GavriilVet 2.796 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 12 , 2020 πριν 9 ώρες, το μέλος pitapola έγραψε: https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/23830787/ Γνώμη μου (μετά από πολλές αλλαγές μηχανών), αν υπάρχει η δυνατότητα αγόρασε όσο γίνεται πιο καινούριο μηχανάκι. Στο μεγάλο θα πας σε μηχανή προηγούμενης δεκαετίας. +1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
FlyingInADream 10.371 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 12 , 2020 (τροποποιήθηκε) πριν 5 ώρες, το μέλος KirosYMH έγραψε: Εχεις δικιο φιλε. https://www.car.gr/24263484-aprilia-pegaso-650 Εδώ κατεληξα θελει λαστιχάκια πιστευω αξιζει για να με βγαλει 1 πενταετια τζιτζι. Τι λετε? Οι μοτοσυκλέτες του είδους ψευτοεντούρο 600+ μονοκύλινδρα κυβικά, κυρίως street στην πραγματικότητα , γνώρισαν μεγάλη επιτυχία την δεκαετία του '90, κυρίως με το κυρίαρχο Yamaha ΧΤ600 που θρονιάστηκε στην κορυφή των πωλήσεων για πολλά χρόνια. Υπήρξαν και πολλές προσπάθεις ανταγωνισμού, όπως το Honda NX650 Dominator, το Cagiva Canyon 600-500 , το Suzuki Freewind, το BMW Funduro και φυσικά το Aprilia Pegaso 650 (που είχε ίδιο μοτέρ με το BMW). Καθένα το πήγε και λίγο ελαφρά παραλλαγή, η Honda πήγε να πουλήσει πιο street-touring-allrounder, η cagiva το πήγε μια ιδέα στο πιο motard, η BMW στο ότι ήταν...BMW, και η aprilia φυσικά το πήγε στο ''ιταλικο κράτημα-αίσθηση αναρτήσεων''. Το Pegaso, τα περιοδικά το εκθίαζαν, για το πόσο ανώτερο ήταν στην οδική συμπεριφορά. Οι συνεργιάδες, το μισούσαν, γιατί μια βίδα βίδωνες, δύο σπειρώματα χαλάγανε. Και το κοινό, συνέχισε να αγοράζει XT600 κατά κύριο λόγο. Το σημερινο Pegaso 650, τέσσερις εκδόσεις μετά το πρώτο, βασίζεται στο ίδιο μοτέρ με το XT660, και προσπαθεί σχεδόν συνεχίζοντας στο ίδιο πνεύμα, να πουλήσει στις μέρες μας. Μόνο που έχουμε 2020. Και η μόδα αυτή της δεκαετίας του '90 με τα μονοκύλινδρα allrounder ψευτοεντούρο, αυτή που όλοι θέλανε ΧΤ600 ή κάποιο από τους ανταγωνιστές του , έχει προ πολλού πεθάνει και χαθεί. Ελάχιστα aprilia pegaso συναντάς πια, και κατά κανόνα είναι σε ξεπεσμένη κατάσταση. Γνώμη μου: Εκτός κι αν είσαι ψυχολογικά ταγμένος καρφί για το Aprilia και όλα τα παραπάνω, το έχεις συνειδητά πάρει απόφαση ότι δεν αφορούν-μετράνε σε εσένα (οπότε πάσσο) , πάρε κάτι με ΔΥΟ κυλίνδρους, με φιλοσοφία της τελευταίας δεκαετίας. Όπου τελευταία δεκαετία σημαίνει ότι ακόμα και τα μονοκύλινδρα μοτό, το πήρανε απόφαση ότι είναι street μοτοσυκλέτες (π.χ. KTM 690) και δεν μασκαρεύονται σε ψευτοenduro όπως ... τότε. Κι ο μονοκύλινδρος, ντουπου-ντούπου όλη μέρα, σαν πομόνα στο χωράφι, γούστα είναι αυτά θα μου πεις, αλλά πάρε μωρέ κάτι με δύο κυλίνδρους, κάπως να είσαι στον πολιτισμό, ξέρω γω; Εγώ ας πούμε, εγώ όμως λέμε τώρα, θα πεταγόμουν μια προς Παραλία Κατερίνης, να δώ αυτό >>> https://www.car.gr/25198326-suzuki-sv-650-s-moto-harris-sv-650 Τροποποιήθηκε Ιανουάριος 12 , 2020 από τον FlyingInADream 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
BlackDiamond 450 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13 , 2020 πριν 8 ώρες, το μέλος FlyingInADream έγραψε: https://www.car.gr/25198326-suzuki-sv-650-s-moto-harris-sv-650 ρε σουζουκι καλή χρυσή είσαι αλλά ώρες ώρες θα μας τρελάνεις .... ίσως το μοναδικό "καινούργιο" μηχανάκι που δεν έχει δείκτη / ένδειξη καυσίμου, παρά μόνο όταν ανάψει η ρεζέρβα ( αν θυμάμαι καλά αυτό το έχει ). Όπως και να έχει πιστεύω πως είναι καλή η τιμή του αν δεν έχει κάποιο κουσούρι Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
GavriilVet 2.796 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13 , 2020 πριν 37 λεπτά, το μέλος BlackDiamond έγραψε: ρε σουζουκι καλή χρυσή είσαι αλλά ώρες ώρες θα μας τρελάνεις .... ίσως το μοναδικό "καινούργιο" μηχανάκι που δεν έχει δείκτη / ένδειξη καυσίμου, παρά μόνο όταν ανάψει η ρεζέρβα ( αν θυμάμαι καλά αυτό το έχει ). Όπως και να έχει πιστεύω πως είναι καλή η τιμή του αν δεν έχει κάποιο κουσούρι Ω ρε φιλε... Πολύ πολύ ωραίο Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Gouky7 8.593 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13 , 2020 πριν 59 λεπτά, το μέλος BlackDiamond έγραψε: ρε σουζουκι καλή χρυσή είσαι αλλά ώρες ώρες θα μας τρελάνεις .... ίσως το μοναδικό "καινούργιο" μηχανάκι που δεν έχει δείκτη / ένδειξη καυσίμου, παρά μόνο όταν ανάψει η ρεζέρβα ( αν θυμάμαι καλά αυτό το έχει. @Wolf1138 ξέρεις κανένα άλλο εργαλείο χωρίς δείκτη βενζίνης εσύ; 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Wolf1138 2.924 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13 , 2020 πριν 1 λεπτό, το μέλος Gouky7 έγραψε: @Wolf1138 ξέρεις κανένα άλλο εργαλείο χωρίς δείκτη βενζίνης εσύ; Στην αρχή νόμιζα ότι είναι bug αλλά τελικά είναι feature....αν έβλεπες σε πραγματικό χρόνο πως καίει θα χάλαγε την εμπειρία 5 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
BlackDiamond 450 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13 , 2020 Σίγουρα μετά από ένα βαθμό το μαθαίνεις και δεν έχεις έντονο θέμα, μέχρι τότε όμως ? Με την σκέψη και στο περίπου ? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
pitapola 3.498 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13 , 2020 Το έχω ξαναγράψει. Θα έχουμε φτάσει στο 2050 και ο έλληνας ακόμα θα αγοράζει μεταχειρισμένα του 2004-2006. Τα "χρυσά" χρόνια μετά τους ολυμπιακούς αγώνες που το χρήμα έρεε άφθονο. Παίζει οι μισές αγγελίες μοτοσυκλετών στο car να είναι από αυτά τα χρόνια. (Παπάκια και σκούτερ αγοράζει ακόμα ο κόσμος). Καλό χρυσό το sv (μάλιστα το συγκεκριμένο φαίνεται πολύ καθαρό), απλά να συνειδητοποιούμε ότι είναι μηχανήματα που έχουν μιάμιση δεκαετία στην πλάτη τους (τεχνολογικά ακόμα περισσότερο). Ας το υπολογίζουμε κι αυτό στην τιμή. 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
GavriilVet 2.796 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13 , 2020 πριν 10 λεπτά, το μέλος pitapola έγραψε: Το έχω ξαναγράψει. Θα έχουμε φτάσει στο 2050 και ο έλληνας ακόμα θα αγοράζει μεταχειρισμένα του 2004-2006. Τα "χρυσά" χρόνια μετά τους ολυμπιακούς αγώνες που το χρήμα έρεε άφθονο. Παίζει οι μισές αγγελίες μοτοσυκλετών στο car να είναι από αυτά τα χρόνια. (Παπάκια και σκούτερ αγοράζει ακόμα ο κόσμος). Καλό χρυσό το sv (μάλιστα το συγκεκριμένο φαίνεται πολύ καθαρό), απλά να συνειδητοποιούμε ότι είναι μηχανήματα που έχουν μιάμιση δεκαετία στην πλάτη τους (τεχνολογικά ακόμα περισσότερο). Ας το υπολογίζουμε κι αυτό στην τιμή. Συμφωνώ, ισχύει ότι έχουμε σκαλώσει σε αυτή τη δεκαετία! Απο την άλλη λόγω της οικονομικής κατάστασης των περισσότερων, μοιραία καταλήγουν εκεί οι επιλογές λόγω των τιμών που είναι πολύ χαμηλά πλέον. Που θα πάει. Θα ανανεωθεί ο στόλος του καρ! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Stray 128 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13 , 2020 Ένας άλλος λόγος είναι ότι κάποιοι ψάχνουν σε μηχανάκια 15-20ετιας ποιότητα και αξιοπιστία που σήμερα πολύ δύσκολα θα βρουν. Κάποια παλιά μοντέλα της Honda π.χ. είναι εξαιρετικά σε ποιότητα κατασκευής και υπεραξιόπιστα σε μηχανικά μέρη, δοκιμασμένα στο χρόνο και τη χρήση. Και με πληθώρα ανταλλακτικών ακόμα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
strokt up 1.284 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13 , 2020 Bandit 650 s και τα ρέστα βενζίνες. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
costikos 1.537 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13 , 2020 πριν 4 ώρες, το μέλος GavriilVet έγραψε: Συμφωνώ, ισχύει ότι έχουμε σκαλώσει σε αυτή τη δεκαετία! Απο την άλλη λόγω της οικονομικής κατάστασης των περισσότερων, μοιραία καταλήγουν εκεί οι επιλογές λόγω των τιμών που είναι πολύ χαμηλά πλέον. Που θα πάει. Θα ανανεωθεί ο στόλος του καρ! Μπααα ψυχολογικό είναι το όριο. Ειναι η επιχη πρίν ερθουν οι κακοί και πρίν πάνε όλα στα διάλα. Αν ρωτήσεις κανενα παλιό μηχανικό θα σου πει οτι όλα ήταν καλύτερα μεχρι το 95-2000, γιατί μετά ήρθε τι injection και δεν καταλάβαινε τίποτα. Και μην ξεχνάμε οτι όλοι τότε με τη φούσκα παιρνανε μηχανες μεγάλες κι ουτε ηξεραν γιατί. Κλασικά παραδείγματα ΚΤΜ620,- Ducati Monster. Ε και τωρα κοιτανε να τα ξεφορτωθουν ακριβά, μπας και βρεθεί ο νοσταλγός. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
A-nik-i 1.180 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13 , 2020 Έχουμε κολλήσει στη δεκαετία γιατί τα χρήματα είναι λίγα. Λέει ο άλλος, έχω 5χιλιάδες δύσκολα. Παίρνω μτχ μηχανάρα ή καινούριο Κινέζο; Αφού η καινούρια μηχανάρα είναι απλησίαστη για πολύ κόσμο. Γενικά θεωρώ οι τιμές στη μοτοσυκλέτα είναι αρκετά ψηλά και αυτό διώχνει νέους από το χώρο, αλλά αυτό είναι μια κουβέντα για άλλο thread. Εγώ στη θέση του φίλου θα έπαιρνα κάτι παλιότερο. Ιδανικά 2κύλινδρο 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
strokt up 1.284 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13 , 2020 πριν 3 ώρες, το μέλος costikos έγραψε: Μπααα ψυχολογικό είναι το όριο. Ειναι η επιχη πρίν ερθουν οι κακοί και πρίν πάνε όλα στα διάλα. Αν ρωτήσεις κανενα παλιό μηχανικό θα σου πει οτι όλα ήταν καλύτερα μεχρι το 95-2000, γιατί μετά ήρθε τι injection και δεν καταλάβαινε τίποτα. Και μην ξεχνάμε οτι όλοι τότε με τη φούσκα παιρνανε μηχανες μεγάλες κι ουτε ηξεραν γιατί. Κλασικά παραδείγματα ΚΤΜ620,- Ducati Monster. Ε και τωρα κοιτανε να τα ξεφορτωθουν ακριβά, μπας και βρεθεί ο νοσταλγός. Έχουμε σκαλώσει στις προηγούμενες δεκαετίες γιατί τα καινούργια είναι απλησίαστα. Αυτό βέβαια κάνει τα παλιά να κρατάνε μια ζωή ίδια τιμή. Παράδειγμα vstrom πρίν 5 χρόνια 3-4.000€, xt 600 1000-1500€. Vstrom 2020 3-4000, XT600 1000-1500€. Κάπου έχει χαθεί λίγο η μπάλα νομίζω. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
GavriilVet 2.796 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13 , 2020 πριν 1 ώρα, το μέλος strokt up έγραψε: Έχουμε σκαλώσει στις προηγούμενες δεκαετίες γιατί τα καινούργια είναι απλησίαστα. Αυτό βέβαια κάνει τα παλιά να κρατάνε μια ζωή ίδια τιμή. Παράδειγμα vstrom πρίν 5 χρόνια 3-4.000€, xt 600 1000-1500€. Vstrom 2020 3-4000, XT600 1000-1500€. Κάπου έχει χαθεί λίγο η μπάλα νομίζω. Ισχύει δυστυχώς 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
doctoras9 1.755 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13 , 2020 Ειλικρινά θελω να μου αναπτύξετε το σκεπτικο σας για την αγορα... προσωπικα μου φαινεται πολυ λογικο ενα λειτουργικό αρτιο και οχι σαπιο xt600 να κοστιζει 1500 γιατι να κανει λιγότερο? Τι αγοραζω με 1500 καινούργιο? Εξυπηρετεί περισσότερες χρήσεις απο το μεταχειρισμενο, με διασκεδαζει περισσότερο? Ειναι περισσοτερο αξιοπιστο? (τα ερωτήματα πηγαίνουν για οποιοδηποτε μεταχειριμσενο μοντελο ειναι παραδειγμα το xt επειδη το αναφέρατε) Η αξια των μοντελων εχει καποια ορια στη αγορα, δε σημαίνει οτι η τιμη του θα πρεπει να πεφτει γραμμικά με την πάροδο των χρονων μεχρι να μηδενιστεί. Στη δεκαετια του '00 αγοράστηκαν τα περισσοτερα δικυκλα απο ποτε άλλοτε στην χωρα, φυσικα και θα υπαρχουν ακομη κατοχοι με μηχανες πρωτο χερι με λιγα χλμ και καλοδιατηρημένα(ειναι ανώτερο απο το καλοσυντηρημένα). Αυτός που ξερει τι θελει θα αγοράζει "ιδιοκτήτη" θα πληρώσει δηλαδη ακομη περισσοτερα δηλαδή π.χ. 2500 (αντι 1500) και θα παρει το πιο καλοδιατηρημενο xt600 μεταχειρισμενο εκείνη την στιγμη στην ελλαδα και θα ειναι βέβαιος οτι μπορει να του κρατήσει αλλη μια ζωη. Το suzuki sv650 που βαλατε απο πανω αν ειναι οπως τα λεει ειναι τρελη ευκαιρια. Τα 2250€ ειναι η αγοραστική δυναμη για μια καλοδιατηρημένη μεσαια μηχανη που το αντίστοιχο μοντελο του '20 θα κοστιζε 8000(kawa er6f).Τρελο ντιλ! Και αντι αυτου τι παιρνω σε καινούργιο, μηχανάκι πολης 125-200cc αμφιβόλου ποιοτητας και υποστήριξης. Υπάρχουν πολλοι καταναλωτες με διαφορετικες προτεραιότητες, το αντιθετο με το παραπάνω, "αγοραζω φθηνά, δε με ενδιαφερει το background, του πινω το αιμα μεχρι να διαλυσει και να το πετάξω". Οκ αλλα δεν ειναι ολοι έτσι. 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
strokt up 1.284 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13 , 2020 πριν 12 λεπτά, το μέλος doctoras9 έγραψε: Ειλικρινά θελω να μου αναπτύξετε το σκεπτικο σας για την αγορα... προσωπικα μου φαινεται πολυ λογικο ενα λειτουργικό αρτιο και οχι σαπιο xt600 να κοστιζει 1500 γιατι να κανει λιγότερο? Τι αγοραζω με 1500 καινούργιο? Εξυπηρετεί περισσότερες χρήσεις απο το μεταχειρισμενο, με διασκεδαζει περισσότερο? Ειναι περισσοτερο αξιοπιστο? (τα ερωτήματα πηγαίνουν για οποιοδηποτε μεταχειριμσενο μοντελο ειναι παραδειγμα το xt επειδη το αναφέρατε) Η αξια των μοντελων εχει καποια ορια στη αγορα, δε σημαίνει οτι η τιμη του θα πρεπει να πεφτει γραμμικά με την πάροδο των χρονων μεχρι να μηδενιστεί. Στη δεκαετια του '00 αγοράστηκαν τα περισσοτερα δικυκλα απο ποτε άλλοτε στην χωρα, φυσικα και θα υπαρχουν ακομη κατοχοι με μηχανες πρωτο χερι με λιγα χλμ και καλοδιατηρημένα(ειναι ανώτερο απο το καλοσυντηρημένα). Αυτός που ξερει τι θελει θα αγοράζει "ιδιοκτήτη" θα πληρώσει δηλαδη ακομη περισσοτερα δηλαδή π.χ. 2500 (αντι 1500) και θα παρει το πιο καλοδιατηρημενο xt600 μεταχειρισμενο εκείνη την στιγμη στην ελλαδα και θα ειναι βέβαιος οτι μπορει να του κρατήσει αλλη μια ζωη. Το suzuki sv650 που βαλατε απο πανω αν ειναι οπως τα λεει ειναι τρελη ευκαιρια. Τα 2250€ ειναι η αγοραστική δυναμη για μια καλοδιατηρημένη μεσαια μηχανη που το αντίστοιχο μοντελο του '20 θα κοστιζε 8000(kawa er6f).Τρελο ντιλ! Και αντι αυτου τι παιρνω σε καινούργιο, μηχανάκι πολης 125-200cc αμφιβόλου ποιοτητας και υποστήριξης. Εννοείται όλα τα πράγματα με την πάροδο του χρόνου χάνουν την αξία τους. To 2006 ένα xt του 2004 μοντέλο, αν υποθέσουμε ότι καινούργιο έκανε 7.000€ θα "έπιανε" στην αγορά ας πούμε 5.000€. Το 2009 όντας 5 χρονών θα έπιανε 4. το 2016 ακόμα λιγότερο γιατί θα είχε και τις ανάλογες φθορές και πάει λέγοντας. Τώρα μια μηχανή 20ετίας στην καλύτερη περίπτωση πλέον, με 3-4 ιδιοκτήτες στο ιστορικό της, που κανείς δεν ξέρει τι έκανε και τι δεν έκανε ο καθένας, ούτε καν πόσα χιλιόμετρα έχει και να κοστολογείται στα 1500€ ξέρω γω; Γελοίο μου μοιάζει. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
BlackDiamond 450 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14 , 2020 Όλα έχουν να κάνουν με την οικονομική δυνατότητα και σκέψη που διαθέτει ο καθένας. Υπάρχει διαφορά στην τιμή γιατί λένε πως σε όλα τα κυβικά έχουν ανέβει οι τιμές ( ναι! ) γιατί όμως ? Βλέπεις όμως αρχίζουν τα τελευταία 10 χρόνια περίπου να επενδύουν στα φρένα, φώτα, καλύτερα πλαστικά και πάει λέγοντας, μην ξεχνάμε και το θέμα euro που το τμήμα r&d θέλει την μάνα του και τον πατέρα του. Ότι ο περισσότερος κόσμος στην Ελλάδα κάνει 5 χρόνια οικονομία μήπως μπορέσει και πάρει ένα καινούργιο παπί για εργάτη.... πριν 7 ώρες, το μέλος strokt up έγραψε: κοστολογείται στα 1500€ ξέρω γω; Γελοίο μου μοιάζει. Αποτί την στιγμή που δουλεύει θα έχει κάποια αξία, πιστεύω πως τα 1.500 είναι μια λογική τιμή για μηχανάκι 20ετίας και πχ. με 80.000χλμ Από την άλλη υπάρχουν άτομα ( ας εμένα ) που προτιμάνε να πάρουν παπί με 3.000 παρά hayabusa με 3.000 γιατί έχω συνηθίσει να πηγαίνω στο συνεργείο για εργασίες service και όχι ζημιές, αντίστοιχα θέλω να κάνω ένα ταξίδι 2-3 χιλιάδων χιλιομέτρων και θα κοιτάξω λάδια-αέρα και φεύγω. Γιατί ξέφυγα λιγάκι, εκεί που θέλω να καταλήξω είναι πως ο κάθε ένας έχει διαφορετική τσέπη και ανάγκες ( και θέλω ), καθώς όμως δεν είμαστε στην εποχή του 2000 που άνοιγες το κλιματιστικό για να σπάσει η ζέστη από τα καλοριφέρ, θα πρέπει να είμαστε πιο συνειδητοποιημένοι και λογικοί. Έχει γεμίσει ο κόσμος με 1000-1300 από 20χρονους που τα παίρνουν και πάνε στις καφετέριες στα 2χλμ και δεν έχουν βενζίνη να βγουν παραέξω... 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Wolf1138 2.924 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14 , 2020 Νομίζω έχετε μπερδευτεί λίγο με το πως καθορίζονται οι τιμές σε μια αγορά. Το XT με γεμάτο ντεπόζιτο σε μια έρημο που έχεις ξεμείνει μπορεί και να κοστίζει 1 εκατομμύριο 4 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
strokt up 1.284 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14 , 2020 (τροποποιήθηκε) πριν 6 ώρες, το μέλος BlackDiamond έγραψε: Υπάρχει διαφορά στην τιμή γιατί λένε πως σε όλα τα κυβικά έχουν ανέβει οι τιμές ( ναι! ) γιατί όμως ? Βλέπεις όμως αρχίζουν τα τελευταία 10 χρόνια περίπου να επενδύουν στα φρένα, φώτα, καλύτερα πλαστικά και πάει λέγοντας, μην ξεχνάμε και το θέμα euro που το τμήμα r&d θέλει την μάνα του και τον πατέρα του. Δεν θα το έλεγα. Το μόνο που βλέπω να έχει βελτιωθεί στα μηχανάκια της σειράς είναι που ανέβηκε κατηγορία ρύπων. Κάτα τα άλλα όποιο μηχανάκι της σειράς και να πάρεις πρέπει να βάλεις το χέρι σου σε αναρτήσεις, φρένα και φώτα. Επαναλαμβάνω, μιλάω για τα μηχανάκια της σειράς. Ότι ο περισσότερος κόσμος στην Ελλάδα κάνει 5 χρόνια οικονομία μήπως μπορέσει και πάρει ένα καινούργιο παπί για εργάτη.... Αυτό δυστυχώς είναι μια πικρή αλήθεια. Επίσης αλήθεια είναι ότι παπί εργάτη συμφέρει να πάρεις καινούργιο κινέζικο και όχι "γιαπωνέζικο" μεταχειρισμένο γιατί ας πούμε το τίμιο κρύφτον 110 καινούργιο έκανε το 2005 1700€ και το ζητάνε 15 χρόνια μετά 1100 και 1200€. Με τα ίδια παίρνεις κουτί daytona ή keeway που είναι δοκιμασμένα και έχεις και δυο χρόνια εγγύηση.Αποτί την στιγμή που δουλεύει θα έχει κάποια αξία, πιστεύω πως τα 1.500 είναι μια λογική τιμή για μηχανάκι 20ετίας και πχ. με 80.000χλμΑνάλογα το μηχανάκι και την κατάσταση. Ένα προσεγμένο μηχανάκι απο ένα ιδιοκτήτη μόνο, αξίζει τα λεφτά του, στα 80.000χμ είναι ακόμα καινούργιο. Τώρα αν έχει αλλάξει 3-4 χέρια, βλέπεις ότι με το καλημέρα θέλει αλυσιδρογράναζα, λάστιχα και οι δισκόπλακες είναι σαν rizzla γαλάζιο, πάει να πει ότι ούτε τακάκια δεν άλλαζε κανένας, οπότε όχι δεν αξίζει ούτε το χιλιάρικο. Είμαι της άποψης ότι καλύτερα να δώσω ένα χιλιάρικο πάρα πάνω και να πάρω κάτι πραγματικά καλό παρά να πάρω το πιο φθηνό στο car και όλο να το μπαλώνω και όλο να είναι μπαλωμένο.Έχει γεμίσει ο κόσμος με 1000-1300 από 20χρονους που τα παίρνουν και πάνε στις καφετέριες στα 2χλμ και δεν έχουν βενζίνη να βγουν παραέξω... Μπα, δεν θα το έλεγα συνήθως τα καλά μεγάλα μηχανάκια τα έχουν μεσήλικες και άνω. Οι 20χρονοι συνήθως κυκλοφορούν μεγάλα σκούτερ πλέον μιας και πέρασε η μόδα και των motard και των super sport και άρχισαν και τα κοιτάνε πιο ψαγμένοι πιτσιρικάδες. Οι υπόλοιποι έχουν όνειρο την Αγία Τριάδα της Yamaha (TRACER, TDM, TMAX), άντε και κανένα beverly. Όλα αυτά στα λέω μέσα απο τα μάτια ενός "πιτσιρικά" 22 χρονών που είμαι πλέον.. Τροποποιήθηκε Ιανουάριος 14 , 2020 από τον strokt up Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
BlackDiamond 450 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14 , 2020 Για φωτα και φρένα εμένα μου φαίνεται πως έχουν κάνει βήματα ( υπάρχουν φανάρια που φωτίζουν τον δρόμο και οχι τον ουρανό, κάτοχος fx... Τι να σου λέω....) Πιστεύω πως ενα μηχανάκι με πχ. 80.000χλμ δυο πράγματα θα παίζουν.... Πηγάδι χωρίς πάτο ή "καινούργιο". Αν κιόλας είσαι/ είμαι ψειρας.... Μαμησετα δεν θα βρεις τίποτα. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
strokt up 1.284 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14 , 2020 πριν 23 λεπτά, το μέλος BlackDiamond έγραψε: Για φωτα και φρένα εμένα μου φαίνεται πως έχουν κάνει βήματα ( υπάρχουν φανάρια που φωτίζουν τον δρόμο και οχι τον ουρανό, κάτοχος fx... Τι να σου λέω....) Πιστεύω πως ενα μηχανάκι με πχ. 80.000χλμ δυο πράγματα θα παίζουν.... Πηγάδι χωρίς πάτο ή "καινούργιο". Αν κιόλας είσαι/ είμαι ψειρας.... Μαμησετα δεν θα βρεις τίποτα. Εντάξει το fx δεν φημίζεται για τα φώτα του συγκεκριμένα. Γενικά στα ίδια επίπεδα παίζουν, ας πούμε και το πρώτο vstrom του 04 έχει φοβερά φώτα. Τωρα φρένα στα συμβατικά μηχανάκια έχουν μείνει ίδια την τελευταία δεκαετία εκτός της προσθήκης του abs. Τωρα μηχανάκι να είναι τέλειο μπορείς να βρεις μόνο κάποια συγκεκριμένα μοντέλα τα οποία έχουν το δικό τους αγοραστικό κοινό και να τσιμπήσεις κάτι πολύ καλό στην τιμή ενός σάπιου. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
doctoras9 1.755 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14 , 2020 πριν 15 ώρες, το μέλος strokt up έγραψε: Εννοείται όλα τα πράγματα με την πάροδο του χρόνου χάνουν την αξία τους. To 2006 ένα xt του 2004 μοντέλο, αν υποθέσουμε ότι καινούργιο έκανε 7.000€ θα "έπιανε" στην αγορά ας πούμε 5.000€. Το 2009 όντας 5 χρονών θα έπιανε 4. το 2016 ακόμα λιγότερο γιατί θα είχε και τις ανάλογες φθορές και πάει λέγοντας. Τώρα μια μηχανή 20ετίας στην καλύτερη περίπτωση πλέον, με 3-4 ιδιοκτήτες στο ιστορικό της, που κανείς δεν ξέρει τι έκανε και τι δεν έκανε ο καθένας, ούτε καν πόσα χιλιόμετρα έχει και να κοστολογείται στα 1500€ ξέρω γω; Γελοίο μου μοιάζει. Δεν είναι έτσι, εννοείται οτι υπάρχουν μοντέλα που άλλαξαν τρία χέρια και τέσσερα και η κατάσταση που το παρέδωσαν ήταν άρτια και λειτουργική. όπως και περιπτώσεις "σιδεροφάγων" που το "έκαψαν" και το πουλάνε πρώτο χέρι. Άρα θέσφατο δεν είναι τίποτα αν δεν αποδειχθεί, για να αποδειχθεί πρέπει να γνωρίζεις 5-10 πράγματα και να έχεις την δυνατότητα να ρισκάρεις ως ένα βαθμό Συμπερασματικά γιατί με μπέρδεψες η ένσταση σου είναι οτι δεν μπορείς να βρεις μεταχειρισμένο μηχανάκι (στα λεφτά που μπορείς να διαθέσεις) λόγο της μικρής σου εμπειρίας να μπορέσεις να διακρίνεις ένα άρτιο-λειτουργικό. Δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν διαμαντάκια 30ετίας μη σου πω και παραπάνω που αξίζουν τα λεφτά τους. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
costikos 1.537 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14 , 2020 πριν 8 ώρες, το μέλος BlackDiamond έγραψε: Από την άλλη υπάρχουν άτομα ( ας εμένα ) που προτιμάνε να πάρουν παπί με 3.000 παρά hayabusa με 3.000 γιατί έχω συνηθίσει να πηγαίνω στο συνεργείο για εργασίες service και όχι ζημιές, αντίστοιχα θέλω να κάνω ένα ταξίδι 2-3 χιλιάδων χιλιομέτρων και θα κοιτάξω λάδια-αέρα και φεύγω. Αν πηγαίνεις συνεργείο για όλες τις εργασίες του σέρβις, εννοείται και θα πάρεις καινούργιο όχημα. Αν μπορείς να κάνεις κάποια βασικά έως μέτρια πράγματα μόνος σου , μπορείς και να πάρεις κατι παλιό. Αλλιώς θα δεν συμφέρει καθόλου. Την 13/1/2020 at 0:55 ΠΜ, το μέλος FlyingInADream έγραψε: Μόνο που έχουμε 2020. Και η μόδα αυτή της δεκαετίας του '90 με τα μονοκύλινδρα allrounder ψευτοεντούρο, αυτή που όλοι θέλανε ΧΤ600 ή κάποιο από τους ανταγωνιστές του , έχει προ πολλού πεθάνει και χαθεί. Σημείωσε αυτό που θα πω: Αυτή η κατηγορία, που είναι τελείως ντεμοντέ και παίρνεις το καλύτερο XT/DR/NX/KLR με ενάμισι χιλιάρικο, είναι στα πρόθυρα να την ξανα-αγαπήσουν οι νέοι, να τα κάνουν restore και να ανέβουν πολύ οι τιμές. Εχω δει μερικα δειγματα γυρω και φαίνεται οτι το θέμα πάει προς τα εκεί. Καλύτερα και πολύ λειτουργικότερα απο οποιδήποτε καψε-ρέισερ είναι. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
TKM 801 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 20 , 2020 (τροποποιήθηκε) Έχοντας βρεθεί στο ίδιο δίλημμα (μεγάλο μεταχειρισμένο ή μικρότερο καινούριο) έδωσα... και τις δυο απαντήσεις, δηλαδή πρώτα πήρα το μεγάλο μεταχειρισμένο (Transalp 600) και όταν αυτό... μου έβγαλε την ψυχή με διάφορα μικροπράγματα (αλλά σπαστικά) που έβγαζε, με ανάγκασε να του ρίξω αρκετά χρήματα για βελτιώσεις (τοπικά βαψίματα, λάστιχα, δισκόπλακα εμπρός κλπ.) και διαπίστωσα ότι έκαιγε σαν αυτοκίνητο 1.400 κυβικών, το πούλησα και πήρα... το μικρότερο καινούριο (Benelli BN 251), από το οποίο είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος ως τώρα! Και να σκεφτεί κανείς ότι η Transalp που είχα πάρει ήταν η καλύτερη από δεκάδες μοτοσυκλέτες που είχα δει και ότι δεν έχω να καταλογίσω κάτι στον προηγούμενο ιδιοκτήτη! Δεν ξέρω βέβαια τι έκανε στο μεταξύ ο φίλος που άνοιξε το θέμα. Τροποποιήθηκε Ιανουάριος 20 , 2020 από τον TKM 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες