Jump to content
DaL

ABS ... Το Διλλημα

Recommended Posts

Καλησπέρα στο φόρουμ ...

Είμαι 24 , χωρίς ιδιαίτερη εμπειρία σε μηχανές , και σκέφτομαι εδώ και λίγο καιρό να κάνω το μεγάλο βήμα και να αποκτήσω μια .. Το μπάτζετ μικρο στα 3000 -3500 (Θα την κανω την αμαρτία και θα αφαιρέσω και 500ε από τον εξοπλισμό αν τυχόν βρω κάτι που να αξίζει τόσο στα 4000 :thumbsdown:)

Αφού έψαξα , διάβασα , κατέληξα σε μια Er-6n (συγκεκριμένα μοντέλο του 09 και μετά λόγο αισθητικής) με την προϋπόθεση οτι θα έχει abs . Και εκεί δημιουργηθηκε το πρόβλημα 
Μεταχειρισμενα ER  με abs εδω και 1 μήνα που κοιτάω 1 εμφανίστηκε και αυτή στα 4000 . Οπότε σιγα σιγα εφευγε απο το μυαλο μου το θεμα Abs και λεω ' λες να παρω μια χωρις ; '  Δεν θέλω χωρίς abs είναι η αλήθεια , Οπότε έκανα ενα άλμα παραπάνω και σκέφτηκα να περάσω σε μια Ζ750 abs 
Και έφτασε η στιγμή που θέλω την βοήθεια σας 

Ερ-6ν 70 άλογα χωρίς abs η Ζ750 ~105 άλογα με ABS ; ; ; 

Σαν αρχάριος πάντα θεωρώ οτι για μένα είναι πολύ πιο εύκολο να την πάθω με ενα απότομο φρενάρισμα και για αυτό και επιμένω τόσο πολύ στο abs . 
Η αλήθεια είναι οτι δεν έχω καν ιδέα  για τις διαφορές και θα ήθελα να πάρω και μια άποψη για αυτό , Πχ Συντήρηση ; κατανάλωση ; (Er Vs z)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Εβαλες στην συγκριση 2 διαφορετικα μηχανακια...

1) Ποιο σου αρεσει?

2)τι χρηση θα κανεις?

Δεν θα προτεινα να την παρεις χωρις abs για πολλους λογους.

Δεν θα προτεινα να χαλασεις τα λεφτα του εξοπλισμου σου.

Καλυτερα υπομονη κανα μηνα και μαζεμα κανα φραγκο και λιγο περισσοτερο ψαξιμο θα βρεθει και η μοτο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Aν δεν έχεις οδηγική εμπειρία εννοείται πας για abs αν και το er6 είναι σαν παπί ευκολοδήγητο και φρένα που δεν τρομάζουν (το να την πατήσεις με τα φρένα αν είσαι προσεκτικός και συγκρατημένος σαν οδηγός είναι εξαιρετικά δύσκολο). Προσωπικά θα σε συμβούλευα να προτιμήσεις στην περίπτωση σου το δικύλινδρο er6 για πολλούς και διάφορους λόγους...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγώ πάλι από την πλευρά μου θα σου έλεγα να πας απευθείας για το Z. Από τον τρόπο που γράφεις φενακσε αρκετά συγκρατημένος και σοβαρός..άρα μπορώ και λέω ότι και το Z και το R1 και F16 με την ιδια σοβαρατητα θα τα αντιμετωπίσεις...εφόσον φέρεται να το έχεις σε αυτόν τον τομέα κοιτάς για Ζ που ουτθα το βαρεθεις γρήγορα και θα σε καλύψει για πολλά χρόνια και δεν θα μπεις σε μια διαδικασία μετά από 2-3 χρονια να κοιτας για άλλο μηχανακι πηθανοτατα Ζ γιατι σ εχει μεινει αποθημενο.

Η τελικη αποφαση είναι δικια σου.Αν πιστευεις ότι η σχεση σου με το Z τουλάχιστον για τον πρωτο χρονο θα είναι μια σχεση σεβασμου τοτε πας με κλειστα ματια..αν παλη όχι....καλητερα ένα κατά πολύ μηκροτερο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.... 

Δυστυχώς δεν έχω οδική εμπειρία για αυτό και ρωτάω μπας και βγάλω την καλύτερη δυνατή επιλογή. 

Aν δεν έχεις οδηγική εμπειρία εννοείται πας για abs αν και το er6 είναι σαν παπί ευκολοδήγητο και φρένα που δεν τρομάζουν (το να την πατήσεις με τα φρένα αν είσαι προσεκτικός και συγκρατημένος σαν οδηγός είναι εξαιρετικά δύσκολο). Προσωπικά θα σε συμβούλευα να προτιμήσεις στην περίπτωση σου το δικύλινδρο er6 για πολλούς και διάφορους λόγους...

Αν μπορείς να πεις τους λόγους θα με βοηθούσε πάρα πολύ. 

ABS και ας μη σου χρειστει ποτε!

ABS και ας μη σου χρειστει ποτε!

Και γω για αυτόν ακριβώς τον λόγο θέλω. Αλλά όπως είπα το ιδανικό θα ταν ένα er 6n με abs, αλλά άνοιξα αυτό το ποστ ώστε να καλυψω όλες τις πιθανότητες. Αν δεν βρω πχ ερ με abs να έχω και άλλη επιλογή. 

Εβαλες στην συγκριση 2 διαφορετικα μηχανακια...

1) Ποιο σου αρεσει?

2)τι χρηση θα κανεις?

Δεν θα προτεινα να την παρεις χωρις abs για πολλους λογους.

Δεν θα προτεινα να χαλασεις τα λεφτα του εξοπλισμου σου.

Καλυτερα υπομονη κανα μηνα και μαζεμα κανα φραγκο και λιγο περισσοτερο ψαξιμο θα βρεθει και η μοτο.

Μ αρέσουν και τ 2, η χρήση είναι απλή, μηχανή για βόλτες εντός πόλης. 

Δεν ξέρω αν δεν το έθεσα σωστά αλλα το πρόβλημα είναι ότι θέλω πρώτη μηχανή και αυτή που θέλω δεν έχει abs οπότε είπα να πάω ένα βήμα πιο πέρα και δεν γνωρίζω κατά πόσο πιο επικίνδυνο θα ναι. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

@DaL +1 και από εμένα για το ABS, με τα σύγχρονα συστήματα ακόμα και ένας πολύ έμπειρος οδηγός θα δυσκολευόταν να πετύχει εφάμιλλες επιδόσεις σε καλές συνθήκες, πόσο μάλλον ένας νέος και ειδικά σε περίπτωση πανικού.

Εμένα ήδη 2 φορές με έσωσε σε βροχή (οδηγώ κάτι παραπάνω από χρόνο) και μία σε στεγνό όπου έφυγε ένα 5χρονο από την μάνα του και θα τον είχα πάρει παραμάζωμα εάν δεν το είχα (σταμάτησα κυριολεκτικά 15 cm πριν από αυτόν).

Τώρα για το δίλημμα ER vs Z τα μεγαλύτερα ρίσκα για εμάς τους νέους θεωρώ ότι είναι:

1) Να σου πέσει σε επιτόπιες μανούβρες με μικρή/μηδενική ταχύτητα, και με τα δύο μπορεί να γίνει.

2) Να σου πετάξει κώλο λόγω κακού ελέγχου του γκαζιού (whiskey throttle) ή να σουζάρει λόγω λάθους με το συμπλέκτη, πιθανότερο με το Ζ.

3) Να υπερεκτιμήσεις τις δυνατότητες σου, ειδικά μετά από 1-2 χρόνια που θα το έχεις συνηθίσει, όταν αρχίσεις να εξερευνείς περισσότερο τις δυνατότητες του. Πάλι και με τα 2 μπορεί να γίνει.

Οπότε ίσως να είναι λίγο καλύτερο το να ξεκινήσεις με το ER, αλλά και με τα 2 είναι στο χέρι σου. Σε συντήρηση και κατανάλωση δεν γνωρίζω τι διαφορές έχουν, φαντάζομαι ότ το ER θα πίνει λιγότερο.

Εμπειρία από αυτοκίνητο έχεις;

ΥΓ: Μην κάνεις έκπτωση στον εξοπλισμό, και έχε και λίγο "αέρα" στο budget σου για έλεγχο και πιθανά μαζέματα που μπορεί να θέλει όποιο αγοράσεις (λάστιχα, υγρά κτλ). 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

4κυλινδρο για πρωτη μηχανη οσο συνεση κ να εχεις εινα6 επικινδυνο τα χλμ μαζευονται τοσο γρηγορα που ο εγκεφαλος του αμυητου απλα δεν προλαβαινει την πληροφορια. Και το er οριακο το θεωρω αλλα αντε...Οχι ομως το Ζ παιδια μην ενθαρυνετε τετοιες αγορες σε απειρους οδηγους.

Οι μηχανες δεν ειναι αυτοκινητα να μπορεις να οδηγησεις κατ ευθειαν φεραρι εχουν σταδια που πρεπει να τα περασεις.

Στα χρηματα που διαθετεις αφου θες και abs παρε το ΚΤΜ duke 390 abs κ αν θες Ιαπωνα το Cb500Rabs, Μην πας σε κατι πιο δυνατο χωρις εμπειρια.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.... 

Δυστυχώς δεν έχω οδική εμπειρία για αυτό και ρωτάω μπας και βγάλω την καλύτερη δυνατή επιλογή. 

Αν μπορείς να πεις τους λόγους θα με βοηθούσε πάρα πολύ. 

Και γω για αυτόν ακριβώς τον λόγο θέλω. Αλλά όπως είπα το ιδανικό θα ταν ένα er 6n με abs, αλλά άνοιξα αυτό το ποστ ώστε να καλυψω όλες τις πιθανότητες. Αν δεν βρω πχ ερ με abs να έχω και άλλη επιλογή. 

Μ αρέσουν και τ 2, η χρήση είναι απλή, μηχανή για βόλτες εντός πόλης. 

Δεν υπαρχει λογος να παρεις το Ζ.

καλυτερα να πιεσεις αυτο με τα 4 να κψει κατι να πιεστει οικονομικα κανα μηνα και μετα δεν θα το μετανιωσεις.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν μπορεις κανε υπομονη και μαζεψε λιγα ακομα η παραμονευε στο car για να βρεις er με abs σε καμια ευκαιρια.

Μη παρεις μηχανη χωρις abs για κανενα μα κανενα λογο.

Μεταξυ των δυο που εισαι,το er για αρχαριο ειναι καλυτερο και αρκετα πιο οικονομικο.

Πολυ τιμια μηχανη για τα χρηματα της.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν εισαι οσο συντηριτικος οσο φαινεσαι, με το Z + abs θα εισαι κομπλε.
Ευκολο μηχανακι ειναι. Τωρα αν το παρεις και αρχισεις να το στιβεις κατευθειαν, καλη τυχη.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Απο προσωπικη εμπειρια και επειδη οδηγω και με και χωρις abs μηχανη σχεδον καθημερινα θα σου πω οτι υπηρξε περιπτωση που το abs με εσωσε γιατι εκανα μικρο ελιγμο με πατημεμενο φρενο ,

ενω σε αλλη περιπτωση που οδηγουσα μηχανη χωρις abs αυτο με εσωσε γιατι αν ειχα abs θα ειχα καρφωθει στον μπροστα.

Πιστευω δηλαδη οτι αν φτασεις στις λεπτομερειες για να δεις διαφορα τοτε ισως να ειναι αργα ετσι κι αλλιως

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

4κυλινδρο για πρωτη μηχανη οσο συνεση κ να εχεις εινα6 επικινδυνο τα χλμ μαζευονται τοσο γρηγορα που ο εγκεφαλος του αμυητου απλα δεν προλαβαινει την πληροφορια. Και το er οριακο το θεωρω αλλα αντε...Οχι ομως το Ζ παιδια μην ενθαρυνετε τετοιες αγορες σε απειρους οδηγους.

Οι μηχανες δεν ειναι αυτοκινητα να μπορεις να οδηγησεις κατ ευθειαν φεραρι εχουν σταδια που πρεπει να τα περασεις.

Συμφωνω. Δυστυχως ξερω αρκετους που την πατησανε κ πλεον για αρχαριους συστηνω μονο μεχρι 300 - 400 κυβικα. Υπαρχει χρονος αργοτερα για 100+ αλογα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγω δεν συμφωνω με την απο πανω λογικη.

Αν ο αναβατης ξερει τι οδηγαει δεν εχει να φοβαται κατι. 

Αλλα οχι και ζ πρωτη μηχανη :yeahright:..

Καλυτερα κατι πιο απαλο. Κανα hornet π.χ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

παντως υπαρχει και ερ με αβς πιο παλιο του 09 και μεσα στο μπατζετ σου, ειναι και αυτο μια λυση

Τροποποιήθηκε από τον pavlito10

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Συμφωνω. Δυστυχως ξερω αρκετους που την πατησανε κ πλεον για αρχαριους συστηνω μονο μεχρι 300 - 400 κυβικα. Υπαρχει χρονος αργοτερα για 100+ αλογα

Για αυτό τον λόγο και στις σχολές οδηγών υπάρχων στα στάδια του διπλώματος σε δίτροχα. 125 -> 400 -> και μετά ότι θέλει η ψυχή σου :P 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αυτα τα θα ειμαι συνετος κτλ , μου θυμιζουν προσπαθειες που καναμε οταν ειμασταν μικροι να πεισουμε τις μαναδες μας για να μας αφησει να παμε καπου.

Αν δεν εχεις εμπειρια με μηχανες τοτε οπως και να εισαι θα ενθουσιαστεις πολυ μολις παρεις την πρωτη σου στροφη , μολις το ανοιξεις σε ενα φαναρι και δεις εστω για πλακα τους αλλους χλμ πισω..μια δυο τρεις με ενα μηχανακι 105 αλογων οταν κανεις το λαθος ( θα γινει σιγουρα) η βασικη διαφορα με ενα μικροτερο μηχανακι ειναι η ταχυτητα με την οποια θα εισαι .

Εσυ μπορει τωρα να λες στην πολη σε θα ξεπερναω τα 50 , αλλά θα σου πω το πιο απλο , σε μια προσπεραση που θα ανοιξεις το γκαζι θα φτασεις τουλαχιστον 80 και δε χρειαζεται να δεις το κοντερ για να με πιστεψεις.

Εν ολιγοις .. δε χρειαζεσαι τοση δυναμη για τι θα υπολειπεσαι ανοχων σε περιπτωση λαθους. Μην κανεις την καθε στιγμη μοιραια. Αυτα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ποσο να κανουν δηλαδη?

Ειχε φτασει να το δινουν και 5000 καινουργιο σε καποια στοκ.

Ενω καπου 6000 το δινουν(δε μιλαμε για τα τελευταια μοντελα)

Αν υπολογισεις οτι ενα 20-30% φευγει με το που το βγαλεις απο αντιπροσωπεια καταλαβαινεις οτι οποιαδηποτε τιμη πανω απο 4000-4500 ειναι παραλογη.

Μη κοιτας που αλλες μηχανες κρατανε αξια σε παραλογες τιμες...

Πχ 990.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν δεν εχεις εμπειρια με μηχανες τοτε οπως και να εισαι θα ενθουσιαστεις πολυ μολις παρεις την πρωτη σου στροφη , μολις το ανοιξεις σε ενα φαναρι και δεις εστω για πλακα τους αλλους χλμ πισω..μια δυο τρεις με ενα μηχανακι 105 αλογων οταν κανεις το λαθος ( θα γινει σιγουρα) η βασικη διαφορα με ενα μικροτερο μηχανακι ειναι η ταχυτητα με την οποια θα εισαι .

Να προσθέσω στα παραπάνω ότι το λάθος συνήθως δεν έρχεται στις πρώτες βόλτες, όπου θα είσαι με τα μάτια δεκατέσσερα, αλλά όταν θα νομίζεις ότι έμαθες το μηχανάκι.

Την μηχανή την μαθαίνεις μόνο όταν θα γίνει η μαλακία. Από V-strom όταν πήγα στο NC, νόμιζα ότι δύσκολα θα γίνει μαλακία, λόγω πρότερης εμπειρίας. Όταν όμως "κατάφερα" άθελα μου και πέταξα κώλο με δικάβαλο, είπα ότι και τα 55 άλογα μπορεί να σου κάνουν τη ζημιά εκεί όταν δεν το περιμένεις. Στην μαλακία τη δικιά μου, άντε να είχα 1-2 γρατζουνιές. Στα 100+ άλογα, οι γρατζουνιές δεν θα σε νοιάζουν...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Διαβάζοντας τους συμφορουμητες νομίζω ότι πρέπει να ανακάλεσω !

Και από εμενα το ER με ΑΒS.

Τροποποιήθηκε από τον lost_angel

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ποσο να κανουν δηλαδη?

Και abs και λίγα χιλιόμετρα, μου φαίνονται λιγα τα 2.6Κ με 3Κ πχ..

Εκτός και αν ο κόσμος το θεωρεί άσχημο, και για αυτό δεν πουλάει :P

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Λοιπον, ειχα παρομοιο διλλημα πριν καποια χρονια.

Προσωπικα επελεξα το ER6N με ABS το 2011, σε ηλικια 21 ετων και με εμπειρια σε 125 και 400 για 3 χρονια. Οταν το πηρα λοιπον δεν ημουν ουτε πολυ εμπειρος ουτε και νεωπας. Ε, σου λεω πως καταλαβα διαφορα τεραστια σε σχεση με τα αλλα! Αυτο στο λεω γιατι εσυ χωρις εμπειρα, μαλλον το ER θα σου φανει αεροπλανο και το Ζ θα σου φανει διαστημοπλοιο.  Εγω δεν θα συνιστουσα να ξεκινησεις με Ζ γιατι αν και δεν ειναι δυσκολη μηχανη , εχει ιδιαιτεροτητες καθως ειναι δυνατη και νομιζω θα σου φανει το βαρος της.

ΑΝ το Ζ ειναι με ABS, ΑΝ δεν μπορεις να βρεις αλλη μηχανη στο μπατζετ σου, ΑΝ σου αρεσει τοσο πολυ, τοτε παρτο αλλα μυαλο και ματια 14 και οχι για λιγο καθως οπως ειπαν τα παιδια οι στραβες γινονται οταν ξεψαρωσεις. Ιδανικα μια μηχανη σαν την δικια μου θα οσυ εκανε αλλα μαλλον πρεπει μα περιμενεις. Θα συνιστουσα λιγη υπομονη, εγω περιμενα και εψαχνα καθημερινα ωσπου πετυχα ενα ER6 09 Μαυρο με ABS οπως το ηθελα και με τιμη μεταχειρισμενο στα 4500 (το 2011!) σε κατασταση καινουργιου με 5.000χιλ.

Επισης για καλο της τσεπης σου και της σωματικης σου ακεραιοτητας να ψαχνεις μοτο μονο με abs. Θα σε βγαλει απο απειρους μπελαδες και εινια και "προσον" για την οποια μεταπωληση στο μελλον. Αν θες κατι συγκεκριμενο για ντο ER ρωτα με.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Διαβάζοντας τους συμφορουμητες νομίζω ότι πρέπει να ανακάλεσω !

Και από εμενα το ER με ΑΒS.

Μονο που αυτο δεν ειναι επιλογη. Αλλιως δε θα υπηρχε καν το θεμα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Απειρος αναβατης και αστικη χρηση, σιγουρα με ABS. Απο τα δυο καλυτερα το ER, με σεβασμο στην αρχη ειναι σχολειο. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα