Jump to content

384 ψήφοι

1. 1. Δημοψήφισμα 5/7/2015.

• Ναί. Εγκρίνω τις προτασεις των δανειστών.
      37
    • Όχι. Δεν εγκρίνω τις προτάσεις των δανειστών.
      231
    • Δεν θα ψηφίσω.
      26
  2. 2. Θα πληρώσουμε την δόση, στις 30/6 ?

• Ναί.
      29
    • Όχι.
      188
    • Δεν ξερω/δεν απαντώ.
      77

Recommended Posts

μαλλον μιλατε χωρις να υπολογιζετε τον νεο-πολιτικο-αφιχθεντα-δημοσιογραφο που ετοιμαζεται να καθισει στην θεση ενος ''καμμενου''... :secret:

Και γιατι αυτον και οχι τον Σακη που ειναι και πιο εμφανισιμος, τον ρεμπεσκε με το σακιδιο θα στειλουμε να προσβαλουμε τους "φιλους" μας στην ευρωπη;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Τόση γυφτιά απο την Αντιπολίτευση δε τη περίμενα ομολογώ.

Μετά λέμε το ΚΚΕ γραφικό και κολλημένο.

Έλεος ρε πστμ να ζητάς από τους ξένους να σκίσουν πατόκορφα μόνο και μόνο για να τους το παίξεις καλός και να πας κόντρα στην κυβέρνηση,

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γίνονται απίστευτα πράγματα στον αγωνιστικό χώρο κυρίες και κύριοι.......μόνο γλωσσόφιλα του alcoolica με τον από σπού και σπού και δεν είδαμε..

• Like 3

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ήθελα εδώ και μέρες να γράψω μια σκέψη μου, αλλά δίσταζα.....

Αν και απ' την 1η σελίδα έγραψα - και επιμένω - ότι κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τί θα γίνει άμεσα και πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα αργότερα, βάζοντας στη σειρά κάποια πράγματα αρχίζω να πιστεύω ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο και πώς υπάρχει κάποιο γνωστό δαχτυλάκι απ' την άλλη πλευρά του Ατλαντικού και απλά ο Αλέξης το υλοποιεί χρησιμοποιώντας τη δημοφιλία του (επελεγμένος απ' αυτούς ως νέος Ανδρέας Παπανδρέου).

Δεδομένα:

- Ο Μπάρακ φώναξε τον Αλέξη πέρσι να επισκεφθεί τον Οίκο (το θυμάστε?) Τί συζητήσανε και γιατί ποτέ δεν μάθαμε. Ούτε καν ψέμματα δεν μας είπαν, έτσι για να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις.

- Κάθε αρχηγός της Ελληνικής αντιπολίτευσης και ενώ ανεβαίνουν τα ποσοστά του "απειλώντας" το εκάστοτε κυβερνών κόμμα, αρκετά πριν γίνουν εκλογές καλείται πάντα απ' τον Αμερικανό Πρόεδρο στην Ουάσινγκτον. Έτσι έγινε και με τον ΓΑΠ πριν γίνει πρωθυπουργός την τελευταία φορά, και με κάμποσους άλλους.

Σενάριο:

- Οι Αμερικανοί σίγουρα δεν βλέπουν με καθόλου καλό μάτι την άνοδο της Γερμανίας και την ανάδειξή της σε αδιαμφισβήτητο κυρίαρχο των Ευρωπαϊκών λαών.

- Αλλά πώς να τη διαλύσουν χωρίς να κατηγορηθούν εκείνοι? (είναι γνωστό ότι αυτό το αποφεύγουν πάντα όπως ο διάολος το λιβάνι, μια και το μυαλό όλων πλέον στον πλανήτη πάει επάνω τους και όχι άδικα).

- Βάζουν λοιπόν έναν Αριστερό πρωθυπουργό (πού να σου πάει στο μυαλό ότι τα έκαναν πλακάκια εκεί μ’ έναν αριστερό εδώ? Αυτοί είναι αντίπαλοι βρε….) να διαλύσει τον εχθρό με την υποτιθέμενη αδιαλλαξία και “τρέλα” του Έλληνα.

- Σύμμαχος σ’ αυτό το (υποτιθέμενο) σχέδιο είναι άνετα και η υπεροψία της Άριας φυλής (αυτοί είναι κι άλλος κανένας στον πλανήτη).

- Έτσι, συμβαίνει το “ατύχημα”, πουθενά δεν φαίνεται ο πραγματικός υπαίτιος και το ντόμινο επιπτώσεων (κατάρρευση Τραπεζών άλλων χωρών λόγω ανεξέλεγκτων αναλήψεων) τσακίζει όλη την Ευρώπη ΚΑΙ τη Γερμανία στο τέλος.

- Παράλληλα, ως κακός φωτογραφίζεται η Γερμανία. Όχι ότι δεν είναι φυσικά, δεν τους βγήκε και άδικα τ’ όνομα.

Ποιός ωφελείται (guess who):

- Η Ευρωπαϊκή Ένωση γίνεται πάλι όπως ήταν, μικρά-μικρά κρατίδια και κατεστραμμένη μάλιστα, χωρίς την αυξημένη επιρροή που έχουν τώρα. Διαίρει και Βασίλευε δε λένε?

- Η Γερμανία βάλλεται από παντού από τους άλλους εξοργισμένους λαούς, ενδεχομένως και διαλύεται / διχοτομείται, ώστε να μην ξανασηκώσει κεφάλι για πολλά-πολλά χρόνια.

- Η Αμερική ελάχιστα έως καθόλου δεν είναι εκτεθειμένη σε Ελληνικό χρέος, οπότε οι δικές της απώλειες θα είναι μη υπολογίσιμες.

- Παράλληλα, το δολάριο επικρατεί και πάλι στον πλανήτη ως το ισχυρότερο νόμισμα για να κάνει τα κουμάντα (είναι και θέμα εθνικής υπερηφάνειας γι’ αυτούς ιδιαίτερα). Το θέμα ισχυροποίησης ενός νομίσματος που έχει πάντα επίδραση σε μείωση εξαγωγών, έχει και άλλες παραμέτρους προς την αντίθετη φορά, αλλά δεν είναι του παρόντος.

- Ένα νέο σχέδιο Μάρσαλ έρχεται ασκαρδαμυκτί στην ταλαίπωρη Ελλαδίτσα, παίρνοντας ουσιαστικά όλες τις δουλειές που έπαιρναν τόσα χρόνια οι Γερμανοί με τις γνωστές μίζες τους παντού. Μπίζνες για AmericanBoys.

Υπάρχει και ο ορυκτός πλούτος, μην ξεχνιόμαστε. Τώρα πια με την διάλυση της Ε.Ε. και το παρελθόν στα μνημόνια, ποιος θυμάται και ποιος μπορεί με πυγμή να διεκδικήσει δάνεια και ρήτρες με ενέχυρο εθνικούς πόρους….. κάποιος άλλος παίκτης βγαίνει μπροστά και είναι μόνος.

- Το σχέδιο Μάρσαλ αναδεικνύει σε φίλους τους Αμερικάνους, που έχουν πολλά χρόνια να νοιώσουν ότι κάποιος λαός τους αγαπάει και τους χρωστάει τη σωτηρία του και όχι τα δεινά του (δυσδιάκριτα τα όρια μεταξύ αυτών των δύο). Έτσι, οι Έλληνες απανταχού της επικράτειας βγαίνουν στους δρόμους με τις Αμερικανικές σημαίες ανά χείρας υμνώντας τον σωτήρα τους που κομπάζεται κιόλας για το πόσο πονόψυχος είναι (λίγο το ‘χεις να είσαι ένοχος και να βγαίνεις και λάδι?)

Ο αντιαμερικανισμός στην χώρα μας γίνεται παρελθόν για χρόνια. Όλοι πλέον πίνουν νερό στ’ όνομά τους.

Όλα καλά και καλώς καμωμένα προπαντός…… για σκεφτείτε το. Μόνο κέρδη για τους απέναντι.

Προσωπικά αν ήμουν ο Ομπάμα, ένα τέτοιο σχεδιάκι δε θα με χάλαγε καθόλου, μιας και σε όλα τα σημεία η χώρα μου θα ήταν κερδισμένη.

Τα τελευταία χρόνια έχω παραδεχτεί απόλυτα την πολιτική τακτική της Αμερικής. Οι άνθρωποι είναι εκατοντάδες χρόνια μπροστά σε κατάστρωση σχεδίων (βλέπε 11η Σεπτεμβρίου). Ειδικά αυτό το τελευταίο μου έδειξε ότι δεν κωλώνουν να κάνουν το οτιδήποτε προκειμένου να πετύχουν τους στόχους τους και είναι ικανοί να φτιάχνουν τα πιο ευφάνταστα σενάρια για την επίτευξή τους, θυσιάζοντας ακόμα και 3000+ δικούς τους πολίτες, 2 Πύργους 400 μέτρων σύμβολο της N.Y.C. και μια Πτέρυγα του Πενταγώνου τους (ανεπανόρθωτη και ανεπίτρεπτη πλήξη γοήτρου που "δικαιολογεί" αντίποινα).

Η διαφορά στην τακτική των Γερμανών και των Αμερικάνων είναι ότι οι πρώτοι είναι μπουνταλάδες, χοντροκομμένοι και εκδηλωτικοί εκβιαστές και εκδικητικοί και δεν (μπορούν να) το κρύβουν...... ευτυχώς για τους γύρω.

Οι Αμερικάνοι είναι “γλυκομίλητοι”, “χαμογελαστοί” και υπόγειοι. Σου παίρνουν αυτό που θέλουν και τους λες κι ευχαριστώ από πάνω.

Αν με ρωτούσατε ποια εξάρτηση προτιμάω (το να είμαστε εντελώς αυτόνομοι το αποκλείω), θα έλεγα ότι προτιμάω μακράν την Αμερικανική, διότι:

- Οι Αμερικάνοι ΔΕΝ θέλουν, ΔΕΝ χρειάζονται τη γη μας και τις θάλασσές μας. Έχουν κοτζάμ Καραϊβική, κοτζάμ Μαϊάμι, κοτζάμ LongBeach, ενώ και το Ακαπούλκο αυτοί το χαίρονται, σαν δικό τους είναι. Άσε που τους πέφτουν και μακριά τα δικά μας, ενώ για τους Γερμανούς είναι ΔΙΠΛΑ, για πλάκα πετάγεσαι.

- Οι Γερμαναράδες ΘΕΛΟΥΝ τη γη μας, τα νησιά και τις θάλασσές μας. Τους έχει μουχλιάσει το μυαλό απ’ τη βρόχα και πάντα ζήλευαν τα νησιά μας και τα εξοχικά μας, που πολύ θα ήθελαν να μας τα πάρουν έναντι πινακίου φακής (λέγε με ρήτρες Μνημονίων). Και επειδή δεν το κατάφεραν με 2 Παγκόσμιους Πολέμους μέσω των όπλων, τώρα το επιχειρούν με τον 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο μέσω οικονομίας.

Εννοείται ότι δεν θέλουν μόνο αυτά και μόνο από μας, γι’ αυτό και ουσιαστικά επιχειρούν να φτιάξουν μια Ευρώπη ως οικονομική αποικία τους, πλήρως ελεγχόμενη και εξαρτώμενη απ’ τις διαθέσεις τους.

Υ.Γ.

Κι επειδή γρήγορα κάποιος έξυπνος θα σπεύσει να γράψει ότι βλέπω πολλά έργα στην τηλεόραση, :D τον ενημερώνω ότι ΔΕΝ βλέπω. Δεν έχω χρόνο και κουράγιο να βλέπω τέτοιες ώρες που τα βάζουν.

Απλά (νομίζω ότι) έχω πιάσει λίγο το νόημα του τρόπου που κινούνται εκεί απέναντι, με επιτυχημένη πάντα χρήση της προβοκάτσιας (άλλος ευθύνεται, άλλος στοχοποιείται).

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ζούμε μοναδικές ιστορικές στιγμές (δυστυχώς όχι ευχάριστες) και μάλλον θα προλάβουμε να δούμε την έκβαση των πραγμάτων σύντομα.

• Like 1

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Nice thoughts, αλλά δεν βλέπω σενάριο με μπάρμπα Sam, βλέπω σενάριο ότι τον πίνουμε.

Ε, πώς θά 'ρθει να σε σώσει αν δεν τον πιείς πρώτα? :lol: :winking:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και η Ρωσια με την Κινα τι ρολο βαρανε σε ολο αυτο?

αυτοι νομιζουν οτι με τα τουβλα (aka Brincs) κ καθε πικραμενο κατοικο φαβελας θα κανουν παγκοσμια νεα ταξη κ οικονομια....

• Like 1

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και η Ρωσια με την Κινα τι ρολο βαρανε σε ολο αυτο?

Η Αμερική με τη Ρωσία τα έχουνε βρει, όσο κι αν μας φαίνεται δύσκολο.

Έχουν χωρίσει απ' τον Β' Παγκόσμιο τη σφαίρα επιρροής τους και κρατούν ισορροπίες.

Τα δόντια που βγάζουν τα τελευταία χρόνια οι Ρώσοι είναι διότι βλέπουν τους Αμερικάνους να τους πλησιάζουν επικίνδυνα με την πτώση των πρώην ανατολικών χωρών και την δυτικοποίησή τους. :winking:

Κάποιες χώρες είχαν συμφωνηθεί ν' αποτελούν "ζώνες ασφαλείας" και αυτό πλέον η Αμερική δείχνει να μην το σέβεται (θα δούμε γιατί και πώς).

Η Κίνα έχει μπει πρόσφατα στο παιχνίδι δύναμης και επιρροής, αλλά δεν ξέρω να σου πω για το τί ρόλο βαράει ή της επιτρέπουν προς το παρόν να βαράει.

Ίσως το καθρεπτάκι προς ιθαγενείς (λέγε με δυτικός τρόπος ζωής και πλούτος) τους κρατήσει για κάποια χρόνια "μακριά" ως απειλή. Σίγουρα πάντως την έχουν υπόψη τους στα σχέδια που καταστρώνουν, ας μην αμφιβάλλουμε γι' αυτό.

Είπαμε βρε, μια σκέψη έκανα για τα δικά μας τα Ευρωπαϊκά, δεν έκανα και παγκόσμια γεωπολιτική και στρατηγική ανάλυση. :P

Τροποποιήθηκε από τον Kostas-MotoLover
  • Like 1

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σοβαρές και αξιόπιστες λέει ο Ολάντ οι προτάσεις μας.

Ε βέβαια,τώρα που θα μας τελειώσουν εντελώς,είναι σοβαρές οι προτάσεις μας!

• Like 1

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σοβαρές και αξιόπιστες λέει ο Ολάντ οι προτάσεις μας.

Ε βέβαια,τώρα που θα μας τελειώσουν εντελώς,είναι σοβαρές οι προτάσεις μας!

Πολύ γρήγορα θα έχουμε και πάλι εξελίξεις........ ούτε μάσκα οξυγόνου στην εντατική δεν είναι αυτή η "βοήθεια".

Δυστυχώς όμως ο ασθενής θα πάει τελικά από "ενδονοσοκομειακή λοίμωξη"..... άρα δεν θα φταίει ο "θεράπων ιατρός". :whistling:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλύτερα να πάμε απο ανακοπή αν είναι έτσι.

Όταν έχεις αυτές τις 2 επιλογές, ή αργό και βασανιστικό θάνατο ή ανακοπή, ο Θείος Sam φαντάζει Άγγελος εξ' ουρανού, δε συμφωνείς? :rolleyes:

Μακάρι να έχει βάση το σενάριό μου γιατί πολύ θέλω να μην της βγει της Γερμανίας για 3η φορά..... το παράχεσε πια, :angry: μέσα σε μόλις 100 χρόνια 3 κατακτητικοί Πόλεμοι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κοίτα Αγάπιε,δε ξέρω κατά πόσο ευσταθεί το Σενάριο σου,αλλά να ματώνει εμένα ο ποπός μου για να ρίξει η Αμέρικα την Γερμανία,δε το βλέπω σαν λογική λύση.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κοίτα Αγάπιε, δε ξέρω κατά πόσο ευσταθεί το Σενάριο σου, αλλά να ματώνει εμένα ο ποπός μου για να ρίξει η Αμέρικα την Γερμανία, δε το βλέπω σαν λογική λύση.

Και ποιός σου είπε ρε συ ότι τους νοιάζει να μην τσούξει ο ποπός σου, ο ποπός μου και οι ποποί όλων μας?

Πλάκα με κάνεις? :lol:

Εδώ σκοτώσανε εν ψυχρώ 3000+ άτομα δικά τους, πολίτες τους για να πάρουν την έγκριση ΟΛΟΥ του λαού να επιτεθούν σε ταλαίπωρες χώρες όπως το Αφγανιστάν κλπ. Εσένα κι εμένα θα νοιαζόντουσαν?

Και ποιός σου μίλησε για λογική? Για πιθανές στρατηγικές και σχέδια μιλάμε.

Δεν είναι απαραίτητο να είνα μπαρμπα Σαμ. Mπορεί να είναι μπαρμπα Κύριλος ή μπαρμπα Τάο! :whistling:

Αυτή την φορά δεν πιστεύω ότι η Αμερική θα μπορέσει να παρέμβει σε τέτοιο βαθμό! Βρίσκεται σε βαθειά κρίση και η ίδια, άσχετα αν δεν πολυφαίνεται από τα ΜΜΕ.

Θεωρώ Ευρώπη και Αμερική ξοφλημένες δυνάμεις. Η προοπτική των brics φαντάζει πιο ρεαλιστική και πιο συμφερουσα ίσως.

Είδωμεν.

Αυτό που βλέπω είναι ότι:

- Η Αμερική προσπαθεί να διατηρήσει με κάθε τρόπο το ρόλο του πλανητάρχη.

- Η Ρωσία προσπαθεί να ξανακερδίσει το ρόλο του αντίπαλου δέους της Αμερικής (2η και σχεδόν εξίσου δυνατή)

- Η Κίνα προσπαθεί να μπει κι αυτή στο γεωπολιτικό παιχνίδι, να ανοιχτεί για τα 2δις των κατοίκων της, θέλει και έχει ανάγκη χώρο να δράσει.

Δυστυχώς όλα αυτά στην πλατούλα μας όπως πάντα......

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

τελος το πανηγυρι, καναμε και τον εθνοαπελευθερωτικο μας, ειπαμε και τα οχι μας, ριξαμε και τον (αλητη, προδοτη) σαμαρα, ενταφιασαμε και το προγραμμα της θεσ/νικης, τελειωσαν τα ψεμματα, τουλαχιστον το ξυλο το γλυτωσανε προσωρινα οι βαρουφιτσες, την πτωση δυσκολα θα τη γλυτωσουν με τοσο βαρυ προγραμμα

• Like 2

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τα πραγματα ειναι απλα...η συμφωνια των εταιρων βαση της ρηξης που αν ερχοταν σε συμφωνια με την ρηξη δεν θα ηταν σκληρα τα μετρα γτ θα ηταν συμφωνια και grexit και κανεις δεν ηθελε την ρηξη και γιαφτο περασαμε τις κοκκινες γραμμες για να μην εχουμε κατι καταστροφικο για την χωρα και συνεπως καναμε προταση συμφωνιας στην ρηξη για να μην υπαρξει ρηξη συμφωνιας.

• Like 6

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τα πραγματα ειναι απλα...η συμφωνια των εταιρων βαση της ρηξης που αν ερχοταν σε συμφωνια με την ρηξη δεν θα ηταν σκληρα τα μετρα γτ θα ηταν συμφωνια και grexit και κανεις δεν ηθελε την ρηξη και γιαφτο περασαμε τις κοκκινες γραμμες για να μην εχουμε κατι καταστροφικο για την χωρα και συνεπως καναμε προταση συμφωνιας στην ρηξη για να μην υπαρξει ρηξη συμφωνιας.

Παρακαλώ????????????????

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κλαιω ρε μλκ....κλαιω!!!!!!!! :-)))

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τα πράγματα είναι πιο απλά.....

Ο κόσμος- λαός κάναμε τις επιλογές μας και τώρα θα υποστούμε τις συνέπειες αυτών.

Δεν θέλω ζουμιά και κλαψουρίσματα, μια χαρά ξέραμε αυτο που ψηφίζαμε, και αν δεν ξέραμε τώρα θα μάθουμε.

• Like 2

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Όπα ρε συ buffos, πρώτον το ΔΝΤ έχει πέσει έξω σε κάθε πρόβλεψη και δεύτερον το "θα είχαμε ξεμπερδέψει" είναι τεράστια κουβέντα. Για να "ξεμπερδέψουμε" το ΔΝΤ (πάλι) προβλέπει κάτι ρυθμούς ανάπτυξης 3% για χρόοοονια (παλιά 4.5% εάν δεν κάνω λάθος).

Αγαπητέ μου, αυτές οι προβλέψεις για μεγάλα πλεονάσματα έγιναν για να υπάρξει τεχνητά βιώσιμο δημόσιο χρέος.

Αυτά θα αναθεωρουνταν με το τέλος της 5ησ αξιολόγησης με την ταυτόχρονη αναδιάταξη του χρέους.

Θα το πω με απλά λόγια.. Ήταν σαν να πήγαμε σε πόλεμο, χάσαμε, και στην συνθήκη ειρήνευσης απαιτουσαμε να μας δωθούν τα εδάφη πίσω..

Θέλω να πω ότι όταν διαπραγματεύεται κάποιους χωρίς εφικτούς στόχους εξυπηρετείς τα συμφέροντα των άλλων.

Για μένα ο Μπαρουφακης λειτούργησε σαν λαγός του Σοιμπλε.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αυτο ακριβως. Τιποτα αλλο.

• Like 2

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Επισκέπτης
Το θέμα δεν δέχεται άλλες απαντήσεις.

• Create New...