Jump to content
GavriilVet

Είναι τα ADV τα νέα Sport Touring?

Recommended Posts

μπορειτε να εξηγήσετε τι εννοείτε με το να λετε οτι τα ον οφφ φορτώνονται περισσότερο;επειδή από όσο ξέρω κ τα στρητ παίρνουν τριβαλιτσο κ τα στρητ παίρνουν τανκμπαγκ κ τα στρητ έχουν το ίδιο όριο βάρους φορτωσης με τα adv..

Τροποποιήθηκε από τον c.l.a.b.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Πάντως εμένα η απορία μου λύθηκε, δεν βγαίνουν πια "ταξιδιάρικα" στρητάκια γιατί οι σχεδιαστές των εργοστασίων διαβάζουν mybike...  :biggrin:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μεχρι προτινος δεν τα ειχα καθολου σε εκτιμηση τα adv...

μεχρι που αποφασισαν να βαλουν 4κ μοτερακια

ενα s1000xr ευχαριστως το επαιρνα

αλλιως ST και παλι ST

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μπορειτε να εξηγήσετε τι εννοείται με το να λετε οτι τα ον οφφ φορτώνονται περισσότερο;επειδή από όσο ξέρω κ τα στρητ παίρνουν τριβαλιτσο κ τα στρητ παίρνουν τανκμπαγκ κ τα στρητ έχουν το ίδιο όριο βάρους φορτωσης με τα adv..

επισης δεν υπάρχουν μονο τα τεραστια 1400ρια αμιγως sport touring... μπορεις να παρεις και κανα 600ρι σριτ. πχ  (cbf bandit) η και χιλιαρια. πχ φαζερ 1000,  και να το φορτωσεις σα μουλαρι.. και να βαλεις δευτερο ατομο.. 

απο κει ξεκινησε ο προβληματισμος μου.. αφου αυτα ειναι φτιαγμενα για ασφαλτο. Πως γινεται να ειναι καλυτερα σε αυτο το πραγμα οχηματα που εχουν καταληξει σε χρηση ασφαλτου εκ παραδρομης; 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μπορειτε να εξηγήσετε τι εννοείται με το να λετε οτι τα ον οφφ φορτώνονται περισσότερο;επειδή από όσο ξέρω κ τα στρητ παίρνουν τριβαλιτσο κ τα στρητ παίρνουν τανκμπαγκ κ τα στρητ έχουν το ίδιο όριο βάρους φορτωσης με τα adv..

Όλα φορτώνονται αλλά ας πούμε ένα GS1200 ADV έχει ανώτερο όριο φορτώματος από το K1300S. Το σημαντικότερο βέβαια είναι το πως το αισθάνεσαι όλο αυτό το βάρος σε μια λακούβα , στο στροφιλίκι , στην κίνηση , στο δυνατό φρενάρισμα και πάει λέγοντας. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

επισης δεν υπάρχουν μονο τα τεραστια 1400ρια αμιγως sport touring... μπορεις να παρεις και κανα 600ρι σριτ. πχ  (cbf bandit) η και χιλιαρια. πχ φαζερ 1000,  και να το φορτωσεις σα μουλαρι.. και να βαλεις δευτερο ατομο.. 
απο κει ξεκινησε ο προβληματισμος μου.. αφου αυτα ειναι φτιαγμενα για ασφαλτο. Πως γινεται να ειναι καλυτερα σε αυτο το πραγμα οχηματα που εχουν καταληξει σε χρηση ασφαλτου εκ παραδρομης; 

Μην μπερδεύεις την πολυχρηστικότητα με το ταξίδι αποκλειστικά σε Εθνική Οδό. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οι πανευρωπαικες πωλησεις δειχνουν παντως μια σαφεστατη προτιμηση στα on off σε σχεση με τα st, που εκει και δρομους εχουν και λεφτα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν έχω εμπειρία σε καμία από τις δύο κατηγορίες ωστόσο θα κάνω μια υπόθεση.

Αυτός που αγοράζει ένα street-oriented Adventure/On-off θέλει ίσως κάτι πιο casual, πιο "χαλαρό" και ίσως πιο πολυχρηστικό. Αντίθετα, τα ST είναι πιο "πολεμικά" μηχανήματα θεωρώ. Είναι για τον χιλιομετροφάγο, που θέλει να γράψει πολλά χιλιόμετρα γρήγορα. Το ADV κάνει σχεδόν όσα το ST σχετικά καλά (ίσως όχι τέλεια) και σου δίνει και μια λάσκα να πατήσεις σε καμιά πιο off διαδρομή αν θελήσεις. Και θεωρώ πως η πιο όρθια θέση βοηθάει και στην πόλη, λόγω καλύτερης ορατότητας και δυνατότητας σε μανούβρα (?)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τα ADV είναι ξεχωριστή κατηργορία απο μόνη της, ουδεμία σχέση έχει με τα Sport Touring. Τα οποία κανά κανόνα είναι μεγάλες, άνετες μοτοσυκλέτες με πολύ μεγάλη τελική (βλ. Honda Blackbird, Suzuki Hayabusa, Kawasaki ZZR 1400 κτλ). Αυτές είναι μοτό, που θα γυρίσουν όλη την Ευρώπη άνετα, ξεκούραστα και σε χρόνο ρεκόρ.

Τα ADV είναι για να πηγαίνεις σβέλτα αλλά κυρίως για να πας σχεδόν απο παντού.

Φιλε μου αυτα τα μοτορια που ανεφερες δεν ανηκουν στην κατηγορια των Sport Touring αλλα ειναι καθαροαιμα Hyper Sport μοτορια (βοηθεια μας)! :pray:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Νομίζω πως τα super adventure είναι ο αντικαταστατης των sport touring,  στην Ελλάδα όμως είναι σίγουρα ο αντικαταστατης λόγω των κακών δρόμων που έχουμε και ανέφερε και ο παραπάνω φίλος. 

Επιπλέον όλα στριβουν φανταστικά, σχεδόν σαν σούπερ σπορ.  Οπότε ναι είναι ο αντικαταστατης ειδικά στην Ελλάδα,  και για μένα είναι must bikes εάν θες και δικαβαλο ταξίδι. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γιατι προσπαθουμε να αλλαξουμε τα πραγματα δεν μπορω να καταλαβω. Τα Sport touring ειναι τα Sport Touring με ο,τι συνεπαγεται αυτο (π.χ. θεση οδηγησης,δυναμη κλπ κλπ) και τα adv ειναι τα adv. Δηλαδη τα σκουτερ σε λιγο θα τα κανουμε SS.
Ειναι 2 ξεχωριστες κατηγοριες κυριοι και οποιανου αρεσει και βολευει καβαλαει ειτε ST ειτε adv στους Ελληνικους αυτους δρομους!

Προσωπικα με εχει βολεψει τοσο πολυ η ST κατηγορια αφου ειμαι κατοχος της μηχανης στη πρωτη φωτο.Το πολυ πολυ να πηγαινα σε HS μοτορι (βλ. ZZR1400). 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ΥΓ: Θείο Πάνο ! Θα σου ζητήσω πνευματικά δικαιόματα στο τέλος με φαίνεται για αυτό το βίντεο ! :laugh: .

Τι ωραία και όμορφα πηγαίναμε τότε στα νιάτα μας . Πρέπει να κάνουμε και τώρα κανένα βίντεο που μεγαλώσαμε να δούμε την διαφορά ! :katana:  :tooth::tooth:

Ναι, να πάρεις όμως τηλεφακό αυτή την φορά, να μην αναγκάζομαι να κόβω συνέχεια για να μην με χάσεις από το κάδρο.........  :sopase:

:tongue:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

To Βαραντέρο το είχα και εγώ ένα φεγγάρι (08 ABS χωρίς εξτρα αναρτήσεις κτλπ) .

Κατά την γνώμη μου δεν είναι κουραστικό ούτε δύστροπο στις στροφές . Ειδικά όταν πηγαίνεις με έναν νορμάλ ρυθμό δεν αντιμετωπίζεις πρόβλημα. Αν θες να το παρακάνεις και να παίξεις λίγο παραπάνω τότε θες ένα απ ντειτ στις αναρτησούλες γιατί η μηχανή έχει όριο και αν το παρακάνεις θα στο δείξει με τα κουνήματα τις η χοντρή!! Εσύ μάλλον κουράστηκες από το βάρος της εν στάση ρε ! Το μηχανάκι για κάποιον που δεν ζητάει το όριο είναι πολύ καλό ! Τώρα για τον Παναγιώτη λογικά θα συμφωνήσω με τον Ντοκτορά πως το έχει μάθει ο άνθρωπος σαν την παλάμη του και είναι απολύτως φυσιολογικό ,το έχει από το 1999 και με πάνω απο 100.000 χλμ .

Ξαναπάρε βαραντέρο ρε τρελέ να γουστάρεις. Απλά δώσε χρόνο στον εαυτό σου να το μάθει !

ΥΓ: Θείο Πάνο ! Θα σου ζητήσω πνευματικά δικαιόματα στο τέλος με φαίνεται για αυτό το βίντεο ! :laugh: .

Τι ωραία και όμορφα πηγαίναμε τότε στα νιάτα μας . Πρέπει να κάνουμε και τώρα κανένα βίντεο που μεγαλώσαμε να δούμε την διαφορά ! :katana:  :tooth::tooth:

Χάμπο παλίκαρέ μου το μηχανάκι το'χα και το'χα βολτάρει καλά κιόλας, δεν είναι λες και το'κανα μόνο κανα test ride, γι'αυτό και το... απότομό μου. Προφανώς είναι συνήθεια, αλλά ειδικά εσύ (:P) ξέρεις καλύτερα ότι κάποια μηχανάκια σου κάθονται καλύτερα, άλλα χειρότερα κι άλλα... καθόλου! Απλά είναι άλλο ν'ακούω ότι δεν συνήθισα το μηχανάκι που'χα και ότι φταίει αυτό λες και δεν ξέρω την πάρτη μου, κι άλλο να μου πει ο Παναγιώτης ότι ξες, με τα ohlins ήταν έτσι κι έτσι και να του πω πως με τα hyperpro ήταν θεόσκληρο και τα λάστιχα έτσι κτλ. κτλ. κτλ.

Δύσκολα θα την ξανάπαιρνα πάντως, δεν πιστεύω πως μου ταιριάζει ιδιαίτερα. Χώρια που με κόβω να παραμένω αμήχανος για τα επόμενα χρόνια! :thumbsdown:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Χάμπο παλίκαρέ μου το μηχανάκι το'χα και το'χα βολτάρει καλά κιόλας, δεν είναι λες και το'κανα μόνο κανα test ride, γι'αυτό και το... απότομό μου. Προφανώς είναι συνήθεια, αλλά ειδικά εσύ (:P) ξέρεις καλύτερα ότι κάποια μηχανάκια σου κάθονται καλύτερα, άλλα χειρότερα κι άλλα... καθόλου! Απλά είναι άλλο ν'ακούω ότι δεν συνήθισα το μηχανάκι που'χα και ότι φταίει αυτό λες και δεν ξέρω την πάρτη μου, κι άλλο να μου πει ο Παναγιώτης ότι ξες, με τα ohlins ήταν έτσι κι έτσι και να του πω πως με τα hyperpro ήταν θεόσκληρο και τα λάστιχα έτσι κτλ. κτλ. κτλ.

Δύσκολα θα την ξανάπαιρνα πάντως, δεν πιστεύω πως μου ταιριάζει ιδιαίτερα. Χώρια που με κόβω να παραμένω αμήχανος για τα επόμενα χρόνια! :thumbsdown:

:offtopic: ρεεεεεεεεεεεεεεεεεε :lac:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κι εγώ πάντως με το βαρκαντέρο ταξίδευα κυρίλα και στο επαρχιακό στροφιλίκι δεν είχα κανένα θέμα (μανίσιες αναρτήσεις με σωστό σέρβις και setup, και φρέσκα λάστιχα).

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σιγά ρε που σου χαλάσαμε και το θέμα

ε μα μου κουβιεντιαζετε για το βαρκαδερο!!! να λεγατε για τπτ αλλο να πω μαλιστα :_devil:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

σας κατουράω όλους με το μονοφθαλμο μπρίκι μου 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

τα ADV στα μοτοσακα ειναι οτι τα μεγαλα SUV(καγιεν,χ5 κτλ) στα κουτια

και κατ επεκταση και οι ιδιοκτητες αυτων :winking:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλά δώσε μου ένα Χ5 και φωναζέ με πισογλεντοτσουτσουνορουφιανοκωλομπαροαριστεροδεξιο δηθεν.................καρφί δεν θα μου καιγόταν. 

Θα το πούλαγα θα πήγαινα στην Σαντορινι να ανοίξω ψιλικά-τσιγάρα-εφημερίδες και θα γινόμουν

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

στη θεωρια συμφωνω, στη πραξη ελπιζω να εχω καλυτερη αποψη  απο φθινοπωρο.. 

Εdit: εστω για την αισθηση! για τους ιδιοκτητες ολα παιζουν μη τσουβαλιαζομεν

Τροποποιήθηκε από τον GavriilVet

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εμπεριστατωμένες απόψεις τώρα ,όχι μαλακίες...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

στη θεωρια συμφωνω, στη πραξη ελπιζω να εχω καλυτερη αποψη  απο φθινοπωρο.. 

Εdit: εστω για την αισθηση! για τους ιδιοκτητες ολα παιζουν μη τσουβαλιαζομεν

Δηλαδή πιστεύεις πως αν βάλεις στα Μέγαρα  το sport touring του Φώτη και το 1190 το ΚΤΜ θα είναι σαν να συγκρίνεις Μ3 με Cayenne ας πούμε ; Γιατί εμένα κάτι μου λέει πως θα ψιλομυρίσει η φάση...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δηλαδή πιστεύεις πως αν βάλεις στα Μέγαρα  το sport touring του Φώτη και το 1190 το ΚΤΜ θα είναι σαν να συγκρίνεις Μ3 με Cayenne ας πούμε ; Γιατί εμένα κάτι μου λέει πως θα ψιλομυρίσει η φάση...

προφανως δεν καταλαβες το πως το εννοουμε

λεμε για τον λογο που καποιος επιλεγει ενα adv

οπως παρα πολλοι εχουν επιλεξει τα σουπερ ουοαου SUV 

για να μετακινουνται περιξ Κολωνακιου

οχι οτι δεν ειναι παρα πολυ καλα μηχανακια

φυσικα κ το 1190 ειναι καλυτερο απο το δικο μου που ειναι 10+ ετων

με ενα ΜΤ10 ομως να δουμε τι θα εκανε....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα