DIMIXANOVIOS 36 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 30 , 2014 (τροποποιήθηκε) χαίρετε. Σύνηθες πρόβλημα οι καμένοι αισθητήρες καυσίμου. Ακριβά τα γνήσια ανταλλακτικά. Πάμφθηνη η επισκευή αν ξέρετε λίγο από κολλητήρι ηλεκτρικών επαφών. Εγώ ελάχιστα ξέρω αλλά τα κατάφερα. Αναζητήστε γενικά στο ίντερνετ και μάλλον κάποιος άλλος θα το χει κάνει. Ίδιο πρόβλημα είχα και στο CBR600 FX που είχα αν και εκείνο δεν είχε reed switch αλλά ntc thermistor. Ξεκινάμε λοιπόν. Έτσι είναι το ρουμπινέτο όταν το βγάλουμε απο το ντεπόζιτο. Το πάνω μέρος του ρουμπινέτου έχει ένα φλοτέρ στο πάνω μέρος του οποίου είναι προσαρμοσμένο ένα μαγνητάκι. Έτσι είναι όταν η στάθμη καυσίμου είναι χαμηλή. και έτσι όταν είναι ψηλή... Τροποποιήθηκε Μάιος 31 , 2014 από τον innova 04 Ετικέτες 4 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
DIMIXANOVIOS 36 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 30 , 2014 το μαγνητάκι αυτό λοιπόν καθώς κατεβαίνει μαζί με το φλοτέρ, κλείνει το κύκλωμα μαγνητίζοντας τη reed switch που βρίσκεται μέσα στο χάλκινο σωλήνα. Η reed switch είναι πρακτικά ένας διακόπτης που ενεργοποιείται με το μαγνητισμό. κόβουμε λοιπόν προσεκτικά (γιατί μέσα του περνά καλώδιο που δε θέλουμε να πληγώσουμε) το χάλκινο σωλήνα με σιδεροπρίονο η πριονωτό μαχαιράκι όμως για να βγεί το καλώδιο με τη reed switch πρέπει να την αποκολλήσουμε από την κορυφή του ρουμπινέτου οπότε ζεσταίνουμε εκεί με το κολλητήρι... 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
DIMIXANOVIOS 36 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 30 , 2014 ξέχασα. πρίν βάλετε κολλητήρι και γενικά πριν κάνετε οτιδήποτε πρέπει να φυσήξετε στα σωληνάκια του ρουμπινέτου για να φύγει η βενζίνη και ακόμα καλύτερα να πλύνετε με νερό... μη γίνει κανα μπάμ.... βενζίνη είναι αυτή. αυτές είναι οι reed switch. πάρτε μπόλικες γιατί είναι γυάλινες και σπάνε εύκολα. Εγώ έσπασα 4 μέχρι να τα καταφέρω και ήμουν πολύ προσεκτικός. στις δύο παρακάτω φωτό έχω κάνει μια διάταξη που δείχνει τι πρέπει να γίνει για να ανάψει το λαμπάκι της χαμηλής στάθμης. να ενωθεί δλδ το καλώδιο με το χάλκινο σωλήνα 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
DIMIXANOVIOS 36 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 30 , 2014 εδώ άλλες δυο φωτό για να καταλάβετε τι γίνεται. πλησιάζοντας το μαγνήτη στη reed, το κύκλωμα κλέινει και το λαμπάκι ανάβει 4 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
johnjohn2 749 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 30 , 2014 Άμα έχεις θέληση και πιάνουν και τα χέρια σου κάνεις παπάδες... Ωραίος Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
scorpion92 1.127 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 30 , 2014 Και εσυ για διαβασμα ξεκινησες.... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
DIMIXANOVIOS 36 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 30 , 2014 εδώ θέλει λίγη προσοχή στο πόσο ψηλά θα κολλησουμε τη reed ώστε η διαδρομή του μαγνήτη καθώς κατεβαίνει, να συμπίπτει με τη θέση της reed. Οπότε κάνουμε τις δοκιμές μας, σημαδεύουμε και προχωράμε. πρώτα πρέπει να κολλήσουμε τη reed στο καλώδιο, έπειτα να μονώσουμε το καλώδιο και τέλος να κολλήσουμε την άλλη άκρη της reed στην κορυφή του ρουμπινέτου. κόλληση στην κορυφή κόλληση για επανένωση του χάλκινου σωλήνα... εδώ βλέπετε πόσο άσχετος έιμαι στις κολλήσεις... εδώ ελέγχω τη στεγανότητα των κολλήσεων και φυσώντας στο λάστιχο κι επειδή δεν ήταν τόσο καλή, παστώνω το όλο σύστημα με εποξική κόλλα 2 συστατικών.... δεν το σκέφτηκα εγώ... από το εργοστάσιο έτσι ήταν αλλά είχε ψιλοξεκολλήσει... 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
DIMIXANOVIOS 36 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 30 , 2014 αυτό ήταν!!! ζωάρα!!! όχι άλλο σπρώξιμο.... έχω πλέον λαμπάκι!!! (το κίτρινο είναι) :P το ίδιο είχα κάνει και στο CBR αλλά εκείνο είχε ntc θερμίστορ. Είναι ένα μπλιμπλίκι το οποίο οσο κολυμπά στη βενζίνη ψύχεται και έχει μεγάλη αντίσταση οπότε δεν περνά ρεύμα μέσα του. Όταν κατέβει η στάθμη σταματά να ψύχεται και έχει την ιδιότητα αυτό το υλικό, όταν θερμάινεται να μειώνεται η αντίστασή του οπότε περνά ρεύμα και ανάβει το λαμπάκι. Το cbr όμως ήταν πιο έξυπνο και για να μην αναβοσβήνει το λαμπάκι στα πλάτσα-πλούτσα της βενζίνης είχε μνήμη και περίμενε να περάσει ένα λεπτό πρωτού ανάψει το λαμπάκι. Οπότε με ψάρωνε, γιατί παρόλο που γεφύρωνα τη σύνδεση, εκείνο δεν άναβε... έπρεπε να περιμένω 1 λεπτό... Και νόμιζα ότι είχε καεί το led στην πλακέτα και η πλακέτα ήταν πανάκριβη.... ψάξτε το αν έχετε πρόβλημα και στο δικό σας μηχανάκι και είναι πολύ πιθανό να το επιδιορθώσετε πάμφθηνα. Και εσυ για διαβασμα ξεκινησες.... χαχα... εντελώς όμως... αλλά δεν την πάλεψα για πολύ.... :) 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
FlyingInADream 10.379 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 30 , 2014 (τροποποιήθηκε) Το cbr όμως ήταν πιο έξυπνο και για να μην αναβοσβήνει το λαμπάκι στα πλάτσα-πλούτσα της βενζίνης είχε μνήμη και περίμενε να περάσει ένα λεπτό πρωτού ανάψει το λαμπάκι. Οπότε με ψάρωνε, γιατί παρόλο που γεφύρωνα τη σύνδεση, εκείνο δεν άναβε... έπρεπε να περιμένω 1 λεπτό... Και νόμιζα ότι είχε καεί το led στην πλακέτα και η πλακέτα ήταν πανάκριβη.... ψάξτε το αν έχετε πρόβλημα και στο δικό σας μηχανάκι και είναι πολύ πιθανό να το επιδιορθώσετε πάμφθηνα. Άιντε γμσ, όχι εσύ βεβαίως βεβαίως , έχει CBR ο αδερφός μου, δεν ανάβει το λαμπάκι, ένωνα εγώ τα καλώδια στον αιθητήρα, δεν άναβε το λαμπάκι, συμπέραινα εγώ ότι έχει χαλάσει το όργανον... Λύσε όργανο, μέτρα πλακέτα, ψάξε κόψιμο στις πίστες, το led καλό, ρε τι γίνεται εδώ... Είχα πει, να αυτό δεν θα το βρω ποτέ τι γίνεται!!!!!! Τώρα που διάβασα το ποστ σου, φωτίστηκα τι έκανα λάθος!!!! Θα γεφυρώσω αύριο και θα αναμείνω, γκρρρρρρρρρ (για εμένα πάει το γκρρρρρρ) Τροποποιήθηκε Μάιος 30 , 2014 από τον FlyingInADream Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
DIMIXANOVIOS 36 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 30 , 2014 Άιντε γμσ, όχι εσύ βεβαίως βεβαίως , έχει CBR ο αδερφός μου, δεν ανάβει το λαμπάκι, ένωνα εγώ τα καλώδια στον αιθητήρα, δεν άναβε το λαμπάκι, συμπέραινα εγώ ότι έχει χαλάσει το όργανον... Λύσε όργανο, μέτρα πλακέτα, ψάξε κόψιμο στις πίστες, το led καλό, ρε τι γίνεται εδώ... Είχα πει, να αυτό δεν θα το βρω ποτέ τι γίνεται!!!!!! Τώρα που διάβασα το ποστ σου, φωτίστηκα τι έκανα λάθος!!!! Θα γεφυρώσω αύριο και θα αναμείνω, γκρρρρρρρρρ (για εμένα πάει το γκρρρρρρ) εγώ να δεις...είχα σκάσει... για δες το μάλλον αυτό θα είναι, το δικό μου ήταν μοντέλο 2000 αλλά πιστεύω θα ναι και άλλα έτσι... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
FlyingInADream 10.379 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 30 , 2014 1999 το δικό μας, το ίδιο είναι το ρημάδι. Σε ευχαριστώ πολύ, 99% αυτό είναι και μου έδωσες την λύση. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ΣΑΒΒΑΣ 8.010 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 31 , 2014 ΕΥΓΕ ξέμεινα αλλά <<ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ>> ! :_thumbsup: Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
strokt up 1.284 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2 , 2021 Παιδια βοήθεια. Ψάχνω θερμιστορ τέτοιου τύπου εν Ελλάδι αλλά δεν βρίσκω τίποτα. Έχει κανείς κάποια ιδέα; Είναι για αισθητήρα ρεζέρβας απο pegaso 650ie Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
costikos 1.538 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2 , 2021 (τροποποιήθηκε) Θερμίστορ;;; Με 4 καλώδια κιόλας. Κατι άλλο είναι αυτό. Τροποποιήθηκε Νοέμβριος 2 , 2021 από τον costikos Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
klab 7.408 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2 , 2021 2 είναι τα καλώδια, ένα μαύρο και ένα κόκκινο, απλά φαίνεται η σκιά τους από το φλας. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Tasos Meli 4.986 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2 , 2021 (τροποποιήθηκε) Να παίζει το θερμιστορ τ´αμερικανικααααά Τροποποιήθηκε Νοέμβριος 2 , 2021 από τον Tasos Meli Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
costikos 1.538 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2 , 2021 Ααααα ΟΚ. Αν ήταν δικό μου, θα βρισκα απο το σέρβις μάνουαλ πόσα Ωμ είναι (κρύο), θα παιρνα ένα άλλο στα ίδια Ωμ και θα το έχωνα στο κουτάκι αυτό με εποξικές. Τα θερμίστορ στα καταστήματα ηλεκτρονικών εξαρτημάτων τα βρίσκεις. Βέβαια εγώ δεν είμαι ο @strokt up Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
arne 93 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2 , 2021 (τροποποιήθηκε) Αυτό το κουτάκι έχει μέσα ένα θερμίστορ NTC 1ΚΩ. Σάν και αυτό: https://www.venieris.com/ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ-ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΑ/Ηλεκτρονικά-Είδη/CategoryID/3161/Level/a/ProductID/37598/List/0 https://ibb.co/5M9PX97 Τροποποιήθηκε Νοέμβριος 2 , 2021 από τον arne 1 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
strokt up 1.284 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 3 , 2021 Α καλα. Εγώ είχα φάει τον τόπο να βρω ολόκληρο βαρελάκι σαν αυτό της φώτο και δεν έβρισκα πουθενά. Νόμιζα είναι αλλού τύπου περίεργου ιταλικού γιατί η απριλια ζητάει και 40€ για αυτό. Κόλλα κάνει εκεί μέσα εκεί ή θα λιώσει από την βενζίνη; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
costikos 1.538 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 3 , 2021 Κάνει κόλλα που δε λιώνει από τη βενζίνη. Πχ βενζινόκολλα να μη βάλεις Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
strokt up 1.284 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 3 , 2021 πριν 1 ώρα, το μέλος costikos έγραψε: Κάνει κόλλα που δε λιώνει από τη βενζίνη. Πχ βενζινόκολλα να μη βάλεις Λες; για χαρτοκολλα έλεγα UHU 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες