Jump to content

Recommended Posts

Εξαρτάται και το πόσο καίει, αν καίει πιο πολύ λάδι από βενζίνη είναι άσπρος-γρι αν και ει απλά λάδι σε αρχικό στάδιο ειναι μπλε.

Από τη στιγμή που αλλάζει τα λάδια κάθε χίλια χιλιόμετρα πιστεύω ότι αν ήταν από λάδι θα το καταλάβαινε από την ποσότητα που θα έλειπε.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Σάν διάφανος γκρι.

καυσαέρια που βγαίνουν μετα απο στατικό ανέβασμα στροφών του μοτέρ.

Φυσιολογικό.

Όλα έτσι κάνουν.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Να ησυχάσω δηλαδή. . . και έχω και κοντά 40000χλμ.

Εχω ακούσει για τσιμουχάκια βαλβίδων σε άλλους που εκαιγαν λάδι.

Πότε χρειάζεται τσιμουχάκια κ πότε περίπου κυλινδροπίστονο??

Τροποποιήθηκε από τον ouzou

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Να ησυχάσω δηλαδή. . . και έχω και κοντά 40000χλμ.

Εχω ακούσει για τσιμουχάκια βαλβίδων σε άλλους που εκαιγαν λάδι.

Πότε χρειάζεται τσιμουχάκια κ πότε περίπου κυλινδροπίστονο??

Να μετράς τακτικά, την στάθμη λαδιού με τον δείκτη.

Τσιμουχάκια + πιστόνι / κύλινδρος εξαρτώνται απο το αρχικό στρώσιμο, απο την οδηγική σου

συμπεριφορά, απο τον τόπο που μένεις, απο το πρωινό ξεκίνημα / ρολλάρισμα, και άλλα πολλά..

Γενικά, όταν χρειαστεί, ή οταν δεις οτι άρχισε να καίει λάδι.

Ακόμη και τότε όμως, ισως απλά να χρειαστει καινούργια ελατήρια πιστονιού.

Υπάρχει βέβαια, και η καταραμένη μπιέλα, οπου λύνονται όλα + επισκευάζεται απο την αρχή.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γενικά το προσέχω και όταν είναι κρύο κ πάντα.

Αθήνα είμαι κ τελευταία με την υγρασία είδα κάπνα όταν ήταν πολύ πολύ ζεστό ,μετά από απόσταση 7χλμ στον κηφισό.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αν το κανει μονο οταν ειναι κρυο δεν εχεις προβλημα. οταν καιει λαδι θα το δεις γιατι θα πεφτει η σταθμη του λαδιου

και θα βγαζεις οπως σα να ειναι διχρονο. 40.000 χλμ αν δεν καις ουτε σταγονα λαδι δυσκολα να σου βγαλει προβλημα.

μια χαρα εισαι, μην αλλαξεις τιποτα, δε χρειαζεται.

στο δικο μου ειχα αλλαξει ελατηρια πιστονιου και καπως διορθωθηκε στην αρχη αλλα τωρα ειναι χειροτερα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αλλαγή μπιέλας.

(30.000 χλμ, 9 χρόνια χρήσης. )

Στην παρακάτω φωτό, φαίνεται ποιο ειναι το πρόβλημα.

Μάπα εξάρτημα (μπιέλα και ρουλεμαν, και το μπέκ ψεκασμού λαδιού)

Phiomegatauomicrongammarhoalphaphi3AF0alpha2554_zpsfd24960d.jpg

Η επισκευή εγινε τον Σεπτέμβριο '13 σε συνεργείο, και αλλάχτηκαν η μπιέλα = μπήκε Long (Japan) σε

μηχανουργείο όπου ζυγίστηκε ο στρόφαλος και επέστρεψε πάλι πίσω.

Phiomegatauomicrongammarhoalphaphi3AF0alpha2550_zpsd2bed5cb.jpg

Phiomegatauomicrongammarhoalphaphi3AF0alpha2556_zpsd3a7264a.jpg

Το έμβολο ήταν σε πολυ καλή κατάσταση, αλλά ο κύλινδρος είχε αποκτήσει σχήμα αυγού, οπότε επιλέχθηκε

ενα σετ Fuego καινούργιου κυλίνδρου ΜΑΖΙ με το έμβολο του + ελατήρια φυσικά. (Std)

Αλλάχτηκε το μπέκ με το σωστό πλέον = τα παλιά μπεκ ΔΕΝ παρείχαν την σωστη ποσότητα λαδιού.

Σετ γενικης επισκευης φλάντζες μαζι με λαστιχάκια απο καπάκια βαλβίδων.

Καθαρίστηκε η σίτα - φίλτρο που ειναι εσωτερικά, και το φυγοκεντρικό (που πιάνει μάκα με τον καιρό + ψευτο-πατινάρει...)

Phiomegatauomicrongammarhoalphaphi3AF0alpha2559_zps4cef2898.jpg

Αλλάχτηκε και το μπουζί, δέθηκαν όλα + στρώθηκε μεχρι τα 1000 χλμ με μια αλλαγή λαδιου ενδιάμεσα

στα 500 χλμ.

Phiomegatauomicrongammarhoalphaphi3AF0alpha2564_zpsae552469.jpg

Στα 1200 χλμ εγινε ακόμη μια αλλαγή λαδιού + πλέον ειναι ξανα εξω ! :afro:

Phiomegatauomicrongammarhoalphaphi3AF0alpha2562_zpscc523adb.jpg

Κόστος ανταλλακτικων = 160 ε.

Εργασία = 80 ε.

ΔΕΝ επιλέχθηκε μπιέλα απο Χόνδα, διότι ΘΑ ξαναείχα πρόβλημα συμφωνα με τον μηχ/κό.

Τον εμπιστεύομαι και μου πρότεινε να μπει Japan μπιέλα (οι τιμες ειναι σχεδόν ίδιες, η ποιότητα όχι...)

Το παπί δεν εχω προλάβει να κανω αρκετα χλμ, και θα ενημερωνω το τοπικ για οτιδήποτε νεώτερο.

Λάδι 15w/50.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μια γνωμη....

Ιννοβα καρμπιρατερ εχει κανει 87000 χλμ και μαλλον δεν θα κανει ακομα και αλλα αν δεν το μαζεψουμε λιγο :)

Τα συμπτωματα ειναι οτι οταν αφηνεις το γκαζι κανει μπαμ ( βαλβιδες εχουν ρυθμιστει 2 φορες ), μετα απο μια βολτα

αρχιζει το ρελαντι να εχει αριθμιες ( πεφτει ) και πολυ συχνα οταν πας να ξεκινησεις σβηνει ( μου εχει σπασει τα .....), καει καθε

2000χλμ περιπου 300ml λαδι και συχνα εχει μια οσμη που υπαρχει οταν εχει υπερθερμανθει κατι, παντως δεν κανει καποιο θορυβο

και παιρνει παντα μπροστα με την πρωτη και τραβαει καλα ( την συγγρου την ανεβαινει με 95-100 κοντερ :) ).

Εχω δοκιμασει να του δωσω +- 1 στροφη στο καρμπυρατερ απο την βιδα που ειναι χωρις το ελατηριο ( την χωνευτη) αλλα δεν αλλαξε κατι.

Σε ενα συνεργειο που το πηγα μου ειπε οτι μην το ψαχνεις φιλε και μην το παιδευεις αδικα ειναι στα τελευταια του

και θελει κυλινδροπιστονο κ.λ.π.

Αν οντως πρεπει να αλλαξω κυλινδροπιστονο , μια που θα το αλλαξω να το βαλω κανενα πιο μεγαλο ή οχι, καποια μαρκα καλη υπαρχει ?

( στην φτηνια παντα, δουλεια να γινει δεν παμε για φτιαξιματα με 87000 )

τωρα δεν ξερω αν το κανει απο ακαφτη αλλα απο τι αλλο να το κανει ? ( Η εξατμιση δεν ειναι τρυπια δεν κανει κανενα θορυβο - Εχει αυξηθει

και η καταναλωση του απο τοτε με τα μπαμ, πριν με ενα ρεζερβουαρ εβγαζε με κανονικο οδηγημα καμια 160 χλμ ενω τωρα 100-120 ).

Η μυρωδια θα δεν ειναι του καμμενου λαδιου ειναι - πως να το πω - σαν πολυ ζεστου σιδερου καπως.

Καλα αν ειχα και εγω 22000 ουτε που θα το συζητουσα.

Αν πες οτι αλλαζω ενα κυλινδροπιστονο και το κανω 150 πχ χωρις καμια αλλη μετατροπη, θα εχει καμια

διαφορα ή ψιλοπραματα ?

Θα βγαλει καμποσα χλμ ή θα τα φτυσει πχ μετα απο 20000 - 30000 με νορμαλ οδηγημα παντα.

Αν μπορεις να με διαφωτισεις λιγο με τα σωληνακια, θα σου ειμαι υποχρεως :worshippy: .

Ευχαριστω.

Ωχ, δηλαδη θα μεινω σε κανα δρομο...

Το γραναζι ( οπως και ολο το μηχανακι ) ειναι οτι ειχε απο την μανα του δεν του εχω αλλαξει/πειραξει τιποτα ποτε.

Τι βλεπεις οτι θα πρεπει να αλλαξω για να το μαζεψω λιγο ? ( οικονομικα παντα )

Δεν ειπα οτι δεν εχω κανενα προβλημα με τις ταχυτες-μεταδοση ( του ειχα αλλαξει δισκους/φυγοκεντρικο) πριν 6000 χλμ.

Και εγω του αλλαξα κυλινδροπιστονο ( standard Fuego ) με 30Ε + φλαντζες μονος μου πριν απο κανα μηνα.

Τωρα εχω κανει απο τοτε 2500χλμ σε συνολο 90500χλμ και ειναι οκ ( νομιζω :) ).

Του αλλαξα τα λαδια στα πρωτα 1000 και σε καμια 500αρια θα τα αλλαξω παλι μολις παει στα 2000χλμ ( 15W50 Elf ).

Του αλλαξα και βαλβιδες + τσιμουχακια + τριψιμο ( μαμα ) και ελυσα/καθαρισα για πρωτη φορα το καρμπυρατερ.

Στην αρχη μετα απο τα πρωτα 5χλμ μου εκανε ξαφνικα ενα θορυβο σαν να χτυπανε πειρακια πολυ οταν κρεμαγα

τις ταχυτητες ( το πηγαινα σιγα λογω στρωσιματος ) , μετα μου εκανε το ιδιο μετα απο 20, μετα απο 60 και στο τελος

αφου εκανα καμια 200αρια σταματησε να το κανει σχεδον καθολου,( και το ρελαντι ανεβαινε μονο του καθε φορα)

μονο οταν το βαζω μπροστα και ειναι παγωμενο το κανει για 2-3 δευτερολεπτα και ελαχιστα μεχρι να ζεσταθει,

μετα σταματαει τελειως και γενικα οσο περισσοτερα χλμ κανω τοσο λιγοτερο ακουγεται.

Τωρα περνει παντα αμεσως χωρις τσοκ, εχει σταθερο ρελαντι, δεν καει καθολου λαδια, τραβαει καλυτερα, δεν ζεσταινεται

και καιει παλι το ιδιο ( πιο λιγο) οπως οταν ηταν καινουργιο.

Ο δικος μου ο κυλινδρος ηταν ενταξυ ( 52.4 ακριβως ) αλλα την ειχε ακουσει το πιστονι, ηταν αυγουλιασμενο και τα ελατηρια

του λαδιου ειχαν κολησει μεσα και τρομαξα να τα βγαλω, τα αλλα 2 ηταν οκ, και να μην αναφερω τι μαυριλα εβγαλα απο μεσα

και απο την κεφαλη επεισης.

Οι βαλβιδες που εβγαλα ειχαν 'νυχι' κοντα στον αξονα και οταν εβαλα τις καινουργιες δεν παταγαν κανονικα γιατι οι εδρες ειχαν

ανοιξει ( παταγαν προς τα μεσα κυριως ) αλλα στεγανωποιουσαν, μετα απο τα 1000 χλμ τις ξαναρυθμισα και ηταν ανοιχτες

απο οτι ειδα.

Αυτα ηταν τα κυρια σημεια που προσεξα, τωρα να δουμε ποσο θα μας κρατησει

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αλλαγή μπιέλας.

(30.000 χλμ, 9 χρόνια χρήσης. )

Στην παρακάτω φωτό, φαίνεται ποιο ειναι το πρόβλημα.

Μάπα εξάρτημα (μπιέλα και ρουλεμαν, και το μπέκ ψεκασμού λαδιού)

Phiomegatauomicrongammarhoalphaphi3AF0alpha2554_zpsfd24960d.jpg

Η επισκευή εγινε τον Σεπτέμβριο '13 σε συνεργείο, και αλλάχτηκαν η μπιέλα = μπήκε Long (Japan) σε

μηχανουργείο όπου ζυγίστηκε ο στρόφαλος και επέστρεψε πάλι πίσω.

Phiomegatauomicrongammarhoalphaphi3AF0alpha2550_zpsd2bed5cb.jpg

Phiomegatauomicrongammarhoalphaphi3AF0alpha2556_zpsd3a7264a.jpg

Το έμβολο ήταν σε πολυ καλή κατάσταση, αλλά ο κύλινδρος είχε αποκτήσει σχήμα αυγού, οπότε επιλέχθηκε

ενα σετ Fuego καινούργιου κυλίνδρου ΜΑΖΙ με το έμβολο του + ελατήρια φυσικά. (Std)

Αλλάχτηκε το μπέκ με το σωστό πλέον = τα παλιά μπεκ ΔΕΝ παρείχαν την σωστη ποσότητα λαδιού.

Σετ γενικης επισκευης φλάντζες μαζι με λαστιχάκια απο καπάκια βαλβίδων.

Καθαρίστηκε η σίτα - φίλτρο που ειναι εσωτερικά, και το φυγοκεντρικό (που πιάνει μάκα με τον καιρό + ψευτο-πατινάρει...)

Phiomegatauomicrongammarhoalphaphi3AF0alpha2559_zps4cef2898.jpg

Αλλάχτηκε και το μπουζί, δέθηκαν όλα + στρώθηκε μεχρι τα 1000 χλμ με μια αλλαγή λαδιου ενδιάμεσα

στα 500 χλμ.

Phiomegatauomicrongammarhoalphaphi3AF0alpha2564_zpsae552469.jpg

Στα 1200 χλμ εγινε ακόμη μια αλλαγή λαδιού + πλέον ειναι ξανα εξω ! :afro:

Phiomegatauomicrongammarhoalphaphi3AF0alpha2562_zpscc523adb.jpg

Κόστος ανταλλακτικων = 160 ε.

Εργασία = 80 ε.

ΔΕΝ επιλέχθηκε μπιέλα απο Χόνδα, διότι ΘΑ ξαναείχα πρόβλημα συμφωνα με τον μηχ/κό.

Τον εμπιστεύομαι και μου πρότεινε να μπει Japan μπιέλα (οι τιμες ειναι σχεδόν ίδιες, η ποιότητα όχι...)

Το παπί δεν εχω προλάβει να κανω αρκετα χλμ, και θα ενημερωνω το τοπικ για οτιδήποτε νεώτερο.

Λάδι 15w/50.

Μεσα στις γιορτες θα μπει και το δικο μου για φτιαξιμο.Καιει πολυ λαδι και χτυπαει και η καδενα και θα αλλαχτει προληπτικα και η μπιελα.Την μπιελα που εβαλες που μπορω να την βρω?Επισης τι μπεκ λαδιου εβαλες?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φαινεται στην φωτο η συσκευασία της.

Το μπέκ, είναι γνησιο ανταλλακτικό.

Η εργασία εγινε σε συνεργείο (δεν ειχα/ εχω καθολου χρόνο) + και ΔΕΝ γνωρίζω τους προμηθευτές του....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δηλ ζηταω μπεκ λαδιου για innova ή ειναι απο αλλο μοντελο?Ειναι μεγαλυτερο απο αυτο που ειχε απο το εργοστασιο?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δηλ ζηταω μπεκ λαδιου για innova ή ειναι απο αλλο μοντελο?Ειναι μεγαλυτερο απο αυτο που ειχε απο το εργοστασιο?

Δείχνεις άδεια κυκλοφορίας ή λές ποιο μοντέλο είναι το παπί.

Οχι, δεν ειναι μεγαλύτερο το μπεκ.

Το εξαρτημα ηταν λάθος σε διαστασεις και δεν εδινε την κανονικη παροχή για την οποία σχεδιάστηκε, τότε...

Τα μπέκ που δίνει πλέον η Χόνδα, ειναι τα ΣΩΣΤΑ.

Γι'αυτό χρειάζεται να αλλαχτεί, όποτε ανοιχτεί το μοτέρ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

γεια σας παιδια.... διαβαζα τα τελευταια ποστ σας και θα ηθελα να μου πειτε τι ειναι το μπεκ λαδιου? πρωτη φορα το ακουω? εννοειτε την τρομπα λαδιου?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μπράβο φίλε για το θέμα σου! Ναι, το link με το service manual δε λειτουργεί. Μια ερώτηση ακόμα. Για να λύσω τη βίδα που κρατάει του δίσκους στο καλάθι και να τους αφαιρέσω που πρέπει να κοντράρω; Απο προηγούμενες επισκευές σε αυτές τις δυο βίδες τους μ...αν τη μάνα και τον πατέρα γιατί δεν είχαν το κατάλληλο κλειδί ή αν το είχα ήταν εκθεσιακό μόνο. Κοίτα που η αλλαγή δίσκων στο cbr και στο multi είναι ποιο απλή απο το πολυέξοδο innova.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σήμερα το πρόγραμμα είχε σέρβις και λοιπά μαζέματα και διορθώσεις. :online2long:

Ίσιωμα μπροστινού, καδένα-εκκεντροφόρος, μανέτα φρένου, καινούρια λάστιχα μαρσπιέ, ρουλεμάν τιμονιού, αλλαγή ποδόφρενου κλπ κλπ!

Η σούμα 300 γιούρια :pray:

Και η λίστα θα συνεχιστεί μετά τα Χριστούγεννα!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγώ περιμένω το φορτηγό της αντιπροσωπείας απο την Παρασκευή που έκανα παραγγελία το παξιμάδι του φυγοκεντρικού μήπως φιλοτιμηθεί και περάσει να το φέρει στον αντιπρόσωπο ο οποίος το παράγγειλε Δευτέρα, ότι να'ναι δλδ. Τα κακόμειρα παξιμάδια ελλείψει εργαλείου απο τα συνεργεία σε προηγούμενες επισκευές(2) την έφαγαν κατακούτελα με κατσαβίδι ή δεν ξέρω και'γω με τι άλλο, μπορεί και βαριοπούλα και τους έβγαλαν τα μάτια, ούτε με το ειδικό εργαλείο(απο Σπύρου Πάτση 15€.τμχ) δε βγαίνανε.Τελειώνω γενική επισκευή(μόνος μου αυτή τη φορά) πιστόνι, ελατήρια, ρεκτιφιέ, νέες βαλβίδες με ελατήρια και καθάρισμα εδρών, ρουλεμάν στροφάλου, φίλτρα αέρα-βενζίνας, μπουζί, υγρά φρένων, καθάρισμα καρμπυρατέρ με σπρέι(κάνει δουλειά), νέα αλυσίδα και γρανάζια, ελατήρια συμπλέκτη, αυτά...επόμενος στόχος είναι αλλαγή στα λάδια του μπροστινού, νέα ανάρτηση πίσω και ακτινολόγηση.

Καλές γιορτές να έχουμε...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σήμερα το πρόγραμμα είχε σέρβις και λοιπά μαζέματα και διορθώσεις. :online2long:

Ίσιωμα μπροστινού, καδένα-εκκεντροφόρος, μανέτα φρένου, καινούρια λάστιχα μαρσπιέ, ρουλεμάν τιμονιού, αλλαγή ποδόφρενου κλπ κλπ!

Η σούμα 300 γιούρια :pray:

Και η λίστα θα συνεχιστεί μετά τα Χριστούγεννα!!

φιλε τα λεφτα που εδωσες ειναι παρα πολλα για σερβις παπιου! 170 ευρω (μαζι με κοστος εργασιας) κοστιζει το καινουριο κυλινδοπιστονο.

πως βγαινει σουμα 300 ευρω? ρωτησες το μαστορα ποσο κοστιζει το καθε ενα αναλυτικα?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

φιλε τα λεφτα που εδωσες ειναι παρα πολλα για σερβις παπιου! 170 ευρω (μαζι με κοστος εργασιας) κοστιζει το καινουριο κυλινδοπιστονο.

πως βγαινει σουμα 300 ευρω? ρωτησες το μαστορα ποσο κοστιζει το καθε ενα αναλυτικα?

Γράφει ότι έκανε και ίσιωμα μπροστινού. Λογικά εκεί πήγαν τα πιο πολλά λεφτά.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γράφει ότι έκανε και ίσιωμα μπροστινού. Λογικά εκεί πήγαν τα πιο πολλά λεφτά.

Εγω που ρωταγα πριν να το φτιαξω μονος μου τελικα, μου λεγαν απο 50 με 80 εργασια.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σήμερα ....

Εγώ περιμένω το φορτηγό ........

Βάλετε και φωτό, όποτε ευκαιρήσετε.

Ειναι απείρως πιο κατανοητή + μας βοηθάει όλους ! :afro:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

@ innova 04 Είναι το 1ο πράγμα που θα κάνω μόλις τελειώσω(ακόμα περιμένω χαχαχαχαχα)...μπόλικο φωτορεπορτάζ με tips

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

καλησπερα σας ειμαι νεο μελος στην παρεα σας και ειμαι και εγω innovakias και εχετε δημιουργησει ενα φοβερο ποστ για την παπια μας που με εχει βοηθησει αρκετα!!!συγχαριτηρια.Καλες γιορτες να εχουμε!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα