Jump to content
Στέργιος Βήχος

Το τόπικ των σύντομων απαντήσεων vol. 3

Recommended Posts

Να την ξηλώσεις για να μη σου χαλάσει το ντουί και τον καθρέπτη του φαναριού

Χώρια που οι αυξημένες θερμοκρασίες θα ζορίσουν μέχρι και το διαφανές «τζάμι» στο φανάρι.

Και η αυξημένη απαίτηση σε ρεύμα θα σου ζορίζει το ηλεκτρικό κύκλωμα Γιώργο!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Και για να γράφει πάνω 35/35w 12V (όπως και η δική μου) μάλλον είναι HS1 και όχι H4.

Τροποποιήθηκε από τον The Dread Rider

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ακριβώς, όλες οι 35w είναι hs1. Η4 είναι οι μεγαλύτερες. Απλά έχουν ίδια βάση και τις λέμε όλες Η4 και όταν πας για αγορά λες ότι θες μια Η4 35άρα και ξεμπερδεύεις.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Την 2/10/2018 at 10:34 ΠΜ, το μέλος Smias έγραψε:

Αυτήν είχα εγώ στο drz400, led, με έγκριση dot & EU δηλαδή φώτιζε. Καλύτερα από το μαμά φανάρι και φυσικά δεν καιγόταν λόγο λέντ!

Το βγάζει και με άσπρο φανάρι.

Για κάποιο λόγο δεν μπήκε το λίνκ..

Αυτό είχα βάλει στο drz μου:

http://www.ufoplast.com/en/catalog/mx-enduro/universal-spare-parts/fenders-license-plate-holders/pp01219k-license-plate-holder-with-led-approved

approved E11 e DOT.

Φωτίζει σωστά, είναι ωραίο και αντέχει ο λασπωτήρας του στο πέρασμα του χρόνου, δεν είχα κανένα θέμα με την πινακίδα μου από το 2009 που το έβαλα μέχρι και το καλοκαίρι του 2016 που πούλησα το drz.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Την 9/2/2018 at 10:19 ΜΜ, το μέλος The Dread Rider έγραψε:

Λοιπόν γύρισα στο pc και επιτέλους μπορώ να ποστάρω σωστά και με φώτο (θέλω να το πετάξω στα σκουπίδια το ρημάδι το windows phone αλλά έχε χάρη που δε θέλω να ξοδέψω χρήματα σε κινητό :tooth:). Είναι στα πρώτα στάδια της δημιουργίας της η βάση, και λαμβάνοντας υπόψη τα λεγόμενα του pitapola και seatcowl λέω να του ζητήσω να φτιάξει πιο μακρύ το κομμάτι πάνω στο οποίο θα κάθεται η πινακίδα. Επίσης σκέφτομαι να κάνω ότι είχα κάνει και στη μαμά βάση, δηλαδή να φτιάξω ένα κομμάτι που "αγκαλίαζει" την πινακίδα το οποίο βάζω με πριτσίνια πάνω στο μέταλο οπότε να μην πιάνεται η ίδια η πινακίδα και να μεταφέρονται τόσοι κραδασμοί. Λέω επίσης να πιάσω την "βάση" που θα αγκαλιάζει την πινακίδα σε 3 σημεία, 2 ψηλά και 1 κάτω χαμηλά στη μέση. Από ταχύτητες όντως 140-150 το πολύ. Πώς το βλέπετε θα αντέξει η πινακίδα; :think:

ας σου φτιαξεις ιδια βαση με τη δικια του, προσθετεις 3 λαμακια σε σχημα Π ευκολα μονος σου αργοτερα. 

αν βαλεις λαστιχα στις βιδες και γυρω γυρω που θα παταει η πινακιδα στη βαση λογικα δε θα σπασει.

για το φαναρι το οποιο πρεπει να τη φωτιζει μη σε νοιαζει, θα κανει δουλεια και το φαναρι της ουρας. 

απο τη στιγμη που σε βλεπουν να την εχεις πανω και να φενεται απο το αυτοκινητο πισω σου, σου δινουν συγχαρητηρια...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Λέω να μην ανοίξω καινούριο θέμα πριν το ελέγξω καλά. 
Η γουρούνα του πατέρα μου sym 300 κυβικά εδώ και λίγες μέρες δεν παίρνει μπρος. 

Φόρτισε την μπαταρία και δοκίμασε πάλι. Πάλι τίποτα.
Δουλεύουνε τα φώτα (εκτός της μεσαίας που ίσως έχουν καεί αλλά και οι 2 μαζί?), τα φλας και η κόρνα. Μόνο που δεν παίρνει μπροστά και δεν ανάβουν τα λαμπάκια στις ενδείξεις των ταχυτήτων.
Κοίταξα τις ασφάλειες και είναι όλες εντάξει.

Αύριο αν το επιτρέψει ο καιρός θα την πλύνω και θα ελέγξω τις λάμπες. Αν είναι οκ τότε κάπου θα βραχυκυκλώνει. Και μάλλον οκ θα είναι γιατί δύσκολα να καήκανε και οι 2 ταυτόχρονα.
Θα ελέγξω και τις επαφές στον διακόπτη της μίζας αν και δεν νομίζω να είναι αυτό γιατί όπως είπα δεν δουλεύουν και τα τ5 λαμπάκια.

Καμία ιδέα στο τι να κοιτάξω ή τι μπορεί να συμβαίνει?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Υπαρχει καποιος αξιοπιστος τροπος για την μετρηση της σταθμης της βενζινης στα λεκανακια του καρμπυρατερ? αν δεν κανω λαθος υπαρχει ειδικο εργαλειο μετρησης σωστα???

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλημέρα, δύο ερωτησούλες όσον αφορά τον έλεγχο του κινητήρα μεταχειρισμένης μηχανής.

1) Οι έμποροι ανταλλακτικών σχεδόν πάντα μαρκάρουν το κάθε κομμάτι με έναν λευκό μαρκαδόρο, γράφοντας συνήθως μοντέλο και χρονολογία.

Ελέγχοντας μια μηχανή μτχ, πρόσεξα παρόμοιο μαρκάρισμα στο κάτω μέρος του κάρτερ (όχι στο καπάκι), εκεί κοντά στο πίσω αμορτισέρ, με τρία ψηφία, αν θυμάμαι καλά 125. Συνεπώς το μυαλό μου πήγε στο ότι όλος ο κινητήρας, ή μέρος αυτού, είναι αλλαγμένο. Παρόμοιο μαρκάρισμα στο ίδιο σημείο πρόσεξα όμως και σε δεύτερο μηχανάκι, ίδιο μοντέλο, στο ίδιο σημείο. Υπάρχει λοιπόν περίπτωση αυτό το μαρκάρισμα να είναι από το εργοστάσιο? Το έχετε προσέξει ποτέ σε έλεγχο μεταχειρισμένου?

2) Κατά το εργοστασιακό δέσιμο του κινητήρα, τα δύο μέρη του κάρτερ ενώνονται με φλατζόκολλα? Αν ναι, πόσο καλά καθαρίζουν την περίσσια? Αν υπάρχουν σημεία που να ξεχειλίζει μικροποσότητα φλατζόκολλας (μαύρης), είναι ένδειξη ανοιγμένου μοτέρ, ή είναι εργοστασιακό και γίνομαι πολύ ψείρας? Και αυτό παρατηρήθηκε σε δεύτερο, ίδιο μηχανάκι.

Μιλάμε για 1000, Ι4 μοτέρ... για δώστε τα φώτα σας...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

1. Πιθανότατα είναι αλλαγμένο το μοτέρ, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. Να ψάχνεις άλλα πράγματα, πχ στραβό πλαίσιο, περίεργα σημάδια στον σκελετό, κολλήσεις στα αυτάκια του υποπλαίσιου κλπ.

2. Συνήθως ενώνουν με φλατζόκολλα. Φαίνεται μεν, αλλά είναι σκουπισμένη ομοιόμορφα. Πάλι δεν είναι απαραίτητα κακό να είναι ανοιγμένο το μοτέρ 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 37 λεπτά, το μέλος Nihil004 έγραψε:

2) Κατά το εργοστασιακό δέσιμο του κινητήρα, τα δύο μέρη του κάρτερ ενώνονται με φλατζόκολλα? Αν ναι, πόσο καλά καθαρίζουν την περίσσια? Αν υπάρχουν σημεία που να ξεχειλίζει μικροποσότητα φλατζόκολλας (μαύρης), είναι ένδειξη ανοιγμένου μοτέρ, ή είναι εργοστασιακό και γίνομαι πολύ ψείρας? Και αυτό παρατηρήθηκε σε δεύτερο, ίδιο μηχανάκι.

Μιλάμε για 1000, Ι4 μοτέρ... για δώστε τα φώτα σας...

Δεν είναι απαραίτητο να είναι ανοιγμένο το μοτέρ. Δες εδώ κατάσταση σε ολοκαίνουργιο Versys 1000 που μόλις βγήκε από την κούτα.

28058721_10214228004108206_4862713868274

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, μια απ τα ίδια και σε τρίτο μηχανάκι που είδα, οπότε λογικά είναι εργοστασιακό το μαρκάρισμα και η περίσσια φλατζόκολλα.

Σίγουρα δεν είναι αναγκαία κακό το ανοιγμένο κάρτερ, και αν έχει δεθεί σωστά, είναι προτιμότερο από κλειστό με φθορά χιλιομέτρων ή κακοσυντήρησης.

Αλλά αν απ την άλλη ο ιδιοκτήτης δεν το αναφέρει, ή χειρότερα του το δείχνεις και δεν το παραδέχεται, κάτι βρωμάει συνήθως. Ακόμα και αν το πήρε έτσι απ τον προηγούμενο, δείχνει ότι δεν το πρόσεξε, ή οτι δεν αναφέρθηκε γενικά κάτι κατά την αγορά, οπότε δεν υπάρχουν στοιχεία για το πώς δέθηκε...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Την 23/2/2018 at 11:47 ΠΜ, το μέλος Nihil004 έγραψε:

1) Οι έμποροι ανταλλακτικών σχεδόν πάντα μαρκάρουν το κάθε κομμάτι με έναν λευκό μαρκαδόρο, γράφοντας συνήθως μοντέλο και χρονολογία.

Ελέγχοντας μια μηχανή μτχ, πρόσεξα παρόμοιο μαρκάρισμα στο κάτω μέρος του κάρτερ (όχι στο καπάκι), εκεί κοντά στο πίσω αμορτισέρ, με τρία ψηφία, αν θυμάμαι καλά 125. Συνεπώς το μυαλό μου πήγε στο ότι όλος ο κινητήρας, ή μέρος αυτού, είναι αλλαγμένο.

Από το εργοστάσιο είναι. Όλα όσα έχω δει εγώ και έχω λύσει, έχουν τέτοιο μαρκάρισμα, το οποίο μάλιστα όταν έχει λερωθεί ο κινητήρας από την χρήση δεν πολυφαίνεται. Αν όμως τον κατεβάσεις για εργασία και τον καθαρίσεις, φαίνονται.

Μην σε ανησυχεί αυτό, είναι εργοστασιακή κατάσταση.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Την 20/2/2018 at 4:30 ΜΜ, το μέλος nikolai έγραψε:

Υπαρχει καποιος αξιοπιστος τροπος για την μετρηση της σταθμης της βενζινης στα λεκανακια του καρμπυρατερ? αν δεν κανω λαθος υπαρχει ειδικο εργαλειο μετρησης σωστα???

up

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 12 ώρες, το μέλος nikolai έγραψε:

up

Δεν εχει τυχει ποτε να δω οτι υπαρχει κι ουτε βρηκα κατι ψαχνοντας στο γουγλη. 

Τι ακριβως σκεφτεσαι/θες να κανεις?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Όσες φορές χρειάστηκε να ρυθμίσω τη στάθμη στα λεκανάκια, δεν είχα ποτέ κάποιο πρόβλημα ακολουθώντας την απλή διαδικασία του manual. 

Θα μπορούσες, με τοποθετημένα τα καρμπς στη μηχανή, να συνδέσεις διάφανο σωληνάκι (σαν αυτό της εξαέρωσης) στην εκκένωση κάθε λεκάνης για να έχεις μια εικόνα της στάθμης. 

Οι φώτο είναι από το manual του zxr.

GiSgjC3.jpg

b1i7f5h.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Την 26/2/2018 at 9:46 ΠΜ, το μέλος hayabusas έγραψε:

Δεν εχει τυχει ποτε να δω οτι υπαρχει κι ουτε βρηκα κατι ψαχνοντας στο γουγλη. 

Τι ακριβως σκεφτεσαι/θες να κανεις?

να μετρησω αν σε ολα τα καρμπ η βενζινη ειναι στο ιδιο υψος στα λεκανακια ,

η πατεντα με τον διαφανες σωληνα και δεν πολυβολευει στην τετραδα και δεν μπορει να λειτουργηση στα δικα μου

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αδερφέ αν δεν μας εξηγήσεις λίγο το γενικότερο της κατάστασης, θα χαθεί η όρεξη να σε βοηθήσουμε, και θα μείνεις με την απορία αν υπάρχει ειδικό όργανο ή όχι.

Υπάρχει κάποιο άλλο πρόβλημα που πιστεύεις οτι οφείλεται σε διαφορετική στάθμη στα λεκανάκια, ή θες απλά να το τσεκάρεις προληπτικά?

Μιλάμε για το cb1, το f, ή κάποιο τρίτο μηχανάκι?

Τα καρμπς τα έχεις πάνω στη μηχανή, ή στον πάγκο?

Έχεις βγάλει ντεπόζιτο/φιλτροκούτι, ή θες να το τσεκάρεις με τη μηχανή δεμένη?

Η πατέντα που σου πρότεινα βολεύει ακριβώς όσο και ένας συγχρονισμός καρμπυρατέρ - γίνεται και με τη μηχανή δεμένη, απλά λίγο στριμωχτά. 

Δεν μπορεί να λειτουργήσει επειδή τα λεκανάκια σου δεν έχουν εκκένωση, ή για άλλο λόγο? 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 32 λεπτά, το μέλος Nihil004 έγραψε:

Αδερφέ αν δεν μας εξηγήσεις λίγο το γενικότερο της κατάστασης, θα χαθεί η όρεξη να σε βοηθήσουμε, και θα μείνεις με την απορία αν υπάρχει ειδικό όργανο ή όχι.

Υπάρχει κάποιο άλλο πρόβλημα που πιστεύεις οτι οφείλεται σε διαφορετική στάθμη στα λεκανάκια, ή θες απλά να το τσεκάρεις προληπτικά?

Μιλάμε για το cb1, το f, ή κάποιο τρίτο μηχανάκι?

Τα καρμπς τα έχεις πάνω στη μηχανή, ή στον πάγκο?

Έχεις βγάλει ντεπόζιτο/φιλτροκούτι, ή θες να το τσεκάρεις με τη μηχανή δεμένη?

Η πατέντα που σου πρότεινα βολεύει ακριβώς όσο και ένας συγχρονισμός καρμπυρατέρ - γίνεται και με τη μηχανή δεμένη, απλά λίγο στριμωχτά. 

Δεν μπορεί να λειτουργήσει επειδή τα λεκανάκια σου δεν έχουν εκκένωση, ή για άλλο λόγο? 

προκειται για το cb1 το f ειναι ψεκαστο

τα καρμπς τα εχω πανω στη μηχανη αλλα θα τα βγαλω προσεχως για να αλλαξω ζιγκλερ και να τα ελεγξω , τα καρμπυρατερ μου δεν εχουν εκενωση γιαυτο δεν μπορει να λειτουργειση αλλα δεν μου ειναι κτ να τα λυσω

τα καρμπς μου γενικοτερα δεν λειτουργουν σωστα (αρυθμιες πτωση αποδοσης κλπ) γιαυτο ειναι ενα απο τα πραγματα που θελω να ελεγξω , θελω αν εχει πειραχτει , να ειναι η σταθμη στο υψος που αναφερει το service manual

Τροποποιήθηκε από τον nikolai

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εκκένωση εννοούμε το βιδάκι, στο κάτω μέρος του κάρμπ που έχει το λεκανάκι της βενζίνης, και ξεβιδώνοντάς το, αδειάζει η βενζίνη από το καρμπ.

Το μάνιουάλ σου, -λογικά- σου δίνει πόσα mm πρέπει να είναι το float height, το ''4'' στο σχέδιο του Nihil. Αυτό μετράς, με το φλοτέρ να ΜΗΝ συμπιέζει την ελατηριωτή μύτη της βελόνας του φλοτέρ. Σου λέει π.χ. είναι 6.8mm , ε και μετράς να είναι τόσο, δεν κοιτάς στάθμες με άλλο τρόπο.

Τέλος, πως έχω την εντύπωση ότι τα carbs του CB1 έχουν πλαστικά φλοτέρ, οπότε δεν έχει κάτι να μετρήσεις&αλλάξεις έτσι κι αλλοιώς: Στα carbs με μεταλικό φλοτέρ μετράμε, και διορθώνουμε ''στραβώνοντας'' κατάλληλα το λαμάκι που πατάει την βελόνα. Στο πλαστικό φλοτέρ, δεν υπάρχει κάτι να στραβώσεις έτσι κι αλλοιώς.

Τροποποιήθηκε από τον FlyingInADream

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

28534891_10211500250125153_962187035_n.j

Έσκασα με τα μούτρα κάτω αλλα χτύπησε μόνο σε εκείνο το σημείο.Όπως το βλέπετε τι λέτε να συνεχίσω να το φοράω ή να πάω για αλλαγή?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Περαστηκά και ποτέ ξανά. Για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο ναι.

Τα κράνη είναι σχεδιασμένα ώστε να μοιράζουν την δύναμη της κρούσης σε όλο το κέλυφος. Το αν έχει επηρεαστεί ή όχι το υπόλοιπο δεν μπορούμε να το ξέρουμε.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τι ακριβως ειναι αυτο, σε τι χρησιμευει; Για να πιασεις το χταποδι;

12770941_3_b.jpg

https://www.car.gr/classifieds/bikes/photos/12770941/

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εχει δοκιμασει κανεις τακακια sbs sintered? για να ξερω τι να περιμενω απο αποψη πληροφορηση φρεναρισματος κλπ σε σχεση με τα οργανικα που παιζει να φοραει τωρα

εβλεπα εγραφαν στο νετ κατι artrax,bendix απο οικονομικες επιλογες αλλα τελικα επελεξα sbs

Τροποποιήθηκε από τον theophilos13

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα