Jump to content
punkabbestia

είδα αυτό το σημείωμα σε ένα σκούτερ

99 ψήφοι

1. 1. Παρκάρω στο οδόστρωμα

• Παράλληλα
      19
    • Κάθετα
      64

Recommended Posts

Μη ζητας συγνωμη μπορει να μην το μετανιωσει :D

Προκλητικός... Εριστικός θα έλεγα! :mB_kalo_e:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Διαφωνώ με τον τρόπο αντιμετώπισης αλλά συμφωνώ με το ζήτημα.

Αν το μηχανάκι μπορείς να το βάλεις κάθετα ή καπου αλλού γενικότερα και να βοηθήσεις κάποιον με αυτοκίνητο να παρκάρει, το κάνεις.

Είναι ηλιθιότητα να παρκάρεις ένα μηχανάκι παράλληλα και να πιάνεις 2 θέσεις αυτοκινήτων όταν μπορείς να το βάλεις σε σημείο που δε θα ενοχλείς κανέναν(πεζό, αυτοκίνητο). Και άμα είναι νόμιμο;

Δεν έχω παρκάρει ποτέ μου στον δρόμο χύμα. Ή πεζοδρόμιο(να μην ενοχλώ κανέναν), ή πεζόδρομος(το ίδιο) ή σε ειδικά διαμορφομένους χώρους για μηχανάκια. Όπου και εκεί, υπάρχουν κάτι μπετά, που πάνε και βάζουν τα μηχανάκια διαγώνια. Σε θέση για 2, βάζει το Chaly ο άλλος διαγώνια.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Έχω μια ερώτηση επί του θέματος αφού το να παρκαρεις την μηχανή σου κάθετα είναι παράνομο (ΑΣΕ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΔΙΕΥΚΟΛΗΝΣΗ ΤΩΝ ΑΜΑΞΙΩΝ)τότε άμα στο ρίξουν κάτω και γίνει τσαμπουκάς ο άλλος μετά άμα φωνάξει την αστυνομία και τους δείξει το μηχανάκι που είναι κάθετα ε δεν την πληρώνει ο μοτοσικλετιστής?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κάποιες επισημάνσεις!

Μπορείς να παρκάρεις την μοτοσυκλέτα σου οριζόντια και μετά να βάζεις το αμάξι σου!

Ποιος σου το απαγορεύει? Τέλη πληρώνεις!

Και όσον αφορά το ηθικό κομμάτι, δεν τίθεται θέμα!

Προσωπικά πολύ σπάνια πάρκαρα το παπάκι μου κάθετα, συνήθως το πάρκαρα οριζόντια και καταλάμβανα ΟΔΟΣΤΡΩΜΑ ΑΠΛΑ!

Η μαλακία που λέμε ότι ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΧΩΡΟ ΓΙΑ ΑΜΑΞΙ είναι μεγάλη μπαρούφα και απορώ πως την λέμε! Επειδή έχει καταντήσει αηδία και οι πόλεις είναι αυτοκινητοκρατούμενες?

Έχω διαπληκτιστεί για τέτοιο παρκάρισμα και έχω φωνάξει και αστυνομία!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Απολύτως τίποτα, η μηχανή εξακολουθούσε να είναι στο ίδιο σημείο παρκαρισμένη μέχρι που έφυγα από τον προορισμό μου! :)

Όταν κάλεσα τροχαία άλλος είχε φύγει να βρει κάπου παρακάτω parking και μόλις ήρθαν τα παλικάρια και μιλήσαμε μου είπαν ότι αν ξαναγίνει κάτι τέτοιο να ξαναπάρω τηλέφωνο!

Μου είπαν ότι το παρκάρισμα ήταν νόμιμο, να προσέχω την μηχανή και να την "κόβω" από εκεί που θα βρίσκομαι μήπως γίνει τίποτα!

Με 'κεινα και με τ'άλλα το ξέρετε ότι αν κάποιος πάει και μετακινήσει την μηχανή μπορεί να κατηγορηθεί μέχρι και για...απόπειρα κλοπής?

Η μοτοσυκλέτα αν είναι να μετακινηθεί θα γίνει ή από τον ιδιοκτήτη της ή από γερανό της τροχαίας!

Το περιστατικό έγινε σε δρόμο όπου δεν υπήρχε κάπου αλλού parking πλην του οδοστρώματος!

Τροποποιήθηκε από τον st3li0s

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κάποιες επισημάνσεις!

Μπορείς να παρκάρεις την μοτοσυκλέτα σου οριζόντια και μετά να βάζεις το αμάξι σου!

Ποιος σου το απαγορεύει? Τέλη πληρώνεις!

Και όσον αφορά το ηθικό κομμάτι, δεν τίθεται θέμα...

Είσαι (όχι εσυ, γενικα) σε περιοχή που έχει πρόβλημα με το πάρκινγκ, έχεις το μηχανάκι σου παρκαρισμένο οριζόντια και γυρνάς με το αμάξι και το βάζεις στην θέση του.

Μέχρι εδώ όλα καλά...

Μετά τι κανείς με την μηχανη; Αν ψάξεις θέση να την ξαναπάρκαρεις οριζόντια τότε ΟΚ by me. Αν όμως την χώσεις κάθετα όπου βρεις ή στο πεζοδρόμιο τότε είσαι φάουλ...

Το ίδιο και για τους υπόλοιπους που λένε οτι υποχρεωνόμαστε απο τον νόμο να παρκάρουμε οριζόντια. Αν το κάνετε πάντα εκτός απο εκεί που έχει ειδικές θέσεις με γεια σας με χαρά σας. Αν όμως ισχύει όπου βολεύει τότε πάλι ειναι κάπως...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγώ πάντως έχω ζήσει σκηνικό έξω από το σπίτι μου στον Κολωνό όπου ένας τύπος έκανε αυτό ακριβώς. Είχε την μηχανή (v-strom) οριζόντια και μόλις γύριζε την γύρναγε κάθετα και έβαζε το αμάξι, όπου ένα πρωί κατέβηκα και είδα την μηχανή του διαλυμένη και βαμμένη με σπρεί.

Στάλθηκε με ταχυδρομικό περιστέρι

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η μαλακία που λέμε ότι ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΧΩΡΟ ΓΙΑ ΑΜΑΞΙ είναι μεγάλη μπαρούφα και απορώ πως την λέμε! Επειδή έχει καταντήσει αηδία και οι πόλεις είναι αυτοκινητοκρατούμενες?

Είναι μπαρούφα;

Κυκλοφορείς αμάξι και το λες αυτό;

Μάλλον όχι.

Και κόψτε τις μαγκιές στον δρόμο "επειδή είναι νόμιμο".

Ο μπάρμπας με το 4x4 που θα δει 2 ρόδες να πιάνουν χώρο για 6, θα σε κάνει να το ψάχνεις καμιά 300αρια μέτρα πιο κάτω.

Και δίκιο θα έχει.

Μην είστε παρτάκηδες στον δρόμο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για εξήγα το γιατί θα έχει δίκιο...

Γιατί ο μπάρμπας που λες με το 4χ4 όταν θέλει να παρκάρει θα το βάλει εκεί που χωράει τρένο μες τη μέση.

Όπως κάνουν και τα "τεράστια" σμαρτάκια,και όσοι δε ξέρουν να παρκάρουν.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Διαφωνώ με τον τρόπο αντιμετώπισης αλλά συμφωνώ με το ζήτημα.

Αν το μηχανάκι μπορείς να το βάλεις κάθετα ή καπου αλλού γενικότερα και να βοηθήσεις κάποιον με αυτοκίνητο να παρκάρει, το κάνεις.

Το μόνο έξυπνο πράγμα που είπες.

Ελπίζω να γνωρίζεις πως το "αν μπορείς" έγκειται στην διακρισία του καθενός, καθότι δεν υπάρχουν νόμοι/κανόνες κλπ που να υπαγορευουν το πότε κάποιος "μπορεί". Αν κρίνω ότι δεν είναι ασφαλές για το όχημα μου ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ.

Είναι ηλιθιότητα να παρκάρεις ένα μηχανάκι παράλληλα και να πιάνεις 2 θέσεις αυτοκινήτων όταν μπορείς να το βάλεις σε σημείο που δε θα ενοχλείς κανέναν(πεζό, αυτοκίνητο).Και άμα είναι νόμιμο;

Δεν έχω παρκάρει ποτέ μου στον δρόμο χύμα. Ή πεζοδρόμιο(να μην ενοχλώ κανέναν), ή πεζόδρομος(το ίδιο) ή σε ειδικά διαμορφομένους χώρους για μηχανάκια.

Ελπίζω να γνωρίζεις οτι αυτό είναι παράνομο, ε?

Το λεώ αυτό γιατί έτσι όπως το γράφεις είναι σαν να λες "παρκάρετε στο πεζοδρόμιο παιδιά, όχι στο δρόμο να ενοχλείτε τα αυτοκίνητα".

Και εδώ ισχύει το "αν μπορώ, το κάνω". Κοινώς... άμα θέλω... εις γνώσην μου οτι ειναι παράνομο πάντα...αμα θέλω... όχι να το κάνω για να μην ενοχλώ τους άλλους. Αν παρανομίσω και φάω κλήση για σταθμευση σε πεζοδρόμιο για να έχεις εσύ πιο ευκολη φωλίτσα για το αυτοκινητο σου να έρθω μετά σε εσένα να μου την πληρώσεις?

Είναι μπαρούφα;

Μάλλον όχι.

Ο μπάρμπας με το 4x4 που θα δει 2 ρόδες να πιάνουν χώρο για 6, θα σε κάνει να το ψάχνεις καμιά 300αρια μέτρα πιο κάτω.

Και δίκιο θα έχει.

Δεν την έχω πει ποτέ σε κανέναν στο φόρουμ εδώ αλλά... την παλεύεις καθόλου?

Εσύ μπορεί να γουστάρεις να πετάς το σκουτερακι σου όπου να'ναι και να μην σε νοιάζει αν θα ειναι ασφαλές, αν θα έχεις κλείσει κάποιον, αν θα στο κουνήσουν, πως θα βγεις μετά κλπκλπ. Τόσο μπορεί να σου λέει το μυαλό σου βρε αδερφέ και κανένα πρόβλημα. Δεν σκέφτονται όλοι το ίδιο. Γιαυτό υπάρχει ο νόμος. Ο νόμος της χώρας στην οποία ζεις λέει οτι μπορείς να παρκάρεις παράλληλα. Αν σου ξινίζει αυτό, το σκουτεράκι σου και σε άλλη παραλία.

Ακριβώς επειδή κυκλοφορούν άτομα με την δική σου λογική και με την λογική του μπάρμπα με το 4χ4 που ανέφερες, οφείλω και εγώ και ο κάθε άλλος που δεν σκέφτεται σαν και εσένα να προστατεύει την περιουσία του χωρίς να ενοχλεί τους άλλους.

Πάμε λοιπόν στο "τι ενοχλεί" τους άλλους γιατί μου φαίνεται το μυαλουδάκι σου έχει μπερδέψει την ελευθερία με το δικαίωμα.

Το να μην βρίσκεις να παρκάρεις με το αυτοκινητάκι σου επειδή έχουν παρκάρει άλλοι, δεν περιορίζει καμία ελευθερία σου καθώς ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΕΝΟΣ να παρκάρεις! Θα παρκάρεις όπου υπάρχει θέση φίλε μου. Δεν είναι κανένας υποχρεωμένος να σου φτιάξει φωλίτσα και δεν έχεις κανένα απολύτως δικαίωμα στάθμευσης έναντι κάποιου άλλου.

Τροποποιήθηκε από τον seatcowl

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σε πληροφορώ, ότι όπου πάρκαρα "το σκουτεράκι μου", δεν ενόχλησα ποτέ κανέναν και δεν είχε ούτε μια γρατσουνιά από κανέναν.

Γιατί; Γιατί σκέφτομαι ότι κάποιος ίσως θέλει να χρησιμοποιήσει μια θέση για τετραξονικό να παρκάρει το αυτοκίνητο του από το να πάω να πετάξω εγώ το "σκουτεράκι μου".

Γιατί απλά δεν είμαι παρτάκιας.

Ξέρω ότι θα βρεθώ στη θέση του άλλου κάποια στιγμή και ξέρω ότι το να παρατάω το μηχανάκι μου στο δρόμο, δε θα έχει και τα καλύτερα αποτελέσματα.

Γι'αυτό, πάντα πάρκαρα σε σημείο που ή θα είναι για μηχανάκια ή δε θα ενοχλεί κανέναν και δε θα είναι στο δρόμο.

Αλλά ξέχασα, δεν είναι νομικά σωστό αυτό. Μιας και όλοι κυκλοφορούμε στον δρόμο με τον ΚΟΚ στο χέρι και δεν γίνεται να είμαστε παράνομοι στο παρκάρισμα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ίσως φταίω εγώ αλλά τα μισά απο αυτά που γράφεις μου φαίνονται παράλογα.

Πρώτα χρησιμοποιείς τον μπάρμπα με το 4χ4 σαν παράδειγμα και αφηγείσαι ένα περιστατικό με διδακτικό ύφος κλείνοντας με το "Και δίκιο θα έχει" δείχνοντας πως ουσιαστικά ΕΣΥ εισαι ο μπάρμπας με το 4χ4 και αυτή είναι η δική ΣΟΥ λογική.

Μετά λες το "απλά δεν ειμαι παρτάκιας". Δηλαδή ο μπάρμπας, δηλαδή εσύ, που θα θέλει να βάλει το δικο ΤΟΥ αυτοκίνητο σε μια θέση που έχει παρκάρει κάποιος άλλος, δεν ειναι παρτάκιας......

Κάπου εδώ η λογική έχει πηδηχτεί απο το παράθυρο...

Όσο για το "νομικά σωστό". Υποτίθεται πως είσαι άνω των 18 και υποτίθεται πως είσαι κύριος του εαυτού σου γιαυτό έχεις το ελευθερο να κάνεις ότι γουστάρεις και έχοντας γνώση των συνεπειών των πράξεων σου. Εσύ όμως, ο μή-παρτάκιας, ζητάς απο τους άλλους να παρανομήσουν για να εισαι εσύ πιο χαλαρός. Καταλαβαίνεις την διαφορά?

Ζητάς απο εμένα να παρανομήσω (αφήνοντας την μηχανή μου στο πεζοδρόμιο) ή να κινδυνέψει η περιουσια μου (αφήνοντας την κάθετα) για να είσαι εσύ, ο μπάρμπας με το 4χ4, πιο άνετος όταν θα ψάχνει θέση να παρκάρει! Καταλαβαίνεις τι γράφεις?

Σε πληροφορώ, ότι όπου πάρκαρα "το σκουτεράκι μου", δεν ενόχλησα ποτέ κανέναν και δεν είχε ούτε μια γρατσουνιά από κανέναν.

Αυτό έλειπε να μην υπήρχε και ένα Chewbacca defense arguement στην λογική σου.

Αφου λοιπόν με πληροφόρησες για την εξυπνάδα σου και την χρησιμοποιείς σαν παράδειγμα, ας παρκάρουμε όλοι τις μηχανές μας στο πεζοδρόμιο, αν δεν βρίσκουμε θέση της αρεσκίας μας, αφού εσύ δεν ενόχλησες ποτέ κανέναν και δεν στο γρατούνισε ποτε κανένας. Κάναμε το πείραμα μας και πήραμε τις αποδείξεις για την θεωρία μας...σωστα?

Αφού λοιπόν για να μην είμαστε παρτάκηδες, μας συμβουλευεις να κάνουμε το παραπάνω, θες να αναλάβεις την εξόφληση των κλήσεων για παράνομη στάθμευση?

Αν πεις όχι θα σου απαντήσω... μην είσαι παρτάκιας... κάνουμε αυτό που θες εσύ, αυτό που βολεύει εσένα, τον μπάρμπα με το 4χ4...μην εισαι παρτάκιας.

Ακόμα δεν λες να καταλάβεις οτι έχουμε όλοι τα ίδια δικαιώματα στον δημόσιο δρόμο.

Τροποποιήθηκε από τον seatcowl

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Είσαι (όχι εσυ, γενικα) σε περιοχή που έχει πρόβλημα με το πάρκινγκ, έχεις το μηχανάκι σου παρκαρισμένο οριζόντια και γυρνάς με το αμάξι και το βάζεις στην θέση του.

Μέχρι εδώ όλα καλά...

Μετά τι κανείς με την μηχανη; Αν ψάξεις θέση να την ξαναπάρκαρεις οριζόντια τότε ΟΚ by me. Αν όμως την χώσεις κάθετα όπου βρεις ή στο πεζοδρόμιο τότε είσαι φάουλ...

Το ίδιο και για τους υπόλοιπους που λένε οτι υποχρεωνόμαστε απο τον νόμο να παρκάρουμε οριζόντια. Αν το κάνετε πάντα εκτός απο εκεί που έχει ειδικές θέσεις με γεια σας με χαρά σας. Αν όμως ισχύει όπου βολεύει τότε πάλι ειναι κάπως...

Ναι, το ανάφερα ως διαδικασία, ότι σύμφωνα με τον ΚΟΚ δεν υπάρχει παρανομία! Το ότι είναι δύο δικά σου οχήματα που πληρώνουν τέλη και τα βάζεις-βγάζεις από θέσεις parking δεν σημαίνει ότι κάνεις κάτι μεμπτό και παράνομο! Είναι σαν να ξεπαρκάρει κάποιος το δικό του όχημα και να βάζεις εσύ το δικό σου όχημα!

Το ότι τσαντίζονται πολλοί δεν είναι επειδή κάποιος ξεπαρκάρει και βάζει τα οχήματα του στην μία αυτή θέση(δηλαδή "κρατάει" την θέση), αλλά στο γεγονός ότι έχουμε πήξει στα αυτοκίνητα! Διαφορετική η αιτία, για διαφορετικούς λόγους η τσαντίλα!

Είναι μπαρούφα;

Μάλλον όχι.

Και δίκιο θα έχει.

Καταρχάς δεν κάνω μαγκιές! Το τι θα δει ο μπάρμπας με το 4x4 δεν με ενδιαφέρει καθόλου! Εφόσον είμαι νόμιμος δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα!

Δίκιο δεν θα έχει! Εκτός και αν για σένα η εξαίρεση που θα έπρεπε να είναι κάτι, έχει γίνει ο κανόνας! Επειδή δηλαδή έχουμε πήξει στο αμάξι θα πρέπει να τους δίνουμε χατιρικά τις θέσεις και να τα βάζουμε κάθετα ή στα πεζοδρόμια!

Παρτάκιας δεν είμαι όταν είμαι νόμιμος. Αν μπορούμε να το καταλάβουμε αυτό τότε μπορούμε να προχωρήσουμε την συζήτηση.

Θα μπορούσα να επικαλεστώ και εγώ το ότι όλα τα αυτοκίνητα καταλαμβάνουν χώρους για χιλιάδες ποδήλατα και μηχανάκια. Ποιοι είναι παρτάκιδες με αυτή την λογική?

Αλλά δεν το πάω μέχρι εκεί και κοιτάω εγώ πως θα είμαι σωστός!

Κυκλοφορώ με αμάξι εκτός πόλης και εντός πόλης μηχανάκι ή ποδήλατο! Κυρίως το δεύτερο!

Δεν την έχω πει ποτέ σε κανέναν στο φόρουμ εδώ αλλά... την παλεύεις καθόλου?

Εσύ μπορεί να γουστάρεις να πετάς το σκουτερακι σου όπου να'ναι και να μην σε νοιάζει αν θα ειναι ασφαλές, αν θα έχεις κλείσει κάποιον, αν θα στο κουνήσουν, πως θα βγεις μετά κλπκλπ. Τόσο μπορεί να σου λέει το μυαλό σου βρε αδερφέ και κανένα πρόβλημα. Δεν σκέφτονται όλοι το ίδιο. Γιαυτό υπάρχει ο νόμος. Ο νόμος της χώρας στην οποία ζεις λέει οτι μπορείς να παρκάρεις παράλληλα. Αν σου ξινίζει αυτό, το σκουτεράκι σου και σε άλλη παραλία.

Ακριβώς επειδή κυκλοφορούν άτομα με την δική σου λογική και με την λογική του μπάρμπα με το 4χ4 που ανέφερες, οφείλω και εγώ και ο κάθε άλλος που δεν σκέφτεται σαν και εσένα να προστατεύει την περιουσία του χωρίς να ενοχλεί τους άλλους.

Πάμε λοιπόν στο "τι ενοχλεί" τους άλλους γιατί μου φαίνεται το μυαλουδάκι σου έχει μπερδέψει την ελευθερία με το δικαίωμα.

Το να μην βρίσκεις να παρκάρεις με το αυτοκινητάκι σου επειδή έχουν παρκάρει άλλοι, δεν περιορίζει καμία ελευθερία σου καθώς ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΕΝΟΣ να παρκάρεις! Θα παρκάρεις όπου υπάρχει θέση φίλε μου. Δεν είναι κανένας υποχρεωμένος να σου φτιάξει φωλίτσα και δεν έχεις κανένα απολύτως δικαίωμα στάθμευσης έναντι κάποιου άλλου.

Δεν πειράζει που δεν την έχεις πει σε κανέναν, για όλα υπάρχει πρώτη φορά! Η αλήθεια είναι ότι την παλεύω και μάλιστα πολύ.

Για τον ίδιο νόμο λέμε seatcowl! Και εγώ για παράλληλο -ως προς το πεζοδρόμιο- παρκάρισμα ομιλώ! Διάβαζε καλύτερα!

Τα υπόλοιπα δεν τα πολυκατάλαβα. Ναι δεν περιμένω φωλίτσα, συνήθως παρκάρω εκεί που πρέπει και έτσι όπως πρέπει.

Τροποποιήθηκε από τον st3li0s

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παντα παρκαρω διαγωνια για να χωρανε και αλλα μηχανακια και να μην εξεχει ο τροχος απο την γραμμη των παρκαρισμενων οταν δεν υπαρχει φαρδυ πεζοδρομιο που να μην ενοχλει.

Στην δουλεια επειδη υπαρχει πεζοδρομιο 7 μετρα την βαζω κοντα σε κολονα για να ενοχλει οσο λιγοτερο γινεται, επειδη πριν χρονια μου την ειχαν ριξει μια φορα, αλλες 2 την ακουμπησε αμαξι και πολλες φορες τους προλαβαινα λιγο πριν την ακουμπησει ο προφυλακτηρας.

Χτες ενας τυπος με KLE ηρθε και παρκαρε μπροστα στην πορτα του μαγαζιου, το τιμονι της μηχανης απειχε μισο μετρο απο το τζαμι, οταν του ειπα να την παρει γιατι μου κλεινει την πορτα, αρχικα απαντησε " 2 λεπτα θα κανω" και μετα "συγνωμη δεν καταλαβα πως ενοχλει" :crazy::vava:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγώ το παρκάρω όπου βρω άνοιγμα με αρκετή απόσταση ώστε σε παρκάρισμα/ξεπαρκάρισμα να μη με χτυπήσει ο μπρος ή ο πίσω. Συνήθως "πλαγίως", ούτε οριζόντια ούτε κάθετα, για να μη με φάει και κανένας "περαστικός". Μπορώ να κατανοήσω την "απόγνωση" και την τσατίλα των αυτοκινητιστών όταν δεν βρίσκουν χώρο στάθμευσης, όλοι το έχουμε ζήσει, και όντως εφόσον το δικό μου όχημα (εν προκειμένω η μηχανή) είναι ασφαλές, θα προσπαθήσω να τον διευκολύνω και αυτόν. Την γραμμή την τραβάω αν θεωρήσω πως το να παρκάρω τη μηχανή παράλληλα με το πεζοδρόμιο θα είναι το πλέον ασφαλές και έρθει οποιοσδήποτε να μου τη μετακινήσει ή να κάνει την οποιαδήποτε ζημιά.

Η λογική του "έχω το δικαίωμα να καταστρέψω την περιουσία σου επειδή με ξεβολεύει" είναι εξίσου βλακώδης με το "καίω το σπίτι του απέναντι επειδή μου κόβει την θέα".

Τροποποιήθηκε από τον Mr.Slow

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ίσως φταίω εγώ αλλά τα μισά απο αυτά που γράφεις μου φαίνονται παράλογα.

Πρώτα χρησιμοποιείς τον μπάρμπα με το 4χ4 σαν παράδειγμα και αφηγείσαι ένα περιστατικό με διδακτικό ύφος κλείνοντας με το "Και δίκιο θα έχει" δείχνοντας πως ουσιαστικά ΕΣΥ εισαι ο μπάρμπας με το 4χ4 και αυτή είναι η δική ΣΟΥ λογική.

Μετά λες το "απλά δεν ειμαι παρτάκιας". Δηλαδή ο μπάρμπας, δηλαδή εσύ, που θα θέλει να βάλει το δικο ΤΟΥ αυτοκίνητο σε μια θέση που έχει παρκάρει κάποιος άλλος, δεν ειναι παρτάκιας......

Κάπου εδώ η λογική έχει πηδηχτεί απο το παράθυρο...

Όσο για το "νομικά σωστό". Υποτίθεται πως είσαι άνω των 18 και υποτίθεται πως είσαι κύριος του εαυτού σου γιαυτό έχεις το ελευθερο να κάνεις ότι γουστάρεις και έχοντας γνώση των συνεπειών των πράξεων σου. Εσύ όμως, ο μή-παρτάκιας, ζητάς απο τους άλλους να παρανομήσουν για να εισαι εσύ πιο χαλαρός. Καταλαβαίνεις την διαφορά?

Ζητάς απο εμένα να παρανομήσω (αφήνοντας την μηχανή μου στο πεζοδρόμιο) ή να κινδυνέψει η περιουσια μου (αφήνοντας την κάθετα) για να είσαι εσύ, ο μπάρμπας με το 4χ4, πιο άνετος όταν θα ψάχνει θέση να παρκάρει! Καταλαβαίνεις τι γράφεις?

Αυτό έλειπε να μην υπήρχε και ένα Chewbacca defense arguement στην λογική σου.

Αφου λοιπόν με πληροφόρησες για την εξυπνάδα σου και την χρησιμοποιείς σαν παράδειγμα, ας παρκάρουμε όλοι τις μηχανές μας στο πεζοδρόμιο, αν δεν βρίσκουμε θέση της αρεσκίας μας, αφού εσύ δεν ενόχλησες ποτέ κανέναν και δεν στο γρατούνισε ποτε κανένας. Κάναμε το πείραμα μας και πήραμε τις αποδείξεις για την θεωρία μας...σωστα?

Αφού λοιπόν για να μην είμαστε παρτάκηδες, μας συμβουλευεις να κάνουμε το παραπάνω, θες να αναλάβεις την εξόφληση των κλήσεων για παράνομη στάθμευση?

Αν πεις όχι θα σου απαντήσω... μην είσαι παρτάκιας... κάνουμε αυτό που θες εσύ, αυτό που βολεύει εσένα, τον μπάρμπα με το 4χ4...μην εισαι παρτάκιας.

Ακόμα δεν λες να καταλάβεις οτι έχουμε όλοι τα ίδια δικαιώματα στον δημόσιο δρόμο.

Εχεις κολλήσει στο νομικό θέμα.

Εγώ σου λέω τι βλέπω σωστό σαν χρήστης και των 2 οχημάτων.

Δεν είπα ποτέ ότι είναι παράνομο να παρκάρεις παράλληλα και να πιάσεις όσο χώρο θες.

Λέω όμως, ότι αν βάλεις το μηχανάκι κάθετα, θα βολέψεις και κάποιον άλλον να παρκάρει το αυτοκίνητο τόυ ή το μηχανάκι του δίπλα από το δικό σου.

Ούτε είπα ότι απαιτώ θέσεις όταν είμαι στο δρόμο με το αυτοκίνητο. Δεν έχω κατέβει ποτέ κάτω να μετακινήσω μηχανάκι, ακόμα και παρατημένο να ήταν έξω από το σπίτι μου για 6-7 χρόνια. Απλά πάω πιο κάτω και παρκάρω.

Αλλά, έχοντας δει να ρίχνουν μηχανάκια φίλων + την αντιμετώπιση του μπάρμπα με το 4x4, θεωρώ πιο σωστό να παρκάρεις το μηχανάκι σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο για μηχανάκι ή σε πεζοδρόμιο αν δεν ενοχλεί. Και όταν λέω δεν ενοχλεί, εννοώ πραγματικά να μην ενοχλεί, όχι να περνάνε οι πεζοί τσίμα-τσίμα. 2 χρόνια, το μηχανάκι χύμα στον δρόμο δεν το άφησα ποτέ. Ούτε κλήση είχα ποτέ, ούτε μου την είπε κανένας, ούτε τιποτα.

Νομικά, πρέπει να παρκάρεις παράλληλα. Δεν μπορεί να σου πει κανένας τίποτα. Αλλά εγώ δεν το προτιμώ και ούτε το προτείνω. Άλλωστε, οι θέσεις που είναι για μηχανάκια, έχουν φτιαχτεί για να παρκάρουν τα μηχανάκια κάθετα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το μόνο σωστό είναι αυτό που λες για τις ειδικές θέσεις μοτό.

Αλλά πες μου που τις είδες μέσα στις γειτονιές και τα στενά,εκτός από κεντρικά σημεία.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

οσο δεν ειχα αμαξι το αφηνα παραλληλα το μηχανακι μου μετα καταλαβα την μαλακια και προσπαθω να το αραζω καθετα και να μην εμποδιζω κανεναν

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σημερινο περιστατικο: Έχω παρκαρει καθετα τον μπομπο. Διπλα μου ενα παπι και παραδιπλα μια παρατημενη bmw. Ενας ¨μαγκας¨ κατεβαινει απο το αμαξι, κουναει το παπι, παει να παρει τον μπομπο. βγαινω και τον ρωταω τι κανεις ρε? Μου κανει θελω να παρκαρω. Στην θεση μου του λεω? (πολιτισμενα εγω, ψιλομαγκικα αυτος). Μου λεει πως θα το βαζε απεναντι. Του λεω απο που και ως που το αγγιζεις ? Αν το ριχνες κατω εμενα ποιος θα με πληρωνε. Και αρχισε να βριζει. Αποτελεσμα? Εφαγε μια καλη και δεν παρκαρε και το αμαξι του! Ξανατονιζω..ημουν πολιτισμενος! ουτε εβρισα,ουτε επιτεθηκα!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

θα θελα να εχω μια μεγαλη και βαρια μηχανη να πηγαινω να την παρκαρω διπλα σε αυτους που κρατανε θεση για το κουτι τους με την μηχανη τους...

κοντα στο γηροκομειο στους αμπελοκηπους, κοκκινο fazer προκλητικα παρκαρισμενο οριζοντια.. ντραπηκα που οδηγαω δικυκλο...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αυτος ας πουμε προκαλει..2 θεσεις για να βαλει μετα το αμαξι του..καθε μερα..

κεντρο,που βελαζεις μεχρι να βρεις να παρκαρεις καθημερινα..

DSC02640_zpsawlt7035.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αυτος ας πουμε προκαλει..2 θεσεις για να βαλει μετα το αμαξι του..καθε μερα..

κεντρο,που βελαζεις μεχρι να βρεις να παρκαρεις καθημερινα..

DSC02640_zpsawlt7035.jpg

Εκει ειναι να κοτσαρεις και συ την μηχανη σου μπροστα και αλλος ενας πισω να μην χωραει ουτε σμαρτ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα