noodles 6.082 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 12 , 2018 στις τρυπες του λαιμου ειχα αφησει τα σωληνακια και τα ειχα κοψει (2-3 εκατοστα μηκος, μη φανταστεις). βιδες για ταπωμα και λιγο μονοτικη. ελεγε να το φτιαξω καλυτερα αλλα το ξεχασα με τα χρονια και οταν το ξαναθυμηθηκα ειχα πουλησει το παπι. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Spiros77 69 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 13 , 2018 Τελικα πεταχτηκε και η υποπιεσης βενζινας και ησυχασα και γω και το μηχανακι, στις παρατεταμενες ανηφορες δεν παει να μεινει απο βενζινη πλεον. Επισης σταματησε και ενας μεταλικος θορυβος απ το καρπυρατερ? μαλλον απο φτωχο μιγμα. Δεν ειναι παπαρια αυτο που εγραψα, παλια ειχα ενα chaly και μια μερα το βγαζω βολτα με κλειστη την κανουλα βενζινας, δουλευε κανονικα σχεδον, με το μοτερ να βαραει σαν μπιελαρισμενο 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
innovakias1 2 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 10 , 2018 Είναι να αλλάξω τους δίσκους συμπλέκτη διοτι το μηχανάκι πατινάρει έντονα τελευταία και μου είπαν ότι οι Federal είναι καλοί https://www.stelpet.gr/Proion/13560/195/Diskoi-sumplekti-gnisioi-Honda-Innova-125 Θα ήθελα να μάθω και την γνώμη των είδικών εδώ μέσα μια και οι γνήσιοι δίσκοι (https://www.stelpet.gr/Proion/13560/195/Diskoi-sumplekti-gnisioi-Honda-Innova-125) είναι αρκετά πιο ακριβοί αλλά δεν ξέρω αν αξίζει να δώσει κανείς το παραπάνω.. Επίσης διαβάζω οτι είναι καλύτερα να μπούν λίγο πιο σκληρά ελατήρια από τα της μαμάς, ..μήπως υπάρχει κάποια σύσταση σε αυτό?? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
innova 04 7.945 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 10 , 2018 πριν 2 ώρες, το μέλος innovakias1 έγραψε: Είναι να αλλάξω τους δίσκους συμπλέκτη διοτι το μηχανάκι πατινάρει έντονα τελευταία και μου είπαν ότι οι Federal είναι καλοί https://www.stelpet.gr/Proion/13560/195/Diskoi-sumplekti-gnisioi-Honda-Innova-125 Θα ήθελα να μάθω και την γνώμη των είδικών εδώ μέσα μια και οι γνήσιοι δίσκοι (https://www.stelpet.gr/Proion/13560/195/Diskoi-sumplekti-gnisioi-Honda-Innova-125) είναι αρκετά πιο ακριβοί αλλά δεν ξέρω αν αξίζει να δώσει κανείς το παραπάνω.. Επίσης διαβάζω οτι είναι καλύτερα να μπούν λίγο πιο σκληρά ελατήρια από τα της μαμάς, ..μήπως υπάρχει κάποια σύσταση σε αυτό?? εχω αλλαξει πριν 7 χρόνια, ελατηρια = https://www.stelpet.gr/Proion/12618/958/Elatiria-sumplekti-Honda-Innova-125--injection-Premier-/ τα οποία πλέον ''εκατσαν''. καλά βγηκαν ομως. Δισκους γνήσιους ομοιως τότε, και μαλιστα ειχαν ιδια τιμη. Θα αλλαξω πάλι οπου να'ναι και θα παω σε federal δίσκους. Ελατηρια παλι τα ίδια καινουργια (μαλλον). Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
innovakias1 2 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 10 , 2018 (τροποποιήθηκε) πριν 2 ώρες, το μέλος innova 04 έγραψε: ελατηρια = https://www.stelpet.gr/Proion/12618/958/Elatiria-sumplekti-Honda-Innova-125--injection-Premier-/ Τα ελατήρια αυτά είναι πιο σκληρά από της μαμάς ή δεν παίζει τελικά και μεγάλο ρόλο αν είναι ή δεν είναι σκληρότερα.. ? Τροποποιήθηκε Ιούλιος 10 , 2018 από τον innovakias1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
innova 04 7.945 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 10 , 2018 ειναι σκληρότερα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
innovakias1 2 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 10 , 2018 πριν 2 λεπτά, το μέλος innova 04 έγραψε: ειναι σκληρότερα. Πόσα χλμ έκανες με αυτή την αλλάγη δίσκων - ελατηρίων. Τώρα δηλ. σου πατινάρει κάπως? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ChrisM 36 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11 , 2018 τι διαφορα θα δουμε με πιο σκληρα ελατηρια ? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
innova 04 7.945 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11 , 2018 πριν 8 ώρες, το μέλος innovakias1 έγραψε: Πόσα χλμ έκανες με αυτή την αλλάγη δίσκων - ελατηρίων. Τώρα δηλ. σου πατινάρει κάπως? 30K. Χαμηλά/μεσαία, ''ξεσέρνει''. 2κάβαλο πάλι, θελει να μην σου κρεμάσει. Ψηλά, δεν εχει θεμα. Το φυγοκεντρικό αλλάχτηκε πριν 1 χρόνο, ολόκληρο με την πλακέτα = συνήλθε , αλλά τελικά θα αλλαχτούν και οι δίσκοι. Η ρυθμιση συμπλέκτη, σχεδόν δεν ακουει. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
noodles 6.082 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11 , 2018 μη βαλεις τερμα σκληρα ελατηρια, δε θα δουλεψει ποτε, το μοτερ δεν ειναι σα του grand και του glx. καλες εποχες οταν το ειχα, οπου πεταγαμε 50αρικα σε δισκους και ελατηρια για να δουμε ποια ειναι καλητερα. συμπερασμα δικο μου? για ομαλη λειτουργια που θα βγαλουν 25κ χλμ γνησιοι δισκοι και ελατηρια (αντεχουν και καγκουριες, μη το ξεπατωσεις στις καρφωτες ομως, τιποτα δε θα αντεξει ετσι). μπορεις να βαλεις δισκους ebc με στοκ ελατηρια αλλα ειναι αισθητα πιο ακριβοι. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
innovakias1 2 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14 , 2018 Την 7/11/2018 at 7:23 ΠΜ, το μέλος innova 04 έγραψε: 30K. Χαμηλά/μεσαία, ''ξεσέρνει''. 2κάβαλο πάλι, θελει να μην σου κρεμάσει. Ψηλά, δεν εχει θεμα. Στο δικό μου είναι το αντίθετο. Στις χαμηλές στροφές δεν έχει πρόβλημα ακόμα και δικάβαλο ενώ στην τέταρτη ταχύτητα ιδαίτερα μετά τα 60-65χλμ/ώρα και λίγο άνοιγμα γκαζιού στη ευθεία θα πατινάρει. Και η τρίτη έχει προβλημα αλλά όχι και τόσο όσο η 4η. Δεν θα βάλω τα τέρμα σκληρά βέβαια απλώς τα λίγο πιό σκληρά. Την 7/11/2018 at 2:22 ΜΜ, το μέλος noodles έγραψε: μη βαλεις τερμα σκληρα ελατηρια, δε θα δουλεψει ποτε, το μοτερ δεν ειναι σα του grand και του glx. καλες εποχες οταν το ειχα, οπου πεταγαμε 50αρικα σε δισκους και ελατηρια για να δουμε ποια ειναι καλητερα. συμπερασμα δικο μου? για ομαλη λειτουργια που θα βγαλουν 25κ χλμ γνησιοι δισκοι και ελατηρια (αντεχουν και καγκουριες, μη το ξεπατωσεις στις καρφωτες ομως, τιποτα δε θα αντεξει ετσι). μπορεις να βαλεις δισκους ebc με στοκ ελατηρια αλλα ειναι αισθητα πιο ακριβοι. Ευχαριστώ για την συμβουλή αλλά θεωρώ το 25κ χλμ κάπως λίγα... Με σώστή χρήση σίγουρα θα πρέπει να κάνει περισσότερα χλμ! Λέω πως δεν θα βάλω τα τερμα σκληρα ελατήρια αλλά τα λίγο σκληρότερα. Πιστεύω με σωστή χρήση ταχυτήτων δεν θα υπάρξει πρόβλημα στο μοτερ.. Το μηχανάκι το έχω για δουλειά και κανένα ταξιδάκι πάντα σε ήπιους ρυθμούς.. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ChrisM 36 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 15 , 2018 Χτες ρυθμισα λιγο τον συμπλεκτη ωστε ο λεβιες ταχυτητων να σφηξει λιγο, γιατι ειχε ενα μικρο κενο 2-3 εκατοστα που σχεδον με καθολου δυναμη κατεβαινε κατω μεχρι να βρει αντισταση για να μπει η ταχυτητα. 1/4 της στροφης αριστερα γυρισε και τερματισε, το μικρο κενο εγινε πλεον μικροτερο απο 1 εκατοστο αλλα σε 3η και 4η σχεση με αποτομο ανοιγμα του γκαζιου στις χαμηλες μεσαιες στροφες το μηχανακι πατινάρει. η λειτουργία του σασμαν σχεδον ιδια δεν παρατήρησα καμια ιδιαιτερη αλλαγη περα απο το οτι πλεον απο νεκρα σε 1η δεν κλωτσαει με το που κουμπωσει. επειδη δεν ηθελα να πατινάρει το μηχανακι γυρισα τον ρυθμιστή 1/8 της στροφης προς τα δεξια και ξαναεχει ενα μικρο κενο μεχρι να βρει αντισταση για να κουμπωσει η ταχυτητα η λειτουργια του σασμαν ειναι η ιδια δεν πατηναρει πλεον και η οταν μπαινει πρωτη απο νεκρα σχεδον παντα κλωτσαει λιγο. παω για αλλαγη δισκακια? δεν ξερω ποτε εγινε η τελευταία αλλαγη γιατι το πηρα μεταχειρησμενο και δεν ξερω τι εχει γινει απο σερβις κτλπ πιο πριν. Παντως ο προηγούμενος παιζει να αλλαζε μονο λαδια αποτι καταλαβα γιατι οταν το πηρα εκανα αρκετες αλλαγες σε πολλα σημεια του παπιου που χρειαζοντουσαν. Το σασμαν απο την αρχη εκανε κατι σκαλωματα στο σασμαν ( σταματημενος οταν ανεβαζα ταχύτητα σκαλωνε στο ενδιαμεσο και ηθελε λιγο γκαζι για να κουμπωσει και συνηθως μονο απο αλλαγη 2ρα σε 3η δεν την επαιρνε οταν πατουσα τον λεβιε και μολις εδινα γκαζι ακουγοταν το κλικ και την κουμπωνε κανονικά) ποσο θα κοστίσει η αλλαγη δισκακια και ελατηρια σε εναν μηχανικο περιπου και για ποιον λογο βαζουν οι περισσοτεροι λιγο πιο σκληρα ελατήρια ? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
teosignup 9 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 17 , 2018 (τροποποιήθηκε) Παιδιά καλησπερα.Σας παρακολουθω καιρο, καθως εχω ενα Innova carb και θελω να σας ρωτησω τι ακριβως κανει η βιδα που εχει στο πανω μερος η κεφαλη του innova αυτην που ειναι μόνη της.10αρα νομιζω.Σας ρωτω γιατι οταν αλλαξα εκκεντροφορο και εβαλα fuego διπλα στο μικρο ρουλεμαν του, δεν ειχε εκεινο το πραματακι που εχει ο μανισιος.Ετσι λεω πως αυτην η βιδα εχει ενα ελατηριο που ισως τωρα δεν κανει τιποτα?Μήπως τελικα ειναι για λιπανση? Τροποποιήθηκε Ιούλιος 17 , 2018 από τον teosignup Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Spiros77 69 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 17 , 2018 Το συστημα του αυτοματου αποσυμπιεστη ειναι κει, με τον fuego τωρα δεν νομιζω να δουλευει, απλα θα ειναι ποιο δυσκολο να το βαλεις μπροστα με μανιβελα. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
innovakias1 2 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 31 , 2018 Την 7/11/2018 at 2:22 ΜΜ, το μέλος noodles έγραψε: μπορεις να βαλεις δισκους ebc με στοκ ελατηρια αλλα ειναι αισθητα πιο ακριβοι. Ακριβώς αυτό ήθελα να ρωτήσω.. γιατί είναι τόσο ακριβότεροι οι δίσκοι ebc??... Δηλ αξίζει το κόπο να δώσει κανείς παραπάνω ευρώ για δίσκους-ελατήρια ebc ή δεν έχει τελικά και σοβαρή διαφορά αν βάλω της μαμάς ή federal?? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
noodles 6.082 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1 , 2018 Την 31/7/2018 at 11:00 ΠΜ, το μέλος innovakias1 έγραψε: Ακριβώς αυτό ήθελα να ρωτήσω.. γιατί είναι τόσο ακριβότεροι οι δίσκοι ebc??... Δηλ αξίζει το κόπο να δώσει κανείς παραπάνω ευρώ για δίσκους-ελατήρια ebc ή δεν έχει τελικά και σοβαρή διαφορά αν βάλω της μαμάς ή federal?? ειναι καλυτεροι λενε, αντεχουν περισσοτερα χλμ και περισσοτερο "βιασμο", τωρα το ποσο περισσοτερο δε τους εβαλα να σου πω. αν αυτη η διαφορα στην τιμη δε σε πολυνοιαζει, βαλε ebc, θα μας πεις μετα απο καιρο ποσο χλμ παραπανω απο τους γνησιους σου βγαλανε. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
innovakias1 2 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4 , 2018 Την 8/1/2018 at 3:48 ΜΜ, το μέλος noodles έγραψε: ειναι καλυτεροι λενε, αντεχουν περισσοτερα χλμ και περισσοτερο "βιασμο", τωρα το ποσο περισσοτερο δε τους εβαλα να σου πω. αν αυτη η διαφορα στην τιμη δε σε πολυνοιαζει, βαλε ebc, θα μας πεις μετα απο καιρο ποσο χλμ παραπανω απο τους γνησιους σου βγαλανε. Τελικά τα πήρα από ebay - σετ δισκοι και ελατήρια - 52 ευρώ μεταφορικά μαζι. Θα τα βάλω τέλος του Αυγούστου και θα σας πω.. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
innova 04 7.945 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5 , 2018 Αλλάχτηκαν δίσκοι, ελατήρια. Καινουργια φλάντζα, λάδι, φύγαμε. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Spiros77 69 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5 , 2018 Σωστη επιλογη ιξωδους, αλλα μετα απο κανα 1000αρι χιλιομετρα προτεινω να δοκιμασεις και το 7100 20w-50, στο δικο μου ταλαιπωρημενο innova κανει απιστευτη δουλεια. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
teosignup 9 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6 , 2018 Την 10/7/2018 at 8:39 ΜΜ, το μέλος innova 04 έγραψε: εχω αλλαξει πριν 7 χρόνια, ελατηρια = https://www.stelpet.gr/Proion/12618/958/Elatiria-sumplekti-Honda-Innova-125--injection-Premier-/ τα οποία πλέον ''εκατσαν''. καλά βγηκαν ομως. Δισκους γνήσιους ομοιως τότε, και μαλιστα ειχαν ιδια τιμη. Θα αλλαξω πάλι οπου να'ναι και θα παω σε federal δίσκους. Ελατηρια παλι τα ίδια καινουργια (μαλλον). Αλλο εξωλκέα θέλει για το φυγοκετρικό, άλλο για τους δίσκους? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
innovakias1 2 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6 , 2018 (τροποποιήθηκε) Την 8/5/2018 at 0:21 ΜΜ, το μέλος Spiros77 έγραψε: Σωστη επιλογη ιξωδους, αλλα μετα απο κανα 1000αρι χιλιομετρα προτεινω να δοκιμασεις και το 7100 20w-50, στο δικο μου ταλαιπωρημενο innova κανει απιστευτη δουλεια. Σωστή επιλογή για ταλαιπωρημένο μηχανάκι ή γενικα το 20w-50 είναι καλύτερο ? Νομίζω η Χόντα συστήνει 10w-χχ για το innova. Πάντως η δική μου αίσθηση είναι ότι το 10αρι λάδι "απελευθερώνει" το παπί.. Αν και δυστυχώς διαπιστώνω ότι τα innova, όσο και αν το προσέχεις, καίει ευχαρίστως (ιδιαίτερα το 10αρι) λίγο λαδάκι.. Τροποποιήθηκε Αύγουστος 6 , 2018 από τον innovakias1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
teosignup 9 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6 , 2018 Εγώ βάζω 10w/40 εδώ και 12500χλμ.Σε αποστάσεις πόλης(μικρής πόλης) δέν είχε θέμα.Σε μεγάλες αποστάσεις που ζεσταινόταν αρκετά μου το έκαιγε.Τώρα θέλω να ξεκινήσω με 15w/50 που πιστεύω είναι ιδανικό. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
innova 04 7.945 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6 , 2018 πριν 7 ώρες, το μέλος teosignup έγραψε: Αλλο εξωλκέα θέλει για το φυγοκετρικό, άλλο για τους δίσκους? Το φυγοκεντρικο βγαινει ευκολα. Η καμπάνα των δίσκων, χρειαζεται ειδικο καρύδι πυργωτό. Καπου στο τοπικ, το'χω ποσταρει 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Spiros77 69 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6 , 2018 πριν 6 ώρες, το μέλος innovakias1 έγραψε: Σωστή επιλογή για ταλαιπωρημένο μηχανάκι ή γενικα το 20w-50 είναι καλύτερο ? Νομίζω η Χόντα συστήνει 10w-χχ για το innova. Πάντως η δική μου αίσθηση είναι ότι το 10αρι λάδι "απελευθερώνει" το παπί.. Αν και δυστυχώς διαπιστώνω ότι τα innova, όσο και αν το προσέχεις, καίει ευχαρίστως (ιδιαίτερα το 10αρι) λίγο λαδάκι.. Η Honda, αν κατεβασεις manuals απο τα τελευταιων ετων μοντελα της, σε ολα προτεινει 10w-30, κυριως για λογους οικονομιας βενζινης (3%). Αυτο το λαδι ζεστενεται μεν γρηγορα αλλα στα αεροψυκτα παπακια μας, και με 700ml ποσοτητας, θα σπασει μεχρι να πας στο περιπτερο και να γυρισεις που λεει ο λογος. Και γω οταν πηρα το ιννοβα, 10w-40 εβαλα, αλλα σε μεγαλης διαρκειας βολτα το ακουγα να βαραει ολοκληρο στο ρελαντι. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
innova 04 7.945 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7 , 2018 πριν 10 ώρες, το μέλος innovakias1 έγραψε: Σωστή επιλογή για ταλαιπωρημένο μηχανάκι ή γενικα το 20w-50 είναι καλύτερο ? Νομίζω η Χόντα συστήνει 10w-χχ για το innova. Πάντως η δική μου αίσθηση είναι ότι το 10αρι λάδι "απελευθερώνει" το παπί.. Αν και δυστυχώς διαπιστώνω ότι τα innova, όσο και αν το προσέχεις, καίει ευχαρίστως (ιδιαίτερα το 10αρι) λίγο λαδάκι.. Το πρόθεμα 10w ειναι συντελεστης για τον χειμώνα. Τα λάδια 0-50, 10-50, 15-50, 20-50 ειναι όλα 50αρι ιξώδες άπαξ και φθασουν σε θερμοκρασια λειτουργίας. πριν 9 ώρες, το μέλος teosignup έγραψε: Εγώ βάζω 10w/40 εδώ και 12500χλμ.Σε αποστάσεις πόλης(μικρής πόλης) δέν είχε θέμα.Σε μεγάλες αποστάσεις που ζεσταινόταν αρκετά μου το έκαιγε.Τώρα θέλω να ξεκινήσω με 15w/50 που πιστεύω είναι ιδανικό. Στα 14 χρόνια που το έχω, εχει δουλεψει και με 40αρι. Ξεκιναγε πιο ευκολα, ερχόταν πιο γρηγορα σε θερμοκρασια λειτουργιας, εβγαζε γρηγορα την τελική του. Με τις ζέστες όμως, έπινε... πριν 4 ώρες, το μέλος Spiros77 έγραψε: Η Honda, αν κατεβασεις manuals απο τα τελευταιων ετων μοντελα της, σε ολα προτεινει 10w-30, κυριως για λογους οικονομιας βενζινης (3%). Αυτο το λαδι ζεστενεται μεν γρηγορα αλλα στα αεροψυκτα παπακια μας, και με 700ml ποσοτητας, θα σπασει μεχρι να πας στο περιπτερο και να γυρισεις που λεει ο λογος. Και γω οταν πηρα το ιννοβα, 10w-40 εβαλα, αλλα σε μεγαλης διαρκειας βολτα το ακουγα να βαραει ολοκληρο στο ρελαντι. Στο ψεκαστό που και αυτο το εχω 8 χρόνια, δίνει ΜΟΝΟ 2 ιξωδη. 30ρι και 40ρι λάδι. Το 10-30 της Agip ειναι το μόνο που δουλευει σωστα και το κιβωτιο, και δεν καιει σταλα. Τα μοτέρ μοιαζουν, αλλά δεν ειναι ίδια. Το διακενο βαλβίδων στα ψεκαστα,ειναι το διπλάσιο απο τα παλια με καρμπυρατερ = άλλες ανοχές, άλλη λειτουργια μιγμάτων, διαφορετικες απαιτησεις λίπανσης, κλπ. Το 50ρι λάδι σε ψεκαστό, δεν προβλέπεται στο βιβλίο, κι ουτε θελω ποτε να το δοκιμασω. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες