Jump to content
Στέργιος Βήχος

Το τόπικ των σύντομων απαντήσεων vol. 3

Recommended Posts

3747751_0_a.jpg

Κάπως έτσι είναι ο διακόπτης

Λογικά η τιμή είναι καλή αν αναλογιστω την τιμή της 19αρας

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Ο διακόπτης που δείχνεις Gee αν δεν κάνω λάθος δεν μπαίνει στην rcs. Δεν έχει καν βάση.
Ο διακόπτης που έδειξε ο dread rider, μπαίνει γιατί ειναι απο αυτούς που κουμπώνουν μετα το ρακόρ.
Με την rcs πάντως δεν δίνει κάποιο διακόπτη η brembo.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ο διακόπτης είναι περίπου έτσι, μπορώ να τον πάρω κ φώτο το μεσημέρι που θα γυρίσω σπίτι.

Η rcs (η 19αρα) σίγουρα έρχεται με το διακόπτη των φρένων μαζι, έχω πάρει 2,την τελευταία πριν 3 μήνες.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οκ το δεχομαι αν ισχυουν αυτά που λες. Εγω παντως που εψαχνα την 16αρα για συμπλεκτη προσφατα,  δεν την βρηκα πουθενα με διακοπτη, παρα μονο με πατεντες ή επιπροσθετα τον διακοπτη του ρακορ. 

Ισως η 16αρα να ειναι αλλιως? ισως η τρομπα συμπλεκτη να μην εχει διακοπτη αλλα η φρενου να εχει? ισως να την εχει αλλαξει απο καποια χρονολογία? 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ο διακοπτης αυτος ειναι της brembo και ερχεται μεσα στο κουτι της rcs(19)

IMG_20171004_164306.jpg

και εδω ειναι πανω στο μηχανακι ο μαμα της aprilia που ταιριαζε ακριβως και δεν χρειαστηκε να βγει

IMG_20171004_161702.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Την 30/9/2017 at 2:10 ΜΜ, το μέλος The Dread Rider έγραψε:

Παράπονο δεν έχω κανένα, οι πιέσεις είναι αυτές που προτείνει η Aprilia για ένα άτομο.

Από πρόσφυση ποτέ δεν είχα θέμα, μόνο κάποιες φορές όταν πάω να πλαγιάσω νιώθω να "βουλιάζει" απότομα, αυτό φαντάζομαι είναι επειδή πλησιάζω την απάτητη περιοχή του λάστιχου και είμαι και ο ίδιος κουλομαρία.

Είναι Bridgestone RS10 110/70 μπροστά και 150/60 πίσω με δείκτη ταχύτητας H. Δεν είναι αυτά που είχε από τη μάνα του.

ριξε 2-3 psi μπρος-πισω, μαλλον θα δουλεψει καλυτερα. 

το αποτομο βουλιαγμα που νιωθεις ειναι γιατι εχει χαλασει η κορωνα του :winking:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αξίζει η αλλαγή του αγαπημένου μου τρανσαλπ για να πάω σε κάτι πιο δυνατό και πιο σύγχρονο όπως η BMW F800 GS. Διάβασα αρκετά αλλά σαν μοντέλο τι προβλήματα μπορεί να παρουσιάσει, ειδικά μετά τις 50000χλμ? Σαν ανεμοκάλυψη τι διαφορά θα νιώσω με την μεγάλη ζελατίνα? Τελευταίο που μπορώ να το δοκιμάσω στην Θεσσαλονίκη?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Από τα TRIUMPH τώρα πας σε BMW;;;;;; Από το κακό στο χειρότερο δηλαδή...

Περα από την πλάκα πάνε στον Τρικαλιώτη και ρώτα για test ride. Λογικά θα σου το δώσει....Πριν 3 χρόνια που το είχα δοκιμάσει εγώ μου άρεσε πάρα πολύ με εξαίρεση την θερμοκρασία που έβγαζε στο δεξί μου πόδι που είχε γίνει ψητό.  Δεν ξέρω αν το έλυσαν το πρόβλημα στα νέα. Για προβλήματα και καλά διάφορα (από διαβάσματα σε φόρουμ) αλλά γενικά ότι διαβάζω τουλαχιστον εγώ δεν τα πολυδίνω σημασία. 

Κάτι που δεν μου είχε αρέσει ήταν οτι ο πωλητής μου έβγαζε το κόστος service (αλλάγή λαδιών-φίλτρου) στα 140 ευρώ!!!!!!!. Τιμές αντιπροσωπίας φυσικά...Εύκολη λύση αν τα service τα κάνει μόνος σου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 9 ώρες, το μέλος nikos_pc έγραψε:

Αξίζει η αλλαγή του αγαπημένου μου τρανσαλπ για να πάω σε κάτι πιο δυνατό και πιο σύγχρονο όπως η BMW F800 GS. Διάβασα αρκετά αλλά σαν μοντέλο τι προβλήματα μπορεί να παρουσιάσει, ειδικά μετά τις 50000χλμ? Σαν ανεμοκάλυψη τι διαφορά θα νιώσω με την μεγάλη ζελατίνα? Τελευταίο που μπορώ να το δοκιμάσω στην Θεσσαλονίκη?

Νικόλα αν σου επιτρέπουν τα οικονομικά σου πήγαινε σε 1200,δεν έχουν άλλωστε και μεγάλη χρηματική διαφορά από τα 800,ένα φρέσκο F800 κινείται αρκετά ψηλά και στα ίδια λεφτά και λίγο παραπάνω βρίσκεις gs 1200 του '08 αξιοπρεπέστατο.

Σιγά την αναβάθμιση που θα κάνεις με το 800! από τα 60 άλογα θα πας στα 85 και από θέμα ανεμοκάλυψης τολμώ να πω ότι  θα είναι υποδεέστερο.

Ταξιδιάρης είσαι,ψηλό παιδί είσαι,πάρε πάρε μια gsάρα να είσαι άρχοντας!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τα οικονομικά είναι στενά, αν δώσω το τρανσαλπ με πολύ χώσιμο το χέρι στην τσέπη και στο μέλλον μου ίσως να μπορέσω να ακουμπήσω τα 6,5 χιλιάρικα. Το BMW μου αρέσει περισσότερο, απλά έχω διαβάσει για τις χιλιάδες βλάβες που βγάζει και δεν θέλω να μπλέξω. Ο τίγρης από την άλλη ωραίος με πολύ δυνατό κινητήρα αλλά σε μια βόλτα που έκανα το XR, μου άρεσε η δύναμη όπως είπα αλλά από ανεμοκάλυψη, από το ABS και τέλος από το κιβώτιο που δεν βρίσκεις νεκρά για κανένα λόγο με έκαναν να χαλάσω ότι φαντασίωση είχα για αυτό το μοντέλο. Αρχίζω και ξανά σκέπτομαι να κρατήσω το τρανσαλπ. Άτιμα δαιμόνια δεν με αφήνουν να ηρεμίσω. Πρέπει να δοκιμάσω το BMW και το TIGER XC για να αποφασίσω μου φαίνετε, θα πάρω τον Τρικαλιώτη για την BMW αλλά για τον τίγρη δεν ξέρω που να το βρω.

Τροποποιήθηκε από τον nikos_pc

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ερώτηση από άσχετο... Μου ήρθε η ανάρτηση απο Hagon και το ελατήριο γράφει επάνω 250/175... Το YSS που κοιτούσα έλεγε 60-230-130... Γουατ δε φακ ... Χάθηκα . Τι σημαίνουν οι κωδικοί;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Στον πάπιο μου έχουν χαλάσει τα σπειρώματα στην κεφαλή που βιδώνει ο λεμος του καρμπυρατερ με αποτελεσμα να μην σφιγγει ο λεμος απο την μια πλευρά και το μηχανακι να σβήνει εν κίνηση να δυσκολευεται να παρει μπρός και γενικά να μου βγάζει την ψυχή.

Υπάρχει καμιά πατέντα για να το φτιάξω ή πρεπει αναγκαστικά να πάω να ανοιξει καποιος μάστορας νέο σπειρωμα?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Helicoil βάλε. Αλλιώς σαν πιο πρόχειρη λύση πάρε μια βίδα ένα χιλ. μεγαλύτερη και βίδωσέ την. Η κεφαλή είναι από μαλακό μέταλλο και η βίδα θα κάνει καινούργιο σπείρωμα. Απλά μετά θα πρέπει να ανοίξεις και τη τρύπα στο λαιμό.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Έχω φάει τον τόπο να βρω το service manual για σκούτερ Linhai Passportz 50. Υπάρχει κάνας συνάνθρωπος να βοηθήσει?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Όταν στο ρελαντί η μπαταρία βγάζει 9v αλλά με περισσότερες στροφές βγάζει 11-12v,  σημαίνει ότι η μπαταρία είναι για πέταμα ή κοιτάμε προς ανορθωση μεριά? 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φόρτισέ την καλά και μέτρα την τάση. Πρέπει να είναι 12,6 βολτ. Μετά κούμπωσέ την και δώσε μίζα. Την ώρα που δίνεις έχε το πολύμετρο επάνω και δες πόσο θα πέσει η τάση. Αν πάει κάτω από 8 πας για καινούργια. Μετά δώσε γκάζι περίπου 3 500 με 4.000 σαλ. Η τάση πρέπει να είναι 13,5 με 14,5. Παραπάνω η λιγότερο ψάχνεις ανορθωτή-πηνεία.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 20 λεπτά, το μέλος DIAMAPA έγραψε:

Όταν στο ρελαντί η μπαταρία βγάζει 9v αλλά με περισσότερες στροφές βγάζει 11-12v,  σημαίνει ότι η μπαταρία είναι για πέταμα ή κοιτάμε προς ανορθωση μεριά? 

Πηνια ή ανορθωση

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 16 λεπτά, το μέλος hayabusas έγραψε:

Πηνια ή ανορθωση

Οκ ευχαριστώ γιατί μου είπαν ότι ο ανορθωτης είχε αλλαχτει πρόσφατα,  οπότε παπατζα μου πούλησαν. 

Επίσης κιτρινιλα σε ψαλίδι στο σημείο που είναι δίπλα στην εξάτμιση,  είναι φυσιολογικό για μηχανάκι του 2000? 

Τροποποιήθηκε από τον DIAMAPA

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 27 λεπτά, το μέλος DIAMAPA έγραψε:

Οκ ευχαριστώ γιατί μου είπαν ότι ο ανορθωτης είχε αλλαχτει πρόσφατα,  οπότε παπατζα μου πούλησαν. 

Επίσης κιτρινιλα σε ψαλίδι στο σημείο που είναι δίπλα στην εξάτμιση,  είναι φυσιολογικό για μηχανάκι του 2000? 

Κάνε ένα θέμα στα ευχάριστα ντε να το δούμε το μοτόρι!

Τροποποιήθηκε από τον The Dread Rider

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Στραβωσε η δουλειά γιατί ο μηχανικός ενεπλακη σε τροχαίο κατά την δοκιμαστική βόλτα  και δεν το πήρα και τώρα σκέφτομαι αν αξίζει τελικά να το πάρω ή όχι. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 3 λεπτά, το μέλος DIAMAPA έγραψε:

Στραβωσε η δουλειά γιατί ο μηχανικός ενεπλακη σε τροχαίο κατά την δοκιμαστική βόλτα  και δεν το πήρα και τώρα σκέφτομαι αν αξίζει τελικά να το πάρω ή όχι. 

Πω.. ρε φιλε.. Γκαντεμια για τον πωλητη και μηχανικο, μαλλον ολα συνηγορουν για να μην το παρεις, η φορτηση ειναι ανυπαρκτη θα ελεγα, πανε γι´ αλλα..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πω ρε μεγάλε τί είπες τώρα... Ελπίζω τουλάχιστον να μην έπαθε τίποτα σοβαρό είτε ο μηχανικός είτε το μηχανάκι. Εγώ πάντως θα το εξελάμβανα ως σημάδι να μην το πάρω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ε τρυπησε που τρυπησε το καρτερ θα τον πω να δει και τα πηνια σε τι κατάσταση είναι,  αν κι από ότι λέτε θα ναι καρβουνιασμενα. Πάμε για αλλα δεν πρζ στην χειρότερο θα γίνω "κουτακιας" 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Να κανω μια συντομη τεχνικης φυσεως ερωτηση.

Τα δεδομενα μας, εχουμε ενα Ταομέιτ 106cc, το οποιο φοραει εκκεντροφορο απο Crypton (ισως να εχει και αυτο τη σημασια του)  και παρουσιαζει το εξης ¨προβλημα¨  (ημιγολγοθα θα το ελεγα).

Οταν το μηχανακι ειναι κρυο κατα τη διαδιακασια του kick starting, το γνωστο και ως μανιβελιασμα, το μοτερ παιρνει αναποδες, αυτο το κανει 2-3 φορες, μετα με σχετικη δυσκολια παιρνει κανονικα.

Απο που να ξεκινησω για να επιλυσω αυτο το προβλημα?

Ρυθμιση αβανς? ρυθμιση βαλβιδων? ή μηπως ο εκκεντροφορος εχει διαφρά στις μοιρες απο τον μαμα και μου το κανει αυτο?

Βοηθειστε με και θας δωκω βολτα..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ειναι ολες οι ταινιες διπλης οψεως ασφαλης για τα κρανη μας? Εχετε χρησοιμοποιησει καποια πιο δυνατη ταινια εκτος απο αυτες που ειναι εφαρμοσμενες πανω στις βασεις των action cam? 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα