Jump to content
punkabbestia

είδα αυτό το σημείωμα σε ένα σκούτερ

99 ψήφοι

1. 1. Παρκάρω στο οδόστρωμα

• Παράλληλα
      19
    • Κάθετα
      64

Recommended Posts

.....δεν έχετε δει πράσινο λάστιχο ποτίσματος, να κρέμεται απο τον 1ο + να ακουμπά στην άσφαλτο = η θεση ειναι καπαρωμένη.... :afro:

Θελει άντερα για να παρκαρεις...

Ποιος ξερει πόσο μεγαλες ειναι οι γλάστρες...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Θες να κάνεις παρατήρηση; Κάντην αλλά κόσμια.Όχι του τύπου θα σε κάψω ζωντανό και άλλα όμορφα.Αν μένεις στη γειτονιά και ο άλλος το αφήνει εκεί συστηματικά δεν μπορεί να μην τον πετύχεις μία φορά να του κάνεις τη παρατήρηση από κοντά.Τα χαρτάκια εμένα μου κάνουν ότι φοβάμαι να στο πω στα ίσια και σου αφήνω μήνυμα.Δε νομίζω να τον πάρει κανείς σοβαρά..

Το άλλο έξυπνο που βλέπω συχνά από την άλλη πλευρά είναι που βάζουν καρέκλες για να πιάσουν θέση πάρκινγκ.Όταν πετυχαίνω κάτι τέτοιο τις βγάζω και παρκάρω.

και καλά κάνεις. Απλά όταν είναι της γειτονιάς ο τυπάς αν πας και του το πεις θα σε αγνοήσει (ούτως ή άλλως ξέρει πως αυτό που κάνει είναι πουστιά, με το να του το πεις δεν θα αλλάξει κάτι) όμως έτσι σε περίπτωση που πάθει κάτι το μηχανάκι του θα νομίζει πως εσύ το έκανες, αφού εσύ ήσουν που του παραπονέθηκες, άρα θα κάνει αντίποινα στο δικό σου αμάξι, ή θα έρθει να μαλώσει μαζί σου κλπ κλπ το θέμα μετά ξεφεύγει...

Αν απλά ξέρει πως απλά δεν τον παίρνει να βάζει το μηχανάκι του εκεί για να πιάνει θέση πάρκινγκ στην πουστιά, απλά δεν θα το κάνει...

Προσωπικά αυτό που θα έκανα είναι να βάλω την μηχανή μου κολλητά με την δική του ώστε να μην του επιτρέπω να παρκάρει το αμάξι του όταν επιστρέφει... Θα το έκανα συνέχεια μέχρι να πιάσει το νόημα...

το δικό μου 50άρι όταν το βόλευα (κάθετα) σε δρόμο το κουνούσαν από λίγο παραπέρα εως και πάνω στο πεζοδρόμιο και βάζαν αμάξια. μιλάμε για παράνοια! και δεν καβάτζωνα θέση αυτοκινήτου, δεν έχω καν. Απλά ο κόσμος έχει ξεφύγει και δε σηκώνει πολλά πολλά. Αν η περιοχή ψιλοέχει θέμα πάρκινγκ ένα παρκαρισμένο μηχανάκι είναι μη αποδεκτό θέαμα.

και αυτό που σου έκαναν είναι ανεπίτρεπτο!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Άλλο το να δεις απλά ένα μηχανάκι παράλληλα με τον δρόμο, και άλλο να το βλέπεις παράλληλα πάντα στο ίδιο σημείο όπου παρκάρει συγκεκριμένο αυτοκίνητο... Καταλαβαίνεις την διαφορά του τι λέω φαντάζομαι. Όταν κάποιος χρησιμοποιεί το μηχανάκι για να πιάνει θέση για το αμάξι του όσο λείπει είναι αληταράς και δεν πρέπει να του περάσει... Συμφωνούμε σε αυτό;

Εννοείται.

Αλλά και πάλι και καβατζόπουστας(διαφωνώ κάθετα) να είναι ο άλλος,αν το όχημα μηχανάκι έχει πινακίδες(δλδ τέλη κλπ),ποιος είσαι και ποιος σου δίνει το δικαίωμα να το κουνήσεις έστω και έναν πόντο;

Τροποποιήθηκε από τον Gen.Markus

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Viper έτσι το μόνο που θα καταφέρεις είναι να περάσεις από το ηθικό αδίκημα της γαϊδουριάς του άλλου στο κανονικότατο αδίκημα του να προκαλέσεις ζημιά στο όχημα του.

Συμφωνώ πως οκ 5εκ είμαστε σε μια σταλιά πόλη και εάν δεν σκεφτόμαστε λίγο ο ένας τον άλλο θα γίνουμε ζούγκλα, αλλά και το να "πάρεις τον νόμο στα χέρια σου" που λέμε, συμβάλει προς την ζούγκλα όχι τον πολιτισμό και θα βρεθείς και μπλεγμένος.

Edit: εμένα αυτό που με ανησυχεί είναι πως είμαστε εκτεθιμένοι σε κάθε περίπτωση. ΟΚ έβγαλες τις παλέτες/αγνόησες τον καραγκιόζη μπράβο που φυλάει θέσεις για το κλαμπ/οτιδήποτε. Εσύ θα φύγεις και θα αφήσεις εκεί το μοτό και εάν το βρεις λαμπάδα δεν θα μπορείς να αποδείξεις τίποτα :/

Τροποποιήθηκε από τον Le Flwr

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μάλλον ο κάτοχος του μηχανακίου τυχερός πρέπει να αισθάνεται που βρήκε μόνο σημείωμα. Γιατί- μου έχει τύχει σε ανάλογη περίπτωση κάτω από το σπίτι μου που ο γείτονάς μου είχε παρκάρει όχι τελείως αλλά λίγο πιο παράλληλα με το πεζοδρόμιο τη μηχανή του (μπέμπα 800 κ.εκ. παρακαλώ και όχι χρέπι) βρήκε αυγά σπασμένα πάνω στη σέλα του και το ντεπόζιτο. Ναι καλά διαβάσατε. Αυγά. Και ο άνθρωπος μιας και δεν μπορούσε να κάνει κάτι απλά εβγάλε μια ανακοίνωση που κατηγορούσε ευγενικά για ψυχασθένεια το δράστη προειδοποιώντας όλους τους υπόλοιπους της πολυκατοικίας.

ΥΓ: έκανα λαλακία που δεν είχα βγάλει φωτό το σημείωμα. Τα έλεγε ωραία και με το δίκιο του κατά τη γνώμη μου.

ΥΓ2: αυγά ρε μάγκες? :pray:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τι σημαίνει "το φωτογράφησα", "ξέρω ποιος είσαι" και οι λοιπές @@ριες?! το μακρύ του και το κοντό του ο κάθε ένας και η βλακεία πάει σύννεφο...

Προσωπικά πολύ άνετα θα είχα πάει την επόμενη μέρα να το αφήσω στο ίδιο ακριβώς σημείο αραχτός με καφεδάκι λίγο πιο πέρα να περιμένω τον έξυπνο που θα έρθει να κάνει το "εντελώς τυχαία" να γνωριστούμε εφόσον εκείνος ήξερε ήδη ποιος είμαι και είναι τόσο σίγουρος για τη θέση του στο όλο θέμα.

Τροποποιήθηκε από τον seatcowl

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

δεν μπόρεσα να το μεταφράσω όλο το μήνυμα.Αλλά εγώ έχω άλλη ερώτηση.

Από τον ΚΟΚ τι ορίζεται ότι η μηχανή μπορεί να παρκάρει στον δρόμο πως;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

δεν μπόρεσα να το μεταφράσω όλο το μήνυμα.Αλλά εγώ έχω άλλη ερώτηση.

Από τον ΚΟΚ τι ορίζεται ότι η μηχανή μπορεί να παρκάρει στον δρόμο πως;

όπως και τα αυτοκίνητα.

Τροποποιήθηκε από τον Gen.Markus

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Άρα αν εγώ με κάποιον φίλο μου βάλουμε παράλληλα 2 μηχανές με το πεζοδρόμιο είμαστε καλυμένοι;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ο ΚΟΚ ορίζει :

"6. Τα οχήματα που βρίσκονται σε στάση ή στάθμευση, επιβάλλεται να τοποθετούνται παράλληλα με την οριογραμμή του οδοστρώματος και επί της αντιστοιχούσας γι' αυτούς προς την κατεύθυνση της κυκλοφορίας πλευράς, εκτός αν ορίζεται με οήμανση διαφορετικά."

Δεν υπάρχει διαχωρισμός μεταξύ αυτοκινήτων, μοτοσυκλετών, τρακτέρ, τρένων κλπ...

Προσωπικά στο κέντρο της Αθήνας αν κατέβω με τη μηχανή, θα την αφήσω στους ειδικά διαμορφωμένους για μηχανές χώρους και θα περπατήσω εκεί που θέλω.

Σε άλλες περιοχές αν κρίνω πως το να την αφήσω κάθετα εμπεριέχει κίνδυνο του να μην χωράει να παρκάρει αυτοκίνητο με άνεση (οπότε και υπάρχει κίνδυνος να ...μου την ακουμπήσει) θα την αφήσω παράλληλα.

Και για να πω και την αλήθεια, χίλιες φορές να την αφήσω σε κάποιο πεζοδρόμιο που όμως δεν θα ενοχλεί διέλευση πεζών, εις γνώση μου οτι θα φάω καμιά κλήση, παρά να την αφήσω στριμωγμένη κάθετα ανάμεσα σε αυτοκίνητα και να την βρω τούμπα ή σημαδεμένη.

Τροποποιήθηκε από τον seatcowl

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εχει ξεφύγει ο κόσμος ξεκάθαρα...

Τραμπουκίζω εναν άγνωστο επειδή παρκάρει το όχημα του νόμιμα...

Το μυαλό ορισμένων ανθρώπων είναι πραγματικά as useful as anne frank's drumkit...

Αυτό δεν είναι τίποτα! Ελάτε να δείτε το πόσο ξύλο πέφτει στο παρκινγκ του super market που δουλεύω, όποτε είναι γεμάτο! Ένας 60ρης μια φορά έβγαλε έναν λοστό από το αυτοκίνητό του, επειδή ένας άλλος του πήρε τη θέση! Ευτυχώς ήρθαν μερικοί της ομάδας ΔΙΑΣ και έληξε το θέμα! Πάντως αρκετό ξύλο έχει πέσει, και συνεχίζει να πέφτει! Επίπεδο μηδέν απόλυτο! Στα ραβασάκια θα κωλώσουμε τώρα;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αντε λοιπον, και παρκαρουμε καθετα (να βοηθαμε λίγο).

Μπαινει λοιπον κι αλλος διπλα με μοτό, καθετα κι αυτος.

Κι ερχεται η γίδα με τ'αμαξι + τα ξαπλώνει και τα 2 μοτό κατω.

Και σκεφτεσαι.

''Αν το'χα παράλληλα (οπως οριζει ο ΚΟΚ), δεν πάρκαρε κι άλλος με μοτό. Ουτε θα χωραγε αμαξι. Ή τελος παντων, θα υπήρχαν περιθώρια''.

Εδω σε θελω κάβουρα.... :shades:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αντε λοιπον, και παρκαρουμε καθετα (να βοηθαμε λίγο).

Μπαινει λοιπον κι αλλος διπλα με μοτό, καθετα κι αυτος.

Κι ερχεται η γίδα με τ'αμαξι + τα ξαπλώνει και τα 2 μοτό κατω.

Και σκεφτεσαι.

''Αν το'χα παράλληλα (οπως οριζει ο ΚΟΚ), δεν πάρκαρε κι άλλος με μοτό. Ουτε θα χωραγε αμαξι. Ή τελος παντων, θα υπήρχαν περιθώρια''.

Εδω σε θελω κάβουρα.... :shades:

Η λύση Θανάση είναι δυστυχώς μία, και ειπώθηκε ήδη.

.....................

Προσωπικά στο κέντρο της Αθήνας αν κατέβω με τη μηχανή, θα την αφήσω στους ειδικά διαμορφωμένους για μηχανές χώρους και θα περπατήσω εκεί που θέλω.

.....................

Και για να πω και την αλήθεια, χίλιες φορές να την αφήσω σε κάποιο πεζοδρόμιο που όμως δεν θα ενοχλεί διέλευση πεζών, εις γνώση μου οτι θα φάω καμιά κλήση, παρά να την αφήσω στριμωγμένη κάθετα ανάμεσα σε αυτοκίνητα και να την βρω τούμπα ή σημαδεμένη.

Δοκιμασμένο 27 χρόνια, εγγυημένο 100%.

Στη ζούγκλα του Ελλαδιστάν δεν μπορείς να κάνεις κάτι καλύτερο.

Προσωπικά, ΠΟΤΕ ανάμεσα σε αυτοκίνητα, είτε κάθετα είτε παράλληλα.

Ναι, έχεις υποχρεώσεις έναντι όλων, αλλά αντίστοιχα και οι άλλοι έχουν υποχρέωση να βρεις τη μηχανή σου όρθια και στη θέση της αντί για ξάπλα και λαβωμένη.

"Το μη χείρων βέλτιστο" δηλαδή ως κανόνας "επιβίωσης".

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το ιδιο ειχα παθει με το παπι και εγω. Καποιος το βραδυ εβαζε ενα σημειωμα οτι ενοχλει και οτι εαν δεν το παρω θα το σπασει. Εν τω μεταξυ το μηχανακι ηταν διπλα σε καγκελα κοντα στην πυλωτη της πολυκατοικιας και δεν ενοχλουσε πραγματικα πουθενα (ουτε σε εισοδο/εξοδο ουτε στην διαβαση πεζων στο πεζοδρομιο) Την δευτερη μερα μου εριξε χλωρινη επανω στην σελα και ξεβαψε λιγο το αριστερο πλαστικο. Την τριτη μερα δεν αντεξα. Εκατσα απο αποσταση και κοιτουσα το μηχανακι ολο το βραδυ. Τον τσακωσα να ξαναφηνει σημειωμα. Τον πλησιασα και του ρωτησα τι κανει εκει. Μολις του ειπα οτι το μηχανακι ειναι δικο μου παγωσε. Την επομενη μερα το αφησα μεσα στην πολυκατοικια και πηρα τηλ. την Τροχαια. Ηρθε και εγραψε καμποσα αυτοκινητα μεταξυ αυτων και το δικο του. Μετα διεδωσα την βρωμα οτι την καλεσε αυτος και ουσιαστικα γυρισα ολη την γειτονια εναντιον του. Μετα απο 2 μηνες εφυγε απο το σπιτι μετακομιζοντας σε αλλη περιοχη της Αθηνας....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εννοείται.

Αλλά και πάλι και καβατζόπουστας(διαφωνώ κάθετα) να είναι ο άλλος,αν το όχημα μηχανάκι έχει πινακίδες(δλδ τέλη κλπ),ποιος είσαι και ποιος σου δίνει το δικαίωμα να το κουνήσεις έστω και έναν πόντο;

Γι'αυτό και δεν θα το κουνήσω αλλά αφού αχρηστεύει την θέση για όλους τους άλλους θα την αχρηστεύσω και εγώ για αυτόν παρκάρωντας την δική μου κολλητά με την δική του μηχανή οπότε και το μηχανάκι να πάρει να μην εχει χώρο για το αμάξι του. Αλλά να δεις τότε που θα προσπαθήσει αυτός να κουνήσει την δική μου ή και κατά πάσα πιθανότητα να της κάνει ζημιά..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σωστό το δίλημμα οντως.

Ως πολιτες ενος κράτους οφείλουμε να τηρούμε τον νόμο καθαρά. Παρκάρουμε λοιπον τα μηχανάκια μας οριζόντια ανάμεσα στα αυτοκίνητα. Αυτό ομως ενοχλεί τους περισσότερους οδηγούς αμαξιών και εχουμε φαινόμενα οπως αυτο του τοπικ.

Για να διευκολύνουμε λοιπόν τους εαυτους μας και τους γυρω μας βάζουμε τις μηχανες κάθετα. Πολυ πιθανό ομως να μας τις ρίξουν, για τον α,χ,ψ λόγο,απροσεξία,λάθος χειρισμός, και διάφορα άλλα ανθρώπινα λάθη.

Εδω λοιπον ειναι το πρόβλημα. Αν στην ριξει καποιος κάτω και ειναι σωστος και ηθικός θα αφήσει ενα σημείωμα , εγω σου έριξα τη μηχανη αυτο ειναι το κινητο μου παρε με να συννενοηθούμε Ανδρεας π.χ.

Αν δεν θέλουμε να ακολουθήσουμε λοιπον το νόμο (αυτή είναι η ιδανική λύση) ναι να δεχτω λοιπόν να την αφήσω κάθετα στον δρόμο αλλά να ξέρω οτι αν την βρω πεσμένη θα ξέρω ποιος το έκανε και θα βγάλω μια άκρη.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γι'αυτό και δεν θα το κουνήσω αλλά αφού αχρηστεύει την θέση για όλους τους άλλους θα την αχρηστεύσω και εγώ για αυτόν παρκάρωντας την δική μου κολλητά με την δική του μηχανή οπότε και το μηχανάκι να πάρει να μην εχει χώρο για το αμάξι του. Αλλά να δεις τότε που θα προσπαθήσει αυτός να κουνήσει την δική μου ή και κατά πάσα πιθανότητα να της κάνει ζημιά..

Μιχάλη μου πολύ εύκολα σε βλέπω να θες να κάνεις την μηχανή σου βορρά στις ορέξεις του καθενός φίλε μου.

Τι πάει να πει θέση μου και θέση σου;

Πάρκαρα/ες πρώτος; τελείωσε το θέμα.όταν δεν έχεις δικό σου πάρκινγκ ισχύει ο νόμος του ταχύτερου.

Θες να το πάμε και στην κόντρα νόμιμου και ηθικού;

Στα κωλόστενα που μένω(στα τριγύρω,όχι στο σπίτι μου) 8/10 φορές είναι επικίνδυνο για την μηχανή μου να την παρκάρω κάθετα.Να βάλω δηλαδή μόνος μου το μαχαίρι στο λαιμό μου για να τα έχω καλά με την ηθική του γείτονα;

Ρε είμαστε με τα καλά μας;;Ξέρουμε πως συνήθως εμείς θα βγούμε ζημιωμένοι σε κάθε περίπτωση επαφής της μότας μας με όχημα και θα βαράμε και παλαμάκια από πάνω;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μιχάλη μου πολύ εύκολα σε βλέπω να θες να κάνεις την μηχανή σου βορρά στις ορέξεις του καθενός φίλε μου.

Τι πάει να πει θέση μου και θέση σου;

Πάρκαρα/ες πρώτος; τελείωσε το θέμα.όταν δεν έχεις δικό σου πάρκινγκ ισχύει ο νόμος του ταχύτερου.

Θες να το πάμε και στην κόντρα νόμιμου και ηθικού;

Στα κωλόστενα που μένω(στα τριγύρω,όχι στο σπίτι μου) 8/10 φορές είναι επικίνδυνο για την μηχανή μου να την παρκάρω κάθετα.Να βάλω δηλαδή μόνος μου το μαχαίρι στο λαιμό μου για να τα έχω καλά με την ηθική του γείτονα;

Ρε είμαστε με τα καλά μας;;Ξέρουμε πως συνήθως εμείς θα βγούμε ζημιωμένοι σε κάθε περίπτωση επαφής της μότας μας με όχημα και θα βαράμε και παλαμάκια από πάνω;

Ρε Μάκη δεν καταλαβαίνεις τι λέμε τόση ώρα; Νιώθω ότι με τρολάρεις!!! Είπα εγώ να μην την βάλεις όπως θες την μηχανή σου; Αλλά όταν ξεπαρκάρεις το αμάξι σου, αν στην θέση εκείνη πας επίτηδες την μηχανή με τρόπο ώστε να σε περιμένει η θέση όταν γυρίσεις για να παρκάρεις το αυτοκίνητο σου είσαι φάουλ. ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΚΕΙ λέω πως πρέπει να γίνει κάτι. Όχι αν δούμε κάποια μηχανή απλά νόμιμα παρκαρισμένη.

Με ποιον άλλον τρόπο να το πω για να γίνω κατανοητός δεν ξέρω, ειλικρινά!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καθόλου δε σε τρολάρω αγορίνα μου.

Απλά σου φέρνω ωραιότατα παραδείγματα σε αντίθεση με την ηθική σου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καθόλου δε σε τρολάρω αγορίνα μου.

Απλά σου φέρνω ωραιότατα παραδείγματα σε αντίθεση με την ηθική σου.

Μάκη λίγο ακόμα και θα με κάνεις να πάρω σκούτερ... αντιλαμβάνεσαι σε τι σημείο με έχεις φτάσει...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μάκη λίγο ακόμα και θα με κάνεις να πάρω σκούτερ... αντιλαμβάνεσαι σε τι σημείο με έχεις φτάσει...

Με συγχωρείς αν σε έχω φτάσει μέχρι εκεί :grin::tooth:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα