Jump to content
Sign in to follow this  
spyrosk42

Συμβουλές για πρώτο παιδικό καρότσι

Recommended Posts

Καλημέρα παιδιά,

Μιας και σε λίγους μήνες περιμένουμε την άφιξη του πρώτου μας και επειδή έχω παλαβώσει λίγο με τις επιλογες είπα να ρωτήσω τους πιο έμπειρους μπας και πάρουμε τίποτα πριν να έρθει το βρέφος.

Γενικά κοιτάμε σε κάποιο σύστημα 2-3 σε 1 (τύφλα να έχει η akrapovic) με κάθισμα αυτοκινήτου και ίσως κρεβατάκι/carrycot, το οποίο να διπλώνει σχετικά εύκολα γιατί θα μπαίνει σε αυτοκίνητο σχετικά συχνά (και σε αεροπλάνο μια φορά κάθε 4-5 μήνες). Το carrycot δεν μας απασχολεί τόσο πολύ μιας και είναι ούτως η άλλως μόνο για τους πρώτους 3-4 μήνες.

Αυτό που με ανησυχεί πιο πολύ με όλα αυτά τα συστήματα είναι η αξιοπιστία και κατά πόσο θα μας βγάλει 2-3 χρόνια ή και περισσότερα εάν έρθει και άλλο μωρό μετά. Γενικά βλέπω πολλά εφέ, διακόπτες, γρανάζια, μεντεσεδες, κλειδώσεις κτλ και τα οποία με βάζουν σε σκέψη για το εάν αντέχουν την καταπόνηση (και εάν θα το πάρεις όλο στο χέρι εάν σπάσει κανένα δόντι πχ).

Από μάρκες τώρα είδαμε Stokke & Silver Cross (απλησίαστα αλλά τα ζαχαρώνει η γυναίκα, σαν εμένα με τα MV) και μάλλον τείνουμε σε προς ένα από τα  παρακάτω:

http://www.mothercare.com/prams-and-pushchairs/mothercare-roam-pram-and-pushchair-travel-system---black/psD3096.html

http://en.pegperego.com/baby/book

https://www.cosatto.com/shop/travel-systems/giggle-2

Έχει πάρει κανείς κάποια από τις παραπάνω μάρκες;

Ή γενικά έχει να δώσει καμία συμβουλή στο τι να προσέξουμε/αποφύγουμε;

Ή τι σας ενοχλούσε πιο πολύ από τα δικά σας; Κάτι που βόλεψε πολύ;

Ευχαριστώ πολύ!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Ελαφρυ, με μεγαλους τροχους. Αυτα ειναι τα βασικοτερα, τα κρεβατακια κλπ ειναι για πολυ μικρο χρονικο διαστημα

Καλυτερα να παρεις ενα λιγο φθηνοτερο απο τα Stokke και να επενδυσεις σε ενα καλο καθισμα αυτοκινητου

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ότι είπε ο eko.Ελαφρυ, με μεγαλους τροχους. Είχα πάρει ενα peg των 550γιουρων και γρήγορα αντικαταστάθηκε απο ένα των 100, γιατί δεν βόλευε..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εχω το στοκε. Πολλα λεφτα η τριπλετα, αλλα οι γυναικες τρελαινονται με κατι τετοια.

Δεν υπαρχει λογος να δωσεξς τοσα λεφτα, καθως πληρωνει μονο το πρεστιζ και την τελεια ποιοτητα πλαστικων.

Ο,τι και να αγορασεις προσεξε να χωρα στο αμαξι ανετα, και να ειναι ελαφρυ και πρακτικο.

Τη καλαθουνα ισως ποτε να μην την χρησιμοποιησεις. Ασκοπο εξοδο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ένα καρότσι 3 σε 1 είναι μία χαρά, σε κανενα τετράμηνο μετά θα χρειαστείς κρεβάτι για να κοιμάται.

Κοιτά μόνο το κάθισματακι του αυτοκινήτου να εχει μαξιλαράκι ώστε να είναι στενό όσο είναι μικρό αλλά να βγαίνει ώστε να του δίνει λίγο χώρο όσο μεγαλώνει ή το χειμώνα που φοράει χοντρά ρούχα.

Κι επίσης ότι πάρεις να είναι ουδέτερο χρωμα αν έρθει δεύτερο αντιθέτου φύλου.

Υγ. Με το καλό.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πάνε πολλά χρόνια (!) αλλά θυμάμαι αυτό,μην πάρεις  ένα με πολλαπλές λειτουργίες,καροτσάκι να γίνεται πορτ μπεμπέ-λίκνο-κάθισμα αυτοκινήτου και λοιπές αηδίες.Προσπαθούν τα τις χωρέσουν όλες και τελικά τίποτα δεν βγαίνει σωστό,άσε που δεν πρόκειται να τις χρησιμοποιήσεις.

Τροποποιήθηκε από τον karellen

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τα 3 σε 1 κλπ έχουν μια χρησιμότητα αλλα μονο για τους 2-3 πρώτους μηνες. Ομοίως και η δυνατότητα να κοιτάει μπρος ή πίσω. Το βασικό ειναι να ειναι ελαφρύ και μανιτζεβελο και να διπλώνει καλά και να χωράει εύκολα στο αυτοκίνητο χωρίς να πρέπει να βγάζεις εξαρτήματα.

Εγω την εχω βγάλει με ενα σχετικά απλό της maclaren, το μονο που μου έχει λείψει (για τις πρώτες μονο βόλτες και για να φρικάρει λιγότερο η γυναίκα...) ειναι η δυνατότητα να τοποθετηθεί προς τα πίσω και να βλέπεις το μωρό...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ότι είπαν οι παραπάνω. Το σημαντικότερο να έχει μεγάλες ρόδες και να διπλώνει-ξεδιπλώνει εύκολα. Επίσης μη λυπηθείς να τα δώσεις στο καθισματακι που θα καθετε μέχρι 5 χρονών περίπου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αλλο το καροτσι και αλλο το καθισμα.. 

φαντασου ειδικα την συζηγο να εχει να αφαιρει απο το καροτσι και να πρεπει να το κουμπωνει στο αυτοκινητο.. με το μωρο μεσα εννοειται..

βρες οσο πιο παλιο μοντελο μπορεις.. εγω εχω ενα πεγκ περεγκο 10ετιας περιπου, απο τα ανηψια, και κοιμαται ακομα και τωρα η μικρη που ειναι 3,5 πατημενα...

για τον ογκο μη πολυσκας, γτ αργα η γρηγορα θα πας σε μπαγκαζιερα οροφης..

το σημαντικο ειναι να εχει παραθυρακι στην κουκουλα για να μπορεις να βλεπεις το μωρο οταν σπρωχνεις.. 

καλη μαγκια ειναι να μπορει να γινεται διπλης κατευθυνσης... η να περιστρεφεται το πατωμα, η να αλλαζουν φορα οι λαβες..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τα 3 σε 1 κλπ έχουν μια χρησιμότητα αλλα μονο για τους 2-3 πρώτους μηνες. Ομοίως και η δυνατότητα να κοιτάει μπρος ή πίσω. Το βασικό ειναι να ειναι ελαφρύ και μανιτζεβελο και να διπλώνει καλά και να χωράει εύκολα στο αυτοκίνητο χωρίς να πρέπει να βγάζεις εξαρτήματα.

Εγω την εχω βγάλει με ενα σχετικά απλό της maclaren, το μονο που μου έχει λείψει (για τις πρώτες μονο βόλτες και για να φρικάρει λιγότερο η γυναίκα...) ειναι η δυνατότητα να τοποθετηθεί προς τα πίσω και να βλέπεις το μωρό...

Έλα;;;;;; Τι είπες τώρα;;;; Να σου ζήσει ρε Μητσάκο. Καλότυχο και ευτυχισμένο να είναι. Με το καλό να γεννηθεί και του φίλου

Εγώ στην θέση σου θα ρωτούσα τον @elprimerozen για καρότσι. Είμαι σίγουρος πως θα το έχει βάλει και Σέρρες :biggrin:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγω εχω ενα Carello M30 που ειναι 3 σε 1 και το πηρα 375 ευρω, ειναι ενα καοτσι που θα σου κανει μια χαρα τη δουλεια σου, το καλο στην ολη περιπτωση ειναι οτι μαζι με το καρεκλακι που βαζεις το παιδι μεχρι τους πρωτους 6 μηνες εχει και τη βαση του που σε αλλα την αγοραζεις εξτρα, η βαση ειναι συμβαη και με Isofix, την εχεις παντα κουπμωμενη στο αμαξι και εσυ απλα τοποθετεις το καρεκλακι και περνας τη ζωνη, σου εξασφαλιζει πολη καλη σταθεροτητα.

Εχει αρκετο χωρο απο κατω αλλα η τσαντα που δινουν ειναι μικρη, ενα καλο ακομα ειναι οτι εχει ρυθμιση υψους σε 3 σκαλες.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κατ' αρχήν με το καλό το νέο μέλος. :clapping2:

Γνώμη μου ως έμπειρος πια.... :tongue:

- Μη δώσεις πολλά φράγκα για πράγματα που γρήγορα δε θα χρειάζεσαι. Είναι κρίμα.

- Να κοιτάξεις να είναι ελαφρύ και εύκολο στον χειρισμό, γιατί θα τραβάτε τα μαλλιά σας (ή ότι άλλο έχετε) :laugh: μετά.

- Να έχει μεγάλη θήκη για πράγματα από κάτω, θα το χρειαστείς. Να ανοιγοκλείνει εύκολα. Να έχει ποτηροθήκη για καφέ (δικό σας, όχι του μωρού). :laugh: Να πιάνει όσο το δυνατόν λιγότερο χώρο για αμάξι και σπίτι.

- Ιδανικά, δες μήπως δανειστείς κάποιο τσίλικο από φίλο. Σκέψου πως ότι παίρνεις από τέτοια πράγματα, χρειάζονται αποθήκευση και κάποια μέρα πολύ σύντομα ΔΕΝ θα ξέρεις τί να τα κάνεις.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ευχαριστώ πολύ παιδιά!

Άρα μάλλον κοιτάω για κάτι τέτοιο :crazy::

003k.jpg

Σε ελαφρύ το μόνο που βρήκαμε που να έχει μεγάλη διαφορά στα κιλά είναι αυτό:

https://www.cosatto.com/shop/travel-systems/wish

Αλλά δεν πρέπει να έχει πολύ μεγάλους τροχούς και επίσης το φοβάμαι γιατί έχει αρκετές ενώσεις και φαίνεται λίγο εύθραυστο.

Από την άλλη λένε καλά λόγια για το καλάθι γιατι παίρνει πολλά πράγματα.

Για τη μηχανή ήταν λιγότερο μπλέξιμο να διαλέξω..  

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ελαφρύ

Αναδιπλούμενο

Μεγάλους χώρους

That's all...μην κοιτάτε καν φρουφρού και αρώματα...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Έλα;;;;;; Τι είπες τώρα;;;; Να σου ζήσει ρε Μητσάκο. Καλότυχο και ευτυχισμένο να είναι. Με το καλό να γεννηθεί και του φίλου

Κρυμμένο περιεχόμενο

Σε ευχαριστώ πολυ Γιαννη! Με το καλό και σε σένα Σπύρο!

- Ιδανικά, δες μήπως δανειστείς κάποιο τσίλικο από φίλο. Σκέψου πως ότι παίρνεις από τέτοια πράγματα, χρειάζονται αποθήκευση και κάποια μέρα πολύ σύντομα ΔΕΝ θα ξέρεις τί να τα κάνεις.

Το πιο σημαντικό! Αυτά τα πράγματα ειναι για να κάνουν την γύρα τους απο τον ενα στον άλλο μέχρι να διαλυθούν. 

Να ειναι καλά οι φίλοι μου σχεδόν όλοι έκαναν παιδί πριν απο εμένα και ετσι γλίτωσα αρκετά χιλιάρικα σε πράγματα που έχουν διάρκεια χρήσης απο 1-2 μηνες στην καλύτερη έως 2-3 χρονια στην καλύτερη! Και σε αυτόν τον χώρο και αν υπαρχουν πιασοκολέ καταστάσεις...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

για καροτσι σου τα εχουν πει ηδη, δεν αξιζει να δωσεις πολλα λεφτα. ολα φθειρονται και χαλανε, ποσο μαλλον αν πας βολτα ολη μερα. 

το καθισμα αυτοκινητου ομως ειναι κατι πολυ διαφορετικο και εκει πρεπει να επενδυσεις λεφτα (οταν περασουν και τα χρονια το πουλας σε κανενα φιλο, σα καινουριο θα ειναι, δε παθαινουν τιποτα). 

κοιτα για παιδικα καθισματα αυτοκινητου recaro. ειναι κορυφαια ποιοτικα, τα οποια για μενα παιζουν χωρις ανταγωνισμο...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

................

....................

Το πιο σημαντικό! Αυτά τα πράγματα ειναι για να κάνουν την γύρα τους απο τον ενα στον άλλο μέχρι να διαλυθούν. 

Να ειναι καλά οι φίλοι μου σχεδόν όλοι έκαναν παιδί πριν απο εμένα και ετσι γλίτωσα αρκετά χιλιάρικα σε πράγματα που έχουν διάρκεια χρήσης απο 1-2 μηνες στην καλύτερη έως 2-3 χρονια στην καλύτερη! Και σε αυτόν τον χώρο και αν υπαρχουν πιασοκολέ καταστάσεις...

Χεχε, τα καλά του να παντρεύεσαι "τελευταίος". :winking: :mB_kalo_e:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ελληνική εταιρία με φοβερή εξυπηρέτηση και πολύ καλά άτομα στο after sales.

Τρομερό value for money https://www.motherbaby.gr/mother-baby-καρότσια-για-μωρά-c-54_18.html

Εμείς έχουμε αυτό https://www.motherbaby.gr/καρότσι-3σε1-cangaroo-stefanie-khaki-p-2017.html?sess=fbbaab258ffc55f9c8c9be1a5c74830c 

Έχει βολέψει πολύ και σε ύπνο μέχρι 2 μηνών και σε αυτοκίνητο μέχρι ενός έτους.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Με το καλό!

Εμείς έχουμε το inglesina trilogy. Ελαφρύ και μανιτζέβελο, γύρω στα 600 πήγε το σετ αν θυμάμαι καλά.

Αποτέλεσμα εικόνας για inglesina trilogy

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Eυχαριστώ πολύ για τις συμβουλες παιδιά!

Τελικά  λαμβάνοντας υπόψη όλα όσα είπατε, αυτό που τα πλησίαζε περισσότερο ήταν το Trilogy που έβαλε ο @Di_Manolio οπότε το παραγγείλαμε.

Πάμε τώρα:

Τι κρεβατάκι/λίκνο/πάρκο/μπιμπερό/πάνες/κουβερτάκια/honda/στρώμα/πιπίλες/απορρυπαντικό/κουνουπιέρα να του πάρω :tongue:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Με το καλό το νέο μέλος και από μένα φίλε μου.

Θα σου πω να πάρεις κάτι απλό και να πεις στην γυναίκα σου να μην τρελαίνετε.

ΟΚ υπάρχουν πολλά όμορφα καρότσια αλλά πεταμένα λεφτά.

Ας τα δώσεις για να φτιάξεις ένα όμορφο δωμάτιο για το παιδί σου και για να πάρεις ένα καλό κάθισμα αυτοκίνητου.

Προσοχή τα περισσότερα καθίσματα αυτοκίνητου έχουν ημερομηνία λήξεις.

Εμένα τα παιδιά μου είναι 10-13 ετών, ένα απλό καρότσι αγοράσαμε τότε της chicco.

Σαν αυτό αλλά φαντάσου πριν 13 χρόνια , βρες κάτι σαν αυτό και πάρε το.

http://www.moustakastoys.gr/gr/bebe/bebe-metafora/karotsia/chicco-karotsi-lite-way-2-top-me-mpara-prostasias-red-o06-79547-70-587717054770/?man=122&cat=686

Πίστεψε δεν θες κάτι άλλο όλα τα υπόλοιπα είναι marketing.

Εμένα φαντάσου  όταν η μια ήταν μωρό η άλλη ήταν 3 ετών.

Tο μωρό στο καρότσι, από κάτω πράγματα η γυναίκα μου και η μεγάλη από πίσω όρθια στο καρότσι και  τσάντες  στα χερούλια.

Το καρότσι το δώσαμε σε φίλη μας , δεν είχε πάθει κάτι. Μόνο λερωμένο το ύφασμα ήταν και πριν το δώσω άλλαξα όλοι την επένδυση ( το έδινε σαν ανταλλακτικό η chicco).

Μην τρελαίνεστε χαρείτε το παιδάκι σας , καλά κάνουν οι μανούλες αλλά πεταμένα λεφτά.

Και δεν ξέρω αν σου περισσεύουν αλλά ακόμα και έτσι είναι κοροϊδία να πετάς τα λεφτά σου.

Και πίστεψε με θα έχεις αρκετά έξοδα από εδώ και πέρα.

Καλότυχο και πάνω από όλα υγιές να είναι το παιδάκι σας φίλε μου.

ΥΓ

Αγορασες τελικα αντε καλοριζικο !!

Τροποποιήθηκε από τον dankannn

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα