Jump to content

Recommended Posts

Καλησπέρα και απο μένα.Εχω το innova carb '06 με 45800χλμ και ακούω την καδένα να χτυπάει όσο ζεσταίνεται το μοτέρ όσο είναι κρύο τίποτα.

Ηθελα να ρωτήσω τί να κάνω??ακουγεται σαν να χτυπανε οι βαλβιδες οταν ζεσταθει αλλα ειναι οκ ρυθμιζμενες.

Να πάρω έναν τεντοτήρα να αλλάξω ή θέλει και καδένα εκκεντροφόρου αλλαγή??

Επίσης ακούω εδώ και 4 μέρες εναν ήχο στις χαμηλές σε κάθε ταχυτητα σαν να τρίζει κάτι μεταλλικό αλλα όσο ανεβάζω στροφες σταματάει....

Τροποποιήθηκε από τον ouzou

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

αλλαξε τον τεντωτηρα, φθηνος ειναι. η καδενα δεν θελει αλλαγη αν ειναι ενταξει. συνηθως τον τεντωτηρα αλλαζουν ολοι.

για τον μεταλικο ηχο που λες, δεν ξερω τι μπορει να ειναι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλησπέρα και απο μένα.Εχω το innova carb '06 με 45800χλμ και ακούω την καδένα να χτυπάει όσο ζεσταίνεται το μοτέρ όσο είναι κρύο τίποτα.

Ηθελα να ρωτήσω τί να κάνω??ακουγεται σαν να χτυπανε οι βαλβιδες οταν ζεσταθει αλλα ειναι οκ ρυθμιζμενες.

Να πάρω έναν τεντοτήρα να αλλάξω ή θέλει και καδένα εκκεντροφόρου αλλαγή??

Επίσης ακούω εδώ και 4 μέρες εναν ήχο στις χαμηλές σε κάθε ταχυτητα σαν να τρίζει κάτι μεταλλικό αλλα όσο ανεβάζω στροφες σταματάει....

Η καδενα, ακουγεται περισσοτερο οταν ειναι κρύο.

Με μπιέλες, ποια ειναι η σχεση του παπιού ?

Μηπως ο θορυβος προερχεται απο εκει ?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πολύ φοβάμαι οτι είναι απο μπιέλα γιατί ένας μάστορας μ είπε έλα να ακούσεις και ακουγόταν λίγο ένας ψιλός ήχος.

Αύριο θα πάω να το ακούσει ο παλιόςμ μάστορας.

πάντως έχω δεί για μπιέλα daytona και πιστεύω θα είναι καλύτερα απο της μάνας του,τί λετε??

Επίσης πόσο θα μου κοστίσει γενική επισκευή περίπου (μπιελα,πιστόνι,καδένα,τσιμουχακια,φλατζες) ???

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πολύ φοβάμαι οτι είναι απο μπιέλα γιατί ένας μάστορας μ είπε έλα να ακούσεις και ακουγόταν λίγο ένας ψιλός ήχος.

Αύριο θα πάω να το ακούσει ο παλιόςμ μάστορας.

πάντως έχω δεί για μπιέλα daytona και πιστεύω θα είναι καλύτερα απο της μάνας του,τί λετε??

Επίσης πόσο θα μου κοστίσει γενική επισκευή περίπου (μπιελα,πιστόνι,καδένα,τσιμουχακια,φλατζες) ???

Αν ειναι τελικά μπιέλα (μιας και ανηκει σε παλιά παρτίδα του 2006), να το μιλήσετε με τον μαστορα σου ΠΡΙΝ λυθεί.

Μπιέλα, όχι την μαμίσια = ξαναχτυπάει.

Να βαλει μπιέλα made in Japan, και θα χρειαστει οπωσδήποτε και νέο έμβολο / ελατήρια + κύλιδρος σετ. Η Fuego εχει ενα πολυ καλό σετ + προσιτη τιμη.

Ψαξε στο τοπικ, εχω βαλει σχετικά, και υπάρχουν και φωτό.

Επίσης, οπωσδηποτε αλλαγη μπέκ λαδιού.

Η λάθος παροχή του παλιού, φερει μεγαλο μεριδιο ευθυνης στην ζημιά που ταλαιπωρει τα Ιννόβα.

Αν επιλεξεις να ΜΗΝ αλλαξεις κύλινδρο, ισως αργοτερα να ξαναθελει λυσιμο...

Το κόστος ρεκτιφιέ, ειναι σχεδόν ιδιο με εναν νεο κυλινδρο.

Που ισως να ΜΗΝ ταιριάξει σωστα, με το νεο έμβολο.

Γι'αυτο, σου γραφω για σετ. (50-60 ε, κοστιζει)

Εισαι 100% σίγουρος, πλέον και δεν ξανα-ψάχνεσαι...

Κόστος συνολικό, υπολόγιζε κοντα στα 250-300.

Στην θεση σου, θα άλλαζα και καδένα πλέον, μαζι με τον τεντωτηρα εφόσον θα εχει λυθει το μοτέρ για επισκευη.

Η καδενα εχει κανα 20αρι, ο τεντωτηρας 25-30.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τελικά η μπιέλα μ ακούγεται λίγο είναι στην αρχή και μ είπε,

Γενική επισκευή = μπιέλα japan,ρεκτιφιέ στον κύλινδρο και πιστόνι japan,καδένα , τεντοτήρας μετατροπή σε μηχανικό,δίκους όχι honda,τσδιμουχακια και όλα τα συναφη

μου είπε ο μάστορας όλα 350E.

Σχεδόν τίποτα απο Honda.

Ενώ ένας πρώην μηχανικός μ είπε επισκευή όλα χωρίς καδένα τεντοτήρα και δίσκους 250Ε

αλλά όλα απο μαμα Honda.

Τροποποιήθηκε από τον ouzou

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μπιέλα μακρυά απο μαμά, βάλε daytona.Οι φλάτζες αν αλλαχτούν με μαμά θέλουν κανένα 50άρικο αλλά τα αξίχουν σε σχέση με τις μαϊμούδες και δεν αξίζει τον κόπο γιατί θα τις ξαναλλάξεις.Όπως σου λέει πιο πάνω ο innova να αλλάξεις τεντωτήρα και καδένα αφού θα το έχεις λύσει.Εγώ θα έλεγα να καθαρίσεις κεφαλή επίσης να βάλεις ελατήρια βαλβίδων και δες τους δίσκους συμπλέκτη και τα ελατήρια...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μπιέλα θα μπει japan,δίσκοι- ελατήρια ,καδένα,τεντοτήρας ,κεφαλή θα καθαριστεί θα πώ για πιο σκληρά ελατήρια στις βαλβίδες (φοράω ήδη εκκεντροφόρο) + έμβολο japan (ρεκτιφιέ).

όλα μ είπε 350Ε.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Όλες τις φλάτζες με γνήσιες και τσέκαρε τις γλύστρες της καδένας μήπως έχουν ξεραθεί.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τί λάδι να προτιμήσω για στρώσιμο και τί μετά??

Ορυκτέλαιο 20/50.

Αλλαγη στα 800-100 χλμ.

Μετά, πηγαινε σε κανα ημισυνθετικό 10 ή 15/50.

Τα 10/40 και γενικα το 40αρι λάδι, τελικά δεν το πολυσυμπαθάει το μοτέρ αυτό.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Συνεργείο θα τα αναλάβει όλα ,ευχαριστώ.

Νέα όταν το φτιάξω.

Πάρε φωτό, απο τα νεα ανταλλακτικά, και ζήτα του τα παλιά σε σακουλα + παρε και αυτα φωτό. Εστω και με κινητό....

Και βαλε μας τα εδω, ωστε να δουμε πλέον και οτι αλλάχτηκε.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

10/40 ή 15/50 ?

Καλύτερα ειναι να μπαινει 50αρι λάδι μεσα.

Με 60Κ, καλό θα'ναι να αλλάξεις καδένα.

Η ποιότητα της ηταν μάπα απο το εργοστασιο, ομοιως και οι τεντωτηρες μεχρι το 2007.

Τα ανταλλακτικά πλέον, ειναι σωστα.

Καιει λάδι, Βαγγο.

Και μαλλον θα'ναι και πεσμενο (με 80 δικαβαλο).

14/35 το γραναζωμα.

Βαλε 13αρι εμπρός + θα μεταμορφωθεί. :afro:

Δηλαδη απο τα μοντελα 2008 και μετα δεν θα χρειαστει (στις περισσοτερες περιπτωσεις) αλλαγη τεντωτηρα και καδενας?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φανταστικο οοοοολο ποστ :) βρηκα απειρα ενδιαφεροντα πραματακια μεσα αν και οχι ινοβακιας :Ρ 2 μερες το διαβαζω,χαρας στο κουραγιο σου για ολα τα φωτο-αρθρακια!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Moλις ρυθμιστηκε και ο συμπλεκτης.βουτυρο δε το λες αλλα δε θελει κλωτσια σα μανιβελα απο yz για να αλλαξουν :Ρ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παλι μετα απο καποια ωρα αφου εχει ζεσταθει η μηχανη ο συμπλεκτης κανει τα δικα του...μπορει να φταιει το λαδι ή εχει αρχισει να τα παιζει?συγκεκριμενα δεν κατεβαζει ευκολα και για να μπει η νεκρα ή η 1η θελει τεχνικες kung fu. απο 2α σε 3 και 4η ολα καλα(και προς τα κατω)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

δεν εχω ιδεα πως ρυθμιζει ο συμπλεκτης. μπορεις να κοιταξεις στο manual η να πας σε μηχανικο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

καλημερα

προσφατα ειδα στο βιβλιο ανταλλακτικων του ιννοβα οτι τα ρουλεμαν που παιρνει στο σασμαν ειναι τα 6001, 6201 και 6203 αυτο ομως που δεν μπορω να βρω και να τσεκαρω ειναι για το εαν ειναι στροφων δηλαδη C3 τυπου ή εαν ειναι τα απλα.

μηπως γνωριζει καποιος σιγουρα για να μην κανω λαθος αγορα στα ρουλεμαν.????

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ανδρεα καλημερα

αυτο που με ενδιαφερει ειναι να μου πεις εαν φυσικα γνωριζεις, τι ρουυλεμαν φοραει απο το εργοστασιο το ιννοβα στο σαζμαν δηλαδη τα απλα ή στροφων c3

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα