Jump to content

FlyingInADream

Μέλη
 • Δημοσιεύσεις

  6.592
 • Εγγράφηκε

 • Τελευταία επίσκεψη

 • Days Won

  182

Όλο το περιεχόμενο του μέλους FlyingInADream

 1. FlyingInADream

  Μετά το Africa τι;

  Βάλε πιο ασφάλτινα λάστιχα ή ακόμα καλύτερα ασφάλτινες ζάντες στο Africa, λίγο πιο παχύ λάδι στο πηρούνι, έτοιμος. Και κρατάς αυτό που έχεις και σου δουλεύει και το ξέρεις και το εμπιστεύεσαι, και δεν μπαίνεις σε μεγάλα οικονομικά ανοίγματα να πάρεις άλλη μοτοσυκλέτα που μπορεί να μην σου κάνει τελικά, και ακόμα και αν αποτύχει η μετατροπή, θα έχεις χάσει λεφτά για δυο ζάντες, που τις πουλάς και σώζεις κάποια από τα λεφτά που έδωσες.
 2. Οχι. Η τρόμπα λειτουργεί όσο λειτουργεί κι ο ένας εκ των πολλαπλασιαστών, από τον οποίο πολλαπλασιαστή παίρνει σήμα το ρελέ αντλίας, το οποίο με την σειρά του ενεργοποιεί την αντλία. Οσο ο κινητήρας δεν περιστρέφεται, δεν ακούγεται η αντλία καυσίμου.
 3. Θα σε βοηθήσει πολύ ένα σταντ, απλοποιεί τα πράγματα. Αλλα μην νομίζεις ότι χωρίς αυτό δεν κάνεις δουλειά. Πόσο έχει ένα αξιοπρεπές σταντ πίσω, κανά 70ρι; Δεν ξέρω, ρωτάω, υποθέτοντας στο περίπου. Εσύ κρίνεις αν τα δινεις ή κάνεις συμβιβασμό με γρύλο, σανίδι και όπως τα είπες.
 4. Ολες οι εργασίες συντήρησης γίνονται, και ΜΕ στάντ όποιου είδους, και ΧΩΡΙΣ σταντ όποιου είδους. Εξαρτάται από το πόσο συχνά κάνεις μια εργασία, αν σε συμφέρει να αποκτήσεις ένα σταντ με το οποίο την κάνεις ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ. Ενα σταντ που σηκώνει την μηχανή από το κέντρο του πλαισίου ας πούμε είναι χρήσιμο σε έναν επαγγελματία, που συχνά λύνει ψαλίδι, κατεβάζει μοτέρ κ.ο.κ. ή ένα σταντ μπροστινού σε κάποιον που λύνει συχνά μπροστινές αναρτήσεις. Κάνεις εσύ τέτοια πράγματα συχνά; Εχει ορθολογικό νόημα με τα οικονομικά σου -που εσύ γνωρίζεις- να πάρεις κάτι τέτοιο; Ή μια φορά στα 3 χρόνια που θα λύσεις να αλλάξεις τσιμούχες, κάνεις σχεδόν την ίδια δουλειά με ένα γρύλο αυτοκινήτου χωρίς κόστος και όλα καλά; Επίσης, το κόστος ενός σταντ, για άλλον είναι ... κόστος, άλλος το έχει σε μια βδομάδα, άλλος σε μια μέρα, άλλος γελάει με τέτοια ποσά, όλα σχετικά είναι, εξού και η προηγούμενη παράγραφος. Για το λάδωμα αλυσίδας, βολεύει πολύ αν παίρνει η μηχανή σου κεντρικό σταντ, με το οποίο σε ένα ταξίδι, την βάζεις και γυρνάς τροχό εύκολα. Το σταντ πίσω τροχού είναι επίσης καλό, αλλά δεν το κουβαλάς μαζί σου, βολεύει μόνο όσο είσαι στον χώρο σου, σε ένα ταξίδι που θα χρειαστείς λάδωμα αλυσίδας, και θα είσαι μακριά από τον χώρο σου, δεν θα το έχεις. Τι μηχανή έχεις; CB1300 που βλέπουμε στην εικόνα ή ενδεικτική ήταν η φωτό;
 5. Ε ναι, άμα χάσεις το oring, αποκλείεται να βρεις άλλο, στον Δυτικό πολιτισμό, έτσι σπάνια και δυσεύρετα που είναι.
 6. Οχι, έχει ένα oring εκεί, το λέω και στο κείμενο, προσοχή να το ξαναβάλετε κι αυτό.
 7. Εχει όλο το κιβώτιο και τους συμπλέκτες που έχει και το κλασσικό παπί ενός μοτέρ, απλά, στην θέση των εξαρτημάτων του καθεαυτό κινητήρα βενζίνης, έχει μπει ηλεκτροκινητήρας.
 8. Αντιμετώπισα πρόσφατα το πρόβλημα του τίτλου σε ένα VFR800F. To πίσω φρένο, δεν απελευθέρωνε την πίεση και ο τροχός παρέμενε φρεναρισμένος ακόμα και αφού άφηνες την μανέτα ή το ποδόφρενο. Ιδιο σύστημα έχουν τα Blackbird και Varadero. Επειδή όλο και σε κάποιον μπορεί να τύχει, κι επειδή οι αντιπροσωπείες και τα εξουσιοδοτημένα, δεν θα κάτσουν να ασχοληθούν, αλλά θα σας χρεώσουν το μισό σύστημα φρένων αλλαγή, ιδού τι θα πρέπει να τσεκάρετε πρώτο πρώτο, που φτιάχνεται με μηδαμινό κόστος, ακόμα και από ερασιτέχνη μηχανικό. Το εξάρτημα που μπορεί να προκαλεί το πρόβλημα, δεν αναφέρεται σε ΚΑΝΕΝΑ manual, ούτε υπάρχει σαν ξεχωριστό εξάρτημα στο parts list, ούτε βρήκα κάποιον να το γνωρίζει. Ακόμα καλύτερα, όσοι έχετε μία από τις τρείς, βάλτε μιά φορά στην πενταετία, στο πρόγραμμα συντήρησης, ένα καθάρισμα στο εξάρτημα της βαλβίδας, που τείνει να λερώνεται και να μπλοκάρει. Περισσότερα στο άρθρο μου, εδώ >>> http://forcev4.blogspot.com/2023/01/cbs.html Και μια εικόνα για teaser
 9. Από την απάντηση καταλαβαίνω, 1) Δεν γυρνάς σε χρόνους που όλα τα παραπάνω έχουν κάποια σημασία. Ενας αγωνιζόμενος που γυρνάει στο 1.23 Σέρρες ας πούμε ή στο 0.59 Μέγαρα και θέλει ακόμα μισό δευτερόλεπτο, για να μπορέσει να πετύχει τον στόχο του, έχει λογικό νόημα να ψάχνει αυτά που ρωτάς. Ενας που γυρνάει σε μεσαίο γκρουπ σε τρακντέι, δεν έχει ΚΑΝΕΝΑ νόημα από άποψη λογικής, να ψάχνει τις διαφορές που ρωτάς. Αρα αυτά που ρωτάς, είναι εντελώς συναισθηματική σκέψη, οπότε δεν έχουν νόημα να απαντηθούν αναλυτικά. 2) Δεν έχεις ενήλικη λογική. Αυτό ήταν ήδη φανερό από τις ερωτήσεις, επιβεβαιώθηκε από την δεύτερη απάντηση. Ρωτάς κάτι, προσπαθεί κάποιος να σου απαντήσει με αιτιοκρατική λογική, για να σου δώσει την καλύτερη δυνατή απάντηση που ταιριάζει σε αυτό που ρώτησες, και ΠΑΛΙ συναισθηματικά απαντώντας, μπερδεύεις άσχετα πράγματα, που δεν έχουν καμία σχέση με αυτό που θέλεις να μάθεις. Συνοψίζοντας. 1) Για το S1000RR δεν έχω δική μου εμπειρία. Βγάζει τα πιο πολλά άλογα στο δυναμόμετρο, αλλά τα πρώτης γεννιάς αλλάξανε κάτι μοτέρ σε ανακληση, και σε αγωνιστική οδήγηση στην πίστα, καρφώνανε βαλβίδες. Φίλος αγωνιζόμενος στο ελληνικό πρωτάθλημα, έτρεξε μια χρονιά με αυτό και η εμπειρία του δεν ήταν καλή, κυρίως από το στήσιμο πλαισίου-αναρτήσεων. Γενικά ΟΛΑ αυτά, δεν σε αφορούν και πολύ, δεν πρόκεται να κυνηγήσεις πρωτάθλημα, βόλτες θα κάνεις, για τις βόλτες ΟΛΑ αυτά που έχεις βάλει στην λίστα, καλά είναι. 2) Οχι. Ισχύει για κάθε μηχανή σε σχέση με κάθε μηχανή. Η κάθε μία, είναι ο χαρακτήρας της, δεν γίνεται να αλλάξεις πράγματα και να πάρει τον χαρακτήρα μιας άλλης, ή να γίνει ''ιση ή καλύτερη''. Θα είναι πάντα κάτι άλλο το ένα, άλλο το άλλο. 3) Παίζει να είσαι πιο γρήγορος με το 600. Τα 1000 των γενιών που ρωτάς, δάγκωναν όταν κάποια στιγμή ο αναβάτης το παράκανε στην έξοδο. Δεν σε δάγκωναν σήμερα, ούτε αύριο αλλά ΚΑΠΟΙΑ στιγμή, σε 1ms αφηρημάδας, τσακ, προσπέραση το πίσω ελαστικό, άδειασμα ο αναβάτης, τουμπίδια η μηχανή, χοντροί μπελάδες. Πολλοί αναβάτες, φοβούμενοι ακριβώς αυτό, βγαίναν υποτονικά από την στροφή, με αποτέλεσμα το 1000 τελικά να είναι πιο αργό από το 600. 4) Ισχύουν κάποια πράγματα, όπως ισχύει ότι ΚΑΙ το Κ έχει συντήρηση που χρειάζεται πέραν του ''αλλάζω λάδια στον μάστορα''. Θέλει και ένα σωρό άλλα αναλώσιμα, θέλει διάκενα βαλβίδων, θέλει επισκευή σε φθορές π.χ. τσιμούχες στο πηρούνι, και ειδικά για χρήση πίστας, όλα αυτά, έρχονται πολύ πιο γρήγορα. Αν φτιάχνεις πράγματα μόνος σου, το κόστος μειώνεται. Αν τρέχεις για το παραμικρό στους μηχανικούς, το κόστος αυξάνεται. Επίσης το κόστος έχει άλλη επίδραση για τον έναν, άλλη για τον άλλον. Αλλος μαζεύει 600 ευρώ να κάνει μεγάλο σέρβις 2 χρόνια, άλλος απλά δεν πάει ενα ΣΚ Αράχωβα, την βγάζει με μονοήμερη στο Ναύπλιο.
 10. Πόσο γυρνάς στις Σέρρες;
 11. Αν είναι για την κοπελιά στο εικονίδιο, το δέχομαι
 12. Μιλάμε για 800 τώρα, που είναι και ο τίτλος του θέματος, όχι για κανά 400ρι. Δεν έχεις τόσο μεγάλο ύψος, που να κάνει την καθοριστική διαφορά υπέρ του να είναι άβολο ή υπέρ του να μην είναι. Μπορεί και να σου είναι άβολο, μπορεί και όχι, πράγμα που εξαρτάται από την γενικότερη κατανομή στο σώμα σου, κι όχι από το ύψος μόνο. Δλδ αν είσαι ευτραφής, με πολλά κιλά, αγύμναστος ή με προβλήματα στο μυοσκελετικό σου κ.ο.κ. ενδέχεται να μην σε βολέψει στις μεγάλες αποστάσεις. Αν είσαι κανονικός, υγειής και ακόμα καλύτερα στοιχειωδώς αθλητικός, θα σε βολέψει μια χαρά. Από πρόσφατη εμπειρία μου με το 800Fi, με δεύτερο ψηλό άτομο πίσω, πήγα ήρθα Αττική-Λειβαδιά, δεν κατάλαβα τίποτα, σαν να καθόμουν στο home cinema και να έβλεπα ταινία. Απίστευτα άνετο, εύκολο και αποτελεσματικά γρήγορο. Ιδιαίτερα εντυπωσιακά εύκολο είναι και στις πολύ μικρές ταχύτητες της πόλης, που είναι π-α-ν-ε-ύ-κ-ο-λ-ο, λες και είναι 80 κιλά ελαφρύτερο. Είναι μοτοσυκλέτα με πολύ άνετη θέση οδήγησης, και είναι για το είδος της, μεγάλη η εργονομία της σαν σώμα, δεν είναι στριμωγμένη σε διαστάσεις, έχει σχεδιαστεί για ευρωπαικά αναστήματα. Το καλύτερο θα είναι να βρεις ένα και να το κάνεις μια δοκιμή.
 13. Βαλβίδα καυσαερίων power valve ή όπως αλλιώς το λέει η Aprilia. Κολλάει και δεν ανοίγει πλήρως, λύστη, καθάρισέ τα όλα, αν έχει φθορα το slide που το εμποδίζει να κινείται, λιμάρισέ το-ισιωσέ το να κινείται ελεύθερα.
 14. H πρόταση είναι πολύ καλά διατυπωμένη, από ορθογραφία και συνταξη. Κρίμα που είναι ΨΕΥΔΗΣ ως προς το νόημα. Δεν ισχύει αυτό που γράφεις. Δεν υπάρχει ούτε τυπικός, ούτε ουσιαστικός περιορισμός στα κυβικά. Η μοτοσυκλέτα Α2 πρέπει να είναι ΜΕΧΡΙ 35kw KAI μέχρι 0.2kw/kg, και αν προέρχεται από περιορισμό ισχύος, η αρχική ισχύς του μοντέλου να μην είναι πάνω από το διπλάσιο του περιορισμένου. Το cb500 το οδηγάς με Α2, το cb650r οχι εκτός κι αν το φέρει ο Σαρακάκης περιορισμένο από το εργοστάσιο στα 35kw.
 15. Σάμπως αυτό θα είναι το μόνο πρόβλημα; Οταν φτάνει ο αγοραστής να θέλει να το γυρίσει πίσω, και οχι να του φτιάξουν ενα πρόβλημα, φαντάσου τι σωρό κρυμμένων προβλημάτων βρήκε, που είναι απελπιστική η κατάσταση. Δεν είναι όλοι ερασιτέχνες μηχανικοί, ούτε καν κάνουν τα σωστά βήματα για να ελέγξουν ένα όχημα όπως θα έπρεπε, και συχνά αγοράζουν υπό συναισθηματική πίεση -που είναι ΠΑΝΤΑ κακό πράγμα- και όχι με ορθολογικό τρόπο σκέψης. Μας ήρθε πελάτης στο μαγαζί, που αγόρασε ένα παλιό beverly 200, το οποίο αν και φαινομενικά...συμπαγές, ήταν ένα ρημάδι οπου το κοίταγες λίγο πιο προσεκτικά. Ολα τα πλαστικά βαμμένα με μαύρο σπρέι, δεμένα με πρόχειρους τρόπους, το μοτέρ με στρώματα ξεραμένου λαδιού σε ότι εξωτερική επιφάνεια έχει ένα μοτέρ, να μην ακούγεται ούτε να δουλεύει καλά, όλα πάνω ρημαδιασμένα, η μπροστά δαγκάνα για παράδειγμα, με δύο διαφορετικές βίδες δεμένη. Το έφερε για ''σερβις'' ο πελάτης, μόλις το είχε πάρει, και του λέει ο μάστορας με του που το βλέπει, ''δεν το πας πίσω; είναι πολύ ταλαιπωρημένο το μηχανάκι και θα έχεις όλο προβλήματα''. Ηθελε άμεσα αλλαγή η μετάδοση, ιμάντας, βαρίδια, οδηγοί, φυγοκεντρικό, ράουλα, και κανά μήνα μετά, βάρεσε το μοτέρ. Πήγε να πάρει κάτι που του φάνηκε ευκαιρία να κάνει την δουλειά του, και στην πορεία του βγήκαν κόστη, που έπαιρνε καλό λειτουργικά 250. Δεν φταίει άμεσα ο άνθρωπος που το πήρε, δεν ήξερε-δεν είχε εμπειρία-βιάστηκε-εκανε ένα λάθος. Οταν διαβάζω για οχήματα που θέλει να τα γυρίσει πίσω ο αγοραστής, τέτοιες καταστάσεις φαντάζομαι.
 16. Τον κορόιδεψε, δεν είχε τα μαμά μέσα, είχε κάτι άλλα που τα βαράνε με σφυρί για να τα φτιάξουνε, άσε, μεγάλη κοροιδία.
 17. Δεν το κάνει όταν είναι κρύο, γιατί το σύστημα δεν έχει χαλάσει τελείως, υπολειτουργεί. Που σημαίνει ότι κρύο δουλεύει ακόμα, αλλά όταν ζεσταθεί σταματάει να δουλεύει, και αδειάζει η μπαταρία όσο κινείσαι. Για αυτό και δεν ξαναπαίρνει μετά, μέχρι να περάσει η ώρα, να κάνει κάποιες αντιδράσεις η μπαταρία και να βρει λίγο φορτίο για να ξαναπάρει. Πρόσθεσε ένα βολτόμετρο στα όργανα, και βλέπε τι κάνει η τάση της μπαταρίας. Πρέπει να έχεις από 13.5 μέχρι 15 περίπου όσο δουλεύει ο κινητήρας, με ότι συνδυασμός καταναλώσεω, ακόμα δλδ και με φώτα αναμμένα, βεντιλατέρ αναμένο, ενώ πατάς κόρνα κ.ο.κ. Αν δεις ότι μετά από λίγη ώρα, αρχίζει και βουτάει, πέφτει κάτω από 13 και πλησιάζει και το 11, ε μην ψάχνεις άλλο. ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ από θέμα φόρτισης, τότε μπορεί να φταίει η ίδια η μίζα, να βραχυκυκλώνει από μια θερμοκρασία και πάνω, και μόλις μιζάρεις τραβάει βραχυκύκλωμα στην μπαταρία. Επίσης έχουν αναφερθεί και περιπτώσεις του καλωδίου από το ρελέ μίζας προς την μίζα, που είχαν οξείδωση και με την ζέστη χάναν αγωγιμώτητα, όπως επίσης και με το καλώδιο γείωσης το ίδιο, όπως επίσης και με το ίδιο το ρελέ.
 18. Μπαταρία, ανόρθωση, πηνία, ΚΑΝΕΙΣ δεν μέτρησε; Ανθρωπέ μου, ΦΩΝΑΖΕΙ πρόβλημα στην παραγωγή του ηλεκτρικού ρεύματος. Οχι ότι δεν μπορεί να είναι κάτι ακόμα, αλλά όταν κάτι από την τριάδα χαλάσει, και αρχίζει να μην φορτίζει καλά το σύστημα, τότε κάνει τα συμπτώματα που περιγράφεις. Θεωρώ ΑΠΙΘΑΝΟ, ότι πήγες σε επαγγελματίες μηχανικούς μοτό σε νόμιμα συνεργεία μοτό, και δεν εξέτασαν ΠΡΩΤΟ-ΠΡΩΤΟ αυτό το πράγμα.
 19. Και τι κάνανε οι τέσσερις; Τι μετρήσανε, τι διαπιστώσανε, τι σου αναφέρανε;
 20. Ναι, ένας μηχανικός σε συνεργείο μοτοσυκλετών. Πήγαινέ το.
 21. Δευτερεύοντας άξονας κιβωτίου ταχυτήτων λέγεται. Πρωτεύοντας άξονας είναι αυτός που έχει πάνω του τον συμπλέκτη. Ή πιο απλά άξονας που έχει το γρανάζι της αλυσίδας, και όλοι καταλάβαμε τι εννοείς, όπως κι έγινε δλδ.
 22. Δεν γνωρίζω ειδικά για το FMX. Γενικά, δεν πρέπει να κινείται ο άξονας μέσα έξω. Αν κινείται, κάτι δεν είναι σωστό. Συμπλέκτης και κιβώτιο ταχυτήτων, δουλεύουν σωστά ή σου κάνουν νούμερα τελευταία;
 23. Για δοκίμασε, κλειδί στο ΟΦΦ, κρατάς πατημένο το mode, γυρνάς κλειδί στο ΟΝ, περιμένεις 2'' και αφήνεις το mode. Το πιο πιθανό, είναι ότι το άλλαξες εσύ χωρίς να το καταλάβεις, π.χ. είχες μια τσάντα στο τιμόνι, και ενώ πήγαινες πατήθηκε το κουμπί και άλλαξε ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων.
×
×
 • Create New...