Schumi 8.191 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 29 , 2015 (τροποποιήθηκε) Καλησπέρα, χρόνια πολλά και καλή Πρωτοχρονιά εύχομαι σε όλους.Εδώ θα σας πω μια, ομολογουμένως, περίεργη ιστορία μαζί με ένα ταξίδι που έκανα με τον τίγρη. Η ώρα είναι 12:15 το βράδυ και ξεκινάω να γράφω. Να ξέρετε είναι μεγάλο σεντονάκι. :PΕπέλεξα την συγκεκριμένη στιγμή, γιατί το κουβάρι της ιστορίας, όποια κι αν ήταν η αρχή του, έχει αρχίσει και φτάνει προς το τέλος του.Το συγκεκριμένο γεγονός λαμβάνει χώρα στην Θεσσαλονίκη, τον Ιανουάριο του 2015, πριν 1 χρόνο σχεδόν δηλαδή, όταν και μετά το GSXR, αγόρασα το μαύρο Tiger μου.Ήταν η ώρα για μερικά ταξίδια μετά της γυναικός, κάτι που με το GSXR θα ήταν πολύ δύσκολο. Τώρα θα μου πείτε, εδώ άλλοι ταξιδεύουν με άλλα κι άλλα. Εγώ δεν είχα θέμα. Είχε η γυναίκα όμως. Η αλλαγή λοιπόν έγινε. Προσπάθησα να βρω ένα μηχανάκι που θα μπορούσε να κάνει ταξίδια, ενώ θα είχε και τον σπορ χαρακτήρα που ακόμα αναζητούσα. Είχα ένα διόλου ευκαταφρόνητο μπάτζετ για την εποχή. Ο τίγρης, πανέμορφος, ήταν από τις πρώτες επιλογές και τελικά επιλέχθηκε. Ήδη από την πρώτη κιόλας εβδομάδα, άρχισα να συλλέγω πληροφορίες και να καταστρώνω το πρώτο ταξιδάκι.Ο τίγρης αγοράστηκε με 33 χιλ. χλμ από ιδιώτη. Ή τουλάχιστον έτσι έδειχνε το κοντέρ... Κατάφερα να ρίξω από το τηλέφωνο την τιμή κατά 550€ και έκλεισε το θέμα και από κοντά. Το μηχανάκι πήγα και το έλεγξα καταρχήν μόνος μου, και περαιτέρω στην αντιπροσωπεία της Θεσ/νίκης. Εδώ να πω ότι οι επαφές μου με την αντιπροσωπεία της Triumph στην Θεσ/νίκη ήταν πολύ λίγες. Από γνωστούς και φίλους, με και χωρίς Triumph, μαθαίνω πως ο αντιπρόσωπος είναι καλός μάστορας κλπ κλπ.Ελέγχει λοιπόν το μηχανάκι και μου λέει ότι πάει πολύ καλά, δεν βλέπει κάτι το οποίο θα με απέτρεπε από την αγορά. Εγώ στο μεταξύ έχω ψαχτεί, διότι γνωρίζω το θέμα που έχουν τα Tiger με τα πιστόνια τους (μέχρι εκεί ήξερα τότε). Αυτό που έμαθα εν τέλη και μου είπε και ο αντιπρόσωπος, είναι ότι τα Tiger βγάζουν θέμα, στα μοντέλα του '08 και πρώτο εξάμηνο του '09 καθώς τα συγκεκριμένα δεν είχαν τα σφυρήλατα γιαπωνέζικα πιστόνια των μοντέλων '07 και '10 και πέρα, αλλά κάποια απλά Ιταλικά. Επίσης, ο αντιπρόσωπος μου λέει ότι το θέμα βγαίνει κυρίως πριν τις 20 χιλ. χλμ. Αν έχει ξεπεράσει τις 30, πιθανότατα το μηχανάκι να είναι ΟΚ και να μην βγάλει ποτέ κάτι. Όλα αυτά, από την εμπειρία του πάνω στο θέμα, καθώς είχε φτιάξει πολλά Tiger, με το θέμα με τα πιστόνια. Επίσης κατά τον έλεγχο της μηχανής, λέω στον αντιπρόσωπο, αν γίνετε να το φυσάρουμε στον πρόγραμμα της Triumph, μήπως δείξει κάτι, από προβλήματα που τυχόν έχει βγάλει κλπ. Μου λέει ότι δεν είναι ανάγκη γιατί υπάρχει και άλλος τρόπος. Και πατάει κάποιους συνδυασμούς πλήκτρων στο κοντέρ. Πολλά μηχανάκια, με κάποιον τέτοιο συνδυασμό, βγάζουν κάποια προβλήματα στο κοντέρ και σου λένε τι και πως αν γνωρίζεις του κωδικούς σφαλμάτων κλπ. Είχα τέτοια εμπειρία και ήξερα ότι όντως σου εμφανίζει κάτι, από το GSXR μου και από R6 φίλου. Καθώς και από το παλιότερο GSR που είχα και από άλλα μηχανάκια φίλων. Το ελέγχει και μου λέει ότι όλα είναι ΟΚ. Όταν έρχεται η ώρα να το πάρω κάνω μια ύστατη προσπάθεια να μειώσω λίγο ακόμα την τιμή, λέγοντας αν γίνετε να μου μειώσει άλλα 200€ ο ιδιοκτήτης ώστε με αυτά τα χρήματα να μπορέσω να κάνω τη μεταβίβαση, μια ασφάλεια κλπ. Ο ιδιοκτήτης αρνείται λέγοντας ότι ο λόγος που δεν μπορεί να κατεβάσει την τιμή είναι ότι θέλει να δώσει ένα ποσό στον αντιπρόσωπο, ο οποίος έλεγξε τη μηχανή και βοήθησε να πουληθεί. Οπότε θα χάσει ήδη κάποια χρήματα. Μου φάνηκε περίεργο σαν κίνηση, προσπάθησα να βγάλω κάποιο συμπέρασμα αλλά ήταν κάτι που ήθελε να κάνει λέει οπότε δεν έδωσα και πολύ συνέχεια και περαιτέρω σημασία... Που να ξερα. Αγοράζω λοιπόν το Tiger και όλα καλά. Στα 35 χιλ. χλμ, του κάνω ένα σέρβις, καθώς το μηχανάκι καθόταν για κάνα 6μηνο πριν πουληθεί και επειδή είχα ως σκοπό, τουλάχιστον τα λάδια να τα αλλάζω κάθε 5 χιλ. χλμ και όχι κάθε 10 που έλεγε η Triumph για να έχω και το κεφάλι μου ήσυχο. Το σέρβις έγινε στην Triumph και μάλιστα μου φάνηκε ακριβό διότι έδωσα 300€ σύνολο για λάδια, φίλτρο λαδιού, τακάκια μπρος πίσω και μία ντίζα συμπλέκτη. Μάλιστα το ποσό για αυτά, χωρίς τα τακάκια ήταν 120€ και μαζί με τα τακάκια 300€. Δηλαδή 180€ τακάκια. Anyway, το point δεν είναι εδώ. Όλα καλά του λέω με το σέρβις; Μια χαρά μου λέει. Μου δίνει και την απόδειξη και φεύγω. Έρχεται το καλοκαίρι και η στιγμή για το ταξίδι που κανόνιζα τόσο καιρό και έχω πλέον 38000 χλμ. Πριν από αυτό είχα κάνει ένα μικρό διήμερο ταξιδάκι με την γυναίκα στο Μέτσοβο, πέρασα και από Μετέωρα κλπ. Όλα ήταν καλά.Αύγουστος 2015. Με 38000 χλμ ακριβώς, φεύγω για το ταξίδι στην Ελβετία. Έχω ήδη αλλάξει τα πλαινά σαμάρια με 40άρες Givi και την πίσω Kappa με μία Maxia 3 55lt της Givi. Σύνολο μου κόστισε 250€, καθώς τα αγόρασα όλα (κάγκελα, top case και πλαινές) 450€ και κατάφερα να πουλήσω όλα τα παλιά (σαμάρια, βάσεις για σαμάρια, βάση top case και topcase) 200€.Απόγευμα Κυριακής ξεκινάω για Ηγουμενίτσα. Ξημερώματα της επομένης παίρνω το καράβι για Βενετία. Το καράβι έκανε 25-26 ώρες, οπότε πρωί Τρίτης φτάνω Βενετία. Στο καράβι, πιάνω κουβέντα με ένα παλικάρι με Ζ750. Με τα πολλά μου λέει ότι ο προορισμός ήταν Ζυρίχη, ότι είχε ξανακάνει πολλές φορές τη διαδρομή και τελικά αποφασίζουμε να ανηφορίσουμε μαζί. Τελικός μου προορισμός ήταν το Μπιλ (Biel/Bienne) της Ελβετίας. Του εξηγούμε από την αρχή ότι στο μεγάλο τούνελ του Gotthard, εγώ θα ανέβω από το passo και δεν θα περάσω μέσα από το τούνελ. Καταρχήν για το πάσο και κατά δεύτερον και κυριότερο γιατί η γυναίκα φοβάται τα τούνελ, πόσο μάλλον το μεγαλύτερο της Ευρώπης... Αυτός που ξηγήθηκε ότι αυτός θα πάει από μέσα και ότι κάνει ταξίδι, τουλάχιστον στην Ιταλία με υψηλές ταχύτητες (160) αλλά αφού είπαμε ότι θα ανηφορίσουμε μαζί θα πηγαίνουμε με το όριο (130). Έτσι κι έγινε. Σχεδόν όλη την autostrada από Βενετία ως τα σύνορα με την Ελβετία στο Como, οι ταχύτητές μας ήταν γύρω στα 130-140. Παίζει ρόλο αυτό...Χωρίζουμε στο Gotthard Tunnel. Με το που πιάνω τις πρώτες στροφές στο πάσο, αρχίζουν και οι πρώτες ψιχάλες...Από το Gotthard Pass μέχρι και το Biel, έβρεχε. Σε όλο το Furka Pass και όλο το Bernese Oberland. Ευτυχώς το δελτίο καιρού έδειχνε καλό καιρό για όλες τις υπόλοιπες μέρες. Όπως και έγινε.Φτάνω απόγευμα Τρίτης στον προορισμό μου.Την επόμενη μέρα ετοιμάζομαι για τις εξορμήσεις μου. Βάζοντας μπρος το Tiger, άρχισαν τα πρώτα σημάδια. Με το που πήρε μπρος, αναβόσβησε το λαμπάκι του λαδιού 2 φορές. Έσβησε και δεν ξανάναψε. Αλλά άναψαν τα δικά μου λαμπάκια και ήμουν μες το άγχος. Πρώτος μου προορισμός το πρωί της Τετάρτης ήταν η Λωζάννη. Ψάχνοντας, βρίσκω αντιπροσωπεία Triumph πάνω στον δρόμο μου. Αφού τέλειωσα την βόλτα μου στην πόλη και πήρα τον δρόμο για την επόμενη πόλη που θα έβλεπα, το Νόισατελ, πέρασα από την αντιπροσωπεία. Τους είπα τι έγινε και το παίρνουν μέσα για να το τσεκάρουν. Βλέπουν ότι η στάθμη του λαδιού έχει πέσει πολύ. Οπότε και αποφασίζουμε να συμπληρώσουμε. Βάζουμε βάζουμε και τελικά έλειπαν 2 ολόκληρα λίτρα λάδι. Μου πεσαν τα μαλλιά. Έγινα άσπρος. Και ξαφνικά μου ήρθε κατούρημα... (άσχετο ναι, αλλά δεν ξέρω γιατί... :P)Κάνουμε τους ελέγχους που πρέπει για αυτό που διαπιστώθηκε. Από την εξάτμιση στο ρελαντί ή στο μαρσάρισμα δεν μυρίζει τίποτα (καμμένο λάδι πχ), από κάτω δεν φαίνεται να έχει κάποια διαρροή πουθενά. Ο Ελβετός μου λέει το πρώτο πράγμα που του ήρθε στο μυαλό. Με ρωτάει που έκανα το τελευταίο σέρβις και αν είμαι σίγουρος ότι μου έβαλε την καθορισμένη ποσότητα. Του λέω ότι δεν ήμουν μπροστά στο σέρβις που έκανα αλλά με χρέωσε για 4 λίτρα λάδι. Το Tiger παίρνει 3.8 λίτρα. Ο Ελβετός μου λέει ότι υποπτεύεται ότι αυτός που μου έκανε το σέρβις δεν μου έβαλε την προβλεπόμενη ποσότητα. Δηλαδή παίρνει κανονικά 3.8 λίτρα. Μου έβαλε 2, έκαψα και 0.1-0.2 λίτρα στο ταξίδι, πράγμα σχετικά λογικό, και ορίστε τα 2 λίτρα που έλειπαν. Είχα τρελαθεί, διότι δεν φαινόταν από πουθενά ότι καίει λάδι ή ότι έχω κάποια διαρροή. Έχω στο νου μου ότι θα γυρίσω Ελλάδα και θα κάνω τέτοια φασαρία που θα έχουμε πολύ κακά ξεμπερδέματα. Πληρώνω και φεύγω. Σημειωτέον, 2 λίτρα λάδι στην Ελβετία, 50 φράγκα. Ήτοι σχεδόν 50€. Καλή φάσηηηηηηηηηηηηηηηηη...Εδώ να πω ότι ο Ελβετός δεν γνώριζε για θέμα με πιστόνια σε Triumph Tiger. Μάλιστα μου λέει ότι το Tiger 1050 είναι ένα άκρως ποιοτικό μηχανάκι που δεν βγάζει προβλήματα και έχει πολλούς πελάτες με 150000+ χλμ. Βέβαια πάνω σε αυτό παίζουν πολλά ρόλο.Συνεχίζω το ταξίδι μου ήσυχος πλέον ότι έχω τη σωστή ποσότητα λαδιού.Πρωινό Πέμπτης και ξεκινάω για Βέρνη, κάνοντας μια στάση πρώτα στο μικρό γραφικό χωριό Aarberg, όπου είχα ακούσει πολύ καλά λόγια, για την ομορφιά του κλπ. Μέσα από αυτό το χωριό περνάει και ο ποταμός Aar.Ναι ρε, ΠΑΟΚ ΠΑΝΤΟΥ!!! :PΒέρνη, Aarberg και Βασιλεία. Υπέροχες πόλεις. Πανέμορφες διαδρομές μέχρι εκεί και πανέμορφα τοπία.Την Παρασκευή, ήταν η μέρα που έπρεπε να ξεκινήσω για την επιστροφή. Η άδεια που εξασφάλισα από τη δουλειά ήταν μικρή.Ξεκινάμε για πίσω λοιπόν, με προορισμό την Βενετία και πάλι, όπου θα μέναμε το βράδυ της Παρασκευής. Το μεσημέρι του Σαββάτου θα πέρναμε το καράβι της επιστροφής και Κυριακή μεσημέρι θα ήμασταν Ηγουμενίτσα.Γυρίζω με το καλό Θεσσαλονίκη Κυριακή βράδυ. 8 μέρες γεμάτη ταξίδι, 2500+ χιλιόμετρα και πολύ όμορφα μέρη. ΑΛΛΑ... υπήρχε ένα θέμα.Ήμουν έτοιμος Δευτέρα πρωί να πάω να ζητήσω τα ρέστα στην Triumph.Βάζω μπρος και πάω προς την αντιπροσωπεία. Στον δρόμο σκέφτομαι ότι θα έπρεπε να το ξαναελέγξω μία, για παν ενδεχόμενο... Αλλά λέω ότι τώρα που πήρε μπρος και ζεστάθηκε ενώ είχα κάνει τη μισή διαδρομή, τώρα το θυμήθηκα...; Δεν γαμείς λέω. Σταματάω και ξεβιδώνω την τάπα. Ζεστό ξεζεστό, θα το δω.Ανοίγω και... σταγόνα λάδι μέσα το Tiger... Χάθηκε η γη κάτω από τα πόδια μου. Προφανέστατα το μηχανάκι καίει λάδια. Αλλά δεν μύριζε...Πάω στην αντιπροσωπεία, μιλάμε για άσχετα πράγματα και κάποια στιγμή λέω, πάμε μία να κοιτάξουμε και τη στάθμη των λαδιών. Κοιτάμε αφού είχε κρυώσει κιόλας πλέον. Τίποτα στη στάθμη... Το συμπέρασμα ήταν ότι το πρόβλημα προυπήρχε πριν το πάρω σχεδόν σίγουρα. Γιατί και πως δεν πήραμε χαμπάρι... Έτσι όπως δεν το πήρα και γω χαμπάρι. Το μηχανάκι δεν είχε σημάδια ότι είχε τέτοιο θέμα. Δεν υπήρχε ούτε απώλεια ισχύος, ούτε μυρωδιά καμμένου λαδιού, ούτε κάτι άλλο.Εκείνη τη στιγμή μου πέρασαν όλα από το μυαλό. Και ακόμα πιστεύω ότι και εκείνα τα 200€ που δεν μου έκοψε ήταν μιλημένα για να φύγει το μηχανάκι. Αλλά αυτό είναι απλά ότι μου ερχόταν εμένα και συμπλήρωνα ένα παζλ στο μυαλό μου, κατόπιν εορτής και αφού είχε γίνει το κακό.Κάπου εκεί ο αντιπρόσωπος μου λέει ότι τα '07 που έχουν σφυρήλατα και κυκλοφορούν είναι πολύ λίγα. Ρωτάω για τιμές κλπ. Αναλύουμε το θέμα, μου δείχνει κάτι πιστόνια από άλλα που είχαν θέμα και μου λέει ότι το πρόβλημα είναι κατά τη γνώμη του στις Ελληνικές βενζίνες. Μετά από καιρό, διαβάζοντας το φόρουμ Triumph παρατηρώ ότι και άλλοι συμμερίζονται αυτή την άποψη σε συνδυασμό με κάποια λάθη της Triumph Που θα εξηγήσω. Δεν ξέρω αν είναι αλήθεια, ψέμματα, τι είναι σωστό και τι όχι.Τα πιστόνια που είχε, έσπαγαν ή ράγιζαν το κανάλι, ανάμεσα από τα ελατήρια του πιστονιού. Και από εκεί περνούσε λάδι και το έκαιγε. Με διαβεβαίωνε ότι το μηχανάκι, όσο είχε μέσα την κανονική ποσότητα λαδιού, δεν θα έσπαγε, καθώς και σπασμένο κομμάτι να υπάρχει στο κανάλι, ανεβοκατέβαινε μαζί με το πιστόνι και το κρατούσαν τα ελατήρια. Μόνο αν έμενε από λάδια θα έβγαζε ζημιά χοντρή. Βέβαια όλα αυτά εικασίες. Μέχρι να ανοιχτεί το μοτέρ και να δούμε γιατί έκαψε 2 λίτρα λάδι στο πήγαινε (1000+ χλμ) και άλλα 2 λίτρα παρά κάτι στις βόλτες εκεί και στο γύρνα.Χρήματα τότε δεν υπήρχαν για να ξεκινήσω τις εργασίες. Μόλις είχα γυρίσει από ταξίδι στην Ευρώπη και είχα μείνει σχεδόν ταπί, μέχρι να ξαναπληρωθώ.Στο μεταξύ, έπρεπε να κάνω σέρβις, καθώς είχα φτάσει στις 40k+ χλμ... Το έκανα μόνος μου. Έφερε εργαλεία ένας φίλος και καθήσαμε όλη η παρέα και ανοίξαμε. Φέραμε και ένα συμπιεσόμετρο να τσεκάρουμε. Αλλάζουμε λάδια. Στο φιλτροκούτι βλέπουμε ότι είχαν μαζευτεί λάδια από αναθυμιάσεις. Το συμπιεσόμετρο έδειξε κανονική συμπίεση στους 2 κυλίνδρους και περίπου 4 μονάδες μείον σε έναν από τους 3. Πάρα πολύ ωραία λέω.Οι εργασίες αυτές λοιπόν ξεκίνησαν πριν ένα μήνα περίπου. Όχι στην αντιπροσωπεία αλλά σε φίλο μηχανικό, με μηχανουργείο που τον εμπιστεύομαι. Είναι αυτός που έφτιαξε και το σκουτεράκι που έτρεξα στους σκουτεροαγώνες. Και πολλά ακόμα πράγματα που έχω κάνει σε διάφορα οχήματα. Τσάμπα πήγε το σέρβις καθώς έκανα καμιά 100 χλμ έτσι, εντός πόλεως.Πριν ανοίξω το μοτέρ μπήκα σε ένα δίλημμα... Να το βάλω αγγελία και να το δώσω. Στο μηχανάκι δεν καταλάβαινες ότι υπάρχει πρόβλημα και θα έφευγε. Αυτό, υπήρξαν 2 λόγοι που δεν το έκανα, αν και υπήρξε μία κρούση την 2η κιόλας μέρα για ανταλλαγή με ένα R1 του '07. Πρώτον ήταν ανήθικο προς τον επόμενο αγοραστή. Εγώ πιστεύω ότι ο προηγούμενος από μένα το ήξερε και μου έπαιξε μεγάλη πουστιά. Αν το έκανα κι εγώ θα γινόμουν ίδιος. Και δεύτερον γιατί το μηχανάκι μέχρι τότε, και στο ταξίδι το καραγούσταρα. Μου άρεσε πολύ και η συμπεριφορά του και το γκάζι του και όλα του σχεδόν. Πήρα λοιπόν την απόφαση τουλάχιστον να το ανοίξω.Ανοίγοντας το μοτέρ, βρωμοκόπησε κουζινετίλα όλο το μαγαζί. Τα πιστόνια βγήκαν σε πολύ κακή κατάσταση. Τα πιστόνια κουνιόντουσαν μέσα στα χιτώνια λες και είχαν φαγωθεί από δεινόσαυρο... Τα κουζινέτα σε ακόμα χειρότερη. Τέλος πάντων, το συμπέρασμα ήταν ότι το μοτέρ είχε ξανανοιχτεί. Φάνηκε από πολλά. Φλατζόκολλες αντί φλάτζες σε πολλά σημεία, κακοδουλειά, όποιος το κανε. Η μίζα μου έκανε ένα περίεργο ήχο από τότε που το πήρα και νόμιζα πάντα ότι είναι κάνα κόμπλερ ή κάτι τέτοιο αλλά λειτουργούσε και έτσι το άφησα. Τελικά η μίζα, είχε ανοιχτεί και αυτή. Και μάλιστα είχε ξανακλείσει με πολύ πρόχειρο τρόπο. Με πριονισμένα κάποια σημεία της για να δέσει ξανά και φαγωμένο τέρμα το γρανάζι που δίνει κίνηση. Προφανώς την είχαν ανοίξει, την είχαν φτιάξει πρόχειρα και την ξανάκλεισαν. Το μοτέρ μου είναι μαντέμι, προφανώς δεν είχε επίστρωση νικασίλ και τα πιστόνια δεν ήταν σφυρήλατα. Είχα ήδη πάρει απόφαση ότι το κόστος είναι υψηλό. Το μόνο που έμενε ήταν να αποφασίσω τι θα κάνω. Ο μηχανικός μου μου είπε ότι το μοτέρ αυτό αποκλείεται να έχει 40 χιλ. χλμ. Ή να είχε 33 όταν το πήρα. Στην κατάσταση που βγήκαν τα κουζινέτα και γενικά όλα τα πράγματα στο μοτέρ, εικάζουμε ότι έχει τουλάχιστον τα διπλάσια. Λογικό για ένα μηχανάκι 8ετίας. Και κάπου εδώ μου έρχονται κι άλλα στο παζλ. Να γιατί ο αντιπρόσωπος δεν ήθελε να το ψάξουμε πάρα πολύ και μου λεγε πάρτο πάρτο είναι καλό. Μπορεί και όχι βέβαια. Μπορεί να είναι εικασίες δικές μου μόνο. Εγώ πάλι είμαι σίγουρος. Πλέον το δίλημμα ήταν το φτιάχνω ή όχι... Πουλάω ανταλλακτικά όλα τα υπόλοιπα και μένω χωρίς μηχανή ή το κρατάω, το φτιάχνω και όσο μου γκαυλώνει το κρατάω; Καινούργια ανταλλακτικά ή μεταχειρισμένο μοτέρ;Η απόφαση πάρθηκε γρήγορα. Θα το κρατήσω, θα το φτιάξω και θα το χαρώ όσο μπορέσω. Με καινούργiα ανταλλακτικά. Κι αρχίζει το ψάξιμο.Παίρνω τηλ στην Triumph και ζητάω τιμές. Κάθομαι πρώτα για να μην ζαλιστώ. :PΧρειάζομαι, πιστόνια, αντλία λαδιού, καδένα, κουζινέτα και φλάντζες. Χρειάζομαι και μίζα, αλλά αφού λειτουργεί ακόμα, την κρατάω και αγοράζω πιο μετά όταν ορθοποδήσω κάπως. Έτσι κι αλλιώς για εκείνη δεν χρειάζεται να κατέβει το μοτέρ.Πιστόνια, έχω την επιλογή μόνο για aftermarket της Je, ή μαμά Triumph. Τα Je κάνουν 900€ οπότε απορρίπτονται. Τα μαμά κάνουν 560€. Μαμά φλάντζες στα 405€. Κουζινέτα, για 16 που χρειάζονται σύνολο για όλο το μοτέρ, 10€ το ένα, ήτοι 160€, 90€ καδένα και 217 η αντλία λαδιού. Γύρω στα 1430€ δηλαδή μόνο τα ανταλλακτικά. Από εκεί και πέρα θέλω 40€ για λάδια και 25€ για μπουζί. Συν την αμοιβή του μάστορα και ένα φίλτρο αέρα.Υπολογίζω χοντρά κοντά στο 2χίλιαρο και όπως θα φανεί παρακάτω εκεί ήταν τελικά.Οι παραγγελίες αρχίζουν.Καθώς γίνονται οι παραγγελίες μαθαίνω ότι η Triumph δεν βγάζει oversized πιστόνια. Οπότε δεν γίνετε ρεκτιφιέ. Πρέπει να πάρω καινούργια χιτώνια. Ήτοι 145€ το 1. Ρε Triumph μας δουλεύεις;;; Σε μηχανάκι με αυτό το θέμα που βούιξε, δεν έχεις μεγαλύτερη διάσταση πιστόνια;Ευτυχώς τα χιτώνιά μου δεν έχουν τόσο μεγάλη ζημιά και επιδιορθώνονται. Και μάλιστα με τρόπο που είναι και φθηνός και ποιοτικός.Πέραν τούτου, εκτός από την διόρθωση του προβλήματος, πρέπει να βρεθεί και η ρίζα του προβλήματος.Εδώ να πω πως τα έχω χάσει λίγο, από το πολύ διάβασμα και τις απόψεις. Τελικά έχω καταλήξει ότι μεγάλη ευθύνη φέρει η Triumph διότι το θέμα ξεκινάει από την χαρτογράφηση. Όπως διάβασα και από πολλούς στο φόρουμ της Triumph, το μηχανάκι είναι τσίτα από πλευράς συμπίεσης και μοτέρ κλπ. Για αυτόν τον λόγο ο μαμά εγκέφαλος φέρει πρόγραμμα με ανεβασμένο αβάνς και κομμένες βενζίνες (όπως μου είπαν και διάβασα, εγώ δεν το ξέρω...) για την αποφυγή κανενός μπαμ, επειδή το μοτέρ είναι κάργα. Με αποτέλεσμα το μείγμα να μην είναι σωστό, το μηχανάκι να βαράει πυράκια και να έχουμε θέματα. Ειδικά όταν έχεις μικρή ταχύτητα, πχ 2α και λίγα χλμ και το ανοίγεις τέρμα. Πολλοί το κάνουν γιατί αρπάζει από χαμηλά το συγκεκριμένο μοτέρ και ανοίγει πάρα πολύ όμορφα. Το πρόβλημα επιδεινώνεται όταν (οι περισσότεροι) βάζουν φίλτρο πιο ελεύθερο, εξάτμιση και αλλάζουν πρόγραμμα στον εγκέφαλο. Με συνέπεια περισσότερο αέρα από το ελεύθερο μείγμα και πρόγραμμα που επιδεινώνει το θέμα. Έτσι σε συνδυασμό με τις άθλιες βενζίνες της Ελλάδας, το μηχανάκι έχει το γνώριμο αποτέλεσμα. Κάαααααπως έτσι το έχω συλλάβει εγώ, χωρίς να το έχω και τελείως clear στο μυαλό μου. Με λίγα λόγια η Triumph δεν υπολόγισε ότι το μηχανάκι θα πουλήσει στην Ελλάδα ή στην Καμπότζη και το Βιετνάμ που οι βενζίνες είναι γτπ, και το έχει βγάλει να δουλεύει μόνο με καλές βενζίνες (98+ οκτάνια) σωστά. Με τις δικές μας που δεν είναι σε καμία περίπτωση 100άρες πχ, βαράει πυράκια αβέρτα. Η λύση είναι νέος χάρτης, ώστε να δώσεις περισσότερες βενζίνες, ώστε να μπορεί να δουλέψει σωστά και χωρίς απαραίτητα να είναι 100άρα η βενζίνη. Αν το διαβάσετε στο φόρουμ ή το ψάξετε λίγο μπορεί να το καταλάβετε καλύτερα από ότι το γράφω εδώ.Anyway, το θέμα είναι ότι τα καινούργια πράγματα τα έφερε ο Άη Βασίλης και από αύριο πάνε τα χιτώνια για επιδιόρθωση. Από βδομάδα ευελπιστώ να αρχίσει να δένει το μοτέρ, γιατί έχω να καβαλήσω από τον Σεπτέμβριο...Τελικά το κοστούμι βγήκε σύνολο 1980€... Και πονάει. Το κλασσικό θέμα με τα πιστόνια του Tiger δηλαδή με τη διαφορά ότι δεν πρόλαβε να βαρέσει και να τα κάνει όλα νιμου εκεί μέσα... Τροποποιήθηκε Δεκέμβριος 29 , 2015 από τον Schumi 63 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
peterpan 1.733 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 29 , 2015 Ωρε φιλε καλα ξεμπερδερματα.Καλη ψυχολογικη δυναμη σου ευχομαι και κουραγιο.Αμα κατσει και κανα τζοκερ βεβαια ακομα καλυτερα Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
nikos_pc 2.871 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 29 , 2015 Καλή τύχη και καλά ξεμπερδέματα. Μήπως ρώτησες πόσο πάει καινούργιο το μοτέρ μήπως συνέφερε περισσότερο. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Schumi 8.191 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 29 , 2015 Σας ευχαριστώ.Καινούργιο όχι. Μεταχειρισμένο βρήκα μόνο.Καινούργιο λογικά δεν γίνετε. Τα εξαρτήματα ένα ένα και συναρμολόγηση αλλά δεν συμφέρει σίγουρα...Έτσι κι αλλιώς τα υπόλοιπα πράγματα του μοτέρ δεν έχουν θέμα.Κεφαλή, εκκεντροφόροι, μπεκ, σώματα, βαλβίδες, μπιέλες, στρόφαλος, κύλινδροι κλπ είναι μια χαρά. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
barmanx 1.107 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 29 , 2015 Καλό κουστουμάκι σου βγήκε... Εγώ στην θέση σου θα έπαιρνα τον προηγούμενο ιδιοκτήτη τηλέφωνο... Και θα τον έκανα με τον τρόπο μου να μου πει την αλήθεια. Καλό κουράγιο, σου βγήκε τελικά καλό κουστουμάκι. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Χ 3.048 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 29 , 2015 7 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ΓιωργοςΚΤΜ 1.376 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 29 , 2015 (τροποποιήθηκε) Πολυ λυπαμαι για το κουστουμακι που θα πληρωσεις αλλα και για την πουστια που σου παιξανε...Θυμαμαι οταν το πηρες,ατομα απο εδω μεσα που το ξερανε το μηχανακι σου λεγαν οτι χτυπησες ευκαιρια κτλ......Τελος παντων,αν και εχεις παρει τα πραγματα ηδη,στη θεση σου θα εψαχνα πιστονια aftermarket wossner,wiseco,vertex κτλ,σιγουρα καποια εταιρια βγαζει σε δευτερο και τριτο σταδιο και τα χιτωνια επισκευη ή η πιο ακριβη και χρονοβορα λυση ειναι φτιαχτα νικασιλ χιτωνια απο ευρωπη και πιστονια που δουλευουν σε τετοια επιστρωση...Σιγουρα πιο ακριβο(ισως σου εβγαινε τα ιδια με αυτα που πληρωσες τωρα) αλλα μακραν η πιο αξιοπιστη λυση.Επισης βρες εναν καλο προγραμματιστη και πηγαινε φτιαξε προγραμμα απο την αρχη,για το μηχανακι σου ειναι πανευκολο.Το λαθος που εχει κανει η εταιρια στο 1050 διορθωνεται αλλα πρεπει να το προλαβεις απο νωρις.ΦΤΙΑΞΕ ΧΑΡΤΗΟπως και να εχει περαστικα... Τροποποιήθηκε Δεκέμβριος 29 , 2015 από τον ΓιωργοςΚΤΜ 4 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Krosfala 1.107 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 29 , 2015 .......Την υγεια σου να χεις μαν,και εργασια κι ολα θα γινουν.Μεγαλη πουστια κι απ τους 2 πωλητη-αντιπροσωπο αλλα φιλε ροδα ειναι και γυριζει,μη μασας!! 4 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Schumi 8.191 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 29 , 2015 Thanks παιδιά. Όντως την υγεία μας να χουμε να τα φτιάχνουμε. Όσο για τα πιστόνια, φίλε μου όσο κι αν έψαξα για wossner, wiseco κλπ δεν βρήκα. Μόνο της Je βρήκα αλλά ήταν απαγορευτικη η τιμή...Τώρα για τον χάρτη έχεις δίκιο. Περιμένω να κλείσει το μηχανάκι και θα πάω να κάνω ένα χάρτη. Το θέμα είναι ότι πρέπει να βρω κάναν καλό όπως λες. Πρέπει να ρωτήσω και να πάρω γνώμες γιατί εγώ ξέρω κάνα δυο εδώ στη Θεσσαλονίκη μόνο και δεν θέλω να πάω σε αυτούς. 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
makisr 562 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 29 , 2015 κουραγιο αδερφε! κουράγιο και υγεία. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
doctoras9 1.755 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 29 , 2015 (τροποποιήθηκε) pined απο μένα το θέμα είναι αναλυτικότατο- ενημερωτικό και προσδίδει πληροφορίες σε όποιον αντίστοιχο έχει υποπέσει σε αντίστοιχο πρόβλημα! το μηχανάκι είναι γαμάτο και καλά κάνεις που το επισκευάζεις και εγώ το ίδιο θα έκανα. Το θεωρώ δεδομένο για την μοτοσυκλετιστική και ηθική συνείδηση να μη το φορτώσει σε κάποιο φουκαρά και διαιωνιστεί η μαλακία και το κουκούλωμα του σοβαρού αυτού προβλήματος.επίσης η περίπτωσή να πληρώσει ο πωλητής απο την τσέπη του τον μάστορα για έλεγχο αγοράς μεταβίβασης είναι NO DEAL. Δεν γίνεται γιατί βάζει υποψίες ακόμη και έαν δεν κλονίζεται πραγματικά η εμπιστοσύνη, όμως δε μπορείς να μείνεις εκεί ξέχασε το πήγαινε παρακάτω, φτιάξτο όσο δυνατό καλύτερα για να μη χαλάσει ποτέ ξανά και τότε τα 2 χιλιαρικά της επισκευής να πάνε χαλάλι του κάτι ακόμη πάσα για τους υπόλοιπους αυτό με τα πουσαρισμένα μοτερ vs τάφος που σκοτώνεστε καθημερινά στα φόρα....1000 χρόνια τάφος να σε πάει στην δουλειά σου / βόλτα σου παρά να έχεις την κάψα μη ψάχνεις οτοστοπ κάποια στιγμή στο δρόμο Τροποποιήθηκε Δεκέμβριος 29 , 2015 από τον doctoras9 5 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ibar132 1.685 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 29 , 2015 Πρώτον ήταν ανήθικο προς τον επόμενο αγοραστή. Εγώ πιστεύω ότι ο προηγούμενος από μένα το ήξερε και μου έπαιξε μεγάλη πουστιά. Αν το έκανα κι εγώ θα γινόμουν ίδιος...αυτα κραταω παλιο παοκτζι...εισαι ωραιος κ ευχομαι να το χαρεις οσο δεν παει!!! 7 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Gee 3.380 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 29 , 2015 μαλακια εγινε, αλλα οτι εγινε, πισω δεν γυρναει.αφου το μηχανακι σου αρεσει, αυτο μετραει πιο πολυ.κουραγιο, υπομονη, φτιαχτο και ξεσκισε το στις βολτες και στα γκαζια να κανεις αποσβεση.καλα χιλιομετρα Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
c.l.a.b. 1.084 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 29 , 2015 Πρώτον μπράβο σου που βγαίνεις κ τα λες κ δεν κρύβεσαι.δευτερον μαλακια σου που δεν αναφέρεις το ονομα της αντιπροσωπείας για αποφυγή.τριτον καθυστερείς πολυ να γλεντήσεις τον προηγούμενο ιδιοκτήτη για το ανήθικο της πράξης του.τι περιμένεις;τεταρτον κ τελευταίο,συγχαρητήρια κ μπράβο κ άξιος που δεν έπαιξες την ιδια πουστια σε άλλον! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
FlyingInADream 10.296 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 29 , 2015 (τροποποιήθηκε) Αυτόν τον αντιπρόσωπο στην Θεσσαλονίκη, μια φορά τον έχω συναντήσει για μια γεννήτρια daytona 675 που τυλίχθηκε σε ''συνεργάτη'' του, κάηκε μέσα σε 250km αφήνοντάς με στην Λαμία, ξανατυλίχθηκε ως εγγύηση στον ''συνεργάτη'' και πάλι, και φυσικά ξανακάηκε πριν 1000σει σε km.Λεπτομέρειες τύπου, είχε κάνει περιέλιξη σε διάταξη αστέρι, ενώ απόσο ξέρω το daytona έχει διάταξη τρίγωνο, και όταν του το είπα, δεν είχε ιδέα τι του έλεγα και τι να μου απαντήσει, και ρώτησε τον συνεργάτη που είπε ''εγώ ότι είδα αντέγραψα''.Χώρια από αυτό, το όλο feeling της συνομιλίας.... Πως σας φαίνονται καλοί μάστορες και τους προτείνετε για καλό όνομα αυτούς ρε παιδιά... Δεν τους βλέπετε; Δεν είναι ανάγκη να είσαι ψυχολόγος... .... Περαστικά, αγύριστα και καλόφτιαχτο εύχομαι, και ΜΑΚΡΙΑ από το επίσημο δίκτυο, στον τεχνίτη που ξέρεις και έχεις μια καλή σχέση μαζί του 1000 φορές καλύτερα, για να στο φτιάξει ΄Ήρεμο'' χάρτη απόσο ξέρω, που ζορίζει λιγότερο το μοτέρ, έχει βγάλει η ίδια η Τ. Τροποποιήθηκε Δεκέμβριος 29 , 2015 από τον FlyingInADream Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ktm power 1.330 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 29 , 2015 pined απο μένα το θέμα είναι αναλυτικότατο- ενημερωτικό και προσδίδει πληροφορίες σε όποιον αντίστοιχο έχει υποπέσει σε αντίστοιχο πρόβλημα! το μηχανάκι είναι γαμάτο και καλά κάνεις που το επισκευάζεις και εγώ το ίδιο θα έκανα. Το θεωρώ δεδομένο για την μοτοσυκλετιστική και ηθική συνείδηση να μη το φορτώσει σε κάποιο φουκαρά και διαιωνιστεί η μαλακία και το κουκούλωμα του σοβαρού αυτού προβλήματος.επίσης η περίπτωσή να πληρώσει ο πωλητής απο την τσέπη του τον μάστορα για έλεγχο αγοράς μεταβίβασης είναι NO DEAL. Δεν γίνεται γιατί βάζει υποψίες ακόμη και έαν δεν κλονίζεται πραγματικά η εμπιστοσύνη, όμως δε μπορείς να μείνεις εκεί ξέχασε το πήγαινε παρακάτω, φτιάξτο όσο δυνατό καλύτερα για να μη χαλάσει ποτέ ξανά και τότε τα 2 χιλιαρικά της επισκευής να πάνε χαλάλι του κάτι ακόμη πάσα για τους υπόλοιπους αυτό με τα πουσαρισμένα μοτερ vs τάφος που σκοτώνεστε καθημερινά στα φόρα....1000 χρόνια τάφος να σε πάει στην δουλειά σου / βόλτα σου παρά να έχεις την κάψα μη ψάχνεις οτοστοπ κάποια στιγμή στο δρόμο το μεγαλύτερο like που υπάρχει για την τελευταία παράγραφο Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Schumi 8.191 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 29 , 2015 Πρώτον μπράβο σου που βγαίνεις κ τα λες κ δεν κρύβεσαι.δευτερον μαλακια σου που δεν αναφέρεις το ονομα της αντιπροσωπείας για αποφυγή.τριτον καθυστερείς πολυ να γλεντήσεις τον προηγούμενο ιδιοκτήτη για το ανήθικο της πράξης του.τι περιμένεις;τεταρτον κ τελευταίο,συγχαρητήρια κ μπράβο κ άξιος που δεν έπαιξες την ιδια πουστια σε άλλον!Σε ευχαριστώ. Στο 1) Θα έβγαινα anyway. Δεν είμαι από αυτούς που θα κρύψουν ένα πρόβλημα, δεν θα το πουν κλπ όπως θα πω και τα καλά μιας μηχανής.Τα καλά της συγκεκριμένης είναι και ένας από τους λόγους που το φτιάχνω και δεν το πέταξα / πούλησα.Στο 2) και να το αναφέρω δεν αλλάζει κάτι. Πρώτον γιατί όλοι τον ξέρουν. Ένας είναι στη Θεσσαλονίκη. Και δεύτερον γιατί κλείνει... Μέχρι τις 7 Ιανουαρίου θα έχει κλείσει και φεύγει στη Μαλαισία στο εργοστάσιο της Τ. Από ότι έμαθα.Στο3) τι ακριβώς να κάνω με τον προηγούμενο ιδιοκτήτη; Δεν γίνετε κάτι.Στο 4) ευχαριστώ πολύ αν και πέρασε από το μυαλό μου όταν μου είπε ένας για ανταλλαγή με ένα φαινομενικά πένα R1 του '07, χωρίς λεφτά διαφορά. Αλλά είπα όχι τελικά. 4 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
GeorStrat 5.541 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 29 , 2015 (τροποποιήθηκε) Με το καλο και παλι στους δρομους Οδυσσεα.....Δυστυχως ανθρωποι σταρατοι λιγοι ειναι στις μερες μας.....και αυτο φανηκε απο τον αντιπροσωπο και απο τον πωλητη με τον "καφε" προς αυτον ωστε να βγαλει το μηχανακι καλο προς αγορα.Οπως ειπωθηκε και πιο πανω......ροδα ειναι,εγω παντως θα του εκανα ενα τηλεφωνο αυτου που το αγορασες οχι για να ζητησω τα ρεστα......απλα για να ειμαι μεσα μου οκ και να μην περνιεται για εξυπνος με αυτο που εκανε. Τροποποιήθηκε Δεκέμβριος 29 , 2015 από τον GeorStrat 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
c.l.a.b. 1.084 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 29 , 2015 Εγω πάντως θα τον γλεντούσα..η τουλάχιστον θα αφοδευα στην νέα του Μότο Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Dant3 4.180 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 29 , 2015 Μεγαλη πουστια αυτο που σου παιξε ο αντιπροσωπος.Πες το το ονομα και ας κλεισει.Τουλαχιστον τωρα ξερεις τι παιζει μεσα στο μοτερ και οτι ειναι σχεδον καινουργιο.Θεωρω αυτονοητο οτι εχεις μετρησει ανοχες σε ολα τα υπολοιπα ετσι?Επειδη δε καταλαβα,θα παρεις καινουργια χιτωνια?Εαν ναι,δε θα ερχοταν το ιδιο με το να επαιρνες τα Je πιστονια?Παντως πουσαρισμενο δε το λες και το μοτερ του tiger(απο αποψη ιπποδυναμης)Καλως η κακως ειναι το 955 υπερκυβισμενο,δηλαδη ενα μοτερ 15ετιας.Μπραβο σου παντως που δε το εδωσες ετσι οπως ηταν.Για γερο ξυλο και ο προηγουμενος... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
gkourv 2.186 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 29 , 2015 Κρίμα ρε... Μία Οδύσσεια πέρασες αλλά σίδερα είναι μη μασάς. Κρατάμε το ότι δεν έκανες την πάπια να το πουλήσεις σαν "άριστο" όπως θα κάνανε πολλοί εδώ μέσα Αυτός δηλαδή θα πάει στη Μαλαισία να διασφαλίσει ότι θα έρχονται γαμημενα τα triumph απευθείας από το εργοστάσιο; :-D 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
elprimerozen 4.153 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 29 , 2015 Μπράβο είσαι παλικάρι.Να είσαι υγιής και με δουλειά και από εδώ και πέρα πραγματικά να την χαίρεσαι απροβλημάτιστη. Τώρα θα έχεις ένα μοτέρ καινούργιο, καλορίζικο. Πολύ ωραίο κείμενο, γεμάτο σασπένς! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Gen.Markus 6.229 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 29 , 2015 Πω ρε πστμ τι λούκι είναι αυτό...και επίπονο και ψυχολογικά και οικονομικά.Καλά ξεμπερδέματα και καλές απροβλιμάτιστες βόλτες απο δω και πέρα ρε! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
scorpion92 1.127 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 29 , 2015 Ω ρε μπλεξιμο, περαστικα! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Fenrir 1.132 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 29 , 2015 Μην στεναχωριέσαι και εγώ όταν ανεβώ θα πάμε βόλτα στην Τούμπα και θα σου φτιάξω και τορτελίνι αλα κρεμ να δεις πώς είναι με σάλτσα. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες