Jump to content
Sign in to follow this  
mikesmith

Honda cbf125 για delivery

Recommended Posts

Επειδη εχω δουλεψει και γω ντιλιβερι και επειδη ειμαι κατοχος cbf125 θα σου προτεινα να κανεις τη δουλεια σου με παπι. Αρχικα ακομα και το λιγο πιο ευελικτο που ειναι το παπι θα σου χρειαστει ιδιαιτερα αν δουλευεις σε αθηνα ή θεσσαλονικη οπου θα σου χρειαστουν πολυ. Εδω στο κεντρο της λαρισας με σουπρα και μου εσπαγαν τα νευρα. Με το παπι μεσα στη κινηση εχεις μια πρωτη και εχεις το τιναγμα που χρειαζεσαι, δεν θα ειναι αναγκη να ελεγχεις το συμπλεκτη κλπ. Δευτερον δεν θα δεις και τεραστια διαφορα στην οικονομια ειδικα αν δουλευεις σε μικρη πολη οπου δεν υα χρειαζεται να γεμιζεις και συνεχεια (δεν ειναι ιδιες οι παραγγελιες σε ενα σουβλατζιδικο της επαρχιας με ενα σουβλατζιδικο στην αθηνα). Επισης οπως ειπαν πιο πανω το να φτιαξεις ενα παπι μετα απο πτωση ή τρακα (μακρια απο σενα και απ ολους, αλλα καλως ή κακως οι ωρες στο δρομο αυξανουν αυτη την πιθανοτητα) δεν ειναι τιποτα. Τελος ενα τεταρτο, το παπι εχει και ενα πλεονεκτημα, το σκασιμο. Τουλαχιστον εμενα η αγαπη μου το στρογγυλοφαναρο μου, που ειχα κανει ενα καλοκαιρι ντελιβερι με αυτο, και με ειχε αφησει 3-4 φορες το εσκαγα και ολα ωραια και καλα, επαιρνε μπρος και εφευγε. Απο την αλλη το cbf ειναι πολυ καλο μηχανακι, μπορεις να μαθεις ευκολα τον συμπλεκτη αν υες να συνεχισεις για παραπανω μετα, τερας αξιοπιστιας και απολυτα οικονομικο. Τα παιδια που λενε πανω για 500 χλμ εγω δεν το ειδα, ηταν σχεδον αδειο και ειχα βγαλει 350 χλμ.το μονο αρνητικο σε αυτο το μηχανακι ειναι οτι εκει που θες λιγο παραπανω δυναμη σε επαρχιακο δρομο ή εθνικη δεν την εχεις. Ειναι ξενερωμα σε ανηφορες να χανει ταχυτητα. Η επιλογη δικη σου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Ευχαριστω again που στειλατε και μου λετε συμβουλες :clapping:

Λοιπον. Βλεπω πως οντως καποια απο αυτα που λετε ισχυουν απο οσο ξερω. Τωρα για το πακετο που θα εχω πισω 'πιστευω' πως να μου ειναι ευκολο να κανω ελιγμους , αυτο το λεω γιατι εχω οδηγησει μια Aprilia RS125 με τον φιλο μου πισω αρκετες φορες στον δρομο και μπορουσα να κανω ελιγμους και προσπερασεις κτλ. που εμενα προσωπικα μου φανηκε ποιο "μηχανη" το RS απο τι το cbf σε ελιγμους , εννοω με στο cbf νιωθω σαν να ειμαι σε ποδηλατο μπροστα στο rs125. Απο την αλλη το ντεποζιτο μπορει να ενοχλει στις βροχες +αδιαβροχο , ειμαι και 1,68 εχω μια δυσκολια στο ανεβα και ναι δεν ειμαι εμπειρος οδηγος εχω οδηγησει 6 φορες με ατομο σε πολη και περιπου 20 μονος μου αλλα μην φανταστητε τιποτα το τρελο.

Πραγματικα μπορει καπως σαν να φενομαι οτι δεν μου φτανουν αυτα που λετε αλλα δεν ειναι αυτο , απλα σκευτομαι οτι αυτα τα λευτα για να το δωσω ειναι πολλλααααα για μενα και θελω να εχω μια πληρη εικονα πριν κανω καθε κινηση ειτε παπι ειτε το Cbf μου.

Τροποποιήθηκε από τον mikesmith

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

1-2 πραγματα απο μενα!

Αρχικα για την αυτονομια που λετε αναμεσα σε ybr και cbf, εχουν σιγουρα το ιδιο τεποζιτο?

13lt ειναι το yamaha

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

13lt ειναι το yamaha

Τόσο είναι και στο CBF και πράγματι 600αρίζει.

Πίσω στο θέμα: Από άποψη ελιγμών θεωρώ ότι δεν υστερεί σε τίποτα το CBF, όμως το καταλληλότερο πιστεύω είναι το παπί όπως πολλοί είπατε. Συνοψίζοντας:

Μην προσπερνατε αυτο που ειπε ο Τασος!

Το ανεβα-κατεβα στο παπι ειναι αλλη υποθεση!

Μια ημερα με βροχη θα μετανιωσεις που δεν διαλεξες το παπι!

Προσπαθησε να ανεβεις και να κατεβεις με αβιαβροχο στο cbf καμια 100αρια φορες που αντιστοιχει σε 25 παραγγελιες και θα καταλαβεις

Η ελλειψη τεποζιτου αναμεσα στα ποδια ειναι μεγαλη ευκολια στο παπι

Άλλο θετικό του πάπιου είναι η αφθονία και το χαμηλό κόστος ανταλλακτικών.

Σε μια από τις δεκάδες καθημερινών στάσεων /προχείρων παρκαρισμάτων της δουλειάς είναι αρκετά πιθανό να στο ρίξουν κάτω ή από δική σου αμέλεια να πέσει. Στο παπι οι ζημιές θα είναι ελάχιστες, απ την άλλη η Μάσκα του cbf κοστίζει γύρω στα 3 κατοστάρικα αν θυμάμαι καλά την κουβέντα με τον κάτοχο geokaf.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εγω εχω μετρησει 628 με 12.5 λιτρα,κανονικη οδηγηση,οχι αργα

Τροποποιήθηκε από τον John247

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλησπερα. Ειμαι κατοχος ybr125 (2013) και ημουν στο ιδιο διλημμα με τον φιλο. Υστερα απο 2 χρονια συμβιωσης μαζι του και 43.000 χλμ δεν το εχω μετανιωσει ουτε μια στιγμη που το αγορασα. Μεγαλη αυτονομια (460 χλμ με ενα ντεποζιτο), φθηνα σερβις και ανταλλακτικα. Αξιοπρεπεστατο μηχανακι λαμβανοντας υπ οψη τη χρηση που του εχω κανει. Περα απ τις μετακινησεις στην πολη, δεν ειπε οχι και σε μικρα ταξιδια. Εχω γυρισει ολη την Ευβοια και τη μιση πελοπονησσο με αυτο. Με αρκετους συμβιβασμους μεν, πολυ οικονομικα δε. Κι επειδη υπαρχει ζωη και μετα το ντελιβερι, προτιμοτερο βρισκω ν'αγορασεις αυτο που σ'αρεσει.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κι επειδη υπαρχει ζωη και μετα το ντελιβερι, προτιμοτερο βρισκω ν'αγορασεις αυτο που σ'αρεσει.

Μετα το ντελιβερι θα υπαρχει ζωη η πωληση για κατι μεγαλυτερο? Γιατι στη δευτερη περιπτωση το cbf 125 με 60,000 χλμ θα πρεπει να το σκοτωσει για να το πουλησει...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παιδια, εχει τεραστια σημασια και το μαγαζι που θα δουλεψεις. Το ποση δουλεια εχει, σε τι περιοχη κινειται, οχι μοο σαν εκταση αλλα και σαν δομηση και ρυμοτομια. Αν θελετε το αναλυω περισσοτερο.

Φιλε εχεις καποιο μαγαζι που περιμενεις να πιασεις ή ψαχνεις?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Χρήστο, αν έχεις χρόνο, γράψε λίγο παραπάνω. Ακόμη και αν δεν αφορά άμεσα τον mikesmith, νομίζω χρήσιμο είναι να υπάρχει ησσκοπιά αυτή :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μετα το ντελιβερι θα υπαρχει ζωη η πωληση για κατι μεγαλυτερο? Γιατι στη δευτερη περιπτωση το cbf 125 με 60,000 χλμ θα πρεπει να το σκοτωσει για να το πουλησει...

θα μπορει να το κρατησει για δευτερο, θα τον εξυπηρετει για την καθημερινη του μετακινηση

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εχω μια κατα 80% σιγουρη , σε κοτοπουλαδικο για 6ωρο αλλα εγω θελω την προηπυρεσια απο αυτο , να παω σε κανενα γνωστο σαντουιτσαδικο να δουλευω τουλαχιστον 8ωρο , διαφορετικα σε κουριερ, γενικα βλεπω πολες αγγελιες για πακεταδες σε σαντουιτσαδικα και θα μπορουσα να μπω πιστευω αν ειχα μια χ,Ψ εμπειρια γιατι απομνημονευω ευκολα δρομους , Απο θεσσαλονικη ειμαι και στοχευω περιοχες δυτικα και εχει δουλεια αποτι βλεπω και απο γνωστους

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μην παρεις cbf για ντελιβερι, θα αγανακτησεις. το μηχανακι δεν κανει για τετοια δουλεια. ειναι πολυ αβολο γιατι εχει το ντεποζιτο στα ποδια

και γιατι εχει συμπλεκτη. για λιγες μερες ειχα dinamik (οχι το δικο μου) οταν δουλευα ντελιβερι και ειχα αγανακτησει λογο συμπλεκτη.

το παταγα με 2 δακτυλα και στο τελος τις μερας απλα δεν τα ενιωθα. παρε ενα 4τ παπι να κανεις τη δουλεια σου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ξερω κατα καποιο τροπο και πιστευω πως με το παπι θα ειναι καλυτερα (χωρις το ντεποζιτο το μεγαλο)απλα το ολο Θεμα το ανοιξα για ειπα παραπανω οτι εγω θελω αυτο το μηχανακι για λογους που του λεω πανω και απλα δεν εχω εμπειρια για να ξερω αν θα εκανε για delivery και για τον συμπλεκτη μου ειπαν τα παιδια και πραγματι το ειδα σημερα ,ειναι παναλαφρος σε αντιθεση με αλλα δεν νομιζω να με φερει καποιον πονο μετα απο ωρες δουλειας, να απαντησω και σε καποιος ειπαν για ybf το ειδα το μηχανακι πολυ ωραιο .

Kαι να προσθεσω κατι. Εγω με την αποκτηση του διπλωματος μου (τωρα στα κοντα δλδ) θα αγορασω ενα glx ενος φιλου μου "λογικα" εκτος αν βρω κατι αλλο για αρχη , για πακετο μεχρι να αποκτησω τα λευτα για το cbf .

Να ξεκαθαρισω κατι ακομα , δεν ειμαι λατρης των παπιων ουτε του σκουτερ (ειδικα σκουτερ.... 20 χρονια ο μπαμπας μου σκουτερ οδηγαει) δεν θεωρω τα παπια ποιο χαμηλα απο κατι αλλα δεν θελω να νομιζετε οτι τα υποτιμαω ολα ειναι μηχανες για μενα , εγω απλα αναφερθηκα για το cbf ως ονειρο εδω κ χρονια ,ειναι του styl μου τα μηχανακια τυπου cbf125,ybf125(το ειδα σημερα)cb125f(το καινουριο δλδ ) που εχουν πανω κατω ιδια τεχνικα χαρακτηριστηκα και η εμφανηση ειναι αυτη που μου αρεσει χρονια τωρα και στα κυβικα που θελω.Και οπως ειπα δεν μπορω να εχω 2 μηχανακια . 1παπι για δουλεια και 1cbf για τα "γουστα" μου , πιστευοντας οτι θα πληρωνω πολλα και για τα 2 και δεν σταζει το χρημα απο τις τσεπες μου.

Ευτηχως ακουσα πολλαααα καλα για οικονομια , ανεση και αλλα για το cbf και μου κλεισατε πολα κενα , τωρα μονο η οδηγηση με παπι μεχρι την αποκτηση του cbf θα μου φωτισει αυτα τα μειονεκτηματα που αναφερθηκαν ποιο πανω

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Επειδή είμαστε στην ίδια ηλικία και έχω κάνει και εγώ delivery μπορώ να σου πω με σιγουριά πως αμα πας να κάνεις delivery με μηχανή με συμπλέκτη στο πρώτο μήνα θα θες να αυτοκτονήσεις :P Εγώ με παπί έκανα για ενα τρίμηνο το καλοκαίρι και βαρέθηκα τη ζωή μου. Μόνο και μόνο το σταμάτα ξεκίνα και πάει λέγοντας κουράζει μετά τον πρώτο μήνα. Ειδικά με συμπλέκτη δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι, σκέτη φρίκη... :pinch: Πράγματι αρκετά βολικό και οικονομικό το cbf απο όσο θυμάμαι απο τα μαθήματα οδήγησης, αλλά τώρα δεν νομίζω να σε βολέψει ιδιαίτερα στο delivery όσο κ@βλα και να έχεις με τη συγκεκριμένη μηχανή. Η ιδέα των σκουτερ είναι αρκετά καλή, αλλά επειδή εδώ που τα λέμε είναι πολύ άσχημα και δεν αρέσουν σε κανένα άστο.. :D Για εμένα βρες ένα παπί να κάνεις τη δουλειά σου, πιο ευέλικτα με άνεση και βλέπεις.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

10 χρονια πακετας.

Μεγαλο πλεονεκτιμα που δεν χρειαζετε να βγαζεις το κουτι για να βαλεις βενζινη

Δουλεψα για πανω απο μια 4ετια με aprilia RX 50 :hunter: (καταλαβενεις οτι ολα τα πηγενα καπνιστα)

δεν θα εχεις κανενα προβλημα με τον συμπλεκτι συνηθεια ειναι ολα

νταξυ ερχοντε φορες και μερες που οχι γκαζι βαριομουν να ανοιξω αλλα βαριομουν να πατησω φρενο

Βαλτο ειναι καλο και για την ασφαλεια σου

αλλο πλεσιο αλλα φρενα αλλες αναρτησεις .

Αν θες ειναι ισως και ποιο στιβαρο ακομα και απο τα παπακια κτλ

Εγω θα το εβαζα χαλαρα

Δεν πας να κανεις καριερα πακετα πας για διο τρια χρονακια να βγαλεις το χαρτζιλικακι σου και να βγαλεις τα γουστα σου. :afro:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κι εγώ πακετάς. Λοιπόν πρώτα απ όλα αν έχεις κουτί στο CBF δεν θα μπορείς να το καβαλήσεις. Θα πρέπει να περνάς το πόδι σου πάνω απο τη σέλα του οδηγού γιατί απο πίσω θα έχεις το κουτί. Και στο παπί το ίδιο είναι αλλά το παπι έχει κενό μεταξύ σέλας και τιμονιού και περνάς απο εκεί το πόδι σου, οπότε δεν χρειάζεται κάθε φορά να κάνεις ενόργανη για να καβαλίσεις.

Όσο για το οτι μπορέις να βάλεις βενζίνη χωρίς να βγάζεις το κουτί, απλά φροντίζεις πριν πας στο μαγαζί για να πιάσεις δουλειά με το παπί να πας να φουλάρεις.

Για τους ελιγμούς τώρα, δεν έχω οδηγήσει ποτέ CBF αλλά σίγουρα δεν ελίσεται το ίδιο εύκολα με ένα παπάκι.

Απο εκεί και πέρα ζυγίζεις τα υπερ και τα κατά και αποφασίζεις. Δεν μπορεί κανείς να σου πει 'όχι δεν μπορείς να κάνεις delivery με CBF ή ναί μπορείς'. Εγώ έχω δει και πακετά με Ninja 250.

Και κάτι τελευταίο: Γιατί να μην μπορείς να συντηρείς ένα παπι και το CBF? Δυο 125αρια θα έχεις να συντηρείς, δεν θα έχεις κάνα 1000αρι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τσίμπα ένα παπί για τη δουλειά και ένα 125 2T για ξεταυλωμα αν έχεις €€. Ουτε σε φωτογραφια δε θα θες να το δεις μετα το CBF.

Τροποποιήθηκε από τον telephoner

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κι εγώ πακετάς. Λοιπόν πρώτα απ όλα αν έχεις κουτί στο CBF δεν θα μπορείς να το καβαλήσεις. Θα πρέπει να περνάς το πόδι σου πάνω απο τη σέλα του οδηγού γιατί απο πίσω θα έχεις το κουτί. Και στο παπί το ίδιο είναι αλλά το παπι έχει κενό μεταξύ σέλας και τιμονιού και περνάς απο εκεί το πόδι σου, οπότε δεν χρειάζεται κάθε φορά να κάνεις ενόργανη για να καβαλίσεις.

Όσο για το οτι μπορέις να βάλεις βενζίνη χωρίς να βγάζεις το κουτί, απλά φροντίζεις πριν πας στο μαγαζί για να πιάσεις δουλειά με το παπί να πας να φουλάρεις.

Για τους ελιγμούς τώρα, δεν έχω οδηγήσει ποτέ CBF αλλά σίγουρα δεν ελίσεται το ίδιο εύκολα με ένα παπάκι.

Απο εκεί και πέρα ζυγίζεις τα υπερ και τα κατά και αποφασίζεις. Δεν μπορεί κανείς να σου πει 'όχι δεν μπορείς να κάνεις delivery με CBF ή ναί μπορείς'. Εγώ έχω δει και πακετά με Ninja 250.

Και κάτι τελευταίο: Γιατί να μην μπορείς να συντηρείς ένα παπι και το CBF? Δυο 125αρια θα έχεις να συντηρείς, δεν θα έχεις κάνα 1000αρι.

Ποσα στο περιπου ομως θα δινω για ασφαλεια , κτεο και εφορια?

ρωταω επιδη δεν ειχα ποτε στην κατοχη μου .

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Χθες ειδα yamaha r125 ντελιβερι! Ηθελα να γελασω! Ο τυπος ηταν διπλωμενος πανω στο μηχανακι, σαν να φωναζε "Βγαλτε με απο δω μεσα!" χαχαχα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ποσα στο περιπου ομως θα δινω για ασφαλεια , κτεο και εφορια?

ρωταω επιδη δεν ειχα ποτε στην κατοχη μου .

Για ασφάλεια εγώ για το παπί δίνω 100 ευρώ το χρόνο, και νομίζω έχει και λίγο φθηνότερες. Το ΚΤΕΟ είναι ασήμαντο ποσό, γύρω στα 20 ευρώ αν δεν κάνω λάθος και εφορία δεν έχουν. Οι μηχανές δεν φαίνονται πουθενά για να φορολογηθούν, τουλάχιστον αυτές οι μικρές.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για ασφάλεια εγώ για το παπί δίνω 100 ευρώ το χρόνο, και νομίζω έχει και λίγο φθηνότερες. Το ΚΤΕΟ είναι ασήμαντο ποσό, γύρω στα 20 ευρώ αν δεν κάνω λάθος και εφορία δεν έχουν. Οι μηχανές δεν φαίνονται πουθενά για να φορολογηθούν, τουλάχιστον αυτές οι μικρές.

Μάλλον ο φίλος εννοεί τα τέλη κυκλοφορίας.

Τα τέλη για το παπί και το CBF είναι 44 ευρώ (22 ευρώ έκαστο).

Για ασφάλεια εγώ δίνω 116 ετησίως για το CBF.

Οπότε, με βάση αυτά που σου είπε και ο Βασίλης93 παραπάνω, τα πάγια έξοδα και για τα 2 (εκτός service) σου βγαίνουν λίγο πάνω από 250 ευρώ το χρόνο.

Τροποποιήθηκε από τον ritchie

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ειλικρινα μου φαινεται εντελως αποτυχημενο σχεδιο το να εχει καποιος 2 125αρια.

Ας παρει ή παπι ή το cbf και τελειωσε. Λες και εχουν καμια τεραστια διαφορα και αξιζει να εχεις και τα 2.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ειλικρινα μου φαινεται εντελως αποτυχημενο σχεδιο το να εχει καποιος 2 125αρια.

Ας παρει ή παπι ή το cbf και τελειωσε. Λες και εχουν καμια τεραστια διαφορα και αξιζει να εχεις και τα 2.

Πολυ σωστη αποψη, θελω να προσθεσω και κατι ακομα, αφου εισαι ηδη 20 παρε το παπι, κανε ηπομονη 1-2 χρονακια μεχρι να μαζεψεις κανενα φραγκο απορη δουλεια και παρε και μια μεγαλυτερη μηχανη να τη γουσταρεις κιολας.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

το παπί είναι και θα είναι το καλύτερο μέσο για delivery.

Έχει χαμηλό κέντρο βάρους, πατάς κάτω πολύ καλά, είναι πανάλαφρο, οικονομικό, μπορείς να αφήνεις κατα διαστήματα το αριστερό χέρι και να ξεπιάνεσαι, πέφτει κάτω το σηκώνεις, δε πλερώνεις κι άμα θες να βάζεις τζίνα χωρίς να ξεπακετάρεις πάρε ZX130 Kawa ¨η το αδερφάκι Modenas με στόμιο έμπροσθεν.

Το σκούτερ είναι λίγο σπαστικό για΄τι κάθεσαι λες και κάθεσαι σε καρέκλα και τις λακούβες λόγω πίσω ανάρτησης τις ακούς στερεοφωνικά.Παρόλα αυτά κι αυτό εξαιρετικό εργαλείο για όλα τα υπόλοιπα κομφόρ.

Και συμπλέκτες, τεπόζιτα και άλλα περιττά γιατί να μην τα αποφεύγεις και να τα λούζεσαι 10 ώρες την ημέρα?Για την κ@υλα να έχεις cbf 125? Κάνε υπομονή και μάζεψε κάνα φράγκο και παίρνεις μηχανή με συμπλέκτη αργότερα στα σωστά κυβικά.

Τροποποιήθηκε από τον TC-drift

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Χθες ειδα yamaha r125 ντελιβερι! Ηθελα να γελασω! Ο τυπος ηταν διπλωμενος πανω στο μηχανακι, σαν να φωναζε "Βγαλτε με απο δω μεσα!" χαχαχα

Οff-Topic ON

Πού να έβλεπες την αφεντιά μου το 1996 με FZR 250 (ναι το 4K 16V) με κουτί από πίσω... Ευτυχώς ήταν δίσελο και δε με πολυενοχλούσε... :knife:

Off-Topic OFF

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα