Jump to content
psycho

Η παππουδιέρα

Recommended Posts

Η παππουδιέρα. Όρος γνωστός στις μοτο-συζητησεις, στα πειραγματα, στα fora.

Ποιος ειναι ο ορισμος της? Ποια μηχανακια θεωρειτε παππουδιερες? Εχει να κανει με την ηλικια της μηχανης (πχ 20 χρονων+?), με το ειδος (πχ Chopper?), με το design, με τις τεχνολογιες, με τη μαρκα? Η μηπως τελικα ο αναβατης δινει το στιγμα της Παππουδιερας?

Σφαχτειτε :)

6f108fd5e57b983c5d3d3677d74463d8.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Moυ δινει στα νευρα η λεξη Παππουδίερα... 

Αν δηλαδή κάποιος θελει να πηγαίνει χαλαρά και ωραία, τι παει να πει; οτι ειναι "παππους" και βαρετός και δε ξερωγωτι; 

Και δε μιλαμε για παπακι 50cc, η λεξη χρησιμοποιειται συνήθως για πχ κανα τρανσαλπ, που ειναι οχημα που πιανει τα 100km/h  σε λιγότερο απο 6sec.. πραγμα που δεν ειναι αργό, ειδικα αν το δεις με δεδομένα αυτοκινήτων. 

Βεβαια αν παρει κανενας παππους χεράς τη παππουδιέρα, και τη πάει οπως δε μπορει να πάει ο εκάστοτε γΛηγορος που χρησιμοποιεί αυτον τον όρο, δε πειράζει :_devil:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Έχω την εντύπωση ότι ο όρος χρησιμοποιείται για μοντέλα που προτιμούν αναβάτες μεγάλου μέσου όρου ηλικίας. Βλέπε το δικό μου (Bandit 650 K8). Κι αυτό σχετικό είναι νομίζω, αν λάβεις υπόψη σου κι αυτό που λέει ο Γαβριήλ παραπάνω για τους χεράδες παππούδες... Άβυσσος...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Moυ δινει στα νευρα η λεξη Παππουδίερα... 

Αν δηλαδή κάποιος θελει να πηγαίνει χαλαρά και ωραία, τι παει να πει; οτι ειναι "παππους" και βαρετός και δε ξερωγωτι; 

Και δε μιλαμε για παπακι 50cc, η λεξη χρησιμοποιειται συνήθως για πχ κανα τρανσαλπ, 

Έχω την εντύπωση ότι ο όρος χρησιμοποιείται για μοντέλα που προτιμούν αναβάτες μεγάλου μέσου όρου ηλικίας...... παππούδες... Άβυσσος...

To λοιπόν,επειδή εκπροσωπώ αξίως τα ανωτέρω blue-bold αλλά με v-strom(ok.,δεν αλλάζει και κάτι.:biggrin:) ναι οδηγώ παπουδιέρα.:mB_kalo_e:

Και δεν με πειράζει καθόλου μα καθόλου που το κάνω,ίσα-ίσα που το απολαμβάνω κιόλας.:wub:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ξενερωτες μηχανες που χρησιμοποιουνται συνηθως απο μεσηλικες+

Τωρα γιατι σας τρελαινει τοσο ο ορος δεν ξερω. Λες και ειναι καμια χυδαια βρισια κανετε..

Εγω αν επελεγα ποτε να αγορασω παππουδιερα και ελεγαν τη μηχανη μου παππουδιερα, θα γελαγα, θα συμφωνουσα και θα συνεχιζα τη ζωη μου..

Τροποποιήθηκε από τον CptAngel

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παππουδιέρα... Πρώτη φορά την ακούω αυτή τη λέξη... Μέχρι πρότινος ήξερα το παππουδίστικο...

Τους δικυκλιστές παππούδες τους έχω συνδυάσει με το παλιό παπί, town mate, glx ή στρογγυλοφάναρο, παρμπρίζ μέχρι τα σύννεφα και κάσα από ροδάκινα Βελβεντού από πίσω. Στη φουλ έξτρα έκδοση εξοπλίζεται και με θειά, καθισμένη εννοείται στο πλάι...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μηχανές που είναι αξιόπιστες  από αυτούς που έχουν κόμπλεξ επειδή έχουν το τηλέφωνο του μάστορα στην γρήγορη κληση

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

το sh300i με ζελατινα μαμα πανω απο το κεφαλι και κουβερα χουφτιτσες με γουνινη επενδυση tucano urbano

οποιαδηποτε ομοιοτητα με τη μοτο του γραφοντα ειναι απολυτως συμπτωματικη :3

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τέρμα βλακεία όρος 

Μηχανές που είναι αξιόπιστες  από αυτούς που έχουν κόμπλεξ επειδή έχουν το τηλέφωνο του μάστορα στην γρήγορη κληση

Γιατι τοσο τσουξιμο εσυ.
Σχεδιαζεις να τσιμπησεις transalp?
:sopase:

:tooth:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

το sh300i με ζελατινα μαμα πανω απο το κεφαλι και κουβερα χουφτιτσες με γουνινη επενδυση tucano urbano

οποιαδηποτε ομοιοτητα με τη μοτο του γραφοντα ειναι απολυτως συμπτωματικη :3

Τι έγινε το τριπλ?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Husaberg FS650

θες καλη συνταξη και πολυ ελευθερο χρονο να το συντηρησεις, γι'αυτο... :tooth:

Τροποποιήθηκε από τον Νικολακης_Husq

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

θες καλη συνταξη και πολυ ελευθερο χρονο να το συντηρησεις, γι'αυτο... :tooth:

Ή από πέσιμο θα πας ή από χέσιμο

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Από όσους έχω ακούσει να λένε πολλές μηχανές παπουδιέρες(μηχανές όχι σκούτερ :P),δίνουν αυτόν τον όρο γιατί έχουν ή νομίζουν ότι έχουν πιο γρήγορη μηχανή.

Παπουδιέρα για μένα ας πούμε είναι ένα megascooter που όμως θέλω να πάρω μετά τα 55/60.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν εχει καμια σχεση με ταχυτητα ή αξιοπιστια ο ορος. Το βλεπετε λαθος.

Αν ειναι ετσι ολα τα μικρα κυβικα και ολα τα αξιοπιστα μηχανακια ειναι παππουδιερες..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

πάμε πάλι.

Από όσους έχω ακούσει να λένε πολλές μηχανές παπουδιέρες(μηχανές όχι σκούτερ :P),δίνουν αυτόν τον όρο γιατί έχουν ή νομίζουν ότι έχουν πιο γρήγορη μηχανή.

το έχουμε τώρα;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η πλακα ειναι οταν ο αναβατης της παπουδιερας παταει με την παπουδιερα του τους racers, ενω πρωτα αυτοι εχουν κανει τον χαρακτηρισμο τους παρουσια και τριτων.

Καπως ετσι βγαινει και η παροιμια "μαλλι μπαμπακι,......#$!% φαρμακι":tooth:

Τροποποιήθηκε από τον peterpan

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ναι οντως εδωσες διαφορετικη δικη σου αποψη μετα(scooter). Κομπλε :_thumbsup:

εμ,βιάστηκες.:winking:

Δεν έδωσα μετά άποψη,δεν έκανα επεξεργασία.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα