APOLLONIOS 15 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 27 , 2013 Παιδιά καλησπέρα και καλώς σας βρήκα :) Έχω έναν προβληματισμό ως υποψήφιος νέος οδηγός μοτοσυκλέτας και θέλω να μου πειτε απόψεις. Λοιπόν, είμαι 23 και δεν έχω καμία εμπειρία απο μοτοσυκλέτες.Με το νέο νόμο θέλω ένα χρόνο ακόμα για το απεριορίστων αλλά με έχει πιάσει κάτι τώρα και δεν έχω υπομονή.Θέλω να βγάλω ότι μπορώ τώρα!Απο την αλλη δεν θέλω να ξαναμπω στη διαδικασία μετά απο ένα χρόνο και είμαι ανάμεσα στο να ξεκινησω τωρα για το Α2 ή να περιμένω μέχρι το καλοκαίρι.Αυτο που με προβληματίζει περισσότερο είναι η πρώτη μοτοσυκλέτα.Αυτο που σκέφτομαι είναι κατά πόσο είναι επικίνδυνο να πάω κατευθείαν σε μια 600-750 κυβικά ως απόλυτα άσχετος απο μοτοσυκλέτες ή να βγάλω αυτο που μπορώ τώρα να παρω ενα ninjaki πχ και να αποκομίσω κάποια εμπειρία πριν παω σε μια μεγαλύτερη.Δε ξέρω τι να κάνω.Δε ξέρω για πόσο διάστημα θα με ικανοποιήσει μια μικρή μοτοσυκλέτα.Σαν στυλ μ αρεσουν οι supero sport και sport touring.Δηλαδη σαν πρώτη μηχανή ιδανικά θα ήθελα μία cbr 600 rr ή cbr 600 f ή κάτι παρόμοιο στυλ οχι απαραίτητα honda. Τι θα κανατε στη θεση μου; Να πηδήξω το A2 περιμένοντας μέχρι το αλλο καλοκαίρι και να πάρω μία από τις παραπάνω ως πρώτη μηχανή ή να το πάω σε δύο βήματα; :/ Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
scorpion92 1.127 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 27 , 2013 Καλως ηρθες. Αν δεν εχεις καθολου καθολου εμπειρια βγαλε Α2 και παρε κανα νιντζα θα σε καλυψει σιγουρα. Χρειαζεται αρκετη εμπειρια για να πας σε μηχανες με 100-130 αλογα, εχουν δυναμη που δεν μπορεις προς το παρον να διαχειριστεις. Πολλοι αλλαζουν 2-3 μηχανες για να παρουν cbr600rr χωρις να καταληξουν σε κανα χαντακι. Πολυ προσοχη οι μηχανες δεν ειναι αμαξι. :) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Bazinga 124 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 27 , 2013 Ειναι πολυ επικινδυνο σαν ασχετος απο μηχανες οπως λες να μεταβεις σε μια κατηγορια των 600-700 κυβικων. Αυτες οι κατηγοριες δεν αφηνουν πολλα περιθωρια για λαθη. Θα πεσεις ακομα και σταματημενος. Καλυτερα να επενδυσεις σε χρονο και χρημα και να το παρεις σταδιακα. Η ασφαλεια σου ειναι πανω απο ολα. Δεν ειναι ευκολο το χρημα στην εποχη μας, αλλα νομιζω οτι το αξιζεις, και το Νιντζακι που λες θα σε κανει την δουλεια σου. Θα σε εισαγει στην μεγαλη κατηγορια και θα μπορεις ανετα να μαθεις απο τα λαθη σου χωρις να εχεις μεγαλες απωλειες Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
protlouk 40 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 27 , 2013 Όλοι τέτοια μηχανή θέλουμε. Αλλά δεν μπορείς να οδηγήσεις ένα τέτοιο μηχανάκι μετά από τα τυπικά που θα μάθεις σε μια σχολή οδηγών. Το γκάζι είναι γλυκό, και αυτές οι μηχανές είναι πετιμέζι. Εγώ είμαι ακριβώς όπως εσύ (ηλικία - εμπειρία) αν και εγώ είχα άρει το δίπλωμα τον Ιανουάριο (Α μικρό) και μου αρέσουν αυτές οι μηχανές. Πήρα το ninja 250. Είναι νομίζω η πιο τίμια επιλογή για αρχή. Βέβαια δεν μπορώ να μιλήσω αντικειμενικά γιατί αυτό το μηχανάκι ήταν καψούρα από τότε που βγήκε. Και οι μικρές μοτοσυκλέτες πάντως έχουν τη χάρη τους. Εγώ στις ευθείες το βαριέμαι λίγο και θα ήθελα καμια 20-30 χιλιόμετα ακόμα στο κοντέρ, αλλά στις στροφές με πάει αυτό ακόμα και όχι εγώ. Όταν πιάσεις ταβάνι τότε μπορείς να μεταπηδήσεις σε κάτι πιο γρήγορο. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
spiros!!! 2.505 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 27 , 2013 (τροποποιήθηκε) ποσα λεφτα δινεις.... αστα τα 250 πηγαινε κατευθειαν σε 600-650.εγω πηγα σε xt 660 κατευθειαν μετα απο σκουτερ μικρο.βεβαια αλλο θα μου πεις το γκαζι του xt αλλα καθημερινα οδηγαω 4κ 750 κυβικα και πιστεψε με παρολο που εχει πιο πολυ δυναμη μακακιες δεν κανω αν τα μυαλα σου ειναι κομπλε δεν εχεις κανενα θεμα.εαν fazer 600 λουκουμι θα σου ειναι. Τροποποιήθηκε Οκτώβριος 27 , 2013 από τον spiros!!! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Denzo 4.013 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 27 , 2013 πηγαινε για το α2. υπαρη πληθωρα επιλογων που καλυπτονται απο αυτο. οπως το ninja 250, ninja 300, duke 200, duke 390, drz ,κλπ οταν με το καλο βελτιωθεις αγοραζεις το 600αρι που σου αρεσει. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
APOLLONIOS 15 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 27 , 2013 Σας ευχαριστώ ολους για τις απαντήσεις! @spiros Έχω στην άκρη 5000 για μηχανή και εξοπλισμό.Απο μυαλά καλά πάμε :) Πιστεύω είμαι αρκετά υπεύθυνος.Οδηγάω 3-4 χρόνια αυτοκινητο και μπορώ να πώ ότι έχω μια κάποια οδηγικη εμπειρία και υπευθυνότητα.Αλλα καταλαβαινω οτι η μηχανή είναι περισσότερο επικίνδυνη.Αν δεν ήμουν τόσο ανυπόμονος θα περίμενα μέχρι το καλοκαίρι για το μεγάλο.Δε ξέρω τί πραγματικά να κάνω. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
spiros!!! 2.505 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 27 , 2013 μην παρεις μικρο κριμα ειναι σε 6 μηνες θα θες να παρεις μεγαλο...εκτος αν παρεις μικρο με το σκεπτικο οικονομιας Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
o_xlapatsas 2.920 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 27 , 2013 με καμια απολύτως εμπειρια ΜΗΝ ΠΑΣ σε κάτι πάνω απο 250 κυβικά. εγω πιστεύω ότι ακόμη και κάποιο 250 απο τα καινούργια θα σου φανεί πολύ δυνατό. το είχα πάθει όταν πήγα απο την cbr 125 που είχα για πρώτη μηχανή στο ninja. κατα την γνώμη μου πάρε κάτι τέτοιο, κατα προτίμηση κάποιο μεταχειρισμένο ninja 250 για να μήν ξοδέψεις πολλά, και μάθε, ωστόσο το δίπλωμα το Α βγάλτο με την πρώτη ευκαιρία. Αφού φυσικά περάσεις πρώτα απο το Α2, εάν είσαι τόσο ανυπόμονος όπως λες. Μπορείς και να βγάλεις κατευθείαν το Α για να το έχεις, αλλα μην ξεκινήσεις σε κάτι μεγαλύτερο απο 250 cc, με απόλυτο όριο το καινούργιο το ninja 300 (το οποίο όμως είναι πανάκριβο) με μία τέτοια μοτοσυκλέτα θα έχεις κάτι σταθερό σαν όχημα, κάτι που δεν θα σου καίει πολυ-δεν θα στοιχίζει πολύ σε σήμα και ασφάλειες, κάτι πολύ φιλικό στην καθημερινή χρήση και στα δικάβαλα και, πίστεψε με, κάτι με ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΗ δύναμη αφου ξεκινάς απο το 0. Θα την μάθεις σιγά σιγια και θα αποκτήσεις την αυτοπεποίθηση που χρειάζεσαι χωρίς να σε δυσκολέψει η δύναμη και ο χειρισμός μιας 600, παράδειγμα. Μαζί της θα μάθεις τη συμβίωση με τη μοτοσυκλέτα και θα δείς αν, μακροπρόθεσμα τόσο οδηγικά όσο και οικονομικά, αντέχεις κάτι μεγαλύτερο. Πιστεύω ότι, αν εγώ έκανα 3 χρόνια απο το μηδέν στις μηχανές μέχρι να βαρεθώ το cbr 125, εσύ θα αντέξεις πολύ περισσότερο με κάτι στα 250. Όταν γίνει αυτό, αλλάζεις κατηγορία. Ακολούθα τον σίγουρο δρόμο, μία μεγάλη μηχανή για πρώτη έχει πολλές δυσκολίες και πολλά μελανά σημεία. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
iraklishmp 14 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 27 , 2013 επειδή και εγώ είμαι στην ίδια φάση...πάρε το Α μια και καλή και ανεβαίνεις σταδιακά μετά σε κυβικά...πάντως απ ότι ξέρω μετράει η χρονολογία γέννησης και όχι τόσο η ημερομηνία...αν είσαι του '90 τότε απο 1/1/2014 μπορείς να δώσεις για Α. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Tsagos 321 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 27 , 2013 MHN πας σε πολλα κυβικά ! Για αρχή τα 200-300 ειναι καλα! Πολυ πιθανον να μην χρειαστεις ποτε παραπάνω ! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Afrenos 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 27 , 2013 βασικα το θεμα ειναι οτι τωρα εχεις 5000 για μηχανη κ εξοπλισμο .. τ χρονου θα τα ξαναμαζεψεις ? τι εννοοω .. απλα στο παρελθον οι μηχανεσ και τα παπια με το που εμπεναν για πουλημα εφευγαν .. τωρα 3χιλιαρικα η και 2 ο αλλος τα δινει δυσκολα .. αλλοι δεν εχουνε να φανε .. αν πιστευεις οτι θα μπορεσεις να πουλησεις το ''μικρο'' που θα παρεις φετος γ να παρεις του χρονου κατι πιο ''μεγαλο'' και θα χεισ και περισσευμα μετρητα για να καλυψεισ διαφορα 3 με 5 χιλιαρικα (για μεταχειρισμενο) κανε ετσι βγαλε Α2 παρε κατι να μαθεισ και απο του χρονου βλεπουμε .. αν ομως εχεις θεματα με τα μετρητα .. /δεν ξερω ποσο ''ευκολα'' μαζεψεσ τα 5χιλιαρικα /.. περιμενε λιγουσ μηνες μεινε με το αμαξι ουτως η αλλωσ χειμωνα εχουμε .. κ απο ανοιξη κανεισ τισ κινησεισ σου .. εχεισ μαζεψει κ αλλα χρηματα κ παιρνεισ κατι ''μεγαλο'' βγαζεισ το απεριοριστο .. και μαθαινεισ σιγα σιγα . και απο κανενα φιλο να ψιλο οδηγεισ λιγο στο διαστημα αυτο καλο θα σου κανει .. φιλικα χρηστος. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ambos 7 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 27 , 2013 Οχι στα πολλα κυβικα. 250 max !!! Μια συμβουλη ο παλαιος μου δασκαλος ελεγε .. αν δεν πεσεις δεν θα μαθεις. Φυσικα εγω του ελεγα οτι εχω τα μυαλα στην σωστη θεση δεν θα πεσω ..τριχες κατσαρες!!!! Πεσαμε και μαθαμε! Τρακαραμε και μαθαμε..Ευτυχως παντα με full εξοπλισο (δεν παθαμε τιποτα). Γιαυτο μικρα κυβικα κρανος και τουλαχιστον μπουφαν. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ksino1100 13.310 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 27 , 2013 Αρχικά, καλώς όρισες στο mybike.gr. Καλή συνέχεια στην παρέα μας αλλά και τους δρόμους! :D Δηλαδη σαν πρώτη μηχανή ιδανικά θα ήθελα μία cbr 600 rr ή cbr 600 f ή κάτι παρόμοιο στυλ οχι απαραίτητα honda. Η άποψή μου :D Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
efkola 7.502 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 27 , 2013 Καλωσόρισες στο forum! Να βγάλεις από τώρα το Α2 και να αγοράσεις μια μηχανή η οποία σίγουρα θα καλύψει τις ανάγκες σου τουλάχιστον για ένα-δυο χρόνια και παράλληλα θα σε εισάγει ομαλά στον κόσμο των δύο τροχών.Κανείς δε λέει ότι ''θα φας τα μούτρα σου'' αν πάρεις αυτή την ss που ονειρεύεσαι αλλά όσο να πεις,δεν είναι ό,τι καταλληλότερο για έναν αναβάτη όπως εσύ! Άλλωστε με το Α2 δεν είναι απαραίτητο ότι πρέπει να ''συμβιβαστείς'' με τα 250cc,υπάρχουν και άλλες επιλογές Δες και εδώ Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
yawn 19 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 28 , 2013 Φίλε μου εγώ οταν πήγα απτο cub90 του πατέρα μου στο FX τρελάθηκα , ειπα τι ειναι αυτο ρε? Το έχω τωρα 4 χρονια και ακομα μπορώ να πω οτι το ευχαριστιέμαι, ασχετα αν θέλω να μεταβώ σε κατι μεγαλύτερο. Τωρα κατα την γνώμη μου και το 250 θα σου φανεί ΥΠΕΡ αρκετο το γκαζι και μπορω να πω οτι μπορεί να σε φοβίσει κιολας. Ξεκίνα απο καποιο μικρό να μαθεις τα βασικά και το θέμα πολη γιατι δεν εχει καμία σχέση με το αυτοκινητο. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Gouky7 8.593 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 28 , 2013 Δίνεις λίγες πληροφορίες φίλε μου ως προς την χρήση που θέλεις να κάνεις με την μηχανή. Εγώ είμαι υπέρ ενός φερινγκάτου Er ή ενός Versys αρκεί να τα χρειάζεσαι αυτά τα έξτρα κυβικά και άλογα. Αν έχεις σκοπό να ξεκινήσεις τα ταξιδάκια τότε δεν βρίσκω τον λόγο για 250 κυβικά. Αν όμως δεν είσαι σε αυτή την φάση και θες απλά ένα μηχανάκι να σε βάλει στον κόσμο των δύο τροχών και να μπορείς να πας και μια βόλτα παραέξω μία στο τόσο τότε τα 250 είναι τέλεια. Γενικά μια μηχανή την βαριέσαι μόνο όταν ξεκινάς και την αξιοποιείς όσο το δυνατόν περισσότερο. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Tasos Meli 4.984 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 28 , 2013 (τροποποιήθηκε) Το οτι οδηγας αυτοκινητο 4 χρονια δεν εχει καμια σημασια περα του οτι γνωριζεις τον κ.ο.κ. στην πραξη δεν σε βοηθαει πουθενα. Επειδη τα χρονια ειναι δυσκολα και τα χρηματα δεν μαζευονται ευκολα ωστε να μπορεις να αλλαζεις μηχανακια καθε χρονο σου προτεινω να παρεις ενα παπι 125 για να μαθεις να οδηγας πρωτα και μετα παρε μια μεγαλυτερη, το παπι θα το παρεις με λιγοτερα χρηματα (ας ειναι και κινεζικο) απ' οτι ενα μηχανακι που θα το καλυπτει το Α2 και στην τελικη μπορει να μη χρειαστει να το πουλησεις κιολας αλλα και να το πουλησεις θα χασεις λιγοτερα χρηματα σε σχεση με μια μοτοσυκλετα 250cc και ανω. Μπορει να σου φαινονται αστεια αυτα που σου λεω αλλα το παπι θα του παρεις πιο γρηγορα τον αερα και με λιγοετρα εξοδα θα εισαι προετοιμασμενος να πας σε πιο μγαλη μηχανη, μια ωραια επιλογη μηχανης για καθε μερα και με look SS ειναι το CBR600F Τροποποιήθηκε Οκτώβριος 28 , 2013 από τον Tasos Meli Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Stathispsaltis 558 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 28 , 2013 Μιας και έχουν ανοίξει πλέον οι κατηγορίες 300-500cc, μπορείς άνετα να ξεκινήσεις με αυτά τα κυβικά. Εχουν όσα αλογάκια χρειάζεται και γκάζι που δεν φοβίζει. Εγώ στη θέση σου, από τη στιγμή που θα διέθετα 5000, θα κοιτούσα το cb 500x και το duke390. Για καινούργια. Για μεταχειρισμένα έχεις πάρα πολλές επιλογές... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
APOLLONIOS 15 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 28 , 2013 Παιδια ευχαριστω και παλι για τις απαντησεις σας :) Μερικες διευκρινησεις απο πλευρας μου και μερικες ακομα ερωτησεις! επειδή και εγώ είμαι στην ίδια φάση...πάρε το Α μια και καλή και ανεβαίνεις σταδιακά μετά σε κυβικά...πάντως απ ότι ξέρω μετράει η χρονολογία γέννησης και όχι τόσο η ημερομηνία...αν είσαι του '90 τότε απο 1/1/2014 μπορείς να δώσεις για Α. Ισχυει οντως αυτο; Μπορει να το επιβεβαιωσει καποιος; Στη διαταξη απλα αναφερει τα 24 ετη αλλα δεν λεει αν πρεπει να ειναι κλεισμενα ή οχι.Τουλαχιστον να γλιτωσω ενα διπλωμα αμα περιμενω 2 μηνες! βασικα το θεμα ειναι οτι τωρα εχεις 5000 για μηχανη κ εξοπλισμο .. τ χρονου θα τα ξαναμαζεψεις ? τι εννοοω .. απλα στο παρελθον οι μηχανεσ και τα παπια με το που εμπεναν για πουλημα εφευγαν .. τωρα 3χιλιαρικα η και 2 ο αλλος τα δινει δυσκολα .. αλλοι δεν εχουνε να φανε .. αν πιστευεις οτι θα μπορεσεις να πουλησεις το ''μικρο'' που θα παρεις φετος γ να παρεις του χρονου κατι πιο ''μεγαλο'' και θα χεισ και περισσευμα μετρητα για να καλυψεισ διαφορα 3 με 5 χιλιαρικα (για μεταχειρισμενο) κανε ετσι βγαλε Α2 παρε κατι να μαθεισ και απο του χρονου βλεπουμε .. αν ομως εχεις θεματα με τα μετρητα .. /δεν ξερω ποσο ''ευκολα'' μαζεψεσ τα 5χιλιαρικα /.. περιμενε λιγουσ μηνες μεινε με το αμαξι ουτως η αλλωσ χειμωνα εχουμε .. κ απο ανοιξη κανεισ τισ κινησεισ σου .. εχεισ μαζεψει κ αλλα χρηματα κ παιρνεισ κατι ''μεγαλο'' βγαζεισ το απεριοριστο .. και μαθαινεισ σιγα σιγα . και απο κανενα φιλο να ψιλο οδηγεισ λιγο στο διαστημα αυτο καλο θα σου κανει .. φιλικα χρηστος. Φιλε Χρηστο το οικονομικο παιζει μεγαλο ρολο.Αυτα τα 5000 χρειαστηκε χρονια για να τα μαζεψω.Οποτε σε αυτο που με ρωτας αν του χρονου τα ξαναμαζεψω η απαντηση ειναι οχι! Δε ξερω αν θα καταφερω να τα ξαναμαζεψω και σε 5 χρονια! Γι αυτο και εγω αρχικα σκεφτομουν να παω σε κατι μεγαλυτερο και πιο ολοκληρωμενο για να το κρατησω χρονια.Πχ το fazer 600 το βρισκω στη τιμη που βρισκω το ninjaki και ειναι αρκετα πιο ολοκληρωμενο και πληρες για καθε χρηση.Και αν εχω καμια "ελαφρια" πτωση δε θα κλαιω και τα λεφτα μου (πανω απο ολα η υγεια βεβαια απλα το λεω σαν μετρο και για το οχημα). @ksino1100 Παρα πολυ καλο το αρθρο σου και πολυ κατατοπιστικο :) Παντως θελω να πω οτι η αμφιβολια μου σχετικα με τη πρωτη μηχανη δεν ειναι τοσο απο εγωισμο ή μεγαλη εμπιστοσυνη στον εαυτο μου και τις ικανοτητες μου οσο περισσοτερο απο πρακτικης και οικονομικης αποψης.Οπως ειπα τα χρηματα που εχω τωρα θα αργησω να τα μαζεψω ξανα και θελω η μηχανη που θα παρω να ειναι ανετη τοσο για ταξιδια οσο και για πολη.Κατι ολοκληρωμενο που να κρατησω μερικα χρονια. @Gouky7 Η χρηση που θελω ειναι ανετη για ταξιδια και καποια χρηση μεσα στη πολη.Και με δευτερο αναβατη οταν νιωσω ετοιμος εννοειται (αρκετα αργοτερα). Καταννοω απολυτα αυτο που λετε ολοι οτι ενα ξεκινημα στα 250 κυβ και μετα μεταβαση σε κατι μεγαλυτερο ειναι το σωστοτερο.Δεν εχω ομως το χρονο και κυριως το χρημα για να αλλαξω ξανα μηχανη σε 1,2 ή και 3 χρόνια.Κατα βαση ψαχνω εμπειριες ,αν υπαρχουν, απο παιδια που πηγαν κατευθειαν σε μεγαλη μηχανη και τις δυσκολιες που αντιμετωπισαν.Αν μπορω να ανταπεξελθω. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Wolf1138 2.924 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 28 , 2013 (τροποποιήθηκε) Προσωπικά δεν θα συνέδεα το δίπλωμα με τη μηχανή που θα πάρεις και εξηγούμαι. Ακόμα και αν περιμένεις μέχρι του χρόνου να βγάλεις το απεριόριστο δεν θα πρότεινα να πας κατευθείαν σε κάποιο 600 SS. Οι μηχανές αυτές όπως είπαν και άλλοι δεν συγχωρούν πολλά λάθη και η δύναμη τους είναι κακός σύμβουλος για ένα άπειρο αναβάτη. Οπότε μην συνδέεις δίπλωμα και μηχανή αν θες τη γνώμη μου. Το αν θα πας για το Α2 τώρα ή αν θα περιμένεις για το απεριόριστο είναι αποκλειστικά θέμα κάψας δικής σου και αν θες να πληρώσεις 2 φορές τα έξοδα. Πάντως για πρώτη μηχανή εγώ θα πρότεινα κάποιο 250 μεταχειρισμένο (Ninja πχ) ώστε να μάθεις το άθλημα σταδιακά και κράτα τα χρήματα σου για την ώρα που θα ανέβεις στο 600αρι με το καλό. ΥΓ. Το πόσο γρήγορα θα μάθεις πραγματικά το 250 εξαρτάται από τις ικανότητες σου και τη δουλειά που θα ρίξεις στο να μάθεις να καβαλάς. Το ότι θα το πηγαίνεις βόλτες για κάνα 6μηνο σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι "έμαθες". ΥΓ2. Στο τελευταίο μήνυμα λες ότι θες να τη κρατήσεις για κάποια χρόνια τη μηχανή. Τότε η νέα κατηγορία των 500 κυβικών σου ταιριάζει καλύτερα και καλύπτεται και από το Α2. Βέβαια με προσοχή και εκεί επειδή ναι μεν δεν είναι όπλα σαν τα 600SS αλλά έχουν δύναμη. ΥΓ3. Αναφέρεις ότι θα έχεις και συνεπιβάτη. Τα SS δεν ενδείκνυνται για ταξίδι με συνεπιβάτη. Εκεί πλέον πας σε touring αποκλειστικά. Τροποποιήθηκε Οκτώβριος 28 , 2013 από τον wolf31 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Denzo 4.013 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 28 , 2013 εχεις κοιταξει για καποιο ninja 300? θελω να πω, πως αν προκειτε να σηζησεις μαζι με μια μηχανουλα καλο θα ηταν μια μεση λυση.. στο 300-500 cc οπως ειπαν και οι προ-αναλυσαντες. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
o_xlapatsas 2.920 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 28 , 2013 ναι εδω που τα λεμε το fazer είναι μια καλη επιλογή για 600 νομίζω. εχει διψήφια αλογάκια, άρα και πιο ευγενικό. και φυσικα καλύπτει ΠΟΛΛΑ απο ανάγκες. απο μεταφορές μέχρι τρελό γκαζι Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ger_zoym 372 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 28 , 2013 Σαν νεος οδηγος και ασχετος,πανε σε μια σχολη οδηγων και κανε μαθηματα οδηγησης η βρε κανα φιλο σου με μοτο να σε μαθει να οδηγας.Απο δω μεσα με τις τοσες διαφορετικες γνωμες δεν θα διαμορφωσεις αποψη.Ειναι σαν να ρωτας ''ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΝΑ ΠΑΡΩ?'' Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Ste7ios 1.738 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 28 , 2013 Εγώ θα έλεγα μην βάλεις το οικονομικό πάνω από την ασφάλεια σου. Αν πάρεις κάτι μεγάλο, όσο οι καταστάσεις είναι ελεγχόμενες, οκ αφού έχεις μυαλό όπως λες, δεν θα έχεις πρόβλημα. Οταν ξεφύγουν όμως τα πράγματα, πίστεψε με, δεν θα έχεις κανένα έλεγχο. Θα κάνεις όλες τις λάθος κινήσεις... Το ότι θα το ρίξεις να το θεωρήσεις επίσης δεδομένο... Τέλος, οπωσδήποτε να πας σε σχολή, όπως το CSS κλπ. για να μάθεις να οδηγείς, γιατί τώρα δεν έχεις ιδέα. Δυστυχώς έτσι είναι... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες