Jump to content
George_89

Αρχαριος - Κοντος

Recommended Posts

Εαν θες ντε και καλα να ρισκαρεις τη ζωη σου, τουλαχιστον παρε ενα cbr600f4i που ειναι για το μποι σου ο,τι πρεπει και δεν ειναι τοσο αγριο οσο αυτα που ανεφερες.

Είναι λιγότερο από 10 κιλά βαρύτερο και 5 άλογα λιγότερο απ το rr του '03 και έχει κόφτη στις 14200. Πόσο πιό ήπιο σου ακούγεται εσένα??

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Δεν νομίζω ότι λέω κάτι ωραίο. Νομίζω ότι λέω κάτι...λογικό!

Έναν νοήμων άνθρωπος δεν τον ενδιαφέρουν οι 7 στις 10 περιπτώσεις, τον ενδιαφέρει η 1 στις 10, που θα είναι αυτός!

Δρόμος που να έχει όριο 130 και να διαθέτει κάθετο με ΣΤΟΠ δεν υπάρχει!Εκτός και αν εσύ τρέχεις με 130 σε δρόμο με όριο 50!Εκεί δεν φταίει η μηχανή, αλλά εσύ!

Ξανά, ένα νοήμων άνθρωπος δεν θα την τρέξει έτσι την μηχανή. Αν το κάνει δεν θα είναι νοήμων! It's so simple!

Όπως υπάρχουν πολλές διαφορετικές μοτοσυκλέτες, υπάρχουν και πολλές διαφορετικές ιδιοσυγκρασίες αναβατών!

Ο νοήμων δε θα πάρει 600άρα SS για πρώτη μοτοσυκλέτα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Έναν νοήμων άνθρωπος δεν τον ενδιαφέρουν οι 7 στις 10 περιπτώσεις, τον ενδιαφέρει η 1 στις 10, που θα είναι αυτός!

Δρόμος που να έχει όριο 130 και να διαθέτει κάθετο με ΣΤΟΠ δεν υπάρχει!Εκτός και αν εσύ τρέχεις με 130 σε δρόμο με όριο 50!Εκεί δεν φταίει η μηχανή, αλλά εσύ!

Ξανά, ένα νοήμων άνθρωπος δεν θα την τρέξει έτσι την μηχανή. Αν το κάνει δεν θα είναι νοήμων! It's so simple!

Όπως υπάρχουν πολλές διαφορετικές μοτοσυκλέτες, υπάρχουν και πολλές διαφορετικές ιδιοσυγκρασίες αναβατών!

Ένας νοήμων άνθρωπος, που λες κι εσύ, θα φοβόταν εξ'αρχής να πάρει για πρώτη του μηχανή κάτι τέτοιο. Αν είχες οδηγήσει κι εσύ κάτι παρόμοιο σε ΔΡΟΜΟ, με αληθινή ΚΙΝΗΣΗ και ίσως και λιιιιιίγη βροχούλα θα καταλάβαινες τι ενοοώ. Τέσπα, πλάτιασε το θέμα, το κόβω εδώ. Ο καθένας είναι υπεύθυνος για το δικό του κεφάλι. Πάρε και το Μ1 του Ρόσσι άμα νιώθεις τόσο γ@ματος.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αδερφε εσεις εχεις τον παρα οποτε παρε πιστιαρικο μηχανακι κ καλη τυχη. Τωρα αποψεις κ τσουτσες, οτι κ να σε λεμε οποιο σ αρεσει στο ματι θα παρεις γιατι μετα απο παπι χριστο δεν θα καταλαβεις τι διαφορα μπορει να χει τονα ξακοσαρι απ τ αλλο. Δεν ειναι για να μαθεις αλλα αμα εχεις μυαλο στο κεφαλι σου θα το πηγαινεις κοκοκο για κανα χρονο χαλαρα σπιτι καφετερια κ αγιος ο θεος. Αμα δεν εχεις μυαλο σε κανα διμηνο κ πολλα σε λεω πωλειτει σιμπιαρ ανταλλακτικα εμεινε μονο το μοτερ. Αμα γουσταρεις μηχανη να γκαζωνεις να φρεναρεις κ να σε πηγαινει το σκατο στην καλτσα κ νομιζεις οτι μπορεις να μαθεις σε τετοιο πραμα τοτε καλοριζικο καλοταξιδο καλη τυχη κανε καλη ασφαλεια κ παρε κ μια πανοπλια μαζι γιατι μια δυο τρεις θα σε κοντραρει κανα φιλαρακι και θα την κανεις τη μαλακια. Οι αλλοι σε λενε παρε κατι μικροτερο που δεν κλωτσαει σα γαιδουρι για να μη φας τα μουτρα σου δε φοβουνται μην τους κοντραρεις στον περιφερειακο κ χασουνε.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αδερφε εσεις εχεις τον παρα οποτε παρε πιστιαρικο μηχανακι κ καλη τυχη. Τωρα αποψεις κ τσουτσες, οτι κ να σε λεμε οποιο σ αρεσει στο ματι θα παρεις γιατι μετα απο παπι χριστο δεν θα καταλαβεις τι διαφορα μπορει να χει τονα ξακοσαρι απ τ αλλο. Δεν ειναι για να μαθεις αλλα αμα εχεις μυαλο στο κεφαλι σου θα το πηγαινεις κοκοκο για κανα χρονο χαλαρα σπιτι καφετερια κ αγιος ο θεος. Αμα δεν εχεις μυαλο σε κανα διμηνο κ πολλα σε λεω πωλειτει σιμπιαρ ανταλλακτικα εμεινε μονο το μοτερ. Αμα γουσταρεις μηχανη να γκαζωνεις να φρεναρεις κ να σε πηγαινει το σκατο στην καλτσα κ νομιζεις οτι μπορεις να μαθεις σε τετοιο πραμα τοτε καλοριζικο καλοταξιδο καλη τυχη κανε καλη ασφαλεια κ παρε κ μια πανοπλια μαζι γιατι μια δυο τρεις θα σε κοντραρει κανα φιλαρακι και θα την κανεις τη μαλακια. Οι αλλοι σε λενε παρε κατι μικροτερο που δεν κλωτσαει σα γαιδουρι για να μη φας τα μουτρα σου δε φοβουνται μην τους κοντραρεις στον περιφερειακο κ χασουνε.

τα ειπες ολα :thumbsup1:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δηλαδη αν σκασεις με 100 χιλιομετρα/ωρα πανω σε μπαριερα στην εθνικη εχει σημασια αν εισαι με ss ή street ή on/off ή παπι;;;

Συμφωνα με καποιες γνωμες εδω μεσα τα ss ειναι μονο για πιστα και δεν κανουν για κανενα δρομο στην Ελλαδα.

Αληθεια αυτοι που τα λενε αυτα εχουν οδηγησει ποτε ss;;

Και εγω πριν ειχα street μηχανη αλλα απο τοτε που πηρα ss μετανοιωσα που δεν οδηγουσα τοσα χρονια με κλιπον!!

Ο καθενας περνει αυτο που γουσταρει και δεν εχει να δωσει λογο σε κανεναν!!

Απολαυστε τις μηχανες σας λοιπον μαγκες, οποιες και αν ειναι αυτες ,και ευχομαι να γουσταρετε οταν τις οδηγειτε αλλιως κατι εχετε κανει λαθος!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Είναι λιγότερο από 10 κιλά βαρύτερο και 5 άλογα λιγότερο απ το rr του '03 και έχει κόφτη στις 14200. Πόσο πιό ήπιο σου ακούγεται εσένα??

Δεν εχω οδηγησει ουτε το ενα, ουτε το αλλο. Αυτο που ξερω απο κατοχους ειναι οτι ειναι σχετικα ψοφιο στις χαμηλομεσαιες και πιο touring στημενο σε σχεση με τα κλασικα SS. Σιγουρα ειναι και αυτο ακαταλληλο για πρωτη μηχανη.

Απο μονα τους το βαρος και η ιπποδυναμη δεν λενε παντα την αληθεια καθως δεν περιγραφουν τα ποιοτικα χαρακτηριστικα της μοτοσυκλετας.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μπουρδίτσες ανέφερα το ότι πολλοί νομίζουν ότι παίρνοντας κάποιος νοήμων άνθρωπος SS θα το πάρει για να πηγαίνει από φανάρι σε φανάρι και να κάνει κόντρες. Και αποτέλεσμα αυτού να φάει τα μούτρα του!

Το θεωρώ λίγο χαζό να αναφέρεται ως κριτήριο, άσχετα αν συμβαίνει όντως.

Πάντως Γιάννη προσωπικά εγώ δεν θα αισθανόμουν άνετα αν είχα αναλωθεί στο να μαζεύω εμπειρία με κατώτερες μηχανές και έπειτα να ανέβαινα σε ένα όπλο!

Προτιμώ να δουλέψω το όπλο με ήρεμία και σύνεση ακόμα και αν χρειαστεί πολύς χρόνος για να εξοικειωθώ!

Στο κείμενό μου, ήμουν απολύτως σαφής και παρουσίασα κάθε λεπτομέρεια. Τόσο στις «δικαιολογίες» όσο και στα λάθη/δυσκολίες.

Δεν είπα πως ο φρέσκος αναβάτης θα πάρει SS και αμέσως θα στηθεί στα φανάρια.

Αλλά είναι δεδομένο πως από την 1η κιόλας μέρα θα πετύχει άλλον να του κάνει ξερογκαζιές στο φανάρι.

Και μπορεί εκεί να μην ανοίξει, αλλά θα ανοίξει στον μήνα, γιατί το μυαλό του θα του λέει «το 'χω, το 'χω. Δώσε, δώσε»

Και εκεί θα γίνει το μπαμ.....

Γιατί εκεί, λίγα sec μετά την αλλαγή από 2α σε 3η θα πηγαίνει με 150.

Και εκεί δεν τον σώνει τίποτα αν δεν ξέρει ΑΚΡΙΒΩΣ τι καβαλάει και δεν έχει την τύχη να μη του πεταχτεί κάποιος.....

Επιπλέον, ένα SS μηχανάκι, με άκαμπτο πλαίσιο/αναρτήσεις (και πιθανότατα και κουτσουρεμένες και με κατεβασμένες τιμονόπλακες γιατί ο βλάξ ο προηγούμενος πίστευε πως έστριβε καλύτερα έτσι) στις διαδρομές σπίτι-καφετέρια και πίσω, μπορεί άνετα να σε πετάξει από την πλάτη του όταν καταλάβει πως σε έπιασε στον ύπνο. Ένα χαζογλίστρημα πίσω, ένα χαζομπλοκάρισμα εμπρός, είναι αρκετά για να πληρώνεις 500ευρα επειδή έπεσες με 15km/h

Οι κατώτερες μοτοσυκλέτες Στέλιο, στρίβουν ακριβώς με τις ίδιες αρχές. Με τα ίδια κόλπα, με την ίδια τεχνική.

Αλλά επιτρέπουν στον αναβάτη να κάνει περισσότερα λάθη και να τα «σβήσουν» στα μαλακά πλαίσια και αναρτήσεις τους.

Το όπλο, όση σύνεση κι αν έχεις, όσο συγκρατημένος κι αν πηγαίνεις, δε το μαθαίνεις.

Απλά θα το μετακινείς.

Εξελικτικά προχωράμε πάντα.

Όταν ήσουν μικρός, ο πατέρας σου δε σου πήρε για πρώτο ποδήλατο 26άρι ή 28άρι.

Ούτε στα Μαθηματικά ξεκίνησες από Horner ή όρια....

Δεν είπα να αλλάξεις 10 μηχανάκια και να τα κρατήσεις από 3 χρόνια έκαστο......

Αλλά 2 σκαλοπάτια πριν το SS θα ήταν καλά!

Το να καβαλάς SS και να ζητάς μεγάλο χρονικό διάστημα για να το μάθεις είναι το αυτονόητο.

Αν δεν ξέρεις όμως και προσπαθείς να μάθεις, τότε ο χρόνος είτε θα είναι υπερβολικά μεγάλος είτε απλά κάποια μέρα (ή νύχτα) θα σταματήσει να μετρά.

Ρε παιδιά,μεταξύ μας,όλοι εμείς που λέμε όχι,αλλάξαμε 32 μηχανάκια μέχρι να πάρουμε αυτό που θέλαμε;

Μάκη όχι. Δεν χρειάζεται να αλλάξεις 10 μηχανάκια. Το έγραψα και στον Στέλιο.

Δεν χρειάζεται να σκεφτόμαστε στα άκρα πάντα.

Υπάρχουν και οι ενδιάμεσες οδοί!

Ήπιο πρώτο μηχανάκι, μεσαίο γενικής χρήσης μετά και αν εξακολουθείς να θες, πας σε SS.

Και καλό είναι, πριν πας στο SS, να κάνεις και ένα LVL CSS.

Και 5-6 μήνες μετά την αγορά SS, κάνεις και ένα 2ο LVL για να κουμπώσεις καλύτερα στο νέο μηχανάκι!

Ξέρεις κάτι Στέλιο?

Ακόμα κι αν θεωρήσω a priori πως είμαστε όλοι νοήμονες, αυτό δε σημαίνει πως είμαστε και όλοι εγκρατείς (και συμπεριλαμβάνω και τον εαυτό μου μέσα).

Τα 130km/h τα έχει για ψωμοτύρι κάθε SS 600+cc

Και δε χρειάζεται να κάνεις κόντρες για να τα πιάσεις.

Και αν συνυπολογίσω και σενάρια tank slapping (πχ) που επίσης είναι ευκολότατα σενάρια, η νοημοσύνη δε σε σώνει, χωρίς την εμπειρία και τα χρόνια στο κουρμπέτι......

Και όταν στα 130 χρειαστεί να σταματήσεις για κάποιο λόγο, τότε βλέπεις πως ο χρόνος ξεχειλώνει, η καρδιά χτυπάει υπερωρίες και η αργή κίνηση σε όσα συμβαίνουν μπορεί να φαίνεται αργή στο μυαλό αλλά είναι 1 ή 2sec διάρκειας. Και μετά το μπαμ. Και μετά εύχεσαι να μπορείς να αναρωτιέσαι τι μαλακία έπαιξε......

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν έχω διαβάσει όλο το θρεντ, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω την λογική του SS για πρώτη μοτοσυκλέτα.

SS σημαίνει Super Sport... πως στην ευχή θα κάνεις "supersporting" από την στιγμή που δεν ξέρεις να καβαλάς;

Τώρα τα περί εγκράτειας κτλ, μερικοί το έχουν, μερικοί άλλοι δεν το έχουν... Αλλά δεν με ενδιαφέρει αυτό...

Από τη στιγμή που δεν ξέρεις να καβαλάς... το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα πάρεις SS για να πηγαίνεις γρήγορα... Για άλλους λόγους...

Τώρα, το θρεντ του γιάννη

«Είμαι νέος αναβάτης και θέλω supersport!!!»

τα λέει όλα.

Όσοι είναι αντίθετης άποψης, ας πάρουν αυτοί SS για πρώτη μοτοσυκλέτα και ας αφήσουν τους υπόλοιπους ήσυχους.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μην του απαντάτε ρε του ξίνου, μας έχει πηδήξει με τα σεντόνια του.

Αη σιχτήρ μου τρως τα kbs και δεν σε διαβάζω από πάνω. :crazy:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δηλαδη αν σκασεις με 100 χιλιομετρα/ωρα πανω σε μπαριερα στην εθνικη εχει σημασια αν εισαι με ss ή street ή on/off ή παπι;;;

Αν σκάσεις στην μπαριέρα, όχι, δεν έχει σημασία με τι έσκασες πάνω της.

Αλλά ένα παπί πχ θα πηγαίνει στα όριά του, δύσκολο να κάνεις τον Γιαπωνέζο καμικάζι με τέρμα γκάζι να πηγαίνεις προς την μπαριέρα φωνάζοντας «tora tora tora»

Ναι, ο πόνος θα είναι ο ίδιος (ίσως με on-off γλυτώσεις λίγα πράγματα λόγω ύψους) αλλά ένα SS θα μαζέψει πολύ ευκολότερα τα 100 ή 140 σε σχέση με αντίστοιχης κλάσης (κυβισμού και κόστους στα μεταχειρισμένα) on-off ή street.

Και το street & on-off δε σε φτιάχνει στο να ανοίγεις το γκάζι.

Είναι δεδομένο πως ακόμα και η «πολεμική» θέση οδήγησης στα SS σε προδιαθέτει για πόλεμο.

Για καρύδωμα στο γκάζι, για χαμηλές πτήσεις και μεγάλες κλίσεις στις στροφές.

Είναι απολύτως υποθετικό να συζητάμε για σύγκρουση με 100km/h στις μπαριέρες.

Όταν με το V-strom θα πηγαίνεις με 100 ή 120km/h (όπως και με το Versys, ER-6 κλπ), με το SS θα πηγαίνεις τουλάχιστον με 50% παραπάνω και θα αισθάνεσαι και υπερασφαλής (χωρίς να είσαι απαραίτητα)

Συμφωνα με καποιες γνωμες εδω μεσα τα ss ειναι μονο για πιστα και δεν κανουν για κανενα δρομο στην Ελλαδα.

Δεν είπα πουθενά κάτι τέτοιο. Πουθενά.

Απλά γιατί διαφωνώ.

Όπως επίσης διαφωνώ με το να ανέβεις κανείς σε SS μηχανάκι για πρώτο του μηχανάκι!

Αληθεια αυτοι που τα λενε αυτα εχουν οδηγησει ποτε ss;;

Περίμενε να σου απαντήσουν!! :D

Και εγω πριν ειχα street μηχανη αλλα απο τοτε που πηρα ss μετανοιωσα που δεν οδηγουσα τοσα χρονια με κλιπον!!

Εδώ θεωρώ πως κάνεις λάθος.

Είναι εξίσου πιθανό (κατ' εμέ, σαφές πιθανότερο) να είχες μετανοιώσει αν καβαλούσες απ' ευθείας SS πριν περάσεις από το στάδιο της street μοτοσυκλέτας.

Γιατί με εκείνη έκανες τα πρώτα ήπια βήματά σου, έμαθες να κυκλοφορείς στη ζούγκλα των ελληνικών δρόμων, έμαθες να φρενάρεις και να καταλαβαίνεις την πρόσφυση.

Και εκείνη, με τη σειρά της, ως μαλακό μηχανάκι, σε προστάτεψε σβήνοντας τα λάθη που πιθανότατα έκανες.

Πιθανότατα να είχες έναν μεγάλο τραυματισμό αν πήγαινες σε ss απ' ευθείας.

Ή απλά να μην είχες ευχαριστηθεί το ss και να έφευγες από τις μοτοσυκλέτες.....

Ο καθενας περνει αυτο που γουσταρει και δεν εχει να δωσει λογο σε κανεναν!!

Οι ίδιοι ρωτούν. Δε τους φέραμε μείς στην κουβέντα!!!

Απολαυστε τις μηχανες σας λοιπον μαγκες, οποιες και αν ειναι αυτες ,και ευχομαι να γουσταρετε οταν τις οδηγειτε αλλιως κατι εχετε κανει λαθος!!

Σαφώς!! Συμφωνώ 100%

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Διάβασες πολλές γνώμες,είδες πολλές και διαφορετικές απόψεις.

Ανοιξε το car.gr και την χρυση ευκαιρία και ξεκινα να βλέπεις αγγελίες,οταν με το καλό αποφασίσεις πόσταρε μας και καμιά φώτο να σου πούμε καλορίζικο.

Οτι και να αποφασίσεις, εσυ ξέρεις πως θα το διαχειριστείς και αν μπορείς να το κάνεις.

Αντε και καλές αγορές και καλούς καφέδες.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν σκάσεις στην μπαριέρα, όχι, δεν έχει σημασία με τι έσκασες πάνω της.

Αλλά ένα παπί πχ θα πηγαίνει στα όριά του, δύσκολο να κάνεις τον Γιαπωνέζο καμικάζι με τέρμα γκάζι να πηγαίνεις προς την μπαριέρα φωνάζοντας «tora tora tora»

Ναι, ο πόνος θα είναι ο ίδιος (ίσως με on-off γλυτώσεις λίγα πράγματα λόγω ύψους) αλλά ένα SS θα μαζέψει πολύ ευκολότερα τα 100 ή 140 σε σχέση με αντίστοιχης κλάσης (κυβισμού και κόστους στα μεταχειρισμένα) on-off ή street.

Και το street & on-off δε σε φτιάχνει στο να ανοίγεις το γκάζι.

Είναι δεδομένο πως ακόμα και η «πολεμική» θέση οδήγησης στα SS σε προδιαθέτει για πόλεμο.

Για καρύδωμα στο γκάζι, για χαμηλές πτήσεις και μεγάλες κλίσεις στις στροφές.Θελω να πιστευω πως υπαρχει τουλαχιστον η απαραιτητη νοημοσυνη αυτα να τα κανεις σε δρομο και συνθηκες που στο επιτρεπουν!

Είναι απολύτως υποθετικό να συζητάμε για σύγκρουση με 100km/h στις μπαριέρες.

Όταν με το V-strom θα πηγαίνεις με 100 ή 120km/h (όπως και με το Versys, ER-6 κλπ), με το SS θα πηγαίνεις τουλάχιστον με 50% παραπάνω και θα αισθάνεσαι και υπερασφαλής (χωρίς να είσαι απαραίτητα)

Δεν είπα πουθενά κάτι τέτοιο. Πουθενά.Δεν αναφερθηκα σε εσενα φιλε μου!

Απλά γιατί διαφωνώ.

Όπως επίσης διαφωνώ με το να ανέβεις κανείς σε SS μηχανάκι για πρώτο του μηχανάκι!

Περίμενε να σου απαντήσουν!! :D

Εδώ θεωρώ πως κάνεις λάθος.

Είναι εξίσου πιθανό (κατ' εμέ, σαφές πιθανότερο) να είχες μετανοιώσει αν καβαλούσες απ' ευθείας SS πριν περάσεις από το στάδιο της street μοτοσυκλέτας.

Γιατί με εκείνη έκανες τα πρώτα ήπια βήματά σου, έμαθες να κυκλοφορείς στη ζούγκλα των ελληνικών δρόμων, έμαθες να φρενάρεις και να καταλαβαίνεις την πρόσφυση.

Και εκείνη, με τη σειρά της, ως μαλακό μηχανάκι, σε προστάτεψε σβήνοντας τα λάθη που πιθανότατα έκανες.

Πιθανότατα να είχες έναν μεγάλο τραυματισμό αν πήγαινες σε ss απ' ευθείας.

Ή απλά να μην είχες ευχαριστηθεί το ss και να έφευγες από τις μοτοσυκλέτες.....

Προφανως,γι'αυτο αλλωστε δεν πηγα κατευθειαν σε ss!

Οι ίδιοι ρωτούν. Δε τους φέραμε μείς στην κουβέντα!!!

Σαφώς!! Συμφωνώ 100%

Δεν διαφωνουμε καπου επι της ουσιας αλλα ειναι πολυ ασχημο,τουλαχιστον στα ματια μου,να υποτιμαει κανεις τις επιλογες καποιου πανω στο τι μηχανη καβαλαει.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τρου στορυ. Πρωτη βολτα με το Κ ηταν Σουνιο. Μολις το ειχα αγορασει και εψαχνα πως να κουμπωσω πανω του. Ενω ψαχνομουν λοιπον,νιωθω τον αερα να με ψιλοκοπαναει. Ω να σου γαμησω λεω, φερτε μου πισω την Τζιεσαρα μου που στα 80 χλμ δεν χαμπαριαζε τιποτα απο αερα. Κοιταζω κοντερ κι εγραφε 160+. Ναι,τα ιδια θα παθεις μ ενα παπι και ενα ςς στα 100χλμ. Η συχνοτητα με την οποια θα βλεπεις τετοια νουμερα ειναι το θεμα. Με το παπι μια στο τοσο, με ςς απο φαναρι σε φαναρι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κι εγω το ιδιο επαθα αδερφε. Με το χχ λες χαλαρα παω κοιτας κατω βλεπεις 200. Με το βιραγκο λες ποτε επιασε 200 το ρημαδι κοιτας κατω κ βλεπεις 80.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Με το βιραγκο λες ποτε επιασε 200 το ρημαδι κοιτας κατω κ βλεπεις 80.

Η ατάκα της ημέρας!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φίλε είναι δικά σου τα λεφτά και η υγεία σου οπότε παίρνεις αυτό που γουστάρεις.

Στο ερώτημα σου για το ποιο θα είναι πιο βολικό η απάντηση είναι οτι όλα είναι ίδια και όσο πιο καινούργια τόσο χειρότερα.

Φίλος μου πήρε το καλοκαίρι ρ6 του '08 σαν πρώτο μηχανάκι επειδή ήταν το μόνο που του άρεσε και η μεγαλύτερη απόσταση που έχει κάνει είναι μέχρι την Βουλιαγμένη,οπότε το μόνο που θα σου πω είναι οτι συνέχεια θα σε πιασμένος χέρια,πόδια,καρπούς και τουλάχιστον στην αρχή θα δείχνεις πιο κουλός απο τον διπλα με το παπί.

Ότι και αν πάρεις καλά χιλιόμετρα και πάντα όρθιος.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Στέλιο, αυτά που λες ισχύουν, αλλά όχι για όλους τους αναβάτες. Ναι, αν πάρω το 600άρι SS και ξοδέψω 6 μήνες για να κάνω 2 σχολεία και να πηγαίνω κάθε Σ/Κ στην πίστα, σιγά σιγά θα το μάθω και θα γίνει και σωστά, σε ελεγχόμενο περιβάλλον. Δείτε και τον Alex με το R6 (που και πάλι δεν ήταν πρώτο του, νομίζω είχε ένα CBR125 πριν). Εδώ όμως μιλάμε για άλλη κατηγορία αναβάτη. Ο Alex το έχει κυρίως για track bike.

Στην περιγραφή του φίλου που άνοιξε το θέμα δεν υπάρχει τίποτα που να λέει ότι είναι αναβάτης τέτοιου τύπου. Είναι απλά ο άνθρωπος που θέλει να πάρει ένα μηχανάκι για τη βόλτα του μέσα στην πόλη και του αρέσει ένα συγκεκριμένο στυλ (γι'αυτό και αρκετοί σωστά του πρότειναν το μικρό ninja, γιατί έχει την εμφάνιση χωρίς να έχει τον ίδιο κίνδυνο). Να στο πω απλά, όταν το μηχανάκι χέζεσαι να το ανοίξεις και δεν υπάρχει και δρόμος να το πας στα όριά του, δε θα το μάθεις ποτέ.

Για να μάθεις πχ να ελέγχεις ένα γλίστρημα, πρέπει να μπορείς να έχεις ελέγξιμο και ομαλό γλίστρημα σε μικρές ταχύτητες. Όταν το μάθεις καλά, μετά μπορείς να μεταφέρεις τη γνώση αυτή σε πιο δύσκολες συνθήκες (μεγαλύτερη ταχύτητα, πιο δυνατή μοτοσυκλέτα,κλπ).

Το δικό μου για να γλιστρήσει θέλει απλά λίγο παραπάνω κλίση, λίγο γκάζι και θα το κάνει στα 40-50χλμ. To SS με το σκληρότερο στήσιμο έχει μεν καλύτερη πρόσφυση, αλλά όταν τη χάσει θα το κάνει με λιγότερη προειδοποίηση. Μπορεί να γλιστράει από το ξεκίνημα μέχρι τα 180, αλλά το κάνει και πιο άτσαλα. Και όταν θα το πάθει στη διαδρομή, θα πηγαίνει με 150 ενώ εγώ με 50. Είναι καθαρά θέμα εκπαίδευσης του εγκεφάλου μας, όταν για πρώτο μηχανάκι παίρνεις κάτι που σου χτυπάει υπερφόρτωση στις αισθήσεις θα κάνεις πολύ περισσότερο καιρό να το μάθεις. Αν ξεκινάς με κάτι που μπορείς πιο άφοβα και ελεγχόμενα να το τερματίσεις σιγά σιγά, έχεις και πιο συχνή επαφή με το τι κάνει μια μοτοσυκλέτα στα όριά της.

Με απλά λόγια,

1. για να μάθεις πρέπει να εξερευνείς τα όρια
  2. είναι πιο εύκολο να μάθεις όταν δεν είσαι χεσμένος
  3. στα 50km/h με 30 μοίρες κλίση και ελαφρύ γλίστρημα είσαι λιγότερο χεσμένος από ότι στα 150 με 45 μοίρες κλίσης και το πίσω να χορεύει σάμπα με την παραμικρή κίνηση του γκαζιού

Δηλαδή, είναι και θέμα σε ποιο σημείο και πώς έρχονται τα όρια, αλλά και πόσο απότομα αντιδρά η κάθε μοτοσυκλέτα όταν τα υπερβεί. Ένα μηχανάκι που θέλει πίστα για να πάει οριακά με ασφάλεια, αναβάτης που το θέλει για commuter εντός πόλης δε θα το μάθει σε λογικό διάστημα. Μέχρι τότε δηλαδή τι γίνεται;. Και επειδή δεν έχει και προηγούμενη εμπειρία σε άλλο, στην πρώτη συνοικιακή λακούβα που θα κρατηθεί από το τιμόνι αντί από το τεπόζιτο και θα δώσει καταλάθος 10-15 μοίρες γκάζι γιατί θα αποσβαίνει τον κραδασμό με κίνηση των χεριών του αντί με τα πόδια, δε θα κάνει απλά μπροστά ένα "γκουπ" το μηχανάκι όπως κάνουν τα πιο μικρά. Αν έχει πρόσφυση θα τσιμπήσει για πλάκα 20-30 χιλιομετράκια στο κοντέρ και θα βρεθεί να πηγαίνει με 70 στα στενά ή μπορεί να σηκωθεί και λίγο, αν δεν έχει θα πετάξει κώλο. Και ο φίλος μας αντί να το σηκώσει όρθιο για να σταματήσει το γλίστρημα, θα κάνει το λάθος να κλείσει το γκάζι. Να μας πει ο ksino1100 τι θα γίνει μετά που τα ξέρει καλύτερα τα σχετικά με tank slapping κλπ :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν ήταν 28-30 χρονών θα έλεγα κακώς τον έχετε πάρει παραμάζωμα.

Στην τελική όλα τα 600 SS είναι ψόφια χαμηλά και πιο ευκολόχρηστα από τα streetfighter ή τα motard που του προτείνετε να πάρει.

Συγκεκριμένα το cbr600f πιστεύω ότι είναι μια χαρά μηχανάκι για να μάθει κάποιος με το μυαλό στο κεφάλι να οδηγάει.

Τώρα το παιδί είναι πιτσιρικάς μέσα στην καύλα και θα κάνει μαλακίες. Αυτό είναι δεδομένο. Όντας όμως στην ηλικία που είναι θα είναι πιο δεκτικός σε πιο ηλικιωμένους και έμπειρους αναβάτες.

Οπότε αντί να του λέτε να πάρει τέρμα ψόφια μηχανάκια λες και δε μπορείς να κάνεις μαλακίες με δαύτα, μήπως να του λέγατε όταν το ψωνίσει να τον παίρνετε καμιά βόλτα μπας και αποκτήσει μοτοσικλετιστική παιδεία από τους πιο έμπειρους; Γιατί μόνο έτσι μπορεί κανείς να μπει στην ψυχολογία του "σιγά σιγά και ομαλά". Αν νομίζει ότι ξέρει να οδηγάει τότε κάνει τις μαλακίες. Αν αποδεχτεί ότι μαθαίνει τότε εξασκείται μεν αλλά δε τη βλέπει ο Gamαοταο επειδή έπιασε άλογα στα χέρια του. Οδηγείται η καύλα του σε σωστό κανάλι για την πλέον αναίμακτη διαχείρισή της.

(Δε μιλάω για τον "διαγωνισμό ταχύτητας" κατά τις εφορμήσεις μελών του βορείου κλιμακίου φυσικά)

Τροποποιήθηκε από τον Semiaz

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα