innova 04 7.945 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 11 , 2015 Φέτος, είχαμε πολυ πράμα.Και με την καλοκαιρία που έχει, ειναι η πιο ευχάριστη δουλειά η συγκομιδή ελιάς.Για πειτε, όσοι μαζευετε.Τι ποσοστό κάνετε ? 1/5, 1/6, 1/7, 1/12 ?Χρήσιμα tips, που δεν γνωρίζουμε όλοι ? @karellenΚλάδεμα ''ομπρέλα'' 'η άλλο ?Για πάμε.Εχουμε απο τις μεγαλύτερες παραγωγες σαν χώρα, και το δίνουμε τσαμπα στους Ιταλιανους που το συσκευαζουν + το πουλανε χρυσο... 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
scorpion92 1.127 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 11 , 2015 (τροποποιήθηκε) καλη παραγωγη και εδω (στα βορεια), 1/7 το ποσοστο.Ε ευχαριστη δεν ξερω κατα ποσο ειναι, εγω πιαστηκα λιγο Τροποποιήθηκε Νοέμβριος 11 , 2015 από τον scorpion92 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
karellen 11.557 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 11 , 2015 Από τωρα μαζεύετε,γίνανε κιόλας ?Εδώ συνήθως μάς πάει 10-12 το τσουβάλι (1/4-1/5).Φέτος δεν έχουμε πολύ πράμα γιατί είχε πέρσυ.3,90€ πάει φέτος το λάδι.Στο κλάδεμα: το αμπέλι θέλει φίλο και η ελιά εχθρό,ομπρέλα πάντα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
LunaticOnWheels 146 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 11 , 2015 (τροποποιήθηκε) Εφταξε ο καιρος καλε που πεφτουν οι ελιες και τα λιοφυτα θα πιασουν παλι οι κοπελιες..... Τροποποιήθηκε Νοέμβριος 11 , 2015 από τον LunaticOnWheels Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
spiros!!! 2.505 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 11 , 2015 20% πανε πανω απο την μεσσηνια. Τουλαχιστον οι δικες μαςΠολυ λαδι φετος Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
achilleasv 774 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 11 , 2015 Ανα 2η χρονια εχουνε καρπο. Οικιακη χρηση γυρο στα 600-700 κιλα τη φορα. Του χρονου παλι..Ειχαμε 2500 κιλα ελιες μισο βαθμο..πεντακαθαρο!Εχουμε ελαιραβδιστικο απο περυσι...μεχρι περυσι λουρο (ετσι λεμε εμεις τα καλαμια) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Xlitos 120 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 11 , 2015 περιπου 200 ρίζες...βγαλαμε 1.200 κιλα ελιες..172 κιλα λαδι...για μένα είναι χαρα θεου αυτή η εργασία,νιώθεις ότι κάτι κάνεις ρε παιδί μου(απο το να κάνεις μια άλλη εργασία πχ υπηρεσιες)...γενικά εχω σε μεγάλη εκτίμηση την αγροτική ζωη,αντρίκια πράγματα. Είναι καθαρά θέμα ξεπουλημενου άχρηστου Κράτους που ο κόσμος δεν ασχολείται με τα αγροτικά και δεν είναι μόνο Ελλάδα το φαινόμενο.Εχει ο άλλος 100 στρεμματα ελιες και δε μπορει να ζησει και πριν εναν αιωνα αν ειχες τόσα ήσουν πλούσιος. Πρέπει ν αλλάξουν πολλά,δε μπορει παραδειγμα ένας ''επωνυμος'' κομμωτης να ζει ζωάρα και να ζηταει 200 ευρω για να ριξει δυο ψαλιδιες κα ιο άλλος να φτηνει αίμα στα χωραφια κα ινα πουλαει τις ελιες του σε ξεφτιλα τιμη.Και δεν ειναι μονο θεμα κουρασης αλλα και σημαντικότητας.Τεσπα μεγαλη κουβεντα 5 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
efkola 7.502 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 12 , 2015 Κουραστική δουλειά την οποία,για να είμαι ειλικρινής,όσο μπορώ αποφεύγω.Οι δικές μας ελιές στη Λακωνία είναι μικρές και δεν πολυαξίζει τον κόπο(το καλοκαίρι ίσως χρειαστεί και να αγοράσουν λάδι κάποιες από τις οικογένειες του σογιού) αλλά παραδοσιακά ο πατέρας μου και οι θείοι μου μαζεύουν ή πληρώνουν κάποια μεροκάματα για να μαζευτούν...είναι κάτι σαν ''ντροπή'' να μη μαζεύονται οι ελιές μας. Για την αναλογία θα ρωτήσω και θα επανέλθω! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
spiros!!! 2.505 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 12 , 2015 περιπου 200 ρίζες...βγαλαμε 1.200 κιλα ελιες..172 κιλα λαδι...για μένα είναι χαρα θεου αυτή η εργασία,νιώθεις ότι κάτι κάνεις ρε παιδί μου(απο το να κάνεις μια άλλη εργασία πχ υπηρεσιες)...γενικά εχω σε μεγάλη εκτίμηση την αγροτική ζωη,αντρίκια πράγματα. Είναι καθαρά θέμα ξεπουλημενου άχρηστου Κράτους που ο κόσμος δεν ασχολείται με τα αγροτικά και δεν είναι μόνο Ελλάδα το φαινόμενο.Εχει ο άλλος 100 στρεμματα ελιες και δε μπορει να ζησει και πριν εναν αιωνα αν ειχες τόσα ήσουν πλούσιος. Πρέπει ν αλλάξουν πολλά,δε μπορει παραδειγμα ένας ''επωνυμος'' κομμωτης να ζει ζωάρα και να ζηταει 200 ευρω για να ριξει δυο ψαλιδιες κα ιο άλλος να φτηνει αίμα στα χωραφια κα ινα πουλαει τις ελιες του σε ξεφτιλα τιμη.Και δεν ειναι μονο θεμα κουρασης αλλα και σημαντικότητας.Τεσπα μεγαλη κουβενταπολυ λιγο μου φαινεται. γυρω στο 11% με το ζορι... γιατι ετσι? δεν τις φροντιζετε οι απλα δεν εκαναν φετος? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Steve 444 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 12 , 2015 Φέτος είναι η χρονιά τους! Έχουν πολύ καρπό αλλά τι ποσόστό λάδι θα βγάλουν θα σας πω σε καμιά 10αριά μέρες. Το Σ/Κ ξκινάει η μάχη... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
innova 04 7.945 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 12 , 2015 Η ελιά, θέλει κόσμο.Φίλος στην Βοιωτία, παιρνει 2 εβδομαδες άδεια, για να μαζέψουν -όλο το σόι μαζί - τις ελιές. Κάνουν κάνα 5αρι τόνους λάδι. Το δικό τους που κρατανε προς οικιακή κατανάλωση, το αποθηκεύουν σε πήλινα τεράστια.Επίσης, θελει να'χει και καιρό. Αν βρεχει ή φυσά, είναι δυστυχία. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
gkourmoul1 5.999 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 12 , 2015 1/4 μέχρι 1/6 ανάλογα την περιοχή. Όσο πιο φορτωμένο είναι το ελαιόδεντρο, τόσο λιγότερα κιλά λάδι βγάζει ανά τσουβάλι. Οπότε εύχομαι να είναι πάντα 1/5 και κάτω διότι πολύ απλά κερδίζω στην ποσότητα...Ομπρέλα κλάδεμα και εγώ. Συνήθως τα κλαδεύω ανά 3 έτη, και στο ενδιάμεσο ένα καθάρισμα.Φέτος θα ξεκινήσω νωρίτερα το μάζεμα (περί τα μέσα του μήνα) διότι δεν έχω "βεντέμα" όπως τη λέμε και θέλω τα δέντρα να ξεκουραστούν νωρίς για να αποδώσουν του χρόνου. περιπου 200 ρίζες...βγαλαμε 1.200 κιλα ελιες..172 κιλα λαδι...για μένα είναι χαρα θεου αυτή η εργασία,νιώθεις ότι κάτι κάνεις ρε παιδί μου(απο το να κάνεις μια άλλη εργασία πχ υπηρεσιες)...γενικά εχω σε μεγάλη εκτίμηση την αγροτική ζωη,αντρίκια πράγματα. Είναι καθαρά θέμα ξεπουλημενου άχρηστου Κράτους που ο κόσμος δεν ασχολείται με τα αγροτικά και δεν είναι μόνο Ελλάδα το φαινόμενο.Εχει ο άλλος 100 στρεμματα ελιες και δε μπορει να ζησει και πριν εναν αιωνα αν ειχες τόσα ήσουν πλούσιος. Πρέπει ν αλλάξουν πολλά,δε μπορει παραδειγμα ένας ''επωνυμος'' κομμωτης να ζει ζωάρα και να ζηταει 200 ευρω για να ριξει δυο ψαλιδιες κα ιο άλλος να φτηνει αίμα στα χωραφια κα ινα πουλαει τις ελιες του σε ξεφτιλα τιμη.Και δεν ειναι μονο θεμα κουρασης αλλα και σημαντικότητας.Τεσπα μεγαλη κουβενταΟι 200 ρίζες μπορούν σχετικά εύκολα να παράξουν 2 τόνους λάδι. Περίπου 1 τσουβάλι το δέντρο. Φυσικά αυτό προϋποθέτει φροντίδα και νεράκι...Τα 100 στρέμματα χονδρικά σημαίνουν 15000-25000 χιλιάδες ευρώ επιδότηση κάθε έτος και ένα μέσο όρο παραγωγής τουλάχιστον 20 τόνοι λάδι ανά έτος. Οι 20 τόνοι με τιμή 3.90 είναι....κοντά 80000 χιλιάδες ευρώ ετησίως. Άρα 100000 ανά έτος μπορεί να βγάλει ο παραγωγός με τα 100 στρέμματα εάν τα περιποιηθεί λίγο. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ddboss 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 12 , 2015 Εάν ξαναγινόμουνα 25 χρονών, θα ήθελα να δοκιμάσω μια πρότυπη αγροτική επιχείρηση με ποτιζόμενες και εν σειρά φυτεμένες ελιές, όπως εχω δει να καλλιεργούν στην Ισπανία, όπου τα δενδρα δεν ξεπερνούν το 1,5 μ. ύψος και τα κλαδιά με τις ελιές απλώνονται στο έδαφος. Η συλλογή του καρπού είναι το μικρότερο πρόβλημα της διαδικασίας παραγωγής και γίνεται με ένα ειδικό τρακτέρ-τέρας, ενός χειριστή, που αγκαλιάζει όλη την ελια (την περνάει από κάτω) και την μαδάει σε μερικά δευτερόλεπτα. Κάποτε που είχα συζητήσει το θέμα με τον πωλητή του μηχανήματος, μου είχε πει ότι η μίνιμουμ απαιτούμενη έκταση για την απόσβεση, είναι τα 50 στρ. Από κει και πάνω αρχίζει να υπάρχει το κέρδος. Ισως το ιδανικό θα ήταν μια μικρή ομάδα από 3-4 νέους με όρεξη για καινοτομίες και επιχειρηματική διάθεση. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ghostkon 8.431 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 12 , 2015 εχω 1300 δεντρα (σαν τα κυβικα της μηχανης μου ), και οπως ειπε ο Νικολας 1/4 με 1/5 περιπου Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
vardis 274 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 12 , 2015 Αρχίζω τη Δευτέρα (@#$%^&*!), οπότε δεν έχω αλέσει ακόμα για να σας πω από πόσο θα πάνε. Σκέφτομαι όμως τις πρώτες δυό τρεις μέρες μέχρι να συνηθίσω και έχω εφιάλτες. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Xlitos 120 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 12 , 2015 πολυ λιγο μου φαινεται. γυρω στο 11% με το ζορι... γιατι ετσι? δεν τις φροντιζετε οι απλα δεν εκαναν φετος? Οι 200 ρίζες μπορούν σχετικά εύκολα να παράξουν 2 τόνους λάδι. Περίπου 1 τσουβάλι το δέντρο. Φυσικά αυτό προϋποθέτει φροντίδα και νεράκι... Επειδη ζούσαμε Αθηνα τις ειχαμε παρατημενες,μονο κλάδεμα καναμε που και που...τα τελευταια χρόνια που πηρε συνταξη ο πατερας μου και ειχα κι εγω χρόνο αρχισαμε να το παίρνουμε ζεστά το θέμα και βλέπουμε τι κοστη έχουν για λιπασμα,ψεκασματα κτλ...επισης νερο δεν παίζει συν του ότι εχουμε πολλές ελιες που είναι μικρές ακομα. το 2 τόνους λάδι φίλε gkourmoul μου φαίνεται άπιαστο.Είσαι και Κρήτη απ οτι βλέπω εκεί τα πάτε απιστευτα καλά σε ελιές αμπέλια κτλ Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
A-nik-i 1.180 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 12 , 2015 Το μάζεμα της ελιάς είναι πολύ απλό. Τις ρίχνεις στα δίχτυα, μετά όταν είναι να μαζέψεις ραντίζεις να φύγουν τα χορτάρια από τα δίχτυα, σηκώνεις όλο το δίχτυ κι έπειτα πουλάς καρκίνο πρώτης ποιότητας. Ελληνικό δαιμόνιο γαρ Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
gkourmoul1 5.999 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 12 , 2015 Φιλε xlitosΜην πεταξεις λεφτα σε ψεκασματα και λιπασματα εαν δεν βαλεις νερο. Δεν θα αποδωσουν ποτε...2 τονοι απο 200 δεντρα ειναι ευκολο. 1 τσουβαλι ανα δεντρο μεσος ορος.Ξερω δεντρα που βγαζουν και 3-4 τσουβαλια. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
innova 04 7.945 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 12 , 2015 Εφέτος πάντως, δεν ειχε δάκο.Ψεκασμούς κάνουν και οι Περιφέρειες.Πόσα κιλά καρπού, ζυγίζει περίπου ενα κοινό τσουβάλι ? Για πειτε, απο περιέργεια. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
karellen 11.557 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 12 , 2015 45-50 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
RCバルブ 113 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 12 , 2015 Πυκνή γραμμική φύτευση ονομάζεται,και την πρωτοέφερε στην Ελλάδα μια εταιρία πριν μερικά χρόνια,η οποία έχει αγοράσει και δικό της μηχάνημα για τη συγκομιδή.Για όποιον έχει το αρχικό κεφάλαιο και την έκταση,είναι μια άριστη προοπτική. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
gkourmoul1 5.999 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 12 , 2015 Μεχρι περσι ραβδιζα με περιστρεφομενες βεργες. Εβγαζαν 48-52 κιλα καθαρου καρπου ανα τσουβαλι. Τελευταιο μηνα περσι αγορασα παλμικες βεργες. Με τα ιδια τσουβαλια...60-62 κιλα καθαρου καρπου. Απιστευτη διαφορα στην ποσοτητα φυλλου που ριχνει.... 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
DeadShadoW 269 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 12 , 2015 ο πατερας μου στην Δραμα 250 κιλα ελιες και περιπου 20 λιτρα λαδι απο 20 ριζες ( 8 μεγαλες κια οι αλλες μικρες κατω απο 5 ετιας ) ... Χωρις να ξερω πολα θα ελεγα οτι δεν ειναι και πολυ καλα ... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Di_Manolio 2.481 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 12 , 2015 Τι είναι αυτή η αναλογία ρε παίδες που γράφετε; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
innova 04 7.945 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 12 , 2015 1 Χονδα = 5/6/10/12 Yamaha... Η αναλογία ελαιόλαδου προς συλλεγόμενο καρπό. Παιζει ρόλο + ειναι βασικό κριτηριο καθε χρονιά. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες