hayabusas 4.126 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 11 , 2016 Προφανώς και ένα 4κύλινδρο μπορεί να ξεφτιλίσει ένα 2κύλινδρο σε μια διαδρομή....Μαλιστα. WW3 just started. Παντως διαφωνω και θεωρω κουτο να το λεει/ποστευει καποιος αυτο. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
r3negade 3.396 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 11 , 2016 Παντως οσες φορες εχω βγει βολτα, ακομα και σε κυνηγητο, ειτε οδηγουσα 2κ, ειτε 1κ, ειτε 4κ, δεν ειδα ποτε κανεναν να γελαει τοσο πολυ με καποιο αλλο -αντιστοιχων κυβικων- μηχανακι, ουτε με περιμεναν με μισο γκαζι οι 4κυλινδροι φιλοι μου... Κατι δεν κανουμε καλα μαλλον, γιατι ετσι οπως τα παρουσιαζεις ειναι φως φαναρι πως μονο τα 4κ μπορουν να πανε γρηγορα σε ποικιλες διαδρομες, και ολα τα αλλα ειναι για πεταμα. Αληθεια, το VTR σου, ποσο αμηχανα αισθανεται διπλα σε GSXR? Πηγαινουν με μισο γκαζι για να τους φτανεις; 3 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Gouky7 8.593 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 11 , 2016 Αν πετυχω κανενα crosstourer 1200 στον δρομο με το Μουλτι να νιωσω αμηχανα ; 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
pavlosR1 378 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 11 , 2016 στον άγιο πάντως επρεπε να πιάσει ανηφόρα ώστε εγώ με το R1 και ένας αλλος με RSV 1gen να προσπεράσουμε (και να "ξεφτιλίσουμε" τελικά ενα duke 640), σε συνθηκες "ride it like you stole it"δεν ξερω τι φτιαξές είχαν τα άλλα δυο μηχανακια εμενα παντως είναι φουλ στοκ και εκεινη τη μερα ειχα τα s20evo πάνω ενώ οι άλλοι δύο ήταν με σλικ. αν ρισκαρα (αντιθετο ρευμα πχ που δεν πατησα ποτε) θα προσπερναγα και το RSV. [μεχρι εκεινη τη μερα τους θεωρουσα 2-3 επιπεδα πανω απο εμενα αυτους τους οδηγους]άλλη μέρα, στο ρεκόρ που έχει γίνει σε συγκεκριμενο κομματι διαδρομής ZX10 έσκασε 2 φορες προσπεραση σε superduke 1290. (ισαξιοι οδηγοι)3ο παράδειγμα 950SM και εγω με το r1, ο αλλος ειναι 1 κλικ καλυτερος οδηγος απο εμενα πιστεύω αλλα οχι και να δικαιολογειται το να με προσπερνάει σχεδόν όποτε θέλει. στη πιστα βεβαια ο συγκεκριμενος γύρναγε στο 1,17-1,19 και εγω γύρναγα 1,13-1,15 τωρα τι μου λετε για ροπες και λοιπές ιστορίες.... τα μοταρντ στα κλειστα κομματια ράβουνε γούνες για τα τομάρια μας ενώ όλες ο υπόλοιπες κατηγορίες τρώνε καυσαέριο από τα SS V4. αυτα ειναι τα συμπεράσματα τα δικά μου σε συνθήκες κυνηγητού. Τώρα για συνθηκες βολτας και χαλαρης οδηγησης ο καθενας περνει ότι θέλει εκτός απο SS.προσωπικά και για τη βόλτα, μια χαρά την παλεύω με το SS, απλα ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ να οδηγησω χαλαρα, εκ των πραγματων δε γίνεται και οσοι οδηγανε SS μπορουν να με νιώσουν. θελω να οδηγαω σε ένα σβέλτο τουλάχιστον ρυθμό είτε μερα είτε νυχτα, είτε με βροχή είτε υπό οποιεσδήποτε συννθηκες. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
lavazutra 2.890 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 11 , 2016 για ροπή δεν λέμε? Δηλαδή πόσο δύσκολο ειναι να καταλάβει κάποιος ότι τα 2Κ βγαζουν την ίδια ροπή με ένα 4Κ απλά σε άλλο εύρως στροφών? Με αποτέλεσμα να ειναι πιο σπιρτωζικα τα 2Κ χαμηλα, μία απο τα ιδια με τα 4Κ στα μεσσαία και πιο σπιρτώζικα τα 4Κ στα ψηλά. Τώρα κάτι τα SS ράβουν τα 4Κ ειναι γαμώ. τα 2Κ είναι υπέρτατα και μόνο τα μοτάρντ στρίβουν τα κατουράω.....να είχαμε να λέγαμε. Τραβάτε μια βόλτα από Ιταλία να φάτε κάνα τσάι από κάνα σκούτερ και τα ξαναλέμε 5 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Gee 3.381 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 11 , 2016 Ωραιος ρε Στεφανε.Το βασικο ρεζουμε ειναι αυτο που ειπε ο ksino, ολα τα εμβολοφορα ατμοσφαιρικα μοτερ βενζινης, πανω κατω την ιδια ροπη βγαζουν, οσους κυλινδρους και αν εχουν, απλα ειναι διαφορετικο το ευρος που αποδιδουν.Πραγμα στο οποιο δεν συμφωνω ειναι που εβαλες στο παιγνιδι και το σασμαν. (δεν το λεω κακοπροαιρετα, απλα αλλαζει την αμεση συγκριση κινητηρων) Τωρα αν αρχισουμε τα εξυπνα σχολια για το τι ΠΙΣΤΕΥΕΙ ο καθενας, κλασσικα θα θαψουμε ενα γαματο τοπικ για να τονωσουμε το πουλι μας. 7 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
pavlosR1 378 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 11 , 2016 (τροποποιήθηκε) ανεφερα τι γινεται σε συνθηκες κυνηγητου, επειδη ακριβώς έχω και λέω.φέρε τους ιταλους στην Ελλαδα να δουμε τι μπορουν να κανουν στο δικο μας οδικο δικτυο και τα ξαναλεμε.θα παω να το παιξω γρηγορος σε αυτους που στριβουν την επιδαυρο ενω δεν εχω παει ποτε? θα ερθει ποτε ο αλλος απο την επιδαυρο να μου το παίξει γρήγορος ενω δεν εχει ανεβει μια φορα τον αγιο? και με παπι τον περνάω ή με περναει, οχι με σκουτερ.να χαμε να λεγαμε και για τους ιταλους οδηγους, στο σπιτι μας ολοι γρηγοροι ειμαστε. Συγκρινω τα ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ, ισαξιων οδηγων, σε δρομους που τους ξερουν απεξω οι οδηγοι τους, σε συνθηκες κυνηγητου.ενταξει μερικοι εξυπνακιδες εδω μεσα? υπαρχουν και στο youtube τα βιντεο, για να δειτε και πείτε, απο τους τοπ οδηγους της ευβοιας,οχι απο εμενατωρα πιο εχει περισσοτερη ροπη απο το αλλο. . . βλεπω στα κυνηγητα ποια μηχανακια πανε μπροστατο πατημα για την προηγουμενη απαντηση μου, εδωσαν στα ποστς τους οι @FlyingInADream @r3negade @MyMikeοχι τιποτα αλλο αλλα ειστε ικανοι να πειτε πως ο καθενας γραφει και οτι θελει εδω μεσα. να μην απανταμε ξερω γω για να μη μας κρατατε μουτραΤώρα κάτι τα SS ράβουν τα 4Κ ειναι γαμώ. τα 2Κ είναι υπέρτατα και μόνο τα μοτάρντ στρίβουν τα κατουράω.....να είχαμε να λέγαμε. Τραβάτε μια βόλτα από Ιταλία να φάτε κάνα τσάι από κάνα σκούτερ και τα ξαναλέμε ακους? Υ.Γ. οι διαφορες σε χρονους αναμεσα στα μηχανακια είναι μικρες, αλλα αρκετές ωστε υπο συνθήκες κάποια μηχανάκια να αδειάζουν καποια άλλα σχετικά εύκολα. τα 20 λεπτα του πιο γρηγορου για παραδειγμα θα ειναι 21-22 λεπτά του πιο αργού (δε μιλαω για καναπεδατα μηχανακια και σια) Τροποποιήθηκε Δεκέμβριος 11 , 2016 από τον pavlosR1 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
xaotikos 419 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 11 , 2016 Η αληθεια είναι ότι οι ιταλοί κατά μέσο όρο ειναι πολύ καλοί οδηγοί και σε αυτο παιζουν πολλά ρολο τα οποια δεν υπάρχουν σε εμάς.Πέρα από τα off topic, πολύ καλή δουλειά η ανάλυση! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ksino1100 13.310 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 11 , 2016 Μη χαλάσετε το θέμα του Στέφανου.Οτιδήποτε περίεργο από εδώ κ πέρα πάει άκλαφτο!! Ευχαριστώ προκαταβολικά. Νίκο (PavlosR1) να σου αναφέρω που διαφωνώ. Δεν υπάρχουν:1. Ισάξιοι οδηγοί. Ακόμα και εγώ με τον ksino1100 διαφέρω από στιγμή σε στιγμή2. Αξιόπιστες συγκρίσεις στο δρόμο3. Προϋποθέσεις αξιόπιστης επαναληψιμότητας (δρόμοι, συνθήκες, οχήματα, διάθεση οδηγών κοκ) Με το "είδα στο youtube", "πήγα με τους φίλους μου", "το διάβασα στο fb" κλπ, ούτε συμπέρασμα βγαίνει ούτε συζήτηση χωρίς εντονότατες αμφιβολίες γίνεται. Πολλώ δε μάλλον, αν θεωρούμε πως το (ούτε καν) ελάχιστο δείγμα μελέτης, χωρίς δικλείδες ασφαλείας, προϋποθέσεις και αυστηρή επιλογή, πρέπει να κατοχυρωθεί ως αξίωμα που οφείλει να δεχθεί όλος ο ντουνιάς. Υ.Γ.: Γελάω παρα πολύ, κάθε φορά που ακούω για ανοίγματα με μηχανάκια. Εν κινήσει. Χύμα στο κύμα. "Ανοίξαμε 3ες στα 80 και το τάδε εξαφανίστηκε". Και θάβονται μηχανάκια ως...ψόφια......Επειδή δε μιλάει κανείς για τις αλλαγές στο μηχανάκι του. Επειδή οι περισσότεροι φοβούνται το άνοιγμα από στάση, βρίσκοντας δεκάδες δικαιολογίες..... 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
lavazutra 2.890 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 12 , 2016 ακους? Επειδή το πήρες προσωπικά και δεν αναφερόμουν σε σένα (ούτε στο crew παπα********* που νομίζουν ότι ο επαρχιακός είναι πίστα) και τσίτωσες....1ον, δεν πάω σα μαλάκας στο δρόμο γιατί θέλω να γυρίζω στο σπιτάκι μου μετά απο κάθε βόλτα. Άλλο σβέλτα άλλο ρισκάρω τη ζωή μου (γιατί ξέρω πως πάνε οι συγκεκριμένοι που αναφέρεσαι και αν το κάνεις και εσύ κακο της κεφαλής σου...αλλά μεγάλα παιδιά ειμαστε ξέρουμε τι κάνουμε). Τοπ οδηγοί της ευβοίας...δολοφόνοι με δίπλωμα ειναι αλλά τελος πάντων....μην γίνομαι κακός μέρες που είναι. 2ον, το ισάξιοι οδηγοί δεν το λαμβάνω υπόψη μου..μπορεί να ειμαι 5 φορές καλύτερος οδηγός απο σένα και επειδή στραβοκοιμήθηκα ή κακομάμησα την προηγούμενη να ειμαι κοσμαρα ή δεν θέλω να ρισκάρω τόσο όσο εσυ και να παω στο 100% μου και να αρκούμαι στο 70% και να με περνάς σταματημένο., δεν μου λέει κάτι αυτό για τη μηχανή μου και επειδή εισαι και παρεξηγησιάρης αλλαξε τα εγω/εσυ όπως αγαπας. Εδω πέτυχαίνεις παγκόσμιους σε κακή μέρα με μηχανές που δεν μπορείς καν να κοστολογήσεις την αξία τους και πάνε σα τα ζαβά...θα μου πεις για μένα και σένα τις κουλομαρίες με τα μπρίκια των 5-10000 ευρώ στο παγοδρόμιο? 3ον η αναφορά μου στους Ιταλούς ήταν λόγω της εκτεταμένης χρήσης σκούτερ που κάνουν.....που εδώ τα έχουμε κατουρημένα και ασχολούμαστε μόνο με κάτι 2Κ 120hp vs 4Κ 180hp πιο πηδάει πιο σε ρεπριζ και κλειστό στροφιλίκι....λες φτάνουμε τα ορια τους στο δρόμο ας πουμε.4ον. που κολλάει το κλειστρό στροφιλίκι με το ατελείωτο ισιάδι....για ροπή μιλάμε εδώ. Η αναφορά μου αν την διάβασες καλά στα 4K, 2K και τα sm Μονο στρίβουν ήταν απλά διότι οτι ειναι ακυρη η συγκριση του συνόλου μιας μηχανής όταν απλά μιλάμε για τυπο κινητήρα και τη ροπη του.αυτα τα ολιγα over and out 3 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
lost_angel 589 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 12 , 2016 #μπραβο μας τα 4κ δεν κανουν για βολτα.... #τα μηλα ειναι καλητερα απο τα πορτοκαλια...# τα πορτοκαλια ειναι καλητερα απο τα μηλα#Τα ξερω ολα...#εγω...#θελω 200 αλογα #ειμαστε τιμονια#εκει που πηγενα με 200 #το λενε ολοι...... ο μπαμπης ο σουγιας και ο νικος ο πεταλουδας. ΚΑΛΗΜΕΡΑ 4 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
FlyingInADream 10.368 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 14 , 2016 (τροποποιήθηκε) Αληθεια, το VTR σου, ποσο αμηχανα αισθανεται διπλα σε GSXR? Πηγαινουν με μισο γκαζι για να τους φτανεις; Μισό, όχι. 3/4 ναι. Καταλαβαίνεις την διαφορά από το 120 τροχό, στο 150 (χοντρικά τα νούμερα), έτσι;Απλά εκεί η διαφορά 2Κ-4Κ (στα 1000ρια) δεν φαίνεται στην πράξη, γιατί είναι έτσι κι αλλοιώς bigger than life οι ιπποδυνάμεις τους, και για να φανεί η διαφορά, πρέπει να πηγαίνεις από 240km/h και πάνω, κάτι που πρακτικά δεν γίνεται συχνά, ούτε συνεχόμενα.Στα 600ρια 2Κ-4k όμως, μιλάμε για την ίδια διαφορά, όταν πάνε 180 km/h. Κι εκεί είναι μια ταχύτητα που πρακτικά βρήσκεσαι συχνά σε ανοικτό δρόμο.Στην περίπτωση του cbr600f εναντίον sv650, το cbr κινείται στον ανοικτό δρόμο με 180 km/h με μισό γκάζι ,και έχει και περίσσεια άλλα 90 στο κοντέρ. Κυριολεκτικά μισό γκάζι, αν μετρήσεις τις μοίρες στροφής της γκαζιέρας, είναι στην μέση της διαδρομής, έχει περίσσεια άλλο τόσο. Στις ίδιες συνθήκες το SV650 ακολουθεί μεν, αλλά έχει αρχίσει να πλησιάζει την τελική του, το γκάζι σχεδόν τέρμα, και μετά τα κοντερίσια 200 ζήσε βανέσα μάη, έχει δε κατά πολύ περάσει τον εμπειρικό κανόνα των 2/3 της βέλτιστης ταχύτητας κούρσας/τελικής.Υπόψην, στην περίπτωση του cbr600f του θέματος, και του sv650, αδικείται το cbr κατά 50 κυβικά, αλλά πες τι να κάνουμε τώρα, δεν υπάρχει sv600. Τροποποιήθηκε Δεκέμβριος 14 , 2016 από τον FlyingInADream Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
lavazutra 2.890 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15 , 2016 Στα 600ρια 2Κ-4k όμως, μιλάμε για την ίδια διαφορά, όταν πάνε 180 km/h. Κι εκεί είναι μια ταχύτητα που πρακτικά βρήσκεσαι συχνά σε ανοικτό δρόμο.Αλήθεια τώρα.....συχνά τα 180?H deathwish η πολλά λεφτά :p Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
dim.k 44 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15 , 2016 συμφωνω στα περισσοτερα που γραφτηκαν και πως οι περισσοτερες διαφορες μεταξι μας προκυπτουν απο το πως το εκφραζει ο καθενας μας αυτο που νιωθει.δεν ξερω αν οι αριθμοι για τις θεωρητικες τελικες καθε σχεσης του cbr ειναι σωστες( μου φαινονται μεγαλυτερες και αν ειναι ετσι ευνοειται στους υπολογισμους)και ναι μεν το συγκεκριμενο παραδειγμα μπορει να φαινεται οτι το sv εχει προβαδισμα λογο 50 κιβ παραπανω αλλα δεν ειναι κινητηρας πουσαρισμενος για ss χρηση ενω το cbr ειναι και δεν υπαρχει ss 2κυλινδρο στα 600.αν συγκριναμε το sv με cbf 600 ή bandit 650 που εχουν τα ιδια κυβικα δεν νομιζω να υπηρχε τοσο μεγαλη διαφορα υπερ του 4κυλινδρου, οπως και σε αλλα παραδειγματα( zzr 1200- panigale, cbf 1000-sv 1000 και αλλα)ενα εξελιγμενος για ss χρηση κινητηρας 600 κιβ θα μπορουσε να βγαλει 90 αλογα εχοντας οριο περιστροφης υψηλοτερο απο αυτο του sv, εχοντας σχεδιαστει πιο υπερτετραγωνος και φτανοντας στα πολιτικα ορια γραμμικης ταχυτητας εμβολου!υ.γ. Και μη μου πει κανεις αν η γιαγια του ειχε @ρχ\δ\α τι θα ηταν! 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
lost_angel 589 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15 , 2016 για ροπή δεν λέμε? Δηλαδή πόσο δύσκολο ειναι να καταλάβει κάποιος ότι τα 2Κ βγαζουν την ίδια ροπή με ένα 4Κ απλά σε άλλο εύρως στροφών? Με αποτέλεσμα να ειναι πιο σπιρτωζικα τα 2Κ χαμηλα, μία απο τα ιδια με τα 4Κ στα μεσσαία και πιο σπιρτώζικα τα 4Κ στα ψηλά. Τώρα κάτι τα SS ράβουν τα 4Κ ειναι γαμώ. τα 2Κ είναι υπέρτατα και μόνο τα μοτάρντ στρίβουν τα κατουράω.....να είχαμε να λέγαμε. Τραβάτε μια βόλτα από Ιταλία να φάτε κάνα τσάι από κάνα σκούτερ και τα ξαναλέμε το αυτο.....η ροπη ειναι περιεργο πραγμα...πανω κατω μπορεις να παρεις σηγγεγριμενα μεγιστα μεγεθοι ροπης απο 4Τ ατμοσφερικους κινητηρες απο συγγεκριμενα κυβικα ανεξαρτητος αριθμου κυλινδρον.οπως ξαναειπα το θεμα ειναι η χρηση που προοριζετε να εχει ο καθε κινητηρας για να εχει και την σωστη παραμετροποιηση αριθμο κυλινδρον/ εκεντροφορους γωνιες διαδρομη εμβολον και χιλια αλλα. το ενα εχει καμια 20 αλογα και το αλλο καμοια 200αρια το ενα εχει τεραστια αποθεματα ροπης το αλλο εχει μεγαλα...ποιο θα νικησει?https://www.youtube.com/watch?v=ns6PwPEhYms Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
r3negade 3.396 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17 , 2016 Μισό, όχι. 3/4 ναι. Καταλαβαίνεις την διαφορά από το 120 τροχό, στο 150 (χοντρικά τα νούμερα), έτσι;Απλά εκεί η διαφορά 2Κ-4Κ (στα 1000ρια) δεν φαίνεται στην πράξη, γιατί είναι έτσι κι αλλοιώς bigger than life οι ιπποδυνάμεις τους, και για να φανεί η διαφορά, πρέπει να πηγαίνεις από 240km/h και πάνω, κάτι που πρακτικά δεν γίνεται συχνά, ούτε συνεχόμενα.Στα 600ρια 2Κ-4k όμως, μιλάμε για την ίδια διαφορά, όταν πάνε 180 km/h. Κι εκεί είναι μια ταχύτητα που πρακτικά βρήσκεσαι συχνά σε ανοικτό δρόμο.Στην περίπτωση του cbr600f εναντίον sv650, το cbr κινείται στον ανοικτό δρόμο με 180 km/h με μισό γκάζι ,και έχει και περίσσεια άλλα 90 στο κοντέρ. Κυριολεκτικά μισό γκάζι, αν μετρήσεις τις μοίρες στροφής της γκαζιέρας, είναι στην μέση της διαδρομής, έχει περίσσεια άλλο τόσο. Στις ίδιες συνθήκες το SV650 ακολουθεί μεν, αλλά έχει αρχίσει να πλησιάζει την τελική του, το γκάζι σχεδόν τέρμα, και μετά τα κοντερίσια 200 ζήσε βανέσα μάη, έχει δε κατά πολύ περάσει τον εμπειρικό κανόνα των 2/3 της βέλτιστης ταχύτητας κούρσας/τελικής.Υπόψην, στην περίπτωση του cbr600f του θέματος, και του sv650, αδικείται το cbr κατά 50 κυβικά, αλλά πες τι να κάνουμε τώρα, δεν υπάρχει sv600.Τελειως διαφορετικο αυτο που αναλυεις τωρα, με τον τροπο που το ειπες νωριτερα. Προφανως και τα 4κυλινδρα θα υπερτερουν σε θεματα ταχυτητας (ή διατηρησης υψηλης μεσης ωριαιας αν θες) αλλα αυτο που περιγραφεις (και με βρισκει συμφωνο) ειναι ΕΝΤΕΛΩΣ ασχετο με το θεμα, για δυο , πολυ απλους, λογους.Α) οταν μιλαμε για πραγματικες συνθήκες, και για μια διαδρομη με ακτινα 100-200-300κμ και πισω, δεν πας συχνα 180... Και δεν τα διατηρεις παρα σπανια. Εκτως και αν μιλαμε μονο για εθνικο δικτυο. Ως επι των πλειστων, οι διαδρομες ειναι μικτες, εθνικη, σφιχτο επαρχιακο δικτυο, πιο σβελτο επαρχιακο δικτυο, με μετρια εως χαλια ασφαλτο κλπ κλπ. Αρα η διατηρηση των 180 ειναι κατι ουτοπικο.. Αλλα το κυριοτερο, ειναι πωςΒ) οπως ειπες πολυ σωστα στην 2η γραμμη του κειμενου σου, στις συνθηκες που περιγραφεις, τον κυριο λογο τον εχει η ΙΠΠΟΔΥΝΑΜΗ και οχι η ροπη. Δεν θα κατσω να σου αναλυσω γιατι το λεω αυτο, πιστευω πως ευκολα το καταλαβαινει κανεις, οταν περιοριζομαστε σε τοσο συγκεκριμενες συνθηκες λειτουργιας, πανω απο την μεση των επιδοσεων και των 2 μοτοσικλετων. Απλα βγαζεις συμπερασμα, για το πιο βγαζει μεγαλυτερη τελικη, ή πιο εχει μεγαλυτερο τσαγανο στις υψηλες ταχυτητες, ή αν θες, πιο ψοφαει πιο νωρις... Καμια συσχετιση με την αποδοση της ροπης σε εναν κινητηρα. Οταν ομως, καποιοι απο εμας μιλησαν για ροπη σε καθημερινες συνθηκες, εννοουμε:Σε ενα επαρχιακο δικτυο με αυξομοιουμενες ταχυτητες απο τα 25-140.Στο στενο οριο της πολης που θα κινεισαι χαλαρος, και θα κληθεις πολλες οφρες να προσπερασεις σβελτα καποιο προπορευομενο οχημα (χωρις να πρεπει να κατεβασεις 82 σχεσεις).Σε εθνική.Δικαβαλος σε χαλαρη βολτουλα με την αιθερια υπαρξη.Φορτωμενος δικαβαλος τριβαλιτσος σε ενα ορινο πασο καπου στην ευρωπη.Σε ολες τις παραπανω πραγματικες συνθηκες λειτουργιας, θα κληθεις και να πας γρηγορα και χαλαρα, και απελπιστικα αργα, και ταπα-τεζα-μπαλαντεζα. Και το αιωνιο ερωτημα ειναι, πιο ειναι πιο λειτουργικο, πιο ζωντανο, πιο ψωμομενο στο μεγαλυτερο μερος των συνθηκων αυτων;; 8 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
CptAngel 4.604 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17 , 2016 Σε ολες τις παραπανω πραγματικες συνθηκες λειτουργιας, θα κληθεις και να πας γρηγορα και χαλαρα, και απελπιστικα αργα, και ταπα-τεζα-μπαλαντεζα. Και το αιωνιο ερωτημα ειναι, πιο ειναι πιο λειτουργικο, πιο ζωντανο, πιο ψωμομενο στο μεγαλυτερο μερος των συνθηκων αυτων;;ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ καποιος που καταλαβαινει.. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Le Tavernier 756 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17 , 2016 (τροποποιήθηκε) To deauville με τα 56Nm ροπης σας γκαμαει.- V2 52° Τροποποιήθηκε Δεκέμβριος 17 , 2016 από τον Le Tavernier Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ksino1100 13.310 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17 , 2016 Παναγιώτη ένα παράδειγμα επέτρεψέ μου.ZRX1200S. 4c. Ήπιος χαρακτήρας.Απέναντι στα "μαστόδοντα" S.Tenere/R1200 LC κλπ.Άρα παραπλήσιες ροπές και ιπποδυνάμεις και βάρος και αεροδυναμική. Το ZRX δε μασάει πουθενά κ για κανένα λόγο, ακομα και με κρεμασμένο το μοτέρ και με 2καβαλο.Ειλικρινά πιστεύεις πως τα 2c κερδίζουν κάπου? Και αναφέρομαι στη ροπή και τις οδηγικές συνήθειες που ανέφερες. Αν μάλιστα "κοντύνω" το ZRX ώστε να τελικιαζει χοντρικά στα 215, θα αρχίσουμε να παρακολουθούμε κλοπές εκκλησιών και ειναι κρίμα..... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ΩΡΙΩΝ 5.568 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 18 , 2016 (τροποποιήθηκε) Γιαννη,δικυλινδρα βγαζει μονο Ιταλια-Αυστρια.Εκει γινεται παιχνιδι ..Καντε συγκριση με οποια 4κ θελετε με αυτην την γκαμα Μονο το τουονο 4κ μπορει να παιξει αξιοπρεπως .Κανενα αλλο.κατα τα λοιπα συμφωνω με renegate Τροποποιήθηκε Δεκέμβριος 18 , 2016 από τον ΩΡΙΩΝ 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ksino1100 13.310 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 18 , 2016 Γιώργο, έκανα σύγκριση σε μηχανήματα παραπλήσιων χαρακτηριστικών/απόδοσης.Γιατί σιγά σιγά θα ακούσουμε πως κ το virago το 2.5 είναι τέρας ροπής λόγω 2c κ μάλιστα V2. Ή πως η αερόψυκτη πομόνα...σκάβει. Αν συζητήσουμε για τα μεγάλα ktm/duc θα πρέπει να ρίξουμε στη σύγκριση μεγάλα 4c, αντίστοιχου κυβισμού κ τελικής σχέσης Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
FlyingInADream 10.368 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 18 , 2016 (τροποποιήθηκε) Τελειως διαφορετικο αυτο που αναλυεις τωρα, με τον τροπο που το ειπες νωριτερα. Σε ολες τις παραπανω πραγματικες συνθηκες λειτουργιας, θα κληθεις και να πας γρηγορα και χαλαρα, και απελπιστικα αργα, και ταπα-τεζα-μπαλαντεζα. Και το αιωνιο ερωτημα ειναι, πιο ειναι πιο λειτουργικο, πιο ζωντανο, πιο ψωμομενο στο μεγαλυτερο μερος των συνθηκων αυτων;;Σόρρυ που θα στο χαλάσω το όνειρο, αλλά τίποτα δεν έχει αλλάξει σε αυτό που λέω, από το προηγούμενο θέμα κιόλλας, ούτε καν σε αυτό εδώ το θέμα.Το 4Κ και το 2Κ ίδιου κυβισμού ( και προφανώς ίσης τεχνολογίας, επιφανειακής πίεσης εμβόλων κ.ο.κ. ε; ) έχουν ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΡΟΠΗ.Το 2Κ φαίνεται ''πιο ζωντανό'' γιατί δεν μπορεί να πιάσει τους ρυθμούς περιστροφής και αναπνοής μίγματος του 4Κ, και έτσι υστερεί σε ιπποδύναμη. Υστερώντας σε ιπποδύναμη, μοιραία είναι πιο κοντό γρανάζωμα. Πιο κοντό γρανάζωμα ΦΑΙΝΕΤΑΙ ότι έχει πιο ροπή, πιο ψωμομένο, πιο εξωγήινο, πιο ΑΕΚ, πιο γαλακτομπούρεκο, ότι χαρακτηρισμό και να βάλεις, ισχύει, αφού η αρχική υπόθεση είναι ΛΑΘΟΣ.Να το πάω και ένα βήμα παραπέρα;Το 4Κ επειδή ακριβώς έχει το πλεονέκτημα της μεγαλύτερης ισχύος, την εκμεταλεύεται και περισσότερο, οπότε πληρώνει και το τίμημα ΛΟΓΩ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΟΓΩ 4Κ του τι γίνεται εκτός της περιοχής της ισχύος. Δλδ ο κατασκευαστής που θα διαλέξει 4Κ μοτέρ για ισχύ, θα κάνει φαρδιούς αυλούς εισαγωγής, μεγάλες και πολλές βαλβίδες, θα κάνει υπερτετράγωνο το μοτέρ, όλα όσα χρειάζονται για να ρέει με άνεση πολύ μίγμα στις ψηλές στροφές. Με άνεση, σημαίνει να ρέει χωρίς να χρειάζεται μεγάλη ταχύτητα ροής, κάτι που θα αύξανε τριβές και τελικά θα μείωνε την ροή και κατά συνέπεια την ιπποδύναμη. Αυτή όμως ακριβώς η επιλογή, σημαίνει ότι σε χαμηλές στροφές, το μίγμα θα ρέει με υπερβολικά μεγάλη άνεση, και τότε δημιουργείται το αντίθετο φαινόμενο: Το μίγμα επειδή δεν ζορίζεται καθόλου να μπει στις χαμηλές στροφές, δεν ανακατεύεται καλά, δεν αποκτάει ορμή να μπει, διαφεύγει ένα τμήμα του από άγριο χρονισμό εκκεντροφόρων προς τα πίσω, και γενικά ''χανει''.Αυτό κάνει το 4Κ να μας δίνει την ψευδαίσθηση, ότι λόγω 4Κ δεν έχει απόδοση χαμηλά. Στην πραγματικότητα όμως, είναι η σχεδίαση του συγκεκριμένου 4Κ, που δίνει έμφαση στην δύναμη ψηλά.Αν φτιάξεις ένα 4Κ, με λίγες βαλβίδες, γλυκό χρονισμό, υποτετράγωνο ή πολύ ελαφρά υπερτετράγωνο, σχετικά στενούς αυλούς εισαγωγής, τότε όλα τα παραπάνω αντιστρέφονται. Η ισχύς ψηλά μειώνεται, αλλά η ροπή χαμηλά γεμίζει.Τέτοια μοτέρ έχουμε πολλά σε μοτοσυκλέτες. Bandit 600 ας πούμε ή το 1200. Δύσκολα τα κοντράρει οτιδήποτε στην κατηγορία τους, μέχρι τις μεσσαίες στροφές.Τέτοια μοτέρ, έχουμε ακόμα περισσότερα στα αυτοκίνητα. Σχεδιασμένα να αποδίδουν φουσκωμένη καμπύλη ροπής από τις χαμηλές στροφές, για να μπορεί να πάρει τα πόδια του στην εκκίνηση, το όχημα που είναι 1 τόνο μάζας. Γιατί δεν φτιάχνουν 2Κ οι κατασκευαστές αυτοκινήτων τόσα χρόνια, άμα τα θέλανε ''ψωμομένα''; Πως και μια χαρά ψωμομένα είναι τόσα χρόνια τα 4Κ; Που είναι τα ροπάτα 2Κ αυτοκίνητα;Συνοψίζοντας, δεν είναι ο αριθμός κυλίνδρων που κάνει ένα μοτέρ να έχει την κατανομή της ροπής του, πιο ψηλά, ή πιο χαμηλά. Είναι η σχεδίαση των χαρακτηριστικών του.Και ξαναλέω, η ροπή του 2Κ είναι ένας ΜΥΘΟΣ.Πόρισμα από αυτό: Το πας πιο ψωμομένα, πιτσωμένα, σουβλακισμένα κ.ο.κ. με 2Κ, είναι επίσης μύθος. Ο 4Κ με ισχύ ψηλά, κατεβάζει όταν χρειαστεί μια σχέση, και άντε γεια 2Κ θα σου στείλω γράμμα από κει που θάμαι, τι ωραία που είναι, να ξέρεις όταν φτάσεις κι εσύ. Όχι σε εθνικές μόνο, όχι σε ανοιχτές διαδρομές. ΠΑΝΤΟΥ. Τροποποιήθηκε Δεκέμβριος 18 , 2016 από τον FlyingInADream 4 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
adel 445 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 18 , 2016 ...Σωστά φαίνονται όλα αυτά στα χαρτιά και το παράδειγμα με τα αυτοκίνητα ακούγεται εύστοχο. Ωστόσο μπορεί και να αντιστρέφεται: Αν είναι έτσι γιατί υπάρχουν δικύλινδρα μηχανάκια; Γιατί η kawasaki βάζει δύο κύλινδρους στο versys ή η yamaha στα ΜΤ-07* (δύο παραδείγματα δικύλινδρων μοτοσυκλετών που θεωρούνται παιχνιδιάρικες, ροπάτες και απόλαυση στα κλειστά κομμάτια, ανάμεσα στις πολλές 2κ που κυκλοφορούν από όλους τους κατασκευαστές και για όλα τα γούστα). Με δεδομένο οτι οι γιαπωνέζοι ξέρουν να φτιάχνουν 4κ κινητήρες, γιατί δεν προτιμούν αυτή τη διάταξη και γι' αυτά τα μηχανάκια, με σχεδιασμό σύμφωνο με αυτόν που περιγράφεις; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ksino1100 13.310 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 18 , 2016 1. Μείωση κόστους κατασκευής.2. Και ακολουθούν το ρεύμα της εποχής.3.Επιπλέον δε, ένα 2c είναι στενότερο (κ γενικά πιο μαζεμένο) οπότε βολικότερο για την βασική τους χρήση: πόλη. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ΩΡΙΩΝ 5.568 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 18 , 2016 (τροποποιήθηκε) Γιώργο, έκανα σύγκριση σε μηχανήματα παραπλήσιων χαρακτηριστικών/απόδοσης.Γιατί σιγά σιγά θα ακούσουμε πως κ το virago το 2.5 είναι τέρας ροπής λόγω 2c κ μάλιστα V2. Ή πως η αερόψυκτη πομόνα...σκάβει. Αν συζητήσουμε για τα μεγάλα ktm/duc θα πρέπει να ρίξουμε στη σύγκριση μεγάλα 4c, αντίστοιχου κυβισμού κ τελικής σχέσης Δεν εχουν ερθει ακομα οι εποχες που η εμπειρια της μοτοσυκλετας δεν ειναι αναγκη να ειναι βιωματικη και μπορει να αντικατασταθει απο το γκουγκλαρισμα. Αυτο ας το καταλαβουν οσοι φαντασιωνονται πως αντι να εχεις οδηγησει μια μηχανη ,να παπαγαλιζεις το ιντερνετ ,σου αποδιδει την ιδιοτητα του παντογνωστη ..Ειδικοτερα σε μηχανακια που τα βγαζεις ψοφιμια και τα γνωριζεις αποκλειστικα απο εικονες ,χωρις ουτε καν στατικα να εχεις ανεβει επανω τους. Εαν δε καποιος σου ζητησει ,να του δειξεις μια καταγραφη τηλεμετριας που εχεις κανει με τα αυτα αδυναμα δικυλινδρα για να παρουν και ενα χρωμα σοβαροτητας τα λεγομενα σου ,εσυ να του παραθετεις τιποτα link απο φορουμ. Λιγη σεμνοτητα ,λιγοτερος θορυβος και κυριως κατανοηση οτι το πληκτρολογιο δεν ειναι γκριπ.(Δεν πανε σε σενα Γιαννη αυτα) Δεν με βολευει να συγκρινω σκετους κινητηρες ,χωρις την μοτοσυκλετα γυρω-γυρω,και πιθανα ετσι να ειμαι και εκτος θεματος,Δεν ειμαι της επιστημης οσο καποιοι ,αλλα μοντελα που ειχα/εχω στα χερια μου,απτα, υπαρκτα και συγχρονα,με τα χαρακτηριστικα του ψεκασμου τους,με την κλιμακωση του κιβωτιου τους ,την γεωμετρια τους ,τα κιλα τους και στο φιναλε τον χαρακτηρα τους,τα γνωριζω και η γνωμη μου ειναι βιωματικη ,οσο γινεται πληρης αλλα και copy/paste δεν ειναι.ΖΧ14 my 2007 - ΜΤΣ1200S my 2010Δυναμη ,χρησιμοποιουμενη οταν και εκει που την χρειαζεσαι ,ο δικυλινδρος,οπως περιπου τα λεει ο renegateΔυναμη στο δευτερο μισο του στροφομετρου ,με μεγαλες τελικες ο τετρακυλινδρος.Κawasaki zx14 .Υπνος ελαφρυς το μεγαλο νιντζα μεσα στην πολη και ευρεια χρηση συμπλεκτη στα στροφιλικια.Μεχρι τις 4500 (αν θυμαμαι καλα) χελωνα .Η καμπυλη στο δυναμομετρο ειχε σχεδιαστει για να μην τρομαζει (ειπαν οι αρμοδιοι ) νωθρη στην αρχη του στροφομετρου. Η αργη γεωμετρια και το μεγαλουτσικο βαρος χαρακτηριζαν το τραινο Ξυπνητηρι στις 4000 στροφες και γεματη αποδοση μεχρι τους κοφτες.Απαιχτο στις παρατεταμενες και στην ευθεια.A-TRE για να ξυπνησει χαμηλα,power comander φιλτρο,ολοσωμη arata ,το μηχανακι δεν εγινε ποτε σαν το μαμα μουλτι μεχρι τις 4-5000 Το μετα τις 5000 βεβαια ειναι αλλη ιστορια που την ξερεις σαν κατοχος.Multistrada 1200 το μονομπουζο του 2010.Απο το ρελαντι μεχρι τις 5000 στην πολη και στα στροφιλικια .Τα παντα ολα.Κιβωτιο με μια τριτη μεσα σπασμενη,σε οποιο στενο στροφιλικι θες,δυσκολα καθοταν τετρακυλινδρο μπροστα του.Κατι κροστουρερ και συναφη ,απλα χανονταν απο τους καθρεφτες (Ειχα τεσταρει το crossturer και το μηχανακι ειναι μισο μουλτιστραντα.) ..Διπλα και λιγο πισω του ,μονο το 1190 .Μεχρι σημερα on-of η στρητ με 4κ,μη εξαιρουμενου του s1000xr,να ριξει στο 2010 (το μονομπουζο) δεν...Ας μην επεκταθουμε σε SS καθως εκει τα πραγματα δεν ειναι τοσο ευκολα συγκρισιμα ,αλλα το τετρακυλινδρο τερας dd16 που εχω δεν υπερτερει απεναντι στο 1199 r διαθετοντας παραπλησια χαρακτηριστικα ,εκτος του κινητηρα και των ηλεκτρονικων.Απεναντι δε στο 1299 απλα πικρα.Και αυτα δεν ειναι μια ψευδαισθηση οπως αναφερεται πιο πανω Ειναι απτα ,ζωντανα και σπαρταρανε και μεσα στο γκαραζ μου.Μια συντομη βιωματικη αναφορα για 1199s-cbr600rr hrc-yamaha R1 2008 (η κουκουναρα)Τρια μηχανακια που γλεντησα οσο λιγοι, τον καιρο που μπαινοβγαινα στα μεγαρα εχωντας τα οποτε ηθελα στην διαθεση μου για προπονηση .Ο τροπος που με μια ταχυτητα (μια ταχυτητα ακριβως) γυριζε το 80% (το 20% ηταν στο χασιμο της k6 που κατεβαζα μια για το φρενο του κινητηρα) της πιστας σαν να εχει βαριατορ χωρις κατεβασματα πριν και ανεβασματα μεσα στις στροφες,λογω της ροπης του,το ντουκατι ειναι το κλασσικο παραδειγμα απεναντι στα αλλα δυο τετρακυλινδρα που το κιβωτιο τους επρεπε να το μαθεις πως δουλευει πριν καν ακομα μαθεις την χαραξη της πιστας.Θα ξανααναφερω οτι σεβομαι και ακουω μετα μεγιστης προσοχης την εμπειρια των κατοχων ,καθοσον αυτη εχει αξια ,καθως εχουμε πηξει απο θεωρητικους ανευ διδασκαλου απο το google.Και ευτυχως ,που τα διαγραμματα προσπαθωντας να καταγραψουν την αληθεια ,δεν αποτελουν ευαγγελια. Τροποποιήθηκε Δεκέμβριος 18 , 2016 από τον ΩΡΙΩΝ 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες