Jump to content
50cc

Κορνάρισμα στο φανάρι και ξεκίνημα με κόκκινο

Recommended Posts

Τωρα θετεις αλλο θεμα που εχει ηδη αναλυθει.

Τροποποιήθηκε από τον CptAngel

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Προσωπικά δεν θα το έκανα ποτέ γιατί 1 στις 1000 να είναι χαζός ο μπροστά και να ξεκινήσει, αν πάθει κάτι δεν θα ήθελα να το έχω βάρος στην συνείδηση μου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Προσωπικά δεν θα το έκανα ποτέ γιατί 1 στις 1000 να είναι χαζός ο μπροστά και να ξεκινήσει, αν πάθει κάτι δεν θα ήθελα να το έχω βάρος στην συνείδηση μου.

οι αλλοι βλεπεις εχουν πολυ δυνατη συνειδηση και το σηκωνουν το βαρος :cry:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ρε παιδια φυσικα και ειναι 100% ευθυνη αυτου που περναει το φαναρι.
Ειναι καθαρα δικια μου υποχρεωση να ξερω ποτε αναβει πρασινο και για αυτο καθομαι σε θεση ετσι ωστε παντα να βλεπω το φαναρι.
Και ξεχασατε εναν πολυ βασικο παραγοντα που εμενα προσωπικα με την μηχανη μου εχει τυχει απειρες φορες.
Αν σε ιδια περιπτωση πατησω καταλαθως κορνα(μου εχει τυχει πολλες φορες ειδικα οταν φοραω γαντια).Τι θα γινει θα φταιω εγω που θα περασει ο αλλος??
Ουτε κατα διανοια.Ο καθενας στο δρομο εχει την ευθυνη του εαυτου και του οχηματος του αυτο ξερω εγω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και ξεχασατε εναν πολυ βασικο παραγοντα που εμενα προσωπικα με την μηχανη μου εχει τυχει απειρες φορες.
Αν σε ιδια περιπτωση πατησω καταλαθως κορνα(μου εχει τυχει πολλες φορες ειδικα οταν φοραω γαντια).

Πω πόσο μου την δίνει όταν το κάνω και εγώ (δυστυχώς συχνό ρεζιλίκι), πάω να κλείσω το φλας.. Μπιιιπ!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οι πολλές κόρνες φέρνουν νευρα.Μην κορνάρετε άσκοπα.Ειδικότερα,μεγάλη κόρνα,μικρή @@@@@

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πάντως ότι και να λέμε θεωρητικά και πάνω στη συζήτηση αν δεις τον άλλο να τον χτυπάει το αυτοκίνητο να πετάγεται από τη μηχανή και να βρίσκεται ακίνητος στο οδόστρωμα σκέφτεσαι ότι όσο βλακώδες και να φέρθηκε εκείνη τη στιγμή δεν του αξίζει αυτή η κατάληξη, μόνο και μόνο από τον ήχο της σύγκρουσης παθαίνεις ένα σοκ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πάντως ότι και να λέμε θεωρητικά και πάνω στη συζήτηση αν δεις τον άλλο να τον χτυπάει το αυτοκίνητο να πετάγεται από τη μηχανή και να βρίσκεται ακίνητος στο οδόστρωμα σκέφτεσαι ότι όσο βλακώδες και να φέρθηκε εκείνη τη στιγμή δεν του αξίζει αυτή η κατάληξη, μόνο και μόνο από τον ήχο της σύγκρουσης παθαίνεις ένα σοκ.

και εγω παντα το αιπεζα σκληρο καριδι μεχρι που μια μερα στο λαγονιση μπροστα στα ματια μου ειδα ενα παπι να το περνει σβαρνα ενα σκοντα να περναει ο μαγκας πανω απο το καπο και να σκαει κατο και μενει ακινητος... απλα ετρεμαν τα ποδια μου και με επιασαν 40 τικ δεν μπορουσα να οδηγησω και εκανα και 1 λεπτο να καταλαβω τι ειδα..... μονο και μονο το μπαμ σε σοκαρει....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν θα ξεχάσω ποτέ 1 σκηνικό λίγων λεπτών που όμως μου φάνηκε σαν να παρακολουθώ κωμωδία...

Βουλιαγμένης στροφή για Ιασωνίδου.Σταματημένος ακριβώς πριν τη διάβαση,δίπλα μου και λίγο πίσω τύπος με gsr πλήρως εξοπλισμένος και μπροστά μας glx με 2 κάγκουρες(φυσικά τζινάκι κάτω,ναπαπίρι πάνω και μοικάνες στα κεφάλια) στην ηλικιακή κλιμακα 20-25 να έχουν σταματήσει στο 1 μέτρο κάθετα απο την αντίθετη λωρίδα προς κέντρο(όσοι περνάνε απο εκεί καταλαβαίνουν).

Εκείνη τη στιγμή έτυχε να κοιτάξω τον καθρέπτη γιατί περνόντας το πρώτο αμάξι (Z3) είδα ωραία συνοδηγό.Τί να δώ;το Z3 να έρχεται σιγα σιγα προς εμένα και τον διπλανό αφού ο τύπος χαλβάδιαζόταν με την τύπισσα και μάλλον είχε αφήσει το φρένο. 

Κούμπωσα πρώτη να κάνω προς τα μπροστά , φωνάζω στον διπλανό πρόσεχε δίχνωντας πίσω με μια κίνηση του κεφαλιού και εκείνος αρχίζει τις κόρνες ερχόμενος και αυτός μπροστά φωνάζοντας κοιτώντας πίσω <<ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΣΑΚΗΗΗΗΗΗ>> και σταματάει πιο μπροστά ακόμα απο εμέna.(ναι ήταν γνωστοί και πηγαίναν κάπου μαζί ,το κατάλαβα στην επόμενη σκηνή) 

Ο οδηγός κάγκουρας με το μάτι καρφωμένο στην απέναντι έξοδο του μετρό σε κάτι τσούπρες που μόλις είχαν ξεπροβάλει ξεκινάει μηχανικά και ο συνοδηγός κάγκουρας αρχίζει να σκούζει ΑΜΑΞΙ ΡΕΕΕΕΕ και να τον βαρά. Ο οδηγός με μια επαγγελματική κοψιά του τιμονιού,πόδια κάτω και τη μανέτα καρύδι σταματά προτού προλάβει να διανύσει το 1 μέτρο του θανάτου.

Ο επαγγελματίας γυρνάει πίσω και με αργές κινήσεις όπισθεν έρχεται κατα πάνω εμού και του suτzukάκια που πλέον ήμαστε μπροστά απο το φανάρι άρα νομίζουν πως δέν κορνάραμε εμείς αφού ούτε εμείς βλέπαμε φανάρι... σταματάει κατεβαίνουν και πανε στο Σάκη με το Z3 και αρχίζουν τι κορνάρεις ρε μουνόπανο θα μας σκότωνες θα σε γ@μήσουμε κτλ.:blink:

Κατεβαίνει ο Σάκης απο το Z3 που τελικά δεν ήταν άνθρωπος αλλά αρκούδα:2funny:,κατεβαίνει και ο σύντροχος απο το gsxr ξεκινόντας να πάει πίσω,η όμορφη απο το κάθισμα του συνοδηγού να φωνάζει <<όχι Σάκη μή>>:bop: και εγώ έχοντας γουρλώσει τα μάτια να θέλω να γελάσω μέχρι να μου βγεί ο πνεύμονας...:grin: Να μην το τραβάω πολύ ,πρωτού ΚΑΝ προλάβει να φτάσει πίσω το παιδί που είχε κατέβει απο το gsxr,ο Σάκης,αφού περίμενε να τον σπρώξουν εκείνοι πρώτα,τους είχε μαζέψει.:boxing:

Ο ένας ημιλιπόθυμος χάμω να βλέπει μαύρα και να κουνιέται προσπαθόντας να σηκωθεί ,ο άλλος να κρατά τη σπασμένη μάπα του και να φωνάζει <<θα σου φέρω την αστυνομία ρε>> :vava:,ο Σάκης να έχει βγάλει το τηλέφωνο και να του φωνάζει θα την φέρω εγώ για σένα ρε @αρχιδι και να παίρνει το 100....:worshippy: :v::respekt::rotfl:

Κάνω στην άκρη μπροστά στο διάζομα και σβήνω.Δεν έπρεπε να το χάσω αυτό.

Έρχονται 2 ΔΙΑΣ σε λιγότερο των 5 λεπτών,χαρτούρα απο όλους εκτός των κάνγκαρων (classic).

Mαζευόμαστε όλοι μαζί (κάγκουρες και μή),περιγράφεται γενικά η σκηνή και απο εμένα,παραδέχεται ο Σάκης ότι άφησε για λίγο το φρένο, λέει το παιδί με το gsxr ότι κόρναρε για να ξυπνήσει ο φίλος του,ενώ ο οδηγός κάγκουρας να κοιτάει πλέον με μίσος τον οδηγό του gsxr και να λέει <<άρα εσύ πήγες να μας σκοτώσεις...θα σου κάνω μύνηση κτλ>> :shock::popcorn:.

Κάπου εκεί λέω τι είδα (δηλαδή ότι πέραν του ότι ήταν παράνομος,πήγε να ξεκινήσει κοιτώντας στην έξοδο του μετρό),οι δύο ΔΙΑΣ λίγο πιο πίσω να έχουν λυθεί στα γέλια,ο ένας παραδίπλα καλεί περιπολικό στον ασύρματο,προσπαθώντας να κρατήσει τα γέλια του,για να κόψει κλήσεις,και ο τελευταίος να κάνει τον δικαστή στον κάνγκαρο ότι όσα λέει είναι τρελά,πως δεν φταίει όποιος και αν κόρναρε αλλά αυτός που δεν έβλεπε το φανάρι και πως θα τον γράψει για χαρτιά που δεν φέρει και παραβάσεις που ο ίδιος πριν είχε παραδεχτεί.

Ο Σάκης έφυγε άφθαρτος με την ωραία του γκόμενα και το φίλο του, εγώ έχοντας περάσει 2 τέταρτα γεμάτα γέλιο και οι κάνγκαροι με κλήσεις για:
-παράβαση ΚΟΚ(καταπάτηση διάβασης,παραβίαση κόκκινου σηματοδότη)
:mB_kalo_e:
-κράνη:mB_kalo_e:
-φλας:mB_kalo_e:
-καθρέπτες:mB_kalo_e:
-ανυπαρξία διπλώματος:mB_kalo_e:
-ανυπαρξία ασφάλειας:mB_kalo_e:
+1 "γιατί είχε την άδεια σπίτι":yeahright:

Ας μήν τραβάμε το θέμα πολύ.

Το γεγονός πως ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΙΣ,εναποθέτεις την εκκίνηση σου απο το φανάρι στο πρώτο κορνάρισμα κάποιου αγνώστου,που θα το κάνει για οποιονδήποτε λόγο και μπορεί να μήν είναι κάν απο πίσω,σε καθιστά άξιο της μοίρας σου αφού δεν υπολογίζεις ο ίδιος τη ζωή σου και την κούτρα σου.Το να πιστεύεις επίσης πως αν κάτσεις μπροστά απο το φανάρι είναι υποχρεωμένος ο άλλος να φροντίσει για σένα είναι ξεκαρδιστικό.

Ναι υπάρχει ο κακός ο άνθρωπος και θα το κάνει επίτηδες. Ας σταθούμε στο πόσο βλάκες είμαστε κάποιοι απο τους χρήστες του οδικού δικτύου που ενώ ξέρουμε πως υπάρχουν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν,χωρίς να ξέρουμε αν μπροστά στο φανάρι είναι ένας τέτοιος,εμπιστευόμαστε.

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ όμως άκουσαν τα γέλια μου απέναντι όταν διάβασα απο κάποιους πως θεωρείται ανθρωποκτονία και θα κρίνει ο δικαστής τι ποινή θα έχεις αν απο την κόρνα σου(που μπορεί να είναι για οποιονδήποτε λόγο,νόμιμα ή παράνομα,είσαι η δεν είσαι απο πίσω)πεταχτεί κάποιος σαν το λαγό απο το φανάρι γιατί <<στην Ελλάδα κόρνα σημαίνει ξεκίνα>> απο τη στιγμή που είσαι παράνομος και έχεις παραβιάσει το κόκκινο,καταπατήσει και περάσει τη διάβαση...Μου φτιάξατε το βράδυ και διώξατε κάθε άγχος που είχα για το αυριανό καθιερωμένο χρωστούμενο μαθηματάκι του καλοκαιρινού Σεπτέμβρη.Σας ευχαριστώ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σε δικαστήριο, ένοχος θα κριθεί αυτός που παραβίασε το φανάρι. Ανεξάρτητα αν άκουσε ή όχι κόρνα από παπί/αυτοκίνητο/τζάμπο/κρουαζιερόπλοιο.

Δεν μπορεί να στηριχθεί κατηγορητήριο γι αυτόν που κορνάρισε, πόσο μάλλον να κριθεί πως το έκανε και εσκεμμένα.

Ας καβαλήσουμε τώρα στο μηχανάκι του παλικαριού που «σπάει πλάκα» ή θέλει να «τιμωρήσει» τον ανόητο που κάθεται μπροστά από το φανάρι.

Ένα πράγμα χρειάζεται να κάνουμε.

Να του ψιθυρίσουμε στο αυτί, πως αν κορνάρει και ξεκινήσει ο παράνομος, δεν υπάρχει τίποτα κλειδωμένο σε αυτό τον κόσμο και τις πιθανότητες, μπορεί εύκολα να έρχεται από τον κάθετο δρόμο, ο πατέρας μάς, η μάνα μας, ο αδελφός μας ή χειρότερα το παιδί μας..... Για να «σπάσει πλάκα», πιθανότατα θα τραυματίσει σοβαρά έναν αγαπημένο του......

Και ακόμα χειρότερα? 300μ μέτρα πιο κάτω, ο «τιμωρός» να πηγαίνει κανονικά στην πορεία του, αλλά, για κακή του τύχη, στο κάθετο φανάρι υπάρχει άλλος «συνάδελφος τιμωρός» που κορνάρει στο φορτηγάκι που βρίσκεται μπροστά από το φανάρι.......

Υ.Γ.1: Το ότι κάποιος κάνει λάθος (εσκεμμένα ή όχι, ας σκεφτούμε το σενάριο που κάποιος απλά έχασε το φρενάρισμα και κύλισε μερικά μέτρα μπροστά), δε μας δίνει το δικαίωμα να γίνουμε εμείς οι κριτές του ή ακόμα χειρότερα οι τιμωροί του. 

Υ.Γ.2: Και εσύ φίλε οδηγέ, που μπορώ για λίγο να δεχθώ πως δεν κάθισες μπροστά στο φανάρι εσκεμμένα αλλά από λάθος. Βρε συ, στο 80% των φαναριών, το πράσινο του δικού σου φαναριού, έρχεται σχεδόν ταυτόχρονα με το πράσινο στην διάβαση των πεζών του κάθετου σου δρόμου στη διασταύρωση. Ούτε αυτό δεν ελέγχεις? Ή σε τελική ανάλυση. δες από τον καθρέπτη σου...σε πλησιάζει το πίσω όχημα?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

διασταύρωση αγία παρασκευή σήμερα κατά τις 3ης περίπου.τύπος με παπί Honda ακρανοτος κλπ 5-6 μέτρα μπροστά από το φανάρι περίμενε να στρίψει αριστερά.

Δυστυχώς δεν κορναρε κανείς από πίσω του.βαρέθηκε να περιμένει και πέρασε παραβιάζοντας το πράσινο των διερχομένων. Κρίμα που δεν υπήρχε κανένας "δολοφόνος" να του κορναρει. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ο ακράνωτος που κάθεται 3 ή 4 ή 5μ μετά το φανάρι, εκ προοιμίου ετοιμάζεται για μ@λακία.

Γιατί θα πρέπει να κάνω κι εγώ κορνάροντας?

Η ανωριμότητα κάποιου, δεν εξισορροπείται με μια 2η ανωριμότητα.

Εκτός κι αν είμαστε μέλη του my1stgrade.gr

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οὐαὶ ὑμῖν, γραμματεῖς καὶ Φαρισαῖοι ὑποκριταί, ὅτι ἀποδεκατοῦτε τὸ ἡδύοσμον καὶ τὸ ἄνηθον καὶ τὸ κύμινον, καὶ ἀφήκατε τὰ βαρύτερα τοῦ νόμου, τὴν κρίσιν καὶ τὸν ἔλεον καὶ τὴν πίστιν· ταῦτα δὲ ἔδει ποιῆσαι κἀκεῖνα μὴ ἀφιέναι.

ΥΓ Μπιπ μπιιιιιιιιιιιιιπ μπιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιπ :tooth:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγώ εκνευρίζομαι με το ότι βασίζονται στο ότι θα κορνάρεις εσύ για να ξεκινήσουν.

Οπότε είτε θα φας τη μούρη του Micra στον κώλο, είτε είσαι μηχανή (συνήθως τα σκουτερό-παπιά τα κάνουν αυτά), είτε Ι.Χ είτε τανκ, είτε θα σου κορνάρω.

Νομίζω όλους βολεύει ένα μπιπ. Και στο κάτω κάτω γιατί να μην είμαι και γω μαγκάκος να είμαι μετά το κόκκινο;

Είπαμε η μηχανή βολεύει στη κίνηση, αλλά μην το γ@μησουμε κιόλας

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κόφτε αυτή τη μαλακία " με ξεπερνάει και με προσπερνάει και με ταπώνει και με στρουμφιζει....."  ¨οτι καινούργια τρεντιά βγεί, αμέσως να την αναπαράγετε σαν μαιμούδες...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγώ δεν τους κορνάρω καν... Ανάβει πράσινο, τους προσπερνάω κανονικά κι άσε τους να περιμένουν την κόρνα...  :biggrin: :biggrin: :biggrin:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κόφτε αυτή τη μαλακία " με ξεπερνάει και με προσπερνάει και με ταπώνει και με στρουμφιζει....."  ¨οτι καινούργια τρεντιά βγεί, αμέσως να την αναπαράγετε σαν μαιμούδες...

Εμενα με συφιλιαζει, πειραζει? :tooth:

Αλλο ενα θρεντ με νοημα παντως. Αμφισβητουμε τα αυτονοητα και αντιπαρατιθεμεθα και με "επιχειρηματα".

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το να κορνάρεις επίτηδες σε αυτόν που ξεπέρασε το φανάρι είναι αρρωστημένη μαλακία/διαστροφή, γνωρίζοντας ότι μπορεί να προκαλέσει σοβαρό/θανατηφόρο ατύχημα όχι μόνο για τον ηλίθιο παραβάτη αλλά και για τον δύσμοιρο που πάει στη δουλειά του από το αντίθετο ρεύμα. 

Όταν είμαι με το αυτοκίνητο, δεν με ενοχλεί καθόλου να μπουν 5-10 μηχανάκια μπροστά μου στο φανάρι. Ούτως ή άλλως θα με ξαναπροσπεράσουν παρακάτω. Γιατί να τους κορνάρω και να "παίξω" με την ζωή τους? Όταν είμαι με τη μηχανή πάντα έχω οπτική επαφή με το φανάρι και φεύγω αφού σιγουρευτώ ότι το αντίθετο ρεύμα έχει σταματήσει.

Αλλά εκνευρίζομαι αφάνταστα με τους έξυπνους με τα αυτοκίνητα που περνάνε όλη την ουρά και χώνονται πρώτοι, χωρίς να έχουν οπτική επαφή με το φανάρι. Με αυτούς βγάζω φλούμπες! Βέβαια ούτε σε αυτούς κορνάρω πριν ανοίξει το φανάρι, γιατί λυπάμαι τους απέναντι. Απλά όταν γίνει πράσινο, ξεκινάω απότομα και τους κλείνω πάνω στη στροφή, χωρίς να βγω εκτός της κανονικής πορείας μου. Μου έχει τύχει να το κάνω αυτό και ο άλλος να μου κορνάρει!!!! Απλά έβγαλα αλάρμ και κατέβηκα να τον ρωτήσω γιατί ωρυόταν. Προφανώς και δεν σταμάτησε..   

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ταριφας το ειχε θεσει πολυ ευστοχα πριν καιρο. 

σταματαμε στο φαναρι λαος απο μηχανακια μπροστα κ πανω στη διαβαση, γυρναει με κοιταει κ μου λεει, παρατηρεις οτι κανεις δεν κοιταει το φαναρι ? κ οντως κανεις δεν το κοιταζε, ε λοιπον ειναι σαν τα γαιδουρια που περιμενουν το σηνιαλο. αναβει πρασινο κ σαν ζομπι δεν κουνηθηκε κανεις !!! μονο οταν κορναρε ξεκινησαν !!! 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

πολλοι με 2κυκλα κανουν το λαθος να μην κοιτανε το φαναρι και περιμενουν κορναρισμα απο τους πισω για να ξεκινησουν. μεχρι εκει φτανει το μυαλο τους βλεπετε. αν ηταν να ξεκιναω καθε φορα που ακουω κορναρισμα, τωρα δε θα ειχα κανενα μηχανακι σιγουρα και ισως ειχα σπασμενα διαφορα μελη του σωματος μου γιατι θα με ειχανε εμβολησει ουκ ολιγες φορες. 

καποιος πισω εγραψε πως σπαει πλακα κορναρωντας τους παπακιδες. φιλε προσεχε μην αρχισουν και σπανε πλακα αλλοι συμπολιτες μαζι σου, κορναρωντας η δε ξερω και εγω τι. οτι κανεις, εχει συνεπειες, κοψτε της βλακειες. 

αυτο το πραγμα που σε αυτη τη χωρα που πρεπει οπωςδηποτε να ενοχλησουμε το συμπολιτη μας χωρις λογο με ξεπερναει πραγματικα. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν λυπάμαι το καγκουρό που θα πάρει μέρος στο ατύχημα* αυτός που λυπάμαι είναι το(α) άτομο(α) που είναι από την άλλη πλευρά και εκεί που οδηγάει με πράσινο, νομιμότητος κτλ καταλήξει χωρίς να φταίει να τραυματιστεί ή χειρότερα συν ότι θα δει το καγκουρό μπροστά του να τραυματίζεται/πεθαίνει.

Δεν έχω κορνάρει και ούτε θα κόρναρα ποτέ σε κανέναν για να προκαλέσω ατύχημα, κυρίως γιατί σκέφτομαι τον "άτυχο περαστικό" και επίσης γιατί το καγκουρό θα καταφέρει να φάει και μόνο του τα μούτρα του, δεν χρειάζεται να ανακατευτώ εγώ, το θέμα είναι ΌΤΑΝ θα φάει τα μούτρα του να μην πάρει κανέναν άλλο μαζί του.. ακόμα και σε τοίχο να φύγει, κρίμα ο ιδιοκτήτης που θα πρέπει να τον επισκευάσει.. :dry:

Τώρα να λυπηθώ έναν εγκληματία που διακινδυνεύει την ζωή άλλων για να γλυτώσει 0,2" στην βόλτα του.. δυσκολεύομαι.. κάποτε ένοιωθα και άσχημα που δεν με επηρέαζε όταν άκουγα κάτι τέτοιο στις ειδήσεις π.χ., αλλά τώρα σκέφτομαι ένας λιγότερος δημόσιος κίνδυνος για εμένα, την οικογένεια μου και τους φίλους μου στον δρόμο..

Και θα χρησιμοποιήσω και μια παράθεση, που εκφράζει τι θέλω να πω:

Η Φυσική επιλογή είναι η διαδικασία εξέλιξης των ειδών μέσω της οποίας οι οργανισμοί που είναι καλύτερα προσαρμοσμένοι στο περιβάλλον αφήνουν περισσότερους απογόνους από εκείνους που είναι λιγότερο προσαρμοσμένοι.

...από τον Κάρολο Δαρβίνο

Οπότε αν ο άλλος είναι απροσάρμοστο καγκουρό, θα το φάει το κεφάλι του κάποια στιγμή, και ευτυχώς δεν θα διαιωνίσει να απροσάρμοστα γονίδιά του..

Από την άλλη, σοσιολογικά, η κοινωνία είναι υπεύθυνη για δύο πράγματα:

1. να βοηθήσει (π.χ. μέσω της παιδείας) τουλάχιστον στην νοητική εξέλιξη των μελών της
  2. να προστατεύσει τα εξελιγμένα (σημαντικά) μέλη αυτής της κοινωνίας από τα απροσάρμοστα (π.χ. μέσω της νομοθεσίας και της αστυνομίας)

Αλλά σε μία άρρωστη κοινωνία σαν την σημερινή είμαστε καταδικασμένοι να τυραννιόμαστε :laugh:

Δύο πράγματα θέλω να δω και θα ήθελα ευχαρίστως να κάνω, α) κάποιον να καταγράψει/καταγγείλει το καγκουρό, και το καγκουρό να τιμωρηθεί από την νομοθεσία, β) μετά από τροχαίο χωρίς τραυματισμό να κατέβει ο ιδιοκτήτης του οχήματος που πέρασε με πράσινο και να τσακίσει τα πόδια του καγκουρό.. και στο τέλος να αθωωθεί λόγο σοκ για τον παράνομο ξυλοδαρμό :yes:

Το α) θέλει κράτος, νόμους και αστυνομία και το β) θέλει μυείς, αυτοθυσία** και καλό δικηγόρο. Και τα δυο είναι άκρος εκπαιδευτικά :_whistling:

* Σίγουρα όχι περισσότερο από πολλές κατηγορίες ανθρώπων που δυσκολεύονται να επιβιώσουν, είτε από τραυματισμούς είτε από αντίξοες συνθήκες. Εννοώ ότι πιο πολύ θα με επηρεάσει ο θάνατος π.χ. ενός παιδιού στην Αφρική, Συρία, Κίνα ή και μεσόγειο από ότι ο θάνατος ενός ακράνοβιτζ-καγκουρό που περνάει με κόκκινο μπροστά μου.

** Αυτοθυσία, γιατί μπορεί να πέσει σε κανένα επικίνδυνο καγκουρό, με επικινδύνους φίλους, που λόγο της ανυπαρξίας μιας σωστής κοινωνίας (με αστυνομία κτλ) μπορεί να καταλήξει στον τερματισμό της γενετικής του αλυσίδας. Γενικός δεν θα το συνιστούσα σαν λύση, αλλά σε φόρουμ είμαστε, για δράση μιλάμε (τροχαία κτλ), ε ας βάλω και λίγο ξύλο να δέσει το γλυκό..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ημουνα παλιά γύρω στο 1993-4 περίπου στο δικαστήριο γιατί με γράψανε για παράνομο παρκάρισμα οι τροχαίοι στην πάνω πλατεία της Φωκίωνος Νέγρη και άλλους μαζί,πάω δικαστικώς αντί να μου δώσει μια απλή κλήση το στρουμφ,ευτυχώς στο δικάστήριο πλήρωσα 5000 δραχμές και αυτό ήταν όλο,στιχωμηθία δικαστίνας όσο περίμενα την σειρά μου με μια τύπισσα,

της λέει η δικαστίνα γιατί πέρασεσ με κόκκινο,

Ακουσα κόρνα από πίσω μου δεν το έβλεπα και θεώρησα ότι έγινε πράσινο,

το αποτέλεσμα ήταν περνώντας με κόκκινο τράκαρε περιπολικό,πέσαν και τα τσιμέντα μέσα στην αίθουσα.

Της έκοψε ένα μανίκι γερό.

Μάγκες προσοχή και πράσινο να ανάψει περιμένετε 1-2 δευτερόλεπτα αν δεν έχετε ορατότητα,γιατί συνεχίζουν και περνάνε αέρα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οταν ανοίγετε ή ανοίγει η πόρτα του ανελκυστήρα, να κοιτάτε αν ειναι ο θάλαμος εμπρός σας.
Το φρεάτιο, ειναι βαθύ....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παλι τα αυτονοητα; Οποιος ειναι μπροστα απο το φαναρι εχει ηδη παραβιασει το κοκκινο, αρα εγκληματιας εκ προμελετης. Κανονικα επρεπε να τον αρπαζουν και να τον στελνουν μεσα κανα 3 χρονια να μαθει να μην σκοτωνει. Οσο για τον μ@@@κα που κορναρει πριν θα πρεπει να σκεφτεται οτι εκεινη την ωρα που ο καγκουρας περναει με κοκκινο επο την αλλη μερια μπορει να περναει το παιδι του, να δεις πως σου κοβονται τα ποδια

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα