Jump to content
Apisteftos

Το τόπικ των σύντομων απαντήσεων vol. 2

Recommended Posts

Που μπορώ να βρω στην Θεσ/νίκη λαστιχένιες ροδελίτσες για βίδες?

Σε μαγαζι με υδραυλικα ειδη. πχ. Μήτας

http://www.xo.gr/profile/profile-906897266/el/

• Like 1

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Μιας και ξεκινώ το κυνήγι της αλυσίδας να δω κάτι σε after market η να πάω απευθείας σε μανίσιο? Μήπως ξέρεται κάποιο μαγαζί που ίσως βρω ποιο οικονομικά την αλυσίδα γρανάζια

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

http://s1370.photobucket.com/user/achilleasv/media/MOV_0079_zpssr0lfzcy.mp4.html 

Χτυπανε οι βαλβιδες ή τζαμπα θα δωσω το 10αρικο την παρασκευη?

Τροποποιήθηκε από τον achilleasv

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

http://s1370.photobucket.com/user/achilleasv/media/MOV_0079_zpssr0lfzcy.mp4.html 

Χτυπανε οι βαλβιδες ή τζαμπα θα δωσω το 10αρικο την παρασκευη?

ο ήχος και μόνο δεν είναι ακριβής διάγνωση καθώς υπερβολικά αθόρυβες βαλβίδες μπορεί να σημαίνει πολύ μικρό διάκενο κάτι πολύ χειρότερο από το πολύ μεγάλο διάκενο - ναι οι βαλβίδες μπορεί και να "κλείσουν" ειδικά στα πρώτα χιλιάδες χλμ με τις έδρες τους να στρώνουν-τρώγονται στο ίδιο προφίλ με τις βαλβίδες σε μεγαλύτερο βαθμό από τη φθορά κοκορακιών ή καπελότων

• Like 1

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ε θα μπορουσες να εισαι και λιγοτερο ρατσιστης ξερω γω

ειπε πακιστανος δεν ειπε βρωμο-πακιστανος. αν ελεγε δηλαδη ανιδεος ελληνας θα ηταν παλι ρατσιστης?

γιατι θεωρειτ<<αι>> ρατσιστικο να λεμε καποιον συμφωνα με την χωρα απο οπου καταγεται?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

γιατί συνήθως συνοδεύεται από στερεότυπα χαμηλού μορφωτικού και εργασιακού επιπέδου που θεωρείται αντίστοιχο της ποιότητας του φέροντα αυτό σύμφωνα με τα προβληματικά μικροαστικά κοινωνικά πρότυπα μας

• Like 2

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

γιατί συνήθως συνοδεύεται από στερεότυπα χαμηλού μορφωτικού και εργασιακού επιπέδου που θεωρείται αντίστοιχο της ποιότητας του φέροντα αυτό σύμφωνα με τα προβληματικά μικροαστικά κοινωνικά πρότυπα μας

μπογδανιζεις λιγο :P

• Like 3

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ο ήχος και μόνο δεν είναι ακριβής διάγνωση καθώς υπερβολικά αθόρυβες βαλβίδες μπορεί να σημαίνει πολύ μικρό διάκενο κάτι πολύ χειρότερο από το πολύ μεγάλο διάκενο - ναι οι βαλβίδες μπορεί και να "κλείσουν" ειδικά στα πρώτα χιλιάδες χλμ με τις έδρες τους να στρώνουν-τρώγονται στο ίδιο προφίλ με τις βαλβίδες σε μεγαλύτερο βαθμό από τη φθορά κοκορακιών ή καπελότων

Μπορεις να δεις και αυτοhttps://www.youtube.com/watch?v=OZgLuZXWMvk  το βιντεακι? Εδω οταν ειμαι σε κατηφορα με λιγα χλμ και 2α στο σασμαν ΄΄τουφεκαει΄΄ (οπως λεμε εδω..).

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

τι ειναι αυτο πισω απο την δισκοπλακα?:blink:

image.jpg

ίσως θερμική ασπίδα να ανακλά-αποροφά άπω υπέρυθρη=θερμική ακτινοβολία από το δισκόφρενο να μη ζεσταίνεται το κέντρο-φωλιά του ρουλεμάν - ίσως

Μπορεις να δεις και αυτοhttps://www.youtube.com/watch?v=OZgLuZXWMvk  το βιντεακι? Εδω οταν ειμαι σε κατηφορα με λιγα χλμ και 2α στο σασμαν ΄΄τουφεκαει΄΄ (οπως λεμε εδω..).

Πριν σου έγραψα πριν καν δω το πρώτο βινδεάκι - δεν μπορείς να κρίνεις από τα βίντεο - τα μηχανήματα δεν γράφουν & αναπαράγουν όπως το αυτί (σπούδασα ηχολήπτης πάλαι πότε δισκογραφίας) και ΔΕΝ μπορείς να κρίνεις σωστά από βιντεάκια, μόνο κατευθείαν ο ίδιος- ότι και να σου γράψω χωρίς να είμαι μπροστά δεν σημαίνει τίποτα και ούτως ή άλλως η άμεση πείρα μου σε ρυθμίσεις βαλβίδων είναι μικρή σε σύγκριση με οποιονδήποτε μάστορα.

Αυτά που μπορώ να σου πω είναι πως θόρυβος προκύπτει όχι μόνο από την έλλειψη ρύθμισης αλλά και την φθορά του "βάμματος" (επίχρυσμα) των κοκορακίων, ψώριασμα εκκεντροφόρων, "κεφάλωμα"  στελέχους βαλβίδων αν το σκίζεις συνεχώς με υπερβολικά μεγάλο διάκενο κλπ κλπ που δεν ησυχάζει όσο σωστά και να το ρυθμίζεις.

Οπότε πας σε μάστορα που ξέρεις ότι δεν σε κοροϊδεύει ή κάθεσαι με φιλαράκο που το έχει ξανακάνει, επιθεωρείτε, ρυθμίζετε σωστά "μπάι δε μπουκ" και μαθαίνετε.

Τροποποιήθηκε από τον Mi_ka

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

τι ειναι αυτο πισω απο την δισκοπλακα?:blink:

Εσυ την τραβηξες τη φωτο ή τη βρηκες στο νετ?

ίσως θερμική ασπίδα να ανακλά-αποροφά άπω υπέρυθρη=θερμική ακτινοβολία από το δισκόφρενο να μη ζεσταίνεται το κέντρο-φωλιά του ρουλεμάν - ίσως

Εχεις φαντασια, δεν μπορω να πω....... :tooth:

τα απσανταου του YZ τα ειχα λυσει 3-4 φορές για επισκευή.

χθες δάκρυσε στο ρ1. ειναι παρόμοια να τα λύσω η θα παιδεύομαι? γιατί ερωτώ, αν τα κανω μονος μου αντε να πανε σε κοστος 40-50 ευρω παραπανω δε πανε. αν παω το μηχανακι οπως ιεναι στο συνεργείο μιλάμε για 150+. και πιο ειναι το θεμα μου, θελω να κανω ενα σερβις που κοστιστει 350€+ σε 500km και δε με περνει να ανω και τα δύο άμεσα.

οπότε οι επιλογές μου είναι

1. φτιαχνω μονος τα αμορτισερ 50€ και κανω το καθως πρεπει σερβις 350€

2. κανω μονος ενα σερβις λαδια φιλτρα μπουζια + οτι αλλο ψιλολοι χρειαστει αν χρειαστει μαξ 100€, στελνω τα αμορτισερ για επισκευη 150-200€ και αναβάλω το καρμπ και τις βαλβιδες για αλλα 6000κμ (42500km εχει τωρα)

Σε ποια περιοχη ειναι Νικο? Στο μπουσα το εκανα για πλακα μονος μου αλλα θελει καναδυο σπεσιαλ τουλς για να λυσεις το καρτριτζ απο μεσα, να το ξαναγεμισεις λαδι, να βαλεις τες τσεμουχες στη θεση τους κοκ. Με λιγη εφευρετικοτητα και φαντασια, θεωρω πως γινεται πανευκολα και χωρις αυτα. Εφοσον την εχει ξακανει τη δουλεια, εστω και σε αλλο μεκανακι, βουρ στον πατσα. 

• Like 1

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εχεις παντοκ σταντ; Αν ναι, βαζεις το πισωωστε να ισορροπησει το μεκανακι και μετα εγω εβαζα δυο-τρεις χοντρους τακους ξυλου οι οποιοι πατουσαν στο καρτερ λαδιου και βαστουσαν τη μπροστα ροδα στον αερα.

αν δεν εχεις παντοκ, ειναι πιο δυσκολα λιγο τα πραγματα. Πριν αποκτησω εγω, ειχα παρει στρατζαριστο 40αρι και ειχα φτιαξει κατι που "θυμιζε" πισω παντοκ. Μαλιστα το ειχα χρησιμοποιησει κι οταν κατεαβασα το μπουσομοτερ, τοσο σταθερο ηταν.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν το κανεις ετσι Νικο φροντισε να εχεις εναν ακομα να σε βοηθησει στο σηκωμα της μπροστα ροδας στον αερα ωστε ο αλλος να βαλει τα ξυλα απο κατω.

Επισης, καποιες βιδες εκει ειναι σφιγμενες του κερατα. (δαγκανες, αξονας τροχου και δε θυμαμαι ποιες ακομη) Αυτες θα τες λασκαρεις οσο το μηχανακι "παταει" στους τροχους και το νυχι ωστε να μη γινει καμια ματσολια και το πεταξεις κατω, προσπαθωντας να ξεβιδωσεις κατι. Οταν θα το σηκωσεις, φροντισε να ειναι ολα λασκα.

Τες μπουκαλες ξερεις να τις ανοιγεις ετσι? Πχ λυνεις τις βιδες απο την τιμονοπλακα πανω χωρις να εχεις λυσει τις κατω ωστε να εχεις "κοντρα" προκειμενου να λυσεις τις ταπες απο τες μπουκαλες.

• Like 2

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εσυ την τραβηξες τη φωτο ή τη βρηκες στο νετ?

οχι, απο ενα βιντεακι ειναι του MCN για long term review yamaha r1 2015 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

35000χλμ και ειμαι για ρουλεμαν τιμονιου. 

Θα παιξει καποιου ειδους "προβλημα" αν αργησω κανα διβδομαδο την αλλαγη;

Προφανως και δεν ειχα παρει κατι πρεφα και πηγαινα κανονικα πχ μια βολτα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Στα 37000χλμ η αλυσίδα μου έχει φτάσει στα τελευταία της μιας και σε ένα σημείο είναι ποιο σφικτή από όλη την υπόλοιπη. Μπροστά θα βάλω γνήσιο γρανάζι της Honda πίσω όμως και αλυσίδα τι μου προτείνεται να βάλω? Σε μάρκα και ποιότητα. Επίσης σκέπτομαι από 37 δόντια πίσω να κατεβώ στα 36 ώστε να έχω ένα κλικ ποιο μεγάλη τελική ώστε να κάνω οικονομία σε χαμηλές ταχύτητες λόγο χαμηλότερων στροφών, ισχύει κάτι τέτοιο η μπα.

αλυσιδα βαλε did h rk και γραναζια jt η afam. το 1 μικροτερο πισω δε θα εχει πολυ διαφορα, απο 2-3 και πανω θα το καταλαβεις. αν ειναι ικανοποιημενος με αυτο που εχεις βαλε τα ιδια δοντια.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Επισκέπτης
Το θέμα δεν δέχεται άλλες απαντήσεις.

• Create New...