Jump to content
jack

Lead 50 από ακινησία

Recommended Posts

Είχα από πολύ παλιά το leadακι και τα τελευταία χρόνια κάθησε σε ακινησία. Είπα μήπως αξίζει τον κόπο να το βγάλω αλλά εδώ αρχίζουν τα προβλήματα: το σπρωξα σε ένα μάστορα κοντά και με λίγο που το κοίταξε είπε πως μόνο από τη βενζίνη που έκατσε στο μηχανάκι μετά από τόσα χρόνια δεν προκειται να παει κάτω απο εκατό ευρώ η δουλειά. (Δε θέλουν εύκολα να ασχοληθούν με τέτοια οχήματα). Εκτός από το καρμπυρατέρ είδα στα γρήγορα πως έχει βγει η ντίζα του φρένου, σίγουρα θα θέλει μπαταρία και για τα λάστιχα δεν τόλμησα να ρωτήσω. Να προσθέσω ότι μπήκε σε ακινησία όταν είχε ένα πρόβλημα που δεν το έψαξα περισσότερο τότε: ενώ έπαιρνε μπροστά φαίνεται σαν να μην έδινε δύναμη και δεν προχωρούσε, συγκεκριμένα θυμαμαι να παίζει τρελά και το τιμόνι. Λόγω ανέχειας δεν ασχολήθηκα περισσότερο.

Αυτό το μηχανάκι το είχα στο χωριό που πηγαίνω μια δυο φορές το χρόνο και με βόλευε. Δεν έχει νόημα να ξοδέψω πάνω από εκατό ευρώ ούτε για να το επισκευάσω ούτε για να αγοράσω καινούργιο. Η πώληση για ανταλλακτικά φαίνεται απίθανη και όσο για απόσυρση δε ρώτησα αλλά δε νομίζω να δίνουν κάτι για αυτό. Αν τα δυο τελευταία συνέβαιναν θα μπορούσαν να με βοηθήσουν να το αντικαταστήσω αλλά δεν ...

Επειδή δε θέλω να εγκαταλείψω το πρώτο μου μηχανάκι χωρίς μια τελευταία καλή προσπάθεια σκέφτομαι πως αν τυχόν το έβαζα μπροστά θα άξιζε να ασχοληθώ λίγο περισσότερο: να βρω καταρχάς ποια ήταν η παλιά βλάβη που το ακινητοποίησε.

Δυστυχώς δεν πήρε μπροστά όσο κι αν κλώτσαγα το λεβιέ, αυτό όμως στο παρελθόν δεν ήταν τόσο σπάνιο έτσι κι αλλιώς. Θα ξαναπροσπαθήσω αν και φοβάμαι πως η πηγμένη βενζίνη θα το εμποδίσει.

Τι άλλο μπορώ να δοκιμάσω για να το βάλω μπρος;;;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Θα πρεπει να λυσεις το καρμπυρατερ, και οτι σωληνακι απο το ντεποζιτο, και να καθαρισεις οτι εχει βρωμισει απο πηγμενη βενζινη, ολα δηλαδη, και να επισκευασεις οτι εχει χαλασει π.χ. ενα σκασμενο σωληνακι ή μια τρυπια εισαγωγη στον αυλο εισαγωγης. Αφου τα κανεις ολα οπως πρεπει να ειναι, βαλεις καινουρια βενζινη, βαλεις λαδι, βαλεις μπαταρια, καθαρισεις φιλτροκουτο κ φιλτρο αερα, ΤΟΤΕ θα παρει μπροστα.

Αν δεν τα κανεις αυτα, το πιο πιθανο ειναι οτι οσο βαρας μανιβελες, απλα γυμναζεσαι και τιποτα αλλο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Περιγράφεις τη δουλειά που δεν ήθελε να κάνει ο επαγγελματίας.

Ας πούμε πως τολμώ να το ξεκινήσω όλο αυτό, δεν έχω ιδέα από αυτά. Απίθανο να το φέρω σε πέρας.

Μήπως θα είχα περισσότερη επιτυχία αν αγόραζα καινούργιο καρμπυρατέρ;

s-l1600.jpg

Επίσης κάποιοι πουλάνε και κιτ συντήρησης καρμπυρατέρ

Τροποποιήθηκε από τον ksino1100
Edit photo links για άμεση εμφάνιση (τη συγκεκριμένη την ανέβασα εκ νέου στο postimage για να μη χαθεί λόγω amazon)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Περιγραφω την δουλεια που πρεπει να γινει.

Για να πετυχεις ενα στοχο, ενδεχομενως υπαρχουν πολλοι τροποι. π.χ. αν θελεις να πας Αθηνα >Θεσσαλονικη, ο αμεσος τροπος ειναι να παρεις το καταλληλο οχημα σου, και να πας απο τον δρομο που παει εκει. Ή μπορει να σε παει ενας φιλος που πηγαινει κατα κει. Ή να σε παει ενας επαγγελματιας με λεωφορειο, τραινο, αεροπλανο ή οτι αλλο μεσο. Ολες αυτες ειναι αποδοτικες μεθοδοι, και αναλογως τα δεδομενα μας, διαλεγουμε αυτην που μαςσυμφερει κ παμε.

Αλλες μεθοδοι, μπορει να μην ειναι αποδοτικες, μπορει να μην ειναι καν μεθοδοι και να μην πετυχαινουν τιποτα χρησιμο.

Διαλεξε κ παρε.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ή το πας σε μάστορα και πληρώνεις ανάλογα ή το παίρνεις απόφαση και λερώνεις τα χέρια σου. Η πρώτη περίπτωση είναι πιο εύκολη αλλά μπορεί να αποδειχθεί βαρέλι χωρίς πάτο (οικονομικά). Η δεύτερη περίπτωση θα σου δώσει τη χαρά να ασχοληθείς εσύ και να μάθεις και κάτι αλλά μπορεί να σε βγάλει σε αδιέξοδο. Διαλέγεις και παίρνεις. Ξεκίνησε από το καρμπυρατέρ, όπως σου είπε και ο φίλος από πάνω, καθαρή  βενζίνη και λάδι, καθάρισε το μπουζί και δες που θα πάει. Το κόστος είναι πολύ μικρό: Ένα μπουκάλι λάδι, λίγη βενζίνη και ένα καθαριστικό καρμπυρατέρ. Αν μπορείς να τα κάνεις όλα αυτά μόνος σου (που είναι στοιχειώδης γνώση μηχανικής) είσαι σε καλό δρόμο. Ειδικά αν πάρει μπροστά! Αν το λύσιμο του καρμπυρατέρ σου φαίνεται απίθανο, τότε δυστυχώς εξαρτάσαι από μάστορα. Αποφάσισε και εδώ είμαστε. Απλά, όταν θα ζητήσεις βοήθεια να θυμάσαι ότι τηλεδιαγνωση γίνεται δύσκολα. Θέλει να προσπαθήσεις και εσύ! Σου εύχομαι τα καλύτερα σε ότι απόφαση πάρεις. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Όποτε αποφάσισα να λερώσω τα χέρια μου με αυτό ή με άλλο όχημα δεν είχα επιτυχία, τηλεδιάγνωση σίγουρα δεν οφελεί, αν αρχίσω να ψάχνω ποιο είναι το καρμπυρατέρ μόνος μου θα πέσω σίγουρα σε αδιέξοδο (δεν ξέρω καν να το ξεχωρισω), δεν έχω ξανακούσει καν τη λέξη καθαριστικό καρμπυρατέρ και το να πάω να ζητήσω στα τοπικά καταστήματα προαναγγέλλεται μια μεγάλη περιπέτεια.

Μια και το μηχανάκι φάινεται χαμένο για χαμένο δε χάνω και πολλά να προσπαθήσω αλλά πραγματικά δεν ξέρω από που να αρχίσω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν δεν ξέρεις ποιο είναι το καρμπυρατέρ, τότε δύσκολα. Λυπάμαι, φίλε μου. Ή βρες κάνα φίλο - συγγενή - γνωστό που μπορεί να σε βοηθήσει. Βέβαια, αν έχεις όρεξη, θέληση και χρόνο, στους καιρούς που ζούμε το νετ βοηθά πολύ. Ψάξε και ξεκίνα το. Ο Γούγλης είναι φίλος μας! 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ψαχνοντας ''καρμπυρατερ lead 50'' στο google πάντως, βγάζει αυτά

https://www.google.com/search?q=καρμπυρατερ+lead+50&safe=off&rlz=1C5CHFA_enGR718GR720&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwi6jvDe_ZPkAhVB1qYKHU12Bm4Q_AUIESgB&biw=1382&bih=666

τα οποία μια καλή εικόνα ΤΙ είναι το καρμπυρατέρ και ΠΟΥ ειναι στο δίτροχο, στην δίνουνε.

Ενώ στο ίδιο το φόρουμ, έχουν ποσταριστεί πολλά θέματα για καρμπυρατέρ, όπως αυτό εδώ, που είναι αρκετά παρεμφερές με το δικό σου

Τροποποιήθηκε από τον FlyingInADream

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ευχαριστω για την απαντηση, μολις βρω λιγο χρονο θα παω να καθαρισω γρασα και λασπες και θα προσπαθησω να καταλαβω τι ειναι τι και αν τολμησω θα προσπαθησω να το αφαιρεσω. Πάντως εκείνο το αρθρο δεν ηταν και πολυ γιουζερφρεντλυ. 

Στ παρελθον από το σκελετο προσπαθησα να αφαιρεσω πλαστικα μερη για να ξεσκουριασω τα μεταλικα και η βιδες ειχαν γινει ενα με το μεταλικο πατωμα. Ελπιζω να μην συναντησω το ιδιο προβλημα γιατι δεν υπαρχει αρκετο λιπαντικο στον κοσμο για τετοιο κολημα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κανείς δεν γεννήθηκε γνώστης (σχεδόν κανείς), και όλα θέλουν μια μελέτη πριν επιχειρηθούν.

Αν όμως πραγματικά δεν ξέρεις τι είναι το καρμπυρατέρ σε ένα κινητήρα, δεν το έχεις καν εικόνα στο περίπου στο μυαλό σου, είναι σαν να ξεκινάς χωρίς να ξέρεις τι είναι ο αριθμός 9, να μελετήσεις μεθόδους αριθμητικής ανάλυσης και διόρθωσης δεδομένων μέσω γραμμικής παρεμβολής. Έχεις πολύ δρόμο μελέτης μπροστά σου.

Και το λάθος στην περίπτωσή σου, μπορεί να σημαίνει ζημειά με κόστος, δεν είναι κάναμε λάθος την συνάρτηση στην μελέτη.

Θα σε συμβούλευα, δώσε τα 100 ευρώ στον μάστορα. Έχει δίκαιο λόγο που στα ζητάει. Θα το δεις και μόνος σου στην πορεία.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν ηθελε να ασχοληθει καν και ετσι κι αλλιως τα 100 ειναι μονο για οσα του ειπα εκεινη τη στιγμη, χωρις να περιλαμβανω το παλιο προβλημα, το οποίο θα διαγνωσθει αφου ξεκινησει ο κινητηρας. Χωρια και τα τελη και τα ασφαλιστρα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 33 λεπτά, το μέλος jack έγραψε:

Δεν ηθελε να ασχοληθει καν και ετσι κι αλλιως τα 100 ειναι μονο για οσα του ειπα εκεινη τη στιγμη, χωρις να περιλαμβανω το παλιο προβλημα, το οποίο θα διαγνωσθει αφου ξεκινησει ο κινητηρας. Χωρια και τα τελη και τα ασφαλιστρα.

Τα 100 ισως να ειναι λίγα.

Πρακτικά, ειναι αδύνατο να σου κοστολογησει ο οποιοσδηποτε μηχανικός μια ολικη επαναφορά του μοτό στον δρόμο.

Ισως να χρειασθει να φθασει στα 200, για να δουλέψει απλώς, μπορει ομως και να πάει στα 300 για να μπορει να βγει στον δρόμο. Το ενα απο το άλλο, απέχουν πολυ μεταξυ τους...

Φυσικά, μπορει κάποιος μαστορας να στο φτιαξει και με 70ε, και σε 2 μερες να μην σε ξερει...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγω πονταρω οτι θελει ΚΑΙ αλλαγη εμβολου, στο παρελθον μου ετυχε αναλογη κατασταση και το πραγματικο προβλημα ηταν εκει, ο καθαρισμος του καρμπυρατερ ειναι στανταρ λογω ακινησιας.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Lead 50 . Το τελευταίο μηχανάκι του αρχαίου μηχανόβιου πατέρα μου. Το έφτιαχνε μόνος του στο γκαράζ και είχε φτάσει στο σημείο να κατεβάζει κινητηρα. Μετά , τον πρόλαβε ή άνοια. Ελπίζω να τα πας καλύτερα.

Συμφωνα με αυτά που λες, φλάντζα στεγανοιήησης στροφαλοθάλαμου. Κατα πασα πιθανότητα έχει μαζέψει λάδια και μούργα στον πάτο του στροφαλοθάλαμου από παλιά.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Είναι ο χώρος κάτω ή μάλλον πίσω από το πιστόνι.  Εκει συνδέεται το καρμπυλατέρ. Εχει και μαι φλάντζα στο πλαι για να είναι στεγανό. Κατι τέτοιο είχε πάθει του πατέρα μου και έπαιρνε δύσκολα μπροστα και δεν πήγαινε.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Προσπάθησα αλλά δεν κατάφερα και πολλά.

APDgvdJ6tj2KnWqPbOAt7h11bEIHVGcfjucWE1RU

Δεν κατάλαβα με σιγουριά ποιο ήταν το καρμπυρατέρ. Υπέθεσα πως ήταν αυτό

QPfGIC2Cg_TUMpbyRNqNrzz9yFbnpGDBT2gugt5E

Προσπάθησα να βγάλω την παλιά βενζίνη αλλά όταν έβγαλα ένα σωληνάκι που έμοιαζε για τέτοιο δεν έσταξε ούτε σταγόνα: 

bmd_fck3BVhaMcrtY3F8GhvZcknguE-r9j4c26ck

lmQ2oZ0UZoWB5JqV0IXs7vbcPe5rFfi8r5mtM4TP

ίσως αυτό να το κάνει ένα από τα άλλα σωληνάκια

wveUTCG8hIzDgv08Ji4F_NlCaSQCaUdnJPkEsP1D

Τροποποιήθηκε από τον ksino1100
Edit photo links για άμεση εμφάνιση

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Στην κατάσταση που είναι το μηχανάκι και με τις γνώσεις που (δεν) έχεις ΜΗΝ κάνεις τιποτα,θα το καταστρέψεις.

Φιλικά 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Την 21/8/2019 at 6:03 ΜΜ, το μέλος innova 04 έγραψε:

Πρακτικά, ειναι αδύνατο να σου κοστολογησει ο οποιοσδηποτε μηχανικός μια ολικη επαναφορά του μοτό στον δρόμο.

Εγώ όταν ρωτάω τον μάστορα πόσο κοστολογεί την εκάστοτε φάση , το ποσό που μου λέει ότι θα μου στοιχίσει το θεωρώ ως την προκαταβολή του και χωρίς να μιλάμε για ολική επαναφορά έτσι :laugh:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οι φωτό, ειναι αποκαλυπτικές.

Η θλιβερή όψη του lead, προιδεάζει για άσχημα μαντάτα. Με μια ματιά πάντως σε μάστορα που σκαμπάζει, εχει πιθανότητες να αναστηθει.

Το πρόβλημα ειναι οτι η ΔΙΚΗ σου κοστολόγηση, δεν συμβαδίζει με την πραγματικότητα, Θα χρειαστει 150-200ε στο νερό.

Τα εργατικά μόνο για να δουλέψει κάποιος εκει κάτω, ειναι τα μισα λεφτά. Προσπάθησε να το πλύνεις ωστε να ειναι καθαρός ο χωρος του μοτέρ πριν πας συνεργείο, και θα καταλάβεις τι εννοώ.

Με μια γρηγορη ματιά, εντόπισα να λείπει βίδα σύνδεσης λαιμού καρμπυρατερ-μοτέρ...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Απ' τις φωτό κ μόνο, μη ξεκινήσεις καν.

Κράτα τα λεφτα σου να βρεις ένα οικονομικό μηχανάκι που λειτουργεί

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα