Jump to content
kpapageo

CSS vs Χούντρας Riding School

Recommended Posts

Στου χουντρα το 1ο,απο οτι μου εχουν πει,εχει ασκηση για φρεναρισμα.

Όταν έκανα εγώ τουλάχιστον δεν είχε. Κάποιες πληροφορίες περί χρήσης του φρένου αλλά όχι εξάσκηση (εκτός αν εννοούμε πότε φρενάρουμε για τη στροφή).

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Στο level 1 από california πάντως, φρεναρεις από ελάχιστα έως καθόλου και όλο αυτό είναι μέρος των ασκήσεων που κάνεις. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Στο θεμα φρεναρισμα δε μιλαω μονο για το 1ο επιπεδο.

Υποθετω θα σου δειχνουν και το θεμα φρεναρισμα στα υπολοιπα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Στο Riding School του Χούντρα που είχα κάνει εγώ το 2005, το μόνο με φρενάρισμα, ήταν το ΠΟΥ φρενάρεις, με σημάδια που είχαν τοποθετηθεί ειδικά για την άσκηση αυτή, στην πίστα των Μεγάρων. Δεν γνωρίζω αν έχει αλλάξει κάτι από τότε. Ασκήσεις τύπου, φρενάρισμα σε χωματάκι, με μικρή ταχύτητα με επίτηδες στιγμιαίο χούφτωμα της μανέτας, μέχρι να δεις και να κάνεις γνώση την αντίδραση στο μπλοκάρισμα....δεν... (αν και τέτοια άσκηση, είχε προτείνει το περιοδικό Μοτό σε σειρά εκπαιδευτικών άρθρων, που έγραφε ο γνωστός πρωταθλητής Στ.Χριστοδούλου)

Επί του θέματος.

Ξαναλέω, όποιος καταλαβαίνει και τα πιάνει διαβάζοντας το βιβλίο (που δεν είναι και καμιά ανώτερη μαθηματική θεωρία...έλεος οι συγκρίσεις με... πανεπιστήμια) ας διαβάσει, και ας τα κάνει σε τρακντέι μετά. Γλυτώνει τα τζάμπα -χρήσιμα μεν, υπερτιμημένα δε- μαθήματα στις σχολές.

Όλοι οι άνθρωποι ίδιοι, δεν είναι. Άλλος δεν συγκεντρώνεται, δεν του βγαίνει, δεν το πάει το βιβλίο ρε παιδί μου, μεγειά του με χαρά του, όποιος βλέπει ότι δοκίμασε και δεν του βγαίνει έτσι, ας πάει στα μαθήματα. Κανένα κακό σε όλο αυτό.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (και παρατηρημένο αποτέλεσμα): Εμένα προσωπικά, το riding school που τότε στο 2005 ήταν 0300 αν θυμάμαι καλά, εμένα, πέραν του χάπενινγκ, της γνωριμίας με την πίστα, της γενικότερης εμπειρίας και ατμόσφαιρας, δεν μου πρόσφερε κάτι το ιδιαίτερο.

Την θεωρία την είχα διαβάσει ήδη, άνοιγε το στόμα του ο Χούντρας, χρησιμοποιώντας συχνά την μαιευτική μέθοδο (δλδ ρωτάει κάτι που ξέρει, να δει τι θα του απαντήσουν, και στην συνέχεια να διορθώσει τα λάθη θεωρίας όπου χρειάζεται) και ήξερα από πριν τι θα πει, που το πάει κ.ο.κ. 

Στις ασκήσεις μετά, πάλι λίγο πολύ, ήταν όλα προβλέψιμα, και δεν διόρθωσα -εγώ προσωπικά λέμε πάντα- κάτι σαν οδηγός.

Την μεγάλη μου έλλειψη σαν οδηγός μοτό, την ήξερα και πριν πάω, την είχα και αφού έφυγα απαράλλαχτη και ανέγγιχτη, αφού καμία από τις ενότητες δεν είχε να κάνει με αυτήν. Και εξηγούμαι: Η μεγάλη μου έλλειψη σαν οδηγός, δεν είναι ούτε η άγνοια του ''γυροσκοπικού'', ούτε τα σημάδια για τα φρένα, ούτε οι γραμμές, ούτε η φόρα, τα μάτια, τα αυτιά και εγώ δεν ξέρω τι άλλο. Αυτά είναι ΤΑ ΕΥΚΟΛΑ. Η μεγάλη μου δυσκολία είναι να αρνηθώ το ένστικτο επιβίωσης που μου φωνάζει μέσα στο μυαλό μου ''τσίμπα το φρενάκι'' πριν την στροφή, και το να πλαγιάσω άφοβα μετά. Προσωπικά, θα πρέπει να ξέρω καλά μια στροφή, να είναι καλές οι συνθήκες, να έχω περάσει ξανά πρόσφατα κ.ο.κ. ώστε να μπω με φόρα και να ξύσω μαρσπιέ ή κι εγώ δεν ξέρω τι άλλο. Στις περισσότερες περιπτώσεις, θα τσιμπήσω το φρενάκι μου, θα κόψω λίγο παραπάνω απόσο χρειάζεται, και θα στρίψω μέχρι το πολύ 35 μοίρες κλΙση, και μετά θα σκεφτώ ''φτου γαμώτο, έπαιρνε κιάλλο''.

Ε για αυτό, που για εμένα είναι το ΔΥΣΚΟΛΟ, το 0300 riding school δεν πρόσφερε απολύτως τίποτα. Τι νομίζω έπρεπε να είχε κάνει; Και αυτή και όλες οι άλλες σχολές; ΑΠΛΟ, μια ''αράχνη'' , και να περάσουν όλοι οι μαθητές πάνω της για μερικούς γύρους, μέχρι να εξικοιωθούν με το πολύ πλάγιασμα και να τους γίνει κτήμα να μην το φοβούνται. Πόσο κόστος πια;

css-lean.jpg

Τόσα χρόνια, μια ''αράχνη'' στα απανταχού σχολεία, δεν είδα, διορθώστε με αν κάνω λάθος. Η οποία αράχνη, μπορεί να βοηθήσει και σε άλλα πράγματα τον μαθητή με μηδενικό ρίσκο, στο μπλοκάρισμα του φρένου, στην απώλεια πρόσφυσης του πίσω τροχού κ.ο.κ. Ή μήπως εγώ είμαι η σούπερ σπάνια περίπτωση, και μόνο εγώ έχω αυτό το θέμα στην οδήγηση μοτοσυκλέτας; Δεν θα έπρεπε να είναι, το Α και το Ω σε ένα σχολείο;

(Στο τέλος θα την φτιάξω μόνος μου την αράχνη, και θα εξασκηθώ σε ιδιωτικό χώρο, κόστος ασήμαντο σε σχέση με τις σχολές, κέρδος υπερπολλαπλάσιο των σχολών, στην δική μου πάντα μιλάω περίπτωση.)

Γενικά καλές οι σχολές, σημαντική βελτίωση για σχεδόν όλους, ίσως πιο πολύ για όσους δεν τόχουν με την κατοιδίαν ανακάλυψη της γνώσης, αλλά μην φτάνουμε να τις αποδίδουμε αξία, μεγαλύτερη της πραγματικότητας. Οι σχολές άκμασαν οικονομικά, και σε μια εποχή, πρωθυπουργός Σημίτης, που ο κόσμος είχε λεφτά περίσσευμα, έβλεπες ΟΛΟΙ έπαιρναν δάνεια με ελάχιστες απαιτήσεις, και κυκλοφορούσαν τα GSXR1000 πιο πολλά κι απο παπιά, γενικά δεν τον ένοιαζε αν θα δώσει 150 ή 250 ή 300 ευρώ. Τα θυμόμαστε αυτά ή τα ξεχάσαμε; Τολμώ να πω, είχε γίνει και λίγο τρεντομόδα εντός της μοτοκοινωνίας, ''Τι εσύ δεν έχεις πάει CSS; ουουου''. Σήμερα ισχύει το ίδιο;

___Για τον φίλο που λέει για το Ρύσιο και ότι δεν του βγήκε το βιβλίο εκεί, στο Ρύσιο έχω πάει ως επισκέπτης, από ότι είδα, νομίζω είναι μια μικρή πίστα καρτ, να πάει μια παρέα με μικρά μοτό, και να κάνει την πλακίτσα της και τον παρείστικο συναγωνισμό της. Δεν νομίζω ότι είναι για να πάμε με μεγάλες SS μοτό με τριψήφιες ιπποδυνάμεις, και να εμπεδώσουμε τι μάθαμε από το Keith Code. Υπάρχουν οι Σέρρες, πολύ καλύτερες για αυτήν την δουλειά. Ίσως εκεί να έβλεπες καλύτερα αποτελέσματα.

___Για τον φίλο που λέει ότι αν δεν πας σε σχολείο, είσαι μόνος σου, και δεν υπάρχει κάποιος να σε παρακολουθεί και να σε διορθώνει. Εγώ σε τρακντεις, το αντίθετο έχω διαπιστώσει. Και άνθρωποι γνώστες υπάρχουνε (συχνά αγωνιζόμενοι, αιώνες ταχύτεροι και αποτελεσματικότεροι από τους ''εκπαιδευτές''), και πρόθυμοι άμα τους πεις να σε βοηθήσουν, μια στοιχειώδης ρημάδα κοινωνικότητα θέλει... και τελευταία έχω δει οργανωτές να βάζουν επί τούτου άτομα να βοηθάνε και να συμβουλεύουν.

___Για τον φίλο που λέει ότι μόνος σου, θα κάνεις ένα λάθος και θα συνεχίσεις να το κάνεις νομίζοντας ότι βελτιώνεσαι, ενώ στην πραγματικότητα μένεις στάσιμος μπλα μπλα μπλα, σαν πολύ μηδενιστικό δεν είναι όλο αυτό; Ντάξει κι εγώ το διάβασα στις διαφημίσεις των σχολών, οι διαφημίσεις όμως την δουλειά τους κάνουνε, κι εγώ σκέφτομαι κι από μόνος μου: Δλδ όλοι οι άνθρωποι είναι ΗΛΙΘΙΟΙ και δεν μπορούν να ανακαλύψουν πράγματα μόνοι τους; Έχει καμιά λογική αυτή η σκέψη; Και άιντε, ναι, δεν μπορεί κάποιος να μάθει ανώτερα μαθηματικά μόνος του, οκ, εδώ μιλάμε για το πως σπρώχνουμνε το τιμόνι, και που κοιτάμε την καμπυλότητα στη στροφή. Τόσο δύσκολο και απέλπιδα προσπάθεια πια; Στην δική μου εμπειρία πάντως, ο μακαρίτης πια εκπαιδευτής μου (δεν θα πω το ονομά του), καλός χρυσός και άγιος, και συμπαθέστατος σαν άνθρωπος, αλλά δεν είδα να έχει και καμιά μεταδοτικότητα, τον ρώταγα πράγματα, και μου απαντούσε με γενικότητες.

Τέσπα, αυτά με τις σχολές, καλές χρυσές κι άγιες, αλλά μην τρελαίνεστε κιόλλας, ούτε να σας παραμυθιάζουνε. Σκεφτείτε και κρίνετε ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ωρες ωρες τα λες πολύ ωραία ρε παιδι'μ,  ευγε! Θεωρητικά τα λες καλα και συ, και λεω θεωρητικά γιατί απο πρακτική έμπειρια  τώρα μαζευω για να κρινω. 

ΑΛΛΑ

Αυτη την κ@ριολα την αράχνη οντως,πότε θα αξιωθουμε να τη δουμε;  δεν είναι και προσομοιωτης έλλειψης βαρύτητας.. Ελεος

Τροποποιήθηκε από τον GavriilVet

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Επιτελους.

Αυτη την ηττοπαθεια του οτι ημαστε ολοι μικροι και αχρηστοι και χρειαζομαστε τους αλλους για να βελτιωθουμε, δε μπορω να τη βλεπω πλεον.

Μεγαλη καραμελα με πολυ υποκειμενικη βαση.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εγώ δεν μπορώ να καταλάβω, γιατί πρέπει να γενικεύουμε καταστάσεις βάσει προσωπικών εμπειριών...

Βασικά το έχει ο έλληνας αυτό, κάνει ένας μια μ@λακία... όλοι μαλάκες... κάνει κάτι καλό... όλοι καλοί...

Δεν είμαστε όλοι ίδιοι, έχουμε διαφορετικές ικανότητες και δυνατότητες... κάτι που μπορώ να το κάνω εγώ, δεν μπορεί να το κάνει ο άλλος, και το ανάποδο...

Συνεπώς σχόλια όπως άντε ρε πεταμένα λεφτά κτλ κτλ είναι στην κρίση του καθενός για το αν θα τα διαθέσει και αυτός ο ίδιος και μόνο μπορεί να κρίνει αν κάνει καλά ή όχι...

Το άντε ρε δεν αξίζει κτλ κτλ ναι μπορεί να στέκει για κάποιον, για κάποιον άλλο όμως μπορεί να είναι μια πολύτιμη πηγή γνώσεων και εμπειριών...

Και συνήθως, σχεδόν πάντα, έχουμε πολύ μεγαλύτερη ιδέα για τον εαυτό μας από ότι ισχύει στην πραγματικότητα... οπότε από κάποιον που σίγουρα κατέχει ένα πεδίο καλύτερα από εμάς, ίσως μάθουμε κάτι παραπάνω...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τέσπα, αυτά με τις σχολές, καλές χρυσές κι άγιες, αλλά μην τρελαίνεστε κιόλλας, ούτε να σας παραμυθιάζουνε. Σκεφτείτε και κρίνετε ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ.

συμφωνω 100% σε ολα!!! :cheers::cheers::cheers:

προσωπικα ξεκινησα να οδηγαω απο το μηδεν. 2-3 γνωστοι μου δειξανε τα βασικα (του στυλ, οχι δυνατα φρενο, ποτε δεν ανοιγεις αποτομα γκαζι κτλ) και αυτη τη στιγμη εχω φτασει σε σημειο το οποιο εχουν παθει πλακα καποιοι που οδηγανε 10-15 χρονια (πιστες, track days κτλ), οχι λογο του οτι εγινα τιμονι, αλλα οτι τα εμαθα ολα μονος μου και μπορω πρωτα απο ολα να παω βολτα με ασφαλεια και μετα να ακολουθησω τους γρηγορους κτλ...

πηγαινα σε στροφες και σκεφτομουν τι κανω λαθος, γιατι το μοτο κανει αυτο, γιατι το αλλο, γιατι αντιδραει ετσι... γυρναγα σπιτι, εψαχνα τις απαντησεις και διορθωνα τα λαθη μου. 

μη βαριεστε να ψαχτειτε μονοι σας. οι πληροφοριες στο ιντερνετ ειναι δωρεαν προς ολους.

συμφωνω στο οτι ενα σχολειο θα σου δωσει πληροφοριες σε 1 μερα, τις οποιες εσυ ισως να τις βρεις σε 1 μηνα (μπορει και παραπανω) και θα σου παρει ακομα περισσοτερο χρονο να τις αφομοιωσεις και να τις χρησιμοποιησεις. προσωπικα δεν εχω παει σε σχολειο αλλα εχω γνωστους που πηγανε και στα 2 (1 απο τους μαθητες του εσβηνε το μοτο πριν παει, αυτουνου ειναι λογικο να του φανουνε θεοι οι τυποι). γενικα ναι σου μαθαινουν, αξιζει αλλα οκ.

Τροποποιήθηκε από τον noodles

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ακόμα και την απλούστερη πράξη να θέλει να μάθει ένα παιδί του δημοτικού, μια πρόσθεση, μια αφαίρεση, έναν πολλαπλασιασμό, πρέπει κάποιος να σταθεί δίπλα του, να του δείξει το πως, να το αφήσει να κάνει λάθος, να του το δείξει το λάθος και πάει λέγοντας.

Θα χρειαστεί εκπαίδευση. Δεν αρκεί το βιβλίο από μόνο του.....

Μια εκπαίδευση που θα κάνει ο δάσκαλος στο σχολείο, ο γονιός στο σπίτι, ο αδελφός ή ο ξάδελφος κοκ.

Αν αυτό το παιδί πέσει σε δάσκαλο που «μου έκοψαν τον μισθό, στα παπάκια μου αν μάθουν τα τσογλάνια», θα γυρίσει σπίτι με απορίες. Πολλές.

Το πρώτο στάδιο της εκπαίδευσης απέτυχε. Παρόλο που το βιβλίο είναι δίπλα του, στη σάκα ή στο γραφείο.

Αν στο σπίτι αντιμετωπίσει αδιαφορία (έλλειψη χρόνου, έλλειψη ικανότητας κοκ), το παιδί αυτό θα μάθει πρόσθεση ή πολλαπλασιασμό ΛΑΘΟΣ.

Και θα φτάσει στο γυμνάσιο χωρίς να ξέρει προπαίδεια.

Χωρίς να ξέρει να κάνει διαίρεση.

Θα βλέπει κλάσματα και ποσοστά και θα τρέμει.....

Θα ανοίγει το βιβλίο, θα βλέπει τις θεωρίες σαν τέρατα είτε απλά σαν αδιάφορες (άμυνα στους φόβους του).

Αν το παιδί είχε μια βοήθεια νορμάλ επιπέδου, θα έβαζε τα πράγματα σε μια σειρά, θα είχε τις βάσεις να χτίσει κάτι παραπάνω στο μέλλον.

Και αργότερα, όταν θα αντιμετώπιζε εξισώσεις ή τριγωνομετρία ή συναρτήσεις, πάλι με κάποια βοήθεια θα έβγαζε άκρη.

Ο ρόλος της εκπαίδευσης είναι σαφής και απαραίτητος. Για κάθε τι που μαθαίνουμε.

Σαφώς και θα υπάρχουν σαΐνια, σαφώς και πάντα θα υπάρχει ένα παιδί που θα ξεχωρίζει στην τάξη, στο σχολείο.....

Από την άλλη, σίγουρα θα υπάρχουν παιδιά που θα μαθαίνουν εύκολα και άλλα που θα χρειάζονται γκασμά για να βάλουν στο μυαλό τους 2 αράδες γράμματα.

Όμως.....

Είναι ελάχιστα τα παιδιά που είχαν σαν χόμπυ τα Μαθηματικά.

Και ακόμα λιγότεροι αυτοί που τα χρησιμοποιούσαν καθημερινά.

Και σχεδόν σε μηδενικό ποσοστό αυτοί που τα χρησιμοποιούσαν και τους έμεινε κάποιο κουσούρι εξαιτίας της καθημερινής τους χρήσης.

Ακόμα και οι γκασμάδες, στην καθημερινότητά τους, δε μάτωσαν επειδή έκαναν λάθος......

Όσοι θεωρείτε τους εαυτούς σας την συνέχεια του Rossi, Doohan (ή οποιοδήποτε πρότυπο γρήγορης ή ασφαλούς οδήγησης) κοκ, μπράβο σας, σας προσκυνάμε εμείς οι κοινοί θνητοί.

Για όλους τους υπόλοιπους, μια εκπαίδευση δεν έβλαψε ποτέ.

Πόσο μάλλον μια εκπαίδευση που πιθανότατα να μας γλυτώσει από κάποιον σοβαρότατο τραυματισμό, πάνω στο πάθος μας.....

Υ.Γ.: Μια καλή εκπαίδευση + δοκιμές (στην Ελλάδα ας πούμε 2 σχολές ασφαλούς οδήγησης, CSS & Χούντρας και μετά track days και κάποια δωρεάν σεμινάρια από λέσχες) για να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά, θα κοστίσει χοντρικά 2 χιλιάρικα με όλα πληρωμένα. Και σε βάθος 5ετίας ας πούμε.......

Ακριβά εεε?

Για ρωτήστε τις Μανάδες σας παλικάρια μου, πόσα πλήρωσε στα φροντιστήρια για να μάθετε δυο αράδες γράμματα στο Λύκειο........(και δε βάζω από Γυμνάσιο)

Ή πόσα πλήρωσε για να πάρετε ένα Lower......

Πόσο λογικό είναι να θεωρείται ακριβή μια εκπαίδευση με έξοδα (ενοικίαση πίστας, ασθενοφόρου, πληρωμή εκπαιδευτών, αναλώσιμα, φαγητά, νερά κοκ) αλλά η αντίστοιχη εκπαίδευση αγγλικών (πχ) να θεωρείται εκ προοιμίου λογική και δίκαια ως προς το κόστος?

Ποιο παλικάρι εδώ μέσα έμαθε αγγλικά μέσω....linguaphone?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγώ κάτι αγωνιζόμενους έχω δει μέσα να κάνουν το σχολείο για να ρίξουν τους χρόνους τους 1-2 δευτερόλεπτα αλλά νταξ αν ανοίξουν κάνα βιβλίο θα μάθουν.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για ρωτήστε τις Μανάδες σας παλικάρια μου, πόσα πλήρωσε στα φροντιστήρια για να μάθετε δυο αράδες γράμματα στο Λύκειο........(και δε βάζω από Γυμνάσιο)

Ή πόσα πλήρωσε για να πάρετε ένα Lower......

Πόσο λογικό είναι να θεωρείται ακριβή μια εκπαίδευση με έξοδα (ενοικίαση πίστας, ασθενοφόρου, πληρωμή εκπαιδευτών, αναλώσιμα, φαγητά, νερά κοκ) αλλά η αντίστοιχη εκπαίδευση αγγλικών (πχ) να θεωρείται εκ προοιμίου λογική και δίκαια ως προς το κόστος?

δεν χρειαζεται καν να αναφερω το κοστος του διπλωματος οδηγησης που πρακτικα δε σε μαθαινουν τιποτα κιολας

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

δεν χρειαζεται καν να αναφερω το κοστος του διπλωματος οδηγησης που πρακτικα δε σε μαθαινουν τιποτα κιολας

αχαχα καλόοοο

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγώ κάτι αγωνιζόμενους έχω δει μέσα να κάνουν το σχολείο για να ρίξουν τους χρόνους τους 1-2 δευτερόλεπτα αλλά νταξ αν ανοίξουν κάνα βιβλίο θα μάθουν.

Όταν έκανα το lvl 2 του CSS, την ίδια μέρα, έκανε το lvl 1 ένα τυπάκι (!!!!!)

Με ένα λευκό CBR1000RR με ΔΟΚ πινακίδες.

P1100597.jpg

Εγώ πάλευα στην πίστα, είχα καβαλήσει τον εγωισμό μου, ένιωθα τουλάχιστον 22% ταχύτερος του Βάλε.

Και ερχόταν ο τσόγλανος, ΑΘΟΡΥΒΟΣ, με περνούσε με +40km/h χαλαρός παίζοντας με τους εκπαιδευτές.

Πιθανότατα να είχε λιώσει στο χασμουρητό τις ίδιες στιγμές.....

Σαφώς, ο Γιάννης ο Μπούστας (αυτός οδηγούσε/πετούσε με το RR), δε χρειαζόταν να μάθει κάτι, πιθανότατα. Λογικά ήταν εκεί για τις πιστοποιήσεις.

Αλλά αυτός ο εκπληκτικός αναβάτης και πολυπρωταθλητής, δε βγήκε να πει «φιλαράκια μου εγώ τα ξέρω, τα διάβασα στο TotW)

Ούτε απαίτησε από την σχολή να πάει στο lvl 3 απ' ευθείας (τότε δεν υπήρχε ανώτερο του 3).

Ούτε είπε στον Χούντρα «ξέρεις ποιος είμαι εγώ φιλαράκο?»

Και όταν πιάσαμε την κουβέντα, σε ένα από τα διαλείμματα, στην ερώτησή μου «πως και εδώ?» δεν απάντησε με τη μύτη στο ταβάνι και δε μου έκανε επίδειξη της στολής του.

0262_CSS120910.jpg

0697_CSS120910.jpg

(στην από πάνω φωτό, το Νο14 είναι ο Μπούστας, το Νο3 εγώ, στο βάθος)

1934_CSS120910.jpg

«φιλαράκο ξέρεις ποιος είμαι εγώ? εε??»  :2funny:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κλασσικα ομως το πατε στο αλλο ακρο και χαλατε την συζητηση.

Δεν ειπε κανεις οτι ειναι φλωροι αυτοι που κανουν σχολειο η οτι οσοι το περιφρονουμε ειμαστε παγκοσμιοι.

Το παραδειγμα με τα φροντιστηρια κτλ,τουλαχιστον ατοπο.

Εκει πρεπει να μαθεις κατι σε συγκεκριμενο χρονο.

Εχεις δηλαδη συγκεκριμενη υλη σε συγκεκριμενο χρονο.

Οταν δεν εισαι αγωνιζομενος(αρα και ατοπο το κανει σχολειο ο αγωνιζομενος,προφανως αλλες προτεραιοτητες αυτος) μπορεις ανετα να παρεις το χρονο σου και να εφαρμοσεις οσα διαβασεις.

Το οτι οι μαναδες μας μας στελνουν απο το δημοτικο στα φροντιστηρια για να νιωθουν οτι κανουν το "σωστο και καλο για το παιδι" δε σημαινει κατι.

Επισης το οτι δινουμε καπου 2χιλιαρα δε σημαινει οτι πρεπει να τα πεταμε και αβερτα οπου βρουμε.

Καλως η κακως ναι και με το διαβασμα μπορεις να καταλαβεις 5 πραγματα και να τα εφαρμοσεις στη πραξη με αρκετη εξασκηση.

Εγω μονος μου δουλεψα στο μυαλο μου το πως να διαχειριστω το μπλοκαρισμα του μπροστινου και το δουλεψα 1-2 φορες και μαντεψτε τι,σωθηκα 3 φορες.

Ενταξει καλα και αγια τα σχολεια αλλα εαν εχεις διαθεση να διαβασεις και να εξασκηθεις μπορεις να τα καταφερεις εξισου καλα και μονος σου.

Θεωρω οτι απλα στο σχολειο σου φευγει και λιγο το αγχος του αν το κανω σωστα κτλ.

Αλλα τιποτα παραπανω(εφοσον μου λετε οτι στο 1ο επιπεδο δε σου δειχνουν καν φρεναρισμα,πραγμα αστειο,οταν το πρωτο πραγμα απο το οποιο θα πεσεις στη πολη,ειναι μπλοκαρισμα)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Στο Riding School του Χούντρα...

...Σκεφτείτε και κρίνετε ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ.

Τετοιο σεντονι σπανια. Τι στο καλο, τα δικα σου λεφτα παιρνουν οι σχολες;

:tooth: 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κλασσικα ομως το πατε στο αλλο ακρο και χαλατε την συζητηση.

Δεν ειπε κανεις οτι ειναι φλωροι αυτοι που κανουν σχολειο η οτι οσοι το περιφρονουμε ειμαστε παγκοσμιοι.

Πιάσε το θέμα από την αρχή Γιώργο και θα δεις ποια «ομάδα» χρησιμοποιεί χαρακτηρισμούς......

Ποιος το πήγε στο «άλλο άκρο»?

Για πες μου παράδειγμα.....

Το παραδειγμα με τα φροντιστηρια κτλ,τουλαχιστον ατοπο.

Εκει πρεπει να μαθεις κατι σε συγκεκριμενο χρονο.

Εχεις δηλαδη συγκεκριμενη υλη σε συγκεκριμενο χρονο.

Σκέψου το παράδειγμα της εκμάθησης των Αγγλικών.

Κανένα dead line στην πραγματικότητα.....

Τα μαθαίνεις γιατί κάπου θα χρειαστούν.

Και σε ρωτάω. Το να μάθεις να χρησιμοποιείς σωστά το μηχανάκι σου, όχι μόνο έχει dead line, αλλά θα πρέπει να το κάνεις ΠΡΙΝ ανέβεις στο μηχανάκι για βόλτα σε δημόσιους δρόμους και δεκάδες αστάθμητους παράγοντες.

Όπως ακριβώς όλοι σηκώνουμε το φλάμπουρο της επανάστασης υπέρ του κράνους και γαντιών και προστασίας, υπέρ της νόμιμης κυκλοφορίας (κοκ), έτσι θα έπρεπε να κάνουμε και για την εκπαίδευσή μας......

Γιατί το κακό με την λάθος οδήγηση μοτοσυκλέτας είναι πως καθημερινά κινδυνεύουμε από σοβαρότατους τραυματισμούς.

Αλλά όχι......Είναι ακριβή η επένδυση στην εκπαίδευση.

Καλύτερα να πετάμε χιλιάρικα σε εξατμίσεις, σε μανιτάρια, σε xenon, σε ακτινικές τρόμπες, σε reflash ecu και σούπερ ντούπερ ουάου λάστιχα.

Για να αξιοποιήσουμε το 25% των δυνατοτήτων που μας προσφέρει το μηχανάκι!!!! Win win!!!

Οταν δεν εισαι αγωνιζομενος(αρα και ατοπο το κανει σχολειο ο αγωνιζομενος,προφανως αλλες προτεραιοτητες αυτος) μπορεις ανετα να παρεις το χρονο σου και να εφαρμοσεις οσα διαβασεις.

Μαθαίνοντας στους δρόμους!!!!

Να το πει αυτό κάποιος που ξεκίνησε να οδηγεί 2κύκλο τη δεκαετία του 70 ή του 80 ή του 90, να πω ΟΚ, δεν υπήρχε εναλλακτική.

Αλλά να το ακούω από φουρνιές του 2000 και του 2010, μου ακούγεται πολύ οπισθοδρομικό ρε Γιώργη!!!

Το οτι οι μαναδες μας μας στελνουν απο το δημοτικο στα φροντιστηρια για να νιωθουν οτι κανουν το "σωστο και καλο για το παιδι" δε σημαινει κατι.

Οι βλάκες γονείς στέλνουν στο φροντιστήριο το παιδί τους για τα μάτια του κόσμου.

Γιατί τα εισαγωγικά στο «σωστό και καλό για το παιδί» έτσι τα μεταφράζω.

Οι γονείς στέλνουν τα παιδιά στο φροντιστήριο, στερούμενοι οι ίδιοι τα δικά τους θέλω, guess what, επειδή θέλουν να ΚΑΝΟΥΝ το καλύτερο δυνατό για τα μικρά τους, μέχρι η ροή της ζωή τους να τους δείξει ποια τελική πορεία θα ακολουθήσουν.

Να έχουν δηλαδή αρκετά εφόδια ώστε να έχουν πολλές εναλλακτικές να μπορούν να ακολουθήσουν στην κρίσιμη στιγμή των αποφάσεων.

Πολλά από τα χρήματα που χάλασαν, εν μέσω 10ετιών, πήγαν στράφι. Ε και?

Επισης το οτι δινουμε καπου 2χιλιαρα δε σημαινει οτι πρεπει να τα πεταμε και αβερτα οπου βρουμε.

Εδώ είναι το λάθος στην σκέψη σου Γιώργο. Όπως το βλέπω εγώ.

ΚΑΜΙΑ εκπαίδευση δεν είναι πεταμένα χρήματα. Κ Α Μ Ι Α!!!

Πεταμένα χρήματα είναι κυρίως σε φάσεις υπερκαταναλωτισμού, σε φάσεις που αγοράζουμε προϊόντα που ξεπερνούν την τσέπη μας, ή προκαλούν ζημιά στην υγεία μας.

Η εκπαίδευση, κάθε είδους και επιπέδου, ανοίγει το μυαλό, μας κάνει καλύτερους, πιο ικανούς, πιο ψύχραιμους, πιο δυνατούς.

Ειλικρινά, πες μου κάτι στο οποίο βλάπτει η εκπαίδευση......

Καλως η κακως ναι και με το διαβασμα μπορεις να καταλαβεις 5 πραγματα και να τα εφαρμοσεις στη πραξη με αρκετη εξασκηση.

Εγω μονος μου δουλεψα στο μυαλο μου το πως να διαχειριστω το μπλοκαρισμα του μπροστινου και το δουλεψα 1-2 φορες και μαντεψτε τι,σωθηκα 3 φορες.

Ενταξει καλα και αγια τα σχολεια αλλα εαν εχεις διαθεση να διαβασεις και να εξασκηθεις μπορεις να τα καταφερεις εξισου καλα και μονος σου.

Θεωρω οτι απλα στο σχολειο σου φευγει και λιγο το αγχος του αν το κανω σωστα κτλ.

Αλλα τιποτα παραπανω(εφοσον μου λετε οτι στο 1ο επιπεδο δε σου δειχνουν καν φρεναρισμα,πραγμα αστειο,οταν το πρωτο πραγμα απο το οποιο θα πεσεις στη πολη,ειναι μπλοκαρισμα)

Η διαφορά της εκπαίδευσης με εξειδικευμένο προσωπικό, σε σχέση με το «προσπαθώ μόνος μου», οριοθετείται σε δύο επίπεδα

1. με τον εκπαιδευτή/δάσκαλο, μειώνεις δραματικά την πιθανότητα να αναλώνεσαι σε λανθασμένη «ύλη» ή εφαρμογή της (σωστής ύλης) στην πράξη. Να χάνεις χρόνο προσπαθώντας να διορθώσεις ένα λάθος κάνοντας ένα άλλο....
  2. κερδίζεις πολύ χρόνο, μειώνεις δραματικά τις επιπτώσεις των λαθών (που στην οδήγηση μπορεί να εξελιχθούν άσχημα)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Να με συγχωρας που δε κανω απαντηση με παραθεση στο καθε κομματι αλλα ακομα δεν εχω καταλαβει πως τα σπας :tooth:

Παμ παρακατω.

Χαρακτηρισμους ο flying μονο χρησιμοποιησε αλλα ολοι πλεον τον ξερουμε και νομιζω οτι δε τα παιρνουμε στα σοβαρα τα πραγματα οπως τα εκφραζει καμια φορα και κραταμε πλεον το νοημα.

Ομως σε 2-3 ποστ (δικο σου και του wolf) αφησατε να εννοηθει οτι εφοσον δεν ειμαστε και τοσο υπερ του σχολειου αρα ειμαστε και υπερανω και τιτανοτεραστιοι και ροσσι κτλ κτλ,ενω νομιζω κανεις δε πηρε τετοιο υφος η να ανεφερε κατι τετοιο.

Θα ηταν χαζος και εαν το εκανε.

Συμφωνω να μαθεις τη μηχανη σου.

Ομως αληθεια εχει ιδιαιτερο νοημα οταν δεν εχεις μαθει καλα καλα να οδηγας και αρα να κατανοησεις βασικα πραγματα,να μπεις σε ενα σχολειο?

Περα απο αυτο,οπως ειπα,το φρεναρισμα δε το διδασκουν καν στα αρχικα,που στη πολη το 70%(τυχαιο νουμερο δικο μου αλλα δε νομιζω και να απεχει πολυ η πραγματικοτητα) των ατυχηματων προερχονται απο μπλοκαρισματα πανικου.

Αρα πας σχολειο και δε σου μαθαινουν να αντιμετωπιζεις το νο1 κινδυνο?

Στη πολη που θα σου χρησιμεψει το που να κοιτας στη στροφη,η ελεγχος του γκαζιου(αυτο ιιισως χρησιμεψει αλλα σε πανικο ισως οχι τοσο) κτλ?

Συμφωνω οτι λεφτα για εκπαιδευση δεν ειναι χαμενα,δε το εξεφρασα καλα εγω,αλλα απο το ποστ σου καταλαβα οτι εφοσον σκαμε 2χιλιαρο αλλου(οπως και στο διπλωμα του αυτοκινητου που οταν ειχα δωσει,εφυγαν 900Ε,τουλαχιστον ειχα καλο δασκαλο που νοιαζοταν να μαθω και οχι να περασω) αρα να τα δωσουμε και εδω χωρις πολυ σκεψη.

Να τα δινουμε οπου κρινουμε οτι χρειαζεται.

Εαν καποιος κρινει οτι μπορει να μαθει αυτα τα 5 πραγματα που του χρειαζονται διαβαζοντας και δοκιμαζοντας,γιατι να τα δωσει?

Να μαθει στους δρομους δεν ειναι υποχρεωτικο.

Αλανες ,πιστα κτλ απειρες/

Ναι στην αρχη λιγο πολυ στο δρομο θα το δοκιμασεις.

Αλλα μη ξεχνας οτι και να τα μαθεις ωραια και ομορφα μεσα στη πιστα αυτα,το κατα ποσο θα τα εφαρμοσεις στο δρομο που οι συνθηκες ειναι αλλιως ,ειναι αλλο θεμα και θα χρειαστει επιπλεον εξασκηση.

Τα εισαγωγικα λιγο πολυ καλα τα μεταφραζεις.

Επειδη μανα εκπαιδευτικο ειχα και λιγο πολυ εχω ακουσει και δει πραγματα,δυστυχως ενας λογος που τα στελνουν φροντιστηριο ειναι για να φυγει η ευθυνη απο πανω απο τους γονεις και να νιωθουν ησυχοι.

2 πτυχια πηρε μενα η μανα μου χωρις φροντιστηρια και ηταν και απο χωριο(που θεωρειται και υποβαθμισμενη η εκπαιδευση στην επαρχια και λιγο πολυ ειναι)

Εαν εισαι αποφασισμενος να το πετυχεις μονος σου,το κανεις μια χαρα.

Φυσικα εαν εχεις πιεση χρονου,η βοηθεια ειναι διευκολυνση.

Τα 2χιλιαρα αβερτα το ανεφερα για γενικες χρησεις.

Δεν προτρεπω κανεναν να βγει εξω και να ξεκινησει αερα πατερα να δοκιμαζει οτι του κατεβει.

Αλλα να μη παμε(γιατι εκει παμε) στο "εχεις κανεις σχολειο?οχι?δε ξερεις εσυ"

Βλεπεις λοιπον εν τελει οτι το σχολειο στη συγκεκριμενη περιπτωση,τι σου κερδιζει?χρονο!

Οπως σωστα ειπωθηκε οταν εδω πας στο απλο trackday και υπαρχουν τοσοι διαθεσιμοι να σε βοηθησουν και υπαρχει τοση γνωση και βιντεο στο ιντερνετ,εαν δε βαριεσαι,παλεψε το.

Τροποποιήθηκε από τον Dant3

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Να με συγχωρας που δε κανω απαντηση με παραθεση στο καθε κομματι αλλα ακομα δεν εχω καταλαβει πως τα σπας :tooth:

Στη σπάω τώρα...Ξέρω..... :2funny:

Παμ παρακατω.

Χαρακτηρισμους ο flying μονο χρησιμοποιησε αλλα ολοι πλεον τον ξερουμε και νομιζω οτι δε τα παιρνουμε στα σοβαρα τα πραγματα οπως τα εκφραζει καμια φορα και κραταμε πλεον το νοημα.

Ομως σε 2-3 ποστ (δικο σου και του wolf) αφησατε να εννοηθει οτι εφοσον δεν ειμαστε και τοσο υπερ του σχολειου αρα ειμαστε και υπερανω και τιτανοτεραστιοι και ροσσι κτλ κτλ,ενω νομιζω κανεις δε πηρε τετοιο υφος η να ανεφερε κατι τετοιο.

Θα ηταν χαζος και εαν το εκανε.

Εγώ απλά λέω το εξής.

Αν κάποιος θέλει να ψαχτεί παραπάνω, σε επίπεδο πιο πάνω από το «πάω σπίτι-δουλειά-καμιά εκδρομούλα, αργά βαδίζω-ζωή κερδίζω», αξίζει να επενδύσει στην εκπαίδευση. Τελεία και παύλα.

Σαφώς και προϋποθέτει αναβάτη που γουστάρει την οδήγηση.

Πράγμα που σημαίνει πως έχει κάνει τις δοκιμές του, έχει μάθει τι σημαίνει πρόσφυση στο φρενάρισμα, έχει καταλάβει το άνοιγμα του γκαζιού, έχει στρίψει και 2-10-150 φορές αλλά θέλει να πάει παραπέρα. Να ξεκλειδώσει γρηγορότερα, με σωστή καθοδήγηση!

Συμφωνω να μαθεις τη μηχανη σου.

Ομως αληθεια εχει ιδιαιτερο νοημα οταν δεν εχεις μαθει καλα καλα να οδηγας και αρα να κατανοησεις βασικα πραγματα,να μπεις σε ενα σχολειο?

Περα απο αυτο,οπως ειπα,το φρεναρισμα δε το διδασκουν καν στα αρχικα,που στη πολη το 70%(τυχαιο νουμερο δικο μου αλλα δε νομιζω και να απεχει πολυ η πραγματικοτητα) των ατυχηματων προερχονται απο μπλοκαρισματα πανικου.

Συμφωνώ 100%

Οι σχολές που αναφέρουμε, δεν απευθύνονται στον noobά που θέλει απλά να πηγαίνει στη δουλειά του ή για ένα καφεδάκι, εκμεταλλευόμενος την ευελιξία, την οικονομία και το όφελος χρόνου ενός δικύκλου.

Τα σχολεία απευθύνονται σε οδηγούς που συνειδητοποιημένα «το κυνηγούν» περισσότερο. Που θέλουν να ζορίσουν το μηχανάκι τους (και τον εαυτό τους), θέλουν να ανέβει η αδρεναλίνη τους επειδή ο ρυθμός και οι κλίσεις μεγαλώνουν, εν τέλει θέλουν να καταφέρουν:

• είτε να πηγαίνουν με τον ίδιο ρυθμό αλλά δραματικά ασφαλέστερα
  • είτε να πηγαίνουν με την ίδια ασφάλεια αλλά πιο γρήγορα

Συνολικά θα έλεγα πως οι σχολές θα δώσουν περισσότερο όφελος σε διαδρομές συνεχούς ροής (εκδρομές σε εθνικές και επαρχιακό δίκτυο), αλλά και στις καθημερινές μετακινήσεις (αλλά σε μικρότερο βαθμό) επειδή ουσιαστικά η εκμάθηση της μοτοσυκλέτας μας και ο καλύτερος χειρισμός της μας δίνει ένα σημαντικό ψυχολογικό πλεονέκτημα, οπότε οδηγούμε πιο ήρεμοι και ετοιμοπόλεμοι για κάθε συμβάν.

Αρα πας σχολειο και δε σου μαθαινουν να αντιμετωπιζεις το νο1 κινδυνο?

Στη πολη που θα σου χρησιμεψει το που να κοιτας στη στροφη,η ελεγχος του γκαζιου(αυτο ιιισως χρησιμεψει αλλα σε πανικο ισως οχι τοσο) κτλ?

Στο έγραψα ακριβώς από πάνω.

«Ψάξιμο» στις αλάνες, δοκιμές σε φρένα και γκάζι, σχολείο, track days, ταξίδια....όλα αυτά φτιάχνουν ένα σάκο. Τον σάκο των εμπειριών. Όσο πιο γεμάτος, τόσο καλύτερα. Απλά το σχολείο βοηθά να βάλουμε τα πράγματα σε σειρά, γρήγορα, χωρίς λάθη, οπότε «ξεκλειδώνουμε» και η οδήγησή μας γίνεται καλύτερη!

Συμφωνω οτι λεφτα για εκπαιδευση δεν ειναι χαμενα,δε το εξεφρασα καλα εγω,αλλα απο το ποστ σου καταλαβα οτι εφοσον σκαμε 2χιλιαρο αλλου(οπως και στο διπλωμα του αυτοκινητου που οταν ειχα δωσει,εφυγαν 900Ε,τουλαχιστον ειχα καλο δασκαλο που νοιαζοταν να μαθω και οχι να περασω) αρα να τα δωσουμε και εδω χωρις πολυ σκεψη.

Να τα δινουμε οπου κρινουμε οτι χρειαζεται.

Εαν καποιος κρινει οτι μπορει να μαθει αυτα τα 5 πραγματα που του χρειαζονται διαβαζοντας και δοκιμαζοντας,γιατι να τα δωσει?

Ας μη τα δώσει. Ο καθένας με τις επιλογές του.

Αν διαβάσεις το 1ο μου ποστ στο θέμα, δεν έγραψα «πηγαίνετε ρεμάλια να μάθετε στο css»

Έγραψα τις σκέψεις μου, έβαλα τα links των σχολών, έγραψα σαφέστατα πως ο καθένας μας οφείλει να ζυγίσει τα θέλω του και να αποφασίσει τι θέλει να κάνει.

Να μαθει στους δρομους δεν ειναι υποχρεωτικο.

Αλανες ,πιστα κτλ απειρες/

Ναι στην αρχη λιγο πολυ στο δρομο θα το δοκιμασεις.

Αλλα μη ξεχνας οτι και να τα μαθεις ωραια και ομορφα μεσα στη πιστα αυτα,το κατα ποσο θα τα εφαρμοσεις στο δρομο που οι συνθηκες ειναι αλλιως ,ειναι αλλο θεμα και θα χρειαστει επιπλεον εξασκηση.

Στην αλάνα θα μάθεις μερικά βασικά. Όπως το φρενάρισμα, καμιά σούζα, κανένα γλίστρημα κοκ

Τα περισσότερα θα τα δεις στο δρόμο. Ακόμα κι αν κάνεις πλήρη εκπαίδευση σε πίστα. Μη κοροϊδευόμαστε.

Απλά η εκπαίδευση στη πίστα σου δίνει τη δυνατότητα να εξερευνήσεις τα όρια της μοτοσυκλέτας σου χωρίς να κινδυνεύεις εσύ και οι γύρω σου.

Να τη πλαγιάσεις, να την φρενάρεις οριακά, να γκαζώσεις δυνατά.

Και όλα αυτά θα τα κάνεις για έναν λόγο: γιατί θα βλέπεις τον εκπαιδευτή ή συμμαθητή μπροστά σου, να μπαίνει αβίαστα στη στροφή.

Και θα σκεφτείς: «αφού μπαίνει εκείνος, σημαίνει πως μπαίνω κι εγώ», που εντός πίστας είναι εφικτό να γίνει.

Γιατί ξέρεις τις στροφές, ξέρεις τον βαθμό πρόσφυσης, ξέρεις πως δε θα έρθεις αντιμέτωπος με τον αγρότη που βγαίνει από το χωράφι του με το τρακτέρ, ούτε θα δεις ξαφνικά την κυρά Κούλα με τις σακούλες του supermarket στα χέρια να διασχίζει ανέμελα το δρόμο μπροστά σου.....

Τα εισαγωγικα λιγο πολυ καλα τα μεταφραζεις.

Επειδη μανα εκπαιδευτικο ειχα και λιγο πολυ εχω ακουσει και δει πραγματα,δυστυχως ενας λογος που τα στελνουν φροντιστηριο ειναι για να φυγει η ευθυνη απο πανω απο τους γονεις και να νιωθουν ησυχοι.

2 πτυχια πηρε μενα η μανα μου χωρις φροντιστηρια και ηταν και απο χωριο(που θεωρειται και υποβαθμισμενη η εκπαιδευση στην επαρχια και λιγο πολυ ειναι)

Εαν εισαι αποφασισμενος να το πετυχεις μονος σου,το κανεις μια χαρα.

Φυσικα εαν εχεις πιεση χρονου,η βοηθεια ειναι διευκολυνση.

(ακόμα δε σου έσπασα τα νεύρα με τα multiquote? :2funny::beee:

Το ότι υπάρχουν γονείς ΖΩΑ, στην κοινωνία μας, το ξέρω. Από πρώτο χέρι......

Αλλά σε καμία περίπτωση δε θα πατήσω στη μ@λ@κία τους για να δικαιολογηθώ.

Τα πτυχία και τις εξετάσεις που έδωσε η μητέρα σου, τα κυνήγησε αρκετές δεκαετίες πίσω, που το σύστημα λειτουργούσε αρκετά διαφορετικά.

Παρ' όλ' αυτά, η μητέρα σου δεν επαναπαύτηκε. Κυνήγησε την εκπαίδευση, προσπάθησε για κάτι καλύτερο.

Όχι μόνη της όμως. Πήγε στο πανεπιστήμιο, διδάχτηκε, διάβασε, προχώρησε και στο μεταπτυχιακό.

Δε τα έκανε όλα αυτά στο σπίτι της η γυναίκα......

Τις αρχές και κατευθύνσεις κάποιος τις της δίδαξε.....

Τα 2χιλιαρα αβερτα το ανεφερα για γενικες χρησεις.

Δεν προτρεπω κανεναν να βγει εξω και να ξεκινησει αερα πατερα να δοκιμαζει οτι του κατεβει.

Αλλα να μη παμε(γιατι εκει παμε) στο "εχεις κανεις σχολειο?οχι?δε ξερεις εσυ"

Σαφώς!!!

Όπως υπάρχουν άνθρωποι που έχουν 2 και 3 τίτλους πανεπιστημίων και είναι ζώα, όπως υπάρχουν άνθρωποι αγράμματοι που είναι σοφοί!!!

Στατιστικά όμως, επειδή δεν ξέρουμε αν ανήκουμε στα άκρα της ισοκατανομής, κάνουμε το ασφαλές και ζυγίζουμε.

Αν μας κάνει το σχολείο, συνεχίζουμε.

Αν όχι, βρίσκουμε το δρόμο μας αλλιώς......

Και το ξαναλέω: ο καθένας μας ας ζυγίσει σοφά τις επιλογές του. Και ας κάνει αυτό που πιστεύει πως του ταιριάζει καλύτερα.

Βλεπεις λοιπον εν τελει οτι το σχολειο στη συγκεκριμενη περιπτωση,τι σου κερδιζει?χρονο!

Οπως σωστα ειπωθηκε οταν εδω πας στο απλο trackday και υπαρχουν τοσοι διαθεσιμοι να σε βοηθησουν και υπαρχει τοση γνωση και βιντεο στο ιντερνετ,εαν δε βαριεσαι,παλεψε το.

Και στα track days μαθαίνεις. Το θέμα είναι το εξής: πως είσαι σίγουρος γι αυτόν που σου «λέει τα κόλπα»?

Ακόμα κι αν θέλει να στα πει, δε σημαίνει πως μπορεί και να το κάνει......

(για να μη πάρω το σενάριο του ότι μπορεί και να μη θέλει).

Για να γίνω αντιληπτός.....

Μπαίνεις σε κάποιο forum. Αν την πρώτη βδομάδα της επίσκεψής σου θεωρήσεις σωστή κάθε άποψη που διαβάζει από τυπάκια με ύφος καρδιναλίου, έπαιξες και έχασες.

Χρειάζεσαι χρόνο προσαρμογής, να διαβάσεις, να ζυγίσεις και να ξεχωρίσεις 1 ή 2 ή 10 άτομα που δείχνουν να ξέρουν καλά τα πράγματα.

Ή, να έχεις άνθρωπο εμπιστοσύνης που διαβάζει εκεί καιρό και να σου πει ποιους να κρατήσεις ως «guru»

Για να κερδίσεις χρόνο θέλεις είτε πολλή προσπάθεια (άρα και χρόνο, άρα....error), είτε κάποιον να στα δείχνει αξιόπιστα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εμενα δεν με καιει να πηγαινω γρηγορα στους δρομους γιατι πλεον οδηγαω τερμα αμυντηκα ομως σαν εμπειρια νομιζω θα ειναι πολυ καλη φαση ενα τετοιο σχολειο

Μια παρανόηση - σύγχυση που συχνά γίνεται είναι η ταύτιση των σχολών αυτού του τύπου με την ασφαλή οδήγηση. Δεν είναι έτσι τα πράγματα. Άλλο πράγμα ο σωστός χειρισμός του οχήματος (που σου μαθαίνουν οι σχολές αυτές) και άλλο πράγμα η ασφαλής οδήγηση.

Η γνώση του χειρισμού της μηχανής, των ορίων της, είναι χρησιμότατη και σε βοηθάει να φτάσεις όσο πιο κοντά στο μάξιμουμ των δυνατοτήτων των δικών σου και της μηχανής σου. Αυτό είτε το χρησιμοποιείς για να γίνεις "γρήγορος" στον δρόμο, είτε για να αντιδράσεις σωστά και εντός αυτών των ορίων όταν και όποτε χρειαστεί. Καμιά από τις σχολές αυτές δεν έχει πέσει στην αντίληψή μου να αναφέρει τον όρο "ασφαλής οδήγηση" γιατί ακριβώς δεν είναι αυτό που κάνουν.

Η ασφαλής οδήγηση από την άλλη σου μαθαίνει την σωστή θέση στον δρόμο, την έγκαιρη διάγνωση των εν δυνάμει κινδύνων και την αποφυγή τους, γενικά "διδάσκεσαι" όλα όσα είναι δυνατόν να σε βοηθήσουν για να φτάνεις ασφαλής κάθε βράδυ σπίτι σου. Η μόνη πιστοποιημένη τέτοια σχολή στην Ελλάδα είναι το Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο Μοτοθέσις της ΜΟΤ.Ο.Ε. http://www.motoe.gr/

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μπορείς να μάθεις και μόνος σου, από τα λάθη σου, από τα λάθη των άλλων χωρίς να εκπαιδευτείς από κάποιον. Υπάρχει περίπτωση όμως ένα απλό λάθος να το διορθώσεις γρήγορα μέσα από την εκπαίδευση ή πιο αργά, δουλεύοντας μόνος κάνοντας το 1,2,3 φορές κ.ο.κ μέχρι να το διορθώσεις. Το θέμα είναι, θα έχεις την ευκαιρία να το διορθώσεις;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το δικό μου μήνυμα ένα παραλήπτη είχε για να μην παρεξηγηθώ.

Στα του σχολείου τώρα. Πρώτον η σύγκριση δεν πρέπει να γίνεται ποτέ μεταξύ δυο αναβατών αλλά πάντα με τον ίδιο αναβάτη πριν και μετά το σχολείο.

Κάποιος μπορεί διαισθητικά (λόγω ταλέντου) ή και με προσωπική δουλειά να εφαρμόζει σχεδόν όλα όσα διδάσκουν εκεί. Αλλά προσωπική άποψη ακόμα και αυτός κάτι θα πάρει από εκεί μέσα.

Κάποιος μπορεί να κάνει σχολείο για να βελτιώσει δεύτερα το χρόνο του και άλλος για να μην παίρνει στροφές σαν τσολιάς και μέσα στη στροφή να κοιτάει το κοντέρ του. Πιστέψτε με όλοι έχουμε κάτι να μάθουμε από εκεί.

Κάνουμε μια κουβέντα γενικά περί σχολείων και αν είναι χρήσιμα για τον αναβάτη. Η απάντηση κατά τη γνώμη μου είναι ένα ξεκάθαρο ναι. Οι περιπτώσεις αναβατών που τελικά μπορεί να έφτασαν να κάνουν τα σωστά πράγματα χωρίς το σχολείο είναι τόσο λίγες που δεν μπορούμε να τις αναφέρουμε ως μέτρο.

Τέλος το πόσο γρήγορα πάει κανείς δεν σημαίνει ότι οδηγεί και σωστά. Έχω δει παιδιά στο δρόμο να πηγαίνουν τάπα και να κάνουν σχεδόν τα αντίθετα από όσα διδάσκουν στα σχολεία ή δείχνει ο Code και άλλοι στα βίντεο .

Τροποποιήθηκε από τον Wolf1138

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

@ksino1100

Δε σε κανω παραθεση,δεν εχει νοημα :tooth:

Σε ολα αυτα που λες,συμφωνω.

Αρα καταληγουμε οτι ναι σαφως το σχολειο βοηθαει(δε νομιζω να ειπε κανεις οτι δε το κανει) αλλα οχι οτι δε μπορεις να τα μαθεις μονος σου.

Το ποσο χρονο θα σου παρει η ποσα λαθη θα κανεις στη πορεια ειναι αλλο θεμα και εκει ειναι η ενσταση σας και τη δεχομαι.

@Wolf1138

Εγω σου ειπα,ο Γερασιμος ειχε κανει το 1ο του χουντρα και μου ειχε πει οτι δεν του ειχε δειξει κατι καινουργιο.

Εκεινη την εποχη ψαχνομασταν ,καναμε βολτες,αν θυμαμαι καλα ειχαμε μπει και καμια φορα πιστα και autofestival που σου δειχνουν 1-2 πραγματα.

Προχθες που πηγα Μεγαρα ειχα πετυχει και ενα παλικαρι(διαβαζει και εδω απο οτι μου πε) που προσφατα ειχε ξεκινησει με μηχανη και ειχε κανει και το 1ο σχολειο.

Εβαζε ωραια το σωμα του κτλ αλλα δεν ειχε ακομα το θαρρος να ριξει τη μηχανη ωστε να εφαρμοστουν και ωφεληθει απο αυτα που ειχε μαθει.

Και του το ελεγα κιολας!

Σιγουρα ομως οταν παρει τον αερα θα πηγαινει ωραια.

Αλλα θελει να ξερεις 5 πραγματα για να κανεις ενα σχολειο.Για να εχουν κατι να σου διορθωσουν και να εχεις φτασει σε ενα επιπεδο οπου θα χρησιμοποιησεις πρακτικα και αυτα που εμαθες.

ΥΓ.Βεβαια υπηρχε και το αλλο ακρο με ενα τυπα με ΚΤΜ που πρεπει να μπηκε πρωτη φορα,στο 1ο σεσσιον πηρε ατομο μαζι του γιατι πηγε να κανει προσπεραση στην εισοδο.

Δεν ελεγε να καταλαβει τι εκανε λαθος.Ε μετα αγορασε και αλλο χωραφι μονος του.Αυτος οσα σχολεια και να κανει...

ΥΓ2.Λεγε ρε πως σπας τα quote.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα