Jump to content
Garakis147

Δίνοντας ζωή σε μια KLR650

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους.Καινούργιο μέλος εδώ από την μεγαλονησο με μια KLR650 δεύτερης γενιάς.Η μηχανή κινείται ελάχιστα πλέον,μια δεκαριά φορές το χρόνο αλλά τρομερή συμπιεση και σε πολύ καλή κατάσταση.Είμαι ποιο πολύ φίλος του αμαξιου πάρα της μηχανής.

Ξέρω για τι χρήση προορίζεται αλλά την χρησιμοποιώ κυρίως για βόλτες εντός πόλης το βράδυ ή στο χωριό μου.

Επειδή τα χρώματα έχουν ξεφτισει και είναι αηδία σκέφτηκα να την βάψω αρχικά αλλά μετά μου πέρασε η ιδέα για naked και στην οποία έχω κολλήσει κιόλας.Φτερά πλαστικά,φιλτροκουτι κλπ έξω και τοποθέτηση απλών ελαφριων όμορφων πλαστικων.

Ιδέες:Αντί για το μακρυ φτερο μπροστα ένα ποιο κοντό και πίσω ένα φλατ τύπου enduro με φτιαχτη βάση για την πινακίδα και universal φως stop.Δεν γνωρίζω όμως από ποια μοντέλα θα μπορούσα να χρησιμοποιησω τέτοια φτερά.Καμιά ιδέα;

Βάψιμο σκελετού σε μαύρο χρώμα και ντεποζιτου.

Η μπαταρία είναι υγρου τυπου και για λόγους αισθητικους θα φτιαχτεί  εταλλική βάση για να στερεωθει στο πλαίσιο αντί του πλαστικού κουτιού.Επειδή όμως είναι υγρου τυπου υπάρχει θέμα να τοποθετηθεί αντί "όρθια","πεσμένη"; Αλλιώς μπορώ να χρησιμοποιησω απλή 12βολτη; Θυμάμαι παλιότερα είχαμε θέμα με διάφορες μπαταρίες 12 βόλτες λιθιου και αν δεν λειτουργούσε κάθε βδομάδα δεν άναβε μετά με τιποτα πάρα μόνο στην κατηφόρα.

Από φως μπροστά καμιά προταση;Θα με ενδιαφερε ποιο άγριο look.

Εννοείται κοντέρ,φλας,τζαμακι,καθρέπτες θα αφαιρεθούν.Μπορώ να χρησιμοποιησω στροφόμετρο τύπου hks που βαζουν στα αμάξια;

Θέλω να αλλάξω εξάτμιση και μου πέρασε μια τελείως extreme ιδέα,να συνεχιστεί σωλήνα χωρίς τελικό δηλαδή μέχρι πίσω αλλά λογικά θα χάσει συμπιεση αφού δεν θα υπάρχει back pressure.

Μετα από κάμποση ώρα που έχει ζεσταθεί σε άνοιγμα δευτερας ή τρίτης και άσε αφήνει ακαφτη κοντά 30 πόντους πράγμα που λατρεύω.Δεν το κανει πάντα αλλά όταν το κάνει τραβαει βλέμματα.Υπάρχει τρόπος να το αυξήσουμε αυτό κάπως;Ίσως ποιο πλούσιο μείγμα;

Ευχαριστώ πολύ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Σαν κάτοχος κι εγώ ενός ιστορικού-πλέον- KLR 600 Α γενιάς (1984) νόμισα ότι ήθελες όντως να δώσεις ζωή σε ένα τέτοιο μηχανάκι και είχα πολλά κατά νου να σου πω.

Αλλά έκανα λάθος. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

τι ακριβως ενοεις "δινοντας" ζωη???? ποιο πολυ μου κανει......οπως ειπε ο φιλος απο πανω αφαιρωντας ζωη....

Φυσικα και ειναι δικο σου....και αμα θες το βαζεις φωτια και το καις στην πλατια του χωριου... αλλα εφοσον ζητας την γνωμη μας τοτε εχω να πω...

Το αφηνεις υσηχο το μηχανακι και το πουλας οπως ειναι....600-700-1000??? εξαρτατε..  κατα την δικη μου γνωμη μου πεταμενα λευτα για να το καγγουρεψεις σωστα να μαζευτουν κανα 1000αρικο.... 

ε και μετα αφου σου αρεσουν τα γυμνα(?! αν καταλαβα σωστα) οπως λες τοτε διαβασε αυτο...   1500-2000 εχεις αν πεις να το δωσεις χωρεις να το καγκουρεψεις

http://www.mybike.gr/forums/topic/81226-υπάρχει-γυμνο-της-προκοπής-με-15-20k/?page=1

Αν παλι δεν σ αρεσουν τα γυμνα.....βρισκεις αρκετα μηχανακια σε αυτα τα χρηματα....

απλα και καθαρα πραγματα....και στο τελος της "κ@βλα" σου το δεινεις χωρεις να χασεις τα χρηματα σου και περνεις αυτο που θα σου αρεσει...

το 80% απο εδω μεσα δεν θα αγορεζε κανενας ενα καγκουρεμενο klr...

Φιλικα Νικος

Τροποποιήθηκε από τον lost_angel

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η σκεψη κ μονο για την εξατμιση που διαβασα μου εφερε ανατριχιλα.. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Νομιζω οτι βαδιζεις σε καγκουρομονοπατια, για μενα ειναι λογικο να θελεις να συμμαζεψεις ενα καπως ταλαιπωρημενο μηχανακι επιλεγοντας πλαστικα απο καποιο νεοτερο μοντελο που θα δωσουν μια ανανεωμενη εμφανηση, αλλα το χαλασες λιγο στα μειγματα και στα φλογιδια που θελεις να πεταει, αυτο δειχνει οτι εισαι καγκουρας, δεν ειναι κακο αλλα δεν ξερω κατα ποσο μπορουν να σου δωσουν λυσεις τα παιδια απο το φορουμ.

Για το θεμα της εμφανησης παντως μπορουμε να σου δωσουμε ιδεες χωρις να αλλοιωσεις τον χαρακτηρα της μηχανης, για την μπαταρια που ειπες μπορεις να αντικαταστησεις τη δικη του με μια αλλη κλειστου τυπου που θα βρεις στις διαστασεις που θα προκυψουν απο τη νεα βαση, σιγουρα θα πρεπει να ειναι στα ιδια Ah.

Υ.Γ. 

Για να καταλαβεις τι εννοω οταν λεω να μην αλλοιωσεις το χαρακτηρα του, στην πρωτη φωτογραφια ειναι το μηχανακι μου οπως το αγορασα και στη δευτερη οπως το σουλουπωσα.

image_zps9hryuvc6.jpeg

image_zpsyqgpryqc.jpeg

Τροποποιήθηκε από τον Tasos Meli

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φοβερό καγκουροποστ... Σορρυ, αλλά θα είναι μεγάλη τύχη για το klr αν σήμερα ή αύριο αποφασίσει να τινάξει το πιστόνι του στον αέρα. Θα γλυτώσει απο το να μετατραπεί σε σουργελο. Τώρα βέβαια δική σου είναι, όπως θέλεις της μασκαρευεις. Αλλά και η κακογουστιά πρέπει να λέγεται. Α όλα κι όλα! 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καμιά ουσιαστικη απάντηση στα ερωτήματα μου υπάρχει;

Για δείτε πως είναι .Naked

Αφου ουτε εγω σε καλυψα εστω και λιγο να σου ευχηθω καλη επιτυχια στην καταστροφη και εξευτελισμο μιας αξιολογης μηχανης.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ΠΟΣΟ ΚΑΚΟΓΟΥΣΤΙΑ????

Αυτο το Naked που λες δεν ειναι οτι ειναι ασχημο για το γουστο μου ειναι πως ειναι κακογουστο. Ειναι κριμα να εξεφτελυσεις μια τετοια μηχανη, εγω αν εβλεπα στον δρομο την μηχανη σου οπως ειναι τωρα θα μου αρεζε 1000 φορες απο αυτο το καγκουριλικι που θες να κανεις

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μετα από κάμποση ώρα που έχει ζεσταθεί σε άνοιγμα δευτερας ή τρίτης και άσε αφήνει ακαφτη κοντά 30 πόντους πράγμα που λατρεύω.Δεν το κανει πάντα αλλά όταν το κάνει τραβαει βλέμματα.Υπάρχει τρόπος να το αυξήσουμε αυτό κάπως;Ίσως ποιο πλούσιο μείγμα;

Βάλε ένα τέτοιο 

Meet.the_.Flamethrowers.Really.Act_.1.jp

Και γω που νομιζα οτι θα διαβάσω καμία ανακατασκευη... :cry:

Η διπιστονη πισω το μαρανε

Τροποποιήθηκε από τον GavriilVet

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Στο συγκεκριμένο μοντέλο naked σημαίνει απλώς αφαίρεση των πλαστικών και τίποτε άλλο (για ποιο λόγο)?

Είναι όμως δίκοπο μαχαίρι γιατί,αφενός, βγάζοντας τα πλαϊνά αποκαλύπτεις κρυμμένες ατέλειες (σωληνάκια-φίσες κλπ) που ο κατασκευαστής τα έχει καλύψει,αφήνεις εκτεθειμένα καλώδια και το κυριότερο αφαιρώντας τους δύο πλαστικούς αεραγωγούς από το ρεζερβουάρ κόβεις τον αέρα που διοχετεύεται στα ψυγεία,με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Το ότι θα βγει μια αηδία είναι σίγουρο,αλλά περί ορέξεως...

Όμως μην κουτσουρέψεις την εξάτμιση,τουλάχιστον βάλε μια after market.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μια που ξεφυγαμε ολιγον τι να ρωτησω.

Το νεο klr δεν ερχεται ελλαδα?

οχι δεν περνάει ρύπους 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Στο χωριό μου βάζουν τούρμπο σε glx περνα μια βόλτα.  Ρε φίλε μου αν είναι δυνατόν. Ένταξη και εμένα μου αρέσουν τα γκαγκουριλικια αλλά εσύ περνάς σε κατάσταση κακογούστιας.... δηλαδή ένταξη αυτό με την εξάτμιση με ξεπερνάει "σκέτη σωλινα χωρίς τελικό και γουστάρω ακαυστη" .... από που να ξεκινήσω και που να τελειώσω.  Απλά θα διμηουργισεις ένα χρεπι με αυτη τη λογική. 

Η γνώμη μου ετσι... αν θες μην βάλεις καν εξάτμιση άσε τις κεφαλές να φτυνουν ακαυστη πάνω στον τροχό να πάρει φωτιά και να κάνεις εφέ τότε να δεις βλεματάκια που θα τραβάς....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν υπάρχει σωτηρία... 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Είμαι πιο πολύ του αμαξιού, αλλά επειδή το καλοκαίρι δεν παλεύεται είπα να βγω με το ΚουΛούΡι που πετά φλογίδια μπας και με δει κανα γκομενάκι γιατί τα αμάξια δεν τα κοιτούνε καν.

Και εγώ το έκανα με το ΑΧ-1.

Μετά μεγάλωσα όμως.:yes:

Πήρα το CBR :thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλό θα ήταν το μαστορικό παπατζιλίκι σχετικά με τα οφέλη του backpressure να ελαττωθεί.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλό θα ήταν το μαστορικό παπατζιλίκι σχετικά με τα οφέλη του backpressure να ελαττωθεί.

αυτο με το backpressure ισχυει.... απλα το εχουν παρει τα μαστορια και το εχουν γα@@@σει.... περνουν την θεωρεια και την προσαρμοζουν οπως αυτοι θελουν..... απο το οτι η ελυψη αυττου χαλαει τις βαλβιδες εξαγωγης μεχρι οτι η υπερβολικη παρουσια μικρενει την αποδοση και α και ου.....

παιδια μια συμβουλη, οταν βλεπετε μαστορια και περνουν μια θεωρια μηχανολογικη καθαρα η οποια βασιζεται σε 10 τομους βιβλια με μαθηματικες πραξεις και χροννια ερευνων, σε ολοκληρα σεμηναρια και λοιπα οπως το μπακπρεσουρ και το εξιγανε με 10 λεξεις με μαγκια και ενα ΕΓΩ τεραστιο σαν να ειναι αινσταιν να μην ακουτε....δεν γινεται τωρα κατι καθαρα φυσικομηχανολογηκο να το ξερει ενας μαστορας να το εχει κανει ''master'' που λεμε επιδη ελησε μια φορα ενα ducati και αλαξε καμπανα και νομηζει οτι ειναι η μητερα τερεζα της μηχανολογιας....

βεβαια μπορει να ειπαρχουν και εξερεσεις...

Τροποποιήθηκε από τον hraklis

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Όχι. Αυτό με το backpressure δεν ισχύει. Backpressure στη ρευστομηχανική σημαίνει πτώση πίεσης λόγω εντοπισμένων (αλλαγές διατομής, κούρμπες, βαλβίδες) και γραμμικών (ιξώδης τριβή κατά μήκος της σωλήνωσης) απωλειών. Είναι ΠΑΝΤΑ αρνητικό φαινόμενο και ουδεμία συσχέτιση έχει με αυτά που ακούγονται στην πιάτσα του στυλ "για να κρατάει συμπίεση κτλ. 

Αυτό που συμβαίνει και με μια μεγάλης διαμέτρου σωλήνωση εξάτμισης χάνεται απόδοση έχει να κάνει με τα εξής:

1) Οι απώλειες πίεσης, κάποιος θα φανταζόταν ότι συνδέονται άμεσα και αντιστρόφως ανάλογα με την τη διάμετρο της σωλήνωσης, δηλαδή όσο μεγαλώνουμε αυτή τη διάμετρο  θα έπρεπε να μειώνονται αντιστοίχως οι απώλειες. Φυσικά διαισθητικά είναι σωστό και ισχύει αλλά όχι τόσο απλά:

Ας θεωρήσουμε ένα απλό παράδειγμα σωλήνωσης χωρίς εντοπισμένες απώλειες, παρά μόνο ένα συγκεκριμένο μήκος L:

Η εξίσωση που διέπει την πτώση πίεσης είναι: Δp=λ*(ρ/2)*(V^2)/D, 

όπου λ συντελεστής γραμμικών απωλειών, ρ πυκνότητα του ρευστού, V ταχύτητα ροής και D διάμετρος σωλήνα. 

Φαίνεται ξεκάθαρα ότι οι απώλειες είναι ανάλογες με το τετράγωνο της ταχύτητας και αντιστρόφως ανάλογες της διαμέτρου του αγωγού, οπότε αν μεγαλώσει η διάμετρος του αγωγού, για συγκεκριμένη παροχή, θα μειωθεί λόγω διατήρησης μάζας(και θεωρώντας σταθερή πυκνότητα->διατήρηση όγκου) η ταχύτητα (Παροχή όγκου=εμβαδόν διατομής*ταχύτητα=π/4*D^2*V για κυκλική διατομή αγωγού-->σταθερή παροχή=αύξηση διαμέτρου συνεπάγεται πτώση ταχύτητας και μάλιστα ανάλογη του τετραγώνου της αύξησης διαμέτρου). 'Άρα συμπεραίνουμε ότι θα μας συνέφερε να μεγαλώναμε όσο γίνεται την διατομή για να ελαχιστοποιήσουμε την ταχύτητα τις ροής και ακολούθως τις απώλειες.

Όμως δεν ασχοληθήκαμε καθόλου με τον συντελεστή γραμμικών απωλειών λ.

Για πρακτικούς λόγους ορίζεται ο αδιάστατος αριθμός Reynolds: Re=V*D/ν όπου ν το κινηματικό ιξώδες. Ο Reynolds βοηθάει στο να έχουμε ένα απλό σημείο αναφοράς για την ποιότητα της ροής χωρίς να ασχολούμαστε με μια συγκεκριμένη περίπτωση (αδιαστατοποίηση του προβλήματος). 

Χονδρικά για Re=0-2300 η ροή είναι στρωτή (χαμήλες ταχύτητες ροής γενικά0 ενώ για Re>4000 είναι σαφώς τυρβώδης. Ενδιάμεσα λογίζεται ως μεταβατική.

Εδώ μας ενδιαφέρει να συσχετίσουμε τον συντελεστή απωλειών λ με τον αριθμό Reynolds.

Συμβαίνουν λοιπόν τα εξής:

Στη στρωτή περιοχή ( Re=0-2300 ) αποδεικνύεται με αναλυτικό τρόπο (ακριβώς δηλαδή, θεωρητικός τύπος) ότι λ=64/Re, δηλαδή ο συντελεστής απωλειών είναι αντιστρόφως ανάλογος με τον αριθμό Reynolds, που σημαίνει ότι σε μια μεγάλη διατομή, με χαμηλές ταχύτητες ροής οι απώλειες θα είναι υψηλές! σ

Στην μεταβατική και πλήρως τυρβώδη ροή τώρα, λόγω των χαοτικών μη γραμμικών όρων των εξισώσεων δεν υπάρχει πλήρως αναλυτική λύση συσχέτισης του λ με τον Re , αλλά διάφορες ημιεμπειρικές σχέσεις που οπτικοποιούνται με το διάγραμμα Moody (εξάρτηση από την ποιότητα κατασκευής του αγωγού, όπως τραχύτητα κτλ.) Επειδή το θέμα ξεφεύγει μια γενική συνολική εικόνα για τον λ σε σχέση με τον Re είναι αυτή. Φαίνεται καθαρά η γραμμική πτώση στην στρωτή περιοχή και η συμπεριφορά στην τυρβώδη.(αυξανόμενες γενικά απώλειες).  (laminar στρωτή, transition μεταβατική κτλ)

Moody_diagram.jpg

Εν τέλει γενικά σε σωληνώσεις υπάρχει μια χρυσή τομή ανάλογα με την παροχή και γενικά προτιμούνται ελαφρώς τυρβώδεις ροές. Η φυσική εξήγηση είναι αρκετά σύνθετη και έχει να κάνει με το ότι η τυρβώδης ροή ενεργοποιεί το οριακό στρώμα και εξαφανίζει τοπικές αποκολλήσεις της ροής που συνεπάγονται απώλειες (οριακό στρώμα-boundary layer: περιοχή της ροής κοντά στα τοιχώματα του αγωγού όπου η ταχύτητα δεν είναι αυτή της μέσης ροής αλλά εμφανίζει έντονη διακύμανση λόγω τραχύτητας, η ταχύτητα ακριβώς πάνω στο τοίχωμα είναι πάντα μηδεν (συνθήκη μη ολίσθησης) και μέχρι να γίνει αυτή της μέσης ροής απαιτείται μία ακτινική απόσταση

blayer.gif)

Από εκεί και πέρα άλλοι παράμετροι επιλογής διαμέτρου έχουν να κάνουν με τον ηχητικό συντονισμό για διευκόλυνση της απόπλυσης-πλήρωσης-αύξησης ογκομετρικού βαθμού απόδοσης και με το συντονισμό κατά Ηelmholtz (παρεμφερή φαινόμενα), κυρίως με την ένταση του κυματικού παλμού, αλλά αυτά άλλη φορά.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μιας και είσαι "ποιο" φίλος αμαξιού, να φανταστώ το αμάξι είναι Saxo-Starlet, με φιμέ κατάμαυρα τζάμια, 10,000 αυτοκόλλητα στο πίσω τζαμι, εξάτμιση μπουρί που χωράει μέσα γάτα, και χαμηλωμένο τόσο, που καμία φορά βγάζει σπίθες απο τη τριβή της εξάτμισης σε μη-ίσιο δρόμο όταν βρίσκει, έτσι?? :laugh:

Όσον αφορά τη μηχανή, εγώ προτείνω αρχικά να της βάλεις ηχοσύστημα, ώστε να ακούς τέρμα την μουσικούλα σου όπου πηγαίνεις και επι την ευκαιρία να μην περνάς και απαρατήρητος ρε αδερφέ! :biggrin:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα