Jump to content
GavriilVet

Τα 4κ δε κανουν για βολτα, και αλλες κυλινδρικές γενικευσεις.

Recommended Posts

Ρε @GavriilVet σ'εχω παρατηρησει φιλε.Ορμωμενος απο καποια συζητηση σε αλλα θρεντ πας και ανοιγεις καινουρια θεματακια με αποτελεσμα να πρεπει να αγοραζω καθε λιγο και λιγακι :popcorn:

Ελεος ρε φιλε. Δεν μας παιρνει για ποπ κορν συνεχεια. Θα μας τα παρεις εσυ στο επομενο! Δεν γλυτωνεις!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Αν είναι για απόλαυση τοπίου . .....  1κ  και είσαι οκ:mB_kalo_e:.Θα κάνεις και πιο πολλές στάσεις οπότε είναι σίγουρο ότι δεν θα σου ξεφύγει τίποτα. 

Επισης μασάζ τσάμπα γιατι ως γνωστον αν δεν έχεις και λίγους κραδασμους δεν λέει ,αντε γιατι γίναμε όλοι κυρίες :laugh:

υγ  το ότι η Ελλάδα δεν είναι για πάνω από 700 κυβικά συμφωνώ και εγώ πάντως .

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν υπολογιζει βεβαια  οτι ο δικυλινδρος στον ιδιο κυβισμο μεν αλλα με με δυο κυλινδρους αρα δυο πιστονια λιγοτερα,
αλλα μεγαλυτερα σε διαστασεις απο τον τετρακυλινδρο που η χωρητικοτητα του εχει τεσσαρα πιστονια ,παραγεται ( στον 2k ) μεγαλυτερη ροπη λογω μεγαλυτερης συμπιεσης ,αλλα λιγοτερη ευστροφια απο τον τετρακυλινδρο που εχει δυο πιστονια περισσοτερα

Ουδεμία σχέση η συμπίεση με τον αριθμό των κυλίνδρων που λες, από το μυαλό σου τα βγάζεις.

Αναφερεται στο αρχαιο 999 εναντι του R1 ,χωρις να γνωριζει οτι σημερα εχουμε αφησει πισω την εποχη του Κολοκοτρωνη και μιλαμε πια για υπερτετραγωνους δικυλινδρους κινητηρας με τεραστιο μεγεθος ωστηριων.

Το συνέκρινε με R1 ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΒΑΖΕ, και μάντεψε; Εκείνη την εποχή είχε συγκρίσιμο κυβισμό η Duc ΣΟΥ (πρέπει να είσαι στο Δ.Σ. για να ωρίεσαι έτσι) με τα τετρακύλινδρα SS. Έκτοτε ξέφυγε και έπειτα και από το τελευταίο supersize me η Panigale δεν έχει καν δικαίωμα συμμετοχής σε αγώνες. Αν επιμένεις για σημερινές εκδόσεις, η Panigale 959 που πλησιάζει τα χιλιάρια σε κυβισμό αποδίδει 107,4Νm. Συγκριτικά, το S1000RR αποδίδει 112Νm. Και αν τα +40cc του σου φαίνονται cheating, CBR954 με ταυτόσημα cc, μιάμιση δεκαετία λιγότερη εξέλιξης, μηδενικά εξωτικά υλικά και προσδοκόμενο χρόνο ζωής αρκετά μεγαλύτερο αποδίδει 101Νm ροπής.

Επιπλέον, στο επόμενο service να ελέγξεις τα ωστήρια σε όλες σου τις μοτοσυκλέτες, λόγω μεγέθους ενδέχεται να έχουν ρωγμές.

Ξεχναει οτι ενας υπερτετραγωνος -1199 π.χ βγαζει 30% περισσοτερη υποδυναμη απο εναν ανταγωνιστη του 4τρακυλινδρο κερδιζοντας ακομα ,σε πολυ λιγοτερο βαρος και μικροτερες διαστασεις. Αυθαιρεσία πλήρης. Πρώτον γιατί ΔΕΝ υπάρχει SS 4Κ στα 1200cc. Επιπλέον γιατί με αυτή τη λογική, αν η Duc αποδίδει ~200PS, αυτομάτως ρίχνεις τα 1000άρια στα <150PS. Αυθαίρετα. Σαλατοποιει σαν μειονεκτημα τον ,δικυλινδρο χρονισμο των 180 μοιρων σε σχεση με τον συνεχη χρονισμο ενος τετρακυλινδρου σε σειρα ,ενω ΑΚΡΙΒΩΣ αυτο ειναι το προτερημα του δικυλινδρου που λογω του κενου μεταξυ των δυο χρονων ο πισω τροχος δεν βρισκεται υπο συνεχη ωση και βρισκει τον χρονο να ανασανει και να αποκτησει προσφυση.Σε αυτο τον χρονισμο στηριζεται ολη η φιλοσοφια της ντουκατι ,κανωντας ολους να γνωριζουν οτι τα Ducati στριβουν.Στην ανεση να ανοιξεις το γκαζι στην καρδια της στροφης με μεγαλυτερη ασφαλεια και πολυ πιο ευκολα απο εναν τετρακυλινδρο που ψαχνει να βρει προσφυση. Ότι να 'ναι. Δεν στρίβουν λόγω... φιλοσοφίας, αλλά λόγω γεωμετρίας, περιφερειακών, ηλεκτρονικών. Το "όλοι γνωρίζουν" είναι φθηνή επίκληση της αυθεντίας, αντίστοιχη του όλοι γνωρίζουν οτι τα Ducati σπανει, οι λαϊκοι μύθοι δεν είναι επιχείρημα. Στην από 'δω μεριά του πλανήτη, όχι στα GP η πρόσφυση δεν χάνεται λόγω παλμών ισχύος, επίσης το crossplane της yamaha αρκεί για να καταρρίψει αυτό το θεωρητικό  σου "επιχείρημα"
Και για να σταματησει η παπατζα του παντογνωστη απο το γκουγλ ,τις εμπειριες για τις διαφορες 2k-4k τις αντλω απο τις μηχανες μου  και οχι απο τον Μοτζιλα

Έχω μια φανταστική φωτό με το μηχανάκι μου δίπλα στην πανσέληνο του Αυγούστου, γαμάτη φωτό όμως. Αν την ποστάρω είμαι ειδήμων στην αστρολογία, την αστροφυσική, την αστρονομία και προφανώς σε ότι αφορά τις μοτοσυκλέτες.

13248328_10153698381073775_3328276306476

6 χρόνια στο mybike έτσι δεν έχω ξαναγράψει. Προφανέστατα ο "παντογνώστης του google" και ο ημιμαθής είναι άλλος σε αυτή την συζήτηση. Το post του flying (και δεν γουστάρω καθόλου να μιλάω εξ ονόματος άλλων) έθετε το εξής ερώτημα: Σε γήινα μοτέρ, ανεξαρτήτως αριθμού κυλίνδρων αν θεωρήσουμε ότι το στροφόμετρο δείχνει ποσοστά και όχι απόλυτα νούμερα και αν η μετάδοση (πρωτεύουσα, δευτερεύουσα και τελική) είναι ίδια [δλδ αφαιρέσουμε όλο των 'θορυβο' που μπερδεύει], τότε έχεις κάποια διάταξη πλεονέκτημα;

Αυτό είναι μια καλή αφορμη για κουβέντα (και επιπλέον προέτρεπε το να μην αναμασά κανεις τις ιντερνετικές καραμέλες, πώς κατάντησε "παπάντζα του παντογνώστη αυτό δεν ξέρω), το flaming αλλού το ξεκίνησες και απομόνωσες αυθαίρετα κομμάτια του quote με πειστήριο μια φωτογραφία και χαζολαϊκισμούς.

******************************************************************************************************************************

Τέλος, για όσους βαριούνται αυτές τις κουβέντες περί Nm και και και, ενδιαφέρον ερώτημα (που είχε θέσει και το περιοδικό DRIVE πριν χρόνια, ίσως βρω το τεύχος) είναι το τι ορίζεται ως fun to ride? Η ύπαρξη ροπής ή η απουσία της; Το 'no replacement for displacement' του ανοίγω 6η ρελαντί και σπινιάρει ή το να κυνηγάς με το λεβιέ το μοτέρ σου για να το κρατάς διαρκώς σε εκείνες τις 2000rpm του powerband του; Τι από τα δύο καθιστά πιο ευχάριστη μια βόλτα; Φιλοσοφικό και θέμα γούστου το ερώτημα, άσχετο επίσης με διάταξη κυλίνδρων, το τετρακύλινδρο Bandit 1250 και το δικύλινδρο NSR 250 εκπροσωπούν "ανάποδα" την κάθε σχολή.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Με αφορμη to post του lava....

Τα SS ειτε ειναι 250αρια ειτε 600αρια ειτε 1800αρια δεν ειναι για βολτα με την εννοια της εκδρομης. κουραζει,ταλαιπωρει, η συγκεκριμενη θεση οδηγησης και ποσο μαλλον εαν μιλησουμε για ΕΟ και με γνωμονα οτι "παμε παρεα". Απλα δεν αντεχεται. Βλεπω φιλους που ερχοντουσαν με R1 και πηγαινανε μαζι μας 140-160 χλμ και εκλαιγα εγω απο τον πονο.

Για στροφιλικια και τα SS κανουν και το ποδηλατο κανει.

Το θεμα ειναι αν θες να πας ΕΚΔΡΟΜΗ ή θες να κανεις τον επαρχιακο δρομο ή την ΕΟ, πιστα Μεγαρων ή Σερρων

Και μην ακουω "τα 2k δεν πανε ή τα 4k πανε" Ολα πανε συντροχοι.. Καποια μοτορια λεγονται super sport καποια αλλα onoff καποια αλλα sport touring καποια αλλα scooter και καποια αλλα "ερμαφροδιτα" (αυτη ειναι δικη μου κατηγορια) και αυτοματα και μανιουαλ δηλαδη, και σκουτεροειδη και μοτοσυκλετοειδη  Ε του φουστη...για καποιο λογο τα εχουν ονομασει ετσα!

Τελικα ολα για το γκαζι γινονται για την καυλαντα οπως ειπε ο συντροχος lava

και εις αλλα με υγεια συντροχοι και προσοχη ο,τι και να καβαλαμε!

Τροποποιήθηκε από τον ΚωσταςΤ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

πεστε οτι θελετε , αλλα σαν το ηχο του τετρακυλινδρου δεν εχει , ειδικα στα ψηλα και ακομη καλυτερα αν ειναι παλιο καρμπυρατερατο 400αρι 250 20 ετιας+ με τον κοφτη απ τις 14500 σαλ και πανω

τωρα για το αλλο θεμα μια χαρα προσπεραση κανεις με ενα 600 4κ ακομη και με 5η -6η παλι πιο γρηγορος απο το 80 % των αμαξιων θα εισαι και εσυ θα εχεις τεραστιο αποθεμα επιταχυνσης ενω εκεινα θα ειναι τερμα γκαζι

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δε μπορεις να συγκρινεις απλα 2Κ και 4Κ στα ιδια κυβικα.

Οπως και να το κανουμε,τα 2Κ εχουν μειονεκτημα λογω λιγοτερων κυλινδρων.

Για αυτο και στην ιδια κατηγορια παντα εχουν κυβικα παραπανω.

Και για αυτο δικαιως συγκρινεται 2Κ με 1300 κυβικα με 1000 κυβικα 4Κ.

Ναι στα ιδια κυβικα,παρομοια γραναζωμενο κτλ το 4Κ εννοειται εχει προβαδισμα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

6 χρόνια στο mybike έτσι δεν έχω ξαναγράψει. Προφανέστατα ο "παντογνώστης του google" και ο ημιμαθής είναι άλλος σε αυτή την συζήτηση. Το post του flying (και δεν γουστάρω καθόλου να μιλάω εξ ονόματος άλλων) έθετε το εξής ερώτημα: Σε γήινα μοτέρ, ανεξαρτήτως αριθμού κυλίνδρων αν θεωρήσουμε ότι το στροφόμετρο δείχνει ποσοστά και όχι απόλυτα νούμερα και αν η μετάδοση (πρωτεύουσα, δευτερεύουσα και τελική) είναι ίδια [δλδ αφαιρέσουμε όλο των 'θορυβο' που μπερδεύει], τότε έχεις κάποια διάταξη πλεονέκτημα;

Αυτό είναι μια καλή αφορμη για κουβέντα (και επιπλέον προέτρεπε το να μην αναμασά κανεις τις ιντερνετικές καραμέλες, πώς κατάντησε "παπάντζα του παντογνώστη αυτό δεν ξέρω), το flaming αλλού το ξεκίνησες και απομόνωσες αυθαίρετα κομμάτια του quote με πειστήριο μια φωτογραφία και χαζολαϊκισμούς.

******************************************************************************************************************************

Τέλος, για όσους βαριούνται αυτές τις κουβέντες περί Nm και και και, ενδιαφέρον ερώτημα (που είχε θέσει και το περιοδικό DRIVE πριν χρόνια, ίσως βρω το τεύχος) είναι το τι ορίζεται ως fun to ride? Η ύπαρξη ροπής ή η απουσία της; Το 'no replacement for displacement' του ανοίγω 6η ρελαντί και σπινιάρει ή το να κυνηγάς με το λεβιέ το μοτέρ σου για να το κρατάς διαρκώς σε εκείνες τις 2000rpm του powerband του; Τι από τα δύο καθιστά πιο ευχάριστη μια βόλτα; Φιλοσοφικό και θέμα γούστου το ερώτημα, άσχετο επίσης με διάταξη κυλίνδρων, το τετρακύλινδρο Bandit 1250 και το δικύλινδρο NSR 250 εκπροσωπούν "ανάποδα" την κάθε σχολή.

Η σχεση συμπιεσης (λογος συμπιεσης) αφορα τον ογκο του κυλινδρου προς τον ογκο του θαλαμου καυσης. Οσο μεγαλωνει ο λογος τοσο μικροτερος χωρος υπαρχει στην αναφλεξη του μειγματος,τοσο μεγαλυτερο παραγωμενο εργο εκτονωσης,τοσο μεγαλυτερη αποδοση του κινητηρα.Ο υπερτετραγωνισμος του κινητηρα στα 116 χιλιοστα σημερα του 2k 1299 απο τα 112 του 1199 με την αυξηση του μεγεθους των ωστηριων εχει αυξησει την συμπιεση και την την δυναμη του κινητηρα στροφαροντας σαν τετρακυλινδρο σχεδον ,αποδιδοντας 205 αλογα στις 10500 και 14,7 κιλα ροπης στις 8750 κανοντας τον τον δυνατοτερο και ελαφροτερο κινητηρα του ανταγωνισμου για το 2016images?q=tbn:ANd9GcTITSDSh3EESqWq3DbhX8L

Ο λόγος συμπiεσης αποτελεί βασικh παράμετρο στην ποιότητα αλλά και στην ταχύτητα της καύσης και γενικότερα η υψηλότερη τιμή δίνει καλύτερη απόδοση αλλά επηρεάζει σημαντικά την ομαλή λειτουργία  του κινητηρα σκορτσαρωντας χαμηλα.

Τα υπολοιπα οργιλα θα πρεπει να κατσω να απαντω μεχρι το απογευμα πραγμα που μου ειναι δυσκολο γιατι εχω και καποιες υποχρεωσεις.

Ως ασχετος ντουκατιστας γκουγκλαδορος λοιπον παω να καβαλησω το εικονικο πανιγκαλε μου να παω στην δουλεια μου αναλογιζομενος το οτι η κατοχη μιας μοτοσυκλετας σε τιποτα δεν σε διαφωτιζει μπροστα στο παντογνωστικο πληκτρολογιο .Ειδικα εαν απολαμβανεις τα παπαγαλιασματα καποιου που ξεβουλωνει καρμπυρατερ και εχει γνωμη επι παντος επιστητου.Κυλισε ο τεντζερης και βρηκε το καπακι

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

πεστε οτι θελετε , αλλα σαν το ηχο του τετρακυλινδρου δεν εχει , ειδικα στα ψηλα και ακομη καλυτερα αν ειναι παλιο καρμπυρατερατο 400αρι 250 20 ετιας+ με τον κοφτη απ τις 14500 σαλ και πανω

τωρα για το αλλο θεμα μια χαρα προσπεραση κανεις με ενα 600 4κ ακομη και με 5η -6η παλι πιο γρηγορος απο το 80 % των αμαξιων θα εισαι και εσυ θα εχεις τεραστιο αποθεμα επιταχυνσης ενω εκεινα θα ειναι τερμα γκαζι

Εμ γιατι νομιζεις την κραταω ακομα με τοσα χιλιομετρα αφεντικο;;;....Ειναι απλα κ@@λα.Δεν υπαρχει αυτος ο ηχος (για οσους γουσταρουν 4k εννοειται) και ειναι ενας λογος (αν οχι ο Νο1) που δεν εχω αλλαξει εξατμιση και εχω ακομα τον θερμοσιφωνα!

Τροποποιήθηκε από τον ΚωσταςΤ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν είναι για απόλαυση τοπίου . .....  1κ  και είσαι οκ:mB_kalo_e:.Θα κάνεις και πιο πολλές στάσεις οπότε είναι σίγουρο ότι δεν θα σου ξεφύγει τίποτα. 

Επισης μασάζ τσάμπα γιατι ως γνωστον αν δεν έχεις και λίγους κραδασμους δεν λέει ,αντε γιατι γίναμε όλοι κυρίες :laugh:

υγ  το ότι η Ελλάδα δεν είναι για πάνω από 700 κυβικά συμφωνώ και εγώ πάντως .

Γιατί ρε παιδιά δεν είναι για πάνω από 700 κυβικά?Το θέμα δεν είναι τα κυβικά άλλα τα άλογα και ο τρόπος που αποδίδονται. Ναι, ένα SS χιλιάρι με 200 άλογα θα είναι σαν αγρίμι στο κλουβί στους ανύπαρκτους δρόμους που έχουμε, στην ουσία θα παλεύεις να κρατηθείς όρθιος, ένα BMW 1200R με 100 αλογάκια όμως είναι μανούλα για χαλαρές και ασφαλείς βολτίτσες θεωρώ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Απ' ότι φαίνεται, ένα ικανό ποσοστό των σύντροχων που έγραψαν στο θέμα έχει μπερδέψει την κόντρα με τη βόλτα, και δε φαίνεται και να ευχαριστιέται βόλτα αν δεν έχει μηχανάκι να περνάει τα πάντα όλα από πάνω, έστω και θεωρητικά, υπερατού φάση κετς...

Έχει χαθεί το νόημα κι είναι κρίμα...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εμ γιατι νομιζεις την κραταω ακομα με τοσα χιλιομετρα αφεντικο;;;....Ειναι απλα κ@@λα.Δεν υπαρχει αυτος ο ηχος (για οσους γουσταρουν 4k εννοειται) και ειναι ενας λογος (αν οχι ο Νο1) που δεν εχω αλλαξει εξατμιση και εχω ακομα τον θερμοσιφωνα!

CBR250RR gull arm, το είχε κάποτε φίλος (του το έκλεψαν από την πυλωτή στο 6μηνο πάνω), τύφλα να χει η παλιά F1...τουρμπίνα σκέτη..

άλλα και το VFR400 είχε εξαιρετικό ήχο...

Τροποποιήθηκε από τον basta

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Συνεχίζεις Ωρίωνα τον λαϊκισμό σου και απαντώντας ότι σε συμφέρει, απλά χαρακτηρίζεις ως "όργιλα" τους αριθμούς προσπαθώντας να μειώσεις τον συνομιλητή σου. Ενδεικτικό επιπέδου αυτό.

Το τι είναι η σχέση συμπίεσης επέτρεψε μου να το γνωρίζω. Θα με διαφωτίσεις επιτέλους, αντί να γράφεις ότι άσχετο επιστημονικοφανές σου έρχεται, για το εξής απλό που ανέφερες στο αρχικό σου πόστ; "παραγεται ( στον 2k ) μεγαλυτερη ροπη λογω μεγαλυτερης συμπιεσης". Πώς και από πού προκύπτει ότι οι 2Κ έχουν μεγαλύτερη συμπίεση;

Μόνο να με μειώσεις προσπαθείς ως παπαγαλίστα. Πουθενά δεν αποκάλεσα εικονικές τις μοτοσυκλέτες σου. Και για τελευταία φορά ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΩΣΤΗΡΙΑ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Απ' ότι φαίνεται, ένα ικανό ποσοστό των σύντροχων που έγραψαν στο θέμα έχει μπερδέψει την κόντρα με τη βόλτα, και δε φαίνεται και να ευχαριστιέται βόλτα αν δεν έχει μηχανάκι να περνάει τα πάντα όλα από πάνω, έστω και θεωρητικά, υπερατού φάση κετς...

Έχει χαθεί το νόημα κι είναι κρίμα...

Ηλικιακό είναι το θέμα φιλαράκι, εγώ τους νιώθω, όπως θα με νιώσουν και αυτοί σε μερικά χρόνια.. εδώ που είσαι ήμουνα και εδώ που είμαι θάρθεις ένα πράμα.. :biggrin:

Η ιπποδύναμη, η ροπή, η φύση και η ηλικία έχουν μια περίεργη μαθηματική σχέση. Οσο μεγαλώνεις τόσο θέλεις περισσότερη ροπή, φύση και λιγότερα άλογα, όταν είσαι πιτσιρικάς όμως συμβαίνει το αντίστροφο..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Προσωπικά για πω κάνω βόλτα....πρέπει να πάω και ήρεμα, να χαλαρώσει και το μυαλό να απολαύσει κάνα τοπίο, κάμια εικόνα, καμιά μυρωδιά...το πάω γκαγκανιασμένος απαιτεί το 1000% της προσοχής μας στο δρόμο....οπότε χάνεις την ουσία της βόλτας και απλά τρέχεις σα μαλάκας. (μην το παιρνετε προσωπικά και εγώ πάω σα μαλάκας εννείοτε...αλλά έχω 2κ και δεν μπορώ να πάω γρήγορα :p ) 

Συμφωνω, αλλα και παλι δε θα σε φτάνω εσένα γιατί είσαι σατανας οταν πηγαίνεις "χαλαρα" 

Εγω πάλι αυτός είναι ο λόγος που θα ήθελα να βάλω την εξάτμιση της μαμας απανω και όχι του gsxr που έχει (δε θέλω ου),  για να ακούω λιγο παραπάνω κινητήρα 

Οσο για το ποσα άλογα θες νομίζω ότι από στα 50 εινα μια καλή αρχή να κάνεις τη δουλειά σου και να μη σε νοιάζει αν θα έχεις συνεπιβατη κλπ κλπ,  στα 80 εχεις και αρκετή περισσευαμενη δύναμη να γουστάρεις και να προσπερνας για πλακα το 90% των αυτοκινήτων, και απο κει και πέρα ξεφεύγουμε. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Συνεχίζεις Ωρίωνα τον λαϊκισμό σου και απαντώντας ότι σε συμφέρει, απλά χαρακτηρίζεις ως "όργιλα" τους αριθμούς προσπαθώντας να μειώσεις τον συνομιλητή σου. Ενδεικτικό επιπέδου αυτό.

Το τι είναι η σχέση συμπίεσης επέτρεψε μου να το γνωρίζω. Θα με διαφωτίσεις επιτέλους, αντί να γράφεις ότι άσχετο επιστημονικοφανές σου έρχεται, για το εξής απλό που ανέφερες στο αρχικό σου πόστ; "παραγεται ( στον 2k ) μεγαλυτερη ροπη λογω μεγαλυτερης συμπιεσης". Πώς και από πού προκύπτει ότι οι 2Κ έχουν μεγαλύτερη συμπίεση;

Μόνο να με μειώσεις προσπαθείς ως παπαγαλίστα. Πουθενά δεν αποκάλεσα εικονικές τις μοτοσυκλέτες σου. Και για τελευταία φορά ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΩΣΤΗΡΙΑ.

Ρε φιλαράκι επειδή έχεις αρχίζεις και κουράζεις, γιατί δεν χαλαρώνεις λιγάκι?σου απαντώ εγώ αντί του Ωρίωνα, ΝΑΙ τα τετρακύλινδρα (και ιδιαιτέρως το δικό σου) είναι σαφώς δυνατότερες και καλύτερες μοτοσυκλέτες από όλα τα υπόλοιπα είδη. Σε ξελάφρωσα λιγάκι?Μπορούμε τώρα να πάμε παρακάτω?ε φανταστικότατε συμφορουμίτη? :biggrin:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

@ esteban .κατ,αρχη το υφος σου ειναι ακαταλληλο για οποιαδηποτε κουβεντα,καθως δεν θυμαμαι στο παρελθον να εχουμε καμμια οικιοτητα μεταξυ μας.Εαν θες συζητηση και οχι γαυγιδια ,ξαναδιατυπωσε με ανθρωπινο χαρακτηρα τα γαλαζια bold στο πρωτο σου κειμενο,λαμβανοντας αυστηρα ομως υπ,οψιν οτι ο αλλος δεν ειναι υποχρεωμενος να υφισταται τα οποια προβληματα σου.

Γραφω :

Δεν υπολογιζει βεβαια  ο τι ο δικυλινδρος στον ιδιο κυβισμο μεν αλλα με με δυο κυλινδρους αρα δυο πιστονια λιγοτερα,
αλλα μεγαλυτερα σε διαστασεις απο τον τετρακυλινδρο που η χωρητικοτητα του εχει τεσσαρα πιστονια ,παραγεται ( στον 2k ) μεγαλυτερη ροπη λογω μεγαλυτερης συμπιεσης ,αλλα λιγοτερη ευστροφια απο τον τετρακυλινδρο που εχει δυο πιστονια περισσοτερα

Γραφεις:

Ουδεμία σχέση η συμπίεση με τον αριθμό των κυλίνδρων που λες, από το μυαλό σου τα βγάζεις.

Συμπεραινεις /διαβασες να γραφω οτι εχει σχεση η συμπίεση με τον αριθμό των κυλίνδρων η με το μεγεθος των πιστονιων ;

Σου παραθεσα   στην συνεχεια τον λογο συμπιεσης : ογκο του κυλινδρου / ογκο του θαλαμου καυσης  και απαντας

<< Θα με διαφωτίσεις επιτέλους, αντί να γράφεις ότι άσχετο επιστημονικοφανές σου έρχεται; Πώς και από πού προκύπτει ότι οι 2Κ έχουν μεγαλύτερη συμπίεση;>>

ποτε δεν γενικευσα τους 2κιλινδρους ,αλλα παντα αναφερομαι στα 2κ υπερτετραγωνα χαρακτηριστικα  και ειναι εμφανες αυτο

προταση:  Χαλαρωσε,επαναδιατυπωσε τα bold ανθρωπινα εχε υπ,οψιν σου οτι δεν ειμαστε κολληταρια  εχουμε και καποια ηλικια ,σεβασου αν θες σεβασμο και οταν βρω χρονο εδω θα ειμαστε να τα πουμε

ps γ@αμω το Τ9 του κινητου ..

Τροποποιήθηκε από τον ΩΡΙΩΝ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το πετυχαίνω φορτηγό/αμάξι/κουλομαρία μπροστά μου με 100χαω (κουλομαρία με 100....ακούτα τι λέμε ρε???)  και δεν μπορώ να προσπεράσω με 600+ κκ μηχανή είναι μπούρδες.....προσπερνάς άνετότατα και διπλός και φορτωμένος όταν οι περισσότερες 600+ τα 150-160 ασχέτως κυλινδρισμού τα έχουν ψωμοτύρι......τα υπόλοιπα είναι αχ να είχα λίγο γκάζι παραπάνω να κάνω την καυλάντα μου.....κοινός τίποτα δεν είναι αρκετό.....

giphy.gif

Εδώ προσπερνάω δυο φορτηγά,σε ανηφόρα με 6η χωρίς κατέβασμα, γιατί βαριέμαι :laugh:

Τροποποιήθηκε από τον enterprise-psi

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εχεις ακουσει F-16 από κοντά?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κάτι πρόβλημα έχει το βίντεο με τον ήχο... ή μήπως είναι μουσική αυτό που ακούγεται; 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Θέλω να γράψω 2 λέξεις κ δεν προλαβαίνω.

Όταν βρεθώ στο pc θα το βολέψω!

Συνολικά σαν εικόνα, θα έλεγα πως αν μιλάμε για βόλτα, είναι τόσο πολλοί οι παράγοντες (διαδρομή, ρυθμός, επιθυμία+ικανότητες αναβάτη, είδος/κυβισμός/επιδόσεις μοτοσυκλέτας) που δε νομίζω πως ταιριάζουν κλειδωμένες απαντήσεις. Ακόμα κι αν αραδιάζουμε τεχνικά ή λιγότερο τεχνικά επιχειρήματα.

Ο μοτοσυκλετισμός εμπεριέχει και αρκετή τρέλα. Μη την καπελώσουμε κι αυτή. Πάνω σε μοίρες κ πλήθος κυλίνδρων. Ή πίσω από ονόματα εταιρειών. Ή μέσα από "κλειδώματα" τύπου "μέχρι 70-80-100 άλογα χρειαζομαστε στην Ελλαδα"

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

σου χει καλυτερο ηχο με τον θερμοσιφωνα???

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Συμφωνω, αλλα και παλι δε θα σε φτάνω εσένα γιατί είσαι σατανας οταν πηγαίνεις "χαλαρα" 

Που ρε Γκάμπριλ....δικάβαλος με τον "κοφτή" στις 6000 αντέ 7000σαλ άμα την πίάσω στον ύπνο?

(aka μπουτέτο στα πλευρά και αν δεν πιάσει σου ζουλάω τα @@ μέχρι να γίνεις μπλε και να κάνεις μπεεεεεεεεεεεεεε μπεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε μπεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε γαμω το καντήλι μου!!! από την αγαπημένη συνεπιβάτη).

ΥΓ.....θέλω βόλτα μόνος χαχαχααχαχαχαχαχα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αμα δε σε ζητησουν πρασινη καρτα, δε λεγεται βολτα....:smoke:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αμα δε σε ζητησουν πρασινη καρτα, δε λεγεται βολτα....:smoke:

Σόι με τον Ναυτίλο είσαι ρε? χαχαχαχαχαχααχχαχαχαχααχα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα