Jump to content
slaine

Με τι ταχύτητες ταξιδεύετε συνήθως;

Recommended Posts

Με την μηχανη και με το αυτοκινητο οι ταχυτητες ταξιδιου μου ειναι απο 120-150 χλμ .

Το περιεργο ειναι οτι μπορει να πηγαινω ποιο αργα π.χ στην Αθηνων Κορινθου απο την Κορινθου Πατρων που αν και σαφως ποιο επικινδυνη ειναι πολυ ποιο ενδιαφερουσα οδηγικα.

Τροποποιήθηκε από τον Panag

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Το περιεργο ειναι οτι μπορει να πηγαινω ποιο αργα π.χ στην Αθηνων Κορινθου απο την Κορινθου Πατρων που αν και σαφως ποιο επικινδυνη ειναι πολυ ποιο ενδιαφερουσα οδηγικα.

Συμφωνώ και επαυξάνω!!!

Αν δεν υπήρχαν και τα τμήματα με τα έργα, είναι τρομερή!

Με ωραίες καμπές και κάποιες που βοηθούν να κάνεις αξέχαστες πλάκες!

Συντοπίτης είσαι Panag?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οσο και να σας φαίνεται παράξενο το VTR δεν κλέβει χιλιόμετρο.

Στο ταξίδι φορτωμένος ή όχι είμαι κλασικά στα 140 με 160

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Συμφωνώ και επαυξάνω!!!

Αν δεν υπήρχαν και τα τμήματα με τα έργα, είναι τρομερή!

Με ωραίες καμπές και κάποιες που βοηθούν να κάνεις αξέχαστες πλάκες!

Συντοπίτης είσαι Panag?

Οχι , αλλα περναω συνεχεια για να παω στο Αγρινιο που βρισκεται το χωριο της γυναικας μου .

Επισης ειχα τροχοσπιτο 4 χρονια σε ενα καμπινγ μετα το Αιγιο προς Πατρα και πηγαινα σχεδον καθε Σ/Κ .

Τελος ειμαι λατρης της Ναυπακτου και ειδικα της παραλιας Γριμποβο.

Παιζει να ειμαι ο μονος που εχει λυπηθει που θελουν να τον φαρδυνουν,μου εφθανε μονο μια διαχωριστικη :blush2::peep: :peep:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αναλογα τα κεφια.....το μονο σιγουρο ειναι οτι κατω απο 140 δε παιζει.....αλλωστε καιει και περισσοτερο... :D

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οχι , αλλα περναω συνεχεια για να παω στο Αγρινιο που βρισκεται το χωριο της γυναικας μου .

Επισης ειχα τροχοσπιτο 4 χρονια σε ενα καμπινγ μετα το Αιγιο προς Πατρα και πηγαινα σχεδον καθε Σ/Κ .

Τελος ειμαι λατρης της Ναυπακτου και ειδικα της παραλιας Γριμποβο.

Στο κάμπινγκ Τσώλης?

Ωραία η Ναύπακτος, μας απόκοψαν με τις τιμές που ζητούν στη γέφυρα.....

Ψανή και Γρίμποβο είναι όλα τα λεφτά στη Ναύπακτο (για μένα περισσότερο και από το κάστρο)

Παιζει να ειμαι ο μονος που εχει λυπηθει που θελουν να τον φαρδυνουν,μου εφθανε μονο μια διαχωριστικη :blush2::peep: :peep:

Δεν είσαι ο μόνος. :shades:

Βάλε και μένα στη (μικρή) λίστα. :mB_kalo_e:

Χρόνια το λέω αυτό. Η χάραξη είναι τρομερή και το μόνο που χρειαζόταν ήταν μια διαπλάτυνση 3+3 μέτρα για να βγουν 2 λωρίδες ανά ρεύμα. Που και έτσι να έμενε για μένα ήταν τρομερή!

Όταν περνούσα τα διόδια του Κιάτου προς Πάτρα, άνοιγα το γκάζι τέρμα!!!

Οι δαγκάνες ξαναδούλευαν μόνο στην κατηφόρα του Διακοπτού και ίσως και στο Δερβένι για τον φόβο των ραντάρ!!

Βέβαια ήταν και άλλες εποχές τότε, βενζίνη στο 30% του σημερινού κόστους κοκ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλα η Κορινθου Πατρων, εννοειται οτι ηταν ενδιαφερουσα περιπτωση "εθνικου" δικτυου, αλλα τωρα με τα Εργα ειναι θανατος.. Θυμαμαι να γυριζω απο Πυργο, Νοεμβριο, την πρωτη φορα π περασα κ ειχε τα εργα, μετα απο 3ημερο φουλ εργασιας, νυχτα, με ΦΟΥΛ βροχη... Να μην βλεπω τα καβλιτζεκια π χωριζουν τα ρευματα, να μην βλεπω τα πλαστικα στηθεα(δεν ξερω πως λεγονται) π ειναι δεξια... Να μην βλεπω τι εχω στα 8 μετρα... Μαρτυριοοοοο!!! Σχεδον ολη την Πατρων-Κορινθου, την ανεβαινα με 60-80, με το αμαξι...

Απο τοτε και μετα, παω απο Τριπολεως-Καλαματας και εχω το κεφαλι μου ησυχο!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλή ερωτηση, αλλά παίζουν πολλοί παράμετροι. Πως οδηγάει ο καθένας, για τι ταχύτητες είναι το μηχανάκι του άνετο, τι γρανάζια έχει, κλπ.

Μέσα στην πόλη γενικά δε τρέχω, το μέγιστο είναι 55-60 σε κομάτια που έχω ευθεία, ορατότητα και κενό δρόμο μπροστά και πίσω μου. Μοναδικές εξαιρέσεις δρόμοι που αν δεν πας θα σε πατήσουν, πχ Β.Όλγας και παραλιακή μετά το Λ.Πύργο. Συνήθως όμως πάω 40-50, απλά η διαφορά στην κατανάλωση είναι στο πώς αλλάζουν οι ταχύτητες και πόσο "νευρικά" θα το πάω.

Για ψεκασμό δε ξέρω, αλλά εγώ που είμαι με καρμπυρατέρ και το μανίσιο στήσιμο στο μηχανάκι θα το άνοιγα λίγο παραπάνω αν ήταν φθηνότερη η βενζίνη. Όχι απαραίτητα σε θέμα ταχύτητας, απλά θα έκανα πιο "γουστόζικη" οδήγηση, με πιο γεμάτες αλλαγές, πιο γρήγορες επιταχύνσεις, κλπ. Κι έτσι όπως είναι βέβαια μέσα στην πόλη δε με χαλάει.

Για εθνική τώρα, επειδή είναι το all around μέσο μου, θα προτιμούσα να έχω λίγο πιο μακρυές σχέσεις για καλύτερη αυτονομία και αυξημένη ταχύτητα στο ίδιο γκάζι. Αυτό που σκέφτομαι εδώ και λίγο καιρό είναι να αλλάξω γρανάζια για να το μακρύνω λίγο. Μετά, και επειδή ήδη έχει τελικά Remus πάνω, ότι χάσω απο "τράβηγμα" να δω αν μπορώ να το πατσίσω αλλάζοντας φίλτρο αέρα και βελόνες στο καρμπ για να τσιμπήσει 2-3 αλογάκια. Μάλλον θα είναι κουραστικό το FMX πάνω από τα 110-120, αλλά θα ήθελα μια στο τόσο να μπορώ να κρατήσω 140 χωρίς να πίνει τα άντερά του και να ψάχνω βενζινάδικα κάθε τρεις και λίγο. Τι λέτε και σεις που ξέρετε καλυτερα;

Τροποποιήθηκε από τον BurningBeard

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ψανή και Γρίμποβο είναι όλα τα λεφτά στη Ναύπακτο (για μένα περισσότερο και από το κάστρο)

Υπαρχει και η επιλογη απο Θηβα - Δεσφινα - Ιτεα κτλ....οπου εντος 5 λεπτων ξεκιναω να την κανω ακομη μια φορα.....και

ευτυχως που υπαρχει γιατι αλλιως δε θα την παλευα... :D

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Aκόμα δεν έφυγες εσύ ρε? Νόμισα θα είχες φύγει ήδη! Αει... καλό ταξίδ' να 'χεις και τα λέμε!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αν η βενζίνη είχε πχ 1 ευρώ το λίτρο θα αλλάζατε δραστικά την οδήγησή σας;;;;

Αν η βενζίνη είχε 1 ευρώ θα άλλαζε δραστικά η συχνότητα με την οποία βγαίνουμε να οδηγήσουμε καθώς και ο τελικός απολογισμός των χιλιομέτρων της βόλτας.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σίγουρα Νικολάκη. Εδώ βλέπω καθημερινά κάτι τζιπάρες και κάτι Πορσίδια που πάνε πιο κοκοκο κι απ' τις κότες...... Πού 'ναι τ' ανοίγματα, πού 'ναι τα ροπιάσματα, μπουκωμένα όλα τα μοτέρ.

Θυμάμαι χαρακτηριστικά (αν και πάει λίγος καιρός, αλλά ήταν μόλις είχε κάνει το 1ο μπαμ προς τα πάνω η βενζίνη), ερχόμουν από Θεσσαλονίκη με το Ibiza με κάτι 180άρες σερί στις ευθείες (δεν είχε και κίνηση), και προσπερνούσα σα σταματημένη μια 911 Carrera. (Έκανα μια μικρή στάση και παρακάτω τον ξαναπροσπέρασα αέρα-πατέρα).

Προφανώς και παρά την υψηλή ταχύτητα, μάλλον έκαψα και λιγότερο. :D Και μη μου πείτε ότι "χάζευε το τοπίο" ο τυπάς... :tooth:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ναι!!!

Ιδιαίτερα με το αυτοκίνητο που το πηγαίνω ήρεμα στην εθνική πια. Τώρα πηγαίνω με σταθερά 140km/h στις 4200rpm (μέγιστη ροπή και τομή διαγράμματος ιπποδύναμης - ροπής στα dyno)

Και αναφέρομαι στο αυτοκίνητο γιατί η μηχανή βγαίνει πολύ αραιά πλέον, που σημαίνει πως θα «ανοίξω» για να νιώσω πιο όμορφα.

Αν η βενζίνη είχε 1€/lt απλά θα έκανα πολλές παραπάνω βόλτες

Υπαρχει και η επιλογη απο Θηβα - Δεσφινα - Ιτεα κτλ....οπου εντος 5 λεπτων ξεκιναω να την κανω ακομη μια φορα.....και

ευτυχως που υπαρχει γιατι αλλιως δε θα την παλευα... :D

Υπάρχει και το Ναύπακτος-->Ιτέα!! :D

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ναι όντως αφτες οι σχάρες ρε παιδάκι μου τσ τσ τσ τσ

:P

ME TO hornet 160-190

με το fazer 140-150

με το χαρ χαρ 120-140

Τροποποιήθηκε από τον A.K.A. SonIC

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γατάκια όλοι σας.... :mB_kalo_e:

Με τον Τυφώνα 50-60 (πραγματικά, άσε τι λέει το κοντέρ) ΣΤΑΘΕΡΑ!!!

Με το κάρο ανάλογα τα κέφια γύρω στο 120-140, αλλά πάντα παίζει και κάνα γερό ανοιγματάκι... (το οποίο μετανιώνω στα καπάκια μόλις βλέπω τον δείκτη να πέφτει εκδικητικά! ) :devil:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Με την τενερε, παίζω στα 110-130 παντού χωρίς να κόβω ρυθμό πουθενά

Kαι γιατί έδωσες φταλέ για Tenere ρε? Για να ταξιδεύεις με 110-130? Σε κάλυπτε κι ένα innova σαν του παραπάνω φίλου :P

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Kαι γιατί έδωσες φταλέ για Tenere ρε? Για να ταξιδεύεις με 110-130? Σε κάλυπτε κι ένα innova σαν του παραπάνω φίλου :P

Ισχύει αλλά εγώ τερματίζω στα 130-135 :tooth: .

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Στο κάμπινγκ Τσώλης?

Ναι σε αυτο το καμπινγκ .

Ομορφη τοποθεσια με #$@# ιδιοκτησια

Με το αυτοκινητο οι τιμες ειναι πραγματικα αποαγορευτικες , με την μηχανη ομως .

Εγω τις προαλες που ανεβηκα Αγρινιο με την μηχανη , εβγαλα την μισι σχεδον βενζινη μονο απο αυτα που γλυτωσα απο τα διοδια .

Δεν είσαι ο μόνος. :shades:

Βάλε και μένα στη (μικρή) λίστα. :mB_kalo_e:

Χρόνια το λέω αυτό. Η χάραξη είναι τρομερή και το μόνο που χρειαζόταν ήταν μια διαπλάτυνση 3+3 μέτρα για να βγουν 2 λωρίδες ανά ρεύμα. Που και έτσι να έμενε για μένα ήταν τρομερή!

Όταν περνούσα τα διόδια του Κιάτου προς Πάτρα, άνοιγα το γκάζι τέρμα!!!

Οι δαγκάνες ξαναδούλευαν μόνο στην κατηφόρα του Διακοπτού και ίσως και στο Δερβένι για τον φόβο των ραντάρ!!

Βέβαια ήταν και άλλες εποχές τότε, βενζίνη στο 30% του σημερινού κόστους κοκ

Εμας επρεπε να βαλουν να σχεδιασουμε τον δρομο :biker8zj:

Ασε η τιμη της βενζινης μας εχει καταστρεψει στην κυριολεξια και οικονομικα αλλα και ψυχολογικα .

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Λοιπόν:

Με το αμάξι εντός εθνική ταξιδεύω 110-120 (πάντα με την μεγαλύτερη σχέση στο κιβώτιο)

Με το παπί αεροπορία . . .

Με την ταύτητα του ήχου!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Με το WR πηγαίνω 90-115χλμ/ωρα.

Με το fiat panda 1.2 δεν ανεβαίνω πάνω από 100χλμ/ωρα και έχω κατανάλωση 4,2lt.

(Κάνω 50 χλμ την ημέρα εθνική.)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα