Eddy Le 4 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 11 , 2018 Την 6/29/2018 at 2:40 ΜΜ, το μέλος ShapeshifterGR98 έγραψε: Να ξέρω ξανακάνω πάλι εδω πέρα ερώτηση αλλά είπαμε, δεν μπορώ να ανοίγω νεο thread συνέχεια. Ο @achilleasv μου είπε αμα είναι να μου δώσει πίσω γρανάζι 35αρι για να βάλω στο Suzuki. Τώρα πίσω φοράει 34αρι RK και μπροστά εχω 13αρι άρα και να το κοντίνω λίγο παραπάνω δεν θα με πειράξει μιας και στην πόλη δεν χρειάζομαι τελικές αλλά τράβηγμα. Ξέρει κανένας αμα ταιριάζει πίσω γρανάζι απο Innova σε Address? Παραγγειλα και εγω 13αρι rk μπροστινο για τις ανηφορες, δεν το εχω βαλει ακομα ελπιζω να δω διαφορα κυριως με δικαβαλο. Οχι οτι δεν παει αλλα θελω να εχει λιγο νευρο. Θελω να μαθω και εγώ απο ποιο μηχανακι μπορω να ταιριαξω το πισω γραναζι. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ShapeshifterGR98 1.878 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 11 , 2018 @Eddy Le Αυτή τη στιγμή φοράει 13αρι μπροστά και το 34αρι πίσω. Δεν θα δεις ραγδαιές αλλαγές ωστόσο σε ανηφόρες στο Πήλιο ανεβαίνω άνετα δικάβαλος. Θα τραβάει λίγο καλύτερα δηλαδή. Τελική δεν θα σου κόψει πολύ. Εμένα με το 14αρι πες έπιανε και 120 σε κατηφόρα (μια φορά είδα και 130 στο κοντέρ) τώρα μέχρι 110-115 θα βγάζει αλλά μικρές διαφορές δεν έχω και ανάγκη το τελίκιασμα εγω προσωπικά. Βάλτο θα αποκτήσει παραπάνω νεύρο πάντως. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ShapeshifterGR98 1.878 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 3 , 2018 Η ακόλουθη αποτελεί εντελώς σαχλή και δεν έχει σχέση με προβλήματα ή κάτι τέτοιο αλλά μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει γιατί στην Ιαπωνιά, που είναι η χώρα που γέννησε το παπί, δεν υπάρχει ούτε ένα παπάκι στους δρόμους; Σε άλλες χώρες της Ασίας όπως Ταϊβάν, Ταϊλάνδη, Ινδονησία κλπ κλπ τα παπάκια είναι παντού αλλά στην Ιαπωνιά πως γίνεται να μην υπάρχει ούτε ένα; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ΤάκηςΜπ 826 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 3 , 2018 πριν 3 ώρες, το μέλος ShapeshifterGR98 έγραψε: δεν υπάρχει ούτε ένα παπάκι στους δρόμους; Από που οδηγήθηκες σε αυτό το συμπέρασμα; Πήγες Ιαπωνία; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ShapeshifterGR98 1.878 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 3 , 2018 Είχα διαβάσει σε ένα άρθρο και το έχω ακούσει κιόλας οτι στην Ιαπωνία δεν υπάρχουνε παπάκια στους δρόμους ή είναι ελάχιστα. Παπάκια πχ το Innova, Address, Crypton. Kaze-R κλπ αυτά εννοώ Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
CptAngel 4.604 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 3 , 2018 πριν 14 λεπτά, το μέλος ShapeshifterGR98 έγραψε: Είχα διαβάσει σε ένα άρθρο και το έχω ακούσει κιόλας οτι στην Ιαπωνία δεν υπάρχουνε παπάκια στους δρόμους ή είναι ελάχιστα. Παπάκια πχ το Innova, Address, Crypton. Kaze-R κλπ αυτά εννοώ Ναι γ@μησε τα ουτε για δειγμα. 3 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ShapeshifterGR98 1.878 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 3 , 2018 Well τότε μ@λακίες διάβασα και άκουσα. Thanks. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
stavros-2stroker 1.484 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 3 , 2018 πριν 37 λεπτά, το μέλος CptAngel έγραψε: Ναι γ@μησε τα ουτε για δειγμα. 20141217_jakarta.jpg Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
CptAngel 4.604 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 3 , 2018 πριν 1 λεπτό, το μέλος stavros-2stroker έγραψε: 20141217_jakarta.jpg Απο αρθρο για Japan ηταν. Θα βρω αλλη Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Gouky7 8.593 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 3 , 2018 Δεν θα μου προξενήσει πάντως εντύπωση αν δεν υπάρχουν παπιά στην Ιαπωνία. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
CptAngel 4.604 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 3 , 2018 Οντως απ' οτι βλεπω πιο πολυ scooters παιζουν Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Gouky7 8.593 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 3 , 2018 πριν 17 λεπτά, το μέλος CptAngel έγραψε: Οντως απ' οτι βλεπω πιο πολυ scooters παιζουν Ρε συ λογικό είναι, πρακτικά ένα παπί έναντι ενός σκούτερ πλεονεκτεί μόνο στο θέμα κόστους συντήρησης όπου κι εκεί πλέον το χάσμα έχει μικρύνει αρκετά. Σε κοινωνίες με χρήμα είναι λογικό να μην συναντάς πουθενά παπάκι. 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
noodles 6.082 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 3 , 2018 το παπι ειναι τεχνολογιας 50χρονων, η ιαπωνια ειναι 10-20 χρονια μπροστα απο τον υπολοιπο κοσμο, δεν εχει νοημα το παπι γιαυτους mainstream στην ιαπωνια ειναι τα πολυ μικρα αυτοκινητα σαν αυτο Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ΤάκηςΜπ 826 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4 , 2018 @ShapeshifterGR98 Βασικά μπήκα και είδα 2-3 βιντεακια στο YouTube στα οποία κυκλοφορούν παπιά και ρώτησα μήπως όντως πήγες και δεν είδες κανένα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
enterprise-psi 1.083 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4 , 2018 πριν 12 ώρες, το μέλος Gouky7 έγραψε: Ρε συ λογικό είναι, πρακτικά ένα παπί έναντι ενός σκούτερ πλεονεκτεί μόνο στο θέμα κόστους συντήρησης όπου κι εκεί πλέον το χάσμα έχει μικρύνει αρκετά. Σε κοινωνίες με χρήμα είναι λογικό να μην συναντάς πουθενά παπάκι. Αυτό πήγα να γράψω, παπιά πλέον μόνο σε τριτοκοσμικές χώρες . Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
nikolai 413 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4 , 2018 οποτε στην ελλαδα προβλεπεται αυξηση τοτε 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Gouky7 8.593 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4 , 2018 πριν 14 λεπτά, το μέλος nikolai έγραψε: οποτε στην ελλαδα προβλεπεται αυξηση τοτε Ακριβώς. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
HLIAS 7.581 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4 , 2018 Sorry αλλα διαφωνω με τον ορο τριτοκοσμικη χωρα η Ελλάδα.... Ναι οκ εχουμε πολλα στραβα, αλλα μην ξεφτυλιζουμε τις λεξεις ετσι απλα... Ξεκινωντας απο το πιο απλο, οτι αν ειμασταν τριτοκοσμικοι, δεν θα υπηρχε καν αυτο το τοπικ. Παπια εχουμε στην ελλαδα εδω και 100 χρονα, προ μνημονιων κλπ κλπ... 5 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
costikos 1.537 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4 , 2018 Την 12/3/2018 at 1:09 ΜΜ, το μέλος ShapeshifterGR98 έγραψε: Η ακόλουθη αποτελεί εντελώς σαχλή και δεν έχει σχέση με προβλήματα ή κάτι τέτοιο αλλά μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει γιατί στην Ιαπωνιά, που είναι η χώρα που γέννησε το παπί, δεν υπάρχει ούτε ένα παπάκι στους δρόμους; Σε άλλες χώρες της Ασίας όπως Ταϊβάν, Ταϊλάνδη, Ινδονησία κλπ κλπ τα παπάκια είναι παντού αλλά στην Ιαπωνιά πως γίνεται να μην υπάρχει ούτε ένα; Οι λόγοι που οι χώρες της νοτιοανατολικής Ασίας έχον πολλά παπάκια,είναι νομικοί/φορολογικοί. Δηλαδή φορολογικά συμφέρει να έχεις παπί (έχουν κάποιο δικό τους νομικό ορισμό τί είναι παπί και όχι σκούτερ ούτε μοτοσικλέτα), και επίσης γιατί το δίπλωμα για παπί (με τη νομική έννοια) είναι πιό εύκολο / οικονομικό να βγάλεις. Στα ελληνικά σάιτ έχει καμμια φορά παρουσίαση κάποιων <σουπερ παπιών> που είναι σχεδόν μοτο, αλλά όχι ακριβώς.Γι αυτό και βλέπεις ΟΛΑ τα παπάκια οτι σχεδιάζονται γι αυτή την αγορά και τα γούστα της (γραφικά που βγάζουν μάτι κλπ). Κι όταν λέω όλα εννοώ όλα, στην Κίνα τα έχουν απαγορεύσει να κυκλοφορούν μέσα στις περισσότερες πόλεις. Στην Ινδία πάλι δεν έχουν λόγο να έχουν "παπί", υπάρχει ειδική κατηγορία "φτηνή μοτο για το κορεό" Στην Ευρώπη, εκτός από την Ελλάδα έχει παπάκια και στην Αγγλία. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
achilleasv 774 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4 , 2018 Νομίζω πως είστε απόλυτοι.. Δηλαδή όλοι θα κυκλοφορούσαμε με 1000 είτε ss είτε sm είτε on off κτλ? Είναι τεχνολογία πολλών ετών όπως και οι μηχανές όπως και τα αυτοκίνητα. Είναι μια κατηγορία δίκυκλων και αυτή.. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Gouky7 8.593 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4 , 2018 Τώρα δα, το μέλος achilleasv έγραψε: Νομίζω πως είστε απόλυτοι.. Δηλαδή όλοι θα κυκλοφορούσαμε με 1000 είτε ss είτε sm είτε on off κτλ? Είναι τεχνολογία πολλών ετών όπως και οι μηχανές όπως και τα αυτοκίνητα. Είναι μια κατηγορία δίκυκλων και αυτή.. Αν είχαμε άπειρα φράγκα ναι, με αυτά θα κυκλοφορούσαμε. Εννοείται πως αν είχα τα χρήματα θα κυκλοφορούσα με panigale v4r σπίτι-δουλειά και όχι με το sh150. Σε οικονομίες δυνατότερες της Ελληνικής ( @HLIAS νομίζω πως ο Τεό αναφέρεται στην οικονομική κατάσταση της χώρας με τον καθ'υπερβολή όρο "τριτοκοσμική χώρα" ), το παπί έχει φυσιολογικά εκλείψει κι έχει αντικατασταθεί είτε από σύγχρονα commuters τύπου cb500x είτε από αντίστοιχα σκούτερ. Οι λόγοι που επιλέγει κάποιος το παπί είναι οι εξής: 1) Είναι φθηνότερα από άλλες κατηγορίες τόσο κατά την αγορά όσο και κατά την χρήση/συντήρηση 2) Είναι απλούστερες ως κατασκεύες 3) Χωράνε παντού σε καταστάσεις σφήνας ή/και παρκαρίσματος Το 1 και το 3 καλώς ή κακώς είναι προβληματισμοί που ΔΕΝ αφορούν ανεπτυγμένες χώρες και οικονομίες και το 2 νομίζω πως απασχολεί απειροελάχιστο κόσμο στις Δυτικές κοινωνίες. Αυτομάτως λοιπόν το παπί σταματάει να έχει την οποιαδήποτε χρηστικότητα ως μέσο για τους λαούς αυτούς. Θέλω να πω πως όταν έχεις τα λεφτά, το δίλημμα Crypton X vs Xmax 300 δεν μπορεί να υφίσταται. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
petran3 8 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4 , 2018 (τροποποιήθηκε) Μια χαρα ειναι τα παπακια για αστικη χρηση και οικονομικη ειδικα για ανθρωπους οπως εμενα που αν δεν το ειχα θα χρειαζομουν να φευγω απο το σπιτι 1 ωρα πριν πιασω δουλεια και να φτανω 1 ωρα+ σπιτι αφου σχολασω συν τα λεφτα στα αστικα καθε μερα και να τρως και τις απεργιες τους στα μουτρα...Μην ξεχναμε ειδικα την τελευταια 10ετια αρκετος κοσμος ΔΥΣΤΥΧΩΣ βγαζει το ψωμακι του με αυτα. 2000+ ευρω για καινουργιο παπακι οταν ο βασικος μισθος ακομα δεν ειναι ουτε καν 600ευρω δεν ειναι και λιγα...το πιο οικονομικο γιαυτο το καιρο ειναι το daytona και τα μπατζετ που των πιο πολλων. Τροποποιήθηκε Δεκέμβριος 4 , 2018 από τον petran3 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
achilleasv 774 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4 , 2018 πριν 22 λεπτά, το μέλος Gouky7 έγραψε: Θέλω να πω πως όταν έχεις τα λεφτά, το δίλημμα Crypton X vs Xmax 300 δεν μπορεί να υφίσταται. Μα στα λεφτά του σκουτερ θα πάρεις μια μοτοσυκλέτα, κανονική, όπως λέτε.. Για κανένα λόγο δε θα έπαιρνα σκούτερ.. Γιατί μετά το δίλημμα που λες, έρχεται το δίλημμα Xmax 300 vs πολλά μηχανάκια από 250 εώς 700 κυβικά.. Εντάξει, εγώ απεχθάνομαι τα σκούτερ βέβαια.. δεν είναι του γούστου μου. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Gouky7 8.593 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4 , 2018 πριν 41 λεπτά, το μέλος achilleasv έγραψε: Μα στα λεφτά του σκουτερ θα πάρεις μια μοτοσυκλέτα, κανονική, όπως λέτε.. Για κανένα λόγο δε θα έπαιρνα σκούτερ.. Εντάξει, εγώ απεχθάνομαι τα σκούτερ βέβαια.. δεν είναι του γούστου μου. Στην ανάλυση που επιχειρώ να κάνω προσπαθώ να αφήσω εκτός τον υποκειμενικό παράγοντα ( τι μας αρέσει, τι απεχθανόμαστε κοκ ) και να το προσεγγίσω ορθολογικά. Είτε λέγεται παπί, είτε σκούτερ, ο κόσμος τα αντιμετωπίζει περισσότερο ως μέσα απλής μεταφοράς παρά ως μέσα οδηγικής απόλαυσης. Συνεπώς, το θέμα είναι να κάνει καλύτερα την δουλειά την οποία έχει ο καθένας στο κεφάλι του και τα σκούτερ στον τομέα της μεικτής αστικής μετακίνησης ραπίζουν οποιοδήποτε άλλο τύπο μοτοσυκλέτας σταθεί δίπλα του. Εντάξει, αν μιλάμε για καταστάσεις του στυλ " ένα όχημα για τα πάντα " τότε δεν υπάρχει καν δίλημμα πάπιας vs scooter. Να σταθώ τώρα λίγο στο "κανονική μοτοσυκλέτα". Τι θα πει " κανονική" μοτοσυκλέτα και ποιος την ορίζει αυτή την κανονικότητα; Προσωπικά μιλώντας, το πόσο κανονική ή όχι είναι μια μοτοσυκλέτα το ορίζω με βάση την χρήση που θέλει να κάνει ο καθένας και όχι με το αν είναι σκούτερ, ον/οφφ, τσόπερ κοκ και μάλλον έτσι το βλέπει και ο περισσότερος κόσμος έξω. Όταν λοιπόν θέλω να πηγαίνω κάθε μέρα στην δουλειά μου τότε το σκούτερ είναι μια κανονική μοτοσυκλέτα και το Μουλτιστράντα όχι. 3 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
achilleasv 774 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4 , 2018 Το 'μια κανονική μοτοσυκλέτα' δεν είναι άποψή μου.. απλά το ανέφερα γιατί αφήνεται να εννοηθεί πολλές φορές εδώ στο ΜΒ. Όσο για την υποκειμενικότητα, ναι, για αυτό το τόνισα πως είναι μόνο δική μου άποψη. Για μέσο οδηγικής απόλαυσης αλλά και μετακίνησης έχω παπί (ευτυχώς ή δυστυχώς) και δόξα τω Θεό με καλύπτει ακόμα.. Δεν διαφωνώ πως σε όλους αρέσει να κυκλοφορούν με 1000. Ούτε ότι όλοι θα θέλαμε να είχαμε δυνατά μηχανάκια ακόμα και για το μάρκετ ή τη δουλειά. Σίγουρα ένα <καλό> μηχανάκι για κάποιον είναι αυτό που του είναι βολικό στην καθημερινότητα και για τη χρήση που του κάνει. (Ντελίβερι με Δούκα?? ή πίστα με παπί??)** Ήθελα απλώς να κάνω μια παράθεση στο θέμα πως τα παπιά είναι ΄΄παλιά μηχανάκια΄΄ . Πιστεύω ότι όλα τα δίκυκλα, καλώς υπάρχουν, και μπορούμε να έχουμε επιλογές είτε στα 1000 ευρώ είτε στα 4000 ή 10++ **Δεν είμαι της άποψης ότι το παπί ή το κάθε όχημα είναι μία λύση ανάγκης.. Όλα (ακόμα και τα πιο ταπεινά παπάκια) έχουν κάποιο λόγο που κυκλοφορούν άσχετα του οικονομικού παράγοντα ΚΑΙ ΜΟΝΟ. Αυτά ήθελα να πω στο θέμα.. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες