Jump to content
efkola

Συμφωνία-Τρίτο μνημόνιο...

Recommended Posts

Ανοίγω νέο θέμα διότι τα δεδομένα δείχνουν ότι απομακρύνεται ο κίνδυνος του Grexit.

Και επισήμως πλέον οι εταίροι μας συμφώνησαν στα πλαίσια της δημιουργίας ενός νέου,τρίτου μνημονίου-μαμούθ αξίας 85 δις €

Τα μέτρα με μια πρώτη ανάγνωση φαίνονται υφεσιακά αλλά να περιμένουμε να τα δούμε πιο αναλυτικά...υπάρχει και η παρηγοριά των 35 δις του Γιούνκερ.Η αλήθεια είναι ότι αν έφερνε η ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ τέτοιο μνημόνιο,θα είχαμε πέσει να τους φάμε ζωντανούς αλλά ο Τσίπρας έχει τη συμπαράσταση μεγάλου μέρους του λαού και δεν είναι παράδοξο που σύσσωμη η αντιπολίτευση ζητάει να μη γίνουν εκλογές αλλά να υπάρξει κυβέρνηση εθνικής ενότητας.Με βάση αυτό το τελευταίο,ο Πρωθυπουργός οφείλει τώρα να αφοσιωθεί στο εσωτερικό μέτωπο όπου παραδόξως έχει κυρίως να αντιμετωπίσει την εσωκομματική αντιπολίτευση και λιγότερο τα υπόλοιπα κόμματα.

Προσωπικά αυτό που με ανησυχεί πιο πολύ απ'όλα είναι αυτό το ταμείο ιδιωτικοποιήσεων ελληνικών περιουσιακών στοιχείων αξίας 50 δις...δεν έχω καταλάβει ακόμα καλά περί τίνος πρόκειται,περιμένω να μας το ξεκαθαρίσουν σύντομα.

Σίγουρα θα υπάρχουν και πολλές αντιδράσεις από κοινωνικές ομάδες όπως οι φαρμακοποιοί οι οποίοι ήδη ακούω ότι ετοιμάζουν πανελλαδικές κινητοποιήσεις.Το καλοκαίρι θα είναι πολύ θερμό και φαίνεται πως το επίκεντρο πια μεταφέρεται από τις Βρυξέλλες στην Ελλάδα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Ποιά συμφέροντα κρύβονται πίσω απο τον τσίπρα, λοιπον ?

Έρχομαι να ευχηθώ ολόψυχα να στέκει το σενάριο..... όσο πιο γρήγορα καταστραφεί αυτή η Γερμανική κατακτητική πολιτική, τόσο το καλύτερο για όλο τον πλανήτη.

Και μα την Παναϊα θα κάνω και αυτό που προέβλεψα, θα βγω στους δρόμους με Αμερικάνικη σημαία κι ας είναι ντροπή.

....................

Μετα θα σταματησουν σε εμας ή θα την πεσουν και σε αλλες χωρες? θα ξυπνησουν και οι αλλοι ή ειμαστε οι μαακες τις υποθεσεις με τα αφεντικα που ειχαμε τοσα χρονια? σιγουρα θα το μαθουμε σε βαθος χρονου και ο καιρος θα περναει με αγωνια.

Θα γίνει της πο^τάνας το κάγκελο, στο υπογράφω.

Κι ο Αρμαγεδώνας θα ξεκινήσει με τις αποσύρσεις των καταθέσεών τους από Ιταλούς, Ισπανούς, Πορτογάλλους και στο βάθος Γάλλους, Γερμανούς κλπ κι έτσι θα καταρρεύσουν ΟΛΕΣ οι Ευρωπαϊκές Τράπεζες μία-μία.... θυμήσου το.

ΑΥΤΟ (την απόσυρση των καταθέσεων) δεν μπορεί κανείς να το αποτρέψει, όσο ανάπηρος κι αν είναι στο μυαλό ή στο σώμα ή και στα δύο......

δε θέλουν συμφωνία , να μας πετάξουν έξω θέλουν . . .

αρχίζω να πιστεύω ότι τα μέτρα που πρότεινε ο Τσίπρας (υποψιαζόταν ότι και αυτά δεν θα τα δεχθούν )

το έκανε για να αποδείξει ότι δεν θέλουν διαπραγμάτευση ,

παρά μόνο υποταγή . . . (στα ''γουστα'' τους . . . )

.........................

Καλώς ή κακώς, όλη η Ευρώπη (και όχι μόνο) χορεύει!!!!

Την τήρησε την υπόσχεση Άρη!!!!

Συμφωνώ, την τήρησε την υπόσχεση και υποψιάζομαι ότι το ήξερε από την αρχή, ότι έχει "πλάτες" για το εγχείρημα.

Αυτό που θεωρώ προσωπικά ότι κατάφερε (ίσως όχι μόνος του) ο Τσίπρας, είναι ότι:

- Έβγαλε τις μάσκες απ' όλους στην Ευρώπη των εκβιαστών και δολοφόνων. Κάθε μέρα δείχνουν παγκοσμίως πόσο καθίκια είναι.

- Έβαλε τους Ευρωπέους να φαγωθούνε επιτέλους μεταξύ τους. Το 18 V 1 ήταν τεράστιο πρόβλημα και είναι πλέον παρελθόν. Η ρήξη μεταξύ των "εταίρων" ήταν άκρως απαραίτητη διπλωματικά και μας βολεύει αφάνταστα.

- Επιτέλους ξυπνήσανε και μερικά άλλα ζώα (βλέπε Ολάντ, Ρέντσι κλπ). Τίποτα δεν θα είναι ίδιο αύριο σ' αυτό το μόρφωμα που φτιάξανε μερικοί κροίσοι του πλανήτη που ονειρεύονται την παγκόσμια διακυβέρνηση.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το ταμείο αυτό είναι πλέον γεγονός,Λιάκο...απλά αποτράπηκε το σχέδιο μεταφοράς του στο Λουξεμβούργο.

http://www.thetoc.gr/politiki/article/tameio-idiwtikopoiisewn-50-dis-gia-tin-ellada

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ναι σωστος... νομιζα οτι αναφεροσουν στο αν θα παει στο λουξεμβουργο..

Σορρυ αγαπη.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αχ μίλα μου βρώμικα :grin:

Να σχολιάσω και κάτι για τις τράπεζες επειδή διαβάζω διάφορα σχόλια του τύπου ''Μπράβο,σώθηκαν οι τράπεζες...στα π@π@ρια σας για το λαό''.Δυστυχώς ή ευτυχώς,οι τράπεζες είναι αυτές που κινούν τα νήματα στην παγκόσμια οικονομία γι'αυτό και πάντα προτάσσονται στις διεθνείς συμφωνίες,όσο σκληρό κι αν ακούγεται.Για κάθε τρεις μέρες κλειστών τραπεζών χάνεται μια ποσοστιαία μονάδα του ΑΕΠ,τρομακτικό ποσό.

Όπως είπε και η Άνγκελα...''Είναι μακρύς και δύσκολος''...μην πάει το μυαλό σας στο πονηρό,στο δρόμο αναφερόταν http://www.kathimerini.gr/823387/article/epikairothta/politikh/merkel-makrys-kai-dyskolos-o-dromos

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μεϊμαράκης από Ελλάδα: Φέρτε συμφωνία, βάζουμε πλάτη.

Τσακαλώτος από Βρυξέλλες: Ελάτε από εδώ. Θέλουνε κwλ0....

:grin:

Τροποποιήθηκε από τον Surveyor

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Να ποιοί μας κουνάνε το δάχτυλο για ηθική και κανόνες.

Έχει πλούσιο παρελθόν το καθίκι. :angry::mB_faskelo:

Τα βρώμικα χέρια του Σόϊμπλε

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Με συγχωρείς, μου παρουσιάζεις μία ώρα αναμονής όρθιος ΕΣΤΩ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ, ως τι; ως βάσανο; ως "πωπω θεέ μου τι πάθαμε";

εδώ ο κόσμος καίγεται και το μνι χτενίζεται... συγνώμη εκ των προτέρων για τους χαρακτηρισμούς...

περί του χορού της Ευρώπης μιλάω, εμάς να χορεύουμε μας είδα, τους Ευρωπαίους δεν τους είδα...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Χθες ενταφιάστηκε το μέλλον μας... Ζωή σε λόγου τους ( των φίλων και αδερφών ΕυρωπΕων μας).

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αυτό το ''αν'' είναι που με προβληματίζει εμένα...

αλήθεια πιστεύεις ότι κάποιος από αυτούς μπορεί να το κάνει αυτό;έχω χάσει κάθε εμπιστοσύνη πλέον σε όλους...τους θεωρώ όλους άχρηστους,ανίκανους ή προδότες...

και όταν λέω όλους, εννοώ όλους!!

Να με συγχωρειτε αλλα κανετε λαθος. Ο καπιταλισμος δημιουργει χρεη και ελλειματα γιατι δεν υπαρχει χωρα που να μην εχει το πρωτο και ελαχιστες που να μην εχουν το δευτερο.

Επειδη θεωρητικα καποιες χωρες μπορουν να αποπληρωσουν τα δανεια τους οι αγορες ειναι ησυχες. Στην πραγματικοτητα ουτε οι ΗΠΑ, Γερμανια, Ιαπωνια, Γαλλια, Ρωσσια, Κινα μπορουν να ξεχρεωσουν καποτε.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τίποτα δεν θα είναι ίδιο αύριο? Δεν νομίζω! Ιδια και χειρότερα θα είναι!

Δε με κατάλαβες, εννοώ για την "Ευρώπη των λαών και της αλληλεγγύης". Τους πήρε χαμπάρι ο κόσμος, αξία ανεκτίμητη. Βοήθησε σ' αυτό όπως πάντα το διαδίκτυο που δεν είναι Mega, Skai κλπ.

Μην είσαι σίγουρος ότι δεν θα έχει συνέχεια με άλλες χώρες. Το θέμα ήταν να διασπαστεί το αρραγές μέτωπο εναντίον μας.

Σήμερα έγινε το μεγαλύτερο ξεπούλημα στην σύγχρονη ιστορία της Ελλάδος!

Ενώ παράλληλα το μήνυμα στους Ευρωπαίους ήταν " Η' υποτάσσεστε ή καταστρέφεστε"!

Δεν είμαι σίγουρος, καθαρά βάσει του αποπάνω.

Όπως και νά 'χει πάντως, και η Ελληνική Επανάσταση του 1821 δεν έγινε με μία προσπάθεια και νικηφόρα.

Τά 'χει αυτά ο πόλεμος, χάνεις μάχες αλλά όχι απαραίτητα τον πόλεμο. Αρκεί να μην υποταχθεί το πνεύμα μας.

Απώλειες πάντα υπάρχουν, ειδικά όταν ο αγών είναι άνισος.

Το τελικό αποτέλεσμα θα μετρήσει και αυτό δεν το ξέρουμε ακόμα, είναι πολύ νωρίς (δεν αναφέρομαι στα μέτρα).

Για μένα, από σήμερα ο Τσίπρας μπαίνει στην ίδια κατηγορία με τον ΓΑΠ!

Ιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι, ούτε γι' αστείο δεν θα τό 'λεγα. Η προδοσία έχει ονοματεπώνυμο ΓΑΠ.

Μας πολεμανε χώρες που οι μεγαλύτερες προσωπικότητες που έχουν αναδείξει ειναι ο χιτλερ και ο Άι Βασίλης... #Schaublexit #finlandexit— lefteris vergos (@lefteris_ver) July 12, 2015

:_rock-on:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μέγα λάθος. Το ευρώ μόνο είναι νόμισμα που παράγει χρέη και ελλείματα! Με εθνικό νόμισμα , αν οργανώσεις σωστά την οικονομία σου, μια χαρά πλεονάσματα μπορείς να έχεις μακροπρόθεσμα.

Πόσο μάλλον όταν έχεις απαλλαγεί από το χρέος.

Το ευχολόγιο στο τέλος το αντιπαρέρχομαι! Μου βγάζει ένα " βόλεμα" σε ενοχλητικό βαθμό...

Χα χα ενώ με τη δραχμή είχαμε πλεονασματικούς προϋπολογισμούς;;;;; Μπαρουφοικονόμικς; Το να με θεωρούν βολεμένο άτομα συριζόπληκτα περιποιεί τιμή για μένα. Καλορίζικο το πατριωτικό μνημόνιο του σύριζα που με τόση θέρμη στηρίζετε αρκετοί εξ υμών.

Πέρα από το δούλεμα πάντως, είναι στα υπέρ του Τσίπρα ότι αντιλήφθηκε τι έπρεπε να κάνει έστω και την τελευταία ώρα και δε μας φούνταρε εντελώς.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εδώ τα βασικά χαρακτηριστικά της συμφωνίας και το αγγλικό κείμενο.

Έχω την αίσθηση ότι αν στην έγκριση της προηγούμενης βδομάδας υπήρχαν 17 εσωκομματικές διαρροές και 15 ''ναι'' με το ζόρι,μετά από αυτά τα μέτρα πιθανότατα οι διαφωνίες θα αυξηθούν.

Τροποποιήθηκε από τον efkola

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ωραια ... :)

Μειναμε στο ευρω τελικα !!!

περασαν οι θεσεις της ΕΕ και του Τσιπρα !!

Αντε να δουμε τα χαλια μας σε 3 χρονια παλι ...

ποσο θα εχει παει το χρεος, τι θα εχεις ξεπουλησει ντεμεκ για καλο σκοπο και τριχες κατσαρες ...

Μολις, κλασσικα, τα νουμερα παλι δεν θα βγαινουν, θα μας αρχισει η Ολγα (Τρεμη) και ο Γιαννης (Πρετεντερης)

"Ο Ελληνας ο τεμπελης φταιει που δεν βγαινουν τα εσοδα του σχεδιου, ο μπαταξης, ο καλοπερασακιας κτλ ..."

για να σε κανουν να καταπιεις το ~Μνημονιο Νο4~

εχουν καταντησει γραφικοι, χαχαχαχ

Δεν πειραζει, αφου ο κοσμος δεν θελει να δει την αληθεια και γουσταρει το παραμυθι, καλα μας κανουν !!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το έχω ξαναπει και το ξαναλέω:

Το 70+% του λαου μας δεν θέλει ευρώ? Ε καλά να πάθουμε! Μακάρι να περάσουν και άλλα μέτρα!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το 70+% του λαου μας δεν θέλει ευρώ? Ε καλά να πάθουμε! Μακάρι να περάσουν και άλλα μέτρα!

Το οτι το λες και το ξαναλες δε σημαινει οτι ειναι και σωστο.

Η αποψη σου ειναι απλα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ελπιδα να εξυγιανθει αυτη η χωρα δε δινεις καμια, ε?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μπορώ να πω οτι απογοητεύτηκα λίγο. Θέλω να διαβάσω και τα ψιλά γράμματα αλλά μάλλον την πατήσαμε. Κρίμα ρε Αλέξη.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ελπιδα να εξυγιανθει αυτη η χωρα δε δινεις καμια, ε?

τωρα αυτο το σκεφτεσται σοβαρα ή ηταν για τα ανεκδοτα;;

Μακαρι να εξυγιανθει αλλα δεν νομιζω οτι θα αλλαξει κατι, αν γινει εστω και ενα μικρο βημα προς την εξυγιανση θα το επικροτησω παντως

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πάνο, δυστυχώς υπάρχει πόλεμος εκεί έξω.

Ακόμα και τα ξένα πρωτοσέλιδα το γράφουν πια.

Η Γερμανία είχε αρχίσει τον πόλεμο, κάτω από το τραπέζι (με πουλημένους πολιτικούς, υπογραφές στο τσακ μπαμ και χαχαχούχα)

Τώρα, δυστυχώς για εκείνους, έχει φανεί το παιχνίδι.

Τα περί ΑΤΜ τώρα.

Αφενός είναι παιχνίδι πίεσης των έξω (γιατί ήθελαν να φρενάρουν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, να διαπραγματεύονται πιο σκληρά κοκ).

Αφετέρου, το θεωρώ τουλάχιστον υπερβολή το να έχουμε μια Ευρώπη και Σαμαροβενιζέλους να έχουν κατεβάσει το ημερομίσθιο των Ελλήνων στα 23.5€ ΜΙΚΤΑ αλλά να μας κρυώνει η σούπα των 60€/μέρα.

Γιαννη, ψηφίστηκε μνημονιο 80δις (!!!) ποια Ευρώπη χορευει? (τα ΑΤΜ χαρην αστεϊσμου τα ανεφερα)

Ναι οι Ευρωπαίοι είναι ψυχροι-σκληροι και άκαρδοι, so what? μας ταίζουν και τους κοροιδεύαμε δεκαετίες τώρα, θαπρεπε να μας χαιδευουν?

αυτή την καμπούρα μας θα την κοιταξουμε ποτέ?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μας ταίζουν και τους κοροιδεύαμε δεκαετίες τώρα, θαπρεπε να μας χαιδευουν?

Δική σου η άποψη η copy paste Αδώνιδος είναι αυτό?

Καιρό είχα να διαβάσω τόσο αστοιχείωτη άποψη που στερείται οποιασδήποτε τεκμηρίωσης,επιπέδου 12 IQ και άνω..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το οτι το λες και το ξαναλες δε σημαινει οτι ειναι και σωστο.

Η αποψη σου ειναι απλα.

Οχι φιλε, προφανως και ειναι η γνώμη μου. Απλά μέρα με τη μέρα η γνώμη μου αυτή γίνεται πιο ισχυρή μέσα μου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα