Jump to content
Στέργιος Βήχος

Το τόπικ των σύντομων απαντήσεων vol. 3

Recommended Posts

Την 11/6/2017 at 6:13 ΜΜ, το μέλος DIAMAPA έγραψε:

Ε τρυπησε που τρυπησε το καρτερ θα τον πω να δει και τα πηνια σε τι κατάσταση είναι,  αν κι από ότι λέτε θα ναι καρβουνιασμενα. Πάμε για αλλα δεν πρζ στην χειρότερο θα γίνω "κουτακιας" 

Για τι μηχανακι μιλαμε Διαμαντη?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
πριν 3 ώρες, το μέλος kalimera8764 έγραψε:

Για τι μηχανακι μιλαμε Διαμαντη?

Cbr 600 f του 2000 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σε μηχανάκι που το 10ο ψηφίο του αριθμού πλαισίου είναι "0", πώς καταλαβαίνουμε την χρονολογία κατασκευής του;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 1 ώρα, το μέλος DIAMAPA έγραψε:

Σε μηχανάκι που το 10ο ψηφίο του αριθμού πλαισίου είναι "0", πώς καταλαβαίνουμε την χρονολογία κατασκευής του;

Ερωτηση στην πιο κοντινη αντιπροσωπεια

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλημέρα παιδιά,

Ψάχνω κάποιον τρόπο να αναβαθμίσω λίγο τα φώτα του μοτόσακου, γιατί τη νύχτα όταν βγαίνω σε δρόμους χωρίς καθόλου φωταγώγηση, έχω θέμα.

Το μάνιουαλ για τη λάμπα μικρής μεγάλης σκάλας λέει απλώς "HS1". Αν θυμάμαι καλά μια φορά που μου την είχε αλλάξει ο μάστορας μου είχε πει "12 35 35 είχε μέσα, σου έβαλα πάλι ίδια". Τι ακριβώς σημαίνουν αυτοί οι αριθμοί και ποιες είναι καλές δυνατές λάμπες για χρήση μότο (ούτε να μου κάψουν το φανάρι ούτε να τυφλώνω τους άλλους φυσικά);

Ευχαριστώ προκαταβολικά!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γιατί τα ρωτατε ένας ένας; :laugh:

Το εντουροφάναρο είναι πονεμένη ιστορία. Απλά δεν φέγγει.....Τα νούμερα σημαίνουν 12 βολτ και 35 βατ  η κάθε σκάλα.

Δυστυχώς μια πιο δυνατή λάμπα το μόνο που θα κάνει είναι να σου κάψει το φανάρι ή ακόμα χειρότερα να ψήσει καλώδια και πλαστικά...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 7 λεπτά, το μέλος ΓιωργοςΤΤ έγραψε:

Γιατί τα ρωτατε ένας ένας; :laugh:

Το εντουροφάναρο είναι πονεμένη ιστορία. Απλά δεν φέγγει.....Τα νούμερα σημαίνουν 12 βολτ και 35 βατ  η κάθε σκάλα.

Δυστυχώς μια πιο δυνατή λάμπα το μόνο που θα κάνει είναι να σου κάψει το φανάρι ή ακόμα χειρότερα να ψήσει καλώδια και πλαστικά...

Ευχαριστώ πολύ george.

Συνεπώς ψάχνω μια ποιοτική λάμπα ίδιων βολτ/βατ και από εκεί και πέρα ο θεός βοηθός... 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μην ψάχνεις τίποτα. Ότι και να βάλεις φως δεν θα δεις. Τζάμπα λεφτά θα δώσεις.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 4 ώρες, το μέλος ΓιωργοςΤΤ έγραψε:

Μην ψάχνεις τίποτα. Ότι και να βάλεις φως δεν θα δεις. Τζάμπα λεφτά θα δώσεις.

Περίπου έτσι. 

Αν η λάμπα τα έχει τα χρονάκια της, αδυνατίζει το νήμα και η απόδοση της λάμπας πέφτει. Έτσι, αν την έχεις πχ 2 χρόνια, άλλαξε την. Δε θα γίνουν ξαφνικά τα σούπερ ντολυπερ φώτα  αλλά θα δεις κάποια σημαντική βελτίωση. 

Αν πάλι δεν, βάλε κανένα προβολάκι led να είσαι μάγκας.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πως λέγεται στα ελληνικά η βούρτσα που λένε στα αγγλικά brass brush για καθαρισμό αλουμινένιου σώματος καρμπυρατέρ π.χ.;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 2 λεπτά, το μέλος FlyingInADream έγραψε:

H μεταλική , συρματόβουρτσα.

Η μη-μεταλική, πρώην οδοντόβουρτσα.

:laugh:

Θέλω να καθαρίσω το εξωτερικό του καρμπυρατέρ που έχει κάποια ελαφριά οξείδωση. Υπάρχει "μαλακή" συρματόβουρτσα γιατί δεν θέλω κάτι που θα κάνει και γρατσουνιές.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ξύδι. Κάντου μια βούτα μερικές ώρες, και θα τρίβεις τα ... μάτια σου.

Πρόσεξε όμως, να έχει βγάλει τα λαστιχένια στοιχεία.

Κατά τα άλλα, υπάρχουν ειδικά σφουγγάρια για τρίψιμο, μοιάζουν με τα κουζίνας, αλλά είναι πιο ειδικά. Σε καταστήματα με εργαλεία.

Τροποποιήθηκε από τον FlyingInADream

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 2 λεπτά, το μέλος FlyingInADream έγραψε:

Ξύδι. Κάντου μια βούτα μερικές ώρες, και θα τρίβεις τα ... μάτια σου.

Πρόσεξε όμως, να έχει βγάλει τα λαστιχένια στοιχεία.

Κατά τα άλλα, υπάρχουν ειδικά σφουγγάρια για τρίψιμο, μοιάζουν με τα κουζίνας, αλλά είναι πιο ειδικά. Σε καταστήματα με εργαλεία.

Την βούτα σε ξύδι την αποκλείω, γιατί αυτό που περιβάλλει το σλάιντ μου φαίνεται λαστιχένιο και δεν νομίζω πως βγαίνει εύκολα. Θα ρωτήσω σε κάποιο μαγαζί και θα δοκιμάσω το ξύδι σε μικρή ποσότητα πάντως.

vhsbinserts-300x227.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για μηχανή όπως το τρανσαλπ τι είδους ελατήρια θα προτείνατε? Προοδευτικά η γραμμικά.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Νίκο για αναρτήσεις με μεγάλες διαδρομές που θέλεις βοηθήσουν στην άνεση σε ένα χωμάτινο πέρασμα κοκ, θα πρότεινα προοδευτικά!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οχι προοδευτικα για χώμα... 

Εντιτ. 

Βασικα επειδη το 90% των διαδρομων σου ειναι λογικα ασφαλτος τοτε οκ για προοδευτικα .,  αλλα αν σε ενδιαφερει περισσοτερο η χωματοδιαδρομη τοτε καλυτερα γραμμικα.  

Γενικα εγω παντως δεν ειμαι φαν των προοοδευτικων, αλλα μικρη σημασια εχει

Τροποποιήθηκε από τον HLIAS
Λαθος πανω στην βιασυνη μου

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το 90% των διαδομών μου είναι σε άσφαλτο, απλά έχω διαβάσει οτι τα γραμμικά έχουν πιο σκληρή αίσθηση για αυτο δεν τα προτειμάνε. Με βάση και αυτά που έχω διαβάσει και αυτά που έχω ακούσει αφήνω τα Hyperpro προοδευτικά και οδεύω για Ohlins γραμμικά.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 4 ώρες, το μέλος HLIAS έγραψε:

Οχι προοδευτικα για χώμα... 

Εντιτ. 

Βασικα επειδη το 90% των διαδρομων σου ειναι λογικα ασφαλτος τοτε οκ για γραμμικα.,  αλλα αν σε ενδιαφερει περισσοτερο η χωματοδιαδρομη τοτε καλυτερα γραμμικα.  

Γενικα εγω παντως δεν ειμαι φαν των προοοδευτικων, αλλα μικρη σημασια εχει

Τι γράφεις πουλάκι μου :tooth:

Βάλε προοδευτικά Νίκο εκτός αν πάρεις κανένα CBR9999rrrrr

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αξίζει να προσπαθήσω να καθαρίσω τις λίγες βρωμιές από το venturi ή δεν έχουν ιδιαίτερ σημασία και είναι πιο πιθανό να χειροτερέψω παρά να βελτιώσω την κατάσταση;

23916058_1526400427407250_72280553361159

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 37 λεπτά, το μέλος The Dread Rider έγραψε:

Αξίζει να προσπαθήσω να καθαρίσω τις λίγες βρωμιές από το venturi ή δεν έχουν ιδιαίτερ σημασία και είναι πιο πιθανό να χειροτερέψω παρά να βελτιώσω την κατάσταση;

23916058_1526400427407250_72280553361159

Αφού το έβγαλες που το έβγαλες κάντο μια προσπάθεια, όσο πιο λειο τόσο το καλύτερο. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 2 λεπτά, το μέλος DIAMAPA έγραψε:

Αφού το έβγαλες που το έβγαλες κάντο μια προσπάθεια, όσο πιο λειο τόσο το καλύτερο. 

Δεν είναι το μαμά που φοράει το μηχανάκι, το βρήκα στο ebay ένα 50άρικο μια μέρα, και δεδομένου ότι αυτά τα carb έχουν κάνα 300άρι καινούρια, το πήρα για να "παίξω" και να μάθω λίγο τα βασικά του καρμπ. Τώρα το έχω λύσει και περιμένω κάποια πράγματα για να το κάνω ανακατασκευή, και μπορεί να το βάλω πάνω στο μηχανάκι :thumbsup:

Τροποποιήθηκε από τον The Dread Rider

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Την 19/11/2017 at 11:33 ΠΜ, το μέλος The Dread Rider έγραψε:

Καλημέρα παιδιά,

Ψάχνω κάποιον τρόπο να αναβαθμίσω λίγο τα φώτα του μοτόσακου, γιατί τη νύχτα όταν βγαίνω σε δρόμους χωρίς καθόλου φωταγώγηση, έχω θέμα.

Το μάνιουαλ για τη λάμπα μικρής μεγάλης σκάλας λέει απλώς "HS1". Αν θυμάμαι καλά μια φορά που μου την είχε αλλάξει ο μάστορας μου είχε πει "12 35 35 είχε μέσα, σου έβαλα πάλι ίδια". Τι ακριβώς σημαίνουν αυτοί οι αριθμοί και ποιες είναι καλές δυνατές λάμπες για χρήση μότο (ούτε να μου κάψουν το φανάρι ούτε να τυφλώνω τους άλλους φυσικά);

Ευχαριστώ προκαταβολικά!

Την 19/11/2017 at 4:25 ΜΜ, το μέλος hayabusas έγραψε:

Περίπου έτσι. 

Αν η λάμπα τα έχει τα χρονάκια της, αδυνατίζει το νήμα και η απόδοση της λάμπας πέφτει. Έτσι, αν την έχεις πχ 2 χρόνια, άλλαξε την. Δε θα γίνουν ξαφνικά τα σούπερ ντολυπερ φώτα  αλλά θα δεις κάποια σημαντική βελτίωση. 

Αν πάλι δεν, βάλε κανένα προβολάκι led να είσαι μάγκας.

Η4 φορας. Αν το μηχανάκι σου έχει σταθερή τάση στα φώτα τότε πάρε ενα λεντ ίδιας διάταξης με την αλογόνου και είσαι έτοιμος..Αν δεν είναι συαθερή η τάση δώσε ρεύμα απο μπαταρία στο διακοπτη. 

https://www.electronicaeshop.eu/led/led-auto-moto/headlights/h-4/2-x-25w-h4-12v-24v-led-headlights-50w-8000lm-6000k-nighteye.html

https://www.electronicaeshop.eu/led/led-auto-moto/headlights/h-4/2-x-25w-h4-12v-24v-led-headlights-50w-8000lm-6000k-nighteye.html

https://www.youtube.com/watch?v=rlHP81rt-iY

Θα μείνεις απόλυτα ευχαριστημένος έχω δει πως φωτίζει και δεν τυφλωνει απέναντι..κρατάει την γραμμή καλύτερα και από αλογόνου.

Τροποποιήθηκε από τον achilleasv

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα