Jump to content

Recommended Posts

Χαίρεται φίλοι και συντεκνιά,

Αποφάσισα μετά από απουσία μηνάν, γαρ Στράτου, να γράφω και εγώ κατ που ίσως φανεί χρήσιμο σε κάποιον.

Συνήθως άπλα σας διάβαζα και Μέτα από περίπου ενάμιση χρόνο θέλω να πιστεύω πως από θεωρεία ανέβηκα δυο επίπεδα.

ΕΓΏ

Λίγα πράγματα δια τον οδηγό ώστε να γίνει κατανοητό το πρίσμα μέσα από το όποιο έχουν γράφει οι πληροφορίες και

αποκτήθηκαν οι εμπειρίες. Είμαι 26 ετών 1.90 περίπου 90 κιλά. Έκανα τα καγκουροκαφριλικια μου σε νεαρότερη ηλικία με αυτοκίνητα

και δεν είχα πολλά απωθημένα με τα μηχανάκια που τα φοβόμουνα σε περίπτωση πτώσης. Είμαι μετριότατη οικονομικής υποστάθμης.

Έβαλα φρένο στον εαυτό μου και πήρα ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΔΊΠΛΩΜΑ ώστε να μην καταλήξω με κάνα 1000 σσ για πρώτο καθώς ο αυτοελεχνος μου

χωλαίνει απρόβλεπτα. Ήθελα για πρώτο μηχανάκι κάτι που να είναι ΕΎΚΟΛΟ, ΕΛΑΦΡΎ, γρήγορο, σχετικά ασφαλές και με μικρο κόστος κτήσης(διέθετα 1500 σύνολο) οι προαναφερθείσες προτεραιότητες γράφτηκαν με σημαίνουσα σειρά. (πω τι έγραψα πάλι ο πο$@##$της)

ΤΟ ΕΡΓΑΛΕΊΟ

Οπότε διάβασα οτι θρεαντ έπεφτε στα χεριά μου και έκανα ερεύνα αγοράς για Α1. Κατέληξα είτε σε κλε 250 είτε σε ΑΧ-1. Τα ΑΧ που είδα κειτόταν σε χειρότερη κατάσταση από τα κλε, και αφού βρήκα ένα σε μαγαζί το πήρα. ΤΟ μηχανάκι είχε 31000 κμ ήταν γαλάζιο, το μοτέρ είχε σίγουρα ανοιχτεί, το τιμόνι του ήτανε ελαφρός στραβό αριστερά, και τα λάστιχα είχαν επιμεριστεί και η τιμή εισαγόταν 1600 με βαλιτσάκι γίδι και μουφλούζα σέρβις. Μέτα από πρήξιμο στο μαγαζάτορα και τις μυστικές τεχνικές παζαρέματος που έμαθα στην Ινδοκίνα το 97 του έδωσα 1050 και το πήρα. Η άδεια έλεγε 2001, άλλα έμαθα από την αντιπροσωπεία ότι ήταν του 1999 όποτε είχε μάλλον 2 χρόνια ζαπαν στην πλατη. Τερειαζε με μενα που είχα 7 στην αλβιονα.

Σπεκς και γνώμες

http://library.techl...53&article=6258

http://www.motorbike...nhelo_2001.aspx

http://www.totalmoto...LE250Anhelo.htm

http://www.mybike.gr...vasaki-kle-250/

Το μηχανάκι λυμενο σε ανταλλακτικά.

http://www.cmsnl.com...1856/partslist/

http://www.motorbike...8&make=Kawasaki

Εξοπλισμός

http://www.google.gr...15&tx=105&ty=59

http://www.google.gr...s:0&tx=80&ty=69

Χαρτιά

http://www.mybike.gr...-owners-manual/

Έγκριση τύπου (από μια κοπέλα εδώ στο φορυμ, άλλα ήθελε να μου την πέσει και φοβήθηκα. )

http://www.mediafire...nfbps9mzcti5ap7

Βίος και πολιτεία.

ΔΕΝ ήξερα να καβαλάω οπότε το έφερε εν ας φίλος που το τελικιασε (150 στο κοντέρ με 200 κι λα χοντράδι πανό)στην Συγγρού ένω το ψυκτικό ήταν σχεδόν ανύπαρκτο (τούφα σέρβις).Μου έδειξε συμπλέκτη και το έκανα γύρο γύρο στο πάρκινγκ ώρες. Μέτα βγήκα στο τετράγωνο με κράνος μπουφάν άλλα δίχως δίπλωμα. Μέτα στην άμεση γειτονία.Και Μέτα κατεβαίναν με το μηχανάκι από νέα Σμύρνη ελληνικό να πάω να κάνω μάθημα με ένα φχ 125 για να δώσω δίπλωμα. Κραξτε ελευθέρα παρακαλώ το αξίζω.

Μέτα το δίπλωνα με πήγαινε Καλλιθέα για δουλεία και σε φίλους για βόλτες και επισκέψεις.

2-3 μήνες πήγαινα σαν την υστάτη κότα και το μάθαινα. Στην συνέχεια σταδιακά το πήγαινα πιο κοντά στα όρια του και είδα ότι τα πρώτα όρια είναι τα παλιά λάστιχα, που αλλάχτηκα (Μέτα τις καλοκαιρινές μου διακοπές) με ένα ζευγάρι πιρελι σκορπιών στα 175 ευρέα με 2 σαβρελεσ + 20 ευρό. Τα Δευτέρα όρια ήταν στην μαλάκες μπροστά αναρτήσεις και τα φρένα, οπότε τα δευτέρα τακάκια που άλλαξα ήταν μεταλλικά ιμιτασιόν στο 45 ευρέα (ΜΕ ΚΛΈΨΑΝΕ/?) και αλλαγή υγρού φρενών που είχε χάσει το χρώμα του. Εκεί άρχισαν οι απόπειρες σουζάς που γινόντουσαν απέξω από το σπίτι μου με την λογική ότι αν είναι αν φας τα μούτρα σου καλό είναι να είσαι κοντά και να φόρας πανοπλία. χεχεχε. Μέτρια επιτύχει και σταμάτησα να ασχολούμαι γρήγορα.

Μέτα Αστυπάλαια Δονούσα Νίσυρο. γρήγορα ανακάλυψα ότι ξυνει μάρσιπε με λάστιχα 6-7 ετών, και Μέτα από μια χαζό παραλίγο πτώση και άμεσος θάνατος αποφάσισα να μην κανό μαλακίες με μηχανάκι του 1997.

Στον δρόμο. Τοτε ειταν και η πρώτη μου ουσιαστική επαφή με το χώμα. Με ένα σπορ δικιάς μου επινόησης, την νυχτερινή εντουραδα με λάθος μηχανάκι σε μέρη που δεν ειχα ξαναπάει και ενίοτε χωρίς κινητό. Αφού παρολίγον να φύγω στην θάλασσα τα πσιλοεκοψα και αυτά. Άλλα έμαθα πως το κλε κινητέ μια χαρά στο χώμα, καθώς είναι ελαφρύ. Έπαιζα με 1-2-3 σε αρκετές στροφές, και πάλι με συμπλέκτη.

Κάπου εκεί άρχισε να δακρύζει λαδάκι , πήρα τηλ των μαγαζάτορα φάνηκε συνεργάσιμος άλλα δεν το έφτιαξα καθώς δάκρυζε ελάχιστα είτε από Κάρτερ είτε από καπάκι κεφαλής, (200 μλ λιγότερα σε κάθε αλλαγή βλέπω). Κάποια στίμη έβαλα τακάκια με ένα 40αρι. Λάδια μοτυλ ένα 35 αρι ακόμα Αποφάσισα να κανό μονός μου το επόμενο σέρβις καθώς πιάνουν τα χεριά μου στα ξυλουργικά. (ναι ξέρω ωραία λογική) και ενώ το λύσαμε τι ανακαλύπτω?

ΤΟ ΕΡΓΑΛΕΊΟ έχει συναγερμό. Ούτε ο μα#@#ας ο μαγαζάτορας το γνώριζε. Χα χα, είναι ένα άκυρο διακοπτακι που πρέπει να λύσεις πλαϊνό πλαστικό και το βγάζεις και Μέτα δεν ξεκινάει ούτε με το κλειδί του και βαράει σειρήνα. Αυτά είναι. Επίσης εκεί που θα καθάριζα το φίλτρο αέρα ανακάλυψα με γέλιο πως ήταν ΆΦΑΝΤΟ, υπήρχαν Μονό ξεραμένα παλαιοκαιρισμενα ψήγματα του παλιού. Πήραμε δυο σφουγγάρια για τα πιάτα προσωρινά, και δυο μέρες Μέτα ΈΝΑ ΚΑΙΝΟΎΡΓΙΟ 9 ευρό.

Κατανάλωση.

Με ντεπόζιτο 12 λίτρα τα περίπου 3 είναι ρεζέρβα. Το πρι που έχει στο ρουμπινετο το αφήνουμε για 15 δεύτερα και Μέτα γυρνάμε σε ρες. Μέσα στην Αθήνα με σχεδόν όσο πιο βαρύ χέρι γίνετε θα δείτε 145 χλμ μίνιμουμ, δηλαδή περίπου 6,2. με βαρύ χέρι θα δείτε 170 χλμ δηλαδή γύρο στο 5,5. Με επίτηδες υπεροικονομικη αναπηροοδηγη του στυλ δεν επιταχύνω πότε πάνω από 4.500 στροφές κλπ θα δειτε πανω από 200 χλμ, δηλαδή κάτω από 4,5.

Στην έξοχη γαρ επαρχεία με χαλαρή οδήγηση να υπολογίσετε 4-4,5 και άντε να παει 5 με σκισηματακια χαλαρά. Όλα αυτά με ένα άτομο λάστιχα καλά και σωστά φουσκωμένα, βρόμικο καρμπ και βενζίνη όχι πολύ νοθευμένη.

Ευκολία.

Στην Αθήνα χωράει παντού!!! Αν χωράει κάπου να μηχανάκι χωράει το κλε. είναι σερβιέτα. Οι καθρέφτες είναι ψύλλοι δεν βρίσκουμε συχνά. Χορούς δεν έχει, πάρα Μονό ένα κουτάκι 10χ5 κάτω από τα πλαϊνό πλαστικό που κλειδώνει. Το πολύ η άδεια εκεί μέσα άντε και κινητό. ΆΛΛΑ το 99.9999999% των κλε 250 που είδα είχαν βαλιτσάκι, πράγμα που δείχνει τον παπουδιαρικο//ώριμο χαρακτήρα των προηγουμένων ιδιόκτητων που λογικά θα το ψιλοσυντυρουσαν και δεν θα το έσκιζαν με ότι συνεπάγεται αυτό. Στις δυο όρισες ταξίδι πιάνεσαι λιγάκι και θες ένα τέταρτο άραγμα. Κραδασμούς πόλους δεν έχει.

Ασφάλεια

Ελαφρύ οπότε το κουνάει και ο αέρας σε κάνα νησάκι, ΠΡΟΣΟΧΉ. Τα φρένα είναι πολύ καλά αν και με ελαφρώς σπογγώδη απόκριση (μεγάλη διαδρομή στις αναρτήσεις γαρ). Στρίβει αξιοπρεπέστατο με το γκαζάκι ελαφρός ανοιχτό.

20110629190708.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Τροποποιήθηκε από τον innova 04
Προσθήκη ετικετών.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

ωραίο το ριβιου!

κι εγώ ειμαι πλέον ευτυχής κάτοχος του ιδιου μηχανακίου. Νέος οδηγός (πήρα το δίπλωμα τα περασμενα χριστουγεννα μην εχοντας ανεβει ουτε σε παπι και κατα την ανοιξη πηρα και το κλε, δηλαδη με συνολικα 10 ωρες πανω σε παπι!) ωστόσο δε με δυσκολεψε καθόλου, ηρεμο και ευκολο στο στριψιμο.

μέχρι τώρα του έχω κανει καπου 6000 χλμ μεσα στα οποια υπάρχουν και 600χλμ σε εθνικη (αθηνα-βολοσ-λαμια-βολος) και πολλά χιλιόμετρα στροφιλικι στο πήλιο. Σύντομα θα το δουμε και στους δρομους της αμοργου χεχε :)

το δικό μου είχε τα προβλήματά του στην αρχή με καρμπυρατερ κυρίως, οπότε πριν φυγω για καλοκαιρι του πέταξα ενα γενικό σερβις σε εναν πολύ καλό μηχανικό-τον συστηνω ανεπιφυλακτα με ΠΜ οποιος θελει- (καρμπ, ρυθμιση, βαλβιδες, αλλαγη λαδιων στις μπουκαλες, καδενα χρονισμου,ρουλμαν τιμονιου) και εκτοτε συμπεριφέρεται πολύ ωραια.

θα απορήσω με το φίλο πιο πάνω που λέει οτι το τελικιασε με 150 στο κοντερ. Μάλλον το δικό μου ειναι πιο σάπιο απο ό,τι νομιζα, η μάλλον το κοντερ των κλε εχει μεγάλο σφάλμα. Εγώ έχω ψηφιακό κοντέρ sigma και στην εθνική δεν πήγε πάνω απο 125 χλμ/ω βέβαια είχα και την μπαγκαζιέρα 46λιτρων που μπορεί να προκαλέι μεγάλη αντίσταση δε ξέρω. Τέλοσπάντων, τα 150 με αυτό το μηχανάκι δε μου χρειάζονται. Έκανα Αθηνα-βόλος με ταχυτητες απο 90-115 κυρίως και ο αέρας δεν αντεχεται. Καμία στιγμή όμως δεν ένιωσα φτερό στον άνεμο, εκτός απο όταν μπλεκόμουν στις δίνες που αφηνουν οι μεγάλες νταλίκες και πάλι οχι πολύ.

σχετικά με την κατανάλωση στην πόλη εγώ βγάζω κάπου 180 χλμ μαξ μεχρι να μπω ρεζέρβα και στην εθνική έβγαλα κοντά στα 200 αλλά με πολλές rpm. Στο γυρισμό θα το πάω πιο λαου λαου να δω ποσο θα κάψει.

το μόνο κακό του για μένα είναι οτι κοιμάται λίγο στη ροπή μέχρι τις 4000. Βέβαια για μένα που ειμαι και νέος οδηγός ισως να είναι και καλό... Απλά στην πολή μαρσαρεις πολύ και σε πρήζει η φασαρία, δε μπορεις να μιλήσεις με τον(την) συνεπιβατη...

αυτά!

Τροποποιήθηκε από τον irakliszs

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και εγω τα ιδια χιλιομετρα με σενα εχω κανει. Καπου 6000. Τα 150 τα βλεπεις σε ισιο δρομο χωρις φαναρια με αλαγες στις 11000 στροφες και σκεψου η συγγρου ειναι και λιγο κατιφορα. Στα 150 κουναει σαν διαολος και νιοθεις οτι θα πεθανεις συντομα. Ποσα σου πηρε ο μηχανικος?ειναι απω αθηνα??

ισχυεει οτι κατω απο τισ 4000 κοιμασαι αλλα και οτι πανω απο τις 8000 ξυπνας. Εμενα μου αρεσει γιατι ετσι ειναι ευκολο να μαθεις.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

To ΚΛΕ ειναι πολυ ωραιο μηχανακι κατ' εμε. Ειναι ταξιδιαρικο και ανετο για τα κυβικα του, ενω δεν λεει οχι και σε χωμα. Απο οτι εχω ακουσει ειναι πολυ αξιοπιστα, αν και μερικα ξωτικα whould kill me γι αυτο που ειπα... :whistling:

Να τα χαιρεστε παιδια! Ααα... Ωραιο ριβιου!

:cheers:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Όντως ιδανικό σχολείο το μηχανάκι παιδιά. :ok: :ok: :ok:

Το αγόρασα το 2002 καινούριο για τον πατέρα μου και απο τότε το χρησιμοποιεί ΑΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΑ και πολύ οικονομικά.

Το έχω οδηγήσει αραιά και που και ναι όντως όταν ήταν καινούριο και εγώ στην συγγρού προς πειραιά ρεύμα είχα πιάσει 150 κάτι κοντερίσια αλλά δεν είναι αυτός ο προορισμός του. Είναι πάρα πολύ καλό για μέσα στην πόλη, καίει λίγο , η ρεζέρβα είναι σωτήρια πραγματικά :_thumbsup: :_thumbsup: και κάνει και για κοντινές εξορμήσεις και νησάκια ΑΝΕΤΟΤΑΤΑ . Με την χρήση του πατέρα μου που τώρα είναι 65 ετών έχει κάνει 30.000 χλμ.

Θα μείνετε απόλυτα ευχαριστημένοι για την επιλογή σας. Καλές βόλτες να έχετε :_thumbsup: :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μία από τα ίδια κι εγώ...το έχει ο πατέρας μου 8-9 χρόνια δεν θυμάμαι ακριβώς, του έχει βάλει 91000 χιλιόμετρα πάνω, έχει κάνει ταξίδια σε όλη την ελλάδα (μέχρι και ξάνθη πήγε, του έμεινε στο δρόμο και γύρισε το μηχανάκι με οδική και αυτός με τρένο :thumbsdown: ), το τιμόνι με την κλίση αριστερά πρέπει να είναι στα στάνταρ του εξοπλισμού μάλλον, μέσα στην αθήνα πολύ ευκολοδήγητο αλλά προσωπικά δεν αντέχω την σέλα...με πιάνει αμέσως η μέση μου και με πονάνε τα @@ μου...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εκεί άρχισαν οι απόπειρες σουζάς που γινόντουσαν απέξω από το σπίτι μου με την λογική ότι αν είναι αν φας τα μούτρα σου καλό είναι να είσαι κοντά και να φόρας πανοπλία. χεχεχε. Μέτρια επιτύχει και σταμάτησα να ασχολούμαι γρήγορα.

Εδω εισαι λαθος, οι σωστες σουζες γινονται εξω απο εφημερευον νοσοκομειο, κατα προτιμηση το ΚΑΤ αν εισαι Αθηνα.

Αν πατησεις και κανεναν, εχει και μπονους ποιντσ :_thumbsup:

Προς το παρον παρε ποντακι, για τη νυχτερινη εντουραδα :tooth:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το PRI που έχει στο ρουμπινέτο(αν το λέω σωστά) τι σημαίνει?

Πήρε πρόσφατα ένας φίλος ενα KLE 400 και δεν ξέρει τη χρησιμότητα αυτής της επιλογής :_zeppelin:

Τελικά με τον συναγερμό τι έκανες TheSainOne?

Ο εν λόγω φίλος, όταν το πήγε για γενικό σέρβις, βρήκε και αυτός συναγερμό ακριβώς στο ίδιο σημείο στο οποίο τον βρήκες εσύ και ούτε σε αυτόν είπε κάτι ο ιδιώτης από τον οποίο το αγόρασε!!

Μήπως έβγαιναν με αυτό το συναγερμό από τη μάνα τους και δεν το είχε καταλάβει κανείς?(μλκία βέβαια το ξέρω αλλά δεν μπορώ να εξηγήσω αλλιώς αυτή την άγνοια)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το PRI που έχει στο ρουμπινέτο(αν το λέω σωστά) τι σημαίνει?

Πήρε πρόσφατα ένας φίλος ενα KLE 400 και δεν ξέρει τη χρησιμότητα αυτής της επιλογής :_zeppelin:

Τελικά με τον συναγερμό τι έκανες TheSainOne?

Ο εν λόγω φίλος, όταν το πήγε για γενικό σέρβις, βρήκε και αυτός συναγερμό ακριβώς στο ίδιο σημείο στο οποίο τον βρήκες εσύ και ούτε σε αυτόν είπε κάτι ο ιδιώτης από τον οποίο το αγόρασε!!

Μήπως έβγαιναν με αυτό το συναγερμό από τη μάνα τους και δεν το είχε καταλάβει κανείς?(μλκία βέβαια το ξέρω αλλά δεν μπορώ να εξηγήσω αλλιώς αυτή την άγνοια)

ΤΟ ΠΡΙ είναι για να προετοιμάσει τη ρεζέρβα για να το πω. όταν σου τελειώνει η βενζινα και το γυρίσεις στο ρεσ κατευεια κάνει κάτι ψηλοδιακοπες η δεν ξεκινήσαει. Το βάζεις στο πρι 15 δεύτερα και καθάρισες

ο συναγερμος δεν εχω ιδεα, ισος χασανε τα τηλεχειριστηρια και ντραπηκανε.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Να προσθέσω και εγώ τις δικές μου θετικές εντυπώσεις από τη συγκεκριμένη μηχανή. Τα θετικά της λίγο πολύ τα αναφέρατε όλα (να προσθέσω και το μικρό βάρος, κατσικάκι στα χώματα), στα αρνητικά της έχω την κατανάλωση, την σπογγώδη αίσθηση στο εμπρός φρένο (λύνεται με σωληνάκι) και τη σέλα (που και αυτό μπορεί να αλλάξει με γέμισμα). Πάντως να προσθεσω ότι και έγω την έχω φτάσει μεχρι τα 150km/h σχετικά εύκολα αν και οι εγκάρσιοι κραδασμοί από το πιρούνι σε αυτές τις ταχύτητες δεν εμπνέουν σιγουριά. Με τη γυναικά μου πάντως έχω πάει και μικρά ταξιδάκια με μπαγκάζια χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Το πιο σημαντικό είναι η άνεση της σέλας, που αν και την έχω φτιάξει και έχει βελτιωθεί αρκέτα, απέχει από μία σύγχρονή-ανατομική. Και για εμένα αποτελεί την πρώτη μου μηχανή...

ΤΟ ΠΡΙ είναι για να προετοιμάσει τη ρεζέρβα για να το πω. όταν σου τελειώνει η βενζινα και το γυρίσεις στο ρεσ κατευεια κάνει κάτι ψηλοδιακοπες η δεν ξεκινήσαει. Το βάζεις στο πρι 15 δεύτερα και καθάρισες

ο συναγερμος δεν εχω ιδεα, ισος χασανε τα τηλεχειριστηρια και ντραπηκανε.

Το PRI σημαίνει Primary και υποδηλώνει το κεντρικό δοχείο καυσίμου. Στο RES σημαίνει Reserve και είναι τα 3 λίτρα της ρεζέρβας, όσο για το ΟΝ είναι ελεύθερη ροή καυσίμου (όχι με υποπίεση όπως στις άλλες δύο περιπτώσεις) που σημαίνει ότι μόλις φας τα 8 λίτρα του ρεζερβουάρ συνεχίζεις να καταναλώνεις και τα 3 της ρεζέρβας χωρίς να το καταλάβεις. Επίσης η συγκεκριμένη θέση χρησιμοποιείται όταν θέλουμε να αδειάσουμε το ρεζερβουάρ από τη βενζίνη.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το PRI σημαίνει Primary και υποδηλώνει το κεντρικό δοχείο καυσίμου. Στο RES σημαίνει Reserve και είναι τα 3 λίτρα της ρεζέρβας, όσο για το ΟΝ είναι ελεύθερη ροή καυσίμου (όχι με υποπίεση όπως στις άλλες δύο περιπτώσεις) που σημαίνει ότι μόλις φας τα 8 λίτρα του ρεζερβουάρ συνεχίζεις να καταναλώνεις και τα 3 της ρεζέρβας χωρίς να το καταλάβεις. Επίσης η συγκεκριμένη θέση χρησιμοποιείται όταν θέλουμε να αδειάσουμε το ρεζερβουάρ από τη βενζίνη.

πάντως εγώ το έχω πάντα στο ΟΝ και οταν σβησει το γυρναω στη ρεζερβα και με βγαζει πολλά χιλιομετρα δηλαδή στο ΟΝ δεν καταναλωνει και τη ρεζερβα χωρις να το καταλαβεις οπως λες

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

πάντως εγώ το έχω πάντα στο ΟΝ και οταν σβησει το γυρναω στη ρεζερβα και με βγαζει πολλά χιλιομετρα δηλαδή στο ΟΝ δεν καταναλωνει και τη ρεζερβα χωρις να το καταλαβεις οπως λες

Θα συμφωνήσω με τον Ηρακλή σε αυτό

Όταν είναι στη θέση ΟΝ τότε καταναλώνεις μόνο τα λίτρα του κυρίως ρεζερβουάρ και όχι τη ρεζέρβα. Μετά σβήνει και δεν παίρνει μπροστά αν δεν το γυρίσεις σε ρεζέρβα. Τσεκαρισμένο κατ' επανάληψη αυτό

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τιμιο και εργαλειο. :_thumbsup:

Με λιγα χρηματα αγοραζεις πολυ μηχανακι.Μακαρι να ειχε και αλλα τετοια η αγορα. :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μανο στη Σαμο που ειμαι φανταρος εχει μπολικασε διαφορες καταστασεις. Το πρι παιδες το εξηγει στο μανουαλι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μανο στη Σαμο που ειμαι φανταρος εχει μπολικασε διαφορες καταστασεις. Το πρι παιδες το εξηγει στο μανουαλι.

Σωστά :lipssealed:

Το κατέβασα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μανο στη Σαμο που ειμαι φανταρος εχει μπολικασε διαφορες καταστασεις.

Tα τσακιζει η αλμυρα εκει στο νησι,ειδικα τους χειμωνες με τις παλίρροιες.. :closedeyes:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τι έγινε ρε παιδιά, γιατί εγκαταλείφθηκε το θέμα; Up, να το ξαναφέρουμε στο προσκήνιο!

Άλλος ένας πανευτυχής κάτοχος Anhelo, 4 χρόνια συμβίωσης, το πήρα με 46000χμ και κοντεύω 90000, χωρίς ουσιαστικά κανένα πρόβλημα, μόνο με τακτική συντήρηση και αναλώσιμα...

Δεν θέλω να ξαναγράφω τα ίδια που είδα πως ανέφεραν οι προηγούμενοι, απλώς να πω κι εγώ πως κατά τη γνώμη μου είναι ό,τι καλύτερο σε 250 για τα ελληνικά δεδομένα, και δη για νησιά με αρκετό ασφάλτινο οδικό δίκτυο, αλλά και τους παραδοσιακούς κατσικόδορμους... απλά ΔΕΝ υπάρχει ανταγωνισμός, είναι το μοναδικό δικύλινδρο και υδρόψυκτο on-off στα 250 (νταξ, ήταν και το TDR, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία) και κρίμα που δε βγαίνει πια, μεγάλο σφάλμα της kawasaki.... αν έβγαζε σήμερα κάτι πιο σύγχρονο αντίστοιχο σε στυλ "versys 250" θα κέρδιζε μεγάλο μερίδιο της αγοράς...

Συμβουλή προς νέους οδηγούς, αφήστε τα 130άρια καγκουρο-παπιά, τα χελωνονιντζάκια, τα motard και τις λοιπές "μισές" λύσεις και ΑΦΟΥ έχετε καβαλήσει δοκιμαστικά τουλάχιστον 3-4 από τις πιθανές επιλογές σας, δοκιμάστε κι ένα Anhelo... απλά πάει παντού και μπορεί να μάθει έναν νέο οδηγό να οδηγεί ΜΗΧΑΝΗ σε οποιονδήποτε δρόμο!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αναβιώνω λίγο το θέμα: Κοιτάζει ο αδερφός μου να πάρει ένα Anhelo για το νησί (Λευκάδα -οπότε θα το φέρει οδικώς από όπου το βρει). Ποιό είναι το συμπέρασμα τελικά για τη μοτοσυκλέτα αυτή; Θέλει να δώσει γύρω στα 1000-1200 (να φύγει 1.5 με μεταβιβάσεις και λαδόξυδα ας πούμε) και είναι από τις πολύ λίγες επιλογές που υπάρχουν. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 1 ώρα, το μέλος A-nik-i έγραψε:

Αναβιώνω λίγο το θέμα: Κοιτάζει ο αδερφός μου να πάρει ένα Anhelo για το νησί (Λευκάδα -οπότε θα το φέρει οδικώς από όπου το βρει). Ποιό είναι το συμπέρασμα τελικά για τη μοτοσυκλέτα αυτή; Θέλει να δώσει γύρω στα 1000-1200 (να φύγει 1.5 με μεταβιβάσεις και λαδόξυδα ας πούμε) και είναι από τις πολύ λίγες επιλογές που υπάρχουν. 

Να μην βιαστεί, και να ελέγξει να είναι καλό, καλοσυντηρημένο, καλοστεκούμενο, μην πάρει κάποιο ερείπιο, λειψό, προβληματικό, λίγο πριν το τέλος.

Μια εικόνα της κατάστασης μέσα, δίνει το ψυκτικό υγρό. Κάτω από το ντεπόζιτο, είναι η τάπα. Αν είναι τίγκα στην σκουριά το ψυκτικό, θυμάται ότι έχει αφήσει τον θερμοσίφωνα ανοικτό και πρέπει να φύγει. Ομοίως αν κάτω από το ντεπόζιτο η εικόνα είναι σκουπιδότοπος, ίχνη από διαρροές λαδιού, ίχνη από διαρροές ψυκτικού, σκουριές, ακόμα και αν η υπόλοιπη μηχανή φαίνεται καθαρή. Γενικά βρώμικος κινητήρας με τρεγμένα λάδια, αποχρωματισμούς στην επιφάνεια=όπου φύγει φύγει.

Εννοείται το ίδιο ισχύει, για οποιαδήποτε κακή λειτουργία, κακό ήχο, κουσούρια τύπου πρέπει να μην κάνεις τον τάδε συνδυασμό κινήσεων για να μην παρουσιάσει την τάδε δυσλειτουργία κ.ο.κ.

Είναι μια καλή μηχανή, αλλά αυτό ίσχυε πριν μερικές δεκαετίες. Τα περισσότερα σήμερα είναι ΓΙΑ ΠΕΤΑΜΑ, οπότε να προσέξει, μην πετάξει τα λεφτά του σε τέτοια περίπτωση.

Τροποποιήθηκε από τον FlyingInADream

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν είναι κολλημένος με το μοντέλο αυτό, απλά είναι τέτοιο το budget και η χρήση (παραλίες, κανένα χωράφι από αγροτικό δρόμο, δουλίτσες στην πόλη κλπ) που δεν είναι άπλετες οι επιλογές. Πας αναγκαστικά σε ανασκαφή (KLE 250, AX-1/NX250 κυρίως). Και τα ψευδο-εντουράκια της εποχής (και λίγο πριν) είναι ωραία, αλλά βλέπουμε να έχουν αποκτήσει λίγο χαρακτήρα "κλασικού" και γενικά ζητάνε περισσότερα χρήματα. Το ερώτημα είναι δηλαδή περισσότερο όχι για τα παλιά μοντέλα γενικά (που ισχύουν απόλυτα όλα αυτά που λες για να προσέξει, αλλά τί να κάνουμε που αυτή είναι η "δεξαμενή") αλλά για το KLE συγκεκριμένα, αν έχει γνωστές, τρανταχτές, προσωπικές αμαρτίες

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τα KLE σε γενικές γραμμές ήτανε αξιόπιστες μοτοσυκλέτες. Φιλαράκι από την παρέα είχε από το 2020 ως και πέρσι ένα KLE400, πριν το παραχωρήσει στον πατέρα του. Τον έβγαλε ασπροπρόσωπο τόσο σε καθημερινή/αστική μετακίνηση, όσο και σε ταξιδάκια που έκανε. Επίσης πέρασε και ένα καλοκαίρι σεζόν στην Σαντορίνη χωρίς να παραπονεθεί.

Το 250αρι είναι ένα 400αρι αλλά σε μικρότερη έκδοση προφανώς. Δεν είχαν, ας το πούμε, "παιδικές ασθένειες" οπότε το όλο ζήτημα έρχεται καθαρά στο τι χρήση και συντήρηση τους έκαναν οι ιδιοκτήτες τους ή οι εκάστοτε μηχανικοί τους. Σίγουρα, σαν μοντέλα ανήκουν σε μια γενιά που μας άφησε χρόνους αλλά αν βρεθεί ένα καλοσυντηρημένο πιστεύω πως μια χαρά θα εξυπηρετήσει και θα κάνει την δουλειά του.

Κατά τα άλλα ότι είπε και ο Μιχάλης...να δωθεί προσοχή στην συνολική εικόνα της μηχανής και οπωσδήποτε ένας έλεγχος σε κάποιον μάστορα εμπιστοσύνης. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα