Jump to content

FlyingInADream

Μέλη
 • Δημοσιεύσεις

  6.704
 • Εγγράφηκε

 • Τελευταία επίσκεψη

 • Days Won

  206

Όλο το περιεχόμενο του μέλους FlyingInADream

 1. FlyingInADream

  Mt07

  Για αυτο που ρωτάς πάντως, πόσο δύσκολη να είναι μια παντέντα, να μπει ένα β ιδάκι για στοπ στο ράουλο της ντίζας, ώστε να μην ανοίγει πλήρως τις πεταλούδες; Μια βίδα και λιγος κόπος, έτοιμη η μείωση ιπποδύναμης.
 2. Μάλλον, έχει χαιρετίσει το γρανάζι εμπλοκής τους ή η φουρκέτα που το κινεί. Πρέπει να ανοιχτεί το κιβώτιο ταχυτήτων, να δει ο μηχανικός τα εξαρτήματα και ότι είναι φθαρμένο, να αλλαχθεί.
 3. To vaping τι είναι; Το gaming (υποθέτω=παίζεις παιχνίδια στον υπολογιστή) και το να βλέπεις σειρές, δεν νομίζω ότι είναι hobby. Το hobby έχει την έννοια της εργασίας-κατασκευής-παραγωγής που κάνεις για ένα σκοπό, χωρίς όμως να πληρώνεσαι ή να αποσκοπείς σε πληρωμή για αυτόν. Τα προηγούμενα που αναφέρεις σαφώς έχουν τα γνωρίσματα του hobby. Τέσπα, οτι ερώτηση τεχνικής φύσεως έχεις, ρίχτην και εδώ θα είμαστε, πολύ ευχαρίστως να απαντήσουμε σε ότι ξέρουμε
 4. To κουδούνισμα στα σκούτερ ΣΥΝΗΘΩΣ είναι τζόγοι που έχουν αυξηθεί στις φυγοκεντρικές σιαγώνες στην μετάδοση CVT. Οσο απλά κουδουνίζει λίγο και δεν κάνει σαν να έρχεται η συντέλεια του κόσμου, είναι μόνο αισθητικό το θέμα και δεν αποτελεί πραγματικό πρόβλημα. Οταν θα φτάσει να κάνει σαν να έρχεται η συντέλεια, τότε αλλάζεις το εξάρτημα με καινούριο, και δεν θα ήταν κακή ιδέα, αφού ελεγθούν, να αλλαχτούν και μπίλιες βαριατόρ, οδηγοί βαριατόρ και το βαριατόρ το ίδιο αν έχει φθορά στο μέταλό του. Φτηνά είναι -σχετικά- αυτά στα μικρά Sym.
 5. Ε ναι σωστά, τα ρημαδόπαπα με τα άθλια πλαίσια-μοτέρ-αναρτήσεις-φρένα-τροχούς είναι πολύ καλύτερες κατασκευές. Νάτανε η ζήλεια ψώρα, θα ξυνόταν όλη η χώρα, το έχεις ακούσει σαν έκφραση; Ε εδώ πάει.
 6. Αν πάρεις τα εξαρτήματα στο χέρι, μπορείς να δεις τι ζημειά έχουν, και αν διορθώνεται. Π.χ. αν οι προεξοχές που εμπλέκουν το κινούμενο γρανάζι έχουν φαγωθεί και κάνουν ''κατηφόρα'' και για αυτό γλυστράει το γρανάζι και απομπλέκει, ενδέχεται να μπορει να διορθωθεί. Πολύ πιο απλό είναι όμως, να βρεις ανταλλακτικά από κάποιο μεταχειρισμένο, να το αλλάξεις και να τελειώνεις. Το δικό σου το μοτέρ, απόσο θυμάμαι, ΔΕΝ ΕΧΕΙ κάποια βίδα μέσα από την κεφαλή που να δένει τα κάρτερ. Αρκεί δλδ να λύσεις όλα τα εξαρτήματα στα πλάγια, να λύσεις τις βίδες που κρατάνε τα κάρτερ ενωμένα, εξωτερικές και αυτές μέσα από την ελαιολεκάνη, και αυτά θα χωρίσουν, χωρίς να λύσεις καθόλου κεφαλή, ούτε καν το εξωτερικό καπάκι της. Μια μηχανή που είναι έτσι, είναι το TDM. Εχει ΜΙΑ βίδα, κάτω από την κεφαλή. Για να ανοίξουν κάρτερ, πρέπει να φτάσεις σε αυτήν, άρα πρέπει να βγει η κεφαλή.
 7. Για αρχή τα νούμερα 10.1,5 και 13,2,3 που έκανα c/p από το κείμενό σου, δεν βγάζουν νόημα στο σύνηθες δεκαδικό σύστημα θέσεως που χρησιμοποιούμε όλοι. Υποθέτω ότι εννοείς κάτι του στυλ 10.κάτι και 13,κάτι που είναι φυσιολογικές τιμές και δεν δείχνουν κάποιο πρόβλημα, ούτε στην μπαταρία, ούτε στο σύστημα παραγωγής ρεύματος. Πιθανόν το όχημά σου, χρειάζεται κάποια συντήρηση όπως φίλτρο αέρα, καθαρισμός συστήματος εισαγωγής ή ρύθμιση διάκενου βαλβίδων. Το τελευταίο, ειναι συχνό αίτιο κακού ρελαντί και κακής εκκίνησης όταν είναι κρύο στο μοντέλο σου. Αν αυτά ελεγχθούν και διορθωθεί ότι χρειάζεται, τότε μας ξαναλές αν επιμένει το πρόβλημα.
 8. Για σκέψου το λίγο από μόνος σου αυτό. Οχημα αδύναμο 200 κυβικά, με ΔΥΟ άτομα πάνω, στην εθνική, με μετάδοση CVT, πόσο να πηγαίνει σταθερά; 90; 100; 110; Θα βαρεθείτε την ζωή σας μια ευθεία με σταθερό γκάζι επί 3-4 ώρες, θα σας περνάνε οι άλλοι σαν εμπόδιο, θα ψηθεί ο ιμάντας, θα πληρώσετε διόδιο, ΕΝΩ ΑΠΟ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥΣ θα κάνετε και καμιά στάση σε κανά ωραίο σημείο, θα πηγαίνετε με 70 μέχρι 90 χωρίς να γίνεστε εμπόδιο για τους άλλους, δεν θα φθαρεί ο ιμάντας και το σκούτερ γενικά, θα γλυτώσετε τα διόδιο, είναι και ωραία διαδρομή με εναλλαγές τοπίων.
 9. Ναι, αν πάτε από επαρχιακούς (μπράλο-λειβαδιά-θήβα) και όχι από εθνική οδό ΚΑΙ αν το σκούτερ είναι σε αξιοπρεπή μηχανική κατάσταση και όχι έτοιμο να σκορπίσει.
 10. Τα πεδία αυτά, δεν υπήρχαν στις παλιότερες άδειες κυκλοφορίας, και στις μοτό εκείνης της εποχής, που έχει βγει νέα άδεια με τα καινούρια πεδία, πολλές φορές, συμπληρώνουν ότι νάναι, σκέτα μηδέν κ.ο.κ. Είναι μάλλον σπάνιο, που έχει σωστά συμπληρωμένο το Π2 Είναι προφανές λάθος, θα πρέπει να απευθυνθείς στην υπηρεσία του γραφείου συγκοινωνιών, για να γίνει διόρθωση.
 11. Ωραίο φαίνεται. Βαμμένο ψαλίδι βλέπω, βαμμένη δαγκάνα μπροστά βαμμένες μπότες πηρουνιού, καλά πλαστικά, γενικά καλό φαίνεται. Τσέκαρε ότι λειτουργεί σωστά, το μοτέρ πρέπει να δουλεύει βελούδο, χωρίς κρότους, χωρίς καθόλου άσχημους ήχους. Να κρατάει σταθερό το ρελαντί, να μην σβήνει μετά από απότομες γκαζιές. Τσέκαρε μην βρωμάει ο τόπος καμμένο λάδι, όταν δίνεις γκαζιά. Γενικά να ξέρεις, μια καταναλωσούλα λαδιού, θα την έχει μετά από τόσα χρόνια ζωής, δεν μας πειράζει αυτό, μας πειράζει αν έχει ΠΟΛΥ, δλδ το νοιώθεις με την μύτη και ακόμα χειρότερα το βλέπεις με το μάτι. Τσέκαρε τα κλασσικά, οτι δεν τραβάει στην ευθεία, ότι δουλεύουν στρωτά φρένα και αναρτήσεις. Δώσε βάση μην έχει κανά φαγωμένο καρέ, εκεί που δένει το γρανάζι κίνησης της αλυσίδας. Θα χρειαστεί να βγάλεις καπάκι να το δεις αυτό. Αυτό το παθαίνουν πιο πολύ τα transalp 650, όχι τα bros αλλά συγγενής είναι, δεν βλάπτει να ψάξεις. Μέτρα και με ένα βολτόμετρο τάση στους πόλους της μπαταρίας όταν δουλεύει, στο ρελαντί και στις 5000rpm. Πρέπει να δείχνει 13+, 14+ αιντε και 15 χαμηλό volt με αναμένα φώτα. Παραπάνω ή παρακάτω σημαίνει πρόβλημα στο κύκλωμα φόρτισης. Από τις μοτοσυκλέτες που πάντα μου άρεσαν και ποτέ δεν είχα. Είναι εξαιρετικό, καλύτερο από αρκετά σημερινά. Μακάρι να είναι καλό και καλές βόλτες.
 12. Με χάλαγε να είχα ένα CFmoto 450SR-S που οδηγιέται με Α2, πω πωωωω πόσο θα με χάάάάάλαγεεεεεεεε
 13. FlyingInADream

  Deauville αγορά

  Το παλιό-παλιό της πρώτης γενιάς ή το δεύτερης γενιάς;
 14. FlyingInADream

  Agora xt500

  allo xt allo gt allo dt
 15. FlyingInADream

  Agora xt500

  ama den kseris min paris xt500
 16. Μη-αντιπροσωπευτικό username διάλεξες. Καλή τύχη.
 17. Εγώ με το ΑΧ1 τα έχω κάνει με πλήρη επιτυχία όλα αυτά που λες, ΚΑΙ καθημερινό φτηνό όχημα που δεν το λυπάμαι. Το δικό μου μάλιστα, ήταν γνωστού στο πανελληνιο μοτοσυκλετιστικό στρερέωμα κανίβαλου, και εδώ μέσα γνωστού, που θεωρεί σπουδαίο πράγμα στην ζωή του, να εξευτελίζει ότι μοτοσυκλέτα έχει στην κατοχή του μετατρέποντάς την -μέσω επιδεικτικής αδιαφορίας- σε σκουπίδια , και καμαρώνει κιόλας για τις ''επιτυχίες'' του. Το δικό μου εδώ >>> https://forcev4.blogspot.com/2020/06/blog-post.html Γενικά ένα καλούτσικο, οχι σαν το δικό μου, θα το πάρεις κανά 1000ρικο, μην δώσεις περισσότερα, θα του κάνεις κανά σημαζεματάκι να λειτουργεί χωρίς πρόβλημα και θα κάνεις την δουλειά σου. ΟΜΩΣ. Είναι όλα τα ΑΧ1 μεγάλης ηλικίας, και βγάζουν θέματα κάθε τόσο. Οχι κάτι τραγικό αλλά θα πρέπει να τα αντιμετωπίζεις. Εγώ σε συνεργείο εργάζομαι, και φτιάχνω πράγματα και μόνος μου. Αν κάποιος ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ να φτιάχνει πραγματάκια μόνος του, και νομίζει ότι θα δώσει 800-1000-1200 ευρώ, θα πάρει ένα ΑΧ1 και θα πηγαίνει αμέριμνος, δεν θα του βγει το σχέδιο. Επιπλέον έχουν αρχίσει ανταλλακτικά να είναι end of stock, π.χ. οι γλύστρες της καδένας εκκεντροφόρων. Αν σου τύχει ανταλλακτικό μέσα στο μοτέρ, που δεν υπάρχει πια, ούτε μπορεί να μπει κάτι άλλο στην θέση του, πας για μοτέρ.
 18. Αν δεν ξερεις εσυ, να πας σε ενα νομιμο συνεργειο μοτοσυκλετών να στα βρει ο επαγγελματιας
 19. Αν έχεις πέσει σε παλαβούς, άλλαξε ΚΤΕΟ. Δεν είναι ο Highlander (there can be only one), έχει κιάλλα.
×
×
 • Create New...