Gen.Markus 6.229 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 17 , 2015 H αλήθεια είναι κάπου στη μέση.. Μοτέρ αγωνιστικής καταβολής με υψηλή συμπίεση την χρειάζονται και τη παραχρειάζονται. Πχ είχαμε κάνει ένα ΧΤ με πιστόνι υψηλής συμπίεσης και είχε χτυπήσει 13,1...Ε λοιπόν λίγο νοθευμένη να ήταν η βενζίνη δούλευε σαν χαρχάλα από τα πειράκια και με 95άρα στις ψηλές στροφές έχανε. Από το πρώτο γέμισμα με 100άρα άλλαξε δούλεμα! Σε ένα μαμά ΧΤ με συμπίεση 8,5 η 100άρα έιναι πεταμένα λεφτά, δεν πρόκειται να δει κανένας ουσιαστική διαφορά, εκτός αν συμβαίνει το φαινόμενο placebo! Ναι αλλά όπως λες και μόνο σου ανεβάσατε συμπίεση εσείς βάζοντας χέρι στο μοτέρ. Τώρα οι μηχανές που έχει το φόρουμ στο σύνολο του δε τα λες και αγωνιστικά. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Dant3 4.180 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 17 , 2015 Απο 13 και πανω συμπιεση ειναι που χρειαζεται η 100αρα. Παρακατω απλα σπαταλη. Σε μηχανες μαμα δυσκολα βλεπεις τετοιες συμπιεσεις. Ενω σε αυτοκινητα τουρμπο κτλ πιο συχνα.εκει ναι,επιβαλλεται. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ΓιωργοςΤΤ 2.996 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 17 , 2015 Tα τούρμπο μοτέρ έχουν χαμηλή συμπίεση λόγω μεγάλου βυθίσματος-μικρής διάρκειας εκκεντροφόρων.Ένα μέσο τούρμπο μοτέρ έχει γύρω στο 8 με 9. Αντίθετα τα ατμοσφαιρικά χτυπάνε μεγάλα νούμερα. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Dant3 4.180 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 17 , 2015 Με μια προχειρη αναζητηση βρηκα vw μοτερ που βαρανε 12αρια.Οπως και να εχει,ομολογω οτι τα εχω διαβασει παλια και δε τα θυμαμαι,σε αυτοκινητα που το χτυπανε και το 13 εκει η 100αρα κανει τη διαφορα. Μηχανη στοκ,τετοια συμπιεση δε σηκωνει. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Le Tavernier 756 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 17 , 2015 Tα τούρμπο μοτέρ έχουν χαμηλή συμπίεση λόγω μεγάλου βυθίσματος-μικρής διάρκειας εκκεντροφόρων.Ένα μέσο τούρμπο μοτέρ έχει γύρω στο 8 με 9. Αντίθετα τα ατμοσφαιρικά χτυπάνε μεγάλα νούμερα. Ναι αυτή είναι η στατική συμπίεση. .. βάλε και την υπερπληρωση τώρα και υπολόγισε. .. Στάλθηκε από το GT-N7105 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Dimitrismaxrpm 944 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 17 , 2015 Όλα τα σημερινά 600 & 1000 ss στο 13 είναι συμπίεση. Η bmw κιόλας προτείνει 98RON για «έλεγχο προανάφλεξης». Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Κουρσάρος 973 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 17 , 2015 Μόνο το v-box μπορεί να αποδείξει τι ισχύει. Όποιος πιστεύει πως δεν έχει διαφορά η 95άρα με την 100άρα, ας κάνει μία μέτρηση με 95άρα από 2500 σαλ και τετάρτη σχέση και μετά από δύο γεμίσματα 100άρα να ξανακάνει το ίδιο. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην δει διάφορα στο νούμερο. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
atakas 6 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 18 , 2015 Όσα λέτε πάνω κάτω είναι σωστά,αλλά ας αποσαφηνίσουμε μερικά νούμερα. Από χημικής άποψης,τέλεια καύση με βενζίνη 95 οκτανίων επιτυγχάνεται έως σχέση συμπίεσης 9.Από εκεί και πέρα,έστω και σε μοριακό επίπεδο,έχουμε δυσλειτουργίες.Οπότε,αγνοώντας το οικονομικό, θα έπρεπε να χρησιμοποιείται περισσότερων οκτανίων βενζίνη για τιμές άνω αυτής.Έως και συμπίεση 11(ειδικά αν τείνει προς το 11) μια καλή λύση είναι η 97 οκτανίων.Για σχέσεις ανώτερες η βενζίνη 100 οκτανίων είναι μονόδρομος. 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Dant3 4.180 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 18 , 2015 Από χημικής άποψης,τέλεια καύση με βενζίνη 95 οκτανίων επιτυγχάνεται έως σχέση συμπίεσης 9. Αυτο απο που βγαινει δηλαδη? Και τελεια καυση δε γινεται στις ΜΕΚ οποτε προφανως δεν εφαρμοζεται και στη πραξη αυτο,εαν ισχυει. Περα απο τη θεωρια ,στη πραξη ειπαμε που υπαρχει διαφορα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
sorath 1.112 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 18 , 2015 Προσωπικά περισσότερο θα καταλάβω την απώλεια απο την τσέπη μου, όταν η διαφορά τιμής είναι στα ~0.30€, παρά στην απόδοση του μοτέρ. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
exppii 302 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 1 , 2016 Επικό ξέθαμα για να μην ανοίγω άλλο τόπικ τζάμπα και βερεσέ.Το θέμα με τις βενζίνες και τα καύσιμα γενικότερα πονεμένο, Να σας δείξω φίλτρο πετρελαίου που ήταν σαν φίλτρο λαδιού (μεταχειρισμένο) στο χρώμα, τέτοια επιτυχία Ρίχνω πρόλογο και έπειτα ερώτηση. Ως κάτοχος αυτοκινήτου που ήθελε προσεγμένη βενζίνη (τουρμπάτη φτερούγα εποχής παλιά στο Τέξας) και το έγραφε και στην τάπα, έχω δοκιμάσει τα πάντα, από εποχής που η κατοστάρα είχε 0,80 το λίτρο Συμπεράσματα: με καλή κατοστάρα κανονική λειτουργία, πετούσε, Με καθαρή-καλή 95αρα αναλόγως την εποχή, από καλούτσικα το χειμώνα μέχρι να ψιλοσβαρνίζεται, αλλά ανεκτά, το καλοκαίρι. Με μάπα βενζίνα έτυχε να μην σηκώνει την 5η και να κατεβάσω 4η στην ανηφόρα της Καρδίας (όσοι ξέρουν από την περιοχή) σε 230 άλογα αυτοκίνητο, τέτοιο χάλι Γιατί γινόταν όλα αυτά; Το αυτοκίνητο όντας τουρμπισμένο σε καλό σημείο από μαμά, οι φίλοι μας οι γιαπωνέζοι για να μην πάρουμε τα εσωτερικά του μοτέρ παραμάσχαλα, έβαλαν έναν αρκετά συντηρητικό χάρτη βενζίνες/πίεση/αβάνς, σε συνδυασμό με knock sensor, για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο. Σε περίπτωση δηλαδή μάπα βενζίνας έκοβε πίεση, έκοβε αβάνς σε σημείο που αν ζοριζόταν και πολύ στην ουσία το δούλευε σχεδόν ατμοσφαιρικό, εξ ου και η αδυναμία να ανέβει μια ανηφόρα με 5η.Αυτό ήταν το παράδειγμα αυτοκινήτου ας πούμε επιδόσεων. Επειδή όμως το προσεκτικό tuning/κούρδισμα αποδίδει και για περίπτωση που θέλουμε οικονομία, υπάρχει και δεύτερο αντιδιαμετρικό παράδειγμα. Ένα opel 1400 (ατμόσφαιρα) που φυσικά δεν είναι επιδόσεων αλλά προσανατολισμένο στην οικονομία. Εκεί λοιπόν οι μισητοί μας γερμανοί έκαναν τέτοια δουλίτσα που ακούς με ανοιχτό παράθυρο, σε γκάζωμα από χαμηλά, το μοτέρ να ακροβατεί σε μία κατάσταση βαράω/δε βαράω πιράκια. Δηλαδή ο εγκέφαλος κρατάει όσο παραπάνω αβάνς παίρνει για να μπορεί να δουλέψει στο όριο, άρα και αποδοτικά/οικονομικά. Το συγκεκριμένο οπελάκι, επειδή μάλλον το είχαν ρυθμισμένο να δίνει αβάνς/βενζίνες με καλό καύσιμο, 200αριζε με καλή βενζίνα από γειτονική χώρα, προς απορία του συνοδηγού και τη δικιά μου που βλέπαμε το κοντέρ να ανεβαίνει ακόμα Γιατί τα γράφω όλα αυτά; Το αν οι premium βενζίνες κάνουν δουλειά εξαρτάται α) από το αν αγοράζουμε όντως αυτό που πληρώνουμε και β) αν το μοτέρ μας μπορεί να το διαχειριστεί. Ωραία ως εδώ;Στα μεκανάκια που είχα, ως καρμπυρατεράτα και μαμά, δεν ψάχτηκα ποτέ ιδιαίτερα, μου αρκούσε απλή καθαρή 95αρα. Περιττό να πω ότι το μόνο σύστημα ελέγχου του κινητήρα ήταν σβήσιμο μετά από πλάκωμα, έλεγχος του μπουζιού και ένα μακρύυυυ κατσαβίδι για τα βιδάκια του καρμπυρατέρ Οπότε αποκλειστικά 95αρα αρκεί να μην είχε νερό μέσα Προσφάτως αναβαθμίστηκα και πήρα ψεκαστό μηχανάκι. Συνέχισα το ίδιο τροπάρι, απλή 95αρα. Μία φορά προσφάτως είπα να το ρίξω έξω και γέμισα (από σχεδόν άδειο) από τσεκαρισμένο πρατήριο 100αρα ΕΚΟ. Ωρέ παιδιά; Να θέλει να μου φύγει το μηχανάκι από τα χέρια Ματαβάζω την κανονική, ηρέμησε η απόδοση. Βάζω πάλι 100αρα τα ίδια.Οπότε γεννιέται η απορία. Θερμοδυναμικά η 100αρα είναι χειρότερη (fact). Το μηχανάκι δεν έχει knock sensor για να βλέπει τι παίζει και να ρυθμίζει μίγματα/αβάνς, παρά μόνο ένα λ που τον πολυνοιάζει πόσα οκτάνια έχει η βενζίνα (βλέπε το β. παραπάνω). Πώς σταδιάλα παίρνει σχεδόν μιά ταχύτητα κάτω σε τράβηγμα με την κατοστάρα; Βασιλικό πολτό έχει μέσα; Πριν βιαστείτε να πείτε "ιδέα σου είναι" πιστέψτε με, το κωλοδυναμόμετρο μου δεν γελιέται, μου εχει γλιτώσει ακριβές ζημιές σε πολλά μηχανήματα Αναμένω τις γνώμες σας και αν κανείς κατάφερε και διάβασε ως εδώ, για μπόνους στέλνω πμ με το όνομα του βενζινάδικου με την καλή βενζίνη 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
kpapageo 4.302 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 1 , 2016 Το διάβασα όλο και περιμένω pm! Στο τεχνικό κομμάτι δεν μπορώ να σε βοηθήσω καθώς δεν σκαμπάζω. Αυτό που ήξερα ήταν ότι η 100άρα σε κινητήρες χαμηλής συμπίεσης δεν προσφέρει τίποτα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
MihalisNavara 305 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 2 , 2016 Το δικό μου μηχανάκι πάντως στα ψηλά με 100άρα δεν τραβάει και πολύ. Στροφάρισμα κάνει τρελό, σαν πυρηνική βόμβα... Με μια καλής ποιότητας 95άρα πάει πιο καλά... Αυτά παρατήρησα... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
sorath 1.112 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 2 , 2016 Έτυχε και γέμισα το ντεπόζιτο στη μηχανή με 100άρα μόνο και μόνο επειδή πλήρωσε η εταιρία Διαφορά δεν κατάλαβα καμία. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Gen.Markus 6.229 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 2 , 2016 (τροποποιήθηκε) η μόνη διαφορά που έχω δει με κατοστάρα στο Hornet,είναι πως καίγεται πολύ πιο γρήγορα. Τροποποιήθηκε Μάρτιος 2 , 2016 από τον Gen.Markus 4 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Κουρσάρος 973 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 2 , 2016 Δυσκολεύεσαι να καταλάβεις γιατί πάει καλύτερα με 100αρα το μηχανάκι σου που δεν έχει knock sensor γιατί έχεις πάρει ως δεδομένο κάτι που είναι λάθος. Γράφεις πιο πάνω ότι η 100αρα έχει χειρότερη θερμοδυναμική απόδοση από την 95αρα. Λάθος! Σε κινητήρες εσωτερικής καύσης η 100αρα έχει καλύτερη θερμοδυναμική απόδοση καθώς δεν κάνει προαναύλεξη τόσο πολύ όπως η 95αρα. Και εδώ είναι και η απάντηση στο ερώτημα σου. Το μηχνάκι σου που δεν έχει knock δουλεύει συνεχώς με Χ μοίρες αβάνς. Όταν λοιπόν του βάλεις 95αρα συνεχίζει να δουλεύει με Χ μοίρες αβανς, αλλά λόγο τις προαναύλεξης που κάνει χρησιμοποιείς πολύ λιγότερο οξυγόνο από ότι θα μπορούσες. Όταν λοιπόν βάζεις 100αρα στο Χ αβάνς πάλι χρησιμοποιείς περισσότερο οξυγόνο λόγο ότι δεν έχει γίνει προαναύλεξη. Οπότε η ένταση της έκρηξης που κάνει είναι μεγαλύτερη και έτσι έρχεται η έξτρα δύναμη που νιώθεις. 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
CafeRacer 379 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 2 , 2016 Για να τελειώνει ο μύθος της 100αρας μια κ έξω...όλα τα βενζινοκινητα καίνε βενζίνη σε αναλογία με αέρα 14/1 αν η αναλογία ειναι λάθος είτε πετάς καύσιμο είτε χάνεις δύναμη.Αρα αν βάλουμε 14 κομματάκια αέρα κ ένα κομματάκι βενζίνη εχουμε πάρει το 100% της ενέργειας που μπορεί να μας δώσει το 1 κομματάκι βενζινης που καψαμε.Μεχρι εδώ καλα το άλλο που πρέπει να δούμε ειναι η θερμογονος δύναμη του καυσιμου μπορεί να ακούγεται πολυ ψαγμενος όρος αλλα στην ουσία ειναι η ενέργεια που περιλαμβάνεται σε μια σταγωνιτσα βενζίνης (τα λέω απλα μην μου την πέσουν οι συνάδελφοι) άρα ΑΝ ένα καύσιμο εχει ίδια θερμογονο δύναμη με ένα άλλο και καεί τέλεια τότε μάντεψε τι; Εχουν την ίδια απόδοση ενέργειας κ σε δεδομένο χρόνο ισχύος δηλαδή ίδια kw κ δηλαδή hp δηλαδή τα ίδια άλογα. Και άρα γεννάται το ΜεΓα ερώτημα ποια ειναι η διάφορα στην θερμογονο δύναμη μεταξύ 95αρας κ 100αρας ΟεΟ;; Απάντηση...καμία.Και φυσικά τωρα γεννάται το δεύτερο ερώτημα, καλα μας τα λες ρε φίλε αλλα τα περισσότερα οκτανια τι κανουν;; Δεν θα πω χημείες κ τέρατα αλλα ας πούμε απλα ότι αντέχουν περισσότερο την υψηλή πίεση κ θερμοκρασία μέχρι να σπάσουν οι δεσμοί κ να ελευθερώσουν την πολυπόθητη ενέργεια τους. Υπάρχει χρησιμότητα; Ναι οταν έχουμε υψηλή σχεση συμπίεσης κ μόνο. Κ πως θα το ξέρουμε; RTFM!! Μα καλα κ το δυναμομετρο που εχει στον κωλο ο άλλος; Μλκιες λέει; Οχι δεν λέει γιατι ποιος μας λέει ότι στην ΠΡΑΞΗ οι ελληνικές βενζίνες ειναι ανοθευτες άρα αν την 100αρα δεν την νοθεύουν ενώ την 95αρα την έχουν ξεσκισει τότε δεν θα έχουμε δυο βενζίνες ίδιας θερμογονου δύναμης κ άρα αλλη απόδοση κκλπ Εγω πάντως βάζω ΕΚΟ 95αρα γιατι τσεκάρει το δίκτυο της καλύτερα απο όλους ετσι νομίζω(/ελπίζω) τουλάχιστον. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
GeorStrat 5.541 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 2 , 2016 Οσο πιο αποδοτικος ειναι ο κινητηρας τοσο περισσοτερο βοηθουν και ειναι αισθητη η διαφορα της δυναμης με μια 100ron βενζινη σε σχεση με μια απλη 95αρα. Μην περιμενετε να δειτε διαφορες στα χορτοκοπτικα............Σε περιπτωση που καποιοι δεν διαβασαν ολο το θεμα.....ας ξαναβαλω το βιντεακι που ειχα παραθεσει.......Τα μεταξωτα βρακια θελουν επιδεξιους κ$λους λενε στο χωριο μου...... 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
noodles 6.082 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 2 , 2016 Αυτό ήταν το παράδειγμα αυτοκινήτου ας πούμε επιδόσεων. Επειδή όμως το προσεκτικό tuning/κούρδισμα αποδίδει και για περίπτωση που θέλουμε οικονομία, υπάρχει και δεύτερο αντιδιαμετρικό παράδειγμα. Ένα opel 1400 (ατμόσφαιρα) που φυσικά δεν είναι επιδόσεων αλλά προσανατολισμένο στην οικονομία. Εκεί λοιπόν οι μισητοί μας γερμανοί έκαναν τέτοια δουλίτσα που ακούς με ανοιχτό παράθυρο, σε γκάζωμα από χαμηλά, το μοτέρ να ακροβατεί σε μία κατάσταση βαράω/δε βαράω πιράκια. Δηλαδή ο εγκέφαλος κρατάει όσο παραπάνω αβάνς παίρνει για να μπορεί να δουλέψει στο όριο, άρα και αποδοτικά/οικονομικά. Το συγκεκριμένο οπελάκι, επειδή μάλλον το είχαν ρυθμισμένο να δίνει αβάνς/βενζίνες με καλό καύσιμο, 200αριζε με καλή βενζίνα από γειτονική χώρα, προς απορία του συνοδηγού και τη δικιά μου που βλέπαμε το κοντέρ να ανεβαίνει ακόμα απο βενζινες και τετοια δεν εχω ιδια, αλλα η απορια μου ειναι στα bold. ποιο 1.4 200ριζει ρε μεγαλε? για κοντερ λες? με τι διαστασεις λαστιχα? astra h 1.4 φιλου δεν πηγε ποτε πανω απο 182-4 (στοκ διαστασεις). και το 1.6 h ποτε πανω απο 195 (16αρες). τους περναω για πλακα και τους 2 με το 1.4 corolla (τα οπελ τα οδηγησανε και αλλοι μηπως και αλλα μπα). Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
exppii 302 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 2 , 2016 ...ρε μεγαλε?.... δεν γνωριζόμαστε από χτες οπότε ας μείνουμε στους τυπικούς τρόπους που απευθυνόμαστε στο συνομιλητή.Τώρα για το αν 200αριζε, για το αν 190ριζε δεν θυμάμαι φίλε μου, δεν βάζω κόντρες με 14αρια αμαξάκια για χαμαλοδουλειές, υπάρχουν άλλα εργαλεία για ξεκ@υλωμα Γυρνούσα με με φίλο μου από Σκόπια, είχα φουλάρει με 100αρα από πάνω, είχαμε κάνει 800 χιλιόμετρα εκείνη τη μέρα και είπαμε να ξεβαρεθούμε λίγο για πλάκα στις ευθείες μετά το Πολύκαστρο. Αν ήταν λίγο κατηφορίτσα, αν είχε ούριο άνεμο, αν το λάστιχο ήταν λίγο ξεφούσκωτο/φαγωμένο, θα σε γελάσω. Πάντως πήγαινε καλά ο λύκος Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Chris1981 2.354 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 2 , 2016 (τροποποιήθηκε) Ας πω κι εγώ τις εμπειρίες μου από τις ταπεινές μου πάπιες. Με το 150ρι Κινέζικο, όποτε έβαζα 100ρα έβλεπα διαφορά στην ανηφόρα, αλλά και στην ευθεία, όπου στρόφαρε καλύτερα, έβαζα βενζίνη όμως εφόσον είχα ελάχιστη στο ντεπόζιτο, ενώ δεν χρειαζόταν να βάλω την ακριβή Shell, αλλά από την ΕΤΕΚΑ που ήταν και σε καλή τιμή! Επίσης παρατήρησα πως στο Modenas Kriss που έχω τώρα, όταν βάλω 95ρα βενζίνη, από ορισμένα βενζινάδικα, ο κινητήρας ζοριζόταν σε ανηφόρα, ενώ γινόταν και περισσότερο θορυβώδης γενικά. Όποτε όμως έχω βάλει 100ρα από οποιοδήποτε πρατήριο δεν είχα θέμα, λειτουργεί ομαλότατα και δεν ζορίζεται, αλλά την 95ρα την έχω σχεδόν καταργήσει, όταν πηγαίνω να βάλω βενζίνη από μικρές εταιρίες. Συνήθως βάζω 95ρα από συγκεκριμένο πρατήριο Ελιν της περιοχής μου, και έχει επίσης καλή απόδοση, ενώ απο άλλο Ελιν που βρίσκεται επίσης κοντά μου, παρατήρησα τα φαινόμενα που περιγράφω παραπάνω. Το περίεργο είναι πως βάζοντας 100ρα από το ίδιο πρατήριο δεν είχα κανένα θέμα. Άρα το συμπέρασμα που έχω βγάλει, είναι πως νοθεύουν περισσότερο την απλή βενζίνη, επειδή έχει και μεγαλύτερη ζήτηση, ιδιαίτερα αυτή την εποχή που όλα έχουν φθάσει στα ύψη. Τις περισσότερες φορές επιλέγω να βάλω βενζίνη, από ένα πρατήριο ΕΤΕΚΑ, ένα Ελιν, και 3 Shell που βρίσκονται κοντά στις καθημερινές μου διαδρομές. Από τα συγκεκριμένα δεν έχω παρατηρήσει τίποτα περίεργο μέχρι τώρα. Τροποποιήθηκε Μάρτιος 2 , 2016 από τον Chris1981 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
exppii 302 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 2 , 2016 Σε περιπτωση που καποιοι δεν διαβασαν ολο το θεμα.....ας ξαναβαλω το βιντεακι που ειχα παραθεσει.......Τα μεταξωτα βρακια θελουν επιδεξιους κ$λους λενε στο χωριο μου......Επέτρεψε μου να διαφωνήσω εν μέρει με τη μεθοδολογία και το κατά πόσο τα αποτελέσματα του βίντεο έχουν εφαρμογή στην Ελλάδα μας. Πρώτον, για ψάξε τι γίνεται αν πιάσουν στην Ευρώπη λιανοπωλητή να πουλάει σκάρτο καύσιμο... του το κλείνουν το μαγαζί Οπότε ακόμα και το supermarket petrol που λέει ο φίλτατος βρετανός θα είναι καλύτερο από μεγάλο ποσοστό απλής ντόπιαςΣύγκρινε τώρα την τοπική katouro oil που όλοι ακούσαμε/μας είπαν/υποπτευθήκαμε κτλ.Μετά, άλλο να συγκρίνεις φρέσκιες μηχανές και άλλο λίγο ταλαιπωρημένες, με καμμιά καρβουνίτσα παραπάνω στον κύλινδρο που όπως ξέρουμε δεν είναι και ότι καλύτερο για θέματα αυτανάφλεξης...Επίσης είναι θέμα χαρτογράφησης, Αν ο κατασκευαστής λέει (βάσει knock sensor) πχ 10 μοίρες αβάνς με 95αρα, 7 μοίρες αβάνς με katouro oil, και τέλος ο χάρτης, δεν θα δούμε διαφορά με την 100αρα. Όπως στο βιντεάκι με το ρενώ που δυναμομέτρησαν. Αν όμως δώσει στο χάρτη 13 μοίρες αβάνς με την κατοστάρα;Anecdotal story: Κατεβάζαμε φορτηγό από Ευρώπη, είχα πάει για 2ος οδηγός γιατί ο άλλος βιάζονταν να επιστρέψει. Σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής, ανεφοδιασμός από κατά τόπους βενζινάδικα, κανένα πρόβλημα. Με το που βάζουμε Ηγουμενίτσα πετρέλαιο τούφα το ντουμάννννι που λέει και ο σαραντατρίος Anecdotal story 2: Δοκιμάζω καινούριο, βελτιωμένο πετρέλαιο στο φορτηγό. Τα ξέρω τα χούγια του Τούρμπιζε (δεδομένου του γκαζιού που πατούσαμε) με 1400 στροφές. Με το καλό το πετρέλαιο τούρμπιζε με 1200. Ε γ@μω το κέρατό μου, έχω το παράθυρο ανοιχτό και ακούω τουρμπίνα, έχω οργανάκι πίεσης, δεν θα μου πει κανένας internet expert οτι στη ΔΙΚΗ ΜΟΥ εφαρμογή το άλλο καύσιμο είναι placebo. Για τα μηχανάκια ρωτάω λόγω έλλειψης εμπειρίας. Το μέλος κουρσάρος έδωσε μια εξήγηση που δεν μπορώ να αντικρούσω μέχρι να διαβάσω λίγο παραπάνω. Είχα την εντύπωση ότι οι 100αρες γενικά έχουν λιγότερα kwh/λίτρο λόγω σύστασης. Εξ ου και η απορία για το πως γίνεται μοτέρ που δεν αλλάζει το αβάνς να είναι πιό αποδοτικό με 100αρα. Φαίνεται ότι είχα λάθος στο συλλογισμό μου. Θα το ψάξω και θα επανέλθω Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Le Tavernier 756 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3 , 2016 Για να τελειώνει ο μύθος της 100αρας μια κ έξω...όλα τα βενζινοκινητα καίνε βενζίνη σε αναλογία με αέρα 14/1 αν η αναλογία ειναι λάθος είτε πετάς καύσιμο είτε χάνεις δύναμη.Αρα αν βάλουμε 14 κομματάκια αέρα κ ένα κομματάκι βενζίνη εχουμε πάρει το 100% της ενέργειας που μπορεί να μας δώσει το 1 κομματάκι βενζινης που καψαμε.Μεχρι εδώ καλα το άλλο που πρέπει να δούμε ειναι η θερμογονος δύναμη του καυσιμου μπορεί να ακούγεται πολυ ψαγμενος όρος αλλα στην ουσία ειναι η ενέργεια που περιλαμβάνεται σε μια σταγωνιτσα βενζίνης (τα λέω απλα μην μου την πέσουν οι συνάδελφοι) άρα ΑΝ ένα καύσιμο εχει ίδια θερμογονο δύναμη με ένα άλλο και καεί τέλεια τότε μάντεψε τι; Εχουν την ίδια απόδοση ενέργειας κ σε δεδομένο χρόνο ισχύος δηλαδή ίδια kw κ δηλαδή hp δηλαδή τα ίδια άλογα. Και άρα γεννάται το ΜεΓα ερώτημα ποια ειναι η διάφορα στην θερμογονο δύναμη μεταξύ 95αρας κ 100αρας ΟεΟ;; Απάντηση...καμία.αυτό ισχύει μονο στα ατμοσφαιρικά βενζινοκίνητα... στα τούρμπο αλλάζει γιατί έχουμε εχουμε υπερπλήρωση και αν θυμάμαι καλά είναι στο 10,8/1 η αναλογία... το πλούσιο μείγμα συν τοις άλλοις ψύχει τον κινητήρα Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
CafeRacer 379 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3 , 2016 αυτό ισχύει μονο στα ατμοσφαιρικά βενζινοκίνητα... στα τούρμπο αλλάζει γιατί έχουμε εχουμε υπερπλήρωση και αν θυμάμαι καλά είναι στο 10,8/1 η αναλογία... το πλούσιο μείγμα συν τοις άλλοις ψύχει τον κινητήραπαντου ισχυει εχει να κανει με την στοιχειομετρια της καυσης δηλαδη με την φυση οχι τον ανθρωπο (και για την ακριβεια ειναι 14,7/1), αλλο πραγμα τωρα αν τα εργοστασια ρυθμιζουν διαφορετικα εναν κινητηρα για λογους ασφαλειας (τουρμπο). Το 10,8 ειναι μια αρκετα ασφαλης περιοχη για εναν τουρμπο κινητηρα μεχρι και 12 καλα ειναι, αλλα δεν εχουμε τελεια καυση κ ουσιαστικα πεταμε ακαυτη με τον νομο για αυτο κ οι τουρμπο δεν ειναι αποδωτικοι (ενεργιακα) κινητηρες. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Κουρσάρος 973 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3 , 2016 Σε εργοστασιακό αμάξι δεν πετάει άκαυτη βενζίνη. Η βενζίνη χρησιμοποιείται για να ψύξει τον κύλινδρο ώστε να μην υπάρχει προανάφλεξη. Η προανάφλεξη γίνεται γιατί λόγο θερμοκρασίας η βενζίνη εκρήγνυται πριν το πιστόνι να φτάσει στο άνω άκρο σημείο. Η 100αρα έχει μεγαλύτερη θερμοκρασία που εκρήγνυται από την 95αρα και για αυτό πάει καλύτερα το όχημα μας όταν βάζουμε 100αρα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες