Jump to content
cbk

Θα έπαιρνες ελληνική μοτο....

Recommended Posts

...αν είχε :

Μοτέρ, Ηλεκτρονικά και Αναρτήσεις ξένων εταιρειών

Σχεδίαση και σκελετό ελληνικής κατασκευής -έστω με την παραδοχή πως θα είναι υποδεέστερη των ξένων ανταγωνιστών-

Ελληνική συναρμολόγηση

Τιμή στο μισό αντίστοιχων ιαπωνικών;

Τροποποιήθηκε από τον cbk

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Έτσι όπως τα λες, ναι.

Φυσικά στην πραγματική ζωή παίζει και το τι σύνολο θα προέκυπτε και τι ποιότητα θα είχε, επειδή τι να τα κάνεις τα περιφερειακά εάν σκορπάνε στην Εθνική?

Σκέφτεσαι κάτι?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ψάχνω να βρώ τί εμπόδια μπορεί να συναντήσει κανείς (εκτός της γραφειοκρατίας) για να υλοποιήσει κάτι τέτοιο.

Αν δηλαδή φτιαχνόταν σε μοτοσυκλέτα κάτι καλύτερο από τα κινέζικα μηχανάκια ή τα Lada αλλά πιθανόν υποδεέστερο των original japan ή ευρωπαϊκών,

σε super όμως τιμή,

θα τα σνομπάριζαν οι Έλληνες αγοραστές;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Βεβαιως και θα επαιρνα αν φυσικα εβγαζε. Χαρακτηριστικο παραδειγμα της Ελληνικης βιομηχανιας ειναι τα αγροτικα DATSUN με εργοστασιο κατασκευης στον Τυρναβο (αν θυμαμαι καλα αν και εχει κλεισει). Αλλο χαρακτηριστικο παραδειγμα (αν και σε πειραματικο σταδιο) ειναι το οχημα Πυρφορος και το οχημα Προμηθεας που κατασκευασαν φοιτητες στο ΕΜΠ σπαζοντας καθε προηγουμενο πανελληνιο ρεκορ σε θεμα οικονομιας καυσιμων. Ιδου και τα νεα απο τα ΜΜΕ http://www.sport-fm.gr/article/554224

Φυσικα ολα αυτα βρισκουν ενα και μοναδικο εμποδιο: Την ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΕΙΑ που σκοτωνει τετοιες πρωτοποριακες ιδεες και εφευρεσεις εδω στην Ελλαδα

Τροποποιήθηκε από τον VaggosGLX

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ΜΕ ΧΙΛΙΑ εγω πιστευω οτι σαν κατασκευαστες ειμαστε παρα πολυ καλη οσον αφορα και σχεδιασμο και ποιοτητα και αμα εχει και χαμηλη τιμη αγορας και ανταλακτικων τι αλλο θελουμε.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οι κανόνες της αγοράς μας έχουν δείξει πως η τιμή θα ήταν παραπλήσια αν όχι μεγαλύτερη από αυτές των ανταγωνιστών, ειδικά αν δεν υπάρχει κάποιου είδους επιδότηση ή προνομιακή μεταχείρηση.

ΠΧ 8% φπα στο Ελληνικό Προιόν και 36% φπα στο Εισαγώμενο κ.α.

Η ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΕΙΑ είναι ένα παραμυθάκι για μικρά παιδιά, πιστεύει κανείς πως αν υπήρχε πιθανότητα κέρδους ο <χ> επιχειρηματίας (βλ. Κόκαλης κτλ) δεν θα είχαν τρόπους να την ξεπεράσουν;

Όσο για την ποιότητα κατασκευής/συναρμολόγησης είμαστε ικανοί για το καλύτερο αλλά και για το χειρότερο ΟΜΩΣ αυτό δεν το καθορίζει η Ελληνική ψυχή, μαγκιά, δαιμόνιο,μαστοριά κ.α ΑΛΛΑ το ΚΟΣΤΟΣ/ΚΕΡΔΟΣ...

Τροποποιήθηκε από τον TZANNSPY

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αυτό που γράφω παραπάνω σχετικά με την επιδότηση ή προνομιακή μεταχείρηση ενός ντόπιου προιόντος, σε περασμένες δεκαετίες γίνονταν, τώρα όμως είναι αντίθετο με τους κανόνες της ΕΕ, ΟΝΕ κτλ για λόγους υγειούς ανταγωνισμού κ.α.

Οπότε δεν νομίζω πως φταίει η Γραφειοκρατία αλλά η Κοινή Ευρωπαική Πολιτική, είσαι στην ΕΟΚ; Μάθε για την ΕΟΚ!

Οι παλιότεροι οφείλουν να ξέρουν...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν ξεκινησεις κατι τετοιο εχοντας στο μυαλο σου τον ελληνα καταναλωτη...καλα ξεμπερδεματα. Αποψη μου ειναι να επικεντρωθεις στις εξαγωγες σε σχετικα υψηλες τιμες ωστε να εχεις κερδος. Υπαρχουν πολλα επιτυχημενα αντιστοιχα προτζεκτ Αμερικανων, Γαλλων,Ιαπωνων, Δανων,Ιταλων που στοχευουν σε niche markets. Με αρκετα πλεονεκτηματα...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και επειδή ξέχασα να απαντήσω στο ερώτημα του φίλου TS... :peep:

Να πω πως εκτός από τις Γιαπωνέζες που κατά καιρούς είχα στην κατοχή μου, αγόρασα Εγγλέζικο και Ιταλικό μηχανάκι άρα σιγά μην μάσαγα να πάρω και Ελληνικό, τι παραπάνω να μου έβγαζε;;; :tooth:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οι κανόνες της αγοράς μας έχουν δείξει πως η τιμή θα ήταν παραπλήσια αν όχι μεγαλύτερη από αυτές των ανταγωνιστών,

Πού μπορώ να βρώ στοιχεία για αυτό;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΕΙΑ είναι ένα παραμυθάκι για μικρά παιδιά, πιστεύει κανείς πως αν υπήρχε πιθανότητα κέρδους ο <χ> επιχειρηματίας (βλ. Κόκαλης κτλ) δεν θα είχαν τρόπους να την ξεπεράσουν;

Σίγουρα, ίσως όμως να μιλάμε για κέρδη από μια τέτοια δραστηριότητα, που για την κλίμακα των <Χ> επιχειρηματιών να είναι αστεία μπροστά στα ξεκούραστα μιζαριστά δικά τους... Οπότε τους αφήνουν αδιάφορους.

Αυτό που γράφω παραπάνω σχετικά με την επιδότηση ή προνομιακή μεταχείρηση ενός ντόπιου προιόντος, σε περασμένες δεκαετίες γίνονταν, τώρα όμως είναι αντίθετο με τους κανόνες της ΕΕ, ΟΝΕ κτλ για λόγους υγειούς ανταγωνισμού κ.α.

Οπότε δεν νομίζω πως φταίει η Γραφειοκρατία αλλά η Κοινή Ευρωπαική Πολιτική, είσαι στην ΕΟΚ; Μάθε για την ΕΟΚ!

Οι παλιότεροι οφείλουν να ξέρουν...

Δεν θα ήθελα κάτι που να εξαρτάται από επιδοτήσεις.

Την παραγωγή εγχώριου προϊόντος δεν νομίζω να μπορεί να την αποτρέψει η Ε.Ε. Κάνω λάθος;

Πρέπει να ψάξω πως πληρούνται οι προδιαγραφές για να παίρνουν άδεια κυκλοφορίας... Αυτό μαζί με τις δυσκολίες αδειών κάθε είδους ορίζω σαν γραφειοκρατία.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Νομίζω ο Γκοργκόλης συναρμολογεί παπιά εδώ αλλά και σχεδιασμός και υλικά έρχονται από έξω. Τα παπιά modenas και daytona που έχουν φτιαχτεί εδώ γράφουν στην άδεια εργοστάσιο κατασκευής gorgolis. Το δικό μου παπί τουλάχιστον έτσι γράφει...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πού μπορώ να βρώ στοιχεία για αυτό;

Εξαρτάται από το επίπεδο κατάρτισης που έχεις...

Από το σχολικό βιβλίο μαθήματα απλής οικονομίας μέχρι όπου μπορείς να φανταστείς...

Αλλιώς google it...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ισως γινει κατι αντιστοιχο στην σχολη μου(Μηχανολογων μηχανικων απθ). Ειναι ενας διαγωνισμος σχεδιασης μοτοσυκλετας τυπου supersport 4τ 250cc παρομοιο προγραμμα με την ΑRT(Aristotle racing team που κανανε το formulaki) που ομως θα εχει μια τεραστια διαφορα και αυτη ειναι οτι θεωρητικα ειναι σχεδιο και κατασκευη για μελλοντικη μαζικη παραγωγη που σημαινει οτι θα υπαρχει και κοστολογικος ελεγχος,κερδος κτλ και με την προυποθεση οτι θα πουλιεται σε τιμες κοντα με αυτων των ανταγωνιστων του. Καποια παιδια που μιλησα εχουν στειλει και προεγγραφη για το προγραμμα αλλα ειναι πολυ νωρις καθως ειναι για τον Οκτωβριο του 2014 αν και καποιοι καθηγητες προσφερθηκαν να βοηθησουν. Στο μονο που μπορει να κολλησει το θεμα(σε πραγματικο επιπεδο απο εταιριες) ειναι στο αν ειναι οικονομικα εφικτο να γινει εννοω απο καποιον επιχειρηματια λογω φορων κτλ κατα τα αλλα το αποτελεσμα ειμαι σιγουρος πως θα ειναι παρα πολυ καλο. Εχουμε πολλα ΜΕΓΑΛΑ ΚΕΦΑΛΙΑ στην Ελλαδα απλα ολοι φευγουν(και εγω αυτο θα προσπαθησω) στο εξωτερικο, μας προσλαβανουν απο ferrari F1, Mclaren.και αλλες μεγαλες εταιριες...και εκτος απο μηχανολογουσ εχουμε και πολυ καλους βιομηχανικουσ σχεδιαστες αν βοηθουσε και το κρατος θα ηταν θεμα χρονου να εχουμε πετυχημενες βιομηχανιες αυτοκινητων και μοτοσυκλετων...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σίγουρα, ίσως όμως να μιλάμε για κέρδη από μια τέτοια δραστηριότητα, που για την κλίμακα των <Χ> επιχειρηματιών να είναι αστεία μπροστά στα ξεκούραστα μιζαριστά δικά τους... Οπότε τους αφήνουν αδιάφορους.

Δεν θα ήθελα κάτι που να εξαρτάται από επιδοτήσεις.

Το τι θέλεις εσύ κι εγώ μικρή σημασία έχει. Όλα σχεδόν επιδοτούνται για την παραγωγή τους ή τη ΜΗ παραγωγή τους, άμεσα ή έμεσα.

Την παραγωγή εγχώριου προϊόντος δεν νομίζω να μπορεί να την αποτρέψει η Ε.Ε. Κάνω λάθος;

Δυστυχώς είναι λάθος η ερώτηση, αν δεν συνυπολογίσεις όλο το πακέτο...

Πρέπει να ψάξω πως πληρούνται οι προδιαγραφές για να παίρνουν άδεια κυκλοφορίας... Αυτό μαζί με τις δυσκολίες αδειών κάθε είδους ορίζω σαν γραφειοκρατία.

Αυτό είναι το εύκολο κομμάτι, υπάρχουν κανόνες και προυποθέσεις.

Το ότι ΕΣΥ το ορίζεις σαν γραφειοκρατία δεν πάει να πει πως είναι έτσι.

Για παράδειγμα, Ducati και Fiat έτυχαν φορές πολλές στην ιστορία τους ευνοική μεταχείρηση/επιδότηση από τη χώρα τους σε αντίθεση με την Ευρωπαική νομοθεσία, με γνωστές κυρώσεις κ.α

Σίγουρα δεν θα ήθελες, αν όχι ένα ταπεινό Fiat-άκι, μια Multistrada 1200 έστω και επιδοτούμενη; :D

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν είχε κάποιο R στο όνομα του θα το έπερνα με χίλια, αλλιώς δεν λέει, πως θα πάω μπροστά στην καφετέρια με το γυαλί carrera, ζελέ στο μαλλί πάνω σε ελληνικό μοτό;;;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εχουμε πολλα ΜΕΓΑΛΑ ΚΕΦΑΛΙΑ στην Ελλαδα...

Αυτό είναι αλήθεια, έχουμε ταράξει με παραγγελίες τα fc-moto.de, Louis.de και helmetcity.co.uk στα XXL κράνη...

...θα ηταν θεμα χρονου να εχουμε πετυχημενες βιομηχανιες αυτοκινητων και μοτοσυκλετων...

... που μαζί με τις υπόλοιπες ήδη πετυχημένες βιομηχανίες θα έφερναν την ανάπτυξη...

Πλακίτσα κάνω, χωρίς παρεξήγηση... :rotfl:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πλακίτσα κάνω, χωρίς παρεξήγηση... :rotfl:

xaxaxa ε ε ερχεται... :lipssealed: Τροποποιήθηκε από τον scorpion92

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και αν προτιμήσει ο Ελληνας ελληνικό μοτό αντί για Japan κτλ. εμένα να μου τρυπήσετε την μύτη.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πιθανά εμπόδια:

• Ελληνικό Δημόσιο (γραφειοκρατεία). Κάνε απλά μια γραπτή ερώτηση στην περιφέρεια για το τί προδιαγραφές χρειάζονται για το στήσιμο ενός εργοστασίου παραγωγής δικύκλων και ...................περίμενε.
  • Πολιτικοί που θα πιέζουν για διορισμό "δικών τους παιδιών" για να "βοηθήσουν" στην ολοκλήρωση των διαδικασιών.
  • Συνδικαλιστές που θα βάζουν τρικλοποδιά σε κάθε προσπάθεια εκσυγχρονισμού.
  • Καταναλωτές: Δεν θα είναι ούτε αρκετά "ψαγμένο" για τους Ευρωπαιόφιλους, ούτε αποδεδειγμένα αξιόπιστο για τους Γιαπωνεζόφιλους. Άσε που στην καφετέρια δεν θα "μετράει".

Να συνεχίσω;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πιθανά εμπόδια:

• Ελληνικό Δημόσιο (γραφειοκρατεία). Κάνε απλά μια γραπτή ερώτηση στην περιφέρεια για το τί προδιαγραφές χρειάζονται για το στήσιμο ενός εργοστασίου παραγωγής δικύκλων και ...................περίμενε.
  • Πολιτικοί που θα πιέζουν για διορισμό "δικών τους παιδιών" για να "βοηθήσουν" στην ολοκλήρωση των διαδικασιών.
  • Συνδικαλιστές που θα βάζουν τρικλοποδιά σε κάθε προσπάθεια εκσυγχρονισμού.
  • Καταναλωτές: Δεν θα είναι ούτε αρκετά "ψαγμένο" για τους Ευρωπαιόφιλους, ούτε αποδεδειγμένα αξιόπιστο για τους Γιαπωνεζόφιλους. Άσε που στην καφετέρια δεν θα "μετράει".

Να συνεχίσω;

Αααααααααααααας πούμε, οτι με κάποιο μαγικο τρόπο, εξαλείφονται τα άνωθεν.

Θα'παιρνα ?

Όχι ! (ακόμη...)

Γιατί ?

Πηγαίνοντας ακόμη 1 βημα πιο πέρα, θα έπαιρνα ΟΤΑΝ θα έβλεπα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ τους..........ιδιοκτήτες της εταιρείας

να πηγαίνουν οι ίδιοι ΠΑΝΩ στις δικές τους μοτό, στην δουλειά τους /ψώνια τους / ταξίδια τους κλπ.

Μόνο τότε !

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εξαρτάται από το επίπεδο κατάρτισης που έχεις...

Από το σχολικό βιβλίο μαθήματα απλής οικονομίας μέχρι όπου μπορείς να φανταστείς...

Αλλιώς google it...

Φίλε TXANNSPY,

έχεις κάτι συγκεκριμένο να πεις;

Ρώτησα για αυτή τη φράση: "Οι κανόνες της αγοράς μας έχουν δείξει πως η τιμή θα ήταν παραπλήσια αν όχι μεγαλύτερη από αυτές των ανταγωνιστών".

Εσύ, πού αναφέρεσαι όταν λες πως οι κανόνες της αγοράς μας έχουν δείξει;

Αοριστίες και αφορισμοί δεν βοηθούν.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η μοτο που γουσταρω δεν εχει σημασια απο τοπο προελευσης.Με ενδιαφερει να με καλυπτει σε θεμα δυναμης,εμφανισης και αξιοπιστιας..Τωρα αν ειναι Ελληνικη,Ιαπωνικη,Ευρωπαικη ή και Πακιστανικη δεν με ενδιαφερει καθολου....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα