GavriilVet 2.796 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 14 , 2016 (τροποποιήθηκε) Θέμα φιλοσοφικό και ακαδημαϊκό.Οσο μελετάω τα διάφορα μοντέλα μοτοσυκλέτας, εχω την εντύπωση οτι οι καθαρά street (sport touring?) μοτοσυκλέτες -αλλα οχι οι ss πχ - ειναι πολύ σωστοτερα φτιαγμένες για μια βόλτα η ένα ταξίδι. Είτε οι μικρές των 600+ κυβικών ειτε οι μεγαλύτερες. Χαμηλό κέντρο βάρους, σχετικά σκυφτή θέση οδήγησης που κατα πολλούς είναι πιο άνετη για τη μέση, μεγάλους χώρους και άνεση, και τους ανάλογους κινητήρες. Ο προβληματισμός μου λοιπον τον τελευταίο καιρό (κοιτα με τι προβληματίζεται ο άνθρωπος ) εινα το κατα πόσο η απικράτηση των adv ( ελληνιστί on 0ff) με ασφάλτινο προορισμό, ειναι προιόν φυσική εξέλιξης, η μόδας. Αν δηλαδή προέκυψε μεσω εμπειρίας οτι εν τέλει ειναι βολικότερο ενα gs πχ για να κάνω τις βολτες (είτε μεχρι Ναυπλιο , ειτε μεχρι το Nordkapp) αραχτός ανετος και σβέλτος (αλλα όχι με αυτοσκοπο τα χρονόμετρα) είτε απλά γιατι είναι πιο εντυπωσιακό οταν θα τη παρκάρω στη καφετέρια με τα τριβάλιτσα και ας μην εχει πάει ποτέ πέρα απο τη Γλυφάδα. Θα ήταν χρήσιμο να ακούσω απόψεις απο ανθρώπους που έχουν δοκιμάσει διάφορες κατηγορίες μοτοσυκλέτας, το τι έχουν βιώσει εκείνοι, αλλα και τις αποψεις και των υπολοίπων φυσικά. Πάντως οπτικά (εφοσον δε το εχω κανει ποτέ) μου φαίνεται πολυ πιο ταιριαστό να βολτάρω με αυτό παρά με αυτόEν τέλει ξέρω οτι όλα ειναι σχετικά, αλλα είπαμε, θελω ακαδημαικής φύσεως κουβέντα Τροποποιήθηκε Μάρτιος 14 , 2016 από τον GavriilVet Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ΚωσταςΤ 2.628 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 14 , 2016 Συγκρινεις λαθος μηχανες μονο και μονο απι την θεση οδηγησης. Προφανως σε καποια απο τις 2 δεν εχεις ανεβει.Και δεν ειπες για ποιο λογο θα προτιμουσες την CBF. Την εχεις οδηγησει η απλα σου αρεσει οπτικα; Γιατι το οπτικο ειναι απλα γουστο. Το οδηγικο απεχει απο το οπτικο και μονο. Για πες... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
FlyingInADream 10.368 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 14 , 2016 (τροποποιήθηκε) Φιλόσοφε, στην Λογική, να θυμάσαι, κάτι αποδεικνύεται ΣΩΣΤΟ, είτε αν επαληθεύει ΟΛΕΣ τις δυνατές περιπτώσεις στις οποίες αναφέρεται, είτε μέσω άλλης ορθολογικής απόδειξης, κατασκευαστικής ή μη.Με πιο απλά λόγια, το ότι οι πολλοί λένε μια πρόταση για σωστή, δεν σημαίνει ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ από ορθολογική άποψη.Εκατομύρια πολλών, έλεγαν ότι η Γη είναι επίπεδη επί χιλιάδες χρόνια.Εκατομύρια πολλών, ψήφισαν τον Χίτλερ.Εκατομύρια πολλών, πίστεψαν κάποιον που σε κράτος με 300Δις πτωχευμένα κρατικά ομόλογα έλεγε ότι θα μειώσει τους φόρους και θα αυξήσει τις αποδοχές. Ε ίδια εκατομύρια πολλών, νομίζουν ότι με ένα ADV θα πάνε καλύτερα από ένα ST. (Αντίθετα όμως, μπορείς να δείξεις ότι μια πρόταση είναι ΛΑΘΟΣ, αν υπάρχει έστω και μια περίπτωση στην οποία αναφέρεται την οποία να μην επαληθεύει. Αυτό λέγεται αντιπαράδειγμα. Έτσι , ενώ για την ΑΛΗΘΕΙΑ μιας πρότασης, πρέπει αυτή να επαληθεύει ΟΛΑ τα δυνατά παραδείγματα, για το ΨΕΥΔΟΣ αρκεί ένα μόνο που να μην την επαληθεύει.) Επί του θέματος εδώ, τα ADV ONoff ή όπως αλλοιώς τα λέει το κάθε τμήμα marketing, είναι αυτά, και τα Sport Touring είναι τα Sport Touring.Με κανένα τέτοιο δεν πρόκειται να ταξιδέψεις στην Ευρώπη για παράδειγμα όπως με ένα Blackbird ή ένα Hayabusa ας πούμε (δλδ θα ταξιδέψεις, απλά θα τους λες που θα σε περιμένουν το μεσημέρι για φαί και το βράδυ για διαμονή...) , και άσε τους Καραχάλιους να λένε ότι μοδάτη ιδέα τους έρχεται στα editorial τους. Φυσικά ΚΑΙ η σκυφτή θέση των ST είναι καλύτερη από την μπαστουνόρθια των ADV όταν ταξιδεύεις χιλιόμετρα και σβέλτα, ακόμα το συζητάμε αυτό; Τροποποιήθηκε Μάρτιος 14 , 2016 από τον FlyingInADream 3 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
xampos 4.554 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 14 , 2016 (τροποποιήθηκε) Θα μείνω στην τελευταία σου πρόταση . Όλα είναι σχετικά !! Για τον καθένα οδηγό και διαφορετικά ! Όλα εξαρτόνται από το πως οδηγάει ο καθένας και σε τι δρόμους του αρέσει να οδηγάει .Έχω φίλους που τους αρέσουν αποκλειστικά και μόνο τα γυμνά και ταξιδεύουν με αυτά και εγώ δεν μπορώ να πάω ούτε μέχρι το περίπτερο. Εγώ έχω καταλήξει τα τελευταία χρόνια πως για την Ελλάδα και για εμένα σαν οδηγό που έχω έρωτα να κινούμε σε επαρχιακό στροφιλίκι κλειστό εώς και λίγο πιο ανοιχτό ,το πιο καταλληλό μηχάνημα είναι ένα ον οφφ με ασφάλτινο προσανατολισμό ,ψηλό (για να χωράω και εγώ) και με τιμόνι για να κάνει πιο εύκολο και ευχάριστο το στρίψιμο σε κλειστά κομμάτια και με την μεγάλη σχετικά διαδρομή των αναρτήσεων του να αποροφάει τις λακούβες που τόσο πολύ αγαπάμε στην Ελλάδα! . Αυτό όμως μπορεί να αλλάξει κάποια στιγμή και να θελήσω κάποιο γνήσιο σπορτουρινγκ επειδή άλλαξαν οι συνήθειες μου και ξαφνικά κάνω τουρισμό στις autostrada της Ευρώπης. Ακόμα και τώρα π.χ θα ήθελα το ψηλό ADV μου να μεταμορφωθεί όταν βγαίνω στην ατελείωτη εθνική οδό σε ένα VFR 1200 !!Κάπου κερδίζεις κάτι ,κάπου αλλού κάνεις την θυσία και χάνεις . Έτσι είναι η μηχανή. Και ακόμα δεν έχει υπάρξει μηχανή που να τα κάνει όλα το ίδιο καλά .Κατά τ άλλα εκεί έξω στον δρόμο όλα το ίδιο μπορούν να πάνε ,εξαρτάται όμως από το ποιός τα πάει ... Τροποποιήθηκε Μάρτιος 14 , 2016 από τον xampos 7 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Mr.Slow 5.568 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 14 , 2016 Είναι τα adv touring (τύπου GS κτλ.) και τα sport touring, και το ένα δεν μπορεί ν'αντικαταστήσει το άλλο. Όσοι έχουν στο μυαλό τους χώμα ή καρόδρομους στις τουρνέ τους, προτιμούν τα adv (άσχετα αν θα δουν ποτέ χώμα ή αν είναι πραγματικά επαρκώς ικανά για τέτοιες φάσεις για τον μέσο αναβάτη). Έχουν και (συνήθως) καλύτερα... κομφόρ (π.χ. legroom ας πούμε) για συνεπιβάτη, κάποιοι βολεύονται και περισσότερο με την όρθια θέση και τα φαρδιά τιμόνια, ε και τα παίρνουν. Άλλοι τείνουν περισσότερο προς την σπορ πλευρά του "αθλήματος", θέλουν κάτι ταχύτερο και ικανότερο στις στροφές, προτιμούν να πατάνε καλύτερα και λοιπά άλλα ατού των ST.Και στην τελική, έχει και κάθε κατηγορία τις βαθμίδες της και είναι τι θέλει να κάνει ο καθένας και τι είναι διατεθειμένος να θυσιάσει-με τι μπορεί να συμβιβαστεί. Για παράδειγμα, αν εγώ είχα σκοπό να βολτάρω 70% σε επαρχιακό στροφιλίκι και τα υπόλοιπα εθνικές, ε δεν θα'παιρνα busa και blackbird. Τα θεωρώ άβολα και βαριά για τέτοιες στριμόκωλες καταστάσεις. Αν ήθελα να παίρνω και καλούς χωματόδρομους και δεν καιγόμουνα να κάνω το Αθήνα-Θεσ/νίκη σε δυόμιση ώρες, θα κοιτούσα κανένα on/off. Σαφώς όμως μικρότερο απ'τα 1000άρια και τα 800άρια. Ακόμα και στην βόλτα στα Σκροπονέρια που δεν ήταν και τίποτα τρελό με χώμα, ε δεν θα έκανα ούτε τα μισά που έκανα με την transalp με το τεράστιο και θεόβαρο GS.Βάλε στο τέλος και τα γούστα του καθενός...Πάντως, κακά τα ψέματα, το long way round και η φαντασίωση της Μογγολίας αύξησαν κατακόρυφα τις πωλήσεις των adventure bikes. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
adel 445 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 14 , 2016 Ο καθένας οδηγάει ότι γουστάρει, κάνει κέφι και τον βολεύει, κι ας τρώει και την όποια παραμύθα του, δεν μας πέφτει λόγος.Το πρόβλημα μου εμένα είναι πως αυτό που κάνω κέφι και βολεύει κι εμένα και την παραμύθα μου, απλά δεν δείχνει να αποτελεί προτεραιότητα κανενός εργοστασίου. Έχουμε πήξει στα ον-οφ με 17άρη τροχό, δρομίσια λάστιχα και καραόρθια στάση οδήγησης, ενώ εμένα μου αρέσουν τα street, με ψιλοσκυφτή θέση οδήγησης και υποτυπώδεις ταξιδιωτικές δυνατότητες (ζελατινούλα, μια σχετικά άνετη θέση συνεπιβάτη και χώρο για σαμάρια/τριβάλιτσο).Τι θέλω δηλαδή; Ένα μοντέρνο fazer ή άντε και κάτι σαν το παλιό vfr ή sprint st, αρκεί να μην είναι 250 κιλά. Ε, αυτό το μηχανάκι δεν πολυβγαίνει σήμερα, ως δεν βγαίνει καθόλου.Κάτι ψυθίρισε η triumph για ένα 800αρι street triple με ζελατινούλα και δυνατότητες φορτώματος, αλλά είναι σε επίπεδο φήμης ακόμα. Δεν βλέπω φως από πουθενά αλλού... 3 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
GavriilVet 2.796 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 14 , 2016 Συγκρινεις λαθος μηχανες μονο και μονο απι την θεση οδηγησης. Προφανως σε καποια απο τις 2 δεν εχεις ανεβει.Και δεν ειπες για ποιο λογο θα προτιμουσες την CBF. Την εχεις οδηγησει η απλα σου αρεσει οπτικα; Γιατι το οπτικο ειναι απλα γουστο. Το οδηγικο απεχει απο το οπτικο και μονο. Για πες...Εχω ανεβει σε στατικό cbf, και σε bandit και σε fazer.. κανενα απο αυτα δεν εχω οδηγησει, αλλα μολις ανέβηκα, σκεφτηκα "αυτο μαλιστα για δρόμο, αυτο ειναι το σωστό" . Μεγαλα ον οφ, εχω οδηγησει, εστω και για τεστ ραιντ, και το tiger sport , που και αυτο ειναι ψηλο και ορθιο, εστω αν ειναι στην ουσια street. και για να συνδεσω και αλλη μια απάντηση Ο καθένας οδηγάει ότι γουστάρει, κάνει κέφι και τον βολεύει, κι ας τρώει και την όποια παραμύθα του, δεν μας πέφτει λόγος.Το πρόβλημα μου εμένα είναι πως αυτό που κάνω κέφι και βολεύει κι εμένα και την παραμύθα μου, απλά δεν δείχνει να αποτελεί προτεραιότητα κανενός εργοστασίου. Έχουμε πήξει στα ον-οφ με 17άρη τροχό, δρομίσια λάστιχα και καραόρθια στάση οδήγησης, ενώ εμένα μου αρέσουν τα street, με ψιλοσκυφτή θέση οδήγησης και υποτυπώδεις ταξιδιωτικές δυνατότητες (ζελατινούλα, μια σχετικά άνετη θέση συνεπιβάτη και χώρο για σαμάρια/τριβάλιτσο).Τι θέλω δηλαδή; Ένα μοντέρνο fazer ή άντε και κάτι σαν το παλιό vfr ή sprint st, αρκεί να μην είναι 250 κιλά. Ε, αυτό το μηχανάκι δεν πολυβγαίνει σήμερα, ως δεν βγαίνει καθόλου.Κάτι ψυθίρισε η triumph για ένα 800αρι street triple με ζελατινούλα και δυνατότητες φορτώματος, αλλά είναι σε επίπεδο φήμης ακόμα. Δεν βλέπω φως από πουθενά αλλού...εκει κλεινει και η δικη μου εντύπωση.. προφανως και ο καθενας καβαλαει οτι γουστάρει, και λογαριασμο δε δινει σε κανενα. Η κουβέντα γινεται (κυριως) για να πουν εντυπωσεις αυτοι που εχουν οδηγησει "street" adv και sport touring, και να βγει -λεμε τωρα- συμπερασμα αν τελικα ειναι πιο πολύ "μοδα" το οτι βολευει το ορθιο και ψηλο στησιμο, η οχι.... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
peterpan 1.734 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 14 , 2016 Πάντως το ιδανικό μηχανάκι που κάνει τα πάντα παρα πολύ καλά, όχι απλώς μέτρια, έχει βρεθεί και υπάρχει. Για να ξέρετε. Είναι δυο...........τουλάχιστον 3 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ΚωσταςΤ 2.628 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 14 , 2016 Ε πες ντε ποια ειναι; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
peterpan 1.734 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 14 , 2016 Δεν έπιασες το πνεύμα της απάντησής μου αγαπητέ CυBέFερε. Το ποια συγκεκριμένα θέλει ο καθενας δύο ή περισσότερα είναι στις ανάγκες και τα γούστα του.Η απάντηση μου είναι στο στυλ οτι : "Αν μιλάμε για ενα, διαλεξε ενα και συμβιβασου, αν τα θέλεις ολα πρέπει να διαλέξεις το άλλο ενα, δυο, τρια ( ?) που σου λείπουν". Το τέλειο "Ενα" για ΟΛΑ δεν υπάρχει ( γνώμη μου).Το τέλειο ενα για τον τομέα που με ενδιαφέρει, σε συνάρτηση με τα φράγκα που έδωσα .....το συζητάω. 3 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Παναγιώτης Κ. 10.057 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 14 , 2016 ..............................Με κανένα τέτοιο δεν πρόκειται να ταξιδέψεις στην Ευρώπη για παράδειγμα όπως με ένα Blackbird ή ένα Hayabusa ας πούμε (δλδ θα ταξιδέψεις, απλά θα τους λες που θα σε περιμένουν το μεσημέρι για φαί και το βράδυ για διαμονή...) , και άσε τους Καραχάλιους να λένε ότι μοδάτη ιδέα τους έρχεται στα editorial τους. Φυσικά ΚΑΙ η σκυφτή θέση των ST είναι καλύτερη από την μπαστουνόρθια των ADV όταν ταξιδεύεις χιλιόμετρα και σβέλτα, ακόμα το συζητάμε αυτό;Εδώ θα διαφωνήσω για δύο λόγους: Σωματομετρία και ηλικία. Παθών, όταν αναγκάστηκα το 1998 να αποχωριστώ το αγαπημένο μου ΧΧ που δεν ήταν σχεδιασμένο για το ύψος μου. Προϊόντος δε του χρόνου, βρίσκω πολύ πιο βολικό για ταξίδι το Βαραντέρο από το VFR. Με το δεύτερο γουστάρω περισσότερο αλλά το ταξίδι που κάνει το Βαραντέρο, ειδικά με δύο και φουλ φορτίο, απλά είναι σε άλλη κλάση από θέμα άνεσης, ανεμοβροχοκάλυψης και φορτώματος. 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Mr.Slow 5.568 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 14 , 2016 Εδώ θα διαφωνήσω για δύο λόγους: Σωματομετρία και ηλικία. Παθών, όταν αναγκάστηκα το 1998 να αποχωριστώ το αγαπημένο μου ΧΧ που δεν ήταν σχεδιασμένο για το ύψος μου. Προϊόντος δε του χρόνου, βρίσκω πολύ πιο βολικό για ταξίδι το Βαραντέρο από το VFR. Με το δεύτερο γουστάρω περισσότερο αλλά το ταξίδι που κάνει το Βαραντέρο, ειδικά με δύο και φουλ φορτίο, απλά είναι σε άλλη κλάση από θέμα άνεσης, ανεμοβροχοκάλυψης και φορτώματος.Γενικά συμφωνώ, αλλά δεν το βρίσκεις κουραστικό σε επαρχιακό στροφιλίκι; Εμένα με κούραζε αφάνταστα, το αισθανόμουν ΠΟΛΥ βαρύ και δύστροπο στις στροφές, παρά τα hyperpro μπρος-πίσω. Παρεμπιπτόντως, τι ύψος έχεις; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
mAw 128 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 15 , 2016 Και για μένα η καλύτερη κατηγορία για να τα ταξιδεύεις ΜΌΝΟΣ είναι τα sport touring αλλά όταν έχεις και συνεπιβάτη κανένα sport touring δεν έχει την άνετη σέλα απο ενα adv........ Και όλοι ξέρουμε ότι αν γκρινιάζει ο συνεπιβάτης η βόλτα ή το ταξίδι πάει κατά διαόλου...Είχα Yamaha xj6 diversion και το 2 μεγάλο θέμα που είχε και το έχουν τα περισσότερα sport touring είναι ότι επειδή η θέση του οδηγού είναι πιο σκιφτη από του συνοδηγού δημιουργείτε ένα κενό μεταξύ τους και αφήνει τον συνοδηγό στο έλεος των στροβιλισμων που γίνονται από το κράνος του οδηγού,το κράνος του οδηγού κουνιέται και αυτό από τις υποπιεσεις λόγο της μεγάλης απόστασης μεταξύ των κρανων.....(είχαμε και οι 2 hjc rpha10+ και μεγάλη ζελατίνα)Το ίδιο θέμα είχα και με το bandit και πραγματικά σου έβγαζε όλο το ταξίδι ξινό.... Τα κράνη μας χόρευαν τσιφτετέλι...Από την άλλη αν ειμουν μόνος η καλύτερη επιλογή για τώρα θα ήταν cbr650f ή fz8Αλλά τώρα για μένα η καλύτερη επιλογή που τα κάνει σχεδόν ολλα είναι το tracer (και ας κουνιέται)..... 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
doctoras9 1.755 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 15 , 2016 Γενικά συμφωνώ, αλλά δεν το βρίσκεις κουραστικό σε επαρχιακό στροφιλίκι; Εμένα με κούραζε αφάνταστα, το αισθανόμουν ΠΟΛΥ βαρύ και δύστροπο στις στροφές, παρά τα hyperpro μπρος-πίσω. Παρεμπιπτόντως, τι ύψος έχεις;το έχει καμιά 20ριά χρόνια, δε θα έβγαλε άκρη μαζί του?συνήθεια είναι όλα, δε υπάρχει κανόναςφαντάζομαι οι περισσότεροι που μπαίνετε στα διλήμματα είναι γιατί δεν έχετε ολοκληρώσει την φάση αντικαταστάσεων, όταν έρθει αυτό με ότι έχεις θα παγαίνεις 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Mr.Slow 5.568 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 15 , 2016 το έχει καμιά 20ριά χρόνια, δε θα έβγαλε άκρη μαζί του?συνήθεια είναι όλα, δε υπάρχει κανόναςφαντάζομαι οι περισσότεροι που μπαίνετε στα διλήμματα είναι γιατί δεν έχετε ολοκληρώσει την φάση αντικαταστάσεων, όταν έρθει αυτό με ότι έχεις θα παγαίνεις Κάτι άβολο δεν το συνηθίζεις, το ανέχεσαι μέχρι να το αλλάξεις. Δεν μιλάμε για test ride μιας ώρας. Αλλά είμαστε μικροί κι ανόητοι και δεν ξέρουμε εμείς, οι άλλοι ξέρετε καλύτερα για μας. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Παναγιώτης Κ. 10.057 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 15 , 2016 Γενικά συμφωνώ, αλλά δεν το βρίσκεις κουραστικό σε επαρχιακό στροφιλίκι; Εμένα με κούραζε αφάνταστα, το αισθανόμουν ΠΟΛΥ βαρύ και δύστροπο στις στροφές, παρά τα hyperpro μπρος-πίσω. Παρεμπιπτόντως, τι ύψος έχεις;Ύψος 1,84Επαρχιακό στροφιλίκι; Η χαρά του παιδιού (με ohlins μπρος-πίσω). Φρενάρες, με το σχετικά ψηλό Κ.Β. (κέντρο βάρους) να βοηθάει στις αλλαγές κατεύθυνσης.Τα "όμορφα" αρχίζουν από το 1:30 και μετά: Σημειωτέον, είμαστε στην επιστροφή για Ελλάδα, τουτέστιν τα μηχανάκια είναι φορτωμένα κάργα. 4 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Mr.Slow 5.568 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 15 , 2016 Παναγιώτη πρέπει να σε πρήξω στις ερωτήσεις σε καναν καφέ μου φαίνεται! Ευχαριστώ! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
GavriilVet 2.796 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 15 , 2016 Και για μένα η καλύτερη κατηγορία για να τα ταξιδεύεις ΜΌΝΟΣ είναι τα sport touring ..Γιατι; λογω κεντρου βαρους; θεσης οδηγησης; Ύψος 1,84Επαρχιακό στροφιλίκι; Η χαρά του παιδιού (με ohlins μπρος-πίσω). Φρενάρες, με το σχετικά ψηλό Κ.Β. (κέντρο βάρους) να βοηθάει στις αλλαγές κατεύθυνσης. Αρα για σένα το ψηλότερο κ.β ειναι πλεονέκτημα... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
mAw 128 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 15 , 2016 Γιατι; λογω κεντρου βαρους; θεσης οδήγησης το είπα πιο πριν ότι αν έχεις δευτερο άτομο τα adv έχουν πιο άνετη θέση και ότι στα sport touring κάνει στροβιλισμους ανάμεσα στα κράνη από την μεγαλύτερη απόσταση που είναι μεταξυ τους.... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ΚωσταςΤ 2.628 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 15 , 2016 Δεν έπιασες το πνεύμα της απάντησής μου αγαπητέ CυBέFερε. Το ποια συγκεκριμένα θέλει ο καθενας δύο ή περισσότερα είναι στις ανάγκες και τα γούστα του.Η απάντηση μου είναι στο στυλ οτι : "Αν μιλάμε για ενα, διαλεξε ενα και συμβιβασου, αν τα θέλεις ολα πρέπει να διαλέξεις το άλλο ενα, δυο, τρια ( ?) που σου λείπουν". Το τέλειο "Ενα" για ΟΛΑ δεν υπάρχει ( γνώμη μου).Το τέλειο ενα για τον τομέα που με ενδιαφέρει, σε συνάρτηση με τα φράγκα που έδωσα .....το συζητάω. Εγω αλλο περιμενα να ακουσω Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
sorath 1.112 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 15 , 2016 Τα ADV είναι ξεχωριστή κατηργορία απο μόνη της, ουδεμία σχέση έχει με τα Sport Touring. Τα οποία κανά κανόνα είναι μεγάλες, άνετες μοτοσυκλέτες με πολύ μεγάλη τελική (βλ. Honda Blackbird, Suzuki Hayabusa, Kawasaki ZZR 1400 κτλ). Αυτές είναι μοτό, που θα γυρίσουν όλη την Ευρώπη άνετα, ξεκούραστα και σε χρόνο ρεκόρ.Τα ADV είναι για να πηγαίνεις σβέλτα αλλά κυρίως για να πας σχεδόν απο παντού. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
GavriilVet 2.796 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 15 , 2016 Τα ADV είναι ξεχωριστή κατηργορία απο μόνη της, ουδεμία σχέση έχει με τα Sport Touring. Τα οποία κανά κανόνα είναι μεγάλες, άνετες μοτοσυκλέτες με πολύ μεγάλη τελική (βλ. Honda Blackbird, Suzuki Hayabusa, Kawasaki ZZR 1400 κτλ). Αυτές είναι μοτό, που θα γυρίσουν όλη την Ευρώπη άνετα, ξεκούραστα και σε χρόνο ρεκόρ.Τα ADV είναι για να πηγαίνεις σβέλτα αλλά κυρίως για να πας σχεδόν απο παντού.Στο ερώτημα του θεματος πάντως βαζω και πιο λαιτ κατασκευες, πχ cbf 600 (εξου και το ερωτηματικό στην εισαγωγη του θέματος) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
xampos 4.554 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 15 , 2016 (τροποποιήθηκε) Παναγιώτη πρέπει να σε πρήξω στις ερωτήσεις σε καναν καφέ μου φαίνεται! Ευχαριστώ! To Βαραντέρο το είχα και εγώ ένα φεγγάρι (08 ABS χωρίς εξτρα αναρτήσεις κτλπ) .Κατά την γνώμη μου δεν είναι κουραστικό ούτε δύστροπο στις στροφές . Ειδικά όταν πηγαίνεις με έναν νορμάλ ρυθμό δεν αντιμετωπίζεις πρόβλημα. Αν θες να το παρακάνεις και να παίξεις λίγο παραπάνω τότε θες ένα απ ντειτ στις αναρτησούλες γιατί η μηχανή έχει όριο και αν το παρακάνεις θα στο δείξει με τα κουνήματα τις η χοντρή!! Εσύ μάλλον κουράστηκες από το βάρος της εν στάση ρε ! Το μηχανάκι για κάποιον που δεν ζητάει το όριο είναι πολύ καλό ! Τώρα για τον Παναγιώτη λογικά θα συμφωνήσω με τον Ντοκτορά πως το έχει μάθει ο άνθρωπος σαν την παλάμη του και είναι απολύτως φυσιολογικό ,το έχει από το 1999 και με πάνω απο 100.000 χλμ . Ξαναπάρε βαραντέρο ρε τρελέ να γουστάρεις. Απλά δώσε χρόνο στον εαυτό σου να το μάθει ! ΥΓ: Θείο Πάνο ! Θα σου ζητήσω πνευματικά δικαιόματα στο τέλος με φαίνεται για αυτό το βίντεο ! .Τι ωραία και όμορφα πηγαίναμε τότε στα νιάτα μας . Πρέπει να κάνουμε και τώρα κανένα βίντεο που μεγαλώσαμε να δούμε την διαφορά ! Τροποποιήθηκε Μάρτιος 15 , 2016 από τον xampos Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Gouky7 8.593 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 15 , 2016 Ας βγει ένας Χριστιανός που να έχει εμπειρία κι από τις δύο κατηγορίες - βλέπε Παναγιώτης Κ - να μας πει αν μπορεί να ταξιδέψει το ίδιο άνετα φορτωμένος και δικάβαλος με ένα Sport Touring και με ένα On Off σε έναν ας πούμε ορεινό Ελληνικό προορισμό. ST + Ελλάδα = ακατάλληλος συνδυασμός κατά την προσωπική μου άποψη εκτός αν ο αναβάτης γουστάρει να πετιέται για καφέ κάθε ΣΚ μέχρι Σαλόνικα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
eko 208 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 15 , 2016 Ας βγει ένας Χριστιανός που να έχει εμπειρία κι από τις δύο κατηγορίες - βλέπε Παναγιώτης Κ - να μας πει αν μπορεί να ταξιδέψει το ίδιο άνετα φορτωμένος και δικάβαλος με ένα Sport Touring και με ένα On Off σε έναν ας πούμε ορεινό Ελληνικό προορισμό. ST + Ελλάδα = ακατάλληλος συνδυασμός κατά την προσωπική μου άποψη εκτός αν ο αναβάτης γουστάρει να πετιέται για καφέ κάθε ΣΚ μέχρι Σαλόνικα.+1000Οι δυνατοτητες των sport touring χαραμιζονται στην Ελλαδα με το αισχρο οδικο δικτυο, οι συγκεκριμενη κατηγορια προσφερουν εκπληκτικη σταθεροτητα σε εθνικες οδους και σε καλο επαρχιακο δικτυο, σε ορεινο στροφιλικι κουραζουν πολυ περισοοτερο απο on off.Επισης τα μεγαλα on off ειναι πιο ευχαριστα σε δικαβαλο ταξιδι (και για τους 2) ενω φορτωνονται πολυ περισσοτερο Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες