Jump to content
efkola

New Honda 2014!

Recommended Posts

Ολα τα λεφτα το vfr..

Ισως,καπου,καποτε, καποια μερα μετα απο μερικα χρονια ενα μεταχειρισμενο κοκκινακι μακαρι να μπορω να το χτυπησω :unsure:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Αν το έβγαζε έτσι ακριβώς και cam gear train το μοτέρ, είχα πάει ΧΘΕΣ να το παραγγείλω. Έτσι απλά.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν το έβγαζε έτσι ακριβώς και cam gear train το μοτέρ, είχα πάει ΧΘΕΣ να το παραγγείλω. Έτσι απλά.

Όντως θα τ'απέρριπτες ως είναι καθαρά λόγω έλλειψης cam gear train ή κάποιο άλλο σε "κερδίζει" παραπάνω σαν μηχανή; Αν υποθετικά έψαχνες για καινούρια μηχανη τώρα, τέλος πάντων.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καθαρά λόγω έλλειψης cam gear train. Δεν με ενδιαφέρει κάποια άλλη μοτό του 2014, δεν υπάρχει τίποτα παρόμοιο στο VFR έτσι κι αλλοιώς.

Τροποποιήθηκε από τον FlyingInADream

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φήμες για νέο retro scrambler μοντέλο με αφορμή πατέντα που έχει κατατεθεί...ίσως ο διάδοχος της Elsinore.

051514-Honda-scrambler-patent-1-633x389.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

στο μοτο που ειχε δοκιμη το VFR 800 δεν ελεγε και τα καλυτερα παντως πολυ μετριο απο αυτα που διαβασα

βεβαια αν δεν το οδηγησεις ο ιδιος δεν μπορεις να ξερεις

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Διαβάζουμε Μοτό, μελετάμε τα τεύχη του, κρίνουμε και κρατάμε αυτά που γράφει. Αλλά δεν είναι κι ευαγγέλιο. Ειδικά από το 2000 και μετά, πάει η προχειρότητα και τα ΧΟΝΤΡΑ λάθη σύννεφο.

Το συγκεκριμένο τεύχος πάντως δεν το έχω διαβάσει. Αν θες ρίξε ένα σκαναρισματάκι να το διαβάσουμε κι εμείς.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Συνοπτικά:

Γράφει ο Θάνος Φελούκας,μεταφέρω αυτούσια μερικά αποσπάσματα:

"Μπορώ να έχω έκτη στο κιβώτιο και 60 στο κοντέρ χωρίς κανένα σκορτσάρισμα. Ανοίγω το γκάζι τέρμα,το VFR δεν διαμαρτύρεται,αλλά για προσπέραση ούτε λόγος,οπότε κατεβάζε γρήγορα σε τετάρτη,και ενεργοποιείται στα μισά του προσπεράσματος το VTEC.Πρώτη αποκάλυψη η η ευστροφία του κινητήρα,που ανεβάζει στροφές πολύ γρήγορα.Δεύτερη αποκάλυψη,οτι η βασικοτερη αντιληπτη διαφορα απ'την ενεργοποιηση ολων των βαλβιδων ηταν ο δυνατοτερος ηχος.Κανενα ομως τραβηγμα απο το τιμονι οπως παλια,ουτε αποτομη συμπεριφορα"

"Ουσιαστικά,την λειτουργια του VTEC μπορει να τη συγκρινει κανεις με αλλες τετρακυλινδρες,που απλα ανεβαζουν πιο αμεσα απο ενα σημειο του στροφομετρου και μετα.Καμια κλωτσια,τιποτα ικανο να τρομαξει τον αναβάτη"

"Οπως ακριβως και το προηγουμενο VFR,ετσι και τωρα,η απεχθεια αυτης της μοτοσυκλετας για τετοιους δρομους ειναι περισσοτερο απο αισθητη (σ.σ: πολυ στενοι,με αποτομες στροφες). Στη γρηγορη οδηγηση,σε εκνευριζει η αργη αντιδραση της μοτοσυκλετας.Θελει χρονο για να σηκωθεί,και ακομα περισσοτερο για να πλαγιασει απ'την αλλη πλευρα. Ανμιλαμε μοναχα για βολτα και για τουρισμο,τοτε δεν τιθεται κανενα απολυτως θεμα για το VFR"

"Αν σκοπος σου δεν ειναι τα χρονομτετρα ή το να κυνηγας φιλους σε μια διαδρομη,τοτε ολα τα παραπανω δε θα τα δεις ποτε απο το VFR.Εχει φτιαχτει για να χαιρεσαι αγνωστους δρομους,να ταξιδευεις μαζι του και με την πρωτη ευκαιρια,να ανοιγεις το γκαζι,ενεργοποιωντας ενα session γρηγορης οδηγησης στο δικο σου ρυθμο.

"Υπαρχουν στιγμες που ο πισω τροχος αρχιζει τα γλιστρηματα,πριν την ενεργοποιηση του VTEC,καθως η πισω αναρτηση ειναι εξαιρετικα ακαμπτη.Στα γρηγορα ανοιχτα κομματια,αυτο ειναι καλοδεχουμενο,αφου το VFR ειναι βραχος,και θα τολμησω την υποθεση οτι το ιδιο ισχυει και για την ωρα που θα υπαρχει συνεπιβατης και βαλιτσες.Μονος σου ομως και χωρις πραγματα,θελεις περισσοτερη προοδευτικοτητα πισω"

"Διαδοχικες κλειστες στροφες,που σε κανουν να θελεις να βουτηξεις οσο πιο γρηγορα μπορεις,οδηγουν το VFR σε αποτομες συμπεριφορες.Μολις ομως κοβουμε ρυθμο,απολαμβανουμε την ανεση των αναρτησεων και το μαγικο τραβηγμα απο τον κινητηρα,που δεν τον νοιαζει η σχεση που εχεις επιλεξει"

"Το νεο πηρουνι ειναι ετοιμο να σε ακολουθησει σε καθε ρυθμο,συμπεριφερεται αψογα"

"Το ABS δεν ειχε καμια αναδραση στη μανετα,τα φρενα ειναι αρκετα προοδευτικα ωστε να τα χρησιμοποιησεις ακομα και μεσα στη στροφη"

¨Ελαφρυτερ και πιο ευελικτο απ'το προηγουμενο,με ηπιοτερη συμπεριφορα και περισσοτερη δυναμη στις μεσαιες στροφες,εχει διατηρησει την υψηλη ποιοτητα κατασκευης.Ειναι μια μοτοσυκλετα που μπορεις να πεις απο τωρα οτι θα σε συντροφευει για παντα.Τιποτα στη λειτουργια,στον ηχο,στην εμφανιση της δεν σου δημιουργει ανασφαλεια"

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν εξαιρέσεις τα του μοτέρ, πολλά απ'αυτά περιγράφουν και το mk1 Varadero. Και δεν ξέρω κατά πόσον είναι καλό κάτι τέτοιο για μια σύγχρονη SPORT touring μηχανή.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν παίρνω πια το ΜΟΤΟ άρα δεν έχω διαβάσει όλο το τεστ οπότε η κριτική είναι στα πιο πάνω αναδημοσιευμένα.

"Μπορώ να έχω έκτη στο κιβώτιο και 60 στο κοντέρ χωρίς κανένα σκορτσάρισμα. Ανοίγω το γκάζι τέρμα,το VFR δεν διαμαρτύρεται,αλλά για προσπέραση ούτε λόγος...."

Δηλαδή με άλλα 800άρια (ή εκεί γύρω τέλος πάντων) μηχανάκια δρόμου, είσαι με έκτη και 60 χ.α.ω. και με το που ανοίγεις το γκάζι διακτινίζεσαι;

"............και θα τολμησω την υποθεση οτι το ιδιο ισχυει και για την ωρα που θα υπαρχει συνεπιβατης και βαλιτσες."

Για τί να κάνεις μόνο υπόθεση; Sport-touring μηχανάκι δοκιμάζεις και δεν το δοκίμασες με συνεπιβάτη και κάποιο φορτίο; Είναι σαν να λέμε δοκιμάζεις ένα ΚΤΜ 1190 R χωρίς να βγεις από την άσφαλτο και απλά "κάνεις την υπόθεση πως θα πηγαίνει καλά στο χώμα". Κάποιος εν δυνάμει πελάτης του συγκεκριμένου market seagment (μεγαλομεσαίο sport-touring), πολύ περισσότερο ενδιαφέρεται για το πως πάει με συνεπιβάτη και μπαγάζια, παρά το πόσο γρήγορα πέφτει από την μιά στην άλλη. Νομίζω δηλαδή.

Δυστυχώς κάτι τέτοιες επιδερμικές περιγραφές έχουν κάνει το άλλοτε "μοτοσυκλετιστικό ευαγγέλιο" να μετράει τους αναγνώστες σε δεκάδες, αντί για δεκάδες χιλιάδες που ήταν κάποτε.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν παίρνω πια το ΜΟΤΟ άρα δεν έχω διαβάσει όλο το τεστ οπότε η κριτική είναι στα πιο πάνω αναδημοσιευμένα.

"Μπορώ να έχω έκτη στο κιβώτιο και 60 στο κοντέρ χωρίς κανένα σκορτσάρισμα. Ανοίγω το γκάζι τέρμα,το VFR δεν διαμαρτύρεται,αλλά για προσπέραση ούτε λόγος...."

Δηλαδή με άλλα 800άρια (ή εκεί γύρω τέλος πάντων) μηχανάκια δρόμου, είσαι με έκτη και 60 χ.α.ω. και με το που ανοίγεις το γκάζι διακτινίζεσαι;

"............και θα τολμησω την υποθεση οτι το ιδιο ισχυει και για την ωρα που θα υπαρχει συνεπιβατης και βαλιτσες."

Για τί να κάνεις μόνο υπόθεση; Sport-touring μηχανάκι δοκιμάζεις και δεν το δοκίμασες με συνεπιβάτη και κάποιο φορτίο; Είναι σαν να λέμε δοκιμάζεις ένα ΚΤΜ 1190 R χωρίς να βγεις από την άσφαλτο και απλά "κάνεις την υπόθεση πως θα πηγαίνει καλά στο χώμα". Κάποιος εν δυνάμει πελάτης του συγκεκριμένου market seagment (μεγαλομεσαίο sport-touring), πολύ περισσότερο ενδιαφέρεται για το πως πάει με συνεπιβάτη και μπαγάζια, παρά το πόσο γρήγορα πέφτει από την μιά στην άλλη. Νομίζω δηλαδή.

Δυστυχώς κάτι τέτοιες επιδερμικές περιγραφές έχουν κάνει το άλλοτε "μοτοσυκλετιστικό ευαγγέλιο" να μετράει τους αναγνώστες σε δεκάδες, αντί για δεκάδες χιλιάδες που ήταν κάποτε.

Στην 1η παρατήρηση,όντως θα ήταν παράλογο να περιμένεις οτιδήποτε τέτοιο απο μηχανή 800 κυβικών

Στο 2ο, δεν είναι πλήρης δοκιμή επι ελληνικού εδάφους,αλλά αποστολή στην Ισπανία,οπότε δεν είχαν ίσως την ευκαιρία για αναλυτικές δοκιμές. Κακώς δεν το ανέφερα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το λάθος τους είναι πιστεύω ότι όλα τα κρίνουν πως πάνε τα ss μηχανάκια,το vfr και το κάθε vfr είναι μηχανές touring για τον συνητοποιημένο αναβάτη που ξέρει τι θέλει και δεν κυνηγά τα χρονόμετρα,ας μας πούν οι εδώ χιλιομετροφάγοι που έχουν εμπειρία από ταξίδια μέσα και εξωτερικό κυνηγάγανε ποτέ χρόνους όχι.Θεωρώ το vfr ένα καταπληκτικό μηχανάκι που έχει φτιαχτεί για ένα συγκεκριμένο σκοπό,τα ταξίδια-τουρισμό,όλα τα άλλα που λένε εμείς οι κοινοί θνητοί και όχι μόνο είναι για το θεαθήναι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μόνον από έναν κάτοχο vfr 800,πρώην ή νυν,μπορούμε να ακούσουμε μια πιο σοβαρή κι έγκυρη ανάλυση για το νέο μοντέλο,καθώς και συγκριτικό με το παλιό.Από τα περιοδικά,γενικολογίες,και επί της ουσίας μηδέν...

Τροποποιήθηκε από τον vfr 800

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ο Ταξιδευτής με το 750άρι ακόμα, πάντως, δεν φάνηκε να'χε ιδιαίτερο πρόβλημα όταν βιαζόταν... :whistling:

το χουμε πει 80% παιζει ρολο ο οδηγος και 20% το μηχανακι, αμα σε πω σε τι μηχανακια εχω ριξει τσαγακια με το cbr θα λες δεν παιζει...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

7990 το νέο Hornet.....

Τα σχόλια δικά σας.... :popcorn:

Χίλιες φορές μεταχειρισμένο το προηγούμενο ή κανα που ξέμεινε από στοκ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Χίλιες φορές μεταχειρισμένο το προηγούμενο ή κανα που ξέμεινε από στοκ.

χίλιες φορές όλα τα προηγούμενα παρά αυτό.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

χίλιες φορές όλα τα προηγούμενα παρά αυτό.

Καλα δεν καταλαβαινουν οτι οι χρωματισμοι που βαζουν σε ενα σπορ μηχανακι οπως το cbr, δεν μπορουν να ταιριαξουν σε οποιοδηποτε μοντελο της εταιριας?

Και οντως τα προηγουμενα πολυ καλυτερα...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κι επειδή άκουσαν να λένε τα χόρνετ τάφους, αύξησαν τον κυβισμό και έριξαν την ιπποδύναμη. Χόνδα 2014 indeed.

Τροποποιήθηκε από τον Mr.Slow

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν ξερω αν ισχυει, αλλα η honda πλεον μου φαινεται ζωντανη μονο στα αγωνιστικα μοντελα της... (ss, mx)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εγώ ένα ξέρω.

Έχω το Hornet του 2005.Το πρώτο με ανεστραμένο πιρούνι και δηλωμένα απο την Honda 98 αλόγατα.

Σχεδόν δέκα χρόνια μετά...πέφτει στα 86 άλογα,και έχει συμβατικό μπροστά...

:pray: :pray: :pray:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εγώ ένα ξέρω.

Έχω το Hornet του 2005.Το πρώτο με ανεστραμένο πιρούνι και δηλωμένα απο την Honda 98 αλόγατα.

Σχεδόν δέκα χρόνια μετά...πέφτει στα 86 άλογα,και έχει συμβατικό μπροστά...

:pray: :pray: :pray:

Εξελιξη λεγεται :crazy: Του χρονου να του βαλουν και ταμπουρα...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα