Jump to content
brutos

Τι έκανες με/για την μηχανή σου σήμερα;

Recommended Posts

Φταίει που έκατσα πάνου και έδωκα την ευλογία μου ρε τομάρι, απομηνάρα :dry:

Αφού το ξέρεις είσαι το είδωλο MU :wub:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Αφού το ξέρεις είσαι το είδωλο MU :wub:

Συμβουλέψου τον πνευματικό σου, η ειδωλολατρεία είναι αμαρτία :mB_kalo_e:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

@hayabusas πρέπει να το δεις αυτό.

Α ΞΕΧΑΣΑ!

για να σηκώσω το μηχανάκι και να βγαλω τη μπροστά ρόδα έβαλα γρύλο από αμάξι. . ..  καθόμασταν σα γιοτάδες κα ισυζηταγαμε πως μπορει να γινει (με φιλο να σηκωνει το μπροστα και να το τακαρεις, με τελαρο και ξυλα στην πισω ροδα, με γερανο . . .. )

να κλαις από τα γέλια ένα πράγμα. . .

edit. -> έφτιαξα και ειδικό εργαλείο με κοστος κατω του 10ευρου για να μαζεψω τα ελατηρια και να ξεβιδωσω τις μποτες. 2 αγγιστρα τυπου "S" που ποιανε στις τρυπες απο το εσωτερικο εμβολο, αυτα τα αγγιστρα ποιάνουν σε εντατήρες συρματοσχοίνου που μαζεύουν και στο κατω μερος του καλαμιου, στην τρυπα σωλήνα 3/4" απο την οποια περνάει εσωτερικά σύρμα κα ιειανι αρκετά φαρδιά ώστε να σχηματίζει τρίγωνο και να μην πληγώσει το καλάμι. παραθέτω φωτογραφίες από αντοίστοιχα υλικά {όχι που θα καθόμουν σα μλκς να φτιάξω ειδικό "εργαλείο" συνεργείου με τροχο ηλεκτροκοληση, λαμακια, παξιμαδια, ιμαντες , βιδες και να χασομεράω χωρίς λόγο }

entatiras_sirmatosxoinou.jpgsBSm2YD.pngeKqCkij.pngeisE334.png

Exeis καμια φωτο απο το εργαλειο που εφτιαξες κ πως επιασες τα ελατηρια?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ήταν η μέρα της σήμερα γιατί την είχα παραμελήσει λόγω δουλειάς τον τελευταίο καιρό:

Πλύσιμο, κέρωμα, λάδωμα αλυσίδας και βόλτα!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

το σερβις ελαβε τελος. λαιδα,φιλτρα, μπουζι, μπροστινα αμορτισερ επισκευη εσωτερικο πλυσιμο (μενει το εξωτερικο αλλα κλαιν)

πυροβολάει. . . . τεράστια διαφορά, που να εκανα και βαλβιδες/τζεταρισμα που ηθελα, , , αλλο μηχανακι. μέχρι και στα φρένα έχω την εντύπωση πως είδα διαφορά λόγω των αμορτισέρ... άλλο μηχανάκι απλά

δεν είχα το κινητό με την κάμερα μαζί, θα προσπαθήσω να στο σχεδιάσω. ελπιζω να καταλαβεις γιατι ειαμι πολυ αναπειρος στα σχέδια

Wl5ADNT.png

υ.γ. χωρις μεγκενη δεν κανεις τιποτα, θα παιδευεσαι και μαλλον θα προκαλεσεις ζημια.

Ωραιος,ευχαριστω μαν!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

343iskk.jpg

259vqly.jpg

11l6b5x.jpg

Βγήκε ντεπόζιτο, αλλάχτηκε το φίλτρο βενζίνης με το συμβατό της MANN. Μπήκε το καινούργιο ψυγείο, καινούργιο φίλτρο λαδιού και καινούργιο μπουζί.

Τα λάδια άδειασαν, αναμένω τα καινούργια και μετά ετοιμοπόλεμο το πηγασάκι! 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μια βόλτα μέχρι Σούνιο για να απολαύσουμε την καλοκαιρία και να καθαρίσει το μυαλό.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ανανέωση συμβολαίου ασφάλισης Anytime Interamerican, 122 ευρώ. Κι όμως πέρασαν σχεδόν 6 μήνες ήδη μαζί της!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ανανέωση συμβολαίου ασφάλισης Anytime Interamerican, 122 ευρώ. Κι όμως πέρασαν σχεδόν 6 μήνες ήδη μαζί της!

Σαν πολλά δεν είναι? Τι περιλαμβάνει?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Περιλαμβάνει τα πάντα (και οδική) εκτός από κλοπή. Δεν έχω κλείσει όμως 3ετία με το δίπλωμα, ίσως για αυτό έχει κάποιο ποσό παραπάνω απ'όσο ίσως βγαίνει σε άλλους.

Δεν μου φαίνονται πάρα πολλά, ένα εικοσάρικο τον μήνα. Καινούρια μηχανή 700 cc είναι, ούτε παπί, ούτε μηχανή 125-300cc..! :P

Ιδανικά θα ήθελα να είναι κάτω από 100..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Περιλαμβάνει τα πάντα (και οδική) εκτός από κλοπή. Δεν έχω κλείσει όμως 3ετία με το δίπλωμα, ίσως για αυτό έχει κάποιο ποσό παραπάνω απ'όσο ίσως βγαίνει σε άλλους.

Δεν μου φαίνονται πάρα πολλά, ένα εικοσάρικο τον μήνα. Καινούρια μηχανή 700 cc είναι, ούτε παπί, ούτε μηχανή 125-300cc..! :P

Ιδανικά θα ήθελα να είναι κάτω από 100..

Παραξενεύτηκα γιατί και εγώ Anytime έχω ακριβώς σαν την δική σου (+οδική εκτός κλοπή) και είμαι νέος οδηγός (δίπλωμα λιγότερο από χρόνο) και μου βγαίνει στο 100άρικο. Βέβαια την είχα κάνει ηλεκτρονικά που είχε -15% και είχα πληρώσει και με κάρτα (αν θυμάμαι καλά άλλο ένα -5%).

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παραξενεύτηκα γιατί και εγώ Anytime έχω ακριβώς σαν την δική σου (+οδική εκτός κλοπή) και είμαι νέος οδηγός (δίπλωμα λιγότερο από χρόνο) και μου βγαίνει στο 100άρικο. Βέβαια την είχα κάνει ηλεκτρονικά που είχε -15% και είχα πληρώσει και με κάρτα (αν θυμάμαι καλά άλλο ένα -5%).

Άρα είσαι -20%, οπότε να η διαφορά. :winking:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εχει να κναει και με την πολη που ζεις και το ποσο πιθανο ειναι να εμπλακεις σε ατυχημα (χτυπα ξυλο)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Νομίζω ότι είναι άμα έχεις 1 χρόνο ή λιγότερο το δίπλωμα, παραπάνω τα λεφτά στην ασφάλεια.

Από εκεί και πέρα και πάλι είναι κάμποσα τα 122€ το εξάμηνο.

Εγώ φαντάσου δίνω 99€ με οδική στην Interlife για 1050 κυβικά μηχανή.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Νομίζω ότι είναι άμα έχεις 1 χρόνο ή λιγότερο το δίπλωμα, παραπάνω τα λεφτά στην ασφάλεια.

Από εκεί και πέρα και πάλι είναι κάμποσα τα 122€ το εξάμηνο.

Εγώ φαντάσου δίνω 99€ με οδική στην Interlife για 1050 κυβικά μηχανή.

Την επόμενη φορά θα ξανακοιτάξω για Interlife. Μία σημαντική παράμετρος που ξεχνάμε μάλλον είναι το τι ποσό την ασφαλίζετε. Εμένα πχ αξία έχ 6500 ευρώ. Άλλα ασφάλιστρα θα έχει κάποια μηχανή αξίας 3500 ευρώ πχ.

Επίσης, άλλο Αθήνα και άλλο επαρχία, Το αυτοκίνητο πχ που είναι ασφαλισμένο με έδρα Τρίκαλα έχει καλύτερη τιμή από αντίστοιχη προσφορά με έδρα Αττική.

Και για να είμαστε και on topic: Σήμερα γέμισα βενζίνη και πήγα μια βόλτα μέχρι την Ανάβυσσο, η μέρα ήταν τέλεια οπότε και η βόλτα ακόμα καλύτερη! Είδα και ένα σωρό μηχανάκια στο δρόμο, χαιρετηθήκαμε και με μερικούς!

Τροποποιήθηκε από τον BabisStinson

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Απο τη στιγμη που δεν ασφαλιζεις για κλοπη τοτε τα ασφαλιστρα δεν εχουν σχεση με την αξια.Παρολλα αυτα πληρωνεις πολλα.Το ΚΤΜ στην interlife παει 67ε το εξαμηνο οδικη απο ατυχημα και νομικη προστασια,ενω στο 100αρι παπι του 1999 πληρωνω 52 στην ιδια εταιρια με τις ιδιες καλυψεις...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν μείνεις από βλάβη ή λάστιχο με το μηχανάκι,δεν θα σε μαζέψουν όμως.

Πρόσεχέ το αυτό.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η συζήτηση για τα ασφάλιστρα έχει δικό της θέμα στο οποίο ούτε εκεί έχει βγει άκρη.
Άκρη θεωρώ πως θα έβγαινε μόνο αν έβαζε κάποιος που πληρώνει "λίγα" το ασφαλιστήριο του και τον νομό στον οποίο είναι δηλωμένο το όχημα. Πληρώνω κάτι λιγότερο απο τον Babisstinson. Δεν κατανοώ πως ορισμένοι γράφουν οτι δίνουν τα μισά, εκτός και αν "κάτι" ξεχνάμε. Όπως πχ άλλο νομό στον οποίο είναι δηλωμένο το όχημα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το εβγαλα βολτα στην γειτονια να δω πως δουλευει με τα νεα ρευματα...

Το μηχανακι νομιζω οτι δουλευει ακομα πιο καλα απο πριν...

Πιο δυνατο.. 

εχω προβληματιστει.. δεν αλλαξα κατι στο μηχανακι.. (μηχανικα). Πηνια και βολαν αλλαξα.. και λιγο πειραγμα στην βαλβιδα ροπης... 

Γινεται με νεα πηνια να αποδιδει καλυτερα?

Ανυπομονω να ντυθω εντουρας παλι... :thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το εβγαλα βολτα στην γειτονια να δω πως δουλευει με τα νεα ρευματα...

Το μηχανακι νομιζω οτι δουλευει ακομα πιο καλα απο πριν...

Πιο δυνατο.. 

εχω προβληματιστει.. δεν αλλαξα κατι στο μηχανακι.. (μηχανικα). Πηνια και βολαν αλλαξα.. και λιγο πειραγμα στην βαλβιδα ροπης... 

Γινεται με νεα πηνια να αποδιδει καλυτερα?

Ανυπομονω να ντυθω εντουρας παλι... :thumbsup:

Ισως δινουν καλυτερ ρευμα υψηλης τα πηνια σου ή μπορει ακομα να ειχε ψιλοξεχειλωσει ο σφηνοδρομος στο βολαν.Η βαλβιδα ροπης επισης υποπτη...Ηλεκτρικη ή με φυγοκεντρικο?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μόλις τελείωσα! Καλή χρονιά κοπέλα μου!

Μέτρηση πιέσεων κυλίνδρων, αλλαγή μπουζί, αλλαγή φίλτρου αέρα με K&N, αλλαγή λάδιων με BEL-RAY exp 15w40, αλλαγή φίλτρου λαδιού με K&N, αλλαγή λαδιών-τσιμουχών-ξυστρών στα μπροστινά, Πλύσιμο.

10338578_10208578388923854_2517020626163

10367551_10208578388003831_5275443888582

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Mε τί εργαλείο μέτρησες την συμπίεση?

Τροποποιήθηκε από τον ΓιωργοςΤΤ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα