
 10. Η πλήρης ιστορία του CBR400RR NC29, για όποιον ενδιαφέρεται να την διαβάσει ή να δει τις φωτογραφίες, για το πως είχε γίνει μετά από παράτημα στα στοιχεία της φύσης και ακινησία οκτώ ετών όταν το ανέλαβα, και πως το ξαναέκανα πλήρως λειτουργικό. Οσοι βαριούνται την....φιλολογία μου, μπορούνε να πάνε προς το τέλος και να δούνε απευθείας τις τελικές φωτό και βίντεο. Ελπίζω να χαρείτε από το θέμα, σε κάθε περίπτωση. Εδώ το θέμα >>> https://forcev4.blogspot.com/2021/10/cbr400rr-nc29.html
 11. Παίρνεις την άδεια, την βουτάς σε θαλασσινό νερό, και την παραγουλίζεις στα βράχια στην ακτή ή έστω σε τσιμεντένιο επιπεδο. Μολις δεις αφρό να βγαίνει, την σηκώνεις ψηλά και με ταχύτητα την κοπανάς στο βράχο, 2-3 φορές αυτό. Επαναλαμβάνεις όλο αυτό μερικές φορές, και νταξ, έτοιμη η άδεια η χτυπημένη. ...... Αν το είχε ο πατέρας σου, πάει να πει ότι το είχε με χαρτιά, με πινακίδα με απόλα; Αν ναι, τότε αυτά ενδέχεται να μπορούν να ξαναβγούν. Θυμάσαι τι πινακίδα είχε; Αν μιλάμε για 50ρι, τότε είναι μοτοποδήλατο, οπότε υπάγεται στην τροχαία εκεί που ζούσε ο πατέρας σου. Αν ναι σε όλα τα παραπάνω, τότε ενδεχομένως, με επίσκεψή σου, στο τμήμα τροχαίας, να βγάλεις άκρη, τι μπορεί να γίνει, και ποιά διαδικασία να ακολουθήσεις. Λογικά θα έχει απλήρωτα τέλη ετών, αν είναι 50ρι πληρώνεις τα τελευταία 5 χρόνια μόνο, και είσαι με την κανονική του την άδεια. Αν είναι >50 τότε υπάγεται στο υπουργείο όπως όλα τα οχήματα. Αν δεν άφησε πουθενά άδεια ή οτιδήποτε άλλο ο πατέρας σου, τότε θα πρέπει να αναζητήσεις στο υπουργείο με κάποιο στοιχείο, όπως αριθμός πλαισίου ή το ΑΦΜ του πατέρα σου. Και σε αυτήν την περίπτωση, το υπουργείο θα σου πει, τι να κάνεις και ποιά διαδικασία πρέπει να ακολουθήσεις ώστε να ξαναπάρεις την άδεια του. Μοναδική περίπτωση να μην γίνεται τίποτα, είναι να το έχει διαγράψει. Αν είναι >50 και ο πατέρας σου δεν το έχει διαγράψει, αλλά απλά θέσει σε ακινησία, τότε πρέπει να απευθυνθείς στην ΔΟΥ του πατέρα σου, να σου πει τι να κάνεις.
 12. Όχι άστον 2-3 χρόνια απάνω να δίνει υπερτάσεις, να βεβαιωθείς. Μην κάνεις βιαστικές κρίσεις. Μην λες ''μηχανάκι'' το R1, έχουν ''ψυχή'' τα πράγματα, αν τους φέρεσαι έτσι, θα σου φερθούν κι αυτά με το ίδιο τρόπο.
 13. https://ksr-group.com/news/ksr-hellas-kawasaki/ Παρέα με τα Brixton, τα Motron και τις κινεζολαμπρέτες.
 14. FlyingInADream

  fmx 650 αναρτηση

  Οχι, παίζουν και άλλα πράγματα. π.χ. το βάρος της μηχανής, με τι σχέση μοχλισμού δουλεύει, τι διαδρομή έχει κ.ο.κ. ΑΛΛΑ από μήκος και άκρα ξεκινάς, είναι τα ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ στοιχεία.
 15. FlyingInADream

  fmx 650 αναρτηση

  Για να βρεις αν ταιριάζει από άλλο, μέτρα απόσταση του αμορτισέρ ελεύθερο, από κέντρο άξονα σε κέντρο άξονα, και δες τι έχει στα άκρα του. Θηλειά επάνω, δίχαλο κάτω; Θηλειά πάνω-κάτω; Οτι άλλο βάλεις, πρέπει να είναι στα ίδια χαρακτηριστικά, μήκους και άκρων. Υπάρχουν γνωστοί επαγγελματίες αναρτησάδες π.χ. k-shock που θα σου πουν αν μπορούν να φτιάξουν την υπάρχουσα ανάρτησή σου. Πήρες κανά τηλέφωνο;
×
×
 • Create New...