Jump to content
brutos

Τι έκανες με/για την μηχανή σου σήμερα;

Recommended Posts

πριν 3 ώρες, το μέλος costikos έγραψε:

Το ανέβασα στα καβαλέτα, έβγαλα το White Power και το  πήγα για ρύθμιση προφόρτισης, κάτι που του χρώσταγα πολλά χρόνια. Τα βελονοειδή στο μοχλικό φαίνονται μια χαρά, αυριο θα το συναρμολογήσω και αργότερα θα συνεχίσω την ψυχοθεραπεία με το καρμπιρατέρ, τα καβαλέτα του τιμονιού και κάτι άλλα που δε θυμάμαι τώρα.Μπορεί και να βάλω καμιά Supertrapp.

spacer.png

Μην ακούσω σχόλιο για το σκεπάρνι, είναι βασικό εργαλείο στα αγροτικά μηχανήματα.

Για του σκεπαρ θες να πεις.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

spacer.png

Ρυθμισμένο και καθαρό, έτοιμο να μπεί

spacer.png

Μετά από ένα καλό πλύσιμο με Fairy, ότι πρέπει για λάδια και γράσα.

Βρήκα την ευκαιρία και γράσαρα και τα βελονοειδή του μοχλικού, τα οποία είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Φωτό δε τράβηξα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

spacer.png

Μάλλον δεν είναι και το πιο κατάλληλο για αυτές τις δουλειές

ΥΓ Μόνο εγώ ποστάρω εδω πια;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τα οργανα μοιάζουν με του ΑχΒαχΕνα. Δεν το είχα προσέξει μέχρι τώρα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 19 ώρες, το μέλος FlyingInADream έγραψε:

Τα οργανα μοιάζουν με του ΑχΒαχΕνα. Δεν το είχα προσέξει μέχρι τώρα.

Ε καλά, δεν είναι και το πιο συνηθισμένο μηχανάκι στους δρόμους.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Έπρεπε να γίνει για πολλοστή φορά μια νέα αρχή, μια αρχή που κάθε φορά βρισκόταν κάτι και τη σταματούσε τα τελευταία 6 χρόνια, ελπίζω τώρα να να το φτάσουμε το τέλος…

Εχθές ξεκόλλησα από τον καναπέ και κατά τις 7 το βράδυ έπιασα να καθαρίσω το καρμπυρατέρ μέσα και έξω, επίσης του έκανα κάποιες μικροεπισκευές, άλλαξα κάτι o-ring  και λαστιχάκια στεγανοποίησης

Σήμερα έπιασα να καθαρίσω εξωτερικά τον κινητήρα ώστε να μπει καθαρός στο φρεσκαρισμένο πλαίσιο!

Επειδή δεν έβγαλα άκρη με το κινητό και τις φωτογραφίες, παραθέτω το λινκ από το site που τις ανέβασα, λογικά πρέπει να φαίνονται.

https://www.dropbox.com/home/XR400R?preview=IMG_3748.jpeg

Τροποποιήθηκε από τον Tasos Meli

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 11 ώρες, το μέλος Tasos Meli έγραψε:

Επειδή δεν έβγαλα άκρη με το κινητό και τις φωτογραφίες, παραθέτω το λινκ από το site που τις ανέβασα, λογικά πρέπει να φαίνονται.

Δεν. Ξαναδοκίμασε.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ωράιο το καρμπ.

Η βίδα που δένει στο πλαίσιο είναι λίγο τρομακτική, ελπίζω να την αλλαξεις

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 8 ώρες, το μέλος costikos έγραψε:

Ωράιο το καρμπ.

Η βίδα που δένει στο πλαίσιο είναι λίγο τρομακτική, ελπίζω να την αλλαξεις

Για ποιά βίδα λες, μήπως διέφυγε της προσοχής μου για να την αλλαξω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 38 λεπτά, το μέλος Tasos Meli έγραψε:

Για ποιά βίδα λες, μήπως διέφυγε της προσοχής μου για να την αλλαξω.

spacer.png

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μετά από 6 χρόνια το μοτέρ πήρε μπροστά αρκετά εύκολα, αυτό οφείλεται εν μέρη στον καλό καθαρισμό και στην αντικατάσταση της μεμβράνης του καρμπυρατέρ.

Η χαρά μου αρκετά μεγάλη, διότι η επισκευή αυτή αποτελεί μια διέξοδο από την ζοφερή πραγματικότητα που βιώνω, κάθε μικροεργασία που γίνεται είναι και ένα σκαλοπάτι για την πραγματοποίηση του στόχου. Γενικά από τη στιγμή που το μηχανάκι στήθηκε στα “πόδια” του και δούλεψε το μοτέρ, δεν με απασχολεί το πότε θα βγει στην κυκλοφορία, ναι θέλω να το ρολάρω, αλλά πρώτα θα φτιάξω το ηλεκτρικό κύκλωμα από την αρχή, και θα πάρω ένα σετ πλαστικών, θέλει και ένα τελικό γιατί η σωλήνα κάνει πολύ φασαρία…

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Acerbis τεπόζιτο, ετοιμο για Dakar λέμε. 😛

Η ισια σωλήνα, ειναι για βόλτα στο κοντινο ΑΤ...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πριν 2 μέρες περίπου έκατσα κι έκανα μια μικρή προετοιμασία για τη νέα σεζόν. Έχω παραλάβει ήδη τις πινακίδες μου και κάθισα να καθαρίσω την αλυσίδα και να ξεσκονίσω ότι έφευγε με το swiffer. Τώρα θέλει ένα ωραίο πλύσιμο και πέρασμα με σπρέι σιλικόνης, αλλά επειδή είναι ματ το χρώμα, δε ξέρω αν το αποτέλεσμα θα είναι εντάξει. Πειράματα κάνω ακόμα 😄

Έκανα και μια μικρή βόλτα για να ξεσκουριάσω και ανυπομονώ να γίνει ακόμη καλύτερος ο καιρός για να βγαίνω πιο συχνά. Τώρα βέβαια έχω μπουρδουκλωθεί και με μια Γερμανίδα εδώ πέρα και με ζαλίζει πότε θα την πάω βόλτα.... 🤣

Φωτογραφίες θα ανέβουν κάποια στιγμή 👍

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εμένα το V-Strom θέλει καδένες, όταν ζεσταθεί ακούγονται λιγάκι. Κοντά στο Πάσχα θα το πάω για αλλαγή μιας και πέφτει και το τυπικό του σέρβις κοντά.

Και κάποια στιγμή ένα καλό πλύσιμο γιατί είναι ο Θεός να βάλει το χέρι του. 

πριν 28 λεπτά, το μέλος TheReaper έγραψε:

με ζαλίζει πότε θα την πάω βόλτα....

Όσοι έχετε Χόνδα τις κλέβετε όλες, αφήστε και καμιά για εμάς ρε....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 9 ώρες, το μέλος ShapeshifterGR98 έγραψε:

Όσοι έχετε Χόνδα τις κλέβετε όλες, αφήστε και καμιά για εμάς ρε....

Αμ, εμένα με βρήκε όταν ήμουνα με το Πεζώ 2 🤣

Μετά αγόρασα τη μηχανή και τώρα έχει γίνει μια κατάσταση "Μάνθος Φουστάνος reverse"

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καθότι η γριά είναι καινούργιο μέλος στο στάβλο, το ΣΚ έγινε πλήρες σέρβις, για να μπει στη σωστή σειρά.

Λάδια, φίλτρα, φρένα, ψυκτικό, αλυσίδα, μπουζί. Επίσης, βγήκαν όλα τα πλαστικά για έλεγχο και σφιξίματα. Και μιας και το cbr έμεινε μόνο με το σώβρακο, μπήκαν μανιτάρια, τοποθετήθηκε το τελικό της εξάτμισης στο σωστό ύψος, με τις σωστές βάσεις (γιατί ο προηγούμενος το είχε βάλει θεόστραβα) και μπήκε και βάση πινακίδας γιατί εκεί που την  είχαν βάλει, ήμουν για πολλές κλήσεις... 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Είπε ο Εβραίος να πάει στην αγορά και ήταν η μέρα Σάββατο λέει η παροιμία... Ε κι εγώ βγήκα να κάνω μια βόλτα να δοκιμάσω και τις στροφές μου και ήταν Πεντηκοστή και όλοι γυρνούσαν οξω. Τέλος πάντων, έκανα κάτι μικρά βιντεάκια, αλλά μας τη σπάσανε οι ποδηλάτες και τα λεωφορεία.

Προειδοποίηση για τον ήχο, κανονικά θα τον έκοβα, αλλά βαριόμουν να κάνω την επεξεργασία 😅

Ομολογουμένως στην ανηφόρα τα πάω καλύτερα, αλλά δεδομένων των συνθηκών, δεν πήγαινα γενικά...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Είχε μέρες που, το παπί, όποτε έβαζα 3η έκανε έναν αχνό μεταλλικό θόρυβο. Σαν χτύπημα ένα πράμα...σκέφτηκα αλυσίδα στην αρχή μιας και ήθελε λίγο τέντωμα. 

Αλλά τελικά δεν ήτανε από αυτό. Και βρήκα και γρέζι στο καπάκι του φίλτρου λαδιού....οπότε μη έχοντας άλλη επιλογή....

IMG-20251205-121338.jpg

Έκανα όλο τον κινητήρα βίδες...

IMG-20251205-123012.jpg

Και αφού άνοιξα τα κάρτερ....

IMG-20251205-123326.jpg

Και αφού άρχισα να λύνω το σασμάν....

IMG-20251205-124054.jpg

IMG-20251205-124402.jpg

Βρέθηκε λοιπόν η αιτία του θορύβου.

Ειδικά το γρανάζι του δευτερεύον άξονα είχε χοντρή φθορά. Του πρωτεύον όχι τόσο μεγάλη αλλά υπήρχε και εκεί. 

Εξού και ο θόρυβος που έκανε....κλασσικό πρόβλημα των Address. Εντάξει, μεταχειρισμένο μοτέρ είναι (μπήκε πέρσι Οκτώβριο), το περίμενα πως κάποια στιγμή θα το έβγαζε, αν δεν το είχε ήδη βγάλει στο παρελθόν. Το καλό είναι πως τα σωθικά του είναι σε γενικές γραμμές "καθαρά". Τα υπόλοιπα γρανάζια την γλίτωσαν. Οπότε, το πρόλαβα.

ΥΓ: Ουδέν σχόλιο για τον κουβά ποπ κόρν που έβαλα ως βάση μοτέρ. Είναι σπέσιαλ τύπου για βαριές επισκευές 🤣

Τροποποιήθηκε από τον ShapeshifterGR98

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

@ShapeshifterGR98 Τάσο δεν ξέρω αν μπορούν να επιβεβαιώσουν κι άλλοι αλλά σε εμένα δε φαίνονται καθόλου οι εικόνες (μπήκα από 2 browsers). Βγάζει ένα μπλε φόντο με μήνυμα από το imagebb

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Χμμμ, κατάλαβα. 

Θα δω μετά σπίτι να το φτιάξω. Τώρα και σε εμένα από κινητό το ίδιο πραμα είναι. Θα το διορθώσω αργότερα! 

Τροποποιήθηκε από τον ShapeshifterGR98

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τώρα;

1.jpg

6.jpg

8ada8ba7-4a8e-4f4e-a7d6-4394b2ec7bde.jpg

Και τα γρανάζια 3ης...

3.jpg

2.jpg

Και λίγο backstory μιας και είχα πολύ καιρό να γράψω εδώ...

Ο κινητήρας αυτός μπήκε πέρσι τον Οκτώβριο και άνηκε σε Address που (τότε) είχε 38.000χλμ περίπου. Το παλιό μοτέρ είχε ξεπεράσει ηρωικά τα 120.000χλμ μετά από 16 χρόνια βαριάς χρήσης. Είχε ήδη δεχτεί δυο φορές επισκευή μέχρι που στο τέλος άρχισε να έχει πρόβλημα με τις ταχύτητες. Άλλαζαν σκληρά και εν τέλει έφτασε σε σημείο να χρειάζεται κλωτσιές για να ανεβοκατεβάσει σχέση.

Ζημιά στα ρουλεμάν πρωτεύον/δευτερεύον άξονα + στις φωλιές τους στα κάρτερ. Δεν με σύμφερε να το επισκευάσω οπότε και πήγα σε μεταχειρισμένο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα