merciless 12 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 6 , 2021 Η αλήθεια είναι ότι δεν δίνεις εύκολα 100 αυτόν τον καιρό...αλλά αυτό που προσφέρει δεν το προσφέρει κάποιος άλλος αυτήν την στιγμή. Μπορείτε να τους ακολουθήσετε στο ινσταγκραμ να δείτε περι τίνος πρόκειται! 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Ratamahatta 581 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 8 , 2021 Τελικά ολοκλήρωσα το riding school,level3, χθές. Η συμμετοχή στο level 3 ήταν 3 ατομα στα οποία αντιστοιχούσαν 2 εκπαιδευτές στην πίστα...γαμω. Σαν υλικό μου φάνηκε πιο επιδραστικο σε σχέση με το 2, καθώς ήταν αποκλειστικά σχετικό με την οδήγηση,το οποίο βέβαια συμπληρώνει τα προηγούμενα. Τα πήγα αρκετά καλά σύμφωνα με τον εκπαιδευτή μου αλλά και τους... υπόλοιπους. Θέλω λίγο προπονηση στο να αρχίσω να βγάζω λίγο γόνατο μόνο. Επίσης βρίσκονταν στο χώρο από την εκπομπή της ΕΡΤ 3 automoto για αφιέρωμα, πρέπει να μου έχει τραβήξει καλά πλάνα, είχαμε κουβεντουλα με τον παρουσιαστή, ωραίος τύπος,off camera. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
FlyingInADream 10.379 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 8 , 2021 (τροποποιήθηκε) Ο Χούνδρας πρόσφατα εμφανίστηκε σε web εκπομπή, στην οποία τον ρώτησα, αν έχει σκοπό να βάλει μοτοσυκλέτα με ''αράχνη'' στο μάθημα, με σκοπό να εξοικειωθεί ο μαθητευόμενος με τις μεγάλες κλίσεις της μοτοσυκλέτας με ασφάλεια. Στην ερώτησή μου απάντησε, ότι δεν υπάρχει σχέδιο να μπει μοτοσυκλέτα με ''αράχνη'', διότι στο level 3 , οι ασκήσεις που γίνονται, κάνουν την δουλειά αυτή. Δεν εξήγησε όμως, πως ακριβώς το επιτυγχάνει αυτό, λογικό γιατί περιορισμένος ο χρόνος της εκπομπής. Θα ήθελα λοιπόν να ρωτήσω, αν θέλεις μας λες δύο λόγια, τι ασκήσεις κάνουν για τον σκοπό αυτό; Πως εξοικειώνεται ο εκπαιδευόμενος με τις μεγάλες κλίσεις στο level 3; Τροποποιήθηκε Φεβρουάριος 8 , 2021 από τον FlyingInADream Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Ratamahatta 581 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 8 , 2021 (τροποποιήθηκε) Η εξοικείωση θα έρθει μέσα από την προπόνηση ,σε ελεγχόμενο περιβάλλον, βάση της θεωρίας που έχεις διδαχθεί σε όλα τα level και ειδικά στο level3 Ο καθένας έχει διαφορετικά όρια οπότε δεν μπορεί να σε πιέσει να ξύνεις αγκώνες. Οι ασκήσεις όμως σου δίνουν τα "εφόδια" εάν επιθυμείς ώστε να κάνεις και αυτο. 1) χαλάρωση χεριών σε κλίσεις αφήνοντας πρώτα το αριστερό χέρι μέχρι να φτάσεις να αφήσεις και τα 2 μετά το γυροσκόπικο αποτέλεσμα..δεν χρειάζεται τίποτα ώστε να έχει ισορροπία η μοτοσικλέτα αρκεί να την αφήσεις,το ίδιο εάν γλυστρησει για οποιοδήποτε λόγο. 2) έντονο φρενάρισμα-trail braking ώστε να "μικρύνεις"την στροφή με αποτέλεσμα μικρότερο διάστημα υπό κλίση 3) πρόωρο άνοιγμα γκαζιού αμέσως μετά το trailbraking-τελος γυροσκοπικου. 4) διόρθωση πορείας-γραμμης μέσα στην στροφή. 5) μετακίνηση λεκάνης που πως πότε. Βέβαια όταν υπάρχει εκπαιδευτής να παρακολουθεί τα λάθη και να διορθώνει είναι τελείως διαφορετικά. Να συμπληρώσω ότι όλη την ημέρα δεν εξυσα footpegs λόγω ότι ο κορμός μου ήταν αρκετά έξω δίνοντας λιγότερη κλίση. Τροποποιήθηκε Φεβρουάριος 8 , 2021 από τον Ratamahatta 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Gouky7 8.593 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 8 , 2021 πριν 1 ώρα, το μέλος FlyingInADream έγραψε: Η ερώτηση που έκανες απευθύνεται πρακτικά σε χρήση πίστας. Ο Χούντρας ΔΕΝ έχει ως άμεσο στόχο την εκμάθηση οδήγησης σε αυτήν αλλά σε δημόσιο δρόμο. Αν κάνεις πρώτο μάθημα στον Χούντρα και στα καπάκια πας να κάνεις πρώτο μάθημα σε πιο εξειδικευμένο σχολείο, τα μισά απ'όσα έμαθες θα πρέπει να τα κάνεις ανάποδα. Η μέγιστη κλίση ( αν υπάρχει τέτοιο πράγμα ) σε μια συγκεκριμένη στροφή, έρχεται μόνο με την προπόνηση και με την τούμπα. Δεν γίνεται λοιπόν ο Χούντρας να σου ζητήσει να μπεις σε ψυχολογία πτώσης , δεν είναι αυτός ο σκοπός του και γι αυτό δεν πρόκεται να βαλει και αράχνη. Επίσης, δεν έχει τον χώρο για κάτι τέτοιο ( αν δεν έχει αλλάξει κάτι που δεν γνωρίζω ). Δεν έχει πίστα με ροή , να έχει μια ευθεία να μαζέψεις φόρα ούτε πολλές τεχνικές στροφές. Δυστυχώς, τα πράγματα θεωρώ πως είναι κάπως δεδομένα για το τι παίζει στην Αττική όσον αφορά την εκμάθηση σε πιο απαιτητική οδήγηση και δεν ξέρω αν αξίζει τελικά να ασχοληθεί κανείς. Οι κάπως αξιοπρεπείς επιλογές σε καρτόπιστες είναι τρεις, μια στις Αφίδνες , μια στον Ασπρόπυργο και μία στη Βάρη. Αφίδνες δεν έχω πάει, στον Ασπρόπυργο η άσφαλτος ήταν κωμικοτραγική ενώ αυτή της Βάρης είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει τόσο σε άσφαλτο όσο και σε χάραξη αλλά με αφιλόξενο περιβάλλον για προπόνηση με μηχανές, πχ σου επιβάλουν χρήση σιγαστήρα σε ΜΑΜΑ εξάτμιση , περιμένεις άπειρο χρόνο για να κάνεις ένα session , έχουν εξωφρενικό ενοίκιο για φύλαξη ( 50 ευρώ το μήνα ΛΟΛ για να είναι πεταμένο σε μια γωνιά μέσα σε μια αποθήκη ) κτλπ. Αφού λοιπόν καταλήξεις στο που θα κάνεις προπόνηση , χρειάζεσαι ένα μηχανάκι που να χωράει εκεί μέσα. Οριακά χωράει ένα 250-400 ss και τα μεσσαία μοτάρντ ( με συμβιβασμούς όλα αυτά έτσι ) ενώ ουσιαστικά αυτό που αξίζει να έχεις εκεί μέσα είναι ένα imr / kayo ή ένα μικρό μοτάρντ. Το κόστος χρήσης της πίστας είναι από 20 ως 25 ευρώ ενώ αν επιμερίσεις και τα έξοδα που δημιουργούνται από τη χρήση μετά από κάθε προπόνηση στο όχημα ξεπερνάς τα 50 στο χαλαρό. Αφού λοιπόν αγοράσεις ένα τέτοιο όχημα και έχεις και το budget για να καλύψεις τις προπονήσεις , βρίσκεις τον δάσκαλο που θα σου μάθει όσα χρειάζονται ώστε εσύ να πηγαίνεις για προπόνηση και να τα εφαρμόζεις. Οι επιλογές εδώ είναι 4-5 ( αφήνοντας εκτός τον Χούντρα και τα CSS ως μη εξειδικευμένα ) και όλες έχουν ένα κοινό παρονομαστή. Κοιτάζουν να σε δαγκώσουν οικονομικά από παντού. Δεν θα επεκταθώ επί αυτού ούτε θα μιλήσω με παραδείγματα διότι είναι καθαρά υποκειμενική μου άποψη. Ο καλύτερος όλων λοιπόν είναι ο Μαυρόπουλος ( θα του πήγαινα και το παιδί μου ) όσον αφορά τη σχέση προπόνησης / τιμής / παροχής υπηρεσιών. Το κόστος είναι στα 60ε / προπόνηση χωρίς να υπολογίζω το κόστος χρήσης της μηχανής. Καταλαβαίνεις εύκολα πως για να πεις πως κάνεις κάτι και έχεις μια εξέλιξη βρε αδερφέ , χρειάζεσαι στην ξεφτίλα 550 ευρώ το μήνα και για κάποιους μήνες χωρίς να υπολογίζω φύλαξη, τις βενζίνες για να πας και να έρθεις μέχρι εκεί και ό,τι άλλο καταναλώσεις ούτε φυσικά τις βέβαιες πτώσεις ( δεν κοστίζουν πάντα βέβαια αλλά οκ, ένα μαρσπιεδάκι θα το σπάσεις ). Εδώ να σημειώσω πως πηγαίνοντας μια φορά το μήνα στον Μαυρόπουλο ή σε όποιον άλλον θες , πρακτικά κάνεις μια τρύπα στο νερό. Όπως κάθε τι σε αυτή τη ζωή, θέλει συνεχή εξάσκηση για να βελτιωθείς. Άντε λοιπόν το έχεις το μπάτζετ και τον απαιτούμενο χρόνο και πας και κάνεις τα μαθήματά σου. Μετά τι; Μετά ήρθε η ώρα να προσαρμόσεις όλα αυτά σε μια κανονική πίστα, με μια κανονική μοτοσυκλέτα. Να μπεις δηλαδή στα Μέγαρα υπό το καθεστώς που επικρατεί,βλέπε TD όποτε διοργανωθούν και με όποιον θελήσει να συμμετάσχει ( για ενοικίαση της πίστας μαζί με άλλους δεν μιλάω γιατί το κοστολόγιο ανεβαίνει σε άλλα νούμερα ). Σόρρυ αλλά δεν γίνεται δουλειά έτσι. Φτάνεις να έχεις δώσει ένα τεράστιο ποσό και να πρέπει να μπεις κάποιες μέρες σε μια αρένα αντί για ένα χώρο προπόνησης. Αν υποθέσουμε πως είχαμε τις Σέρρες εμείς, θα σου έλεγα πως αξίζει με χίλια. Με τα Μέγαρα όμως ως τελικό αποδέκτη της όλης προσπάθειας, δεν ξέρω. 7 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
FlyingInADream 10.379 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 8 , 2021 πριν 1 ώρα, το μέλος Gouky7 έγραψε: Η ερώτηση που έκανες απευθύνεται πρακτικά σε χρήση πίστας. Όχι απαραίτητα, και στον δρόμο χρειάζεται π.χ. εγώ, ένα ξε-κούλεμα στο θέμα κλίση. Να μην φοβάσαι να το ρίξεις κάτω. Εγώ ας πούμε, δεν το πλαγιάζω πολύ, ποτέ. Για ένα χρήστη δρόμου λοιπόν, το να κάνει ένα ακραίο πλάγιασμα με την ασφάλεια μια αράχνης στην ειδική πίστα, 4-5 φορές στο μάθημα, θα γράψει ο εγκέφαλος ότι δεν είναι τίποτα τελικά, και θα πάψει να το φοβάται έκτοτε. Μπορεί να είναι και εσφαλμένη η υπόθεσή μου ότι θα δούλευε όντως αυτό, δεν ξέρω. Πάντως δεν είναι μόνο για την χρήση πίστας το να κάνεις κάτι, να εμπιστευτείς την παραπάνω κλίση. Για όλο το υπόλοιπο που έγραψες, εντάξει ναι, δεν έχω να πω τίποτα απολύτως, έτσι είναι. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Ratamahatta 581 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 8 , 2021 (τροποποιήθηκε) Θα συμφωνήσω σχεδόν σε όλα με τον Gouky7 απλά να προσθέσω ότι Αφίδνες μπαίνεις μόνο με pitbike, λέγοντας βάρη εννοείς λογικά την πίστα στο Κορωπί,σωστά; Η χάραξη στο riding school δεν είναι κακή , μικρή ,κλειστή αλλά τεχνική θα έλεγα. Για εμένα και μια φορά τον μήνα αν μπαίνεις θα δεις διαφορά,ίσως πιο σιγά. Τα Μεγαρα είναι πονεμένη ιστορία δυστυχώς. Τροποποιήθηκε Φεβρουάριος 8 , 2021 από τον Ratamahatta Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
pitapola 3.498 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 8 , 2021 Απ την εμπειρία μου η κλίση είναι υποπροϊόν της ταχύτητας, κι όχι το αντίστροφο. Πρώτα μαθαίνεις να οδήγας σωστά, σταδιακά ανεβάζεις την ταχύτητά σου και κατά συνέπεια έρχεται κι η κλίση. Αν ίσχυε το αντίστροφο θα αρκούσε μια βόλτα με ένα ΝΙΚΕΝ για να γίνουμε όλοι γλήγοροι. Αλλά δεν πάει έτσι. 3 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Gouky7 8.593 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 8 , 2021 πριν 23 λεπτά, το μέλος FlyingInADream έγραψε: Όχι απαραίτητα, και στον δρόμο χρειάζεται π.χ. εγώ, ένα ξε-κούλεμα στο θέμα κλίση. Να μην φοβάσαι να το ρίξεις κάτω. Εγώ ας πούμε, δεν το πλαγιάζω πολύ, ποτέ. Για ένα χρήστη δρόμου λοιπόν, το να κάνει ένα ακραίο πλάγιασμα με την ασφάλεια μια αράχνης στην ειδική πίστα, 4-5 φορές στο μάθημα, θα γράψει ο εγκέφαλος ότι δεν είναι τίποτα τελικά, και θα πάψει να το φοβάται έκτοτε. Μπορεί να είναι και εσφαλμένη η υπόθεσή μου ότι θα δούλευε όντως αυτό, δεν ξέρω. Δεν θυμάμαι αν το έχουμε συζητήσει ποτέ από κοντά , έχεις κάνει τα μαθήματα του Χούντρα; Αν όχι, τότε αυτό το ξε-κούλεμα που αναφέρεις το αποκτάς και με το παραπάνω και χωρίς αράχνη. Και μόνο το πρώτο να κάνεις επενδύοντας άλλες 3-4 το πολύ προπονήσεις πάνω σε αυτό ως prive μάθημα , η διαφορά που βλέπεις είναι τεράστια. πριν 3 λεπτά, το μέλος Ratamahatta έγραψε: Θα συμφωνήσω σχεδόν σε όλα με τον Gouky7 απλά να προσθέσω ότι Αφίδνες μπαίνεις μόνο με pitbike, λέγοντας βάρη εννοείς λογικά την πίστα στο Κορωπί,σωστά; Για εμένα και μια φορά τον μήνα αν μπαίνεις θα δεις διαφορά,ίσως πιο σιγά. Στο Κορωπί, ναι. Σαφέστατα και θα δεις διαφορά απλά όπως λες κι εσύ, πολύ πιο αργά και είναι και λογικό αν το καλοσκεφτείς. Αν υποθέσουμε πως θα πας για μια προπόνηση το μήνα και θα κάνεις περίπου 4-5 sessions χ 10-12 λεπτά, δεν προλαβαίνεις να δουλέψεις πάνω σε συγκεκριμένα πράγματα. Σε εμένα τουλάχιστον δεν λειτουργεί με τίποτα. Θέλω να μπω μέσα και όλη τη μέρα να δουλεύω είτε 1-2 πράγματα σε όλη την πίστα, είτε πολλά μαζί σε μια στροφή. Όταν πρέπει να συντονίσω πολλά μαζί σε όλη την πίστα, καταρρέω . Ας μην ξεχνάμε και την σωματική κούραση που μπορεί να ακούγεται αστεία αλλά εγώ προσωπικά σπάνια είχα καταφέρει να ολοκληρώσω session με το kayo όταν πήγαινα και δεν έχω ούτε παραπανίσια κιλά ούτε είμαι εντελώς χρέπι σε φυσική κατάσταση. πριν 1 λεπτό, το μέλος pitapola έγραψε: Απ την εμπειρία μου η κλίση είναι υποπροϊόν της ταχύτητας, κι όχι το αντίστροφο. Πρώτα μαθαίνεις να οδήγας σωστά, σταδιακά ανεβάζεις την ταχύτητά σου και κατά συνέπεια έρχεται κι η κλίση. Αν ίσχυε το αντίστροφο θα αρκούσε μια βόλτα με ένα ΝΙΚΕΝ για να γίνουμε όλοι γλήγοροι. Αλλά δεν πάει έτσι. Ακριβώς αυτό ήθελα να γράψω Πετράν. Η κλίση είναι συνδεδεμένη με την ταχύτητα. Σε έναν φυσικό χώρο που ΔΕΝ σηκώνει ταχύτητα και δεν έχει στροφές που να μπαίνεις με φόρα δεν μπορείς να εξασκηθείς. Όταν είπα πως το Κορωπί έχει την τέλεια χάραξη εννοούσα αυτό ακριβώς, είναι μια πίστα που συνδυάζει από το να ενώσεις δύο ξεχωριστές στροφές χωρίς να σηκωθείς μέχρι στροφή που να μπαίνεις με όσα μπορείς ( όσο μεγαλύτερη κλίση δώσεις, τόσο γρηγορότερος θα είσαι ). 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
FlyingInADream 10.379 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 8 , 2021 πριν 51 λεπτά, το μέλος Gouky7 έγραψε: Δεν θυμάμαι αν το έχουμε συζητήσει ποτέ από κοντά , έχεις κάνει τα μαθήματα του Χούντρα; Αν όχι, τότε αυτό το ξε-κούλεμα που αναφέρεις το αποκτάς και με το παραπάνω και χωρίς αράχνη. Και μόνο το πρώτο να κάνεις επενδύοντας άλλες 3-4 το πολύ προπονήσεις πάνω σε αυτό ως prive μάθημα , η διαφορά που βλέπεις είναι τεράστια. Τα προιστορικά τα χρόνια, το 2005, και τότε ήταν 0300 riding school, εκπαιδευτής ο μακαρίτης ο parchon. Δεν με βοήθησε ιδιαίτερα πάντως, πιο χρήσιμο μου φάνηκε ο κανόνας ''200.5'' για την οδήγηση στην πόλη, παρά αυτά που κάναμε στην πίστα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Ratamahatta 581 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 8 , 2021 πριν 1 ώρα, το μέλος FlyingInADream έγραψε: Τα προιστορικά τα χρόνια, το 2005, και τότε ήταν 0300 riding school, εκπαιδευτής ο μακαρίτης ο parchon. Δεν με βοήθησε ιδιαίτερα πάντως, πιο χρήσιμο μου φάνηκε ο κανόνας ''200.5'' για την οδήγηση στην πόλη, παρά αυτά που κάναμε στην πίστα. Για εμένα ένα μεγάλο Ναι στο να πας να παρακολουθήσεις κάποιο σχολείο,είτε CSS είτε riding school,και αν μπορείς και τα 3 επιπεδα. Μετά εάν δεν σε καλύπτει μπορείς να συνεχίσεις με πιο εξειδικευμένες τεχνικές. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
FlyingInADream 10.379 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 8 , 2021 πριν 1 ώρα, το μέλος Ratamahatta έγραψε: Για εμένα ένα μεγάλο Ναι στο να πας να παρακολουθήσεις κάποιο σχολείο,είτε CSS είτε riding school,και αν μπορείς και τα 3 επιπεδα. Μετά εάν δεν σε καλύπτει μπορείς να συνεχίσεις με πιο εξειδικευμένες τεχνικές. Τότε ήταν και ένα μάθημα όλο κιόλο. Προφανώς, τώρα θα έχουν επεκταθεί σε περισσότερα πράγματα στα 3 μαθήματα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Wolf1138 2.924 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 8 , 2021 Κατά τη γνώμη μου προαπαιτούμενο θα έπρεπε να ήταν το μάθημα του Χούντρα πριν το δίπλωμα. Μετανιώνω που δεν έκανα το 2 και 3. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
noodles 6.082 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 8 , 2021 ολοι μιλατε σωστα και συμφωνω... σε ενα παραλληλο συμπαν θα ειχαμε-εχουμε ολοι μια Χ οδηγικη παιδεια απο μικροι, θα υπαρχαν πολλες περισσοτερες σχολες, πολλες πιστες κτλ και ισως δε χρειαζοταν να φτανουμε σε καταστασεις οπως τις σημερινες (oh wait, μηπως υπαρχουν ηδη αλλου αυτα)? προσωπικη αμμεση εμπειρια δεν εχω με κανενα απο τους εκπαιδευτες και τα σχολεια τους, αλλα εχω εμμεση απο φιλους και γνωστους. σε καμια περιπτωση δεν αμφιβαλλω πως οτι σου "πουλανε" δεν ειναι σωστο, ολα μια χαρα σωστα ειναι. θες οι πιστες οπως ειναι, θες ολο ο τροπος αρπαχτης που γινεται ολο αυτο, θες το οικονομικο το οποιο ειναι πραγματικα τεραστιο σορρυ αλλα δε συμφωνω και γιαυτο δεν εχω συμμετασχει προσωπικα σε κανενα απο ολα αυτα τα σχολεια, και ουτε προκειται. θα κανω ομως μια κρισιμη ερωτηση. ολα αυτα που "πουλανε" (γιατι για πωληση προκειται), εχετε ψαξει και δε τα βρηκατε πουθενα αλλου δωρεαν? ναι μαλλον θα ιδρωσεις πολυ, παρα πολυ περισσοτερο για να καταφερεις μονος ακομα και το πιο 'ευκολο", δεν αμφιβαλλω σε αυτο. επισης σε καμια περιπτωση δε λεω πως ειναι λαθος (το τονιζω αυτο) ολοι οσοι τα παρακολουθησανε και συνεχιζουν να παρακολουθουνε, ο καθενας κανει οτι θελει με την τσεπη του. δε θελω να αναφερθω στην καθε σχολη αυτη καθαυτη, δεν εχει νοημα πιστευω γιατι καταλαβαινουμε που εστιαζουν και τι θελουν να πετυχουν με αυτο. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Antreasss 228 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 9 , 2021 Παίδες επειδή εγώ μπερδεύτηκα για να μάθω να κάνω χρόνους στ πίστα δεν με ενδιαφέρει να ανέβω ένα επίπεδο οδηγικά στ δρόμο να οδηγάω ίσως με λίγη περισσότερη ασφάλεια πιο σχολείο μου προτείνεται για Αθήνα δε θέλω ούτε ιδιαίτερα που ν δίνω 500τ μήνα δεν τα εχω Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
pitapola 3.498 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 9 , 2021 πριν 5 ώρες, το μέλος Antreasss έγραψε: Παίδες επειδή εγώ μπερδεύτηκα για να μάθω να κάνω χρόνους στ πίστα δεν με ενδιαφέρει να ανέβω ένα επίπεδο οδηγικά στ δρόμο να οδηγάω ίσως με λίγη περισσότερη ασφάλεια πιο σχολείο μου προτείνεται για Αθήνα δε θέλω ούτε ιδιαίτερα που ν δίνω 500τ μήνα δεν τα εχω Καλημερα Ανδρεα. Πας για Χουντρα ξεκαθαρα και χωρις δευτερη σκεψη. @noodles Μιας και εχω δοκιμασει αυτο που λες, θα σου πω οτι διαφωνω 100%. Πηγαινα μονος μου στην πιστα, με ετοιμες ασκησεις για να δουλεψω (ειχα ξεπατωσει τις ασκησεις του CSS απο βιντεο στο ιντερνετ), οχι ετσι στα κουτουρου να γυρναω χωρις νοημα. Το μαθημα ειναι αλλο πραγμα και τη διαφορα την κανει ο εκπαιδευτης. Αυτος που ξερει τι κανεις λαθος και σου το εντοπιζει αμεσως. Και μονος σου ισως να το βρεις το λαθος, αλλα με μεγαλη καθυστερηση που πιθανοτατα να σου εχει ηδη δημιουργησει κακες συνηθειες. Παθων και σ'αυτο. Η μονη περιπτωση που ισως δεχτω οτι μπορει να γινει δουλεια και χωρις το σχολειο ειναι αν εχεις φιλο αρκετα εμπειρο (καποια επιπεδα πανω απο σενα δλδ) να σε καθοδηγησει και να "υποκαθιστα" το ρολο του εκπαιδευτη-εξωτερικου παρατηρητη. Κι αυτο βεβαια θα σε παει μεχρι ενα επιπεδο, εκτος κι αν ο φιλος σου ειναι κανας παγκοσμιος. 8 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Gouky7 8.593 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 9 , 2021 πριν 10 ώρες, το μέλος noodles έγραψε: Διαφωνώ κι εγώ φίλε ως προς το αν έχει νόημα ή όχι. Δεν μπορώ να σου μεταλαμπαδεύσω το γιατί, πρέπει να το κάνεις για να το καταλάβεις. Υπάρχει ολόκληρο ασκησιολόγιο που πρακτικά απαιτεί να υπάρχει άνθρωπος εντός της προπόνησης που να σε κατευθύνει είτε με σημαίες , είτε μιλώντας σου. Στον Μαυρόπουλο δεν πάνε μόνο ερασιτέχνες οδηγοί για προπόνηση μαζί του αλλά και πολλοί αγωνιζόμενοι του ΠΠΤ και όχι για απλή εξάσκηση των όσων ξέρουν αλλά τους προετοιμάζει για να βελτιωθούν - και βελτιώνονται αισθητά για τα ήδη υψηλά επίπεδά τους ( όσοι δεν πάνε απλά κάνουν μαθήματα με άλλους , πχ με Μπούστα όπως ο τελευταίος πρωταθλητής στα 1000). Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Canardo 1.294 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 9 , 2021 (τροποποιήθηκε) πριν 2 ώρες, το μέλος pitapola έγραψε: Η μονη περιπτωση που ισως δεχτω οτι μπορει να γινει δουλεια και χωρις το σχολειο ειναι αν εχεις φιλο αρκετα εμπειρο (καποια επιπεδα πανω απο σενα δλδ) να σε καθοδηγησει και να "υποκαθιστα" το ρολο του εκπαιδευτη-εξωτερικου παρατηρητη. Κι αυτο βεβαια θα σε παει μεχρι ενα επιπεδο, εκτος κι αν ο φιλος σου ειναι κανας παγκοσμιος. Να συμπληρώσω σε αυτό ότι ο φίλος πρέπει να έχει τη μεταδοτική ικανότητα, τον λόγο, την ματιά, για να μπορεί να εντοπίζει τα λάθη αλλά και για να τα διορθώνει. (Από προσωπική εμπειρία λέω πως, ο "Πίτας" το έχει). Υπάρχουν αναβάτες πολύ ικανοί χωρίς την παραμικρή ικανότητα να σου εξηγήσουν τι ακριβώς πρέπει ή δεν πρέπει να κάνεις. Έχοντας διδάξει και διδαχθεί για χρόνια και έχοντας φάει άπειρο χρόνο για να μάθω πράγματα μόνος μου, καταλήγω στο συμπέρασμα ότι ο ικανός δάσκαλος είναι ένα σημαντικό shortcut, προς το στόχο. Αν είσαι "σκύλος"* και αφοσιωθείς μπορεί και να τα καταφέρεις έχοντας ξοδέψει πολλαπλάσιο χρόνο. *(προσωπικά δεν γνωρίζω παρά ελάχιστους τέτοιους ανθρώπους και όσο πάει σπανίζουν όλο και περισσότερο) Η συζήτηση για εμένα περιστρέφεται μόνο γύρω από το VFM. Αν το κόστος ενός σχολείου είναι ανάλογο της γνώσης που θα εισπράξεις και αν ο καθένας είναι διατεθειμένος να επενδύσει αυτά τα χρήματα για το χόμπυ του, την ασφάλεια του, you name it. Τροποποιήθηκε Φεβρουάριος 9 , 2021 από τον Canardo 3 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ΓιωργοςΤΤ 2.996 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 9 , 2021 Τα περίπου 200€ που είχα δώσει για το Καλιφόρνια είναι ίσως τα πιο χρήσιμα λεφτά που έχω ξοδέψει στις μοτοσικλέτες. Όπως λέει ο @pitapola , ενώ είχα διαβάσει και μελετήσει, δεν εφάρμοζα σωστά αυτά που ήξερα. Το έμπειρο μάτι του εκπαιδευτή το είδε και με διόρθωσε αμέσως. 3 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Ratamahatta 581 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 9 , 2021 Θα συμφωνήσω σε όλα με τους από πάνω, όσοι πάνε πάντως σε οποιαδήποτε σχολείο το μόνο που λένε μετά είναι..."τι μ@λ@κ@ς που δεν ήρθα τόσο καιρό"... 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
FlyingInADream 10.379 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 9 , 2021 (τροποποιήθηκε) Μου είχε κάνει πάντως εντύπωση, πόσο πολύ δεν καταλαβαίνουν μερικοί άνθρωποι, για ποιό λόγο πας σε ένα σχολείο. Όταν πήγα εγώ, μετά γνωστοί με ρωτάγανε αν ετρεξα στην πίστα (ήταν στα Μεγαρα τότε) και τι χρόνο έκανα. Φίλος αγωνιζόμενος (στα αυτοκίνητα), ήξερε τον υπάλληλο στο θυρωρείο, και τον πήρε τηλέφωνο, να μάθει πως πάω. Και ο υπάλληλος του λέει, μπα αργά γυρνάει. Ενώ κάναμε τώρα τα sessions που έπρεπε να κάνεις κάτι πολύ συγκεκριμένο, όχι να πας γρήγορα ή να γράψεις χρόνο. Και καλά οι ''έξω''. Το ίδιο κάνανε και μερικοί από τους ''μεσα''. ΔΕΝ κάνανε τις ασκήσεις, και απλά κάνανε trackday. Ρε φίλε, πλήρωσες να κάνεις ένα ΜΑΘΗΜΑ, τι ακριβώς δεν κατάλαβες; Αν ήθελες να κάνεις trackday, το έκανες και πολύ φτηνότερα. Πραγματικά δεν έχω ιδέα πως σκέφτονται μερικοί άνθρωποι. Τροποποιήθηκε Φεβρουάριος 9 , 2021 από τον FlyingInADream 4 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Ratamahatta 581 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 9 , 2021 Πριν πριν 41 λεπτά, το μέλος FlyingInADream έγραψε: Μου είχε κάνει πάντως εντύπωση, πόσο πολύ δεν καταλαβαίνουν μερικοί άνθρωποι, για ποιό λόγο πας σε ένα σχολείο. Όταν πήγα εγώ, μετά γνωστοί με ρωτάγανε αν ετρεξα στην πίστα (ήταν στα Μεγαρα τότε) και τι χρόνο έκανα. Φίλος αγωνιζόμενος (στα αυτοκίνητα), ήξερε τον υπάλληλο στο θυρωρείο, και τον πήρε τηλέφωνο, να μάθει πως πάω. Και ο υπάλληλος του λέει, μπα αργά γυρνάει. Ενώ κάναμε τώρα τα sessions που έπρεπε να κάνεις κάτι πολύ συγκεκριμένο, όχι να πας γρήγορα ή να γράψεις χρόνο. Και καλά οι ''έξω''. Το ίδιο κάνανε και μερικοί από τους ''μεσα''. ΔΕΝ κάνανε τις ασκήσεις, και απλά κάνανε trackday. Ρε φίλε, πλήρωσες να κάνεις ένα ΜΑΘΗΜΑ, τι ακριβώς δεν κατάλαβες; Αν ήθελες να κάνεις trackday, το έκανες και πολύ φτηνότερα. Πραγματικά δεν έχω ιδέα πως σκέφτονται μερικοί άνθρωποι. Πριν 10-12χρονια είχα κάνει το css 1 στα Μέγαρα, τότε ήταν ακομα ο Χουντρας φαντάσου,2-3 την είχαν δει έτσι οπότε πέσαν στην 2-3 ασκηση χαλασαν τις μηχανές τους και χάσανε και την πρακτική εξάσκηση. Τόσο τους έκοβε. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Gouky7 8.593 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 9 , 2021 πριν 44 λεπτά, το μέλος FlyingInADream έγραψε: Φαντάσου λοιπόν τι συμμετέχει στα TDs και τι σκεπτικό έχουν. Δεν νομίζω πως υπάρχει άνθρωπος που να συμμετάσχει σε ένα random TD και να μην έχει το νου του πρώτα πίσω του και μετά στην πίστα. Τσάμπα λεφτά λοιπόν αυτομάτως. Η ενοικίαση της πίστας από 5-6 άτομα πηγαίνει αν δεν κάνω λάθος γύρω στα 150+/άτομο και δεν ξέρω αν χρειάζεται και έξτρα χρήματα για ασθενοφόρο ή ό,τι άλλο. Μιλάμε λοιπόν για φαύλο κύκλο. Μακάρι να καταθέσουν τις εμπειρίες τους και παιδιά που ασχολούνται πολύ πιο ενεργά με αυτά τα θέματα όπως ο @stamatisx για το αν ισχύουν όλα αυτά ή τι εναλλακτικές υπάρχουν. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Ratamahatta 581 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 9 , 2021 (τροποποιήθηκε) Είναι και θέμα των διοργανωτών και κριτών που δεν βγάζουν μια μαύρη σημαία σε κανένα μην στεναχωρήσουν τους πελάτες. Για ένα διάστημα πιο παλιά ήταν ανοιχτά και καθημερινές για προπόνηση, πράγμα εξαιρετικό. Η εναλλακτική είναι να διοργάνωσει το φόρουμ ένα trackday να γουστάρουμε....εεε;; Τροποποιήθηκε Φεβρουάριος 9 , 2021 από τον Ratamahatta Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Gouky7 8.593 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 9 , 2021 πριν 10 λεπτά, το μέλος Ratamahatta έγραψε: Είναι και θέμα των διοργανωτών και κριτών που δεν βγάζουν μια μαύρη σημαία σε κανένα μην στεναχωρήσουν τους πελάτες. Για ένα διάστημα πιο παλιά ήταν ανοιχτά και καθημερινές για προπόνηση, πράγμα εξαιρετικό. Η εναλλακτική είναι να διοργάνωσει το φόρουμ ένα trackday να γουστάρουμε....εεε;; Έχω φάει μαύρη σημαία , 2-3 γύρους πριν τελειώσει το 1ο session. Αν σου πω το λόγο, θα καταλάβεις γιατί πολλές φορές είναι αστεία η όποια ενασχόληση με την όλη φάση. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες