Jump to content
Sign in to follow this  
Antrikos7

Βοηθεια για αγορα z750

Recommended Posts

Φιλε μου να ξερεις μεσα στην πολη τα 4κυλινδρα και ανεβαζουν θερμοκρασιες και καινε πολλη βενζινη. Εχουν μοτερ πανω-κατω φτιαγμενα οπως των SS αλλα λιγο πιο ηρεμα, ολα τα γυμνα και το fazer και το cb και το gsr (σου αναφερω μερικα αντιστοιχα αλλης μαρκας). Ενα αλλο μειονεκτημα με τα γυμνα ειναι η κακη αεροδυναμικη, αυτο ανεβαζει την καταναλωση και, με πανω απο 140-150χλμ θα σε χτυπαει πολυ ασχημα ο αερας και δε μπορεις να ταξιδεψεις ευχαριστα, θες ζελατινα θες fairing κτλ. Οσον αφορα το αν ειναι απροβληματιστο, ως επι το πλειστον ειναι, αφου ειναι ιαπωνας, ο ιαπωνας δε σπαει δε χαλαει και δε σου ερχεται ο κουκος αηδονι, ειναι νομος. Τα λαδια του να του βαζεις καθε το πολυ 3000χλμ, να βαζεις ποιοτικο ημισυνθετικο λαδι και το μηχανακι θα ειναι κομπλε. Επισης, γενικως δυνατο ειναι, εχει μια 235χλμ περιπου τελικη, γκαζι εχει αφου ειναι 750cc 4κυλινδρο, αλλα μην το συγκρινεις με SS 600ρια και πανω, ειναι πολυ πιο δυνατα και γρηγορα. Πχ CBR600 (δε θα σου πω R6 οπως βλεπεις, αναφερω κατι πιο ηρεμο) απεναντι σε Z1000 σε κοντρα το CBR κερδιζει. Πανω-κατω το γυμνο ειναι για τη "φουμα" και για κανενα καψιματακι σε φαναρια κτλ. Το Ζ750S το ντυμενο το εχεις δει? Αρκετα πιο ανετο σε ταξιδι. Υπαρχει και το Ζ300 που βγηκε τωρα τελευταια αν θες κατι εξισου ομορφο και πιο οικονομικο, 2κυλινδρο, ευελικτο για μεσα στην πολη, και το ταξιδακι σου θα πας εννοειται και με το γκαζι του. Αν θες τοσα πολλα κυβικα και παλι γυμνο, τσεκαρε και το Ζ800, εχει βγει τρικυλινδρο για λιγη περισσοτερη οικονομια (οχι τρελη διαφορα αλλα απ το τιποτα!) και λιγοτερες θερμοκρασιες.

Τα 4κύλινδρα δεν ανεβάζουν υψηλότερες θερμοκρασίες στην πόλη.

Τα περισσότερα άλογα το κάνουν (κ η περισσότερη βενζίνη).

Αν και ένα σωστό κύκλωμα ψύξης (ψυγείο, θερμοστάτης, βαλβίδα, υγρόψυκτο φίλτρο λαδιού κλπ) φροντίζει να διατηρεί τις θερμοκρασίες σε μια αποδοτική θερμοκρασιακά περιοχή.

Τα ημισυνθετικά κάθε 3Κ χλμ είναι υπερβολή. Κάθε 6 με αλλαγή φίλτρου είναι ό,τι πρέπει.

Το CBR600 δεν είναι γρηγορότερο τουλάχιστον μέχρι τα 180+

Ίσως και περισσότερα......

Το Ζ800 είναι τετρακύλινδρο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Φιλε μου να ξερεις μεσα στην πολη τα 4κυλινδρα και ανεβαζουν θερμοκρασιες και καινε πολλη βενζινη. Εχουν μοτερ πανω-κατω φτιαγμενα οπως των SS αλλα λιγο πιο ηρεμα, ολα τα γυμνα και το fazer και το cb και το gsr (σου αναφερω μερικα αντιστοιχα αλλης μαρκας). Ενα αλλο μειονεκτημα με τα γυμνα ειναι η κακη αεροδυναμικη, αυτο ανεβαζει την καταναλωση και, με πανω απο 140-150χλμ θα σε χτυπαει πολυ ασχημα ο αερας και δε μπορεις να ταξιδεψεις ευχαριστα, θες ζελατινα θες fairing κτλ. Οσον αφορα το αν ειναι απροβληματιστο, ως επι το πλειστον ειναι, αφου ειναι ιαπωνας, ο ιαπωνας δε σπαει δε χαλαει και δε σου ερχεται ο κουκος αηδονι, ειναι νομος. Τα λαδια του να του βαζεις καθε το πολυ 3000χλμ, να βαζεις ποιοτικο ημισυνθετικο λαδι και το μηχανακι θα ειναι κομπλε. Επισης, γενικως δυνατο ειναι, εχει μια 235χλμ περιπου τελικη, γκαζι εχει αφου ειναι 750cc 4κυλινδρο, αλλα μην το συγκρινεις με SS 600ρια και πανω, ειναι πολυ πιο δυνατα και γρηγορα. Πχ CBR600 (δε θα σου πω R6 οπως βλεπεις, αναφερω κατι πιο ηρεμο) απεναντι σε Z1000 σε κοντρα το CBR κερδιζει. Πανω-κατω το γυμνο ειναι για τη "φουμα" και για κανενα καψιματακι σε φαναρια κτλ. Το Ζ750S το ντυμενο το εχεις δει? Αρκετα πιο ανετο σε ταξιδι. Υπαρχει και το Ζ300 που βγηκε τωρα τελευταια αν θες κατι εξισου ομορφο και πιο οικονομικο, 2κυλινδρο, ευελικτο για μεσα στην πολη, και το ταξιδακι σου θα πας εννοειται και με το γκαζι του. Αν θες τοσα πολλα κυβικα και παλι γυμνο, τσεκαρε και το Ζ800, εχει βγει τρικυλινδρο για λιγη περισσοτερη οικονομια (οχι τρελη διαφορα αλλα απ το τιποτα!) και λιγοτερες θερμοκρασιες.

Συμφωνω εν μέρη με αυτο που λες. Τα SS ειναι πιο γρηγορα απο τα Ζ αλλα τα SS βγαζουν την δυναμη τους πολυ πιο μετα.

Εχουν οντως μοτερ παρομοιο με τα SS αλλα η αποψη μου (εχοντας οδηγησει και τα τρια) ειναι οτι το Ζ ειναι αρκετα πιο αποτομο σε σχεση και με το gsr και με το αγαπητο fazer και ειναι λογικο αν σκεφτεις τα +150cc

Δηλαδη ενα Ζ στις πρωτες 3 ταχυτητες (που μιλαμε για 180 χλμ) ειναι σιγουρα μπροστα. Αυτο φυσικα δεν εχει καμια σημασια. χεστηκαμε και εγω και εσυ

Αυτο που καταλαβαινουμε ομως ειναι οτι το Ζ συγκεκρημενα εχει πολυ γκαζι στις χαμηλες- μεσαιες του.

Ξαναλεω οτι μιλαμε για πολυ αποτομο γκαζι, μου φαινεται οτι ο φιλος παει να κανει αρκετα μεγαλο αλμα

Συμφωνω με 1000 για το Ζ300 ή αν θελει παραπάνω για κατι σαν ER-6 - hornet - αντε βαρια-βαρια ενα fazer 600n. Χωρις αυτο αν σημαινει οτι δεν θα του "φτασει"¨το Ζ300 για τουλαχιστον 2 χρονια

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

και πανω απ ολα Α διπλωματακι...

Νταξει παιδακι μου... λυσσαξες. Ειπε το παιδι οτι βγαζει τωρα...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και σταματήστε να λέτε συνέχεια την καραμέλα 'σε δέρνει αλύπητα ο αέρας στα 140...'

Όσοι οδηγούν γυμνά ανεβάζουν απροβλημάτιστα μέχρι 180 για αρκετή ώρα.

Αυτοί που δεν αντέχουν είναι οι κάτοχοι φερινγκάτων επειδή είναι ασυνήθιστοι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και σταματήστε να λέτε συνέχεια την καραμέλα 'σε δέρνει αλύπητα ο αέρας στα 140...'

Όσοι οδηγούν γυμνά ανεβάζουν απροβλημάτιστα μέχρι 180 για αρκετή ώρα.

Αυτοί που δεν αντέχουν είναι οι κάτοχοι φερινγκάτων επειδή είναι ασυνήθιστοι.

Ισως να εχει γυμναστει ο σβερκος σας και να εγινε σαν bodybuilder, ο δικος μας που ειναι ακομα στην αρχη τραβαει ζορια..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ευχαριστω για τον χρονο σας.

Το διπλωμα το βγαζεις στα 22 αμα εχεις το Α2 στα 20.

Εσεις τωρα μου παρουσιαζεται το ζετακι σαν σκοτωστρα :P

Παρολα αυτα απο γυμνα ειναι το μονο που μαρεσει σε σχεση με τα αλλα και πιστευω οτι μπορω να το μαθω και ευκολα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

για να βγαλει Α στα 22 θα πρεπει να εχει Α2 απ τα 20

αν εχει μονο Α1 παει στα 24,οχι;

:grin:

Το α μικρο που προφανως πηρε ο φιλος στα 18 του, εγινε α2 το 2013 και μετραει ως α2 πλεον.

Δηλαδη αν πηρε το α μικρο 4 χρονια πριν, στο συστημα το μετρανε λες και εχει 4 χρονια α2.

Απλα εβαλαν και περιορισμο τα 22 χρονια για να πιασουν οσους θα επαιρναν απεριοριστο στα 20-21.

Τωρα που ειναι 22 και εχει και το αμικρο-α2 τοσα χρονια, μπορει να δωσει για απεριοριστο.

On topic, οπως το κοβω νομιζω οτι το z ειναι ιδανικο για τον φιλο.

Αλλιως καποιο δυνατο motard.

Edit: Α οκ εβγαλε α2 στα 20. Το ιδιο πραγμα τελοσπαντων.

Edit 2: ρε παιδια Zετακι 150 ειχε ο ανθρωπος οχι συμβατικο παπι.

Τι του λετε για z300 ελεος..

Τροποποιήθηκε από τον CptAngel

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ευτυχης κατοχος 05 (το ''ασχημο'' το γρηγορο , το κακο)

10 χρονια και 80000 κατι χλμ μετα κι αφου εχουμε ριξει αλλο ενα Ζ σε λεφτα

επανω το μονο που χρειαστηκε το μηχανακι ηταν τα αναλωσιμα και βενζινες!!!

Το 04-06 ειχε θεμα με τις αναρτησεις μπρος πισω και τα φρενα αν και μονο αν

καταφερνες να τα πιεσεις πανω απο τα ορια σου (μαθαμε ολοι τωρα με τα αναπδα)

Με ενα καλο σετ λαδι / ελατηρια ερχοντουσαν στα ισια τους!!!!

Αν κοιταξεις το 07+ ναι μεν εχουν αναποδα μπροστινα (τα πισω ειναι ΟΛΟιδια ) αλλα κι αυτα παιρνουν καλυτερευση !!!

Για εμενα 08 + ABS και εισαι αρχοντας!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

το Z ειναι το καλυτερο μηχανακι της κατηγοριας του. θα δεις πως δε σου "φτανει" το στησιμο του οταν το φτασεις στα ορια (πιστευω θα αργησει αρκετα αυτο). εχει "αρκουδογκαζο" ναι και δεν ειναι φιλικο για 1ο μηχανακι χωρις εμπειρα. στην αρχη θα σκεφτεσαι "τι πιστολι ειναι αυτο" και θα το "φοβασαι". θα σε δυσκολεψει στο να μαθεις να οδηγας αλλα δε καμια περιπτωση δεν ειναι αδαμαστο ετσι. το hornet σου αρεσει εμφανησιακα? αν ναι προτεινω να παρεις το hornet η το gsr, ειναι πολυ φιλικα και τα 2, δε τα το μετανιωσεις σε καμια περιπτωση. αν εχεις κολησει στο Ζ τοτε να παρεις το Ζ. αν το μυαλο ειναι στη θεση μια χαρα θα το ευχαριστησεις. να παρεις απο 07 και μετα, ειναι λιγο πιο "ηρεμο". μεσα στην πολη ειναι πιο ανετο απο ss αλλα η καταναλωση παραμενει ιδια. ενα τετοιο μηχανακι εχει αρκετα εξοδα συντηρησης να ξερεις. δεν ειναι μονο να το αγορασεις και δε θα χρειαστει τιποτα παραπανω.

για τα λαδια του Ζ που λενε, το manual λεει αλλαγη καθε 12.000. αν τα αλλαζει καθε 3-4 που του λετε τον βλεπω να το βαζει αγγελια την επομενη μερα. :) :)

ladia.jpg

Τροποποιήθηκε από τον noodles

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ένα ακόμα καλό με τα Ζ750 είναι πως βρίσκεις ανταλλακτικά και συνεργειάδες που τα ξέρουν, κυριολεκτικά παντού.

Κ επιπλέον, λόγω ανταγωνισμού κ πληθώρας μοτοσυκλετών, πετυχαίνεις καλές τιμές για πολύ αξιόλογα μηχανάκια.

Μην αφήνεις το ρεζερβουάρ στη ρεζέρβα.

Κ στο 1ο service κατεβάστε το ρεζερβουάρ, καθαρίστε τόσο την αντλία βενζίνης όσο και το ρεζερβουάρ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ευτυχης κατοχος 05 (το ''ασχημο'' το γρηγορο , το κακο)

10 χρονια και 80000 κατι χλμ μετα κι αφου εχουμε ριξει αλλο ενα Ζ σε λεφτα

επανω το μονο που χρειαστηκε το μηχανακι ηταν τα αναλωσιμα και βενζινες!!!

Το 04-06 ειχε θεμα με τις αναρτησεις μπρος πισω και τα φρενα αν και μονο αν

καταφερνες να τα πιεσεις πανω απο τα ορια σου (μαθαμε ολοι τωρα με τα αναπδα)

Με ενα καλο σετ λαδι / ελατηρια ερχοντουσαν στα ισια τους!!!!

Αν κοιταξεις το 07+ ναι μεν εχουν αναποδα μπροστινα (τα πισω ειναι ΟΛΟιδια ) αλλα κι αυτα παιρνουν καλυτερευση !!!

Για εμενα 08 + ABS και εισαι αρχοντας!!!

Εσυ συγκεκριμενα εχεις ριξει αλλα 3-4 μηχανακια σε αξια πανω στο Ζ σου οχι μονο ενα ! :punk:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ένα ακόμα καλό με τα Ζ750 είναι πως βρίσκεις ανταλλακτικά και συνεργειάδες που τα ξέρουν, κυριολεκτικά παντού.

Κ επιπλέον, λόγω ανταγωνισμού κ πληθώρας μοτοσυκλετών, πετυχαίνεις καλές τιμές για πολύ αξιόλογα μηχανάκια.

Μην αφήνεις το ρεζερβουάρ στη ρεζέρβα.

Κ στο 1ο service κατεβάστε το ρεζερβουάρ, καθαρίστε τόσο την αντλία βενζίνης όσο και το ρεζερβουάρ.

+750 σε ολα. προσεχε μην την πατησεις με την αντλια. φιλος εβαλε μεταχειρισμενη ενω μπουρουσε να καθαρισει αυτη που ειχε.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Triumph street triple Ειδες καθολου? Απο τα καλυτερα στην κατηγορια του, ροπη να φανε και οι κοτες και πανεμορφο.....Επισης ποιο ειναι το ευρος χρηματων που θα διαθεσεις?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

το Z ειναι το καλυτερο μηχανακι της κατηγοριας του. θα δεις πως δε σου "φτανει" το στησιμο του οταν το φτασεις στα ορια (πιστευω θα αργησει αρκετα αυτο). εχει "αρκουδογκαζο" ναι και δεν ειναι φιλικο για 1ο μηχανακι χωρις εμπειρα. στην αρχη θα σκεφτεσαι "τι πιστολι ειναι αυτο" και θα το "φοβασαι". θα σε δυσκολεψει στο να μαθεις να οδηγας αλλα δε καμια περιπτωση δεν ειναι αδαμαστο ετσι. το hornet σου αρεσει εμφανησιακα? αν ναι προτεινω να παρεις το hornet η το gsr, ειναι πολυ φιλικα και τα 2, δε τα το μετανιωσεις σε καμια περιπτωση. αν εχεις κολησει στο Ζ τοτε να παρεις το Ζ. αν το μυαλο ειναι στη θεση μια χαρα θα το ευχαριστησεις. να παρεις απο 07 και μετα, ειναι λιγο πιο "ηρεμο". μεσα στην πολη ειναι πιο ανετο απο ss αλλα η καταναλωση παραμενει ιδια. ενα τετοιο μηχανακι εχει αρκετα εξοδα συντηρησης να ξερεις. δεν ειναι μονο να το αγορασεις και δε θα χρειαστει τιποτα παραπανω.

για τα λαδια του Ζ που λενε, το manual λεει αλλαγη καθε 12.000. αν τα αλλαζει καθε 3-4 που του λετε τον βλεπω να το βαζει αγγελια την επομενη μερα. :) :)

ladia.jpg

Και τα 2 που ανεφερες δεν μου αρεσουν οσο το Ζ..

Εχω κολλησει στο Ζ μπορει αυτο να φταιει...

Οταν το παρω με το καλο θα το δουλεψω χαμηλα μεχρι να το μαθω δεν υπαρχει περιπτωση την ωρα που θα κανω την μεταβιβαση να βγω εθνικη για να το 200αρισω.!

Triumph street triple Ειδες καθολου? Απο τα καλυτερα στην κατηγορια του, ροπη να φανε και οι κοτες και πανεμορφο.....Επισης ποιο ειναι το ευρος χρηματων που θα διαθεσεις?

Το εχει ενας γνωστος μου! Ναι ειναι δυνατο αλλα εξωτερικα δεεεεενν....

Τα λεφτα που μπορω να διαθεσω ειναι γυρω στα 2.500 - 3.000 max.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σιγουρα το αλμα της μεταβασεις ειναι μεγαλο......

Κι εγω πριν απο περιπου 10 μηνες εκανα την μεταβαση αυτη απο παπι στο 675.....

Δεν θα σου πω πολλα,ουτε για ηλικα ουτε για εμπειρια.........σεβασου αυτο που καβαλας και ολα θα πανε καλα.

Ειναι ενα δυνατο και βαρυ μηχανακι το Ζ.....οι 200αρες στην εθνικη ειναι το πιο απλο,η συμβουλη μου ειναι πρωτα να μαθεις να το φρεναρεις και μετα ολα τα αλλα.

Με το καλο και καλες βολτες.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τα 4κύλινδρα δεν ανεβάζουν υψηλότερες θερμοκρασίες στην πόλη.

Τα περισσότερα άλογα το κάνουν (κ η περισσότερη βενζίνη).

Αν και ένα σωστό κύκλωμα ψύξης (ψυγείο, θερμοστάτης, βαλβίδα, υγρόψυκτο φίλτρο λαδιού κλπ) φροντίζει να διατηρεί τις θερμοκρασίες σε μια αποδοτική θερμοκρασιακά περιοχή.

Τα ημισυνθετικά κάθε 3Κ χλμ είναι υπερβολή. Κάθε 6 με αλλαγή φίλτρου είναι ό,τι πρέπει.

Το CBR600 δεν είναι γρηγορότερο τουλάχιστον μέχρι τα 180+

Ίσως και περισσότερα......

Το Ζ800 είναι τετρακύλινδρο.

Εγω με το CBR οποτε εβγαινα σε πολη μου ανεβαζε για πλακα 100 βαθμους κανοντας του "χρηση 125". Και αλλοι που να εχουν R6, Fazer κτλ γενικως τετρακυλινδρα ολοι λενε για ποτε μεσα στην πολη θα αναψει. Εδω κυκλοφορουσα με μπουφαν απο πανω και βερμουδα απο κατω γιατι οταν αναβε και πεταγε ζεστο αερα απ το βεντιλατερ μου ζεσταινε μια χαρα τα ποδια :grin: ακομα και με το cb400 της σχολης οδηγων που εδινα που ηταν ψοφιο (το ειχαν ριξει στα μολις 30 αλογα) παλι ανεβαζε θερμοκρασια στο σημειωτον-σταματα/ξεκινα, 1η-2α, γκαζι φρενο κτλ κτλ. Παιζει μεγαλο το 4κυλινδρο. Παρατηρησε 2κυλινδρα μεσαιου και μεγαλου κυβισμου με πολλα αλογα ποσο μεγαλες αποκλισεις εχουν σε θερμοκρασιες σε σχεση με τα 4κυλινδρα. (Και μη μου πεις σε παρακαλω το SXV ως παραδειγμα γτ αυτο ναι παιρνει φωτια :P)

Εχω δει κοντρα μεταξυ cbr600 και z1000, και μετα καπακι το ιδιο με R6, δεν πηγαινε βημα μπροστα τους. Αφου το 1000 βγαζει 125 αλογα μοτερ (μαμισια μιλαμε παντα) και τα αλλα 125-130 και ειναι πιο ελαφρια και πιο αεροδυναμικα, επισης εχουν και μεγαλυτερες τελικες και περισσοτερο νευρο απο νωριτερα (γι αυτο αλλωστε φτιαχτηκαν και τα 600ρια τετοιοων κατηγοριων). Επισης μετα ψαχτηκα και σε βιντεακια κοντρας μεταξυ 600 ss και 1000 γυμνο πανω κατω το ιδιο γινοταν.

Εγω στα δικα μου μηχανακια καθε 3,5χ χιλιομετρα αλλαζα και αλλαζω, ανεξαρτητως αν τα δουλευα εκεινο τον καιρο γλυκα η αγρια. Αλλοι αλλαζουν κ απ τα 2,5 μη σου πω, εγω το βρισκω λιγο υπερβολικο. Παντως ενας που ειχε ενα XR και αλλαζε καθε 2,5χ χιλιομετρα λαδια (το πηγαινε ομως ολο κοφτες) δεν ειχε κανενα προβλημα, οταν το πουλησε και εκανε ο αλλος 5χιλιαδες χιλιομετρα (με πολυ πιο ηρεμη χρηση) χωρις αλλαγη λαδιων του εκανε το πιστονι "μπισκοτο" που λεει ο λογος. Αρα εγω φιλαω τα ρουχα μου να εχω τα μισα, και στο συνεργειο καθε 3-3,5 μου εχουν πει.

Ισως για το Ζ800 να κανω λαθος νομιζα οτι το ειχαν φτιαξει 3κυλινδρο, γιατι ως γνωστον οσο πιο καινουρια τα μοντελα τοσο κοιτανε να μειωσουν κυλινδρους.. βλεπε τα 250 4κυλινδρα που αργοτερα εγιναν 2κυλινδρα και πλεον μονοκυλινδρα...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παντως ενας που ειχε ενα XR και αλλαζε καθε 2,5χ χιλιομετρα λαδια (το πηγαινε ομως ολο κοφτες) δεν ειχε κανενα προβλημα, οταν το πουλησε και εκανε ο αλλος 5χιλιαδες χιλιομετρα (με πολυ πιο ηρεμη χρηση) χωρις αλλαγη λαδιων του εκανε το πιστονι "μπισκοτο" που λεει ο λογος

Ολα τα XR ¨R¨ θελουν αλλαγη λαδιων ανα 1600 χιλιομετρα, ειναι λογικο να γινει το πιστονι μποσκοτο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ολα τα XR ¨R¨ θελουν αλλαγη λαδιων ανα 1600 χιλιομετρα, ειναι λογικο να γινει το πιστονι μποσκοτο.

Και το 125? Και δε μιλαω για καθαρο!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγω με το CBR οποτε εβγαινα σε πολη μου ανεβαζε για πλακα 100 βαθμους κανοντας του "χρηση 125". Και αλλοι που να εχουν R6, Fazer κτλ γενικως τετρακυλινδρα ολοι λενε για ποτε μεσα στην πολη θα αναψει. Εδω κυκλοφορουσα με μπουφαν απο πανω και βερμουδα απο κατω γιατι οταν αναβε και πεταγε ζεστο αερα απ το βεντιλατερ μου ζεσταινε μια χαρα τα ποδια :grin: ακομα και με το cb400 της σχολης οδηγων που εδινα που ηταν ψοφιο (το ειχαν ριξει στα μολις 30 αλογα) παλι ανεβαζε θερμοκρασια στο σημειωτον-σταματα/ξεκινα, 1η-2α, γκαζι φρενο κτλ κτλ. Παιζει μεγαλο το 4κυλινδρο. Παρατηρησε 2κυλινδρα μεσαιου και μεγαλου κυβισμου με πολλα αλογα ποσο μεγαλες αποκλισεις εχουν σε θερμοκρασιες σε σχεση με τα 4κυλινδρα. (Και μη μου πεις σε παρακαλω το SXV ως παραδειγμα γτ αυτο ναι παιρνει φωτια :P)

Το ότι ανέβαζε 100°C δε σημαίνει πως.....άναψε.

Ο θερμοστάτης του και η ρύθμιση του βεντιλατέρ, το άφηναν να δουλέψει στους 100 ή 105 γιατί έτσι επιθυμεί ο κατασκευαστής του!!!

Όπως πχ στα αυτοκίνητα που συνήθως παίζουν στους 90 με 95°C.

Όταν το κύκλωμα ψύξης δουλεύει σωστά δεν ορίζεται έννοια «άναψε».

Πιο πιθανό είναι να «ανάψει» αερόψυκτο παρά το υγρόψυκτο.

Επίσης, το πόσους βαθμούς θα ανεβάσει το υγρό στο κύκλωμα, δεν επηρεάζεται από το αν είναι 4κύλινδρο ή 2κύλινδρο κοκ. Εξαρτάται καθαρά από το που αποφάσισε ο κατασκευαστής να το αφήνει να δουλεύει (με βάση τις ανάγκες, απόδοση, μέταλλα κοκ).

Τα πόδια σου ζεσταίνονται περισσότερο στα τετρακύλινδρα απλά γιατί βρίσκονται πιο κοντά στα πλαϊνά του μοτέρ (τα 2κύλινδρα πχ είναι πιο στενά) και γιατί η ροή του αέρα προς τα πίσω περνά από μεγαλύτερο ψυγείο και αν ανάψει και το βεντιλατέρ φέρνει όλη τη θερμότητα πίσω. Συνυπολόγισε δε πως η ίδια ροή μεταφέρει και θερμότητα από 4 λαιμούς εξάτμισης σε σχέση με 1 που υπάρχει μπροστά μας σε ένα V2.

Όσο μάλιστα αυξάνονται οι ιπποδυνάμεις, τόσο αυξάνεται η θερμότητα που έρχεται προς τον αναβάτη.

Μη συγκρίνεις ανόμοιο εύρος ιπποδυνάμεων.

Άλλο θερμότητα όμως, άλλο θερμοκρασία ψυκτικού στα όργανά μας (ταχύμετρο, στροφόμετρο κλπ)..........

Ρώτα πχ κατόχους KTM Adventure (1190) αν φέρνει ζέστη ή αν «βράζει»

Ή Multistrada 1200 ή RC8 κοκ......

Εχω δει κοντρα μεταξυ cbr600 και z1000, και μετα καπακι το ιδιο με R6, δεν πηγαινε βημα μπροστα τους. Αφου το 1000 βγαζει 125 αλογα μοτερ (μαμισια μιλαμε παντα) και τα αλλα 125-130 και ειναι πιο ελαφρια και πιο αεροδυναμικα, επισης εχουν και μεγαλυτερες τελικες και περισσοτερο νευρο απο νωριτερα (γι αυτο αλλωστε φτιαχτηκαν και τα 600ρια τετοιοων κατηγοριων). Επισης μετα ψαχτηκα και σε βιντεακια κοντρας μεταξυ 600 ss και 1000 γυμνο πανω κατω το ιδιο γινοταν.

Δεν είναι κόντρα μηχανών αυτό που είδες.

Είναι κόντρα αναβατών.

Αν θες να αντιληφθείς το τι κάνει κάθε μηχανάκι, οφείλεις να μετρήσεις/υπολογίσεις/καταγράψεις πολλές παραμέτρους. Και όχι, είδα μια κόντρα και έβγαλα συμπέρασμα......

Επίσης μια κόντρα δεν είναι κόντρα χύμα στο κύμα.

Απαιτούνται και προδιαγραφές.

Αν κόντρα θεωρείς πως είναι άνοιγμα σε απόσταση χιλιομέτρου, ναι, τα 600άρια με φέιρινγκ κερδίζουν λόγω αεροδυναμικής (και συνεπώς μεγαλύτερης τελικής ταχύτητας)

Αν όμως μιλάμε για τυπικές κόντες 300 ή 400 μέτρων, αν μιλάμε για ισάξιους οδηγούς, αν μιλάμε για αντίστοιχη κατάσταση οχημάτων, τότε να είσαι βέβαιος πως δεν είναι εύκολο το συμπέρασμα και το πιθανότερο είναι πως το Ζ750 θα νικήσει γιατί έχει περισσότερη ροπή, σε χαμηλότερες στροφές και μεγαλύτερο μεταξόνιο.

Τα SS600 (ακόμα και τα sport touring τύπου F3/F4) ΔΕΝ έχουν περισσότερο νεύρο. Πόσο μάλλον νωρίτερα.....

Αν δεν στροφάρουν στις 8+, δεν ακούν στο γκάζι, την ίδια στιγμή που το λιγότερο πουσαρισμένο Ζ750 έχει ήδη πεταχτεί πολύ μπροστά. Καλά, αν βάλω και το 1000άρι, άντε γεια. Και για να μη παρεξηγηθώ, πέτα εκτός το Ζ750/1000. Βάλε και άλλα αντίστοιχα μηχανάκια στη λίστα. Δεν είναι θέμα μάρκας.....

Πχ, μη κάνετε κανένα αστείο με R6 ή CBR600 (RR ή F) να ανοίξετε δίπλα σε ΜΤ-09, επειδή είναι «μόνο 110+ άλογα». Θα πέσει πολύ ξύλο από το γυμνό........

Εγω στα δικα μου μηχανακια καθε 3,5χ χιλιομετρα αλλαζα και αλλαζω, ανεξαρτητως αν τα δουλευα εκεινο τον καιρο γλυκα η αγρια. Αλλοι αλλαζουν κ απ τα 2,5 μη σου πω, εγω το βρισκω λιγο υπερβολικο. Παντως ενας που ειχε ενα XR και αλλαζε καθε 2,5χ χιλιομετρα λαδια (το πηγαινε ομως ολο κοφτες) δεν ειχε κανενα προβλημα, οταν το πουλησε και εκανε ο αλλος 5χιλιαδες χιλιομετρα (με πολυ πιο ηρεμη χρηση) χωρις αλλαγη λαδιων του εκανε το πιστονι "μπισκοτο" που λεει ο λογος. Αρα εγω φιλαω τα ρουχα μου να εχω τα μισα, και στο συνεργειο καθε 3-3,5 μου εχουν πει.

Δικαίωμά σου να αλλάζεις λάδια και κάθε 1000km.

Οι κανόνες μιας πλούσιας συντήρησης σε Ζ750, αναφέρουν αλλαγή (ημισυνθετικών) λαδιών κάθε 6000 km, με αλλαγή φίλτρου Ή κάθε 1+ χρόνο.

Αν τώρα 2 ή 3 ή 5 νοματαίοι στην Ελλάδα είναι πιο έμπειροι και γνώστες από τα τμήματα R&D των κατασκευαστών δε μπορώ να πω κάτι παραπάνω για να γίνω αντιληπτός.....

Το πιστόνι του XR125 δεν είναι αυτό που θα την ακούσει αν τα λάδια δεν αλλάζονταν σύμφωνα με τις προδιαγραφές χιλιομέτρων και τύπο λαδιού που θέλει ο κατασκευαστής. Η κύρια ζημιά θα γίνει είτε σε στρόφαλο (μέταλλα στροφάλου ή μπιέλας) είτε στην κεφαλή. Άρπαγμα πιστονιού (δεν καταλαβαίνω την ορολογία «μπισκότο») θα γίνει κυρίως από εντελώς λάθος μείγμα (αν είναι υπερβολικά πλούσιο γιατί θα καθαρίσει τα τοιχώματα του κυλίνδρου, αν είναι υπερβολικά φτωχό θα την ακούσει στην κορώνα). Υπάρχει κι άλλο σενάριο, το οδηγικό λάθος (πχ στροφάρισμα εντελώς κρύο ή υπερστροφία σε λάθος κατέβασμα και κάρφωμα βαλβίδων)

Αν για το μηχανάκι σου δεις τι προτείνει ο κατασκευαστής, μπορείς άνετα να ακουλουθήσεις το πρόγραμμά του.

Στην δικιά μου αναφέρει (ακόμα και στο owners manual, όχι ντε και καλά στο workshop manual) αλλαγή λαδιών κάθε 6000km ή ανά έτος (όποιο έρθει γρηγορότερα). Με αυτή την τακτική φυλάω τα ρούχα μου ολόκληρα. Όχι τα μισά.

Με την μέθοδό σου, αν δεν είναι η προβλεπόμενη, φυλάς τα ρούχα του συνεργειά σου.......

Στο owners manual της μοτοσυκλέτας σου, τι αναφέρει?

Ισως για το Ζ800 να κανω λαθος νομιζα οτι το ειχαν φτιαξει 3κυλινδρο, γιατι ως γνωστον οσο πιο καινουρια τα μοντελα τοσο κοιτανε να μειωσουν κυλινδρους.. βλεπε τα 250 4κυλινδρα που αργοτερα εγιναν 2κυλινδρα και πλεον μονοκυλινδρα...

Το Ζ800 είναι τετρακύλινδρο σε σειρά. Τέλος.

Δε με ενδιαφέρει τι παίζει σε άλλους κατασκευαστές ή μοντέλα ή τάσεις της αγοράς και των μοτοσυκλετιστικών επιλογών.

Στην φράση: «Το Ζ800 είναι τετρακύλινδρο» δεν χωρά ούτε ίσως ούτε νομίζω ούτε χρειάζεται να σκεφτώ την μεταβατική ιδιότητα.......

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

To καινούργιο Panigale του 2016 ακούγεται ότι θα είναι μονοκύλινδρο.

Τροποποιήθηκε από τον karellen

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα