Jump to content

Recommended Posts

Φιλαρακι μου πηρε SMC 660 τα χριστουγεννα.. Τον μαρτη αρχισε να το βγαζει και μετα απο 4-5 βολτες αρχισε περιεργους θορυβους απο χαμηλα. Το μοτερ λυθηκε και εχουν παρει τα ρουλεμαν στροφαλου και εχει ξυσει την μπιελα. Το πιστονι φαινεται καθαρο..

Παρολα αυτα σκεφτομαστε αν ειναι να γινει, ας γινει σωστα και να αλλαχτει και πιστονι-ελατηρια.

Πιστονι wiseco 140€

Στροφαλομπιελα Pro-X 300€

Φλατζες athena 140€ (ή να προτιμησει της KTM που πανε στα 210€;)

Οσο για το πιστονι ποια ειναι η αποψη σας, φαινεται πεντακαθαρο, παρολα αυτα θα ηταν πολυ πιθανον να εχει κανει καποιο εσωτερικο ρηγμα και να μην φαινεται ακομα;

Επειδη πηγε και αργα μπορει κατι να μου διαφευγει..

Η συνεχεια το μεσημερακι που θα ξυπνησω..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Eφοσον θα τα σκασει ας αλλαξει και πιστονακι να εχει το κεφαλι του ησυχο και να ξερει πλεον τι γινεται με το μηχανακι του...

Μια φορα γινονται τετοιες δουλειες, ας γινει σωστα...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

και πιστόνι, αλλα ριξτε μια ματια και στο σασμάν γιατι αρπαξε και ο στροφαλος, πλανη στο κεφαλάρι και καθάρισμα την αντλια λαδιου μηπως πήρε γρεζια και σας κανει νούμερα αργοτερα!

καλη επιτυχία και σε τέτοιες περιπτώσεις καλύτερα να αλλάζουμε κατι που εχουμε αμφιβολία, παρα να χρειαστεί να ξανα ανοίξει μοτερ, ειναι μανουρα!

Τροποποιήθηκε από τον AdamLTR

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το πιστόνι να αλλαχτεί αν είναι εστω και λίγο αρπαγμένο, αργότερα δεν ξέρεις τί ζημία μπορεί να προκαλέσει.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Βασικοτερο ολων ειναι να μετρηθει πρωτα ο κυλινδρος για οβαλ και να δει ο ρεκτιφιες την εφαρμογη του πιστονιου, ισως να μη θελει αλλαγη, στην περιπτωση ομως που χρειαζεται αλλαγη ας προτιμησει το μαμα πιστονι του και οχι καποιο σφυριλατο, σε βολτισια μηχανακια που κανουν αρκετα χιλιομετρα δεν συνηστωνται σφυριλατα γιατι λογω της μεγαλης του αντοχης αντι να φαγονωνται αυτα , φαγωνουν τον κυλινδρο, Επειδη δεν ξερω, φοραει νικασιλ κυλινδρο ερσι δεν ειναι?

Τροποποιήθηκε από τον Tasos Meli

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

και πιστονι λαχτε και ολες τισ φλαντζεσ τα τσιμουχακια ,ρουλεμα για να μπορεσετε να ευχαριστηθειτε το μηχανακι

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Χιλιες φορες να αλλαχτει και πιστονι και οτιδηποτε αλλο που μπορει να σας αναγκασει να ξαναλυσετε το μοτερ καποια στιγμη :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Βασικοτερο ολων ειναι να μετρηθει πρωτα ο κυλινδρος για οβαλ και να δει ο ρεκτιφιες την εφαρμογη του πιστονιου, ισως να μη θελει αλλαγη, στην περιπτωση ομως που χρειαζεται αλλαγη ας προτιμησει το μαμα πιστονι του και οχι καποιο σφυριλατο, σε βολτισια μηχανακια που κανουν αρκετα χιλιομετρα δεν συνηστωνται σφυριλατα γιατι λογω της μεγαλης του αντοχης αντι να φαγονωνται αυτα , φαγωνουν τον κυλινδρο, Επειδη δεν ξερω, φοραει νικασιλ κυλινδρο ερσι δεν ειναι?

Ολα αυτα τα μοτερ υψηλων επιδοσεων νομιζω φορανε χιτονιο νηκασιλ....Δεν σπαει δεν χαλει το νηκασιλ...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οπως το παμε θα του φτασει 1500 ευρω μαζι με τα εργατικα.. Πραγματικα τον λυπαμαι, το πηρε αρχες Γεναρη και το εβγαλε πρωτη φορα τον Μαρτη, μεσα Απριλιου το μηχανακι χτυπαγε.. Και δεν το εβγαζε καθε μερα αλλα μια φορα την βδομαδα ενα 15λεπτο.

Οποιος ξερει για κανα καταστημα με σχετικα φθηνοτερα ανταλακτηκα απο τους υπολοιπους ας ενημερωσει..

Πειτε μου και για τις φλατζες, θα υπαρχει θεμα αν μπουν Athena? Την εχω σε υποληψη την εταιρια..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εγω σου λεω οκ σε αθενα...

το θεμα ειναι να στε σιγουροι πως εχουν το σωστο παχος

ειδικα η βασεως κυλινδρου

μην βαλετε προξ μπιελα πατρε την μαμα

κοιταχτε βαλβιδες εαν σφραγιζουν ικανοποιητικα την κεφαλη

ρουλεμανακια ολα εξω...

ανοιχτε -καθαριστε συμμορφωστε κασες

μετρημα ο κυλινδρος και σωστο πιστονι στις ανοχες του κυλινδρου

με τα παραπανω εχετε σωστες βασεις γεαν θελετε να κρατησετε το μηχανακι

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οπως το παμε θα του φτασει 1500 ευρω μαζι με τα εργατικα.. Πραγματικα τον λυπαμαι, το πηρε αρχες Γεναρη και το εβγαλε πρωτη φορα τον Μαρτη, μεσα Απριλιου το μηχανακι χτυπαγε.. Και δεν το εβγαζε καθε μερα αλλα μια φορα την βδομαδα ενα 15λεπτο.

Οποιος ξερει για κανα καταστημα με σχετικα φθηνοτερα ανταλακτηκα απο τους υπολοιπους ας ενημερωσει..

Πειτε μου και για τις φλατζες, θα υπαρχει θεμα αν μπουν Athena? Την εχω σε υποληψη την εταιρια..

http://www.3pracing.gr/ και φυσικα ebay

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ποσα χιλιομετρα ειχε οταν εκανε το μπαμ και ποσα εδωσε για να το παρει? ¨/

Τροποποιήθηκε από τον Angel13

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Με προλαβες... Κι εγω το 3pracing θα εβαζα... Εχει τα παντα :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ποσα χιλιομετρα ειχε οταν εκανε το μπαμ και ποσα εδωσε για να το παρει? ¨/

Ποσα χλμ δεν γνωριζω, αν ειχε κοψει καλα το ματι μου οταν το πηρα βολτα νομιζω εγραφε 8000; αλλα δεν ξερω.. 2500 το πηρε..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ποσα χλμ δεν γνωριζω, αν ειχε κοψει καλα το ματι μου οταν το πηρα βολτα νομιζω εγραφε 8000; αλλα δεν ξερω.. 2500 το πηρε..

Πωπω ελεος. Πρεπει να ειχε φαει πολυ ξυλο και του εκατσε "λαχειο" :pray:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

2μπουκο του 2005.2006?

η μονομπουκο?

Μονομπουκο..

Ψαχνωντας βρηκα οτι η μπιελα στα 625/640 ειναι 141.5 χιλιοστα το ιδιο και στα 660, παρολα αυτα εχουν διαφορετικα part numbers.. Πως θα σιγουρευτω αν κανουν απο το 625/640; Γιατι για 660 ειναι λιγο δυσκολο να βρω.

Επισης γνωριζει κανεις αν μπορω να παραγγειλω απο http://www.gw-racing-parts.de/ χωρις να ειμαι "dealer"?

Μονο πιστονι και φλατζες εχει..

Τροποποιήθηκε από τον dEvilKinG

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η στροφαλομπιελα του 625/640 και του 660 δεν εχουν σχεση.

Οταν εκανα παντως ανακατασκευη στο δικο μου ειχα αλλαξει και βαλβιδες τσιμουχακια.

Καλα εννοειται πως ρουλεμαν τσιμουχες καδενα κλπ αλλαχτηκαν ολα.

Αν ειναι να ανοιχτει για τετοια επισκευη καντε την σωστα. Φλατζες Athena ειχα βαλει εγω, πιστονι wiseco std compression μπιελα pro-x.

Τα ρουλεμαν πηγαιντε σε καποιο μαγαζι με ρουλεμαν να σας τα βρουν τα ιδια με τους κωδικους.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μου φαινεται καπως ασυμφορο να φτιαχτει.. Το κοστος με τα εργατικα φτανει τα 1500++

Απο την αλλη να αγοραστει μοτερ ολοκληρο, δεν ξερεις ποτε θα χτυπησει..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μου φαινεται καπως ασυμφορο να φτιαχτει.. Το κοστος με τα εργατικα φτανει τα 1500++

Απο την αλλη να αγοραστει μοτερ ολοκληρο, δεν ξερεις ποτε θα χτυπησει..

Φιλε ασυμφορο ειναι να περιμενεις με 2500 να παρεις smc και να ειναι και καλο απο πανω.

Οτι πληρωσεις παιρνεις, ΚΑΝΟΝΑΣ ειδικα σε αυτα τα μοτερ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγω στο XR εριξα κοντα στα 1200 ευρω για ανακατασκευη ανω μερους χωρις εργατικα μαζι με μια ζιμια που μου εβγαλε απο σπασιμο βαλβιδας.

Συμβουλεψε το φιλο σου να κανει την καρδια του πετρα, να μαζεψει κανενα φραγκο και να το φτιαξει σωστα αλλαζοντας τα ολα, το λεω γιατι στην πρωτη επισκευη αλλαξα, πιστονι, καδενα, εκκεντροφορο και απο δικη μου απερισκεψια ετριψα και αφησα τις παλιες βαλβιδες και εκοψε τη μια τρυποντας πιστονι και ξεσκιζοντας την κεφαλη, ευτυχως δεν πηρε απο κατω, μετα εβαλα καινουριο πιο μεγαλο πιστονι, καινουριο χιτονιο, και νεα κεφαλη με καινουριες βαλβιδες.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αμα ειναι να του φτασει 4000 δεν ειναι αμαρτια; Επαιρνε ενα 690 και ησυχαζε..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ναι ειναι αμαρτια , ce la vie..

Αν το φτιαξει σωστα ομως θα ενα μοτερ στην ουσια καινουριο που θα βγαλει αλλα τοσες χιλιαδες απροβληματιστα χλμ , το να μπλεξει με μεταχειρισμενο μοτερ δε ξερω , εμενα δε θα με εψηνε τοσο πολυ , ετσι κι αλλως εγγυηση κανενας δε θα του δωσει(απο εδω Ελλαδα τουλαχιστον..) οποτε γουρουνι στο σακι , μπορει να ειναι οκ μπορει να βγαλει τα ιδια και μετα να κλαιει 2 μοτερ...

Ή το φτιανει σωστα ή το πουλαει ως εχει .

Για τα p/n ρωτα σε καποιο ΚΤΜομαγαζο ή δες απο καποιο ΚΤΜοφορουμ για να ειστε βεβαιοι .

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα