Jump to content
psycho

Η παππουδιέρα

Recommended Posts

Και οι τρεις προηγούμενές μου και η τωρινή παππουδιέρες είναι. Κλάιν μάιν.

αφού τις πας σαν παππούς...:tooth:

Ναι απο κατω εννοω :peep:

:_devil:

Τροποποιήθηκε από τον Gen.Markus

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Σίγουρα υπάρχουν μηχανές που δεν είναι φτιαγμένες να  πηγαίνουν του σκοτωμού,σίγουρα υπάρχουν μηχανές που στρίβονται δυσκολότερα από άλλες αλλά προσωπικά δεν μπορεί εύκολα κάποιος να μου αλλάξει την άποψη ότι ο "παππούς" οδηγός μπορεί για πλάκα να μετατρέψει μια οποιαδήποτε μηχανή σε παππουδιέρα,ενώ το αντιθετο,δηλαδή μια παππουδιέρα να κάνει έναν αναβάτη να οδηγεί ως "παππούς",είναι σπανιότερο.....(σχεδόν)όλα εξαρτώνται από το μυαλό, την ψυχή και τα χέρια του "παππού". 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

καλά ρε πάτε καλά; Παππουδιέρα το ΤΑ;

Μαχίμια είναι! Γι' αυτό τα ΄χουνε και οι ΔΙΕΣ εξαλλου...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πρωτο ποστ μου στο mybike...κατ εμε παπουδιερα μηχανη υπαρχει αν και εγω τις λεω μπαρμπαδιστικες. Μερικες μηχανες αυτου του ειδους CB500 μπλε με κιτρινες ζαντες, κοκκινο GS500 ολα τα RG, RD, TZR, FZ, FZR. Επισης μπορει μια Steed 400 απο μονη της να μην ειναι παπουδιερα αλλα αν της βαλεις μπαγκαζιερα..την εκανες. Το ιδιο ισχυει και για ενα 125αρακι με μπαγκαζιερα οπου εκει δεν ειναι ακριβως παπουδιερα αλλα σιγουρα το λες μπαρμπαδιστικο.

Και πριν τα ακουσω ειχα για 5χρονια CBF 125 ΜΕ 42αρα μπαγκαζιερα και δεν με λες μπαρμπα ακομα...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν είχα απεριόριστο δίπλωμα μόνο θα είχα versys πρώτα γιατί είναι φουλ αξιόπιστο και μετά όλα τα αλλά αλλά γενικά πρώτα βάζω την αξιοπιστία και την οικονομία και ας έχει 7,9 άλογα λιγότερα και ας μην έχει οχχχλινσ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Προσωπικά ο χαρακτηρισμός ''Παππουδιέρα'' με εκνευρίζει! Όσοι γνωρίζετε το γούστο μου στις μοτοσυκλέτες με καταλαβαίνετε! Για παράδειγμα μια Triumph Bonneville T100, Kawasaki W800, Harley Davidson Sportster, Yamaha Dragstar, Honda Shadow, και οποιαδήποτε γυμνή στρόγγυλο-φάναρη, για πολλούς θεωρείτε παππουδιέρα! Ή ακόμη και οποιαδήποτε μοτοσυκλέτα με παρωχημένη τεχνολογία, όπως απουσία ABS, με ταμπούρο πίσω, με καρμπιρατέρ, χωρίς περιττά ηλεκτρονικά βοηθήματα και ηλεκτρονικά όργανα, με απλές αναρτήσεις και συμβατικό πιρούνι, θεωρείτε από πολλούς αρχαία και χωρίς λόγο ύπαρξης!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κάποιοι δεν το χουν πιάσει ακόμα για το τι εστι παππουδιέρα....

Κάθε μηχανή έχει συγκεκριμένο target group.  Κάποιες είναι πιο νεανικές ενώ άλλες προορίζονται για πιο μεγάλες ηλικίες.  Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υστερούν σε επιδόσεις.

Αλλο λοιπόν το tdm  και άλλο το varadero.    Αλλο το beverly και άλλο το sh. 

Oπως αντιστοιχα και στα αυτοκίνητα.   Φαντάζεστε π.χ έναν 25αρη   να οδηγάει mercedes c class Kompressor?   Mάλλον όχι.  

Με αυτή τη λογική,  ναι δεκτό..  Οπως θεωρητικά άλλου ανήκει σα κοινό το 1200gs  και αλλού το duke 390... 

Εμένα με εκνευρίζουν κάτι καγκουρες που λένε τους άλλους ότι έχουν παππουδιερες.  Γενικά τα κακοπροαιρετα σχόλια με ταμπέλες..  (όπως και το καγκουρες που λεω εγω εξισου σπαστικό μπορεί να είναι. 

Τώρα αν κάποιος κακοπροαιρετα πει ότι το κλε το δικούς μου είναι παπουδιερα,  ε τι να κάνουμε, είναι :biggrin:

Δε θα ξεχάσω ενα gs 1200 που πήγαινε τάπα στο κέντρο της Αθήνας με τον boxer να βρυχαται,  και μόνο μαρσιπιε δεν εξυνε..  Πραγμα αναρμοστο για παππουδιερα  :_devil:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Συμφωνω και επαυξανω για τη γιαπιδιερα η αλλιως γιαπι μασιν... Δεν ισχυει για ολους αλλα για παρα πολλους. Ξερω πχ ενα τυπο με υψηλη θεση σε εταιρεια που την πηρε για πρωτη μηχανη χωρις να εχει ξαναοδηγησει , στα 45 φευγα του για να πηγαινει σπιτι γραφειο. Να τη χαιρεται βεβαιως. Φυσικα υπαρχουν και πολλοι συνειδητοποιημενοι κατοχοι, εννοειται. 

Στο θεμα μας , ειμαι πρωην και νυν κατοχος παππουδιερων και θα ημουν περηφανος να περασουν απο τα χερια μου μερικες ακομα. 

Τροποποιήθηκε από τον psycho

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ας πουμε οτι παπουδιερα ειναι η συντηρητικη μηχανη ή μια μηχανη με ξεπερασμενη ντεμοντε αισθητικη, δεν εχει να κανει απαραιτητα με επιδοσεις τεχνολογια κλπ πχ το cb500 δεν θα το παρει ο γιαπης..θα προτιμησει στα ιδια χρηματα πχ ενα beverly, που ομως ειναι σαφεστατα χειροτερο μηχανακι σε ολους τους τομεις..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ας πουμε οτι παπουδιερα ειναι η συντηρητικη μηχανη ή μια μηχανη με ξεπερασμενη ντεμοντε αισθητικη, δεν εχει να κανει απαραιτητα με επιδοσεις τεχνολογια κλπ πχ το cb500 δεν θα το παρει ο γιαπης..θα προτιμησει στα ιδια χρηματα πχ ενα beverly, που ομως ειναι σαφεστατα χειροτερο μηχανακι σε ολους τους τομεις..

Επανέρχομαι για να δικαιολογήσω μιας και βρίσκομαι ηλικιακά αρκετά χρόνια στις δεκαετίες των ήντα,και έχοντας δε περάσει 24 μοτοσυκλέτες απο τα χέρια μου τι εννοώ εγώ με τον όρο "παπουδιέρα", που προσωπικά δεν με πειράζει καθόλου ίσα-ίσα λέγοντας τον,το διακωμωδώ.:biggrin:

Αυτό,που ανέφερε ο από πάνω μου.

Δλδ,ένα συντηρητικό μοντέλο μοτοσυκλέτας ανεξαρτήτων κυβικών ( εδώ έχει να κάνει με τα βαλάντια του καθενός) το οποίον κάνει τα πάντα μέτρια,συνήθως δεν ζητάει πολλά,ανεξαρτήτως δε αν ο ιδιοκτήτης του έχει προβεί σε βελτιώσεις(π.χ.φρένα-αναρτήσεις..:peep:)και δεν είναι απαραίτητα να έχει γίνει " μοντ.viral" αν και συνήθως είναι.

Ναι,αγοράζετε επίσης και απο άτομα μικρών ηλικιακών κατηγοριών λόγω της βεβαιωμένης-περπατημένης αξιοπιστίας του στα χρόνια,που θέλουν ναι μεν να ανέβουν κατηγορία-ες σε κυβικά αλλά απο την άλλη πάλι,βλέπουν και την οριακή τσέπη τους.

Με δύο λόγια βρε αδερφέ,δεν είναι μηχανάκι καφετέριας,δεν είναι μηχανάκι μ@νοπαγίδα.:laugh:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

το sh300i με ζελατινα μαμα πανω απο το κεφαλι και κουβερα χουφτιτσες με γουνινη επενδυση tucano urbano

οποιαδηποτε ομοιοτητα με τη μοτο του γραφοντα ειναι απολυτως συμπτωματικη :3

Και του συνυπογράφοντα πλην κουβέρτας μη μπουρδουκλωθούμε και σαβουρδιαστούμε για δε μας παίρνει PAPOUDI TEAM άνθρωπες και δε με χαλάει καθόλου.....:tooth:

Ωπ σόρυ, πλην και  γούνινες χουφτίτσες ως πλέον μοδέρνο Πάπς με ΟΕΜ θερμαινόμενα γκρίπς....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δε θα ξεχάσω ενα gs 1200 που πήγαινε τάπα στο κέντρο της Αθήνας με τον boxer να βρυχαται,  και μόνο μαρσιπιε δεν εξυνε..  Πραγμα αναρμοστο για παππουδιερα  :_devil:

Πριν κανα μηνα λες ε? Δεν προλαβα να σε δω να σταματησω γμτο.... :tooth:

Οφφ τοπικ: με την παππουδιερα μου εχω περασει σε στροφες πολυ πιο δυνατα μηχανακια ξυνοντας βαλιτσες και λαβετε υποψη σας οτι ειμαι και ψιλοκουλατζα. Φυλαχτειτε λοιπον! :giljotiini:

Παππουδιέρες είναι τα GS .&-

Δεν ηθελα να το πω οτι εισαι ενας απο αυτους που ελιωσα................ :katana:

Ηλιθιος σαν ορος, αλλα προσωπικα δε με ενοχλει καθολου. Εν γενει συμφωνω με τον roadrash, λεμε τα μηχανακια που προοριζονται (κυριως οικονομικα αλλα και απο πλευρας ανεσης) για περασμενες ηλικιες, καθοτι σε αυτες υπαρχει το μπακιρι και τα αθριτικα. :2funny:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Διάβασα κάπου πιο πανω σχετικα με το σκουτερ μου αλλο beverly κ αλλο sh.

Σαφώς γτ την αναρτηση του sh ουτε στα ονειρα του δε την εχει δει καποιο beverly 300 όπως κ τις επιδόσεις. Αλλα μη το συνεχίσω γτ θα ερθει απο καποιον η ακυρη κατ εμε απάντηση περι bv 350.

Γενικά όλο το θέμα είναι άκυρο καθοτι πολλές παπουδίερες κινούνται γρηγορότερα απο μηχανές επιδόσεων. Το θέμα είναι να οδηγάς το δικυκλό σου κ αν έχεις την ευχαρίστηση. 

Τροποποιήθηκε από τον Θάνος.Κ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και του συνυπογράφοντα πλην κουβέρτας μη μπουρδουκλωθούμε και σαβουρδιαστούμε για δε μας παίρνει PAPOUDI TEAM άνθρωπες και δε με χαλάει καθόλου.....:tooth:

Ωπ σόρυ, πλην και  γούνινες χουφτίτσες ως πλέον μοδέρνο Πάπς με ΟΕΜ θερμαινόμενα γκρίπς....

την κουβερτα αν την τοποθετησεις σωστα δε παιζει να μπουρδουκλωθεις

επισης οι χουφτες ειναι πιο παπουδιαρικες, αλλος εχει τυο ονομα και αλλος τη χαρη μου φαινεται

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγώ πάλι λέω... οτι το τόπικ αυτό είναι σοβαρό σύμπτωμα οτι χρειαζόμαστε καμμιά μηχανάδα....

Αν παίρνουμε έναν ''ορισμό'' όπως το παππουδιέρα ή ...παρεξηγιόμαστε έστω και 1% σοβαρά.... χρειαζόμαστε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ μια ΚΑΛΗ βόλτα...!

Έλεος!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

την κουβερτα αν την τοποθετησεις σωστα δε παιζει να μπουρδουκλωθεις
επισης οι χουφτες ειναι πιο παπουδιαρικες, αλλος εχει τυο ονομα και αλλος τη χαρη μου φαινεται

Δεν έχω χούφτες ούτε κουβερτούλα καρδιά μου...:laugh:

Εγώ πάλι λέω... οτι το τόπικ αυτό είναι σοβαρό σύμπτωμα οτι χρειαζόμαστε καμμιά μηχανάδα....

Αν παίρνουμε έναν ''ορισμό'' όπως το παππουδιέρα ή ...παρεξηγιόμαστε έστω και 1% σοβαρά.... χρειαζόμαστε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ μια ΚΑΛΗ βόλτα...!

Έλεος!

Μόνο μία ?

Μία = καμία.:laugh:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μεταξύ σοβαρού και αστείου, υπάρχουν δύο κατηγορίες ατόμων... Αυτοί που εκνευρίζονται απο τον όρο "παπουδιέρα" και αυτοί που δεν εκνευρίζονται. Οι πρώτοι είναι αυτοί που έχουν παπουδιέρες και οι δεύτεροι έχουν κάτι άλλο :P
Προσωπικά τον βρίσκω χιουμοριστικό τον όρο, τον χρησιμοποιώ και εγώ, και έχω δηλώσει πως όταν μεγαλώσω θα έχω και εγώ μια παπουδιέρα και μάλιστα έχω ορίσει απο τώρα τι παπουδιέρα θα είναι αυτή.
Δεν βλέπω τι το προσβλητικό έχει, εφόσον μάλλον ως παπουδιέρες αναφέρονται οι μηχανές που ειναι φτιαγμένες για άνεση, ανεξάρτητα απο τα cc τους, ανεξάρτητα απο το πόσο γρήγορα ανοίγουν, ανεξάρτητα απο το αν σηκώνονται με 1η 2α 3η ή 6η. Τώρα οδηγώ κάτι άβολο γιατί με παίρνει ο κώλος μου και θέλω να κάνω μικροβλακειούλες. Όταν θα πονέσει ο κώλος μου θα πάρω παπουδιέρα ακριβώς γιατί θα έχει πονέσει ο κώλος μου. Παπουδιέρα δεν λέγεται αυτό? Παππούς δεν θα είμαι? Ή μήπως θα έχει πονέσει ο κώλος επειδή θα βράζει το αίμα μου και θα θέλω να πηγαίνω τάπα απο φανάρι σε φανάρι και δεν θα με νοιάζει αν θα είναι άβολη?

Μην τρελαίνεστε... αποδεχτείτε το γήρας με χιούμορ :D

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Την τελευταία φορά που πήγα βόλτα με το TDM, έπιασα τον εαυτό μου να είμαι με 180+ σε δρόμο με ελαφριά παρατεταμένη στροφή.

Μόλις το αντιλήφθηκα, έκοψα αμέσως, πέρασαν εικόνες με τη γυναίκα μου και το παιδί μου μπροστά από τα μάτια μου και από εκείνη τη στιγμή αποφάσισα ότι θέλω μια παπουδιέρα. Αν θέλω γκάζι (και αν μπορώ να το υποστηρίξω οικονομικά) θα πάρω ένα πιστιάρικο μηχανάκι και θα πηγαίνω σε πίστα. Στο δρόμο κομμένες οι μαλακίες.

Δεν έχω όμως καμία καύλα με τόσο πολύ γκάζι. Γι' αυτό 50 αλογάκια μου φτάνουν για τις χαλαρές μου βόλτες και τα ήρεμα ταξιδάκια μου.

Τ/Α 650 και τα μυαλά στην οικογένεια!!! 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλα ρε πατε καλα? Τι καθεστε και αναλυετε? Τι σημαινει παππουδιερα? Αλλοι θιγονται κιολας, αλλοι θα κατσουνε να κανουνε τωρα συγκριση xtx με TA. :doh:

Αντε ρε παππουδες ανεξαρτητου ηλικιας τραβατε παρτε τα χρεπια σας να κανετε καμια βολτα! Ασχοληθειτε με το μηχανακι σας, οχι με τα λογια για το μηχανακι σας! 

Τη μιζερια μου μεσα... 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλα ρε πατε καλα? Τι καθεστε και αναλυετε? Τι σημαινει παππουδιερα? Αλλοι θιγονται κιολας, αλλοι θα κατσουνε να κανουνε τωρα συγκριση xtx με TA. :doh:

Αντε ρε παππουδες ανεξαρτητου ηλικιας τραβατε παρτε τα χρεπια σας να κανετε καμια βολτα! Ασχοληθειτε με το μηχανακι σας, οχι με τα λογια για το μηχανακι σας! 

Τη μιζερια μου μεσα... 

ΠΟΙΟΝ ΕΙΠΕΣ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΡΕ ΚΩΛΟΠΑΙΔΙ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα