Jump to content
Apisteftos

Το τόπικ των σύντομων απαντήσεων vol. 2

Recommended Posts

λοιπον το απο πανω προβλημα λυθηκε.
πηγα σε εξατμισα χτυπησαμε λιγο με κατσαβιδι και σφυρι το ζουαν(που δεν ειναι το κλασικο ζουαν αλλα κατι σαν λαστιχο με συρμα μεσα) που ειχε σφινωσει το βγαλαμε ,βαλαμε μια κολα (για να μην φευγουν τα καυσαερια) και τοποθετησαμε...

ολα κομπλε και ανεξοδα.

οσο για τον ηχο αν και δεν ειναι της παρουσης να πω πως ειναι αρκετα εντονος και μπασος στα χαμηλα αλλα μετα τις 5000 στροφες ηρεμει (η εχω δεν τον ακουω )

το μονο σιγουρο ειναι οτι ο γειτονας βγηκε σημερα στο μπαλκονι. με βλεπω τα πρωινα να τρωω ντοματες :laugh:

Τροποποιήθηκε από τον spiros!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Spiros μετά απο λίγες μέρες τσέκαρε το σημείο εκεί να δεις αν έχει μαυρίσει απο καυσαέρια.

Ξέρει κάποιος να μου πει τον λόγο για αυτή τη μοντα στα μπροστινά?
http://i.imgur.com/9F8aJyZ.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ξέρει κάποιος να μου πει τον λόγο για αυτή τη μοντα στα μπροστινά?
http://i.imgur.com/9F8aJyZ.jpg

Σε μηχανάκια dragster θα το δεις αυτό. Όχι όλα βεβαίως.

Επειδή τα χαμηλώνουν πολύ, εδώ με κατέβασμα στις τιμονόπλακες, οι δαγκάνες, σε φάση φρεναρίσματος είτε θα χτυπούσαν το ψυγείο είτε απλά θα «κλείδωναν» στα πλαστικά και το μηχανάκι θα ήταν ακυβέρνητο.

Περιστρέφουν τις μπότες 180°, οι δαγκάνες έρχονται μπροστά και βεβαίως καταργούν το φτερό που πλέον δε θα μπορούσε να σταθεί ανθρώπινα (αφού το ράμφος θα κοιτούσε το ψυγείο εξαιτίας της θέσης των βάσεών του που πλέον είναι πίσω από τις μπουκάλες)

• Like 4

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

με την νεα εξατμιση εσβησε. Πηρε λειτουεγησε στο ρελαντι για 2 _3 δευτερα και εσβησε. 

Injection και να σβησει. Σιγουρα απο την εξατμιση πρεπει να ειναι αλλα ειναι λογικο?

Μετα ξαναπηρε με αρκετουτσικο μιζαρισμα.

Λογικά ο αισθητήρας λ είναι πιο μπροστά και δεν τον πείραξες βάζοντας το τελικό, σωστά? Κάποιο καλώδιο που αποσύνδεσες για να βάλεις το τελικό? Αν δεν είχες σφίξει πολύ το τελικό και έχανε πολλά καυσαέρια πριν το τελικό, μήπως δεν έκανε backpressure και σαν κρύο που ήταν έδωσε παραπανίσιο καύσιμο και μπούκωσε και έσβησε? μπορεί και για άυτό να ήθελε αρκετό μιζάρισμα για να ξεκινήσει...μπορεί να είμαι και τελείως λάθος, αλλά το μυαλό μου προς κάτι τέτοιο πάει...

Τροποποιήθηκε από τον chaoskiller

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Λογικά ο αισθητήρας λ είναι πιο μπροστά και δεν τον πείραξες βάζοντας το τελικό, σωστά? Κάποιο καλώδιο που αποσύνδεσες για να βάλεις το τελικό? Αν δεν είχες σφίξει πολύ το τελικό και έχανε πολλά καυσαέρια πριν το τελικό, μήπως δεν έκανε backpressure και σαν κρύο που ήταν έδωσε παραπανίσιο καύσιμο και μπούκωσε και έσβησε? μπορεί και για άυτό να ήθελε αρκετό μιζάρισμα για να ξεκινήσει...μπορεί να είμαι και τελείως λάθος, αλλά το μυαλό μου προς κάτι τέτοιο πάει...

καλωδια δεν πειραξα καθολου καο ο καταλυτης ειναι πιο κατω δεν βγηκε.

Τελος παντων θα το δω παλι

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ρε Σπυρε ο μονος τροπος που γνωριζω για να σβησει ενας κινητηρας παιζοντας με την εξαμιση ειναι να βαλεις ταπωμενη (εννοω βουλωμενη) ή μικροτερης διαμετρου οποτε τα καυσαερια δεν μπορουν να φυγουν κι ο κινητηρας τελικα σβηνει. Μηπως τυχον ειχε κανενα χαρτι τιποτα μεσα στη νεα εξαμιση και δεν το ειδες? Μηπως εφυγε το παλιο ζουαν (ή και κομματι αυτου) και εχει παει μεσα και στη βουλωνει?

Μηπως απο κατι τετοιες ιστοριες ειχες διαρροη απο τη συνδεση και τωρα που το εφτιαξες, ταπωσε ακομα καλυτερα, και σβηνεις?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σε περίπτωση που έχουν σκίσει - ανοίξει η εισαγωγές αέρα τι προβλήματα θα δούμε στην μηχανή η στην λειτουργία της μηχανής.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ρε Σπυρε ο μονος τροπος που γνωριζω για να σβησει ενας κινητηρας παιζοντας με την εξαμιση ειναι να βαλεις ταπωμενη (εννοω βουλωμενη) ή μικροτερης διαμετρου οποτε τα καυσαερια δεν μπορουν να φυγουν κι ο κινητηρας τελικα σβηνει. Μηπως τυχον ειχε κανενα χαρτι τιποτα μεσα στη νεα εξαμιση και δεν το ειδες? Μηπως εφυγε το παλιο ζουαν (ή και κομματι αυτου) και εχει παει μεσα και στη βουλωνει?

Μηπως απο κατι τετοιες ιστοριες ειχες διαρροη απο τη συνδεση και τωρα που το εφτιαξες, ταπωσε ακομα καλυτερα, και σβηνεις?

την εξατμιση δεν την ειχα βαλει καλα. στην ουσια (αν δεις το πρασινο σημειο στην φωτο που ποσταρα πιο πισω) ηταν στον αερα σφιγμενη αφου επιανε μολις 2 ποντους πανω στην σωληνα (γιατι δεν ειχα βγαλει το μαμισιο ζουαν).

ετσι οταν εβαζα μπρος και εβαζα εκει το χερι μου εφευγε απο κει αερας (καυσαερια).

την εβγαλα , εβαλα παλι την μαμισια και πηγα σε εξατμισα. 

μου λεει αυτο (το ζουαν) πρεπει να βγει γιατι ειναι το μαμισιο. ειχε σφινωσει ομως. ριξαμε σπρευ (δεν ξερω τι) το κοπανησε λιγο και ευτυχως το βγαλαμε ατοφιο γιατι αν θελω να βαλω την μαμισια παλι θα χρειαστει.

μετα βαλαμε μια κολα (για υψηλες θερμοκρασιες) για καλυτερη εφαρμογη , μπηκε κανονικα οπως επρεπε η εξατμιση , βιδωθηκε και ολα καλα.

χθες και σημερα δεν μου εκανε τιποτα περιεργο το μηχανακι. λειτουργει κανονικα.

βεβαια δεν μπορω να καταλαβω διαφορες οσον αφορα αποδοση σε σχεση με την μαμισια. (δεν εννοω αλογα) 

• Like 1

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ε με ενα τελικο μονο ηχο παιρνεις, αλλα τελος καλο ολα καλα

αν βαλω και φιλτρο θα καταλαβω διαφορα? δεν εννοω παλι αλογα αλλα στην λειτουργια.

οσο για καταναλωση λογικα θα καιω παραπανω οχι λογο εξατμιση αλλα επειδη παρασυρομαι και παω λιγο καπως :tooth:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ε και πάλι πολύ λίγα πράγματα, ο ήχος θα αγριέψει λίγο ακόμα. Για να δεις διάφορα θες ολόσωμη και power commander 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλησπερα παιδια,

Εχω ενα Honda Supra (μαμα) και θελω να αρχησω να αλλαζω μονος μου τα λαδακια του, (θαρρω πως δεν θελει κ πτυχιο)

Θα ηθελα να μου προτεινετε ποιο λαδι να του βαλω και αν υπαρχουν καποια TIPS στην ολη διαδικασια, γιατι στο μυαλο μου ειναι: ξεκουμπωνεις τη ταπα, αδειαζεις τα λαδια, κουμπωνεις, συμπληρωνεις, τελος.

Υ.Γ. αν εχετε να παραθεσετε καποιο σχετικο θεμα, ευχαριστως το δεχομαι. Εψαξα ΛΙΓΟ (για να ειμαι ειλικρινης) και δεν βρηκα κατι...

Ευχαριστω εκ των προτερων!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ο καλυτερος οδηγος για τη δουλεια αυτη ειναι το owners manual (εγχειριδιο χρησης) του παπιου σου.

• Like 2

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η εγγύηση μιας καινούριας μοτοσυκλέτας ισχύει μόνο στο κατάστημα που αγοράστηκε ή σε κάθε αντιπρόσωπο οποιασδήποτε πόλης?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλησπερα παιδια,

Εχω ενα Honda Supra (μαμα) και θελω να αρχησω να αλλαζω μονος μου τα λαδακια του, (θαρρω πως δεν θελει κ πτυχιο)

Θα ηθελα να μου προτεινετε ποιο λαδι να του βαλω και αν υπαρχουν καποια TIPS στην ολη διαδικασια, γιατι στο μυαλο μου ειναι: ξεκουμπωνεις τη ταπα, αδειαζεις τα λαδια, κουμπωνεις, συμπληρωνεις, τελος.

Υ.Γ. αν εχετε να παραθεσετε καποιο σχετικο θεμα, ευχαριστως το δεχομαι. Εψαξα ΛΙΓΟ (για να ειμαι ειλικρινης) και δεν βρηκα κατι...

Ευχαριστω εκ των προτερων!

βάζεις ένα δοχείο από κάτω να μαζέψεις τα παλιά λάδια,
βγάζεις τάπα
μόλις τελειώσει το λάδι
κλείνεις πρόχειρα ταπα
βάζεις λίγο λάδι (100ml περίπου)
το αφήνεις 5 λεπτά
με κλειστό διακόπτη γυρνάς μανιβέλα ήρεμα 5-6 φορές,

γέρνεις το παπί αριστερά κ δεξιά
και ανοίγεις πάλι τάπα να βγει το λάδι με ότι μπόρεσε να μαζέψει από ρινίσματα που ξέμειναν μέσα στο μοτέρ.

μετά κλείνεις κανονικά τάπα
και γεμίζεις με το λάδι που λέει το manual
(το πιο πηχτό από τα 2 που σου γράφει γιατί καλοκαιριάζει)
όσα ml λέει το manual.

κλείνεις και την εισαγωγή λαδιού

και γυρνάς πάλι σιγά - σιγά 2-3 φορές με κλειστό διακόπτη τη μανιβέλα.

τέλος βάζεις μπροστά και το αφήνεις 5 λεπτά να δουλέψει με το νέο λάδι.

• Like 3

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

βάζεις ένα δοχείο από κάτω να μαζέψεις τα παλιά λάδια,βγάζεις τάπα
μόλις τελειώσει το λάδι
κλείνεις πρόχειρα ταπα
βάζεις λίγο λάδι (100ml περίπου)
το αφήνεις 5 λεπτά
με κλειστό διακόπτη γυρνάς μανιβέλα ήρεμα 5-6 φορές,

γέρνεις το παπί αριστερά κ δεξιά
και ανοίγεις πάλι τάπα να βγει το λάδι με ότι μπόρεσε να μαζέψει από ρινίσματα που ξέμειναν μέσα στο μοτέρ.

μετά κλείνεις κανονικά τάπα
και γεμίζεις με το λάδι που λέει το manual
(το πιο πηχτό από τα 2 που σου γράφει γιατί καλοκαιριάζει)
όσα ml λέει το manual.

κλείνεις και την εισαγωγή λαδιού

και γυρνάς πάλι σιγά - σιγά 2-3 φορές με κλειστό διακόπτη τη μανιβέλα.

τέλος βάζεις μπροστά και το αφήνεις 5 λεπτά να δουλέψει με το νέο λάδι.

Σ'ευχαριστω παρα πολυ! Ακριβως η απαντηση που εψαχνα!

• Like 1

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ξέρει κανείς που μπορώ να βρω λάδια Spectro Golden στην Θεσ/νίκη?

Απαντάω στον εαυτό μου μήπως ψάχνεται και κάποιος άλλος:

Κ. Καραμανλή 89, Extra Moto, Spectro Golden 14€ το λίτρο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Απαντάω στον εαυτό μου μήπως ψάχνεται και κάποιος άλλος:

Κ. Καραμανλή 89, Extra Moto, Spectro Golden 14€ το λίτρο.

μπας και παει καλυτερα το χαρχαλι σου?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Επισκέπτης
Το θέμα δεν δέχεται άλλες απαντήσεις.

• Create New...