Jump to content

FlyingInADream

Μέλη
 • Δημοσιεύσεις

  6.630
 • Εγγράφηκε

 • Τελευταία επίσκεψη

 • Days Won

  190

Όλο το περιεχόμενο του μέλους FlyingInADream

 1. FlyingInADream

  Καλησπερα. Νεος εδω.

  Νεος οδηγός; Παλιός οδηγός αλλά νέος οδηγός στο 850; Καλώστον
 2. FlyingInADream

  ΠΡΩΤΗ ΜΗΧΑΝΗ

  Δεν καταδίκασα κανέναν. Γράφεις κάτι που είναι λάθος, το διαπιστώνω, προσπαθώ να σε διορθώσω. Καλόν είναι να καταλαβαίνουμε και λίγο τι μας λένε, και να μην είμαστε αντιδραστικοί χωρίς λόγο. Μην το πάρεις το CBR, θα το ρίξεις κάτω και θα κλαις τα ΑΚΡΙΒΑ πλαστικά. Πάρε ένα φτηνό μεταχειρισμένο γυμνό ΧΩΡΙΣ ΠΛΑΣΤΙΚΑ να μάθεις, και σε κανά χρόνο δύο, που θα έχεις μια επαφή, το δίνεις και παίρνεις αυτό που ονειρεύεσαι.
 3. FlyingInADream

  ΠΡΩΤΗ ΜΗΧΑΝΗ

  Ολες δεν ξέρω, αυτό που πόσταρες εσύ, είναι λάθος. Δεν έχει καμία σχέση με τα 400cc το δίπλωμα Α2. Υπάρχουν μοτοσυκλέτες με περισσότερα κυβικά από 400, πολύ περισσότερα, που τις οδηγάς νόμιμα με Α2. Και υπάρχουν μοτοσυκλέτες με λιγότερα κυβικά από 400 που δεν τις οδηγάς με Α2 γιατί ξεπερνάνε το όριο ιπποδύναμης. Τα ''ασχετα μηνύματα'' είναι μια προσπάθεια, μπας και καταλάβεις ότι γράφεις κάτι λάθος. Και από το CBR που ρωτάς, που δεν λέω, καλό είναι, έ εχουν βγει ομως και πιο ενδιαφέροντα μηχανήματα, καλό είναι να πάρεις μια ιδέα, μην πας τυφλά σε ένα που σου κόλλησε το μυαλό. Καλά ξεμπερδέματα.
 4. FlyingInADream

  ΠΡΩΤΗ ΜΗΧΑΝΗ

  Το δίπλωμα Α2 δεν έχει καμία σχέση με τα 400cc. Δεν είναι η έκφραση, που δεν έχει σημασία. Είναι η γνώση που είναι λάθος. Και έχει σημασία. Μάθε να είσαι σωστός στην ζωή σου, να μην είσαι ότι τύχει. Για το άλλο που ρωτάς, αυτήν την εποχή, στην κατηγορία Α2 σε street, έχει βγει το CFMoto 450SR. https://cfmoto.net.gr/autos/450sr/ Ερχεται και το τεστ σε λίγες μέρες, εδώ μια πρώτη επαφή Ποιό CBR....
 5. FlyingInADream

  ΠΡΩΤΗ ΜΗΧΑΝΗ

  Δεν υπάρχει ''δίπλωμα μηχανής 400cc''. Πριν κάνεις οτιδήποτε, μάθε ΣΩΣΤΑ, τι δίπλωμα έχεις, είναι υποχρέωσή σου.
 6. Ανεβάζεις τις φωτό, σε ότι θέλεις εσύ να τις ανεβάσεις, είτε σε κάποια εξειδικευμένη σελίδα όπως το imgur για παράδειγμα, είτε π.χ. στο facebook και τις ορίζεις κοινό που μπορεί να τις δει, είτε δημόσιες, είτε αποκλειστικές για εσένα και μόνο, ΔΕΝ τις ορίζεις για τους φίλους σου. Ακολούθως αναλόγως τι πρόγραμμα σελίδων για το ιντερνετ έχεις, κάπου έχει μια επιλογή τύπου ''ανοιξε την εικόνα σε νέο παράθυρο'', όπου ανοιγεις την ΣΚΕΤΗ εικόνα σε νέο παράθυρο. Το λινκ που σου βγάζει σε αυτό το νέο παράθυρο, το κάνεις αντιγραφή εδώ, και έτοιμη, η εικόνα σου φαίνεται.
 7. Θες να γελάσεις; Σε αυτήν εδώ την εικόνα σου μου πέταξε προειδοποίηση μήπως είμαι ανήλικος και δεν κάνει να την δω, και επιβεβαίωσα ότι είναι πάνω από 18 για να την ανοίξει. This post may contain erotic or adult imagery. By continuing, you acknowledge that you are 18+ years of age. No, Take me back Yes, I'm over 18 Ρε συ, βάζε απευθείας τις φωτό, σκέτο image link δλδ, να μην ανοίγουμε λινκς. Στο ίδιο που τις ανεβάζεις, δεν αλλάζεις host, αντί όμως να ποστάρεις το λινκ με όλη την σελίδα, ποστάρεις το λινκ για την ΣΚΕΤΗ εικόνα. Ωραία δουλειά έχεις κάνει, σαν καινούριο το έκανες. Πάντα έτσι να το διατηρείς
 8. Το ''μηχανάκι'' που το είδες; Δεν σου έδειξα κανά παπί ή κανά βεσπάκι πενηντάρι, κανονική μηχανή σου έδειξα.
 9. https://cfmoto.net.gr/autos/450sr/ Καλές βόλτες
 10. Φαίνεται άμεσα η εικόνα στο κείμενό σου. Πολλά Honda της εποχής, όπως το CBR600FY που είχα, φοράγαν ίδιο αντίβαρο με παπίσιο, μόνο που το παπίσιο είχε 15-20 ευρώ, ενώ το μεγάλης μηχανής 60. Ήταν το ίδιο ακριβώς προιόν, το οποίο η Honda έφερνε με διαφορετικά part numbers και τόση διαφορά στην τιμή. Ψάξτο, λογικά και στο δικό σου, το ίδιο θα είναι.
 11. Εγγύηση δεν έχει; Αν ναι, φταίει που δεν το πας να στο φτιάξουν εντός εγγύησης.
 12. Μεγάλη επιτυχία το εκπαιδευτικό μας σύστημα. Αξιες οι απεργίες για περισσότερα λεφτά που κάνουν οι συνδικαλιστές των σκληρά εργαζόμενων δασκάλων-καθηγητών. Τι εργαζόμενοι δλδ, λειτούργημα λέμε. Και εις ανώτερα. (μεταναστεύστε όσοι μπορείτε)
 13. Αν είναι μοτοποδήλατο, πας στην τροχαία που έχει εκδοθεί η άδεια του.
 14. Πόσα κυβικά είναι ακριβώς το δίτροχο; Είναι οντως 50; Μήπως είναι 49 ο πραγματικός κυβισμός και υπάγεται στην κατηγορία ''μοτοποδήλατο'';
 15. Η αντλία δεν ακούγεται όταν γυρνάς κλειδί, ακούγεται όταν γυρνάς κλειδί στον ΟΝ ΚΑΙ σβηστήρι στο RUN. Μπαταρία έχει φορτισμένη;
 16. Το ρεύμα του κάβο ντόρο θα κάνει καλή δουλειά νομίζω. Να έχεις βγάλει όμως πρώτα βενζίνες-λάδια-μπαταρία, δεν μας φταίνε σε τίποτα τα ψα'άαακια
 17. Δυο συνεταίροι ήταν, βγάζαν motosport, έκανε δική του δουλειά ο ένας κάποια στιγμή, και για να εκμεταλευτεί την αναγνωρισιμότητα, τις είπε motorsport τις δικές του.
 18. Να το δώσεις και να πάρεις ένα 125
 19. FlyingInADream

  KTM 790 Adventure 23'

  Αν το πάρεις, θα ανοίξεις το owner's manual που θα σου δωθεί μαζί με την μηχανή, μέχρι πρόσφατα ήταν βιβλίο, τώρα λογικά το δίνει σε ηλεκτρονική μορφή, θα το διαβάσεις, και θα δεις ότι θα λέει αναλυτικά, τι πρέπει να τσεκάρεις και με ποιά συχνότητα ή σειρά αφίξεως. Τι τσεκάρουμε πριν ξεκινήσουμε, τι τσεκάρουμε σε εβδομαδιαία βάση, τι σε μηνιαία, τι σε ετήσια κ.ο.κ. ΣΙΓΟΥΡΑ είναι να ελέγχεις τακτικά την στάθμη των λαδιών, να καθαρίζεις-λαδώνεις-τεντώνεις όποτε χρειάζεται την αλυσίδα, να έχεις το νού σου για τακάκια, ντίζες, νερά, υγρά φρένων κ.ο.κ. και ότι άλλο μπορεί να γίνει μη-φυσιολογικό π.χ. αν μια ντίζα αρχίζει και κολλάει, δεν περιμένεις το σέρβις, ενεργείς, κάτι κάνεις να το διευθετήσεις πριν γίνει μεγαλύτερο πρόβλημα. Ολα τα άλλα που ρωτάς, είναι ερωτήσεις που ξέρει τις απαντήσεις ο κατασκευαστής του μοντέλου, δλδ οι άνθρωποι της αντιπροσωπείας. Ρώτα σε ένα αντιπρόσωπο.
 20. Φυσιολογικό είναι. Αν κρατήσεις πατημένο το φρένο, θα δεις ότι δεν κουνιούνται. Το τακ που ακούς, αν το ακούς στην φάση που πρωτοπατάς το φρένο, δλδ ενώ έχεις αρχίσει να βάζεις δύναμη στην μανέτα αλλά οχι όλη την δύναμη ακόμα, τότε είναι κάποια φθορούλα, που επιτρέπει στο τακάκι να κάνει μια κίνηση, ένα πέξιμο μέσα στην δαγκάνα. Για να μην το κάνει αυτό, η δαγκάνα στον πάτο της, μέσα από τα τακάκια δλδ, έχει ένα έλασμα, που κρατάει τα τακάκια παντα τεντωμένα στην μια μεριά αυτού του μπόσικου, και λογικά έχει κι άλλο ένα έλασμα που πιέζει τα τακάκια, εκεί που μπαίνει ο πίρος που τα κρατάει. Δες αν έχει τα ελάσματα αυτά, μερικοί είτε ξεχνάνε να τα βάλουν σε αλλαγή τακακιών, είτε χαλάνε και δεν τα αντικαθιστούν. Αισθητικό είναι το θέμα, αλλά καλού κακού, ρίχτου μια ματιά για τα ελάσματα που σου περιέγραψα ή μήπως δεις να έχει σκαφτεί-τριφτεί κάποια επιφάνεια που δεν θα έπρεπε είτε στο τακάκι, είτε στην δαγκάνα. Αν δεν βγάλεις άκρη, και παρακάνει φασαρία, να το δει κάποιος μηχανικός.
 21. ωωωωω καλοταξιδιέεεεες
 22. Γεωμετρία δεν κάνετε πια στα σχολεία; Τι κάνουν πια στα σχολεία, πόσα είδη τρανς (οχι την μουσική) υπάρχουν; Ογκος κυλίνδρου=π * ακτίνα^2 * υψος. Η διάμετρος του εμβόλου είναι το διπλάσιο της ακτίνας, και το ύψος ταυτίζεται με την διαδρομή του εμβόλου, ενώ προφανώς ο όγκος κυλίνδρου είναι ο κυβισμός που ψάχνουμε. Αν τα βάλουμε αυτά στον τύπο, έχουμε Κυβισμός=π* Διάμετρος^2 * διαδρομή / 4 Aν αρχικά ο κυβισμός ήταν 110, με διάμετρο 52.4, τότε ισχύει ο παραπάνω τύπος, δλδ 110=π * 52.4^2 * διαδρομή /4 Πηγαίνοντας σε καινούριο έμβολο με 54 διάμετρο, τότε ο νέος κυβισμός, έστω Χ, θα είναι πάλι Χ=π * 54^2 * διαδρομή /4. Αν διαιρέσεις το Χ και την σχέση του, με το 110 και την σχέση του αντίστοιχα , τα π και διαδρομή και /4 φεύγουν, και παίρνεις Χ/110= 54^2 / 52.4^2 => Χ= 110 * 54^2 / 52.4^2 Αν κάνεις τις πράξεις, βγαίνει 116.82 κυβικά. Η διαφορά είναι τόσο ασήμαντη, που δεν αξίζει να δώσεις ούτε 1 ευρώ.
 23. Ενα λαμπάκι έχει για τα φλας στα όργανα;
 24. A man called Otto , ταινία του 2022. imdb Σόνια-Λοιπόν, τι είδους πράγματα σε ενδιαφέρουν; Οττο-Με ενδιαφέρουν...; Σόνια-Με τι είσαι παθιασμένος; Οττο-Μηχανές. Κινητήρες. Μου αρέσει να ξέρω πώς λειτουργούν τα πράγματα. Υποθεση: Ο Οττο, είναι ένας γερασμένος κατσούφης πρόωρα συνταξιούχος, φαινομενικά παράξενος στους άλλους, σκληρός στα λόγια αλλά καλός κατά βάθος στις πράξεις, πολυμήχανος, άνθρωπος με λογική σκέψη και που πιάνουν τα χέρια του με τα πράγματα, προστάτης της τάξης στην γειτονιά του, θεωρεί ότι δεν ταιριάζει πια στον σύχρονο κόσμο, τον οποίο θεωρεί ηλίθιο. Μη έχοντας πια άλλο ενδιαφέρον στην ζωή, αποφασίζει να αυτοκτονήσει. Κι εκεί που είναι έτοιμος, μια οικογένεια ανθρώπων που θεωρεί αφελείς, εγκαθίστανται στο απέναντι σπίτι. Μαζί κι ένας γάτος, που δείχνει μια ακατανόητη σιωπηλή συμπάθεια στον Οττο. Την αγάπησα την ταινία. Για να είμαι ειλικρινής, δεν την είδα μόλις. Την είδα πριν τρείς μέρες, σήμερα την ξαναείδα με παρέα. Ηταν που ήταν πολλά τα κοινά, σε κάποια φάση έχει και τον παραπάνω διάλογο, και λέω, εγώ είμαι αυτός. Ή θα γίνω έτσι σε λίγα χρόνια μάλλον. Ο Τομ Χανκς είναι εξαιρετικός, πάντα συμπαθής και τέρμα χαρισματικός, η ηθοποιός που παίζει την γειτόνισα Μαρισόλ είναι η κρυφή δύναμη συμπάθεια και καταλύτης της ιστορίας, και όλα ταιριάζουν, όλα δουλεύουν. Καθώς η ταινία προχωράει, μαθαίνουμε με φλασμπακ αναμνήσεων του Οττο, γιατί συμβαίνουν όλα αυτά στην ζωή του, τι είχε προηγηθεί πριν φτάσει στο παρόν, και όλο μαζί δένει σαν ιστορία με αιτία και αποτέλεσμα. Ο ηθοποιός που παίζει τον Οττο σε νεαρή ηλικία είναι ο πραγματικός γιός του Τομ Χανκς. Η ταινία είναι λέει αντιγραφή της Σουηδικής ταινίας En man som heter Ove (A Man Called Ove) του 2015 που με την σειρά της είναι διασκευή βιβλίου. Δεν τα έχω δει-διαβάσει για να κάνω σύγκριση, δεν έχει και ιδιαίτερο νόημα άλλωστε, διάβασα πάντως είναι εντελώς πανομοιότυπες οι ταινίες αν και το βιβλίο τα λέει λίγο αλλιώς. Υπέροχο, να το δείτε, και αν κρίνω από την παρέα μου, οι γυναίκες θα συγκινηθείτε, να το ξέρετε.
×
×
 • Create New...