Jump to content

Recommended Posts

Εχει τεθει το ερωτημα και εχει δοθει και η απαντηση.. ;)

Από το να γράφεις όλη αυτήν την απάντηση θα μπορούσες απλά να την ξαναπείς... ένα ναι ή όχι θα αρκούσε.

Σε τόσες σελίδες πρέπει να διαβάσω όλο το θέμα για να δω εάν και εφόσον κλπ έχει δοθεί απάντηση;

Αρκετά με την ειρωνεία.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Από το να γράφεις όλη αυτήν την απάντηση θα μπορούσες απλά να την ξαναπείς... ένα ναι ή όχι θα αρκούσε.

Σε τόσες σελίδες πρέπει να διαβάσω όλο το θέμα για να δω εάν και εφόσον κλπ έχει δοθεί απάντηση;

Αρκετά με την ειρωνεία.

Τη βαριεμάρα τη δικια σου, μην την "μεταφραζεις" σε "ειρωνεια" του αλλου..

Αν σ'ενδιαφερει κατι, κοιτας το θεμα απο την αρχη (Δεν ειναι και τοοοοσες πολλες σελιδες..)

ΔΕΣ! λοιπον.. :)

Τροποποιήθηκε από τον black_hawk

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πολύ καλή πατέντα. :_thumbsup: Έχω σκοπό να το δοκιμάσω μόλις παραλάβω κι ένα διακόπτη 12v που θέλω να εγκαταστήσω. Μια ερώτηση όμως: τα alarm δουλεύουν όταν βγάζουμε το κλειδί?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μια ερώτηση όμως: τα alarm δουλεύουν όταν βγάζουμε το κλειδί?

Τα φλας δουλευουν οταν βγαζεις το κλειδι?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τα φλας δουλευουν οταν βγαζεις το κλειδι?

Κι εγώ αυτό σκέφτηκα, ότι λογικά δεν θα δουλεύουν τα alarm όταν βγάζεις το κλειδί. Υπάρχει όμως περίπτωση και να δουλεύουν όπως συμβαίνει στις μηχανές με alarm.

Για παράδειγμα σε ένα κιτ του Motoraid αυτό γίνεται και θέλω να δω αν μπορώ να κάνω κάτι παρόμοιο με μικρότερο κόστος.

Τροποποιήθηκε από τον Athanor

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν τα φλας δουλευουν με το κλειδι εκτος, θα αναβουν και τα αλαρμ. Διαφορετικα, τσουκου. :)

Παντως μη νομίζεις οτι ειναι καλη ιδεα να αναβουν τα αλαρμ αν δε λειτουργει ο κινητηρας. Σου τρωνε την μπαταρια πατ-κιουτ και μετα θα ζμπρωχνεις. :closedeyes:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Στην συγκεκριμένη πατέντα τα alarm για να λειτουργήσουν πρέπει να είναι η μίζα ανοιχτή!Από το καλώδιο της μίζας παίρνουμε ρεύμα και όχι κατευθείαν από την μπαταρία!

Οπότε και τα φλας και τα alarm ανάβουν όταν μπει το κλειδί στην θέση ON!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γιώργο και Στέλιο ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Θα το δοκιμάσω στο VFR και θα γράψω εντυπώσεις.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μπράβο φίλε πολύ καλη πατέντα!! :_thumbsup: :_thumbsup: :_thumbsup:

Σε ευχαριστω αλλα οπως γραφω και πρωτα πρωτα απο αλλον πηρα την ιδεα.

Οσονουπω θα κανω το ιδιο και στο 90αρι που εχει ρελε δυο επαφων και θα ανεβασω φωτογραφιες.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πέτρο περιμένω!

Όταν θα το ξεκινήσεις πρόσεξε σε παρακαλώ τι αντιστάσεις έχεις και πως τις βάζεις!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πέτρο περιμένω!

Όταν θα το ξεκινήσεις πρόσεξε σε παρακαλώ τι αντιστάσεις έχεις και πως τις βάζεις!

Δεν σε πιανω, που να βαλω αντισταση;

Να μετρησω τα αμπερ για να επιλεξω τον καταλληλο διακοπτη αλλα κια διοδους ναι, αλλα αντιστασεις τι να τις κανω;;;; :surrender:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν σε πιανω, που να βαλω αντισταση;

Να μετρησω τα αμπερ για να επιλεξω τον καταλληλο διακοπτη αλλα κια διοδους ναι, αλλα αντιστασεις τι να τις κανω;;;; :surrender:

:_zeppelin:

Ναι συγγνώμη, διόδους εννοούσα!

Εγώ έχω το πρόβλημα ότι αργεί να τα ανάψει αλλά όταν ανάψουν πηγαίνουν αρκετά γρήγορα!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγώ είχα χρησιμοποιήσει στο DT απλά ένα ξεχωριστό Flasher... Βέβαια δεν είχα φλας... Το είχα συνδέσει στο μεγάλο νήμα του φανου κορώνης!!!(το φαναρι του Stop) Δεν είχα διόδους...

Τροποποιήθηκε από τον spider0

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Θέλω να κάνω μια ερώτηση!

Η μηχανή έχει flasher για 20W, δηλαδή 2Χ10W!

Οπότε τραβούσε 2Χ10W είτε άναβες αριστερά φλας είτε τα δεξιά φλας, μεμονωμένα!

Τώρα τα φλας μεμονωμένα ανάβουν κανονικά αλλά όταν πατήσω το κουμπί για τα alarm ανάβουν με δυσκολία και τα 4 και στην συνέχεια αφού ανάψουν πάνε παααααρα πολύ γρήγορα!

Μια λύση θα ήταν να βγάλω το flasher που τραβάει για 20W και να βάλω για 40W?Εφόσον το περισσότερο φορτίο θα είναι 4Χ10W=40W που θα περνάει από το κύκλωμα!

Σωστά δεν σκέφτομαι?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Θέλω να κάνω μια ερώτηση!

Η μηχανή έχει flasher για 20W, δηλαδή 2Χ10W!

Οπότε τραβούσε 2Χ10W είτε άναβες αριστερά φλας είτε τα δεξιά φλας, μεμονωμένα!

Τώρα τα φλας μεμονωμένα ανάβουν κανονικά αλλά όταν πατήσω το κουμπί για τα alarm ανάβουν με δυσκολία και τα 4 και στην συνέχεια αφού ανάψουν πάνε παααααρα πολύ γρήγορα!

Μια λύση θα ήταν να βγάλω το flasher που τραβάει για 20W και να βάλω για 40W?Εφόσον το περισσότερο φορτίο θα είναι 4Χ10W=40W που θα περνάει από το κύκλωμα!

Σωστά δεν σκέφτομαι?

Στελλιο με συγχωρεις για την καθυστερηση αλλα δεν ασχοληθηκα ακομα. Μολις το κανω θα ποσταρω αναλυτικα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ξεθάβω θέματα...:P

Περιμένω απο το ebay φλασάκια για το δικό μου (4 φλάς 4,5ευρώ!) και σκοπευω να βάλω και εγώ αλάρμ, σήμερα εριξα μια ματιά στο φλασέρ και είδα οτι εχει 2 βύσματα, λογικά γίνεται και σε αυτο σωστά?

-Πως θα κρινω σε ποιο καλώδιο θα βάλω τον κλέφτη ρευματος, διαβασα για πολύμετρο αλλα απο την στιγμή που εχω 2 καλώδια τι να συνδέσω στο πολύμετρο? για να μου δίξει ποιο δίνει ρευμα πρεπει να συνδεθούν και τα 2 καλώδια.

-Η αλλη μου απορία παντως ειναι η εξείς, υπάρχει μήπως η δυνατότητα να αλλαζαμε το φλασέρ/ρελέ και να πέρναμε καποιο ετοιμο με βύσματα για κύκλωμα με αλάρμ? Μπορει η απάντηση να ειναι "ναι αλλα αυτος ο τρόπος ειναι πιο οικονομικός" τοτε σίγουρα θα τον προτιμίσω αυτον το τρόπο απλά απ'οτι είδα απο τα αλλα παιδιά, υπάρχουν μικροπροβλιματάκια τύπου στο ενα παιδί με το παπί του καίγεται το φλασέρ ενω ο αλλος ειχε καποιο θέμα μαλλον με τις διόδους.

Παντως αρκετά κατανοητός οδηγός, απλά εγώ δυσκολευτικα στο βήμα "Βρισκουμε το καλώδιο που παει στην κεντρικη επαφη"

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τελικά τα εβαλα και εγω τα αλαρμ και δουλευουν μια χαρά!

Αρκετά ευκολη η εγκατάσταση, βεβαια διαφέρει απο το καθε οχημα για το ποσο βατό θα ειναι το μέρος που περνούν τα καλώδια και πόσο χώρο εχεις για να εργαστείς. Στην περίπτωση μου το βγαζοντας 2 πλαστικά το μηχανάκι μενει γυμνό και μπορω να εργαστώ ελευθερα, απο θέμα χώρου ειναι λιγο στριμωχτά κατω απο το τιμόνι. Πολύ καλος οδηγός!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν κατάλαβα καλά, οι δίοδοι λειτουργούν ως ασφάλειες; Μπορούμε να τις αντικαταστήσουμε με άλλες ασφάλειες;

πχ με κάτι τέτοιο;

modification-safety-fuse-for-cars-12v-20a_qdgihx1369791546539.jpg112504.jpg

ή

fuse-holder-with-wire-12v-20a_auayev1339736859406.jpgafu.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

FOURNARI μιας και βλεπω οτι το κατεχεις το θεμα των ηλεκτρολογικων να σε ρωτησω σε παρακαλω

Επειδη με "εψησες" αγρια (τωρα θα μου πεις FOURNARIS και να μην ξερει να ψησει? :mB_kalo_e: ) να βαλω και εγω alarm στο παπι θελω να μου πεις ακριβως τι πρεπει να παρω

Λοιπον το ρελε των φλας ειναι αυτο (δεν ξερω κατα ποσο βοηθαει αλλα ας βρισκεται)

x60w.jpg

Οι ενδειξεις απο τις λαμπες εχουν ως εξης (FR=εμπρος φλας, RR=πισω φλας)

ΔΕΞΙΑ : 12V-5W (FR) 12V-10W (RR)

ΑΡΙΣΤΕΡΑ: 12V-10W (FR) 12V-10W (RR)

Τωρα για φλασερ οσο και να εψαξα στο παπι δεν καταφερα να το βρω (ενδεχομενως να το εχω δει αλλα να μην ξερω οτι ειναι αυτο)

Παμε τωρα στις ερωτησεις

Ο διακοπτης και οι διοδοι ποσα Α πρεπει να ειναι (ξεχωριστα το καθενα)?

Επισης δεν ξερω αν βοηθαει αλλα τα αριστερα φλας χτυπανε με λιγο μεγαλυτερη συχνοτητα απο τα δεξια (ενα κλικ πιο γρηγορα απο τα δεξια)

Μεχρι στιγμης δεν εχω αντιμετωπισει καποιο προβλημα ουτε μου εχει καψει καποια λαμπα.

Θα μου δημιουργησει προβλημα?

Αν κατάλαβα καλά, οι δίοδοι λειτουργούν ως ασφάλειες; Μπορούμε να τις αντικαταστήσουμε με άλλες ασφάλειες;

πχ με κάτι τέτοιο;

ή

Νομιζω πως οχι. Η διοδος επιτρεπει να περασει το ρευμα εαν ξεπερασει ενα συγκεκριμενο αριθμο W σε αντιθετη περιπτωση το μπλοκαρει (εαν δεν κανω λαθος αν κανω ας με διορθωσει καποιος).

Η ασφαλεια που εβαλες ως παραδειγμα (ειτε η κυκλικη ειτε η πλακε) θα λειτουργουν ως ενα απλο καλωδιο απλα σε περιπτωση που το ρευμα ξεπερασει την τιμη της ασφαλειας αυτη καιγεται (κοβεται το νημα εσωτερικα) οποτε μετα δεν θα εχεις και καθολου φλας απο την μερια που θα καει.

Υ.Γ. Τις εικονες τις εκοψα γιατι γινεται μεγαλη η παραθεση και χαλαει και το θεμα (γινεται κουραστικο με τις επαναληψεις των εικονων)

Ελπιζω να με καταλαβαινεις

Τροποποιήθηκε από τον VaggosGLX

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Όχι δεν κατάλαβες καλά. Οι δίοδοι είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΙ στο κύκλωμα, για να μην επικοινωνεί το αριστερό κύκλωμα με το δεξί, όταν δουλεύεις κανονικά τα φλας. Για αυτό και κοιτάνε αντίθετα στο σχέδιο, για να εξασφαλίζεται η μη-επικοινωνία δεξιού και αριστερού κυκλώματος, όποιο και να έχει ρεύμα, η μία από τις δύο διόδους θα είναι κόντρα και θα αποτρέπει το ρεύμα στο άλλο κύκλωμα.

Οι ασφάλειες δεν είναι δίοδοι, είναι αγωγοί και προς τις δύο κατευθύνσεις, οπότε αν αντικαταστήσεις τις διόδους με ασφάλειες στο σχέδιο, κάθε φορά που θα κάνεις π.χ. φλας αριστερα, θα ανάβουν ΟΛΑ τα φλας.

(Θυμίζω η δίοδος αφήνει το ρεύμα προς την μία κατεύθυνση μόνο, στην αντίθετη δουλεύει σαν κόψιμο στο κύκλωμα)

Τροποποιήθηκε από τον FlyingInADream

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

το ρελε των φλας ειναι αυτο (δεν ξερω κατα ποσο βοηθαει αλλα ας βρισκεται)

x60w.jpg

Οι ενδειξεις απο τις λαμπες εχουν ως εξης (FR=εμπρος φλας, RR=πισω φλας)

ΔΕΞΙΑ : 12V-5W (FR) 12V-10W (RR)

ΑΡΙΣΤΕΡΑ: 12V-10W (FR) 12V-10W (RR)

Τωρα για φλασερ οσο και να εψαξα στο παπι δεν καταφερα να το βρω (ενδεχομενως να το εχω δει αλλα να μην ξερω οτι ειναι αυτο)

Παμε τωρα στις ερωτησεις

Ο διακοπτης και οι διοδοι ποσα Α πρεπει να ειναι (ξεχωριστα το καθενα)?

Επισης δεν ξερω αν βοηθαει αλλα τα αριστερα φλας χτυπανε με λιγο μεγαλυτερη συχνοτητα απο τα δεξια (ενα κλικ πιο γρηγορα απο τα δεξια)

Μεχρι στιγμης δεν εχω αντιμετωπισει καποιο προβλημα ουτε μου εχει καψει καποια λαμπα.

Θα μου δημιουργησει προβλημα?

Μπορει καποιος να με βοηθησει να υπολογισω τα Α που θα χρειαστουν για τον διακοπτη και για τις διοδους?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Νομίζω ότι κατάλαβα τώρα τί παίζεται σχετικά με τις δίοδους. Πήγα σήμερα το απόγευμα να πάρω τα ηλεκτρονικά αλλά ήταν κλειστά. Ελπίζω την κυριακή να το φτιάξω, οπότε θα έχετε και τα νεότερα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Είμαι λίγο πιεσμενος αυτό το διάστημα απο δουλειά και δεν ευκαιρησα.

Μόλις μπορέσω θα το δω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εχω "φάει" όλα τα καταστήματα και δεν έχω βρει πουθενά τα εξαρτήματα (διοδάκια, μπουτόν κτλ).

Γνωρίζει κανείς σας κάποιο κατάστημα στην δυτική Θεσσαλονίκη;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα