Schumi 8.191 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 27 , 2016 Οδυσσέα από πρόγραμμα τι θα του φορέσεις ???δεν ξέρω. Αρχικά μόλις το δεσουμε και θα είναι έτοιμο, θα του βάλουμε ένα knock sensor να δούμε τι και πως, όταν βαράει πυρακια. Μάλλον θα βγάλω αυτό που φοράει και θα βάλω το μαμά επάνω. Και από κει και πέρα πάντα κατοσταρα. Μόλις στρωθει θα γίνει και καμιά καυσαναλυση. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ksino1100 13.310 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 27 , 2016 Άντε...τελειώνουν τα βάσανά σου Οδυσσέα!!Καλοτάξιδος και καλόβολτος. Και ευχαριστούμε που μοιράστηκες την εμπειρία (και τον πόνο) σου, μαζί μας 3 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
hayabusas 4.126 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 28 , 2016 Θα νιωσεις τρελη ανακουφιση με το που το (ξανα)ακουσεις να γουργουριζει κι ολο το τωρινο μανικι θα ειναι απλως μια αναμνηση. Με τΟ καλο η πρωτη μιζια! 3 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
peterpan 1.734 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29 , 2016 ΩΠΑ ΩΠΑ ΩΠΑ !!!!!!Stop the press !!!!!Οδυσσεα σε ξορκιζω, στα λεφτα που εδωσες και στην ταλαιπωρια την πικρα και την τσαντιλα που εφαγες!!!Μην σκοτωσεις το μοτερ σου !Ειναι ευκαιρια να το στρωσεις σωστα ετσι ωστε να ΜΗΝ ΞΑΝΑΠΑΘΕΙ ΤΙΠΟΤΑ !!!!Προσεξε αν το στρωσεις οπως λες στην ουσια προετοιμαζεις το εδαφος για μια ενδεχομενη επαναληψη !!!!Ασε τις παλιες κολλημενες ιδεες για το στρωσιμο που κανουν τα μηχανακια να καινε μονιμα λαδι και διαβασε αυτοΔεν ειναι μπαρουφες, δεν ειναι επικινδυνο, δεν ειναι κανιβαλισμος. Ειναι οπως πρεπει να στρωνεται ενα νεο μοτερ για να μην εχεις προβλημα.Οσο αρνητικος ή επιφυλακτικος και αν εισαι, διαβασε το πρωτα, κατανοησε το, και μετα πραξε. 7 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
dimip 386 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29 , 2016 Θα συμφωνησω απολυτα με το παλικαρι απο πανω.Βρεθηκα σε αυτη τη θεση και γω αλλα με αυτοκινητο.καινουριο αυτοκινητο.ουτε 30000 ουτε 50000 χλμ.Το οποιο εκαιγε 1,5 λιτρο λαδι τα 1000χλμ.Ξαναλεω ηταν καινουριοΜετα απο αλλαγη μοτερ ολοκληρου τελικα για ενα προβλημα που παρουσιαζοταν στα ελατηρια εφαρμοσα αυτο που λεει o peterpan.E πολυ απλα το αμαξι δεν ξανακαψε σταγονα οχι ml για τα επομενα 30.000 χλμ που εχει κανει.Δε νομιζω οτι ειναι τυχαιο..Το συνιστω και γω λοιπον μετα απολο αυτο το λουκι που περασες Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
HLIAS 7.581 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29 , 2016 Ασχετο με το θρεντ, αλλα και εγω συμφωνω με αυτον τον τροπο.Καλο ζεσταμα στο μοτερ και μετα το δουλευουμε κανονικα.. Νταξ κοφτες δεν χρειαζονται ετσι και αλλιως γιαι δεν κερδιζεις κατι σε αυτο το φασμα, αλλα στροφαρισμα και ανοιγματα κανονικα. Παντα ομως με ζεστο μοτερ ( θερμοκρασια λειτουργιας των λαδιων, οχι του ψυκτικικου) ..μετα απο 10 χλμ πχ. Δεν παθαινουν τιποτα τα μοτερια. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Dant3 4.180 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29 , 2016 Θα συμφωνησω και εγω. ΥΓ.Κρατα τους κωδικους απο τα ανταλλακτικα για καλο και για κακο ομως 4 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Schumi 8.191 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29 , 2016 Είστε τσακάλια ρε. Θα το διαβάσω σπίτι και θα σας πω τη γνώμη μου. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
HLIAS 7.581 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29 , 2016 (τροποποιήθηκε) Στα @ρχιδι@ μας η γνωμη σου, θα κανεις ο,τι λεμε εμεις Τροποποιήθηκε Ιανουάριος 29 , 2016 από τον HLIAS 14 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
zentakias 2.753 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29 , 2016 αμα φοβασαι να το βαρεσεις κοφτη, θα εισαι μεγαλη κοτα. 3 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ΣΑΒΒΑΣ 8.010 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29 , 2016 Α χα χα χα χα τι ρεμάλια είστε και τα δύο..με ξένα κόλλυβα κηδεία ε ? 5 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Schumi 8.191 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29 , 2016 Το διάβασα ρε κουφαλες αλλά δεν με ενθουσίασε και ιδιαίτερα η τακτική αυτή. Αυτός λέει αποδίδει στα 300 μοτέρ που το έκανε. Εγώ θα ρωτήσω το άλλο. Σε Triumph το κανε το γατάκι να δει τι εστί βερυκοκο; :-P Χαχαχαχαχαχαχαχα 4 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ksino1100 13.310 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30 , 2016 Θα συμφωνησω απολυτα με το παλικαρι απο πανω.Βρεθηκα σε αυτη τη θεση και γω αλλα με αυτοκινητο.καινουριο αυτοκινητο.ουτε 30000 ουτε 50000 χλμ.Το οποιο εκαιγε 1,5 λιτρο λαδι τα 1000χλμ.Ξαναλεω ηταν καινουριοΜετα απο αλλαγη μοτερ ολοκληρου τελικα για ενα προβλημα που παρουσιαζοταν στα ελατηρια εφαρμοσα αυτο που λεει o peterpan.E πολυ απλα το αμαξι δεν ξανακαψε σταγονα οχι ml για τα επομενα 30.000 χλμ που εχει κανει.Δε νομιζω οτι ειναι τυχαιο..Το συνιστω και γω λοιπον μετα απολο αυτο το λουκι που περασες Σε τι αυτοκίνητο όλο το σκηνικό, αν επιτρέπεται? Οδυσσέα εγώ διαφωνώ με το σκίσιμο που προτείνει ο Αμερικάνος.Δε σου λέω να γίνεις κότα πάνω στο μηχανάκι, αλλά το στρώσιμο θα στο προτείνω. Χαλαρό, με δούλεμα κυρίως στο μεσαίο φάσμα, να αποφεύγεις δια ροπάλου το ρόπιασμα από χαμηλές στροφές (επειδή είμαι βέβαιος πως σου αρέσει σε αυτό το μοτέρ), να αποφεύγεις κοφτιάσματα και κούφιες γκαζιές Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ktm power 1.330 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30 , 2016 Λιγάκι άσχετο να κρεμάει ο κινητήρας δηλαδή να του βάλεις 3η και να έχει 1800-2000 στροφές και να τον γκαζωνεις είναι κακό -που στο στρώσιμο ειναι- για μετα μιλάω και γιατί; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Χ 3.048 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30 , 2016 να αποφεύγεις κοφτιάσματα και κούφιες γκαζιές.Επειδη και εγω θα ειμαι στο στρωσιμο, εννοεις τις ξερογκαζιές; Δηλαδη κατεβάσματα με rev matching να αποφευγονται στα πρωτα χιλ.; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
zentakias 2.753 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30 , 2016 Το διάβασα ρε κουφαλες αλλά δεν με ενθουσίασε και ιδιαίτερα η τακτική αυτή. Αυτός λέει αποδίδει στα 300 μοτέρ που το έκανε. Εγώ θα ρωτήσω το άλλο. Σε Triumph το κανε το γατάκι να δει τι εστί βερυκοκο; :-P Χαχαχαχαχαχαχαχα για τα triumph το πιθανοτερο ειναι να το εχει σε αστερισκο σαν υποσημειωση 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
adel 445 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30 , 2016 να αποφεύγεις δια ροπάλου το ρόπιασμα από χαμηλές στροφέςΤι σημαίνει αυτό δον τζιοβάνι, να μην αφήνει τις στροφές να πέφτουν χαμηλά, να μην έχει χαμηλές στροφές και μεγάλη σχέση στο κιβώτιο, να το αλλάξει σε τετρακύλινδρο μιας που το έχει εύκαιρο, κάτι άλλο; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
GeorStrat 5.541 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30 , 2016 Σε τι αυτοκίνητο όλο το σκηνικό, αν επιτρέπεται? Να φανταστω σε polo gti,ibiza cupra...?Οσο για το στρωσιμο κι εμενα μου φαινεται πιο σωστο το "δουλεμα" στις μεσαιες και με ολες τις ταχυτητες. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ksino1100 13.310 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30 , 2016 Λιγάκι άσχετο να κρεμάει ο κινητήρας δηλαδή να του βάλεις 3η και να έχει 1800-2000 στροφές και να τον γκαζωνεις είναι κακό -που στο στρώσιμο ειναι- για μετα μιλάω και γιατί; Γενικά το αποφεύγουμε Στέλιο, πόσο μάλλον στο στρώσιμο με νέα μέταλλα στο στρόφαλο κ τις μπιέλες.Με το μοτέρ σε χαμηλές σ.α.λ και μεγάλη σχέση (πχ 4η με 2000rpm) αν ανοίγεις το γκάζι τραβάει μεγάλο φορτίο ο στρόφαλος και οι μπιέλες.Κυρίως ο στρόφαλος.Φαντάσου πως αυτό είναι μεγάλο θέμα αν τα μέταλλα στροφάλου είναι φρέσκα......Γενικά το αποφεύγουμε.Όπως αποφεύγουμε να ανεβαίνουμε ανηφόρες (μόνοι οι 2κάβαλοι) με κρεμασμένη ταχύτητα στο σασμάν.Όπως αποφεύγουμε καφριλίκια τύπου «το εργαλείο έχει ροπάκλα και το ξεκινάω με 3η άμα λάχει» κοκ Επειδη και εγω θα ειμαι στο στρωσιμο, εννοεις τις ξερογκαζιές; Δηλαδη κατεβάσματα με rev matching να αποφευγονται στα πρωτα χιλ.; Πχ, φανάρι με το μοτέρ στο ρελαντί, δε χρειάζεται να τραβήξουμε το βλέμμα του πιπινίου στο πεζοδρόμιο, με ξερογκαζιά ρελαντί-->5Κ rpm!! Το αποφεύγουμε.Όπως αποφεύγουμε, στρωμένο ή όχι μοτέρ, τα κοφτιάσματα σε στάση.Το rev matching είναι καλό να γίνεται, έτσι κι αλλιώς Τι σημαίνει αυτό δον τζιοβάνι, να μην αφήνει τις στροφές να πέφτουν χαμηλά, να μην έχει χαμηλές στροφές και μεγάλη σχέση στο κιβώτιο, να το αλλάξει σε τετρακύλινδρο μιας που το έχει εύκαιρο, κάτι άλλο; Ανέφερα πιο πάνω τι εννοούσα......Να τα ματαξαναπώ? 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
adel 445 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30 , 2016 Ε μα λέω κι εγώ, αν το μοτεράκι ροπιάζει από χαμηλά τι θα κάνεις, θα το αλλάξεις μέχρι να στρώσει; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Dant3 4.180 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30 , 2016 Πχ, φανάρι με το μοτέρ στο ρελαντί, δε χρειάζεται να τραβήξουμε το βλέμμα του πιπινίου στο πεζοδρόμιο, με ξερογκαζιά ρελαντί-->5Κ rpm!! Το αποφεύγουμε.Όπως αποφεύγουμε, στρωμένο ή όχι μοτέρ, τα κοφτιάσματα σε στάση. Κατσε και γιατι τοτε πηρα μηχανη αν δε μπορω να το κοφτιαζω για το γκομενακι,εφοσον ειναι στρωμενο? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ksino1100 13.310 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30 , 2016 Γιατί στο threes0me θα κάνεις το τυράκι του τοστ Γιώργη!!!(γκομενάκι-εσύ-συνεργειάς) 10 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
MyMike 301 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30 , 2016 Πάντως αυτή η φιλοσοφία στρωσίματος που την έχω διαβάσει κι αλλού (δεν θυμάμαι που), προυποθέτει γενικότερα να υπάρχει 'αντίσταση' από τη ρόδα, τόσο σε επιτάχυνση όσο και σε επιβράδυνση, πρέπει δηλαδή (υποτίθεται) να κάνεις επιταχύνσεις από το χαμηλο-μεσαίο φάσμα μέχρι το μεσαίο-υψηλό φάσμα, με τη 'σωστή' ταχύτητα στο κιβώτιο (τη μεγαλύτερη δηλαδή δυνατή αλλά χωρίς να βαράει 'πυράκια') και μετά να αφήνεις το γκάζι χωρίς συμπλέκτη ώστε να έχεις φρένο κινητήρα μέχρι να ξαναπέσουν οι στροφές. Π.χ: Σε ένα φάσμα 10000 στροφών επιταχύνεις με προοδευτικό άνοιγμα γκαζιού μέχρι τέρμα από τις 3000 μέχρι τις 7000 και μετά κλείνεις μαλακά το γκάζι και αφήνεις το φρένο κινητήρα να δράσει μέχρι να ξαναπέσουν οι στροφές. Αυτό μπορεί να γίνει με όλες τις σχέσεις στο κιβώτιο, ανάλογα με τι ταχύτητα κινείσαι αλλά λογικά παίζουμε από 2α μέχρι 4η. Όχι κοφτιάσματα, όχι κούφιες γκαζιές χωρίς αντίσταση από τη μετάδοση, πάρα πολύ καλό χαλαρό ζέσταμα και αλλαγή λαδιών σε πολυ λίγα (δεν θυμάμαι πόσα) χλμ.Τώρα το κατά πόσο είναι καλύτερος αυτός ο τρόπος όμως δεν το ξέρω, δεν το χω δοκιμάσει και είμαι και επιφυλακτικός, γιατί να μην το προτείνουν οι εταιρείες, δεν τους συμφέρει να κρατάνε οι κινητήρες τους? Δεν νομίζω να έχουν κέρδος από έναν κινητήρα που καίει λάδια...τι να πω, δεν ξέρω... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
dimip 386 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30 , 2016 Σε τι αυτοκίνητο όλο το σκηνικό, αν επιτρέπεται? Να φανταστω σε polo gti,ibiza cupra...?Οσο για το στρωσιμο κι εμενα μου φαινεται πιο σωστο το "δουλεμα" στις μεσαιες και με ολες τις ταχυτητες.Ναι σε polo gti.Το στρωσιμο που λεω εγω τουλαχιστον δεν ειναι τυπου κανε κανα δυο 0-200 να τους πιεις το αιμα και το στρωσες τελος.Εγω το δουλεψα με ενα γκαζι της ταξης του 40-70 % σταθερα σε ενα συγκεριμενο φασμα που ανα 500χλμ το ανεβαζα και απλα φορτωνα μια ταχυτητα και το αφηνα να κανει μετα engine braking.H μονη διαφορα με το συμβατικο τροπο ειναι οτι πηγαινα πιο ψηλα σε σαλ και οχι με χαδια στο γκαζι.Το μονο που με ενδιεφερε ηταν να πατησουν τα ελατηρια καλα και να μη περναει λαδι φυσικα παλι. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ΣΑΒΒΑΣ 8.010 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 31 , 2016 Ναι σε polo gti.Το στρωσιμο που λεω εγω τουλαχιστον δεν ειναι τυπου κανε κανα δυο 0-200 να τους πιεις το αιμα και το στρωσες τελος.Εγω το δουλεψα με ενα γκαζι της ταξης του 40-70 % σταθερα σε ενα συγκεριμενο φασμα που ανα 500χλμ το ανεβαζα και απλα φορτωνα μια ταχυτητα και το αφηνα να κανει μετα engine braking.H μονη διαφορα με το συμβατικο τροπο ειναι οτι πηγαινα πιο ψηλα σε σαλ και οχι με χαδια στο γκαζι.Το μονο που με ενδιεφερε ηταν να πατησουν τα ελατηρια καλα και να μη περναει λαδι φυσικα παλι.Μήπως στις οδηγίες στρωσίματος σούλεγε μέχρι και 4.000 στροφές μέχρι τα 1.500 χλμ?Τόκανες αυτό και αν θέλεις πες μας σε ποιον κινητήρα ?Παράδειγμα στον 1.8 20V T αυτά λέει, αυτά έκανα και έχω μηδαμινη κατανάλωση. Στα 1.501 χλμ το πήγα τέρμα κοντέρ και 15 χρόνια μετά δεν κάνει κιχ.Αν μιλάμε για TSI πάσο ξέρω....πίκρα.... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες