babaman 531 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 21 , 2016 εγω τα εχω κανει αχταρμα?γελαω..αν διαβασεις τα ποστ μου δεν συγκρινα ΠΟΥΘΕΝΑ ΜΗΧΑΝΕΣ,μιλησαμε γενικα για ενθουσιασμο και ποιες μοτο προκαλουν παραπανω.σορρι αν σου εθιξα το μηχανακι σου αλλα ειναι πολυ αδιαφορο σε σχεση με αλλα ανεξαρτητου κατηγοριας.γιατι αν προσεξες δεν μιλησαμε για κατηγοριες συγκεκριμενα...Δεν ειναι οτι εθιξες το tracer ή οτι εδω μεσα πρεπει να ποσταρουν μονο οσοι λενε ουαο για το africa ειναι οτι εισαι εκτος θεματος και δεν το καταλαβαινεις κιολας οταν στο λενε για αυτο και εχεις κουρασει. Και εμενα mt 07 ειναι αδιαφορο σε σχεση με ενα r1m αλλα αμα παω στο θεμα του MT 07 και πω ρε παιδια το οδηγησα και δεν καταλαβαινω τι σας ενθουσιασε επειδη εγω το συγκρινω με το r1m στο μυαλο μου θα γελανε ολοι. Για αυτο σου λεω τα χεις κανει αχταρμα και μιλας για τις κ@υλες σου που ειναι το tuono ή το superduke ή μονο οτι εχει πανω απο 130 αλογα που λες... δεν ξερω, αδιαφορο... στο θεμα του Africa. 4 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
bull tdm 148 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 21 , 2016 Δεν ξερω αν ξανα παιξει το βιντεακι. Ας το δουν καποιοι μπας και καταλαβουν γιατι φτιαχτηκε το Αφρικα και οτι η Χοντα δεν κυνηγαει απολυτα νουμερα στα χαρτια!https://www.youtube.com/watch?v=nLBYSjaNIJs#t=37.790649 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Mr.Slow 5.568 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 21 , 2016 Τσάμπα τρελαίνεστε. Όλοι έχουμε διαφορετικές εμπειρίες και θέλω και κρίνουμε αναλόγως το εκάστοτε μηχανάκι. Ο αναβάτης Πέτρος γουστάρει μηχανάκια με αρκετά περισσότερα άλογα και εντελώς διαφορετικό στήσιμο. Οπότε λογικό να του φάνηκε το άφρικα και ψόφιο και σαφέστατα όχι σπορτίφ, σε σχέση με πιο σπορτίφ απ'τη μάνα τους μηχανάκια. Αλλά όπως έχω ξαναπεί, είναι λίγο άτοπο να πέφτει η συγκεκριμένη μηχανή στην ίδια αρένα με τα μαστόδοντα (βλ. κατηγορία ψευτο-on/off 1200cc+), και ακόμα πιο άτοπο με μηχανές τύπου MS και XR, (και tracer ακόμα), που είναι προφανέστατα απλά ψηλωμένα, εξευγενισμένα street επιδόσεων, με μια πινελιά touring.Όταν δε όντως το βάζεις να συγκριθεί με τα ψευτο-on/ff τέρατα, το βρίσκω λογικό να φαίνεται πιο σπορτίφ. Είναι πιο ελαφρύ έως ΠΟΛΥ πιο ελαφρύ, πιο μαζεμένο και πέραν αυτού, βάσει των κριτικών/εμπειριών, φαίνεται να πηγαίνει άψογα στον δρόμο, παρά τον μεγάλο εμπρός τροχό του και το αμιγώς off στήσιμό του. Αν πάλι μπορεί έστω κι απλά να "κρατηθεί" ακολουθώντας μηχανές τύπου MS, μιλάμε για άθλο, δεδομένου πάντα του χαρακτήρα της μηχανής. Αν μπολιάσεις τα παραπάνω με το γεγονός πως τα "on/off" μαστόδοντα δύσκολα έως μπαααα να τ'ακολουθήσουν σε χωμάτινες αποδράσεις και το ότι το άφρικα τα βλέπει απ'ότι φαίνεται στα ίσια και στον τομέα touring, ε τότε βρίσκω λογικό να'ναι μια μηχανή που μπορεί να εντυπωσιάσει μεγάλη μερίδα κόσμου.Οπότε ναι, δεν εντυπωσιάζει στα χαρτιά και δεν εντυπωσιάζει καθαρά από πλευράς ταχύτητας/δύναμης/επιτάχυνσης/ροπής κτλ. αναβάτες που έχουν στο μυαλό τους δούκες 1300 και άλλα παρόμοια. Λογικό είναι και κανείς εκεί στην Honda δεν το προόριζε προς πώληση σ'αυτή την μερίδα αναβατών. Εντυπωσιάζει όμως, και λογικά, ανθρώπους που ψάχνουν έναν all around (λέγε με και on/off) χαρακτήρα σε μια μηχανή αυτού του κυβισμού, που φαίνεται πως όντως μπορεί να τα κάνει όλα ικανοποιητικότατα.Και καθείς εφ'ω ετάχθη. 9 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
bull tdm 148 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 21 , 2016 (τροποποιήθηκε) Τσάμπα τρελαίνεστε. Όλοι έχουμε διαφορετικές εμπειρίες και θέλω και κρίνουμε αναλόγως το εκάστοτε μηχανάκι. Ο αναβάτης Πέτρος γουστάρει μηχανάκια με αρκετά περισσότερα άλογα και εντελώς διαφορετικό στήσιμο. Οπότε λογικό να του φάνηκε το άφρικα και ψόφιο και σαφέστατα όχι σπορτίφ, σε σχέση με πιο σπορτίφ απ'τη μάνα τους μηχανάκια. Αλλά όπως έχω ξαναπεί, είναι λίγο άτοπο να πέφτει η συγκεκριμένη μηχανή στην ίδια αρένα με τα μαστόδοντα (βλ. κατηγορία ψευτο-on/off 1200cc+), και ακόμα πιο άτοπο με μηχανές τύπου MS και XR, (και tracer ακόμα), που είναι προφανέστατα απλά ψηλωμένα, εξευγενισμένα street επιδόσεων, με μια πινελιά touring.Όταν δε όντως το βάζεις να συγκριθεί με τα ψευτο-on/ff τέρατα, το βρίσκω λογικό να φαίνεται πιο σπορτίφ. Είναι πιο ελαφρύ έως ΠΟΛΥ πιο ελαφρύ, πιο μαζεμένο και πέραν αυτού, βάσει των κριτικών/εμπειριών, φαίνεται να πηγαίνει άψογα στον δρόμο, παρά τον μεγάλο εμπρός τροχό του και το αμιγώς off στήσιμό του. Αν πάλι μπορεί έστω κι απλά να "κρατηθεί" ακολουθώντας μηχανές τύπου MS, μιλάμε για άθλο, δεδομένου πάντα του χαρακτήρα της μηχανής. Αν μπολιάσεις τα παραπάνω με το γεγονός πως τα "on/off" μαστόδοντα δύσκολα έως μπαααα να τ'ακολουθήσουν σε χωμάτινες αποδράσεις και το ότι το άφρικα τα βλέπει απ'ότι φαίνεται στα ίσια και στον τομέα touring, ε τότε βρίσκω λογικό να'ναι μια μηχανή που μπορεί να εντυπωσιάσει μεγάλη μερίδα κόσμου.Οπότε ναι, δεν εντυπωσιάζει στα χαρτιά και δεν εντυπωσιάζει καθαρά από πλευράς ταχύτητας/δύναμης/επιτάχυνσης/ροπής κτλ. αναβάτες που έχουν στο μυαλό τους δούκες 1300 και άλλα παρόμοια. Λογικό είναι και κανείς εκεί στην Honda δεν το προόριζε προς πώληση σ'αυτή την μερίδα αναβατών. Εντυπωσιάζει όμως, και λογικά, ανθρώπους που ψάχνουν έναν all around (λέγε με και on/off) χαρακτήρα σε μια μηχανή αυτού του κυβισμού, που φαίνεται πως όντως μπορεί να τα κάνει όλα ικανοποιητικότατα.Και καθείς εφ'ω ετάχθη.Ωρε να αγιασει το στοματακι σου που λεν και στο χωριο μου! Αυτο ακριβως! Τροποποιήθηκε Φεβρουάριος 21 , 2016 από τον bull tdm 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
peterpan 1.734 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 21 , 2016 (τροποποιήθηκε) Ωραιος ο mr Slow. Έπρεπε βέβαια να το κάνει κάποιος "μασημένη τροφή", το θέμα για να αντιληφθούν ακομα και αυτοι που με τίποτα δεν μπορούν να καταλαβουν το ρόλο του Αφρικα (λες και ειναι επιστημη) και επιμένουν να κρίνουν σε σχέση με οτι μηχανάκι τους έρθει ή τους βολεύει στο μυαλό. Για αυτο και εγω ανέφερα οτι το μηχανάκι στην ουσία δεν έχει ανταγωνισμό. Η Honda πολυ έξυπνα βρηκε ενα κενό στην αγορά και αποφάσισε να "παίξει μπάλα" μονη της με σκοπό να έχει τα πρωτεία. Μαγκια της.Χρόνια εξάλλου είχαμε να δούμε ενα αθλητικο πραγματικο adventure και μάλιστα στα 1000κ.εκ.Για όσους δεν το κατάλαβαν θα το ξαναγραψω.ADVENTURE. 21/18. Με σαμπρέλες και ακτινες. Πάει χώμα. Εχει αναρτήσεις που καταπινουν και άλματα. Ανέφερα και σε προηγούμενο μήνυμα οτι με το μόνο που μπορούμε να το συγκρίνουμε ειναι με το κομμένο πλεον 990, και απο τα σημερινα λιγο με τα F800 και Tiger800xc.Το πιο πάνω σκαλι απο το Αφρικα σημερα ειναι το 1190R. Ομως αυτό θα έλεγα ότι απευθύνεται σε πιο μικρή μερίδα ανθρώπων. Τροποποιήθηκε Φεβρουάριος 21 , 2016 από τον peterpan 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
peterTHErider 34 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 21 , 2016 (τροποποιήθηκε) εγω δεν καταλαβαινω γιατι καθε τι διαφορετικο σας ξενιζει και επιτιθεστε.οπως τα λεει ο slow ειναι προφανως.λεω ΕΓΩ οδηγησα το αφρικα και δεν με εντυπωσιασε καθολου.ειδα ενα σωστο μηχανακι και μεχρι εκει.ουτε αχρηστο το εβγαλα ουτε κακο ουτε για τα μπαζα.και σχολιασα στην συγκριση σχετικα με αλλα μαστοδοντα και μεχρι εκει.δηλαδη αν ελεγε ο πετερ παν,"το βρηκα πιο σπορτιβικο απο το gs 800" θα εγραφα πως συμφωνω απολυτα,αλλα εγραψε κατι αλλο.καλο ειναι να διαβαζουμε σωστα και 2 φορες τα ποστ για να ειμαστε σιγουροι και να μην λειτουργουμε και απανταμε με παρορμηση ετσι απλα για να τσαμπουκαλευτουμε.εγραψα πως οχι δεν ειναι πιο σπορτιβικο απο αλλα μαστοδοντα(σε απαντηση στο πετερπαν και ΟΧΙ γιατι ετσι μου ηρθε) και μετα τι δεν ακουσα,τι νομιζω πως ειμαι ο ροσσι τι πως να παρω h2r...ας σοβαρευτουμε... η κρίση σου φίλε είναι εντελώς επιδερμική και επιπόλαια για έναν πολύ απλό λόγο, δεν λαμβάνεις υπ' όψιν σου τον παράγοντα χρόνο στον οποίο αναφέρομαι. Ψάξε λίγο και δες τί άλλα μηχανάκια κυκλοφορούσαν το 1986 και τότε ίσως αντιληφθείς πόσο άστοχες ήταν και οι κρίσεις των ειδικών του τότε, και η δική σου σήμερα .... Για το 1986 το Τ/Α ήταν μηχανάραμπορει να κανω λαθος κριση γιατι το 86 ημουν μολις ενος...οταν ακουω για τρανσαλπ εχω στο μυαλο μου το δευτερης και τριτης γενιας τα οποια και εζησα.βαζεις ομως μια ωραια παραμετρο στην συζητηση...τι αλλα μηχανακια κυκλοφορουσαν την εποχη,για την εποχη λοιπον οπως λες το τρανσαλπ μπορει οντως να ηταν μηχαναρα και να ξεχωριζε απο την ποιοτητα κατασκευης και για διαφορους αλλους λογους και απλα να το εθαψαν καποιοι καθαρα λογο δυναμης,εσυ βλεπεις το αφρικα να κανει το μπαμ σε ολους τους τομεις οποτε την δυναμη να την βαλουμε σε δευτερη μοιρα?ειναι οκ καλο σε ολα αλλα μεχρι εκει...θα μου πεις δεν ειναι και λιγο αυτο αλλα δεν ειναι και το ζητουμενο φιλε μου... Τροποποιήθηκε Φεβρουάριος 21 , 2016 από τον peterTHErider ορθογραφικο λαθος Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
peterTHErider 34 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 21 , 2016 Ωραιος ο mr Slow. Έπρεπε βέβαια να το κάνει κάποιος "μασημένη τροφή", το θέμα για να αντιληφθούν ακομα και αυτοι που με τίποτα δεν μπορούν να καταλαβουν το ρόλο του Αφρικα (λες και ειναι επιστημη) και επιμένουν να κρίνουν σε σχέση με οτι μηχανάκι τους έρθει ή τους βολεύει στο μυαλό. Για αυτο και εγω ανέφερα οτι το μηχανάκι στην ουσία δεν έχει ανταγωνισμό. Η Honda πολυ έξυπνα βρηκε ενα κενό στην αγορά και αποφάσισε να "παίξει μπάλα" μονη της με σκοπό να έχει τα πρωτεία. Μαγκια της.Χρόνια εξάλλου είχαμε να δούμε ενα αθλητικο πραγματικο adventure και μάλιστα στα 1000κ.εκ.Για όσους δεν το κατάλαβαν θα το ξαναγραψω.ADVENTURE. 21/18. Με σαμπρέλες και ακτινες. Πάει χώμα. Εχει αναρτήσεις που καταπινουν και άλματα. Ανέφερα και σε προηγούμενο μήνυμα οτι με το μόνο που μπορούμε να το συγκρίνουμε ειναι με το κομμένο πλεον 990, και απο τα σημερινα λιγο με τα F800 και Tiger800xc.Το πιο πάνω σκαλι απο το Αφρικα σημερα ειναι το 1190R. Ομως αυτό θα έλεγα ότι απευθύνεται σε πιο μικρή μερίδα ανθρώπων. αχ θα τρελαθω...παραθετω τα λεγομενα ΣΟΥ"Με λιγα λογια, εγω προσωπικα δεν πιστευω οτι υπαρχει σημερινος ανταγωνισμος απεναντι στο νεο Αφρικα. Τα μαστοδοντα φαινονται σαν παραφαγωμενοι νεροβουβαλοι μπροστα του. Μπορει καποια να εχουν παραπανω γκαζι, αλλα σε καμμια περιπτωση την υπολοιπη σπορτιβ συμπεριφορα."ποιος αρχισε τις ατοπες συγκρισεις παλικαρι μου??ειπαμε πως το αφρικα ΔΕΝ ανταγωνιζεται τα μεγαλα ψευτο ον οφ?ΝΑΙ!ΕΣΥ ομως συνεχιζεις να τα συγκρινεις και μαλιστα να λες και ανοησιες του τυπου "πιο σπορτιβ συμπεριφορα". Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Gen.Markus 6.229 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 21 , 2016 (τροποποιήθηκε) Ρε συ Peter,το ζητούμενο για κάθε έναν μας είναι διαφορετικό.Εσύ 3000 άλογα για να γουστάρεις,κάποιοι βολεύονται και με λιγότερα.Απλά τα πράγματα.Δεν είναι επιστήμη.Σε κάποιους θα αρέσει το Αφρικά σε κάποιους όχι.Αυτό είναι.Ξεκόλλα πια. Τροποποιήθηκε Φεβρουάριος 21 , 2016 από τον Gen.Markus 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ksino1100 13.310 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 21 , 2016 Κάτι τέτοιες παπαριές που διαβάζουμε εδώ μέσα έλεγαν και οι "ψαγμένοι" δημοσιογράφοι του "ειδικού τύπου" πριν από 30 χρόνια για ένα άλλο Χόντα, το Τρανσάλπ. Όσοι από αυτούς είχαν παπάρια, μετά από χρόνια παραδέχτηκαν πόσο λάθος έκαναν (ΜΟΤΟ). Χεράδες και εκείνοι, τα άλογα δεν τους έφταναν, θα πάει άπατο έλεγαν.......... Και μετά όλες οι εταιρείες να το αντιγράψουν έτρεχαν.Τους θυμόμαστε μειδιώντας με κατανόηση. Πότε παραδέχθηκε το μοτό πως το 1ο Τρανς ήταν τελικά καλό και το χάσαμε το τεύχος Παναγιώτη?Ειλικρινά δε το θυμάμαι..... Το Africa 2016 δεν είναι δυνατόν να χαρακτηριστεί σπορτίφ σε οδήγηση δρόμου. Τα όρια τα θέτει ο 21" τροχός και βεβαίως ο ανταγωνισμός. Κ πριν αλληλοσφαχτείτε, λίγη υπομονή να διαβάσουμε συγκριτικά... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
GavriilVet 2.796 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 21 , 2016 μαλιστα να λες και ανοησιες του τυπουπραγματικά μου είναι αδιαφορο το τι γνώμη εχει κάποιος, οποιοσδηποτε για μια μοτοσυκλετα , πλυντηριο, καφετιέρα, το μονο ενδιαφέρον ειναι οτι κάνεις κουβεντούλα. Το λάθος σου, σε ολη τη κουβέντα, ειναι οι χαρακτηρισμοί σαν αυτον που βάζω σε κόκκινο. Η αγένεια. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
peterTHErider 34 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 21 , 2016 Ρε συ Peter,το ζητούμενο για κάθε έναν μας είναι διαφορετικό.Εσύ 3000 άλογα για να γουστάρεις,κάποιοι βολεύονται και με λιγότερα.Απλά τα πράγματα.Δεν είναι επιστήμη.Σε κάποιους θα αρέσει το Αφρικά σε κάποιους όχι.Αυτό είναι.Ξεκόλλα πια.ναι ρε αδερφακο προφανως.εγω ειπα δεν με ενθουσιασε αλλα δεν με ενοχλησε και κατι και δεν θα το επελεγα.και πως προφανως στην συγκριση που κανει ο πετερπαν με το μεγαλα για την σπορτιφ συμπεριφορα κατα τη γνωμη μου(που εχω οδηγησει τα περισσοτερα ) χανει.δεν μπηκα ξαφνικα και αρχισα να το συγκρινω με δουκες και μουλτι.απλα πραγματακια.... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
peterTHErider 34 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 21 , 2016 εχεις δικιο αλλα πηγαινε σε παρακαλω να δεις τα ποστ μετα απο την πρωτη μου παρεμβαση να δεις τι χλευασμο δεχτηκα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Gen.Markus 6.229 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 21 , 2016 Μπορούμε να μείνουμε στο θέμα και να αφήσουμε πίσω μας το τι θεωρεί ο κάθε ένας ιδανικό και πως θα έπρεπε να είναι η κάθε μηχανή;Ευτυχώς δηλαδή που δεν μας αρέσουν και τα ίδια πράγματα γιατί σαν φωτοτυπίες θα ήμασταν στον δρόμο. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Παναγιώτης Κ. 10.057 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 21 , 2016 Πότε παραδέχθηκε το μοτό πως το 1ο Τρανς ήταν τελικά καλό και το χάσαμε το τεύχος Παναγιώτη?Ειλικρινά δε το θυμάμαι..... Δύο φορές Γιάννη (μην μου ζητάς τεύχη, είναι ακόμη σε κούτες). Την πρώτη σε ένα αφιέρωμα στις δημοσιογραφικές "πατάτες" που κατά καιρούς είχαν κάνει (προβλέποντας τότε πως ήταν μια μηχανή που δεν θα ενδιέφερε κανέναν μιας και δεν ήταν ούτε μονοκύλινδρο εντούρο, ούτε πολυκύλινδρο street). Ήταν βέβαια η εποχή που το ΜΟΤΟ είχε ακόμη και χιούμορ και αυτοσαρκασμό.Μία ακόμη, σε μια "μόνιμη" σελίδα που είχαν, "αγοράζοντας μεταχειρισμένο" ή κάτι τέτοιο, όπου εξέταζαν κάθε μήνα και ένα μοντέλο, όταν έγραψαν για το Τ/Α, τότε θυμήθηκαν πόσο μπροστά από την εποχή του ήταν και πως δημιούργησε μια νέα, παγκόσμια τάση, στην αγορά. Για να γυρνάμε όμως στο επίδικο, το νέο Άφρικα. Σύμφωνα με όλους όσους το οδήγησαν (και αναφέρομαι σε άτομα που έχουν από GS1200 μέχρι Bandid) και έχουν οδηγήσει και τον ανταγωνισμό, το νέο Άφρικα είναι ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ από λίγο έως πολύ καλύτερο. Σε όλους τους τομείς, όχι κάπου κερδίζει πολύ - κάπου χάνει λίγο, άρα μεσοσταθμικά είναι καλύτερο. Πόσα χρόνια έχουμε να δούμε μηχανάκι που να είναι σε όλους και κάθε έναν τομέα χωριστά, καλύτερο από τον ανταγωνισμό; Αν βάλουμε στον τορβά και την αδιαμφισβήτητη υπεροχή του στον τομέα ποιότητα κατασκευής-μακροζωία-αξιοπιστία, και αν θεωρήσουμε πως δεν θα έχει και διάφορα χαζοθέματα (τύπου φανάρια-καντήλια που πολυμερίζονται, πηνία που αλλάζουν κάθε τρεις και λίγο, κάψα στα πόδια, πετραδάκια στο φίλτρο αέρα, για να αναφέρω μερικά μόνο που περνάνε "στα ψιλά"), τότε νομίζω πως μιλάμε για μια καταπληκτική μοτοσυκλέτα. Άμα δείτε σύντομα τον ανταγωνισμό να ψάχνεται να μας προσφέρει "αναβαθμίσεις" ή και νέα μοντέλα, θα ξέρετε πού οφείλεται...........Κρίμα (για μένα μιλάω) που δεν ήρθε 7-8 χρόνια πριν, που ήταν οι μύγες παχιές, να πάρω δύο, ένα για καθημερινή χρήση και ένα για το κρατήσω κλεισμένο μέσα στο κιβώτιο και να το βγάλω το 2025. 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
FlyingInADream 10.368 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 21 , 2016 (τροποποιήθηκε) Περί ''βαρετού'' νέου africa πάντως, άλλα λέει ο συντάκτης του περιοδικού ΜΟΤΟ στο τεύχος Γενάρη 544, σελίδα 39 τέλος και 42 αρχή.Όχι ότι είναι ευαγγέλιο κάτι που λέει το περιοδικό, κι αυτούς με την λογική θα τους κρίνουμε, αλλά ούτε βαρετό το βρήκε, ούτε μέτριο, ούτε αδιάφορο, ίσα ίσα το συγκρίνει ο αρθρογράφος με το 1190 adventure R που είναι το προσωπικό του ίνδαλμα στην κατηγορία, και εν ολίγοις το νόημα της παραγράφου, αν εξαιρέσουμε τις ώρες που το πας τίγκα-τάπα-τέζα, οπουδήποτε αλλού, οποιαδήποτε άλλη ώρα, το africa είναι ΚΑΙ καλύτερο ΚΑΙ πιο ευχάριστο+συναρπαστικό στην οδήγηση, και ότι η Honda έφτιαξε μια μηχανή για τον πραγματικό κόσμο, όχι για τους πολύ λίγους που πράγματι πάνε το 1190 ή για τους υπόλοιπους που το έχουν μόνο για φαντασίωση.Κι αυτοί άμπαλοι θάναι στο περιοδικό, ξέρω γω... Τροποποιήθηκε Φεβρουάριος 21 , 2016 από τον FlyingInADream 3 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Σκουριασμένος 14 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 21 , 2016 Παρακολουθώ όλο το θεμα εξ αρχής. Να πω κι εγω την άποψή μου .Ειμαι 45 και δεν εχω καβαλήσει μηχανή 20 χρόνια τώρα. Δε γνωρίζω το τεχνικο σκέλος ουτε τρελαμένος ειμαι με τις μηχανές.Επειδη έχω σκουριάσει όμως -λόγω ηλικίας -λέω να αγοράσω μία. Αναζήτηση... μπλα μπλα....ειδα πολλές μηχανες .... και μετά βγήκε και η καινουρια Αfrica.Σας διάβασα, ειδα reviews ..αλλά πήγα και σε αντιπροσωπία να τη δω απο κοντά. Εκανα μια γυροβολια , την ειδα από κάθεοπτικη γωνία ( της εδωσα και ενα κύβο ζάχαρη να τη καλοπιάσω ) και μετά τη καβάλισα.Το τι ζητάει καθένας απο μία μηχανή είναι διαφορετικόΕιναι αξιόπιστη μηχανή. καλή κατασκευή, ασφαλές στη οδήγηση , φρένα, ...........Καλύπτει τις ανάγκες σου ? τις δικές μου με το παραπάνω.. και αλλες μηχανές το κάνουν...αλλάΟσο την έβλεπα, ένα μεγαλο χαμόγελο εσκασε στο πρόσωπό μου ....μετά απο καιρό (τρικολορε ήταν )Όταν τη καβάλησα χαλάρωσε το πρόσωπό μου και βρήκα μία θέση που φτιάχτηκε για μένα.Κράτησα το τιμόνι και θυμήθηκα ότι έχω ακόμη " ψυχή ¨μέσα μου για βόλτες.τι θέλω να πω? καλά τα τεχνικα σας και εαν ειναι καλύτερη ή χειρότερη κατά κάτι απο μία άλλη μηχανήαλλά πάντα το κάθε τι και ειδικότερα μία μηχανή ,είναι και τι σου δίνει εσένα προσωπικά.Τωρα για τις συγκρίσεις ,,1.έχετε πέσει στη λούμπα λογω τιμής .Οταν κρίνουμε μια μηχανή πρέπει να την αξιολογούμε για αυτό που είναι και όχι στην ίδια κατηγορια τιμης με ποιες συγκρίνεται.πχ εαν η απλή έκανε 10000 και η φουλ εξτρα έκανε 13000 θα άλλαζε τη κριτική σας??2. Για το αδιαφορη ή όχι , επαρκως δυνατή ή άπνοη ρωτώ.Ποιοι απο εσάς έχετε εξαντλήσει τα όρια ( τις δυνατότητες) της μηχανής σας? και πόσο πρέπει να βελτιωθείτε σαν αναβάτες για να βγάζετε σωστά οτι μπορεί να σας δώσει μία μηχανη?? Υπάρχουν αριστοι αναβάτες που κάνουν εκπληκτικα πράματα με μέτριες μηχανέςΑλλά έχω δει και μέτριους αναβάτες να μη κάνουν τίποτε με άριστες μηχανές"Εαν δείτε κάποιον σε μηχανή να πηγαίνει άνετα και χαλαρά με πλατύ χαμόγελο μη τον κράζετε.....αυτός είναι ευτυχισμένος με το μηχανάκι που έχει...όποιος τον κράζει δεν είναι με το δικό του " 14 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
peterpan 1.734 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 21 , 2016 (τροποποιήθηκε) αχ θα τρελαθω...παραθετω τα λεγομενα ΣΟΥ"Με λιγα λογια, εγω προσωπικα δεν πιστευω οτι υπαρχει σημερινος ανταγωνισμος απεναντι στο νεο Αφρικα. Τα μαστοδοντα φαινονται σαν παραφαγωμενοι νεροβουβαλοι μπροστα του. Μπορει καποια να εχουν παραπανω γκαζι, αλλα σε καμμια περιπτωση την υπολοιπη σπορτιβ συμπεριφορα."ποιος αρχισε τις ατοπες συγκρισεις παλικαρι μου??ειπαμε πως το αφρικα ΔΕΝ ανταγωνιζεται τα μεγαλα ψευτο ον οφ?ΝΑΙ!ΕΣΥ ομως συνεχιζεις να τα συγκρινεις και μαλιστα να λες και ανοησιες του τυπου "πιο σπορτιβ συμπεριφορα".είπα δεν θα ασχοληθώ.....Οταν λέω δεν υπάρχει ανταγωνισμός για το Αφρικα εννοώ οτι δεν υπάρχει αλλο μηχανάκι να κανει τοσο καλά ΟΛΑ αυτα που κανει με τα ιδια γκαζια(Βγάζω απ'εξω το 1190R. Αλλά ειπαμε...περιορισμένο κοινό)Δε μπορείς να καταλάβεις απλα οτι το μηχανάκι είναι γενικότερα λεπτό καλλιγραμο και ελαφρυ σε σχεση με αλλα που ειναι κοντα στο ευρος χρησης και τιμης και ειναι βαρια και ογκωδη?Προφανώς και θα συγκρίνω μοντέλα ιδιου προορισμου χρησης του ανταγωνισμου(Μαστοδοντο=μεγαλο, ογκώδες, βαρυ. Γενικος χαρακτηρισμος ανεξαρτήτου κατηγορίας)Triumph 1200 ExplorerSuzuki V Strom 1000Yamaha XTZ 1200 Super TenereBMW GS 1200 AdventureHonda VFR 1200X Crosstourer Ειναι αυτα μεγαλα μηχανακια διπλης χρησης, στα 1000++ κυβικα, επισης ακριβα όπως και το Αφρικα και λανσαρονται ως Adventure? ΝΑΙ !Ειναι πιο σπορτιβ το Αφρικα απο αυτα?ΝΑΙ !Ειναι σαν παραφαγωμενοι νεροβουβαλοι μπροστά στο Αφρικα?ΝΑΙ !Θα σταματησεις να μας ζαλιζεις τα Ουμπαλα?!?!? Δεν νομιζω..... Τροποποιήθηκε Φεβρουάριος 21 , 2016 από τον peterpan 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ksino1100 13.310 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 21 , 2016 Πιο σπορτίβ το Άφρικα?????? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
peterpan 1.734 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 21 , 2016 ........ ρωτώ.Ποιοι απο εσάς έχετε εξαντλήσει τα όρια ( τις δυνατότητες) της μηχανής σας? και πόσο πρέπει να βελτιωθείτε σαν αναβάτες για να βγάζετε σωστά οτι μπορεί να σας δώσει μία μηχανη?? Υπάρχουν αριστοι αναβάτες που κάνουν εκπληκτικα πράματα με μέτριες μηχανέςΑλλά έχω δει και μέτριους αναβάτες να μη κάνουν τίποτε με άριστες μηχανές........Εδω εχουμε "χεράδες" που το ταπεινο Αφρικα δεν τους λέει τίποτα. Θέλουν απο 130 αλογα και πάνω για να νοιωσουν συγκίνηση. Κατα τα άλλα. ......Με το καλό το στρώσιμο του τρικολορε εύχομαι, πάνω στην ώρα θα προλαβεις και τις πρώτες ανοιξιάτικες βόλτες. Βάλε και καμία φωτογραφία, όταν με το καλο....για να ζηλευουμε σε μας που μας αρεσει. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
peterTHErider 34 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 21 , 2016 Πιο σπορτίβ το Άφρικα?????? αντε πες μου εσυ ρε φιλε μου...τενερε ειχα,gs εχω οδηγησει πολλες φορες οπως και λιγες το χοντα το μεγαλο...αν εσυ τα οδηγησες και θεωρεις το αφρικα πιο σπορτιφ μαλλον δεν κανεις κατι καλα...αλλα οπως εχουμε ξαναπει ΔΕΝ ειναι ανταγωνιστης αυτων το αφρικα.δεν υπαρχει ανθρωπος που παει να αγορασει καποιο απο αυτα και να εχει και το αφρικα στις επιλογες του...απο τη λιστα γιατι βγαζεις το 1190 το απλο και οχι το ρ?adventure ειναι και αυτο...πιο σπορτιβ το αφρικα παλι ε?α εχουμε και το μουλτι εντουρο με adventure προσανατολισμο,εκει να δεις ποσο πιο σπορτιβ ειναι το αφρικα....υγ.πριν ακουσω μπαρουφες του στυλ το μουλτι εντουρο δεν ειναι καθολου οφ,ειναι οσο το vstrom και ακομα περισσοτερο στη λιστα που παραθετει ο πετερπαν. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Gen.Markus 6.229 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 21 , 2016 Πιο σπορτίβ το Άφρικα?????? το οδήγησες Γιάνναρε; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
sifisk 75 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 21 , 2016 Για να κρίνουμε το νέο Africa πρεπει καταρχήν να το τοποθετήσουμε. Ειναι σαφές οτι δεν απευθύνεται σε όσους θέλουν ένα sport touring με όρθια θέση οδήγησης για να εκμηδενίζουν αποστάσεις. Αυτοί θα διαλέξουν μεταξύ xr 1000s, ms 1200 η 1290 sa. Το Africa αφορά εκείνους που θέλουν μια on-of με σοβαρές εκτός δρόμου ικανότητες. Λόγω κυβικών τοποθετείται ανάμεσα στα "μικρά " gs 800 και tiger xc 800 και τα "μεγάλα" 1190 r και gs 1200 (ναι το bmw ειναι ικανότατο στο χώμα και το λέω εκ πείρας ). Θα πρεπει λοιπόν να εινα όσο το δυνατόν πιο κοντά στα "μικρά " σε βάρος και τιμή και όσο το δυνατόν πιο κοντά στα "μεγάλα" σε ιπποδύναμη. Με τιμή 16.300, βάρος 222 και ιπποδυναμη 95 θα έλεγα οτι με τα νούμερα δεν τα πήγε καλα, θα πρεπει να πείσει οτι αξίζει να δώσει κανείς τα 4 περίπου παραπάνω χιλιάρικα απο τα παραπλησιων επιδόσεων, ικανότατατα, ελαφρύτερα και υπέρεξοπλισμένα μικρά η να μην προτιμήσει το 1190 r, με τις κορυφαίες αναρτήσεις , τις φρενάρες με cornering abs, το κορυφαίο traction control με αισθητήρα κλισης 150 άλογα και ελαφρύτερο στα 217 κιλά . Και μπορει τα 95 άλογα να ειναι πολλα για το χώμα και να κανεις μια χαρά τη δουλειά σου και στην άσφαλτο αλλα ειναι πολύ πιο διασκεδαστικό να χουφτωνεις το γκάζι με 150 είτε στην εθνική είτε στις εξόδους των στροφών είτε ακόμα και στο φανάρι μιας λεωφόρου. Ο μόνος ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΣ λόγος να το προτιμήσει κάποιος ειναι το dct το οποίο ειναι μοναδικό και απο οτι λένε εξαιρετικό. Φυσικα μοτοσικλέτες αγοράζουμε για τους δικούς μας υποκειμενικούς λόγους. Μπορει να τη πάρει κάποιος γιατι ειναι κούκλα, γιατι θέλει το τελευταίο μοντέλο, η ειναι χοντακιας η αντιπαθεί τους ευρωπαίους η την είχε αποθυμενο και παει λέγοντας. Πάντως δεν νομίζω να υπάρχει θέμα για άλλη μοτοσυκλέτα που να εχει φτάσει τις 49 σελίδες πριν ακόμα αρχίσει να πωλείται και αυτό απο μόνο του ειναι μια επιτυχία ... 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Παναγιώτης Κ. 10.057 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 21 , 2016 Παραθέτω αυτούσιες τις εντυπώσεις του φίλου Πασχάλη, χωμάτινου, που με το GS 1200 έχει οργώσει σχεδόν όλα τα μονοπάτια της Ελλάδας: Μολις γυρισα απο το πρωτο διωρο με αυτην την πολυ ωραια μοτοσυκλετα.Αν εξαιρεσουμε τη θεση κ τον ηχο της κορνας,μια σχετικη νευρικοτητα του ψεκασμου στις πολυ χαμηλες στροφες που δυσκολευει λιγο τους επιτοπιους ελιγμους και την τιμη,μιλαμε για αλλη μια υπεροχη και κυριως αυθεντικη on off διπλα στο gs 800.Στο στοιχειο της..στην κορυφη πανω απο την γεματη κροκαλες αντιπυρικη.Με αυτη τη μοτοσυκλετα η μονη επικοινωνια με τις σαλονικιωτικες πετρες γινεται μεσω της ορασηςΠιστευω οτι ο κυριος αντιπαλος της λεγεται επαρκεια σε μοτοσυκλετες.Ολο το gossip της αγορας μιλαει για διαθεση φετος 130-160 μοτοσυκλετων στην Ελληνικη αγορα...Ο αριθμος μου φαινεται απελπιστικα μικρος.Αντιπυρικη 2 απο Πευκα προς Φιλιππειο.Πηγα να ανεβω με το antispin ενεργοποιημενο και μονο που δεν με σταματησε..Οσον αφορα τους 95 ιππους νομιζω πως αυτο δεν θα απασχολησει κανεναν απο οσους την επιλεξουν συνειδητα.Η επιταχυνση δεν ξεκολλαει στομαχια ειναι ομως απολυτως γραμμικη κ με τη βοηθεια του απιθανου σαζμαν κανει τη crf μινι κ πληρως ελεγχομενο πυραυλακι.Στο ανηφορικο κομματι του περιφερειακου απο τον κομβο Τουμπας εως του Φιλιππειου το κοντερ μπορει να αγγιξει ανετα τα 190 χαω..(μου το ειπε ενα φιλος ε). 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
efkola 7.502 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 21 , 2016 Συμφωνώ στα περισσότερα...τα 30 ή 40 άλογα δεν είναι ευκαταφρόνητα,ιδίως αν υπάρχει επιλογή για το πόσα θέλεις να χρησιμοποιείς.Μόνη ''ένσταση'' αυτή η αντικειμενικότητα...η αίσθηση που αποκομίζει ένας αναβάτης από μία μηχανή είναι μοναδική και για κάποιους(όπως εγώ)που δεν πολυνοιάζονται αν τα άλογα είναι 100 ή 130 αλλά πιο πολύ για τη θέση οδήγησης ,την αίσθηση και το ''κλικ'' που θα σου κάνει ένα δίτροχο,η αφρικανούλα είναι μία επιλογή και σαφώς θα ήταν ακόμα πιο ψηλά αν ο υποψήφιος κάτοχος δεν ένιωθε λίγο @@ που θα πληρώσει 1,5-2 χιλιάρικα καπέλο. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Παναγιώτης Κ. 10.057 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 21 , 2016 4 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες