Jump to content
o_xlapatsas

Είσαι μοτοσυκλετιστής. Θα ήθελες να δεις το παιδί σου μοτοσυκλετιστή;

437 ψήφοι

1. 1. Θα ήθελες το παιδί σου να ακολουθήσει "τα ίχνη σου";

• Ναί. Θέλω να του μεταδώσω το "μικρόβιο", θέλω να τον δω στα ίχνη μου
      49
    • Θα συζητούσα μαζί του το ενδεχόμενο να θελήσει να με ακολουθήσει, αλλά δεν θα τον πίεζα.
      53
    • ΕΑΝ μου εξέφραζε ενδιαφέρον, θα συζητούσαμε για τα υπέρ και τα κατά, και θα άφηνα την απόφαση πάνω του
      260
    • Μπα...ξέρω τους κινδύνους και προτιμώ να είμαι ήσυχος...
      47

Recommended Posts

Χμμμ λοιπόν...μια απορία και ένας προβληματισμός, που μου δημιουργήθηκε τελευταίως, μετά απο μια συζήτηση με τον πατέρα του κολλητού μου...

Ο εν λόγω κύριος ήταν μοτοσυκλετιστής και μάλιστα φανατικός, σύμφωνα με τα λεγόμενά του αλλά και του γιού του. Καθότι την νεότητά του την πέρασε στις δεκαετίες 70-80, τίγκα στα μηχανάκια, οδηγούσε εντουροειδές, είχε μοτοπαρέες και δεν είχε πιάσει αυτοκίνητο μέχρι που παντρεύτηκε. ΑΛΛΑ...είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΚΑΘΕΤΟΣ ότι δε θέλει να δει ΠΟΤΕ το γιό του πάνω σε μηχανάκι (οδηγό τουλάχιστον). Ο λόγος λέει, είναι ότι ξέρει τι κινδύνους εγκυμονεί και δε θα το έκανε ποτέ αυτός στο παιδί του.

Και ερωτώμαι εγώ τώρα...ένας συνειδητοποιημένος μοτοσυκλετιστής, θα προφυλάξει το παιδί του από τους προφανείς κινδύνους του αθλήματος, θα τον εμποδίσει, ή θα κάτσει κάτω και θα του κάνει μάθημα συμπεριφοράς και αντιμετώπισης της μοτοσυκλέτας; Εγώ προσωπικά, ήμουν ΚΑΤΑ της μοτοσυκλέτας μέχρι που ο παππούς μου με ΠΙΕΣΕ να αγοράσω το πρώτο μου μηχανάκι...ο παππούς μου οδηγούσε μια zachs από τη δεκαετία του 70 και τώρα ένα παπί, και δεν θα τον έλεγες συστηματικό μοτοσυκλετιστή, μια και τη μηχανή τη χρησιμοποιούσε πάντα σαν commuter. Ωστόσο, δεν τον εμπόδισε από το να ειναι ΚΑΘΕΤΟΣ να με οδηγήσει στη μοτοσυκλέτα (βέβαια φυσικά για να διευκολύνομαι στις μετακινήσεις, άσχετα με το ότι μου ξύπνησε εμένα το μικρόβιο που είχα κολλήσει από την 3η γυμνασιου).

Ένας πατέρας μοτοσυκλετιστής, σίγουρα θα ασκήσει επιρροή και χωρίς να το θέλει, στα παιδιά του...το πιτσιρίκι θα βλέπει τον πατέρα του πάνω στο δίτροχο, με το κράνος και τον εξοπλισμό, και αυτή η μορφή θα χαραχτεί στο μυαλό του, πολύ πιθανόν και σαν πρότυπο. Μπορεί να αναζητήσει να ακολουθήσει αυτά τα ίχνη, και προφανώς να βρεί σύμμαχο τον γονιό του σε αυτή του την επιθυμία. Η τουλάχιστον, να προσπαθήσει να τον βρεί!

Αρα, τι θα κάνατε εσείς λοιπόν...θα εμποδίζατε το παιδί σας για να το προφυλάξετε; Θα το ωθούσατε σε αυτό που αγαπάτε; ή θα συζητούσατε μαζί του για ΤΑ ΠΑΝΤΑ περι μοτοσυκλετισμού, και θα το αφήνατε να αποφασίσει; ειδικά στην ακόμη συντηρητική Ελλάδα, πιστεύω είναι ένα καλό ερώτημα...

Και επίσης, προσωπικά πιστεύω ότι, εαν μπορώ να λέγομαι μοτοσυκλετιστής μέχρι τη στιγμή που θα κάνω οικογένεια, και αν δεν έχουν αλλάξει τα πάντα μέχρι τότε, ναι, θα επιθυμώ να μεταδώσω το μικρόβιο στα παιδιά μου. Αλλά, είμαι και πολύ μικρός ακόμη και δεν ξέρω τίποτα!

Τροποποιήθηκε από τον o_xlapatsas

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Ο εν λόγω κύριος ήταν μοτοσυκλετιστής και μάλιστα φανατικός, σύμφωνα με τα λεγόμενά του αλλά και του γιού του. Καθότι την νεότητά του την πέρασε στις δεκαετίες 70-80, τίγκα στα μηχανάκια, οδηγούσε εντουροειδές, είχε μοτοπαρέες και δεν είχε πιάσει αυτοκίνητο μέχρι που παντρεύτηκε. ΑΛΛΑ...είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΚΑΘΕΤΟΣ ότι δε θέλει να δει ΠΟΤΕ το γιό του πάνω σε μηχανάκι (οδηγό τουλάχιστον). Ο λόγος λέει, είναι ότι ξέρει τι κινδύνους εγκυμονεί και δε θα το έκανε ποτέ αυτός στο παιδί του.

Διακριτική τοποθέτηση από μέρους του.

Η μετάφραση μάλλον είναι "έχω κάνει τόσες άπειρες χοντρομαλ. με δύο τροχούς, που αν λάβουμε υπόψη και τα μοτο-γονίδια, είμαι σίγουρος ότι ο πιτσιρίκος θα κάνει τουλάχιστον τα ίδια."

Και αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που θα προσευχόμουν μέρα-νύχτα να μην κολλήσει με τις μοτό και το δικό μου παιδί, αν είχα. Αν κολλήσει όμως, δεν έχεις επιλογές. Όσο και να χυιπιέσαι θα καβαλήσει.

Ξεκινάω με 4, αν χρειαστεί στην πορεία καταλήγω στο 3.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αρχικά θα έκανα την πάπια :P

Καθαρά εγωιστικά για να κοιμάμαι το βράδυ θα προτιμούσα να μην καβαλάει.

Αν όμως έβλεπα ότι ψάχνεται θα προτιμούσα να τον βάλω εγώ στο χώρο της μηχανής με τον σωστό τρόπο παρά να μάθει στο κασίδη του κεφάλι (το δικό του δηλαδή).

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τώρα που είμαι πια πατέρας είμαι βέβαιος, θα προτιμούσα το παιδί μου να μην είχε καμία σχέση με τις μηχανές.

Υπάρχουν εξ΄ίσου όμορφες και συναρπαστικές δραστηριότητες, πολλές από αυτές και πιο ευγενείς μάλιστα, οι οποίες και με το σώμα σου θα σε φέρουν σε επαφή, και με την φύση και με την ελευθερία της ψυχής, χωρίς να εγκυμονούν τους κινδύνους της μοτοσυκλέτας.

Ποτέ δεν θα εξέθετα το παιδί μου στην μοτοσυκλέτα, όχι μόνο λόγω των κινδύνων αλλά κι επειδή δεν επιθυμώ το παιδί μου να γίνει δικός μου κλώνος.

Αν θελήσει εκείνο να έρθει σε επαφή με το άθλημα θα βεβαιωθώ ότι θα του φέρω όλα τα εμπόδια και τους περιορισμούς οι οποίοι θα διασφαλίσουν ότι θα αποκτήσει μία υγειή σχέση με το αντικείμενο.

Άρα, όπως προείπε και ο Σφυροκάλεμος....

Ξεκινάω με 4, αν χρειαστεί στην πορεία καταλήγω στο 3.

ΥΓ. Ωραίο θέμα Χλαπάτσα!

Τροποποιήθηκε από τον tzoutz

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παιδιά ότι και να λέμε νομίζω ότι άμα δεις το παιδί σου να φεύγει καβάλα και γνωρίζοντας όλα τα 100.000 πράματα που μπορεί να πάνε στραβά είτε από δική του υπαιτιότητα είτε άπο άλλων πρέπει να είσαι πολύ ζεν τύπος για να μην προσπαθήσεις να τον αποθαρρύνεις.Τώρα για να τον ενθαρρύνεις κιόλας πρέπει να πραγματικά να είσαι πολύ "Δυνατός" τύπος και δεν το λέω ειρωνικά.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν και ψήφισα το 3

επίσης και το 2 με εκφράζει,

όποιος αγαπάει τα παιδιά του, ασχολείται με αυτά και τα εκπαιδεύει σωστά,

δεν αποφεύγει να τους μιλήσει για κάτι,

ούτε και τους κάνει απαγορεύσεις επειδή θεωρεί κάτι επικίνδυνο,

ούτε προσπαθεί να τα κάνει με το ζόρι να ακολουθήσουν ότι θέλει αυτός,

επίσης αν τα παιδιά ενδιαφέρονται για μοτοσικλέτα είναι καλύτερα να μάθουν κάποια πράγματα από τους γονείς τους

αντί από την παρέα τους ή ακόμα χειρότερα από μερικούς άλλους οδηγούς

και το καφριλίκι που γενικά επικρατεί στους δρόμους μας.

Η μοτοσικλέτα δεν είναι επικίνδυνη,

οι οδηγοί και οι νοοτροπίες είναι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μόνο σε πίστες χωμάτινες ή ασφάλτινες θα ήθελα να οδηγεί ο γιός μου κ η κόρη μου μοτοσυκλέτα ........................στην χώρα που ζούμε...............

Αυτή την διαπαιδαγώγιση εχουν τα παιδιά μου απο 3 ετών κ θα ειμαι πάντα δίπλα τους στις αποφάσεις τους ...........αλλά εχω πολλές φοβίες για καθημερινή μοτομετακίνηση ή μοτοτουρισμό δυστυχώς ...........

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Λοιπον "μικρε"(σε λεω ετσι γιατι εχεις ακριβως -μα ακριβως!!!-την ηλικια του μεγαλου μου γιου)πετυχες καυτο θεμα.Αγαπαω οσο δεν φανταζετε κανενας τις μοτο.Οδηγαω απο τα 14.Ειμαι με δικο μου μηχανακι συνεχεια και χωρις διαλειμα απο τα 16.Δεν φανταζομαι την ζωη μου χωρις μηχανη.Εχω δυο γιους.Ο μεγαλος ειναι 25 χρονων και δεν ξερει να οδηγαει καν.Δεν τον ενδιαφερει να οδηγησει μηχανη αλλα ουτε τις φοβαται.Να φανταστεις οταν παμε καπου μαζι με το 1000 μου λεει:πατα το!!!!....Παμε τωρα στον μικρο μου γιο.Ειναι 20αρης,(φανταρος τωρα) και περιπου απο τα 16 καταλαβα οτι γουσταρει μηχανες.Τον εβλεπα να καθετε συνεπιβατης σε ενα φιλαρακι του με παπι και να πηγαινουν βολτες(επαρχεια ,οχι Αθηνα εχει σημασια).Εδω ειμαστε λεω.Το εχει αυτος το μικροβιο.Δυστυχως δεν εχω την δυνατοτητα (ανεργος)να του παρω ενα δικο του παπακι και να τον μαθω εγω 5 πραματα.Οτι εμαθε τα εμαθε απο μηχανακια των δυο πλεον φιλων του.Παντα του κολαω: "κρανος"ρε,που πατε χωρις.Ευτυχως που ακουει τις (οδηγικες)συμβουλες που του δινω ,δεν κανει μαλακιες,εχει το μυαλο να παει να βγαλει διπλωμα οταν απολυθει και φοραει κρανος.ΟΜΩΣ αν θελω να ειμαι τιμιος με τον εαυτο μου πρεπει να παραδεχθω οτι εναν φοβο τον εχω.Οταν πανε μαζι με τον φιλο του Αγρινιο (6χιλιομετρα)μεχρι να γυρισουν μια μικρη ανησυχια την εχω.Τωρα καταλαβαινω μια κουβεντα που μου ειπε η μανα μου πριν πολλα χρονια:"τον πατερα σου τον περνει ο υπνος μολις ακουσει το κλειδι στη πορτα".Τι να λεμε ρε παιδια ......τους γονεις θα τους καταλαβουμε(στο θεμα μηχανη) ΜΟΝΟ οταν γινουμε και εμεις γονεις.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Προτιμώ το παιδί μου να οδηγεί το ίδιο τη δική του μοτοσυκλέτα από το να κάθεται στη μοτοσυκλέτα άλλου ατόμου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ζορικο θεματακι.

Ξεκινωντας να πω οτι οχι δεν θα ηθελα το παιδι μου να καβαλησει μηχανακια. Απο την αλλη δεν ειμαι εγω αυτος που θα βαλει φρενα και απαγορευτικα στο τι θα κανει στην ζωη του,

Θα προσπαθουσα οπως ειπε ο wolf να κανω την παπια και να το αφησω να περασει στο ''ντουκου'' Εαν δεν φυγει η κ@υλα τοτε ''αναγκαστικα΄΄ θα πρεπει να υποστηριξω την αποφαση του και τουλαχιστον να κανω ο,τι περναει απο το χερι μου για να μαθει και να εξελιχθει σωστα.

Θελω να πιστευω οτι εμμεσα μεσα στο χρονια και απο συζητησεις, αλλα και απο το πως θα κινειται ο πατερας του στον δρομο (εξοπλισμο και οδηγικη συμπεριφορα) θα εχει παρει την ''σωστη βαση''

Μαλακιες και πειραματισμους σιγουρα θα κανει, αλλα θα της κανει πανω στην αναζητηση.. δεν θα του μαθω εγω...

Απο την αλλη βεβαια, ας δουμε και πως μας βλεπουν οι δικοι μας ανθρωποι.. Καθε μερα, που καβαλαμε, αυτοι εστω και κρυφα εχουν την ανησυχια μεσα τους στο αν θα γυρισεις σωος, ζωντανος, ή αρτιμελης. Σωστα?

Ετσι θα κανουμε και εμεις, εφοσον επιλεξει να καβαλαει μηχανακια.

Προσφατα ενας δικος μου ανθρωπος, ενηλικος φυσικα, πηρε την αποφαση να ξεκινησει μαθηματα και να βγαλει διπλωμα. Χρονια εχει αγαπη και επαφη με την μο/τα αλλα τωρα αποφασισε να γινει ενεργο μελος της.

Οταν μου το ανακοινωσε, εκανα την παπια, καθως επισης οταν με ρωτησε πως και εγω δεν τον ενθαρρυνα , του ειπα ξεκαθαρα οτι θα προτιμουσα να μην παρει μηχανακι κλπ... Γιατι οπως και να εχει.. γνωριζοντας εγω τους κινδυνους κλπ δεν θελω να μπει και αυτος στον κινδυνο που εχω εγω καθημερινα.

Φυσικα δνε επιασε..

Καταληγοντας να πω οτι πριν μηνες συζητουσα με την κοπελα μου παρομοια θεματα και ελεγα ποσο αντιθετος ειμαι με το να καβαλησει καποιο δικο μου προσωπο μηχανες κλπ, μου ειπε το παρακατω,,

''Ολα στο μυαλο ειναι .. αμα σκεφτεσαι οτι ο αλλος θα τσακιστει κλπ δεν θα ησυχασεις ποτε. Εγω δεν ανησυχω για σενα? Αμα αποφασιζες σημερα να σταματησεις να καβαλας μηχανες θα ηταν το καλλυτερο για μενα. Αλλα επειδη δνε προκειται να το κανεις αυτο, αναγκαστικα και εγω δεν πρεπει να σκεφτομαι καθε μερα το κακο.. ''

Αυτο με εβαλε σε σκεψεις..

Γιατι ουσιαστικα εγω το εβλεπα μεχρι εκεινη την στιγμη πολυ εγωιστικα. Αλλα τελικα ετσι το βλεπουν ολοι που ξερουν οτι καβαλαω μηχανες (απο το οικογενειακο περιβαλλον) και ειναι φυσικο .

Ψηφισα το 3

Τροποποιήθηκε από τον HLIAS

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παντως αν ειχα φραγκα ,το πιο σωστο(ειδικα εδω στην επαρχεια)θα αγοραζα ενα μικρο καθαρο,θα τον πηγαινα στο βουνο και θα τον μαθαινα τα μυστικα της οδηγισης.Μετα απο κανα χρονο ,παπακι ,διπλωμα,κρανος,γαντια,μποτακια και να μαζευει χιλιομετρα και εμπειριες.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Απ οτι ειδα κατα 90 τοις εκατο οταν λετε για παιδι αναφερεστε σε αγορι και οχι κοριτσι.Αν το θεμα ηταν οτι η κορη σας ηθελε μηχανακι θα αντιδρουσατε το ιδιο με το αν ειχατε αγορι? :rolleyes:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Απ οτι ειδα κατα 90 τοις εκατο οταν λετε για παιδι αναφερεστε σε αγορι και οχι κοριτσι.Αν το θεμα ηταν οτι η κορη σας ηθελε μηχανακι θα αντιδρουσατε το ιδιο με το αν ειχατε αγορι? :rolleyes:

Στο 2014 ζουμε.. Το παιδι ειναι παιδι, ειτε κοριτσι ειτε αγορι :crazy: Παλια ελεγαν εχω δυο παιδια και ενα κοριτσι.. (σαν να λεμε καναρινι :grin: )

Δεν νομιζω οτι καποιος εχει αναφερθει αποκλειστικα στο αγορι, εκτος απο αυτους που εχουν ηδη αγορι.:)

Τροποποιήθηκε από τον HLIAS

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ηλία...έπιασες ΑΚΡΙΒΩΣ το δίκοπο μαχαίρι του θέματος...το ότι εμείς που καβαλάμε μηχανάκια, δεν βάζουμε άλλους να ανησυχούν; εύγε...ειλικρινά.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ασφαλώς.

Ο συνειρμός όμως γίνεται αυτομάτως διότι και η πραγματικότητα στους δρόμους σε τέτοια ποσοστα παίζει. Εκτός δρόμων ακόμα χειρότερα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ηλία...έπιασες ΑΚΡΙΒΩΣ ....

;..... εύγε...ειλικρινά.

Δεν μου το χες ε? ουτε εγω

:rotfl:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

...απο το πως θα κινειται ο πατερας του στον δρομο (εξοπλισμο και οδηγικη συμπεριφορα) θα εχει παρει την ''σωστη βαση''

:lol: :lol:

Εννοεις πως θα οδηγαμε οταν ειμαστε, μεσηλικες, σοφοι πλεον, και θα εχουμε παιδια.. Γιατι αν εβλεπαν απο καμια μερα τα μελλοντικα παιδια μας πως οδηγουμε τωρα, καγκαραιοι θα γιενοσαντε!

Ον τοπικ τωρα: Πιστευω πως στην δικη μου περιπτωση, ισχυει λιγο-πολυ το "οποιος ειναι εξω απ'τον χωρο πολλα τραγουδια ξερει". Δεν μπορω εγω, που ειμαι ακομα πολυ μακρυα απο την λογικη του να δημιουργησω οικογενεια, ουτε καν να φανταστω, πως αγχωνεται/νοιαζεται ενας γονιος για το παιδι του.

Ομως, επειδη το εχω σκεφτει παρα πολυ κατα καιρους, πιστευω η πιο σωστη προσεγγιση, ειναι αυτη με την οποια μεγαλωσα και εγω.

Θα προσπαθησω λοιπον, να το κανω γαργαρα οσο μπορω, για να μην μπλεξει με τις μοτοσικλετες το παιδι μου. Χωρις να τον αποτρεπω με εντρομο τροπο βεβαια, για αυτα ειναι οι μαμαδες! :P

ΑΝ, το παιδι μου θελησει να οδηγησει μοτοσικλετα, θα φροντισω απο οσο νωριτερα μπορω, να το γαλουχησω με την σωστη νοοτροπια του μοτοσικλετισμου, και τον σημαντικο ρολο που παιζει η προληψη. Είτε αυτο λεγεται εξοπλισμος, ειτε αφωσιωση και εγρηγορση στον δρομο.

Σε γενικες γραμμες δηλαδη, οπως προσπαθω να κανω και για τους φιλους μου, που κατα καιρους μου λενε σκεφτομαι να παρω μηχανακι (λογω οικονομιας/ευελιξιας). Τους απανταω ωμα, "Αν δεν εχεις την κ@υλα, δεν αξιζει να ρισκαρεις καθε μερα τα κοκκαλα σου".

Πιστευω εδω μεσα, ολοι μας εχουμε αρκετα ωριμη οψη για τον μοτοσικλετισμο, και οταν θα ερθουμε αντιμετωποι με αυτο το "προβλημα" μπορουμε χωρις υστεριες και εγκεφαλικα, να τους περασουμε 5-10 σωστα πραγματα.

Ολα αυτα ισχυουν ειτε το παιδι μου ειναι αγορι, ειτε κοριτσι. Απλα, αν ειναι αγορι, σιγουρα θα ανησυχω παραπανω, γιατι ξερω πως τα αγορια στις ευαισθητες ηλικιες θα πειραματιστουν με ο,τι μαλακια μπορει να φανταστουν πανω στους 2 τροχους.. Ενω τα κοριτσια, συνηθως οδηγουν πολυ πιο υπευθυνα.

Υ.Γ.1: Αυτο για το αγχος παντα θα υπαρχει, αλλα πρεπει να το παλεψεις μεσα σου. Ηδη το νιωθω για τον πατερα μου, απο οταν μαζεψε 1-2 ψιλες με το ΧΤ.. Με 1002 δικαιολογιες προσπαθω να τον αποτρεψω απο το να καβαλησει το ΚΤΜ.. :lipssealed: Οχι τιποτα αλλο, θα γλυκαθει, και μετα αντε να το ξαναδω το μηχανακι! :P

Υ.Γ.2: Παντως ο,τι και να λεμε, πιστευω δεν θα συγκρινεται με τιποτα το να πας μια καλη εκδρομη με το παιδι σου στην Ορεινη Ελλαδα, με τις μοτοσικλετες σας!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγώ πάντως για να πάρω τον ανηψιό μου μαζί μου σε μότο σόου ρώτησα και την αδερφή μου και τον γαμπρό μου. Αποφεύγω να αποτελέσω πρότυπο. :pray:

Φαντάζομαι οτι και εγώ αν είχα παιδιά θα έκανα την πάπια :secret:

πάντως το πιο λογικό ( και αυτό που ψήφισα) είναι το 3

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το μόνο που θα πρέπει να κάνει ένας γονιός, είναι να παρατηρήσει αρχικά αν το παιδί του ενδιαφέρεται για τις μοτοσυκλέτες.

Αν δείξει ενδιαφέρον, τότε πιστεύω πως δεν υπάρχει πραγματικά επιλογή για τον γονέα. Το μόνο που θα πρέπει να κάνει, είναι να προσφέρει όση γνώση χρειάζεται για να μπορέσει το παιδί να αποκτήσει σφαιρικότερη εικόνα, να κατατοπιστεί και να μπορέσει να χρησιμοποιήσει αυτή την γνώση λογικά για να αντιληφθεί τι είναι αυτό το φρούτο που λέγεται μοτοσυκλέτες και πώς μπορεί να επηρεάσει την πορεία της ζωής του.

Εφ' όσον ταυτόχρονα ο γονιός έχει αναθρέψει το παιδί του με σχολαστικότητα, μαθαίνοντάς του πώς να σκέφτεται και του έχει οξύνει την αντίληψη, τότε στην ηλικία που το παιδί θα το απασχολήσουν οι μοτοσυκλέτες, θα είναι έτοιμο να διαχειριστεί όλα όσα θα του πει ο γονέας γι' αυτές.

Η άποψή μου γενικότερα είναι πως ο μόνος τρόπος να προχωρήσεις είναι η γνώση. Ο δρόμος της γνώσης προσφέρει τις περισσότερες πιθανότητες να επωφεληθείς από μια κατάσταση, να ξεπεράσεις ένα εμπόδιο, να βιώσεις μια εμπειρία βαθύτερα και φυσικά η γνώση φέρνει κι άλλη γνώση.

Συγκεκριμένα για τις μοτοσυκλέτες βέβαια και δεδομένης της επικινδυνότητας των, προσωπικά δεν θα ξεκινούσα συζήτηση με το παιδί μου για να του κολλήσω το μικρόβιο.

Όμως είμαι πεπεισμένος πως αντιμετώπιση του θέματος με ακραία συμπεριφορά, π.χ. "όχι, ξέχνα τις μηχανές, δεν το συζητώ" ή στο άλλο άκρο "μάθε να οδηγείς μηχανή, φλώρος είσαι και δεν θέλεις;" είναι μη χρήσιμη για το παιδί, στην καλύτερη.

Γονέας που δεν τυφλώνεται από εγωιστικά κίνητρα, την έχει ψάξει και βέβαια "λίγο" και δρα σεβόμενος το παιδί του, το βοηθά να κατανοήσει πλήρως τι είναι αυτό με το οποίο επέλεξε να ασχοληθεί, αλλά αφήνει την απόφαση για εκείνο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πολυ ενδιαφερον θεμα! Θελω να διαβασω κυριως τις γνωμες των αλλων πατεράδων :)

3 παντως από εμενα που είμαι ακομα στην άλλη πλευρα, του 'παιδιου' ! Αυτό μου φαινεται λογικο και αυτό χρησιμοποιουσα συνεχεια ως επιχειρημα απέναντι στον πατερα μου, ο οποιος βεβαια είναι καθαρο 4 ενώ είναι 30 χρονια κατοχος μηχανης(παπιας συγκεκριμενα). Τρια χρονια προσπαθουσα μεχρι τελικα να παρω μηχανη και διπλωμα μονος μου :crazy::peep: Πλεον νομιζω το εχει αποδεχτει αλλα δεν χανει ευκαιρια να μου θυμιζει τους κινδυνους..!

Ισως τον καταλαβω και γινω και εγω 4 μια μερα βεβαια......

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τρελη υποκρισια να κανω οτιδηποτε αλλο εκτος απο το να τον γαλουχησω σωστα, να τον παρω απο το χερι και να του δειξω/μαθω οοοοο,τι ξερω και δεν ξερω, να χρεωθω για ποδηλατα μηχανακια και ο,τι χρειαστει για να κανει κατι που του αρεσει με την μεγιστη δυνατη ασφαλεια.......ΕΑΝ του αρεσει η μηχανη!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ειναι μαλακια να παμε να βγαλουμε τα δικα μας απωθημενα πανω στα πιτσιρικια..

τα φερνεις σε επαφη με οσα περισσοτερα πραγματα γινεται και βρισκουν μονα τους τι τους αρεσει και τι οχι.

απο κει και περα στηριζεις τις επιλογες τους, τα βοηθας ωστε να μην κανουν μαλακιες που πιθανον εκανες εσυ και θα τον βρουν το δρομο τους.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα